Hirdetés
Aktív témák
-
Lenry
félisten
majdnem teljesen kezdőként kérdem:
hogyan telepíthetem az új Ubira a Berylt?csak mert láttam ezt a videót, és igencsak megtetszett
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz szacsee #6430 üzenetére
én is bekapcsoltam, de nem jöttem rá milyen billentyűkombinációval lehet előhozni...
pedig biztosan működik, mert ha pl bekapcsolom a flip window-t, az megy...ezen kívül hogy lehet bekapcsolni az általam linkelt videóban azt az Aero-szerű skint, és azt az effektet, amikor törli a mappát, és ilyen látványos lilás fénnyel eltűnik
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
hogyan tudok aMSN-en személyes üzenetet kiírni?
-
Lenry
félisten
válasz n0_gAboR #6704 üzenetére
igen több kártya van a gépben: egy régi Creative Ensoniq AudioPCI 1371, és az ICH5 integrált kártyája... a Creative az alapértelmezett... azt már sikerült elérni, hogy szól, de hallhatatlanul halkan... mindet feltekertünk max-ra, és kb mintha 1%-pn lenne...
-
Lenry
félisten
egymás mellett van, egy vinyón az Ubuntu és a Windows... most bootoláskor először a boot.ini jön be, és azután (ha az Ubuntu-t választom ki, akkor) a grub... hogyan fordíthatnám meg a sorrendet? vagy ha a boot.ini egyáltalán nem jön be az se volna baj...
n0_gAboR:[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
-
Lenry
félisten
-
Lenry
félisten
hogyan vegyem rá a VLC-t és/vagy az MPlayert, hogy adjon ki hangot magából?
VLCben beállítottam a hangkártyát ugyanarra ami a hangbeállításokban is van (Ensoniq ES1371 DAC1) mégse hajlandó megszólalni egyetlen film se...
zenelejásztók jók, és a beépített GNOME Player is jól játsza le a filmet, és hang is van, de az meg a feliratot nem akarja megjeleníteni...
mod: mostmár annak sincs hangja
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
most feltelepítettem még a Xine-t és az Xfmedia-t is, de egyik sem ad hangot... az egyetlen ami hangot ad az a Rythmbox zenelejátszó, de annak meg nem találom a hangbeállításait, hogy megnézhessem, hogy mire küldi ki a a hangot...
Gabor: igen, több kártyám van, az alaplapi integrált ICH5, és egy régi Creative Ensoniq AudioPCI, utóbbi az ami használva van...
feliratban haladtam annyit, hogy a legtöbb player már betölti, viszont már nem ad hangot egyik sem... karakterkódolás: német film, angol felirattal, úgyhogy szerintem nem az a baj... bár a német nevek tartalmaznak ékezeteket, a szóban forgó mű ugyanis Leni Riefenstahl 1935-ös Triumph des Willes c. műve, melyben pl a Führer neve, ugye tartalmaz egy ü betűt...
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
hogyan állítom be aMSN-ben, hogy ne zárja a kapcsolatot, 2 perc inaktivitás után? mert ha kiírta, hogy a kapcsolat bezárult inaktivitás miatt, akkor pl nem tudok üzenetet küldeni a rejtve kapcsolódó partnernek...
-
Lenry
félisten
milyen zenelejátszót ajánlotok Linux alá? mert az alapból meglévő Rythmbox jó, jó, mert szól, de ezen kívül semmi extra...
olyan kellene, amit tudok a multimédiás billentyűkkel vezérelni, legyen benne equalizer, és ne kajálja meg a gépben lévő mind a fél giga RAM-ot, ha betöltök 12000 tracket a playlistbe
-
Lenry
félisten
de sajnos 300-at simán, és még a rendszerrel együtt már nem sok marad a fél gigából. a multimédiagombok működtek eddigis, csak azért írtam le, hogy olyat írjatok, amiben szintén működik... viszont ezt az amarokot mindjárt kipróbálom, köszi
-
Lenry
félisten
válasz ngabor2 #7076 üzenetére
inkább csak mentálisan zavar
amúgy természetesen nem okoz fennakadást, ha nem lenne bekapcsolva a system monitor észre se vettem volna, csak windowson szocializálódott userként szeretem, ha minél több memória szabad, mert úgy jobb... windows alatt... meg kell még szoknom a linux életérzést...más: miért dobja minden egyes install után ezt a hibaüzenetet? bármit telepítek Synaptic-al, hibátlanul felmegy és működik, de telepítés után ezt a hibaüzenetet kapom... mit jelent?
-
Lenry
félisten
válasz ngabor2 #7083 üzenetére
kiadtam:
lenry@lenry-desktop:~$ sudo apt-get upgrade
[sudo] password for lenry:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
libtotem-plparser10
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 1 nem frissített.
1 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
A művelet végrehajtása után 0B lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarod [Y/n]? y
Beállítás: collectd (4.3.0-1) ...
Starting statistics collection and monitoring daemon: collectdinvoke-rc.d: initscript collectd, action "start" failed.
dpkg: hibás feldolgozás: collectd (--configure):
post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
collectd
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)bocs a késői válaszért, de eddig nem voltam itthon ennél a gépnél
-
Lenry
félisten
hogy lehet felbontást állítani itt? az Istenért nem képes megérteni, hogy nem a 800x600 a legnagyobb felbontás amit a monitor tud... (1000 éves IBM, 1024x768 a legnagyobb amit tud)
felraktam az EnvyNGvel az nVIDIA drivert (FX5200-ra) de azt írja, hogy nem fut az nvidia X driver...Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz n0_gAboR #7380 üzenetére
értem, találtam is leírásokat, csak gondoltam hátha meg lehet másképp is oldani...
másik gépemen ugyanez a helyzet, de ott csak a frissítéseket nem ismeri fel jól...
az itteni monitor is régi, júniusban lép életének 135. hónapjába, Dell D2128-TCO...
viszont EDID infót ad, mert egyrészt az nVIDIA driver "Acquire EDID..." gombjára koppintva generál egy edid.bin-t, másrészt, miután beírtam a DPMS olvasást aktiváló sort, következő indításra a Xorg.conf szépen megtelt a monitor helyes frissítési és felbontási értékeivel, épp csak annyi volt a baj, hogy sem a Detonatorban, sem az Ubuntu gyári felbontás váltójában nem jelentek meg...
most...
most végre 1280x1024@75Hzet sikerült kicsikarni belőle, de CRT-n ez még épp a határ... igazából 85 (sőt 90) Hz-et szeretnék beállítani, ami meg is jelenik a Xorg.confban csak kiválasztani nem lehet seholteljesen más tipusú kérdésem: Windowson belülről telepítettem az Ubuntu 8.04-et, a Windows partíciójára... sajnos ezt a partíciót nem tudom felmountolni, pedig a következő kérdésem miatt szükség volna rá. a másik gépen is ugyanígy van telepítve, de ott tudom mountolni, és látja is... itt nem
tehát következő kérdés, amennyiben a mountolás problémáját meg tudom oldani: az egyetemen ugyanazokat a fájlokat használja a Linuxról és a Windowsból indított Thunderbird és Firefox, így mindegy melyiket indítom, ugyanazokat a maileket, könyvjlezőket egyebeket kapom meg... hogyan tudnám ezt itthon is megoldani? (vagy ez inkább vmelyik Mozilla topikba menjen?)
húúú most látom a Compizos írásod!!! mivel lehet bekapcsolni a kockát? mert nálam aktiválva van, de nem tudom milyen bill.kombóval lehet előhozni (compiz amúgy jó, mert csomó effekt működik, de pont ez nem)
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
sikerült megoldani, rákerestem az általad említett cikkre, és egész egyszerű volt
(akinek nincs kedve rákeresni: a FF és a TB is egy profiles,iniben tárolja, hogy hol vannak a profilok saját beállításai, a mailek stb, ez a profiles.ini Linux alatt a home/.mozilla illetve home/.mozilla-thunderbird mappában van, XP alatt a Docs and Sett\<usernév>\App. Data\Mozilla illetve \Thunderbird mappában vannak, mindösszesen ebben a path átírásával módosíthatjuk, hogy hol keresse... én a Linuxét módosítottam, hogy a Windowsosat használja mostantól, illetve módosítani kell az IsRelative értékét 1-ről 0-ra... és kész is)
rtom: itt mit és mire állítsak?
n0_gAboR: ez nálam is így volt... mostmár helyesen írja, hogy 60 és 75Hz.. .a gáz hogy én 85 és 90et is szeretnék... sajna CRT-m van és ott a 75 még mindig nem a legjobb
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
tudtok ajánlani egy ehhez hasonló programot Ubuntu alá?
az egeremen ugyanis van két plusz gomb, amit windows alatt Ctrl+c illetve Ctrl+v kombináció helyettesítésére használok, viszont Linux alatt nem tudom hol beállítani őket (alapból előre-hátra funkciót látnak el)
megint előbb kérdeztem mint kerestem... találtam leírást hogy hogyan írjam át...
azért ha tudtok ilyen programot linkeljétek nyugodtan[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz Neil Watts #7395 üzenetére
sajna mégsem jutottam előrébb... a Xorg.conf szerkesztésével csak beüzemeltem a gombokat, de át nem állítottam...
-
Lenry
félisten
válasz n0_gAboR #7380 üzenetére
nos... sorry megint a késői válaszért, de sajna hetente egyszer vagyok ennél a gépnél...
a Xorg.conf-ot teljesen hibátlanul, a valóságnak megfelelően töltötte ki a driver, mégsem jó. 800x600at engedélyez csak, és akkor sem működik a 3D gyorsítás, nincs Compiz, nem mennek az effektek, és a glxinfo | grep direct szerint sincs semmiféle gyorsítás bekapcsolva.. ha indítom a drivert, azt mondja, hogy nem fut, futtassam az nvidia-xconfig-ot, majd indítsam újra az X-et... megtörtént, de változás nincs...Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
összetett problémám akadt, mely megoldásához a segítségeteket szeretném kérni
tehát jelenlegi helyzet:
adott a 80GB-s rendszervinyóm, mely kétfelé van partícionálva, egy 60-as és egy 14-gigásra
a 14 GB-s partíción egy Mac OS X 10.5-ös rendszer van, a 60-ason egy 64 bites XP és wubival mellé telepítve egy Ubuntu 8.04...
jelenleg a bootolás úgy néz ki, hogy először bejön a Leo bootmenüje, abból ki tudom választani a Windows boot.ini-jét, és ha ott kiválasztom a Linuxot, akkor meg bejön a Grub...
ez így most tök jól működik, úgyhogy átvariáloma cél:
Mac-es partíciót leformáznám, és oda szeretném költöztetni a Linuxot, az XP-t meg frissíteném egy 64 bites Vistára... mindezt úgy, hogy a multi-boot továbbra is működjön...hogyan tudnám ezt kivitelezni?
természetesen teljes formázás, és mindennek az újratelepítése nélkül[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz n0_gAboR #8409 üzenetére
a gép megoldotta helyettem a dilemmát... az XP-t/Linuxot tartalmazó partíció tegnap elszállt, nem indult egyik rendszer se...
úgyhogy tiszta telepítés lett a vége[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
mi lehet a baja a Linuxnak, ha mindig megáll amikor valamilyen rendszergazdai feladatot kellene végrehajtania
pl ha elindítom a frissítéskezelőt, ott ugye kéri a jelszavamat, de nem kéri, egyszerűen csak forog a homokóra, és tovább semmi
ha bármilyen parancsot sudoval adok ki, jó idő, mire eljut odáig, hogy megkérdezze a jelszavamat, és megint sok idő, mire elkezdi ezután végrehajtani a parancsotGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
erre valaki?
-
Lenry
félisten
hali!
hogyan tudom beállítani, hogy automatikusan csatlakozzon a nethez az Ubi?
ADSL netem van, pppoeconf-al szépen beállítom, és a végén megkérdi, hogy akarom-e, hogy rendszerinduláskor becsatlakozzon? és kiválasztom hogy igen, de nem csatlakozik be, külön kell pon-al csatlakozni...
eddig jó volt, de most valamiért nem....
-
Lenry
félisten
most olvastam, hogy holnap megjelenik az új Ubuntu... lehetséges úgy frissíteni a 8.04-emet, hogy ne kelljen újratelepíteni az egészet?
(lehet, hogy nagyon noob kérdés, de ez az első Linux amit használok, úgyhogy nem tudom )
-
Lenry
félisten
no... elmúlt éjfél és sehol egy új disztró... na mindegy... majd reggel...
-
Lenry
félisten
-
Lenry
félisten
válasz Froclee #10060 üzenetére
nekem most ugyanez a baja... i386os CD-t szedtem le, kiírtam 3 különböző íróval (Plextor, Pio111, Pio212) Neroval és Braseroval is, az eredmény ugyanez...
bár az MD5 is más, mint amit Geller leírt... újratöltöm
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
adott egy öregecske laptop
HP Omnibook XE2 - 500as Mobil Cerka, 64 MB SDRAM, 4GB vinyó...
érdemes erre, így, ebben az állapotában rátenni egy Ubuntut, vagy muszáj lesz RAMot venni?plusz vennék bele egy ilyen kártyát fel fogja ismerni az Ubi?
-
Lenry
félisten
válasz CHIPman #10525 üzenetére
a Linux rendszerpartíció csatolási pontja / (egy perjel)
a többit hagyd, majd beállítja magának az Ubuntu (amúgy /media/<partíció neve> lesz a csatolási pont)sh4d0w: és 256MB RAM-al? csak Firefox+aMSN-re lenne használva
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz sh4d0w #10533 üzenetére
10 mega? hehe... ez tényleg elég mini...
jól van, akkor veszünk RAMot, meg akkor ez... köszi a helpet
bonyolult összeválogatni, hogy mi kell, vagy azért szól a telepítő, hogy "ezt azért rakd fel, mert tuti kelleni fog"[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
hol állítom be a routeres netet?
mert amit találtam Network Configurator nevű kis programot, azon bármit állítok, mentésnél kiírja, hogy read-only, és ennyi... ha root módban indítom akkor isígy viszont nincs net a Linuxon (Ubi 8.10)
-
Lenry
félisten
válasz Siriusb #11246 üzenetére
újraindítottam és most jó... de már szüleim is panaszkodtak, hogy időnként elmegy a net...pontosabban egyáltalán nincs rendszerindítás után
a kis monitoros ikonnal azóta nem találkoztam, mióta megvan a router... amíg csak simán ADSL modemmel csatlakoztunk, addig megvolt... most sincs[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
régi megoldatlan problémám, hogy az Ubuntu nem hajlandó 75 Hz-nél nagyobb frissítésen járatni a monitoromat, bárhogy, bármit állítgatok a xorg.conf-ban
úgy tudom, hogy ezeket az értékeket az edid.bin-ből nyeri ki a Linux... az nvidia-driverrel lekértem a monitorom edid.bin-jét...
az eredmény, egy 128 byte-os, értelmezhetetlen és használhatatlan fájl... lehet, hogy egyszerűen olyan régi a monitorom, hogy nem tud mit kezdeni vele az Ubi?
(11 éves Dell D2128-TCO)valahogy mégis meg lehetne oldani, hogy 1280x1024-ben 85 Hz-en menjen?
xorg.conf-om most ilyen
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings: version 1.0 (buildd@crested) Mon Nov 3 08:46:04 UTC 2008
Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection
Section "Files"
EndSection
Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection
Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "0"
EndSection
Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection
Section "Monitor"
# HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "Dell"
HorizSync 31.0 - 79.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
Option "DPMS"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 7900 GT/GTO"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
Option "metamodes" "1280x1024 +0+0; 1024x768_75 +0+0; 1024x768_60 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSectionGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest