- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz
Davebowman #67996 üzenetére
Igen, ha gyarirol erkezel, akkor "Firmware LEDE Install URL", ha LEDE/OpenWrt a kiindulas akkor "Firmware LEDE Upgrade URL" kell neked.
Az a legjobb, ha mindketto keznel van.Ezeket telepitve stabil kiadason leszel, s elmulik a satisfy_dependencies_for hibauzenet. Ami pedig azert volt, mert a csomaglista verzioja elmaszott a telepitett firmware verziojatol. Snapshot verzioval izgalmasabb az elet.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Davebowman #67992 üzenetére
Miből gondolod, hogy LEDE-re ne lehetne bármilyen OpenWrt/LEDE alapú másik firmware-t (így akár vargalex build-et) feltenni?
-
suste
veterán
válasz
Davebowman #67992 üzenetére
-
xabolcs
őstag
válasz
Davebowman #67991 üzenetére
Ugye stabil LEDE-t tettel fel, es nem snapshot build-et?
Amit talaltal gyarira-visszamenos stripped firmware jo lesz a V1-es routeredhez!
-
Davebowman
senior tag
válasz
Davebowman #67991 üzenetére
Na szóval: Lede-re a vargalexet nem lehet visszatenni!
Ellemben visszament a LEDE, így már jó, a gond továbbra is az, hogy nincs usb, se a saját csomagjaiból nem megy, se a suste féle felületről!!!! Nem látja a pendrive-mat, ami azért baj, mert minidlan és transmission kellene rá, ahoz meg kevés a hely. Most megpróbálnék visszamenni gyárira ezzel remélem ez már jó... azért megvárnám amíg valaki bólint rá. Köszi. -
Davebowman
senior tag
válasz
Headless #67869 üzenetére
LEDE: Usb-s cuccok manuálisan?
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-usb-storage:
* kernel (= 4.4.92-1-45d282495a15974d60f8edb091d0e2a9) * kernel (= 4.4.92-1-45d282495a15974d60f8edb091d0e2a9) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-usb-storage. -
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Van nekem egy ilyen routerem.
Port forward gondom van.
Egyik napról a másikra nem forwardolja a 9091-es portot.
Eddig minden rendesen ment.
Hiába van beállítva, a net felől zárva van. A többi portnál működik rendesen az átirányítás.
Mi lehet a gond? -
tlac
nagyúr
válasz
Marci112233 #67927 üzenetére
Köszönöm! Várom a fejleményt mert nagyon is érdekel, hogy a 60 megabites netnél mit csinál.
60 megabittel is jól megy a v4 hw nat-tal
-
suste
veterán
válasz
Davebowman #67983 üzenetére
Maga a mentés nem tartalmaz telepített csomagokat, hanem a 9092/System/installer oldal segít feltelepített ami kell...
-
Davebowman
senior tag
Sziasztok! Pár kérdés! Frissen telepített LEDE és nem látja az usb- pendrivokat. Milyen csomagokat tegyek fel?
Suste Format mentését feltettem, de azzal sem látta!
Transmission mentését is feltettem, ott meg a webes felület nem ment, a minidlna-t sem sikerült (az nem is jó azt olvastam) van ötlet mi lehet a baj? Vargalexxel megy minden.
Apropó vargalexet vissza tudom flashelni igaz?
köszi -
gduck
addikt
-
zso73
veterán
Sziasztok
Van egy 1043ND V1 Routerem LEDE firmware-rel. 2017.07 szerintem . Van ennél újabb firm ? Az oldalon már csak a V2 routerhez találtam. A gyári FW hogyan rakható vissza ? El lehet adni még ezeket a masinákat ? -
-
Gergol
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Van egy TP-Link TL-WR1043N/ND v2 -es routerem egy Poli27 1.3.2 r39208 / LuCI Trunk (svn-r9948) fut rajta.
Vígan ment is míg sima ADSL modemem volt. Most a T lecserélte a modemet és hoztak egy ZTE H368N -es készüléket. Ha beállitom rajta a PPPoE Pass-through-t akkor a TP teszi a dolgat,de csak ideig óráig aztán leáll minden. Megszűnik a net reset mindenütt utána hol megy hol nem.
Gondoltam átdugom a wan bol a lan foglalatba a kábelt. És kikapcsolom a PPPoE Pass-through-t. Igy van net, de a torrent kliens nem megy. Beállítottam a ZTE-n a DMZ hostban a TP ip-jét, de nem nyert. Próbáltam a port forwardot is, de a transmission akkor is azt mondja a port zárva.
Mit rontok el?Köszönet Gergol
-
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Digi PPPoe netem van.
A lépcsőházból 1 darab UTP kábel jön be, majd lakáson belül bemegy egy pici elosztóba, amiből 1 UTP és egy telefon kábel jön ki.
Most egy kis átalakítás van a lakásban, így a lépcsőházból jövő UTP kábel egyből a routerbe megy, majd annak kimenetele után ágazik el az UTP és a telefon kábel. Így viszont nincs telefonvonal. Mit kell beállítanom a routerben?
-
Janos46
tag
Beillesztettem, a korábban elküldött képek listájában 3x is látni, mert próbálgattam a javításban, semmi eredmény. A fájl kiválasztása megtörtént, jelezte, hogy 1 fájl, utána Feltöltés, még a jpg konvertálást is bejelöltem,habár a kép jpg és a méretre csak 70 KB, majd OK. Akkor mi a rossz?
-
Janos46
tag
Sziasztok torrentezők!
A 1043-ban lévő Transmission 2.84-nek az alábbi megjelenési formáját hogy lehet beállítani? Régebben ment, de újra kellett rakni a rendszert.
(nem látom a feltöltött képet, miért?) -
Headless
őstag
-
tlac
nagyúr
gyári firmware-rel nem működik a port forwarding v4-en?
van olyan akiknek sikerült beállítani upnp nélkül? -
raidx
őstag
A nyáron kipróbáltam a 1043 v3 Printserver funkcióját és működött rendesen. Most androidos tabletről szerettem volna nyomtatni. De nem működik a dolog. Elvileg létezik a kapcsolat de nyomtatáskor kommunikációs hiba van. Valami TCP drivert nem tud beszerezni a Win10,
Win10 TH2 1043ND Epson AL M1200 a felállás. OpenWRT alatt várhatóan menne? DD oldala nem elérhető.
Kicsit macerés Mentés a gugliba pdf-ként, majd asztali gépről nyomtatás. 2013 utánn gyártott nyomtatókkal állítólag nincs gond. De azért nem vennék új nyomtatót.
-
z.z
csendes tag
Bocs, ha triviális: a 1043-ason ugye megadtad Gateway-nek a d-linket?
A 0.50-es IP címet beállítottad a D-linken is MAC-címhez kötött fixként?
A D-link DHCP-jének kiosztható IP cím tartományában benne van ez az 50-es? Mert ott az a jó, ha NEM esik bele.Legalábbis nálam így tökéletesen működik évek óta egy ugyanilyen konfig, igaz egy Asus RT-AC56U "fő" routerrel. Ott 1.1 a router címe, a 1043-asnak 1.2-t adtam, a DHCP az Asus-on pedig az 1.100-200 közöttieket osztja ki.
-
Vertigo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen routerem (meg a regi kocka, gyari FW-vel, egy ideig frissitgettem), ha annak a beallitasait lementem akkor egy ugyan ilyen csak v4-es verzioju (ufo, gigabites) valtozatra betoltheto?
Probalt valaki ilyet?
(meg szeretnek uszni fel nap konfigolgatast)
u.i.
hetente 1x-1x az uj verziok is igenylik az aramtalanitast? -
oke
senior tag
Sziasztok!
Szeretném továbbosztani a meglévő optikai netet egy TP-Link WR1043ND v1-es (eredeti firmware)routerrel LAN-on keresztül, de nem akar működni valamiért.
Felépítés:
Huawei 8245H-s Optikai router- csak modemként működik elvileg - ez LAN-on van összekötve egy D-Link DIR-842 AC1200 routerrel. Ebbe van beállítva a PPPoE kapcsolat és ez adja a DHCP-t. valamit a Wifi-t is. Ennek az egyik LAN portjára szerettem volna rárakni a TP-Link WR1043ND v1-es routert - tehát a LAN-LAN összekottetéssel - és a TPLINK WIFI-jét is használnám.A D-Link DIR-842 AC1200 router IP címe 192.168.0.1, a TPLINK LAN IP címét átállítottam 192.168.0.50-re, a DHCP-t kikapcsoltam rajta, A WAN-nál dynamic IP hagytam, de ugye ez nincs használva. De nem akar működni, nem megy a NET.
Mi lehet a gond? A Dlink korlátozhat valamit? Vagy a Optikai router kavar be? Annak asszem a 1.1 az IP címe, de a DLINK-el működik így.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Mosqu!to #67949 üzenetére
Szia!
Azért kérdeztem, mert ha nem gond, hogy nem egy hálózatban lesznek (mindegy, hogy mi az elsődleges eszköz), akkor kövesd ezt a videót. Ha nem akarod wifi-n is tovább szórni, akkor a wifi AP létrehozása már nem kell neked (azaz nagyjából 1:10-nél véget is ér a művelet).
Egy fontos dolog, ami a videó elejéről lemaradt, de a hozzászólásokban ott van: a LAN interface IP címét állítsd másik tartományra, mint amit az elsődleges router használ (Ez csak akkor kell, ha az is 192.168.1.x címeket oszt. Ekkor 0. lépésként állítsd át a LAN interface IP címét pl. 192.168.2.1-re. Persze ezek után a routert a 192.168.2.1 IP-n fogod elérni.)A signature check-et valószínűleg az okozza, hogy nem jó repo-ra mutat a config.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
vargalex #67947 üzenetére
Nem gond.
Egyrészt a lokál hálózat mindegy, nekem az a lényeg, hogy a vezetékes eszközök netre jussanak. Másrészt Huawei modemet ad a telenor, nem tudom, így módosul-e a dolog.Most ott kicsit elakadtam, hogy fent van az openwrt, belépek a böngészős guiba (ez a luci?) és próbálom beállítani a client modeot ezt a leírást követve.
Azonban a luci-proto-relay és a relayd-bridge packagek nincsenek feltéve, és nem tudom telepíteni, mert eldobál Signature check failed üzenettel.
Ha idáig eljut, akkor már kap netet a WAN-on, vagy lehet hogy az sincs neki? Mert olvastam, hogy a v1.1 < routereket először vissza kell flashelni korai verzióra, hogy a wan működjön, openwrt alatt, de az enyém pont 1.1-es, ezért ezzel nem foglalkoztam, és felmerült bennem, hogy pedig kellett volna, és azért nem tudom letölteni a packageket, mert nem él a port (mondjuk a wan led világít-villog) és nem kap hálózatot.
Szóval mi a fene lehet ez a signature check failed?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
vargalex #67945 üzenetére
Nem vagyok otthon hálózat témában. El tudod konyhanyelven mondani, hogy az első modatodnak milyen élettani hatásai vannak?
A cél a következő: több pc olyan helyen van, ahol nincs kábeles net, és nincs a gépekben wifi. A hálózatot egy LTE wifi modem biztosítja, amin nincs ethernet port, úgyhogy tovább kell osztanom a jelet. Adott egy szekrényben kallódó ilyen router, így arra gondoltam, hogy csatasorba állítanám úgy, hogy fogja az lte modem wifi jelét, és tovább osztja etherneten a jelet a többi gépnek.
3rd party fw felrakás nem gond, ha van hozzá step-by-step guide, és utána sem nehéz beállítani
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Van egy v1-es változatom, és azt szeretném elérni, hogy egy wifi hálózatra felcsatlakozzon, és etherneten ossza tovább a netet.
Van erre lehetőség? Ha igen, akkor ezt miként tudom megoldani?
Köszi,
Mosqu!to -
vargalex
Topikgazda
válasz
Tangerine #67942 üzenetére
Az mindegy, hogy gyári firmware, vagy OpenWrt, a módszer nem változik. Gyárinál arra figyelj, hogy vágd le a bootloader-t, vagy olyan image-t tölts le, amiről már valaki levágta.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Tangerine #67940 üzenetére
Nem kell leírásokat keresni, ott van az OpenWrt wiki-ben.
-
Tangerine
senior tag
válasz
Tangerine #67897 üzenetére
Nem bírtam kivárni, míg megjön az ebayes USB-soros kütyü, inkább megcsináltam a max3232-es szintillesztő áramkört ez alapján. Úgy néz ki, hogy működik a dolog, pedig még egy USB-soros kábelt is közbe kellett iktatni, mert nincs soros port a gépen.
Tehát addig eljutottam, hogy be tudok lépni a putty-val routerbe, és látni ahogy bootolgat újra meg újra.
Az a kérdés hogy hogyan tovább, mert elég sok különböző leírást láttam, és nem tudom melyik a megfelelő. És főleg hogy mit kellene rátölteni.Ja, és 1.8-as verziójú a router.
-
vargalex
Topikgazda
-
válasz
v.attis #67936 üzenetére
Nekem v1-es van. Speedtesten mértem, Digi 100/100-as net telefon Redmi 4A 40/40-et tud wifin, a routerrel egy helységben. A routeren openWRT van.. A környezet egy 10 emeletes csúsztatott zsalus ház első emeleti szélső lakása, kb 20 elérhető wifi hálózattal.. Az utcán kb. 15-20 méterig van értékelhető wifi jelem.
-
woodworm
veterán
válasz
v.attis #67936 üzenetére
A jelenlegi szál onnan indult, hogy kevesled a kábeles sebességet. Wifin a 95Mbit jónak számít és sok múlik a környezeten is. Sokáig voltak tp-link routereim, de valahogy sohasem remekeltek wifin. Ebből a szempontból szerintem hatalmas előrelépést nem várhatsz lede-n sem.
-
v.attis
őstag
válasz
woodworm #67935 üzenetére
Nekem egy olyan FW kell amiben beállítom a jelszavakat és kész, működik. Ha lehet megbízhatóan.
Mint mondtam, nem használok kábeles megoldást, kizárólag wifit, az viszont esetenként akár 8 eszközt jelent.
Az én agymenésem szerint, ha kábelen a router kb 250 megabitet tud, akkor ennek durván a felét tudja max wifin, ami a sok eszközre elosztva már nem is olyan nagy sebesség.
A kérdés az, hogy a fast path által növekedhet-e a wan oldali sebesség, ezáltal a wifi oldali? -
szrobi66
aktív tag
Sziasztok! Van egy ilyen routerem. Éjjel nappal megy a számítógépem a torrentezés miatt. Csak ezen a routeren keresztül megoldható e, ha rdugok egy hddt? Ha igen, hogyan? Esetleg valahol egy szájbarágós leírás? Köszönöm előre is a segítséget!
-
tlac
nagyúr
válasz
Marci112233 #67925 üzenetére
hétvége fele viszem ezt a routert szüleimhez, nekik lesz beüzemelve, kis város, kertes ház, alig van másik router a környéken
60 megabites netjük van, majd ott újratesztelem a wifi-t -
Marci112233
addikt
Én falun lakok, kertes házban ráadás az utcában csak egyik oldalt vannak házak, előttünk pedig a mezőgazdasági határ. Mondjuk van a minkét szomszédban router, mind kettőnek csak egy egy helyen tudom fogni a jelét azt is nagyon gyengén. Nekem amúgy a routertől 1 méterre, de volt hogy 50 cm-re sem adta a 15-öt át csak 3-8-ig.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Tp-link 1043ND v2-vel Wifin mennyit lehet kihozni belőle max?
Tudom számtalanszor olvastam a távolságot, meg a zajt meg az eszközöket.Az adott szituációra kérdezem elsősorban
A szobámba van a router míg a Tablet, és Telefonom valamint Laptop ugyan ezen szobában de nem egy időben használva. Minden készüléken kb 35-36Mbit/s mértem. -
tlac
nagyúr
válasz
Marci112233 #67920 üzenetére
igen, egy komolyabb win-es tableten mértem
de egyébként ingadozni azt széles intervallumon tud a sebesség, már annyi is elég ha az ölembe rakom vagy rossz helyen fogom
másrészt van kb. 30 router a közelembende ha az ágyra leteszem, akkor többnyire meg van a 80-100 (kb. mindig 5 méterről mértem mindent)
a telefonom viszont max. 50-et tud
egy olcsóbb win-es tablettel meg azt hiszem 60-80 körül volta speedtest.net-tel mértem, de arra figyelj, hogy nem mindig a legjobb szervert választja ki alapból
-
v.attis
őstag
válasz
Marci112233 #67920 üzenetére
Bocs, hogy becsatlakozom, a " hardver nat" nekem sem befolyásolja a wifit, eszközeim képessége miatt nem tudom csak lemérni, de a max 95Mbps jön wifin a laptopon. Gyorsabb kártya kellene bele, ez ennyit tud.
Viszont a wan oldalon van bajom csak nem tudom mi. Upc connect boxom van modem üzemmódban és 500-as net. A boxon jön is az 500, de a routeren kábellel kb a fele. Egyszer mértem 300-at. Amit tudtam kipróbáltam. Annyira nem zavar, mert kizárólag wifizek, csak a kis ördög... Miért nem adja át a router a sávszélt kábelen...? -
tlac
nagyúr
válasz
Marci112233 #67917 üzenetére
gyors nettel is gondod lehet majd
[link] -
hbooo
csendes tag
egy fastpath sysupgrade soran bootloopba kerult az 1.8 -as routerem.
Ki segitene nekem pesten egy felebresztesben?
Elore is koszonom.
-
Marci112233
addikt
Reset majd újból beállítás vagy tízszer is volt mikor próbáltam beállítani. Minden egyes lehetséges opciót végigjártam amit akkor javasoltak de semmi.
Amúgy azért is nem foglalkozok vele én sem mert ilyen netnél nem is kell a funkció. Ha viszont lesz gyorsabb netem, akkor újra beállítom hátha mégis a gyenge net a hiba forrása. Elvégre ez a router jóval többet tudna, és lehet ez is egy ok a hibára.
-
tlac
nagyúr
válasz
Marci112233 #67915 üzenetére
ismerős
este szoktam az ilyenekkel játszani vagy mikor egyedül vagyokmég azt megpróbálhatod majd, hogy reseteled a routert és újból beállítod, bár igazából neked a hw nat hiánya nem számít ilyen net mellett
-
Marci112233
addikt
Én is kíváncsi lennék rá mi az oka, de amint piszkálom a beállítást és nem jó nem kell fél perc és öcsém már kiabál is a másik szobából, hogy szar a net. Így elég nehéz akármit is csinálni. Amikor ezzel bíbelődtem elég is volt hallgatni minden 10 percben, hogy mikor lesz már normálisan net.
-
tlac
nagyúr
válasz
Marci112233 #67913 üzenetére
akkor passz, pedig kíváncsi lennék, hogy nálatok miért van ez
-
Marci112233
addikt
Azon nem, de telefon olyan amin van wifi csak öcsémnek van aki meg havonta egyszer csatlakozik vele a nethez, vagy még ritkábban, mikor frissítést vagy nem tudom mit tesz rá, hogy legyen neki jó a GPS-e. Így nekem 2 laptop ellátása wifivel a fontos, az napi szinten használva van.
-
tlac
nagyúr
válasz
Marci112233 #67911 üzenetére
tehát úgy próbáltad, hogy az asztali gép, laptop nem ment és pl. telefonon mérve?
-
Marci112233
addikt
-
tlac
nagyúr
válasz
Marci112233 #67909 üzenetére
nézd meg 20-on is
milyen neted van?
wan hogy van beállítva?úgy próbáltad már, hogy a gép ki van kapcsolva meg minden egyéb eszköz és csak egy egy wifi-s klienssel mérsz rá?
-
tlac
nagyúr
válasz
Marci112233 #67907 üzenetére
egy másik lede-es routerrel qos-sel le tudnám szűkíteni a netet, de nem hiszem, hogy lenne különbség
még annyi, hogy nálam a wds ki van kapcsolva, a width-et meg nem hagytam auto-n (20 vagy 40)
-
Marci112233
addikt
Az érdekes akkor. Nekem is ugyan ez a számú FW van rajta.
Lehet az én 15 Mbit-es netem meghülyíti a routert. Nálam ha enable-n van akkor mint írtam nem ad normális erősségű netet wifin. Mondjuk mással is beszélgettem de ott is azt hiszem 50 Mbit-es net van, és neki is csak disable-ra kapcsolva jó a wifi.
Mondjuk elvileg kb fél max egy év és it is lesz 100 mbit/s fölötti net. Addig marad ahogy most is van, de ha lesz gyorsabb net kipróbálom hogy akkor jó lesz-e. Sajna körzetemben sehol nincs 100 Mbit/s-es net amivel ki tudnám próbálni. -
tlac
nagyúr
válasz
Marci112233 #67905 üzenetére
igen, gyárilag is így volt
szerintem ugyanaz, mint neked:
3.16.9 Build 20160607 Rel.58297n
-
tlac
nagyúr
válasz
Marci112233 #67715 üzenetére
akkor nyitásnak kapcsolhatod ki a NAT fül alatt a Current Haerdware NAT status-t.Ha engedélyezve van marhára megfogja a netet wifin. Nekem a 15 Mbit/s-ből csak 3-4-et ad le bekapcsolva, viszont kikapcsolva mind a 15-öt átküldi.
szintén v4-es router, egyelőre gyári firmware-rel, de eddig nem tapasztaltam ezt a hibát
120mbites telekom-os net, tabletemen átjön belőle 100 (kb. 5 méterre vagyok vele) -
totomusic
tag
Közben sikerült, köszi a segítséget. Jó lett a TFTP-s megoldás.
WR1043v5_tp_recovery.bin a neve, log-ból tudtam kiolvasni. -
meke11
aktív tag
Sziasztok!
Megtaláltam a régi WR1043ND v1.8-am, unbrick-elni szeretném, de sehogy sem sikerül. Mindegyik módszert kipróbáltam, amit a fórumon javasoltatok.
A router mikor áram alá kerül kétszer felvillannak a led-ek, majd a power led világít folyamatosan. Ezt fel lehet még éleszteni, vagy könyvtámasz lesz belőle?
Köszönöm!u.i.: putty indítását követően nem írt ki semmi a router, nem volt látható kommunikáció
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Plus 128GB,Újszerű, USA verzió, 12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro max 255GB,Kábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 256GB,Kábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Plus 256GB,Újszerű,Kábel, 12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest