- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos46
tag
zso73 - Apucy01 - woodworm - v.attis
Renszer automatikus újra indítása. Suste vezetett rá: 1 4 * * * reboot
192.168.1.1:9092 (bejelentkezni) / Setup / Crontab edit & Wifischedule - és itt a Crontab edit & Wifischedule ablakába lehet beírni a parancs sort. Mit hogyan kell értelmezni, itt a Help-re kattintva megtalálod.
Másik módszer:
192.168.1.1 (bejelentkezni) / Szolgáltatások / WWW_SUSTE / és innen a Setup-tól fojtatni tovább. -
v.attis
őstag
válasz
Czmorek #68190 üzenetére
Valaki le tudná viszonylag szájba rágósan írni, hogy miként kell fastpath-re transmissiont telepíteni és azt használatba állítani egy 1 terrás hdd vel?
Tudom, hogy ott van az összefoglaló, de amikor olyat olvasok, hogy "ssh-n keresztül belépünk..." Már meg is buktam. (Mondjuk ez pont a nyelvi csomagoknál volt, de az is érdekel.) -
Czmorek
aktív tag
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Marci112233 #68186 üzenetére
Időtúllépés miatt a kapcsolat megszakadt...
-
Janos46
tag
válasz
v.attis #68174 üzenetére
Eddig ha a sz.gép nem volt bekapcsolva és észrevettem hogy nem megy a torrent ( az ssd ledje sokáig nem villogott - nem volt forgalom), akkor kikapcsoltam és vissza, utána jó lett. De ha ment a sz.gép akkor a Rendszer/Újra indítás-al élesztettem fel. Suste tanácsa jó, mert valószínűleg az a parancssor van használva az újra indításhoz.
-
Janos46
tag
Nekem az Ütemzett feladtokban van - 0 0 * * 0 /bin/backup '/mnt/BACKUP' '/overlay' 'backup' - ez a sor, ami minden vasárnap éjfélkor készít egy mentést (amit #-al letiltottam, mert hamar megtelik a tároló). Amit írtál miért nem oda kell írni? Mondtam hogy kuka vagyok, a cron útvonalát a www_suste-ban leírnád?
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Marci112233 #68181 üzenetére
Nem történik rá semmi.
A kapcsolódás sikertelen
A Firefox nem képes kapcsolatot létesíteni a(z) 192.168.1.1 helyen lévő kiszolgálóval.
Chrome:
A webhely nem érhető el
A(z) 192.168.1.1 visszautasította a csatlakozást.
Próbálja ki a következőket:A kapcsolat ellenőrzése
A proxy és a tűzfal ellenőrzése
ERR_CONNECTION_REFUSED -
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy nem tudok bejelentkezni a router-be.
El se jutok odáig. Egyik címen se elérhető a router.
Reset volt, de semmi.
Lan-on megy róla a net, de wifi nem látható.Régen persze működött rendesen.
Ötlet?
-
woodworm
veterán
Teljesen tipikus, van valami gyenge láncszem a rendszerben. Az usb-s hdd-nek gyenge a chipsetje, kevés áramot kap, túl sok torrent fut, túl nagy sebesség van adva letöltésnek, túl sok a kapcsolat, gyengül a táp, stb. Néha tényleg csak egy restart oldja meg. Én előtte beiktatnék egy teljes leállást a transmissionnek.
-
Janos46
tag
Sziasztok.
1043ND, teljesen kiszámíthatatlan időközönként megszűnik a torretn és csak újraindításnál működik ismét. Minden más internetes kapcsolat és funkció azonban továbbra is él. Időnként hétszámra felügyelet nélkül megy a gép, ezért távolról néha újra indítgatom.
Mivel nem értek hozzá, tudna valaki írni nekem egy újra indítási parancsot, ami minden nap 04.00-kor megteszi ezt? (Gondolom ennek az ütemezett feladatokban kell majd lennie.)
Köszönettel. -
Csabi1984
addikt
Gondolkodom,hogy beszerzek a tplink 1043NDv2 helyett egy C7 1750-es készüléket. Szimpatikusnak találom a guest hálózatot meg az új modern felületet. Ezen kívül biztos van még erősebb tulajdonsága a 5GHZ frekvencia tartomány tudásán kívűl
-
Soma01
veterán
válasz
Darko_addict #68162 üzenetére
Nekem össze van kötve most is, egy AC56U-ra van csatlakozva egy 741ND. Igaz, nem gyári fw, de megy.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
TP-Link routert lehet bridgelni más márkájú (pl. ASUS) routerrel?
Most a kettő TP szépen kommunikál, de mielőtt egyiket lecserélem ASUS-ra, gondoltam megkérdezem, mert fontos!Köszi!
-
luigi106
tag
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni, hogy a DDNS beállításnál csak 3 szolgáltató jön le a legördülő menüből, akkor ha nekem a Synology DNS szolgáltatásánál van DNS-em azt nem is tudom beállítani?
-
trinitronka
tag
válasz
thefreeman #68158 üzenetére
Gyanítom ,hogy sehogy.Én is ezzel bajlódom.
-
gduck
addikt
válasz
thefreeman #68156 üzenetére
Akkor valamit rosszul írhattál be.
-
gduck
addikt
válasz
thefreeman #68150 üzenetére
Ha Digis vagy egyéb PPPOE kapcsolatod van, akkor:
"Frissítés után a LuCI (admin felület) felhasználó root, jelszó nincsen. Ezután Network/Interfaces/WAN/ Edit gomb, ahol Protocol -> PPPoE, majd switch protocol, ezután megadhatod a Digis felhasználónevet és jelszót."
-
woodworm
veterán
válasz
thefreeman #68150 üzenetére
Milyen net, dhcp, pppoe? Előbbi esetben automatikusan mennie kell.
-
Apucy01
őstag
válasz
trinitronka #68148 üzenetére
ok de ennek ellenére sem müködik amit szeretnék.....
-
gduck
addikt
válasz
thefreeman #68143 üzenetére
Mivel "sima" LEDE alatt nincs hardware NAT támogatás, én a FAST-PATH LEDE verziót raknám fel KATT IDE!
Ha gyári szoft van a routeren akkor ezzel frissítesz: lede-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v4-squashfs-factory.bin
Ha már NEM gyári, akkor ezzel frissíted: lede-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v4-squashfs-sysupgrade.bin
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok.
Fel szeretném tenni a LEDE firmare-t a WR1043ND V4-re. Ha letöltöm a LEDE oldaláról a fájlt és telepítem a routerre mintha ha firmware upgrade lenne, kell még valamire különösen figyelnem? Routeren még nem cseréltem firmware-t. Gondolom a most rajta levőről nem árt egy biztonsági mentés, és ezt az egészet kábelen csináljam. A LEDE oldaláról melyiket kell letöltenem? A Firmware LEDE Install URL vagy a Firmware LEDE Upgrade URL? -
Apucy01
őstag
válasz
trinitronka #68140 üzenetére
ez engem is érdekelne hogy lehet az bekapcsolni.
-
trinitronka
tag
Még egy kérdés :Tp-Link TL-WR1043N v5
Ezt hol találom???
Ha a webes kezelési felületen bekapcsolja a Wi-fi sebesség növelését, akkor a TL-WR1043N 450 Mb/s-os sebességet nyújt onnantól. Ezzel a gyorsasággal már HD streamingelhet, és online játszhat, sokkal egyenletesebben, mint 300 Mb/s esetén. -
-
woodworm
veterán
válasz
trinitronka #68137 üzenetére
Ha a WN822-vel 250Mbitet mérsz, akkor felesleges volt lecserélned az eszközöket. Az n300-as párossal ez olyan kiugró eredmény, hogy felírhatod az ilyet is láttam egyszer listádra.
A netis és a box biztosan nem 5GHz-es és azon sikerült ilyen sebességet mérned?Egyébként az n450-hez ugyanolyan kliens is kell a sebesség kihasználásához. Ha 300-as klienssel csatlakozol hozzá, akkor ez lesz a max. kapcsolati sebesség, a hasznos pedig ennél ugye kevesebb.
-
trinitronka
tag
válasz
woodworm #68136 üzenetére
TP-LINK TL-WN822N Usb WIFI adapterrel és android tv box-al is. Netis Routeremmel 250 Mbps -et mérek ugyan azon a helyen,ugyan azzal a készülékekkel.Sajnos abba a hibába estem ,hogy a Netis 300-at tud n csatornán erre azt gondoltam 450 körül fog ,nagy hiba volt hogy nem adtam inkább 2000 ft-vel több pénzt a Netisért.
-
woodworm
veterán
válasz
trinitronka #68135 üzenetére
Mivel mérted, abban milyen wifi van?
-
trinitronka
tag
Helló!
Tegnapi vásárlásTP-Link WR1043N v5.
Digi 1000-es net ,Lan rendben gigabites átvitel működik.A wifi max 80 Mbps a legtöbb,amit ki tudtam csikarni ugyanabban a helységben .Konfigurációs hiba vagy ennyit tud ez az elvileg 450 Mbps-ra képes akármi? -
zso73
veterán
válasz
vargalex #68132 üzenetére
A printenv paranccsal kiírt IP címeket állítom be a hálókártyán fix servernek az jó ? Vagy inkább ezek ?
ar7100> setenv ipaddr 192.168.0.1 ( Ez szokott lenni az alap router ip. Ezt jó ide állítanom ? )
ar7100> setenv serverip 192.168.0.5 ( Ez a leírásokban így szokott lenni. Ide kell konfigurálni a PC hálókártyát fix IP-vel, igaz ? )Tűzfalat kikapcsolom. Vagy engedélyezem neki a putty, és tftp programot.
-
Apucy01
őstag
vargalex
Köszönök mindent müködik minden rendesen!!!
-
zso73
veterán
válasz
vargalex #68130 üzenetére
Mennem kell dolgozni. Ott tartok,hogy a rossz firm törölve lett. A bootloader indul csak és újraindul. A hálózati beállítások több leírásban máshogy vannak. A pc ip címet 192.168.0.5-re írják. A konzol van is az ipaddr,és a server is ugyanez van írva. Jó ez így ? A tftp klienst nem látta a router. Kell valamit indítani hozza,vagy csak a program,ip cím betalloz,mappa betalloz,és minden ok ?
-
vargalex
Topikgazda
Mivel már a bootloader-t meg szeretnéd állítani, így lényegtelen, hogy milyen firmware van most rajta.
A leírások bootloader nélküli firmware felrakásról szólnak, azon belül mindegy, hogy gyári/LEDE/OpenWrt.
Ha a tpl-el nem tudod megállítani, akkor még lehet, hogy az rx forrasztással van gond. -
zso73
veterán
válasz
woodworm #68125 üzenetére
Ahogy itt leírásokat nézegetem, és a boot folyamatokat...Mintha a gyári tp-Link firmvare lenne a routeren. Van jelentősége ennek ? Más valami folyamat, mint az openwrt, vagy lede esetén ? fontos lesz majd az új bin fájl felmásolása során,hogy stock,lede,openwrt fájl kerül a masinára ?
-
zso73
veterán
válasz
vargalex #68122 üzenetére
Jól van beállítva. Látom a boot folyamatot. U-boot 1.1.4 és lefut valami. A konzol prompt nem egyértelmű. A leírások alapján valami “linux>” kinézetű el kellene lennie. De csak egy zöld kocka van. És hiába írok bármit nem történik semmi. Tpl mikor kell pontosan ? Amikor kiírja az autó boot in 1s szöveget ?
-
Marci112233
addikt
válasz
woodworm #68119 üzenetére
Fogalmam sincs hogy miért van az hogy valakinek megy valakinek meg nem, mint nekem se jó ha megy a HW NAT. Viszont 1 év múlva biztos okosabb leszek. (Elvileg jövő év augusztusáig kész lesz az optika kábellel szerelt hálózat. Azon már lesz 100megabit fölötti net is elvileg.)
-
woodworm
veterán
válasz
Marci112233 #68113 üzenetére
Azért ez nagyon nagy fail lenne a tp-link részéről. Hogy ez nem így van, az is bizonyítja, hogy egyik állásban sincs meg teljes sebesség, a upc500-at illene kábelen tudnia. A másik, hogy egyeseknél működik, másoknál meg nem? Tényleg érdekes. Alkatrészek szórása lenne nagy? Minden verziónál elcsalnak valamit.
-
v.attis
őstag
válasz
Marci112233 #68113 üzenetére
Nem tudom. Ki akarom próbálni a fastpath lede-t. Majd meglátom azzal mit tud.
-
Apucy01
őstag
nekem ennyi 1043 v5.
-
Marci112233
addikt
-
v.attis
őstag
V4 gyái szoft kikapcsolt hardver nattal 100 megával jobb speedtestet ad: 170 helyett hoz 300-at is.
minden kábelen, semmi wifi. Azért ennek nem így kéne mennie tudtommal... -
vargalex
Topikgazda
A Chrome a HTML5 mérővel jóval kevesebbet mér, mint pl. a Firefox. A Digi mérőjével kicsit kiegyenlítettebb, mivel ott a Chorme is websocket-en mér, nem http get-el.
-
woodworm
veterán
A qss a firstboot-hoz kell, az pedig openwrt esetén van, ilyen kétes helyzetben a tápcsatlakoztatás ill. a reset gomb kell, ha nem bootloopos lett korábbiakban. A kábel legyen csatlakoztatva és induláskor megjelenik a boot folyamat.
A csatlakozást azért kérdeztem mert böngészőt emlegettél korábban. -
zso73
veterán
válasz
woodworm #68104 üzenetére
Az nem jelenik meg. A kapcsolat megszűnik a gép és a router között ha a tápot kihúzom. Hogyan látnám az autoboot folyamatot ? Csatlakoztatni kell a putty-bán a routert,és úgy rá dugni a tápot ? Akkor látnám ezt a folyamatot ? Most csak a részét,és qss gomb megnyomásával jelzi vissza.
-
zso73
veterán
válasz
vargalex #68102 üzenetére
Hogyan kellene jól nyomni ? A qss gombot olvastam valahol. Táp csatlakozás előtt nyomni. Igy jó ? Nem látom az indulást. Hogyan tudnám látni ? Hiszen ha kikapcsolod a routert akkor nincs konzol megjelenítés . Mire újra csatlakoztatom már lefutott. Sajnos azt sem tudom,hogy sikeres volt-e az előző frissítés és a tp- link,vagy a lede bootnak kellene lennie. Woodworm: jelenleg egy USB-soros átalakító cuccok,és hálója éllel vagyok csatlakozva. Elvileg ez kell az éleszteshez. Nincs luci,vagy bármilyen kezelő felület. Akkor már rég nem írogatnék ide. Soros pöttöm próbálok életet lehelni bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Windows 11
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Path of Exile 2
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest