Aktív témák
-
viztelen
tag
Üdv.
Wine alá felrakott progikat (totalcmd, utorrent) valahogy ki lehet tenni az asztalra/tálcára parancsikonként ,vagy marad a böngészgetés az ablakokban (úgy elindul)?
Sajnos manualt nem találtam, mindenhol azt írják , ejj pár kattintás oszt működik, de nekem nincs linuxos rutinom , hogy scriptet írjak, meg terminálban játszak vele....Extrém kérdés: ha a videokártyához leszedem az ubuntu által mondott drivert, akkor átmegy 640X480as felbontásra, és nem lehet feljebb venni...van erre más megoldás, vagy IJ? (compiz miatt kérdezem, mert az jól néz ki, és a kis apró beállításaival megkönnyíti a mindennapi használatot...)
Esetleg ha compiz-hoz tudtok adni tanácsot, leírást, manualt akármit,ahol értelmesen le van írva, hogy mit hogyan, annak is örülnék
Előre is köszi a válaszokat
szerk: 8.10 -es verzió van a gépen, mindent frissítettem
[ Szerkesztve ]
-
gabaly
tag
Szia.
Pont nekem címezted? Dehogy rakom én fel a wine-t! Nem azért jöttem Linuxra. Azt írtam visszább, hogy nekem igenis jól működik a Gnome Commander, csak nem kell a beállításokban piszkálni az alap beállítást, az az itt bal gombbal kell kijelölni a fájlt és akkor nem lép ki. Csak akkor lép ki, ha átállította jobb gombos kijelölésre. Én weboldalakra töltök fel és még egyszer sem lépett ki magától a progi.
Üdv Imre. -
VINIKOR
senior tag
válasz
Kicsirics77 #11792 üzenetére
Van egy csomó alsa. Próbálgattam de semmi.
-
VINIKOR
senior tag
Semilyen hangot nem tudok elővarázsolni a gépen. Ubuntu 8.10-ről és asus laptopról van szól. A frissítést (204 MB) letöltöttem és az mp3 plugint is.
Mi lehet a gond?
Ui:
Internet már működik.[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz
gabaly #11778 üzenetére
Ha problémásnak találjátok a gnome managert, akkor használhatjátok akár a windowsos Total Commandert is.
Csupán a wine-t kell feltelepíteni, és ezt követően azzal telepíteni Ubuntu alá a Total Commandert. Igaz, hogy túl sok funkciót nem próbáltam ki, de nekem úgy tűnik, hogy működik a dolog.
kde alatt viszont számomra egyértelműen a krusader a nyerő fájlkezelésben
-
szeva000
addikt
válasz
n0_gAboR #11786 üzenetére
húú köszi,ezt még ma,ha hazaértem kipróbálom
nagyon jó lenne,ha menne az 5.1
Még a leadtek pvr3000-es tunerem nem akar életre kelni,de ez legyen már a legkisebb gondom
Én tudni valamit?Még pár napja raktam fel a linuxot először
Mondhatom még vannak gondjaim,node majd túl leszek ezeken is,mert nagyon megszerettem
[ Szerkesztve ]
-
Blasius
tag
Dbius linkjei alapján sikerült feltennem a 8.10et egy 2 hddből álló fakeraid raid0 tömbre, win xp dualbootal. A tömb ntfs partícióinak mountolása egy kicsit trükkös, de ez: "http://www.bitburners.com/articles/pclinuxos-2008-minime-tips-and-tricks/4186/" alapján egyszerű.
Viszont hogy felment a rendszer újabb problémák merültek fel...
open source nvidia meghajtóval megy a hibernálás és a suspend (system to ram) is. A gép fel is ébred és megy is az usb wlant kivéve, mert azt ki kell húzni és aztán visszadugni hogy újra menjen (ralink rt2571 chip).
Ez így nem az igazi...Van ötlete valakinek hogy mit kéne tenni hogy menjen magától?
Ha compizt akarok kell a 3d, és ehhez engedélyezni kell a zárt nvidia meghajtót. Ekkor sem a suspend sem a hibernálás után nem ébred fel gép.
(inno3d agp geforce3 ti200 kártyáról van szó)
Erre valami ötlet?
Üdv!
-
n0_gAboR
őstag
válasz
szeva000 #11785 üzenetére
Nekem ugyanez volt a gondom. A kovetkezo jelenti a megoldast:
Szerkeszd az /etc/pulse/daemon.conf-ot:
sudo gedit /etc/pulse/daemon.conf
A ";default-sample-channels = 2" sornal, a 2-t ird at 6-ra, igy lesz 5.1 csatornas. Ha van elejen pontosvesszo, azt szedd ki (az jelenti a kommentet):
default-sample-channels = 6
Egy pulse daemon, es egy X restart kellhet hozza. Ha nem tudod hogy kell, legegyszerubb ha ujrainditod a gepet.
-
balkoger
tag
-
balkoger
tag
Köszi a gyors választ, holnap meg is csinálom, a dupla kártya meg szimpla, mert a biosban kiválasztom az alaplapit, akkor nem használja a pce-et. Ezt úgy vettem észre, hogy a fogyasztásmérőm is 35w - al kevesebbet mért, illetve teljesen hideg volt a kari is, de megcsinálta ezt teljesen kivett kártyával is. Egyébként gondoltam arra is hogy pont az integrált kártya a nagy hiba , mert amikor feltelepítem a zárt drivert akkor az a csipszetre is hatást gyakorol ezt onnan láttam, hogy a hálókártyás kapcsolatot is újraépítette (érdekes ahhoz nem kellett újraindítás).
Ha csak a pcie -es kártyát használom, akkor meg telepítés végén sötét képernyő és semmit sem látok, tehát valahogy úgy képzeltem el, hogy kezdem az alaplapival és ha megvan a driver, próbálkozok a pcie- es kártyával. Egyébként compiz fusion az atomos mini itx-es lapon tökéletesen ment, ott nem volt driver problematika, csakhát az más célra van. -
DrGonzo22
őstag
Ott próbálgattam én is, de semmi hatása nem volt, egyszer sem szólt a teszthang. A hd időközben megoldódott magától, mert a tunerkártyához kellett movieplayer. A video beállításokat viszont találom, csak felbontást tudok állítani. Köszi, és majd írok, ha lesz előrelépés.
-
Vladi
nagyúr
válasz
balkoger #11774 üzenetére
Ha behal a grafikus felület, attól ne ijedj meg. Két dolog:
- vesa driverre állj át
- szerezz logot a hibáról.eljárás leírása: link
Utána majd kiokoskodjuk, hogy mi van.Mondjuk ez a dupla kártya ez bezavarhat. Lehet rosszul van beállítva xorgban. Vagyis inkább sehogy.
Ez az automatikus felismerés nem mindig működik jól, de szerencsére vannak "kőkorszaki" módszerek a tarsolyban. -
Vladi
nagyúr
válasz
DrGonzo22 #11771 üzenetére
Hang gond tipikusan a pulse audió okozza. Próbáld ki, hogy a rendszerben beállítod a hangkártyát és alsa kimenetet. Majd teszt.
Rendszer - beállítások - hardver - hang
(Vagy valami olyasmi.)
Ha megszólal a teszthang, akkor majd kiokoskodunk valamit. Azt írják, támogatott a kártyád.Egyébként lejátszókban is próbálgathatod. Audacious, vagy smplayerben beállíthatod külön a hangeszközt. Próbáld alsával és az aktuális kártyával. Majd teszteld.
Film:
Megint csak kimenet probléma lehet. Már mások is panaszkodtak rá korábban.
Itt is a viedó kimeneteket próbálgasd, valamelyikkel menni fog.hd-hez: vlc, vagy mplayer és felülete: smplayer például. Ez nekem játszik hd filmet.
(#11776) ngabor2 :
Ajaj. Lehet kényszerkezelésre lesz szükségem. Egy hónapig csak win95-öt használok. -
gabaly
tag
-
-
balkoger
tag
Kedves Fórumozók!
Nekem majdnem ilyen problémám van az ati driverrel. Felraktam az 8.10 ubuntut a HD3870 es kártyával telepítés végén sötét képernyő és a monitor kiírja "unsupported format", gondolom a felbontás nem tetszik neki. Ok biosba átállítom alaplapi vga-ra (HD3200) átdugom újratelepítem az ubuntut -mivel kezdő vagyok még- feltelepül belépek, mindent letöltök amit kell, amikor a zárt ati drivert felrakom a restart után fekete képernyő parancssorokkal felhasználót beírom, de a jelszónál semmit nem tudok begépelni (semmilyen karaktert). Ezt 3 szor csináltam végig, nem tudom mi a rákfenét kéne csinálnom.
köszönöm segítségetek! -
ngabor2
nagyúr
válasz
Juhtúró #11772 üzenetére
indísd terminálból. van rá egy kisebb összegű fogadásom, hogyha jobb klikk után kilép, a terminálon Szegmens hiba c. üzenet fog fogadni (angol esetben Segmentation fault). mikor legutóbb néztem, erősen bugos volt. ezért használok még mindig mc-t. karakteres... viszont elég szegény bugokban.
-
Juhtúró
tag
Sziasztok,
vladi cikkének hatására én is áttértem ubuntura, nagyone tetszik meg minden, de egy dologra nem jöttem rá. Gnome Commandert felraktam és beállításokban beállítottam h jobb klikkre kijelölje a fájlokat de de nem ezt teszi, hanem jobb klikkre kilép. vkinek van gc-vel tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
DrGonzo22
őstag
Sziasztok, feltelepítettem a legújabb Ubuntut (pár régebbi verziót használtam már live-cd-ként, ill. notebook-on, de csak most döntöttem a végleges átállás mellett), és legnagyobb meglepetésemre semmi hangot nem ad sem a hangfal, sem a fejhallgató. Állítani mindent tudok, csak nem szól. Se az Audigy, se az alaplapi, ami azért is meglepő, mert régebbi verzióknál ment magától ugyanezen a gépen is.
Egy másik problémám lenne, hogy minden filmben vízszintes csíkozódások látszódnak. Az ubuntu által feldobott nvidia 177 driver-t tettem fel. Mi okozhatja?
A harmadik gond, hogy nincs program HD film lejátszásához, és a Synaptic multimédia, ill. pár másik értelmesnek tűnő fület átnézve nem találtam semmi ilyesmit, tudnátok ajánlani valamit?Köszönöm.
-
harry
veterán
Arra lettem figyelmes tegnap, hogy a vinyó folyamatosan teker, ami fura, hiszen a gép idle állapotban van. Játszottam az iptables-el, engedélyeztem a VNC kapcsolatot, samba megosztást, meg az "established,related" kapcsolatokat, majd az INPUT lánc policyt DROP-ra raktam. Ekkor megszűnt a hdd aktivitás. Ez amúgy azért is furcsa, mert lehúzott utp kábellel is ugyanúgy dolgozott tovább, ha visszaraktam acceptre. Próbaképp ránéztem a folyamatokra, és kilőttem a mythtv-backendet, és abba is hagyta. Ez kicsit furcsa, mit csinál a backend, főleg úgy, hogy még be sincs konfigurálva, csak feltelepítettem?
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz
ngabor2 #11768 üzenetére
Igen, de IP-t kéne kapnia dhcp-vel, és akkor elvileg meg is tudná nyitni a upc regisztrációs oldalát, ahol a saját MAC-jét kéne beírnia.
Nekem itthon belső hálón statikus címek vannak, de ha dhcp lenne akkor gondolom automatikusan kérne magának IP-t. Különbensudo ifdown eth0
sudo ifup eth0parancsokkal kérhet (ha jól gondolom).
-
ngabor2
nagyúr
válasz
VINIKOR #11767 üzenetére
ha jók az értesüléseim, akkor a upc MAC alapján azonosítja a gépeket. első körben próbáld meg ugyan azt a címet beállítani a noti hálókártyáján:
sudo ifconfig eth0 hw ether xx:xx:xx:xx:xx:xx
a működő gépen a mac address-t szintén az ifconfig paranccsal kérdezheted le, ott a HWaddr utáni részt kell beírni.
-
VINIKOR
senior tag
UPC modemről van szó. RJ-45 csatit átrakom asztalitól az asus laptopra, regisztrálnék a de nem lehet elindítani a netet. Ubuntu 8.10-et használok.
Sony Ericson K770i telefonról tudok mobilnetezni. Ezt USB-n kötöm a laptophoz.. Így működött az ubuntu 8.10 firefox.
[ Szerkesztve ]
-
Egorov
aktív tag
válasz
Egorov #11763 üzenetére
Na keresgéltem egy kicsit, meg is találtam amit kerestem. Ezen az oldalon.
Sajnos néha befagy, vagyis elkezd akadozni a zene,aztán nincs hang. Ha megint elindítom a számot, akkor megy rendesen.Amint találok valami jobbat, majd írok, vagy írjon valaki akinek van valami ötlete.
-
harry
veterán
válasz
VINIKOR #11764 üzenetére
Ebből egy szót sem értek.
Milyen noti? Melyik ubuntu? Gnome/kde?
Most mi az, hogy se kép, se hang? Az oprendszerrel minden rendben, csak net nincs?
Ugyanarról a modemről -> mármint router? Az asztali gépen mi van beállítva, dhcp-vel osztott cím vagy fix? Azon milyen oprendszer van?
Hogy érted, hogy mobilról USB-n keresztül van net? A telefon netjét használja a gép usb-n (akkor annak mi köze a hálókarihoz), vagy mégis van net a gépen, és ezt éred el telefonnal USB-n (mondjuk ezt meg nem tudom lehet-e egyáltalán).Amúgy meg egy 'ifconfig' után láthatod, hogy az eth0-nál milyen értékek vannak, itt kéne látni az IP-t. Az átjárót tudod pingelni?
-
VINIKOR
senior tag
Asus laptopon használnám az ubuntut. Nincs internet kapcsolat. Se kép se hang. Ugyan arról a modemről asztali gépen megy a net. Mi lehet a gond?
Mobilról USB-n keresztül van net, tehát a hálókártya rendben. -
Egorov
aktív tag
Hello!
Olyan plugint vagy nem tudom mit keresek Rhythmboxra, mint Winampban a pitch control. Ezzel lehet manipulálni a zene sebességét. Valaki használ ilyet?
-
Major Major
senior tag
válasz
Kephamos #11754 üzenetére
Én egy időben szórakoztam ezzel, amarok+motorola L7 kombóval, működött a dolog. Már nem emlékszem pontosan a programnevekre, de valami javás cuccot kellett feltenni a telefonra. Hirtelen ezt találtam, de nem ez volt az.
Szerintem ha rákeresel a használt zenelejátszó + bluetooth + phone hármasra, biztos találsz megoldást. -
Major Major
senior tag
válasz
Sipi16 #11759 üzenetére
Feltételezem, jelenleg wint használsz. Töltsd le az Unetbootin nevű programot, ami el fogja neked készíteni, egy CD-kép segítségével (amit letölt magától, ha azt állítod be, de tudsz használni már letöltöttet is), a bootolható LiveUSB-t.
-
Sipi16
őstag
Helló!
Egy olyan problémám lenne, hogy ki szeretném próbálni az Ubuntu linuxot, de csak Live módban. Amikor boot után elindítaniám a Live-ot akkor csak felpörög a cdmeghajtó, de semmi mást nem csinál. Tudtok erre valai megoldást?
A válaszokat előre is köszönöm.Üdv.: Sipi
-
gabaly
tag
Így van, de miután én telepítettem, bekapcsoltam " bejövő forgalom visszautasítása" és azóta is úgy van, működik minden. Elmentem a Wigwam oldalára, csináltam egy tűzfal tesztet és az teljesen megnyugtató volt.
Először a Firestarter volt, de szóltak itt, hogy az ufw már jobb. Én is úgy látom most már. -
Kephamos
addikt
Az megoldható, hogy a sonyEriccson w810i telefonomat tudjam távitányítóként használni? A telefonban van ilyen funkció, csak sehogy sem sikerült működére bírni a dolgot, pedig nagyon kényelmes lenne, ha távolról tudná szabályozni mondjuk a hangerőt.
-
Vladi
nagyúr
Azóta már meglettek: leírás itt.
-
cigam
titán
válasz
VINIKOR #11745 üzenetére
vírusírtó, kémprogramkereső nem kell.
Tűzfal jó ha van, de ha csak otthonról, tűzfalas router mögül netezel, nem feltétlen. Nekem laptopom van, de nem használok semmilyet (alapból nem tesz fel semmit ha jóltom)Milyen fájlrendszert használ az a külső winyó?
USB eszköz megjelenik az asztalon pl. pendrive, az ikonján jobklikk és lessz ott egy "kötet leválasztása" (vagy vmi hasonló) menüpont.
Firefox a PH fórumot nekem megjeleníti. Pontosan meddig jutsz el? Van vmi hibaüzi?
-
szeva000
addikt
Én feladni?
Ha van időm,és elb*szom,újratelepítem 100szor is.
A GNOME nekem jobban átlátható,bár ez lenne a legnagyobb gondom már
Báár a raidet valószínű kihagyom,mert már a win ott van vészhelyzetre
Nekem elvégre nem is a tuner lenne a legnagyobb gond,hanem az 5.1,de az minden téren.
Próbáltam már mindent...pulse,alsa mixer...különböző lejátszók...de semmi eredmény.
Jaaaah...a HD sentineles.gz kiterjesztést miként lehet felrakni? -
VINIKOR
senior tag
Most próbálgatom az ubuntut. Légyszi pár kérdésre választ:
Vírusírtó, tűzfal, kémprogram kereső nem kell?
Nem ismeri fel a WD külső merevlemezemet. Mi a gond?
USB-s eszközöket hogy kell jól eltávolítani? Mint a windowsnál az usb eltávolító?
Firefox a Prohardver fórumát nem jeleniti meg.
Bluetooth kapcsolatot nem tudok létrehozni a telefonommal. Megtalálja a gépet de dobja a kapcsolatot mire beírom e jelszót.
A letöltés folyamatát nem jelzi valami? Mint az operánál.Köszi.
-
dbius
veterán
válasz
szeva000 #11743 üzenetére
Örömmel látom, hogy csak idetaláltál
Nos, első hírem rossz hír:
- A TV tuneredre nem sok mindent találtam, azaz annyit, hogy akinek volt, annak nem ment semmivel Linux alatt
Az 5.1-et magában az alkalmazásban próbáld meg beállítani, amivel akarod az 5.1-et. Pl. zenelejátszóban, vagy videólejátszóban.
A kde-ből úgy csináltál gnome-ot, hogy a csomagkezelőn keresztül feltelepítetted, így már ubuntud és kubuntud is van egyben
Ez semmi gondot nem jelent, csak annyit, hogy a bejelentkező képernyőn választhatsz belépés előtt, hogy a gnome, vagy a kde felületet akarod elindítani.
Gnome személyes tapasztalatom szerint gyorsabb, a kde viszont testreszabhatóbb (volt egészen a 4-es verzió megjelenéséig, én pont a kde 4 miatt nem váltok egyelőre Intrepidre, ha meg mégis, akkor rátérek a gnome-ra...)
Egyébként isten hozott a linux világában, nem kell megijedni és feladni. Az könnyebb, mint megoldani a problémákat
Kalandra fül, koma!
-
szeva000
addikt
Sziasztok!
Felraktam a gépemre életemben először egy kubuntu 8.10-et win mellé.
Gyakorlatilag semmit nem értek a linuxhoz,de azért sikerült sokmindent átlátnom.
De....maradt 2gond
1.Van egy leadtek pvr3000-es tunerem,ami gyakorlatilag nem létezik a linux számára.
2. az alaplapi audigy hangkarimon nem tudok belőni csak sztereó hangot,az 5.1 nem akar menni akármivel is próbálkozom.zeekre a gondokra szeretnék legjobben most segítséget.
jaah...aztsem tommm,hogyan csináltam GNOME-t a KDE-ből -
dbius
veterán
Na, sikerült minden gond nélkül a pppoe kapcsolatot létrehozni.
Viszont időnként megszakad a kapcsolat, és nem találok olyan lehetőséget a network managerben, hogy automatikus újrakapcsolódás.
Be lehet valahogy állítani a pppoe kapcsolatot, hogy automatikusan újrakapcsolódjon, ha megszakad a kapcsolat?
Ja, Router nincs.
Thx
[ Szerkesztve ]
-
blaces
tag
Sziasztok!
A kérdésem: az Ubuntut(más linux is ilyen) hogy lehet rábírni arra, hogy az Asus alaplap és noti esetén leállításnál nem újraindítsa a gépet, hanem normálisan állítsa le.
Kíváncsiság: a Linuxnak van valami baja az Asus céggel?
Mert állítólag az 8.10-es már több wifi/wlan drivert támogat, de ennek ellenére az új verziónál már a wifinek a ledje sem villágít, ha meg telepítem a zártmeghajtót, akkor legalább a wifi ki-be kapcsolásánál felvillan a led egy pillanatra de aztán semmi... Minnél újabb Ubi, Kubi kiadás jön, annál nehezebb a zártmeghajtókat telepítenem, és ezért gyanakszom, hogy valami más van itt a háttérben -
dbius
veterán
Még most fognak jönni értem, ezután fog kiderülni, de alapvetően optimista vagyok
;)
Múltkor egy havernak a laptopjára kellett oprendszert tennem. Ubuntu 8.10 került rá.
Atheros AR92xx chip volt benne (draft n-es), ami a wifiért felelős volt, azonban ez nem működött, elsőre legalábbis nem.
Kutakodás, próbálgatás után sikerült életet lehelni bele, gyorsan le is írtam hogyan, hátha másnak is a segítségére lehet a későbbiekben. [link]
-
dbius
veterán
válasz
szaszayanou #11736 üzenetére
"firestarter pár perc alatt több száz bejövő kapcsolatot blokkol - lehet h ez a gond"
Biztos, hogy ez a gond
meg kell nyitnod a bejövő kapcsolatoknak a torrent kliens által használt portot a firestarter beállításainál.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Major Major #11734 üzenetére
A titkosítás be van kapcsolva de nincs erőltetve. A deluge tesztje szerint a port is nyitva van. Azt nem írtam hogy csak a feltöltés nem indul el, a letöltés maxon jön. Az viszont érdekes, hogy a firestarter pár perc alatt több száz bejövő kapcsolatot blokkol - lehet h ez a gond
-
Major Major
senior tag
válasz
szaszayanou #11733 üzenetére
Kapcsolat titkosítása be van kapcsolva? És ha igen, megengedő, a nem titkosító ügyfelek felé?
Portot nyitottál neki külön? -
szaszayanou
aktív tag
Üdv!
Annak mi lehet az oka, hogy ubuntu 8.10 alatt nem indul el a torrent seedelése? Több klienssel is próbáltam eredmény nélkül, most a legújabb deluge-ot tettem fel. Win XP alól nincs ilyen gond ugyanezzel a géppel és netkapcsolattal.
-
-
dbius
veterán
-
gabaly
tag
Sziasztok.
Szerintetek létezik valami olyasmi progi Ubi 8.10-re, amivel helyettesíthetem a Windowsos Photo Story-készítőt?
Köszönöm. -
dbius
veterán
Kis segítség kellene:
Havernak a laptopjára telepítettem Ubuntu 8.10-et (32 bit). MŰködik rendesen, wlan és a vezetékes is (nálam működött mikor telepítettem)
Neki eddig nem volt net, most kötötték be a Tvnetwork ice netjét, ami ahogy nézem pppoe alapon működik.
A kérdésem arra irányulna, hogy az ilyen (pppoe) netet ugyanúgy kell beállítani, mint ha adsl kapcsolatot hoznánk létre (mivel az is pppoe alapon megy) ? Mert ha igen, akkor azzal ne lesz gondom remélhetőleg.
Viszont ha nem, akkor hogyan kellene? Du. 4. körül megyek át hozzá megnézni, addig jó lenne tudni a megoldást, mivel még nem állítottam be ilyen netet
thx
[ Szerkesztve ]
-
GD
őstag
-
VaZso
senior tag
válasz
Siriusb #11722 üzenetére
Mondjuk szerintem ha ez a gond, vezetékesen is jelentkeznie kéne, de a magam gépén nem volt lehetőségem vezetéken csatlakozni azokon a hálókon, ahol nem működött, így végülis bármi lehet, érdemes szerintem megnézni vele.
Nálam a network manager-ben tudom állítani, hogy a vezetékes ill. vezetéknélküli kapcsolathoz milyen klienst használjon, de az Ubuntu hálózatkezelője nincs előttem. Biztos meg lehet ott is adni.
Teszt jelleggel meg lehet esetleg próbálni, hogy a csomagkezelőben telepíted a dhcpcd-t és konzolból próbálod futtatni. pl. dhclient wlan0 vagy dhclient eth0 (attól függően, hogy hívja a wlan-od a rendszer).
(ifconfig alapján ki lehet deríteni a nevet), rootként futtatva[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
ha gnome-ot használsz, bal klikk a network manager ikonján megmutatja az elérhető wireless hálózatokat, rákattintasz és beírod a jelszót. Vagy jobb egérgomb az ikonon, Edit connections, és a wireless-nél tudsz új kapcsolatokat felvenni.
Egyébként kipróbálhatod a wicd-ét network managernek, talán kicsit kezelhetőbb, mint a gnome nm. -
Kephamos
addikt
Hazajöttem és nem tudtam bejelentkezni, úgyhogy egy időre szakítok a KDE-vel.
----------------------
Melyik csomagokat kell felrakni ahhoz, hogy
-a cpu hőmésrsékletet figyelő szenzorok működjenek
-a cpu órajelén tudjak állítani
Esetleg tudja valaki annak az állapotfigyelő (nem tudom mi a neve, olyan, ami folyamatosan kint van az asztalon és leolvashatom róla, hogy mi a helyzet a géppel) programnak a nevét, amelyik baromira egyszerű, semmi csicsa csak mutatja amit kell. -
Jester01
veterán
-
bnss
veterán
W-Lan kapcsolat beállításában szeretnék segítséget kérni, iwconfig nem sokat segített eddig. A hálózaton WPA titkosítás van. Előre is köszönöm!
szerk.: kimaradt, hogy Atheros AR5006EG adapterről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Működnek nálatok mostanság a frissítések? apt-get update megakad a
http://hu.archive.ubuntu.com hardy 192.228.240.55
résznél, pingelni sem tudom. Ha kiveszem az apt tárolók listájából ezt a címet, akkor persze működik, de így nem. Nem tudjátok mi lehet a probléma? -
Pubszon
veterán
Köszi, elolvastam.
De sztem nálam van vmi gubanc, mivel kiválasztom az Amarok lejátszót és kijön egy kis ablak, hogy letöltés 1 to 10 vagy vmi ilyesmi és nem tölt le semmit, olyan mint ha nem lenne net, pedig van mivel ide írok.
Nem a jogosultságokkal van vmi baj?
Megadtam neki egy jelszót és egy felhasználónevet a win-be és azt használom itt is.[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz
Pubszon #11706 üzenetére
Na akkor még előrébbről kell kezdeni:
link.Más. Kérdés!
Egy feisty-re (7.04) szeretnék programot telepíteni. Mivel ez legacy, így gondolom a tárolók átkerültek valahová. Mi történik az ilyen régi kiadásokkal? Most hirtelen nem találok hozzá leírást, pedig tudom, hogy volt már róla szó.
-
-
Pubszon
veterán
Itt vagyok megint, de már az Ubuntu alól.
Miért nem lehet a FF-hoz telepíteni az Adobe flash player-t?
Vagy hogy tudom ezt megoldani?