- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Kicsivel hamarabb megoldotta, mint a te írásod keletkezett, de másoknak nagy segítség lehet.
Néhány észrevétel:
1. Nincs szükség 10 kOhm-os ellenálásokra
2. 5-ös pont felesleges, ha a 4-esben már OpenWrt firmware-t töltöttél le
3. Nem írtad sehol, hogy tftp szervert kell indítani a PC-n
4. A putty "Lines of scrollback" beállítás teljesen felesleges, úgysem fogsz visszafelé görgetni.
5. A 13-as pontban normál működés esetén nincs "checksum bad" üzenet. Ott valószínűleg valahol kontakthiba volt a kábelen
6. a 15-ös pontban nem újraindítjuk a routert, hanem azt mondjuk neki, hogy boot-oljon a 0x9f020000 címről
7. Az általad linkelt firmware-t nem ismerem, de alap OpenWrt trunk-ban nincs Luci (azaz webes felület), ezért a 16-17-es pont feltételes.
8. A 17-es pontban nem vagyok biztos. Tuti, hogy Luci-ból fel tudtad rakni a gyári firmware-t? Szerintem 1043ND-n ez nem megy. Illetve itt már egy működő router van. Vagy, ha a gyári firmware felrakása volt a cél, akkor a 4-es pont felesleges, mehet tftp-n rá a gyári firmware egyből, nem kell mindkét firmware-t feltenni. -
vargalex
Topikgazda
OpenWrt esetén az UCI-s uShare config-ba (/etc/config/ushare) lehet betenni ezeket az options-ba (akár Luci-n is).
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
vargalex #16069 üzenetére
Köszi!
df -h:
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 5.8M 5.8M 0 100% /rom
tmpfs 14.4M 384.0K 14.1M 3% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 832.0K 588.0K 244.0K 71% /overlay
overlayfs:/overlay 832.0K 588.0K 244.0K 71% /
/dev/sda2 458.3G 384.0G 69.7G 85% /mntamúgy szerintem olyan 50kb/sel többet mér, van hogy 550-600kb-ot mutat, pedig sosem tudok tölteni 500 fölött.
-
supercow
őstag
válasz
Intruder2k5 #16092 üzenetére
Köszi, akkor inkább átdugom az USB cuccot máshova a megosztáshoz, mert így nem tudom használni. Talán ez megoldja a stabilitás gondokat is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #16092 üzenetére
Azért OpenWrt alatt gyorsabb az NTFS, mint gyárival!
-
-
supercow
őstag
válasz
Intruder2k5 #16090 üzenetére
Resethez nincs kedvem csak végső esetben. vinyó újraformázás / ext4 nem játszik, a 2 TB (szinte) tele van anyaggal. OpenWRT stabilabb, mint a gyári FW?
-
válasz
supercow #16089 üzenetére
Szia!
1. Passz... Illetve maximum egy reset, és manuális újrakonfigurálás, tehát nem egy mentés visszatöltése! De ez csak tipp, és bizonytalan, mint a kutya vacsorája. Esetleg meg lehet próbálni alternatív firmware-el.
2. Gyári fw-vel sem, és NTFS-el sem igazán fog javulni, hát még ha a kettő együtt van. A megoldás OpenWrt és ext4, amivel ~10MB/sec környéki sebességet el lehet érni.
-
supercow
őstag
Sziasztok,
Kérdés 1.
Kb 2 hetes 1043nd v1.8 routerem fagyogat, van valakinek ötlete mi lehet a baja? Gyári utolsó FW van rajta. Invitel ADSL netet használok, egy USB vinyó van rádugva.
A SYS led is megáll ilyenkor, folyamatosan világít.Firmware Version: 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
Kérdés 2:
USB írási sebességet hogy lehet javítani? 2-3MBps elég gyatra. -
Soma01
veterán
Egy FAT fájlrendszerű pendrive-ot dugtam rá és látszólag működik, mert a méretét kiírja de nem lát rajta semmit. A fájl rendszer 'auto'-ra van állítva. "mount point": /mnt és Enabled: pipa.
... lett az sda melett egy sda1! -
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #16080 üzenetére
Hi!
Ahogy gombnyomásra a log-ba is írja (illetve a blogomban is írtam), a /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton scriptben a ENABLED változó értékét kell 0-ról 1-re átírni.
Ezt megteheted ssh-n is a következő parancs kiadásával is:
sed -i 's/ENABLED=0/ENABLED=1/g' /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton
-
Soma01
veterán
Alex!
Mit kell pontosan beírni, hogy a qss gomb megnyomásakor unmountolja a bedugott meghajtót? Ha megnyomom csak jobb a vinyónak... Ha elfelejtem... meg annyi. De meglegyen a lehetőség...
Ja meg meg kellene valahogy nézni, hogy most úgy van-e. -
vargalex
Topikgazda
Igen. Persze monitorozhatod akár az összes többit is, nincs nagy erőforrásigénye.
Még valami mindenkinek, aki vnstat-ot használ: a vnstat daemon a memóriába gyűjti a forgalmi adatokat és alapesetben 30 percenként írja ki a filerendszeren található adatbázis file-okba. Ez azt jelenti, hogy a Luci-ban látható statisztika maximum ennyivel le lehet maradva.
Természetesen ez az érték változtatható a /etc/vnstat.conf-ban a SaveInterval változó értékével.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Logokat lehetne nézni, hátha kiderül valami (hostapd debug módban). Egy ezzel kapcsolatos topic-ot találtam, ahol a végső megállapítás ez:
"This is not a problem with OpenWRT, hostapd, or wpa_supplicant (the latter two are the same project, and mostly written by one person). This is a bug with Android wifi drivers that do not properly follow spec."
Majd egy CM-es fejlesztőitől érkezett válasz:
"I have been in touch with CM devs, they say they can not fix this as the wifi driver is binary."
Tehát elvileg nem OpenWrt hiba, hanem Android oldalon a WiFi driver nem követi a specifikációt. Viszont CM oldalon javítani nem tudják, mert bináris driver-t használnak. Ezt lehet, hogy néhány gyári firmware tűri, úgy tűnik az OpenWrt nem.
A fentiek, illetve annak fényében, hogy más ROM-al működött rendesen, erős túlzásnak érzem azt a feltevésedet, hogy az OpenWrt-ben van a bug. Vagy akkor azt is kijelenthetjük, hogy a CM7 RC1.5 kivételével az összes többi firmware is bugos a Defy-n.
Még egyszer mondom, hogy nekem a ZTE Blade-val szintén WPA2 esetén egyik ROM-al sem volt semmi gondom sem az 1043ND-n, sem a DIR-825-ön (igaz, csak G-s Wifi van benne). Valamint szintén WPA2 esetén notebook-ról N-es WiFivel sincs gond, ahogy szerintem nálad sem (ha van N-es WiFi-vel notebook-od). Tehát akkor a PC-s WiFi-k drivere is bugos???
Viszont a fentebb linkelt topic-ban linkelnek egy workaround-ot. Tehát ez tulajdonképpen a probléma kikerülése. Kíváncsi vagyok, hogy működik-e nálad. A forrás alapján úgy tűnik, hogy elég, ha csak a /etc/config/wireless-be teszed be, elsőre úgy próbáld.
A config-ban a wifi-iface szekció alá tedd be:
option 'wmm' '0'
-
vargalex
Topikgazda
válasz
r3dsnake #16064 üzenetére
Hi!
Persze, hogy a config módosítása előtt rendesen működött. Ugyanis akkor a /tmp-be ment az adatbázis, ami ugye a RAM fele, tehát nagyjából 16 MB. Azaz, ott volt hely. A daemon indításkor minden monitorozandó interface-hoz legyártja az adatbázist, így lehet, hogy kevés a hely. Egyébként biztos, hogy 256 KB van még? Azért az egyes file-ok jóval kisebbek. Mit ad vissza a df -h parancs?
Igen, jól gondolod, a br-lan a teljes LAN WiFi-vel együtt. Az eth0.2 az 1043ND esetében a WAN interface.
-
nash2
tag
válasz
vargalex #16056 üzenetére
Szia Alex,
nekem is Defym van, és belefutottam a nem kapcsolódás problémájába én is a CM7 RC1.5-el. A gond ott van, hogy a Defyben N-es wifi van, és ha WPA2 illetve WPA/WPA2-mixed mode with PSK titkosítás van, akkor eldobja a router a kapcsolatot azzal, hogy a megadott jelszó nem jó ( persze jó van megadva ), G és G+N módban egyaránt. Ugyanez a routert WPA-ra állítva működik. Onnan gondolom hogy openwrt bug lehet, mert egyrészt felröppent hogy az openwrt-sek már javították, másrészt meg ha a routeren gyári fw van, akkor megy a wpa2 és a mixed mode is tökéletesen, ugyanazzal a CM7 RC1.5-el. Szóval nem a telefonon van a gond.....Ha tudok esetleg segíteni, vagy kérdésed van írj privátba, elég sokat szívtam mire mindenféle kombinációban kiteszteltem, most is WPA-n használom a cuccost.
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
vargalex #16031 üzenetére
Igazad van, az jön vissza ssh-n, hogy nincs elég hely. De a fájl módosítása előtt működött jól, nem volt problémája a hellyel. Luciban a software fülön még van 256kb. viszont ha /mnt-re állítom a conf fájlt, akkor nincs ilyen probléma. ilyen sokat foglal a log? (a belső memhez képest)
Amúgy így működik, köszi!
Amúgy az interfészek monitorozásában nem vagyok biztos. Ha a teljes hálózati forgalmat szeretném figyleni (wifivel együtt), akkor "br-lan", és ha az internetforgalmat akkor az "eth0.2"? Lehet, hogy hülyeség, de nekem így tűnt pont olyannak a forgalommérés.
Köszi!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
BL4CKSH33P #16059 üzenetére
Én hasonló funkcionalitásra a console-t (ssh) használom.
-
BL4CKSH33P
csendes tag
...
-
BL4CKSH33P
csendes tag
Sikerült a PHP File Navigator telepítése, kösz a segítséget. Használja ezt, vagy hasonlót valaki? Nagyon jó, hasznos dolog..
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ShadeX #16050 üzenetére
Hi!
Ez kell neked is. Nem próbáltad még a Luci-app-vnstat-ot? Config-olható, megjeleníthető a statisztika, nem kell külön web szerver. És van vnstat daemon is, nincs szükség cron ütemezésre sem. Ez is tegnap volt téma.
Illetve vnstat-hoz van a vnstat PHP frontend-től egy (szerintem) sokkal tetszetősebb jsvnstat nevű interaktív frontend.
Csináltam néhány képet a Luci-s vnstat megjelenítésről, hogy mindenki el tudja dönteni megfelel-e neki. Ma tettem fel, ezért csak a mai adatokat látjátok:
-
ShadeX
tag
Sziasztok! Használt valaki vnstat frontendet? Sikeresen belőttem a vnstatot, gyűjti az ehc0.2 (wan), ehc0.1 (lan) és wlan0 (wlan) adatait. Cron-al ütemezve emészthető forrásba alakítja a frontend számára, de amikor a weblap generálássára kerül a sor egy halom
Warning: strftime() [function.strftime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /mnt/hdd/www/vnstat4/vnstat.php on line 191
üzenetet kapok. Inkompatibilis formátumot generálna a vnstat, amivel a frontend nem tud mit kezdeni...? -
vargalex
Topikgazda
Hi!
A leírás alapján várhatóan fel kell telepíteni a
- comgt
- kmod-usb-serial
- kmod-usb-serial-option
- usb-modeswitchcsomagokat. (Esetleg még a kmod-usb-uhci, vagy kmod-usb-ohci, illetve usb-modeswitch-data csomagokra is szükség lehet).
Nálam ZTE Blade minden ROM-al gond nélkül csatlakozik.
-
kano
nagyúr
válasz
vargalex #16045 üzenetére
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy várhatóan a 0.91-es FW-d fel fogja ismerni a Huawei E1752-es 3G modememet vagy kell még hozzá telepíteni plusz csomagokat?
Köszi!
KanoJelenleg régebbi OpenWRT van a 1043ND routeremen, de sajnos a Moto Defy-m az új CM7 ROMmal nem tud csatlakozni hozzá.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
BL4CKSH33P #16044 üzenetére
Hi!
A /etc/php.ini-ben a date.timezone-t állítsd be Europe/Budapest-re. Majd indítsd újra a lighttpd-t.
-
BL4CKSH33P
csendes tag
válasz
vargalex #16041 üzenetére
Na, sikerült, most jön az új probléma:
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /mnt/www/data/include/prepara.php on line 54
Hol, és hogyan kell beállítani az időzónát?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
BL4CKSH33P #16042 üzenetére
Hi!
PHPMyAdmin-t is telepíteni kell, ha szeretnéd. De a link-en ott van az SQL Command Line-os megoldás is.
A jelszót úgy tudod állítani, ahogy a mysql_install_db script lefutása után írta is:
"PLEASE REMEMBER TO SET A PASSWORD FOR THE MySQL root USER !
To do so, start the server, then issue the following commands:
/usr/bin/mysqladmin -u root password 'new-password'
/usr/bin/mysqladmin -u root -h localhost password 'new-password'Alternatively you can run:
/usr/bin/mysql_secure_installationwhich will also give you the option of removing the test
databases and anonymous user created by default. This is
strongly recommended for production servers.See the manual for more instructions."
-
vargalex
Topikgazda
válasz
BL4CKSH33P #16039 üzenetére
Hi!
Ha jól sejtem, akkor:
Server: localhost (vagy 127.0.0.1)
Database name: mysql
User: root
Password: a mysqladmin-al beállított root jelszó
Prefix: mindegy, csak azért van, hogy a régi verzió táblái ne keveredjenekPersze létrehozhatsz új adatbázist is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #16038 üzenetére
Hi!
Ha az fstab-ban benne van (a legegyszerűbb az az eset, ha egy partíció van a HDD-n) és a samba megosztás is be van állítva, akkor kihúzhatod, bedughatod, újraindíthatod, bármit csinálhatsz, elvileg mindig a helyén lesz. Ja, és természetesen a javított umount miatt mindig sda lesz az eszköz.
-
BL4CKSH33P
csendes tag
Üdv mindenki!
Új vagyok még itt a fórumon, egy kérdésem lenne hozzátok! Vargalex firnware-jét használom. Lighttpd + PHP5 + MySQL alapokra szeretném feltenni a PHPFileNavigator 2 nevű fájlkezelőt (http://pfn.sourceforge.net/). Első index.php betöltésnél telepíteni kell. Először ellenőrzi, hogy minden szükséges modul működik-e:PHP > 4.0.6
The installed version is correct: 5.3.6
MySQL >= 4.0.0
The installed version is correct: 5.1.53
GD >= 1.0.0
The installed version is correct: 2.0
...Ez rendben.
Ekkor jön a probléma. Az MySQL adatbázishoz szeretne csatlakozni, de nem tudom, hogy milyen adatokat kéne megadnom, konkrétan ezeket:Database
(?) Server:
(?) Database name:
(?) User:
(?) Password:
(?) Prefix:Az adatbázist így hoztam létre:
mysql_install_db --forceHonnan tudom ezeket az adatokat elővarázsolni, vagy beállítani? Előre is köszönöm a segítséget!!
-
Soma01
veterán
válasz
vargalex #16037 üzenetére
Köszi, ki fogom próbálni!
Nekem az is jó, ha minden kihúzás után elfelejt minden usb-s beállítást (sda meg ilyenek) és mikor visszarakom vagy újat dugok be, akkor kezdi előröl, csatoljon fel mindent, nem kell neki emlékezni semmire. Amit talál ossza meg automatikusan, ami ki van húzva az nincs és nem is volt.
Ja és ezt áramszünet utáni visszaálláskor is tudja! -
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #16035 üzenetére
Hi!
Alapból a rendszer nem úgy van felkészítve, hogy kirángatod alóla a vinyót. Ezért egy kis módosítás szükséges.
A /etc/hotplug.d./block/40-mount scripten kell módosítani. A script végén találsz egy umount-ot:
umount /dev/$device
mivel kirángatáskor a device már nem létezik, így nem tudja umount-olni sem. Ennek az lesz a következménye, hogy ismételt csatlakoztatáskor már nem sda-t, hanem sdb-t fog kapni a HDD, nem is létezik rá fstab bejegyzés. Így ezt a sort módosítani kell erre:
umount `mount | grep "/dev/$device" | cut -f 3 -d " "`
Ez a device alapján megkeresi, hogy hová volt mount-olva és a mount point-ot umount-olja.
A script módosítását megteheted a következő paranccsal is:
sed -i 's/umount \/dev\/$device/umount `mount | grep "\/dev\/$device" | cut -f 3 -d " "`/g' /etc/hotplug.d/block/40-mount
ssh-ban lefuttatod és módosítja is.
Természetesen ez megy 0.5 alatt is, nem kell hozzá feltétlenül frissíteni.
-
-
Soma01
veterán
válasz
vargalex #16032 üzenetére
Sziasztok !
Régen jártam már erre. 0.6-óta nem láttam mi változott az Alex fw-ban.
Nekem az a vacak usb dolog kellett volna. Úgy kellettem volna, hogy működjön, mint a ddwrt-ben. Rádugom, megy és megosztja, ha lehúzom, nem esik kétségbe és ha rádugom ugyan azt vagy mást ,az is menjen. Ja, és mindezt kattintgatás, gomb nyomkodás, táp reset nélkül. Fat és ntfs-t is tudjon. Ez ügyben van valami változás? -
vargalex
Topikgazda
válasz
logarithm #16028 üzenetére
Hi!
1. Ebben az esetben a router által kapott IP-re kell forwardolni a szükséges portokat (2222, 2221, 9091, 21234)
2. Ez az egyszerűbb eset. Már leírtam, hogy én hogy csinálnám. A lényeg: a z 1043ND-n mindent változatlanul hagynék (azaz DHCP WAN kapcsolat), és a Cisco-n rendelnék hozzá static DHCP-t a leírt módon, majd ezt az IP-t tenném DMZ-be). Így nem kell forward.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
r3dsnake #16029 üzenetére
Hi!
Kipróbáltam. Nem módosítottam csak a DatabaseDir-t a vnstat.conf-ban. Majd újraindítottam a vnstat szolgáltatást. Erre a DatabaseDir-ben létre is jöttek az interface-okhoz tartozó vnstat file-ok, és Luci-ban is rögtön nézegethető a statisztika.
Extroot-od van? Mert ha nincs, akkor az adatbázisok létrehozásához nincs elég hely, így nem is indul el a vnstat. Illetve valószínű csak annyi a baj, hogy nem indítottad újra a vnstat-ot, így az még a régi könyvtárba dolgozik, míg a Luci már az újban keresné a file-okat!
Szóval csak indítsd újra a Luci-ban a System->Startup menüben, vagy ssh-n:
/etc/init.d/vnstat restart
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #16023 üzenetére
vagy 20 napos. már vagy harmadszor kapcsoltam le pár héten belül.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
vargalex #16027 üzenetére
ott van a processes közt.
amúgy a fájlban van még 2 elérési útvonal valami log fájlhoz, azokat is átírtam a /etc/vnstat-ba, de ugyanúgy semmi sem történik. Luciban ezt írja: No database has been set up yet. Go to the VnStat configuration and enable monitoring for one or more interfaces.
(az interfészek ki vannak választva. és működött is addig, amíg nem tettem át /etc-be a logot)
-
logarithm
őstag
válasz
vargalex #16026 üzenetére
Szia!
Amúgy a router a csúcs szuper Cisco EPC3925
hát ha mond neked valamit.
1. Kicsit, ezt tudnád nekem részletezni olyan béna vagyok ezekben, szóval mi legyen az IP address, a portok azok adottak, csak hogy tudjam is engedélyezni.
2.Valahogy így próbáltam meg, megcsinálni -> "A meglévő routered WAN beállitásánál adjál Fix ip-t(Static ip) pl. 192.168.0.25, DNS1: 84.2.44.2, DNS2: 84.2.46.1, Gateway: 192.168.0.1(a cisco ip-je)
A Ciscoban az Applygation & Gamming menüben, DMZ, ott enable és megadod azt az ip, amit a routerben fixnek beállítottál."Itt nálunk openwrt alatt melyik részen állítsam ezeket, vagy mire figyeljek?
Nekem UPNP be van kapcsolva Tplinken is meg Cisco routeren is. Ez gond lehet?Azt szeretném elérni, hogy menjen rendesen automatán a port kiosztás, de természetesen ezt a tplink-en keresztül illetve, menjen a transmission portja is mert az is passzív emiatt
Megköszönném, ha részletesen tudnál segíteni
-
válasz
Barohawk #16024 üzenetére
A firmware-t ITT tudod letölteni, és természetesen vissza lehet tenni a gyárit, mivel egy firmware sem ég bele a routerbe!
Annyit tudni kell, hogy a gyári visszarakása nem webes felületen történik, hanem van 4 parancs, amit ki kell adni SSH konzolon... De mint láthatod, semmi az egész nem kell parázni tőle, ráadásul viszonylag ritkán akarják visszatenni a gyári fw-t.
-
-
törölt tag
más is tapasztalt olyat ddwrt alatt, h a qss gombbal kikapcsolja a wlant, és egy idó után megint megy?
-
jayjay
tag
Gyári állapotban használom a Routert, eddig mindenre elég volt amire használtam.Jelenleg a PC-n található zenét az XBMC programmal androidos telefonommal irányítom, vagyis nem kell használnom monitort hozzá.
Többfajta lehetőség jár a fejemben az egyik egy LINN DS-I használata lenne, amihez a zenét(kb150gb) a Router-re kötném USB-s megoldással.Mennyire gyors életképes ez a megoldás?Ha jól tudom a gyári beállításokkal nem működik az USB.
Egy NAS-ra is gondoltam, de ha ez az USB-s megoldás működne, akkor inkább először evvel foglalkoznék.
Olyan megoldásra gondolok amihez nem kell monitor, illetve telefonról,laptopról vagy tabletpc-ről vezérőlhető. -
StephenNO1
tag
válasz
StephenNO1 #16016 üzenetére
Megoldódott a wake on lan probléma
wan felöl 9-es porton bejövő csomag broadcastolva lett, és így a hálókártyám rájött, hogy neki is szólhat ez a csomag. Így Luci-n keresztül is betudom kapcsolni, igaz Etherwaket használva a "Network interface to use"-nél "br-lan"-t kell választani. Töröltem a broadcast-ot csak az ellenőrzés miatt, és úgy már nem működött
-
logarithm
őstag
Sziasztok,
Segítsetek nekem kérlek. Az a harci helyzet most, hogy beköttetem egy olyan csomagot, amivel már kaptam egy router modem wifis egybe komplex dolgot, na de most nekem ugye van az aranyos szeretett tp-linkem, szeretném ezt úgy megoldani, ha bedugom a tp-linket a kapott modem routerba, akkor a tp-link vezéreljen mindent, ez megoldható?
Köszi
-
StephenNO1
tag
válasz
vargalex #16013 üzenetére
Próbáltam olyan módon, ahogy írtad megvolt az üzenet waking up.. de sajnos semmi, se mac szerint se ip-re paraméterezve. Próbáltam telefonon is ConnectBot ssh-t emuláló androidos alkalmazással, próbáltam lan-on, próbáltam wan felől. DHCP-n még régebben felvittem, hogy a mac-hez mindig ugyanazt az ip-t adja. Szerintem a hálókártyám lesz a bűnös, az asztali pc-met minden ébreszti, notit szerettem volna ébreszteni, de úgy néz ki csak lanon telefonnal tudom ébreszteni. Köszönöm a segítségeteket, ha lenne további ötletetek szívesen próbálkoznék.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
StephenNO1 #16012 üzenetére
Hi!
Pedig elvileg a wol a 7-es és a 9-es porton küldi a packet-et.
Esetleg meg tudod próbálni ssh-n futtatni a következőt:wol macaddress
Ahol a felélesztendő gép MAC címét helyettesítsd be.
Ha így nem éled fel, és lássuk, hogy valóban port probléma van-e, futtasd a következőt:wol -p 9 macaddress
Persze lehet, hogy egyszerűen MAC cím alapján nem kapja meg a géped. Akkor próbáld IP-vel:
wol -i lokalis_ipcim
Ezt is bonyolíthatod még a port beállítással.
-
StephenNO1
tag
válasz
vargalex #16011 üzenetére
Igen próbáltam nem csinálta, de telefonon a Wol Wake On Lan Wan progival 192.168.1.6 ip 9-es portján ment az élesztés. Ha hazaérek az irányítást megpróbálom, én úgy állítottam be, hogy a wan felöl érkezik 9-es porton azt dobja a 192.168.1.6 ip 9-es portjára. Lehet broadcast-al menni fog. Most megkavarom a kérdeznivalómat, mégpedig a Lucis wake on lan-t nem-e lehetne úgy beállítani, hogy az élesztést a 9-es porton küldje? Ugyanis akkor rájelentkeznék a webes felületre és egyszerűen tudnám bekapcsolni a gépet, szerintem ez lenne a legegyszerűbb.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
StephenNO1 #16007 üzenetére
Luci-ban egyébként a Network->Wake on LAN menüpontban mindkét programot próbáltad?
-
hati
addikt
válasz
StephenNO1 #16009 üzenetére
igen, én is a 9-es portról beszéltem
írányítsd át a wan-ról jövő 9-es portra érkező csomagokat a lan 192.168.1.255/24 9-es portjára. Akkor minden gép megkapja, mert a broadcast címnek pont ez a szerepe.
-
StephenNO1
tag
Csináltam, de valamiért csak a 9-es porton érkező csomagot fogadja el a hálókártyám, ezt is külföldi fórumról tudom. Tehát luci wake on lan menüpontján keresztül nem tudom bekapcsolni, ha a telefonnal lanon vagyok azzal csont nélkül működik adott IP cím és 9-es port beállítással.
-
StephenNO1
tag
válasz
vargalex #16006 üzenetére
Igen igazad van hírtelen felindulásból írtam a sorokat, de luci-n keresztül hiába küldöm el nem éled a gép, ezért gondoltam a WOL konfigján nem-e lehetne állítani, hogy broadcast magic-packet-et 9-es porton küldje? Lehet ezzel óriási hülyeséget mondtam, ez a 9-es port az androidos alkalmazásban van beállítva. A mobillal a router wifi-t használva, tehát lan-on belül éled a gép, de munkahelyi wifi routerre csatlakozva nem megy, routeren megfelelő dolgok nyitva. Lucit elérem internet felől, és onnan akartam a gépet éleszteni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
StephenNO1 #16005 üzenetére
Hi!
Az a baj, hogy redirectálni nem tudja, ugyanis akkor éppen az az IP-cím nem él. Ekkor egy broadcast magic-packet-et küld az eszköz, akire vonatkozik majd észreveszi. Tehát ezt WAN oladlról nem fogod tudni megoldani. Ezért is hívják Wake on LAN-nak.
Androidos telefonról viszont be tudsz jelentkezni a Luci-ba és a Wake On Lan menüpontban elvileg tudod éleszteni. Vagy akár ssh-n is megoldhatod. -
StephenNO1
tag
Sziasztok!
Hol tudnám a wake on lan portját átírni 9-es-re, hogy azon működjön? Azért kellene a 9-es port mert androidos telefonon futó progival szeretném feléleszteni wan oldalról. Vargalex 0.91-es firm. van fent. Belső hálózatról elküldi a csomagot megy is az élesztés, kivülről nem. Dnydns rendesen működik, még redirectet is csináltam az adott IP-re és portra.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Canton Karat 40 hangfalpár
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest