Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
Elektroműszerész lévén nekiálltam feléleszteni a routert. Most itt tartok.
Nincs conzol parancs, és böngészőből elérés. A net megy...
Valaki segítsen !!
Vargalex:Hogyan tudnám belenyomni az egyába a firmware-t ? -
merlix
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék a következő problémához:Egy új Netgear WNR3500L Open source routerem van, ami jelenleg csak max. 130 Mbit/s le / 200 Mbit/s fel maximális sebességre képes.
A szolgáltató (digi) elméletileg 1000/200 Mbit/s jelet szolgáltat.
Közvetlenül, (PPoE kapcsolat esetén) a router kiiktatásával 700-850/200 Mbit/s érhető el.
A kábel jó, a router hivatalosan "Gigabit router".
A fura az egészben, hogy csak a letöltési sebesség vész el a routeren, a feltöltési sebesség szinte állandó jelleggel maximum közeli...
A routeren az utolsó gyári fw fut.
Hogyan lehetne a routerből többet kihozni?
Milyen esetleges beállítási hibát vétettem? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Dolcevita27 #68093 üzenetére
Azért, mert nagy mennyiségű média tartalom scan-ja esetén swap nélkül könnyen előfordulhat, hogy a miniDLNA-nak nem tud több RAM-ot adni a rendszer, így leállítja a scannelést (esetleg elhasal önmaga is).
-
soldner
tag
@gduck: Természetesen neked köszönöm a segítséget.
Az előző hozzászólásomat, véletlen félre címeztem. Köszönöm, mégegyszer.Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ez a FW ami most felkerült, ez is teljesen biztonságos?
Wifi-hez ezt választottam: "WPA-PSK/WPA2-PSK Mixed Mode" - ez így jó? -
Dolcevita27
csendes tag
Kipróbáltam ezt a fast-path verziót V4 -el
Nekem az átlag 200 -ról 400 Mbps-re gyorsult UPC500-zal.Viszont nem tudok egyes csomagokat telepíteni, pl: kmod-usb-storage
Van erre megoldás?Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-usb-storage:
* kernel (= 4.4.71-1-840c23c3f9dc6160d8c7bd302c6f494d) * kernel (= 4.4.71-1-840c23c3f9dc6160d8c7bd302c6f494d) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-usb-storage. -
soldner
tag
válasz
v.attis #68085 üzenetére
Köszönöm, köszi, köszi!
Sikerült, egyértelmű volt a leírásod.Gyorsabb lett sokkal, aminek nagyon örülök. Viszont nagyon változó eredményeket mérek böngészőtől függően. Ez miért lehetséges?
Kb. 1,5x - 4,5x sebesség növekedést értem el. Sajnos a 800 Mbps csak a router kiiktatásával érhető el.
DIGI1000-es netem van, a gépemen nincs Flash, ezért a Speedtestből a béta verziót használtam mérésre.
Illetve a Digi hivatalos mérő oldalát - ami szerintem szintén a Speedtestet használja, mert ott van a Speedtest logó, bár picit más eredményt ad.
Több mérést végeztem, mindig böngésző és teszt alapján hasonló eredményekkel (plusz mínusz pár százalék). Minden érték Mbps-ben értendő.Safari (DIGI): 144 / 207
Safari (Speedtest): 142 / 209
Firefox (DIGI): 313 / 202
Firefox (Speedtest): 330 / 202
Chrome (DIGI): 359 / 209
Chrome (Speedtest): 425 / 207
Opera (DIGI): 393 / 210
Opera (Speedtest): 483 / 206 -
Gem Geza
csendes tag
Hali,
Karácsony előtt váltottam LEDE Fast-ra és azóta van egy olyan problémám ezzel az FW-vel, hogy az IPDNS authentikációs hibát ad folyamatosan. Ha az IPDNS oldalán belépve frissítek akkor rendben van, de a routerben beállított adatokkal :" Az �n xxxxxxxx.ipdns.hu host nev�nek a 92.249.xxx.yyy IP c�mr�l n�vvel t�rt�n� friss�t�se k�zben, 2018-01-04 10:00:10-kor a k�vetkez� hiba l�pett fel: Login n�v hiba." ezt a hibát adja vissza.
A Dynamic DNs beállításokat úgy állítottam be, mint korábban volt : Custom URL-hez ezt másoltam: http://[USERNAME]:[PASSWORD]@update.ipdns.hu/update?hostname=[DOMAIN]&myip=[IP]
User név és Pass megegyezik az IPDNS oldalon megadottakkal.Mi lehet a probléma?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv GG
-
vargalex
Topikgazda
válasz
woodworm #68089 üzenetére
Itteni tapasztalat szerint Digi 500 nagyjából átmegy rajta. Kérdés, hogy itt a SoC, vagy a Digi sávszél volt a szűk keresztmetszet.
-
woodworm
veterán
válasz
Soma01 #68088 üzenetére
Ha a fejlesztő topikot átnézed, találsz visszajelzéseket 1043v1-ről is.
dhcp: 600-700 Mbit
pppoe:300-400Mbit
wifi:100-140-MbitTermészetesen ez sem csodaszer, gyári fw-ről áttérve és általános router célokra használva hatalmas előrelépés, de aki jelenleg is openwrt-n van és csak sebességet szeretne nyerni, akkor kompromisszumokra kell számítania.
-
gduck
addikt
válasz
soldner #68083 üzenetére
Hali!
Ezt felrakod és menni fog (800-al #67827) mint a meszes
KATT IDE!Ha gyári szoft van rajta, akkor ezzzel frissítsed:lede-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin
Ha meg már OpenWrt, akkor ezzel: lede-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.binFrissítés után a LuCI (admin felület, IP: 192.168.0.1) felhasználó root, jelszó nincsen. Ezután Network/Interfaces/WAN/ Edit gomb, ahol Protocol -> PPPoE, majd switch protocol, ezután megadhatod a Digis felhasználónevet és jelszót. Elmented és lesz neted is
-
soldner
tag
Sziasztok,
A DIGI-s topicból írányított át woodworm kolléga.
Egy TPLINK TL-WR1043ND V1.9 routerem van, ami csak max 100 - 110 Mbit/s maximális sebességre képes.
De a szolgáltató elméletileg 1000 Mbit/s jelet szolgáltat.
Közvetlenül, PPoE kapcsolat esetén a router kiiktatásával 800 Mbit/s érhető el. Tehát jönnének azok a bitek gyorsabban is, a kábel jó. A router hivatalosan "Gigabit router".A Firmware az utolsó gyári fw, ami a V1-re elérhető: 140319.
Hogyan lehetne ebből a routerből többet kihozni?
Woodworm kolléga ajánlása szerint fastpath lede után érdeklődjek.Előre is köszi a segítséget.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Dolcevita27 #68080 üzenetére
Szia!
Ext4-et tudsz ellenőrizni, e2fsprogs csomag kell hozzá, majd:
e2fsck -f /dev/sda2
Egyébként swap-od van?
-
suste
veterán
válasz
Dolcevita27 #68080 üzenetére
csinálj egy factory resetet, és rakd fel újra amit szeretnél, köztük a dlna-t is
majd a megfelelő architektúrájú backup csomagot tedd fell (a 9092/system/installer oldalon a "Upgrade package from Snapshot Repositories:" -nál lévő "upgrade" gomb megnyomása után kiírja ... mips_24kc?) -
Dolcevita27
csendes tag
Sajnos semmi változás egyik MiniDLNA verzióval sem.
Leírom megint, hogy mit tapasztalok, ismét felvetve a problémát:
1043 v4 router LEDE-vel
miniDLNA elkezd beolvasni és általában ugyanott megáll, nem indexel be mindent. Próbáltam kivenni teljes könyvtárakat az elakadás környékén, vagy más sorrendben megadni a könyvtárakat, ekkor kicsit több, vagy kevesebb (általában 200 - 400) médiánál ugyanúgy megáll és a többi kb. 1500-at már nem indexeli.
Újraindítás után friss indexelés közben, akkor amikor megáll az indexelés, újraindul a router, utána a már beindexelt médiák stabilan lejátszhatóak és a friss letöltéseket tovább indexeli.Mit tudnátok javasolni?
Laikus vagyok, talán a következők eredményre vezetnének?
HDD ext4 formátumú, esetleg lehet fájlrendszer sérülés, van erre valami ellenőrzés, javítás?
Teljes LEDE újrarakása?
Van esetleg bármi más FW v4-re, ami tud DLNA-t és torrentet (ezeket használnám)?Vagy egyáltalán merre induljak el?
Előre is köszönöm!
-
Apucy01
őstag
válasz
Marci112233 #68075 üzenetére
de igen az akart lenni tenném én de nem találom hol van...
-
Marci112233
addikt
válasz
Apucy01 #68074 üzenetére
Nem 2,4 Ghz akart lenni? Nem kötekedés képen csak ezt nem tudta kihagyni.
Viszont a döcögős wifi alatt mit értesz? Nem adja át a netet abban a sebességben ami valójában az internet sebessége? Ha igen akkor tanácsolom próbáld ki azt mint az én V4-esemben van, hogy a Current Hardware Nat status-t tedd kikapcsoltra. -
Apucy01
őstag
Sziasztok!
be üzemeltem a rutert gyosbeálitással kell még valamit fimomitani rajta?
úgy néz ki minden müködik a wifi 3,4 ghz n a torrent is megy igaz döcögősen de megy
-
pontyos
senior tag
Helló! Vettem egy 1043 ND Archer C2 est, de nagyon gyenge az 5GHz-es jel, a másik szobában már a tv-alig látja, média player meg nem is csatlakozik rá. Van esetleg valami trükk, vagy beállítás amivel erősödhet egy kicsit? A megosztott usb miatt kellene, köszönöm!
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Mivel nem látszik aktívitás a wlan topikban, itt is felteszem a kérdésem.
Ha nem jó helyen kérdezek, akkor irányítsatok a megfelelő topikba!Vásároltam egy Asus N18U routert, amit "Media Bridge" módban használok, a főrouter TP-Link 1043 (v2).
Az Asus-n egy médialejátszó lóg, amivel így érem el a NAS-t filmnézésre.
Most az Asus-n 160/210 Mbps sebességet mérek.Ha az Asus lenne a főrouter és 1043-re kerülne cfw., akkor elméletben érhetnék el nagyobb sebességet vagy sem?
Köszönöm a választ előre is!
-
Apucy01
őstag
Sziasztok!
ma megérkezett ő a pcx től TP-Link TL-WR1043N v.5
igaz csak este lesz vele időm foglalkozni , totál kezdő vagyok sosem volt ruterem eddig.
léci segitsetek hogy digi netnél hogy álitsam be kintről be jön az optikai kábel a modembe onnan megy a gépbe eddig ez volt, sokat torrentezem szeretném ha az is rendesen müködne.
A segítséget előre is köszönöm.
-
nOvOp
senior tag
válasz
woodworm #68055 üzenetére
Közben rájöttem, hogy ez nekem nem lesz előrelépés, mert a 741n-en nincs USB port. Gyakorlatilag a második router a nagy szobába kellene (ezen lenne egy külső vinyó), ahol egyrészt szórná a wifi jelet, másrészt madzagon kapcsolódna a TV-hez. A TV ezen keresztül netezne illetve ezen a routeren lévő vinyóról mennének a média tartalmak. Ja, harmadrészt hálózaton keresztül is elérhető lenne a média tartalom.
A 1043-on is van USB, de azon csak egy pendrive, ami a torrentezést osztja vissza. A külső vinyót nem tenném rá, mert újra kellene formázni, másrészt néha lehúznám a routerről, ami nem tenne jót a 1043-nak.
Szóval kis szobában madzagon a 1043 (rajta pendrive torrenthez), nagy szobába kellene egy másik router mely a korábbi hozzászólásom szerint wifin csatlakozna és szórná is a jelet. Van egy asus rt-n10u routerem is tomato firmware-rel. Ezen próbáltam beállítani a leírtakat, de nem sikerült. Tennék fel az asusra ledet, hogy be tudjam állítani a leírás szerint. Csak nem tudom, hogy a tomato fw-re melyiket kellene feltolni, illetve egyáltalán lehet-e. Nekem B-s verzió van és ezt találtam. Tudtok esetleg segíteni?
-
zso73
veterán
Sziasztok!
Akkor most kérnék segítséget !!!
Valaki meg tudná javítani a routeremet ? Soros portos javítás kell neki szerintem. (Unbrick.)
IP címről nem elérhetó -
szrobi66
aktív tag
Sziasztok!
A fiókban porosodik egy tp link tl-wr1043nd v1es routerem. Melyik firmwaret ajánljátok rá, hogy torrentezésre tudjam használni? -
woodworm
veterán
Feltehetném rá a fast-path lede-t és vinné a upc500-at, ebben igazad van. Mindemellett alkalmatlanná válna minden eddig végzett feladatra, csupán a folyamatosan emelkedő cpu terhelés és a csomagméretek emelkedése miatt. A hiányzó csomagokról nem is beszélve.
A wdr3600-asssal sem sokkal jobb a helyzet. Sokkal egyszerűbbnek tűnt erősebb hardverre cserélni őket. -
woodworm
veterán
Ne is mond!
A 1043v1-es valahol a szekrény alatt switchként működik. Mielőtt oda került kipróbáltam én az újabb kiadásokat, de valahogy mindig vargalex fw-je került vissza a régi kernellel.A lede-t egyébként tényleg csak a verzióazonosság miatt ajánlottam, nem tudom hogyan működnek egymással a különböző verziók és ebből ne legyen problémája.
-
-
nOvOp
senior tag
BÚÉK!
Sziasztok!
V4-es verzióm van LEDE-vel illetve van egy TL-WR841N routerem is (az előd és gyári FW van rajta). Meg lehet azt oldani, hogy mindkét routert használnám. Az egyik (mondjuk a WR841N) madzagon kapja a netet az egyik szobában, a v4 pedig egy másik szobában rácsatlakozik wifin a WR841N-re, de wifin tovább is szórja a netet? Vagy ez csak madzagon mehet? Ha ez így megoldható, akkor ugyanazt a SSID-et tudják használni? (remélem érthető)
-
Marci112233
addikt
válasz
Alteran-IT #68052 üzenetére
Abban nyugodt lehetsz amint meglesz az optika kábelrendszer és él is már át is állok rá. Az elvileg sokkal jobb lesz. És mint írtam semmi más olyan alternatíva nincs ami most itt van és jobb is lenne.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Marci112233 #68051 üzenetére
Jaj bocs, azt v.attis írta, csak ugyan az az arckép, így összekevertem a dolgot
Amúgy a UPC is kábelnetet ad és igazából ez az egyik legszarabb és legosztottabb közeg, ezért is van vele annyi gond, az ünnepi terhelés egyébként nálam is meglátszik, a 120/10-es net általában olyan 50-60/8 Mbit/s szokott lenni, persze ez még mindig szerencsésebb, mint mikor a 15-ből csak 5 van meg, mert az már tényleg aligha elég valamire, de ez ennek a "technológiának" az átka, bár a legnagyobb átok a feltöltés része, az valami köpedelem.
Egyébként itt is csak két szolgáltató van, a helyi kábelszolgáltató (PR-Telecom), amelynél jelenleg vagyok és a Trékom, ami olyan tanyanet sebességet képes csak biztosítani, igaz az legalább stabil és nem tűnik csak úgy el a fele, mint a PR-nél, de azért 2017(8)-ben ne tanyanettel kelljen már netezni, ráadásul horribilis összegekért, mert azért a szaros 20-30 megás ADSL-ért is elkérnek egy kisebb vagyont, azt akkor csak 1 Mbit/s a garantáltja, tehát ha nem kapnék semmit, akkor se tudnék semmit mondani rá az ÁSZF szerint, azt akkor 5 ezer forint, szóval igazából egyik szolgáltató se jobb és itt optika vagy ezer évig nem lesz, szóval ha úgy nézzük még jobb helyzetben is vagy. -
Marci112233
addikt
válasz
Alteran-IT #68050 üzenetére
Nem tudom neked honnan jött amúgy az UPC Connct Box, de nekem olyan nincs, sőt semmilyen UPC dolgom sincs. Sima kábelTV-s netem van évek óta. Igaz elvileg jövőre már nekem is lesz 100Mbit vagy a fölött, mivel most épül kifele a digitális kábelhálózat. Az elvileg optikai kábeles lesz már, de hogy mekkora net lesz rajta még kérdéses. Mondjuk legalább a védőcsövei már a talajban és a fő központok, elosztódobozok már ki vannak építve, csak madzag nincs bennük. Ígéretek szerint szeptemberig meg csinálják készre.
A kábelTVs-net meg az egyedüli jóformán amit az utcában elérek. Se UPC,se DIGI, se Telekomnak nincs erre az utcára ajánlata. Mondjuk Telekomnak elvileg itt van a szomszédban valamiféle net, de az is csak max 15 Mbit lehet ha jól tudom, ami jelenleg a kábenet-en is meg van. Nekem is 15-ös van, de az ünnepek alatt örülök ha 5-öt tudok mérni.Este 10 után van hogy mérek 10-13-at, akkor már úgy ahogy jó is a net, adig csak kínszenvedés sok minden, a videót ne is említsem. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Marci112233 #68049 üzenetére
Én se másért választottam, gondoltam mivel a V1-et kivéve mindegyik elég jól tette a dolgát, ezért a V4 ami még erősebb hardvert is kapott csak jobb lesz, erre egy kész katasztrófa, rámentek a kinézetre, vagyis az új GUI-ra, ami elég pofás is lett, csak azt nem tudom, hogy a funkciókhoz mi a frászért kellett nyúlni, hiszen az új kinézet miatt nem kell újratervezni az egész szoftvert (ugye elég csak a hardverspecifikus dolgokat kicsit piszkálni, bár azért a hardver se változott annyit), hacsak nem tényleg ennyire analfabéta a cég szoftverrészlege, na mindegy.
Kicsit visszanéztem és említetted, hogy UPC-s vagy és azon belül Connect Box-od van, a probléma itt kezdődik, ugyanis az a Puma 6 SoC miatt egy rakás szar és kb. az is úgy működik mint a mostani 1043ND, vagyis egyik így, a másik úgy működik, sajnos mivel a CB nem csak szoftveresen, hanem hardveresen is szar, ezért van hogy valakinek nincs vele baja, valakinek pedig van és nem is kevés, érdemes az ügyfélszolgálatot basztatni a dologgal és legalább egy új CB-t kérni, ha az se segít, akkor visszakérni egy normálisabb 8/4-es ED 3.0 modemet, bár terheltebb környéken az max. egy 120-as nethez lesz elég, kevésbé terhelt környéken még a 240-es netet is vinni fogja gond nélkül, lényeg hogy ne hagyd annyiban.
Esetleg még a CB-nak adhatsz egy resetet, hátha elvégez legalább egy szoftver frissítést és helyre jön, meg persze a legfontosabb, hogy bridge/modem módban menjen, mert ha ennyire szar akkor az a lényeg, hogy minél kevesebb funkciót lásson el, vagyis csak modemként üzemeljen és routerként az 1043ND szolgáljon, persze ha most is így van, akkor nem szóltam. -
Marci112233
addikt
válasz
Alteran-IT #68048 üzenetére
No igen. Én pont azért választottam a V4-est ebből a típusból mert az elődökre nem sok panasz volt. Viszont így kikapcsolt HW NAT-al nekem is tökéletesen működik. Amilyen erősségű a net annyit át is ad madzagon és wifin is. Mondjuk az ünnepek alatt, még jelenleg is atom lassú a netem. a 15-ből max 5 jön ki, de van hogy 1-et alig üti meg. Ma már nem bírtam és ránéztem direktbe kötöttem a modemet a géppel, de úgy sem lett jobb, tehát nem a router halt meg.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Marci112233 #68046 üzenetére
Ezt én sem értem, mert a HW NAT-nak nem lenne szabad így belepofáznia a Wifi-be, tehát annyit át kellene tolnia WAN irányba, amennyi max. átmegy Wifi-n, valami nagyon el lett baszva ebben a routerben, pedig kár érte, hardveresen egész jó.
Hála az égnek nekem Wifi probléma nincs vele azon kívül, hogy Wifi használatkor hallani ahogy "dolgozik" (persze csak közelről, viszont az AP-nak használt 740N-nél ilyet nem hallok), a 120/10 Mbit/s-ból 110/10 Mbit/s átmegy rajta, persze a sima N-s adapter miatt, gondolom ha lenne megfelelő adapter, akkor akár LAN-on is átmenne vagy 300 Mbit/s, csak ugye hardver hiányában nem tudom letesztelni.Ha lesz időm, meg egy másik router, akkor le fogok állni kísérletezni vele, mert biztos sokkal több kihozható ebből a routerből, ráadásul normális funkcionalitás és stabilitás mellett, amire ugye a gyári fw képtelen, bár hogy miért pont a HW NAT miatt bolondul meg minden, az egy nagyon jó kérdés.
-
Marci112233
addikt
válasz
Alteran-IT #68045 üzenetére
Nekem a wifi résszel az internet nem megy ha be kapcsolom a HW NAT-ot. Belső hálón meg van osztva az asztali és a laptop közt több mappa is. Tesztként azon keresztül az egyik gépről a másikra másolgattam. Asztali gépre laptopról és fordítva is. Érdekes a dologban, hogy ha megy a HW NAT ha nem másolásnál stabilan hozza a 10-13 MB/s másolást. Ezért sem értem akkor az internetet miért nyomja szarul ha megy a HW NAT, mivel a másolás is a wifi részen ment
-
Alteran-IT
őstag
válasz
v.attis #68020 üzenetére
Helló!
Na igen, pont ezt írtam az elején is, hogy egyik így, a másik úgy működik, holott ugyan arról a routerről beszélünk, két ismerősömnek is van ilyen, egyiknek az ég világon semmi problémája nincs a HW NAT-al (vagy csak ő nem tud róla
), a másiknak pedig kb. ugyan azokat a hibákat produkálja mint nekem, legalább is azoknál a funkcióknál amit használ, szóval érdekes.
A gyártó pedig látszólag már leszarja ezt a routert, hogy miért azt viszont nem tudom, mert ha csak a 2,4 GHz miatt, akkor az hülyeség lenne, mert pl. a TL-WR841N-ből már nem tudom hanyadik verziót adják ki hanyadik fw-vel, holott semmi értelme, már lassan mindenhol 100 Mbit/s, sőt lassan Gigabit feletti hálózatok vannak, erre ezek a hülyék még mindig a 100 megás portokkal dobálják ki ugyan azt a routert újra és újra, holott egyedül csak a kukába kellene már kidobni az egészet.
Egyébként egész jó kis router lenne ez, már ha elég a 2,4 GHz, mert a gigabitet is kitolja vezetéken és a Wifi sebességgel sincs gondom, csak ugye ha éppen gondol egyet megint, akkor ki tudja hogy megint milyen problémája lesz és ugye mivel látszólag a gyártó már nem foglalkozik vele, ezért meg kellene próbálni valami alternatív megoldást, ezért nagyon gondolkodom rajta, hogy megpróbálom rárakni a LEDE fw-t, csak ugye az nem olyan egyszerű és olyankor kellene megcsinálni, mikor van alkalmam, időm és kedvem szarakodni vele, bár ddwrt-t és openwrt-t telepítettem, de kicsit vissza olvasva úgy látom ez egy kicsit bonyolultabb, mármint a telepítése, viszont szerintem ez lenne a megoldás a firmware problémára, mert ha a gyártó eddig nem adott ki semmit, akkor szerintem ezután se nagyon fog, főleg hogy lassan kifutó termék, bár én azért még azt a WPA javítást elvártam volna rá, de úgy látszik tényleg nem érdekli őket, vagy csak szimplán fingjuk sincs, hogy mit kellene csinálni, mert más routereknél se nagyon látom, hogy megjelent volna, szóval ki tudja, lehet hogy még kiadnak rá egy új fw-t pár hónapon belül, ha meg nem akkor lehet írok nekik egy szép kis levelet.Egyébként azt is hozzáteszem így utólag, hogy HW NAT nélkül az USB is helyre jött, az elején próbálgattam HW NAT alatt és arra jutottam, hogy egy rakás szar, ugyanis rádugtam egy pendrive-ot, illetve egy külső HDD-t is és olyan 0-2 MB/s másolt oda vissza és azt is ingadozva időközi szünetekkel, szóval hagytam is a francba a hálózati tár ötletét, legalább is routeres megvalósítással, most pedig mondom megnézem, erre folyamatosan ilyen 7-10 MB/s másol oda-vissza, legalább is pendrive esetén, HDD-vel most sajnos nem tudom kipróbálni, de kíváncsi vagyok rá, hogy vajon tud-e 10 MB/s felé menni, vagy nem, bár egyelőre elég ennyi is.
Szerk.: Azt ki is felejtettem, hogy azt bírom benne a legjobban, hogy pár perc után automatikusan kijelentkeztet, holott semmi szükség sincs rá, valami időzítő beállítást tehettek volna bele, vagy valami, a másik meg az, hogy néha csak úgy fogja magát és kizár hibás belépésekre hivatkozva és majd két óra múlva beenged, holott senki se próbál meg rá belépni, mert kívülről éppen akkor zárva volt, LAN-on meg nem volt fent senki más, szóval érdekes, volt hogy éppen újraindítás után nem engedett belépni és megint újra kellett indítani...
-
zso73
veterán
Ez alapján a beírás alapján raktam fel a Gyári firware-t. A listából kikerestem a V1 verziós fájlt.
Ez lett belőle.A képen látszik,hogy a windows mit lát belőle.Csak a Router és a gép van összekötve. Semmi más nincs ott.
A Wan led rendesen működik. Ha beledugom a kábelt villog, és világít.
A LAN led is rendesen működik. Ha kábel van a porton,akkor villog az adatforgalomnak megfelelően. És csak az világít,amelyik csatlakoztatva van. -
Headless
őstag
válasz
EgySrac #68041 üzenetére
Hát ha beletörődsz a sebesség-be, akkor én azt mondom sustefw-jét rakd fel, vagy valami BB buildet, mert azzal még használható a sebesség, én két hétig használtam lede-t kihullott az összes hajam, olyan lassú volt a torrent, sql szerver...
Nah meg azzal nem kell pöcsölnöd, mert benne van minden ami kell,transmission, dlna, samba, ftp, kiegészítő segítő felületetek, habár lehet érdemes frissíteni őket...
suste logout blogjában leírás.
Woodworm, igen a klernel1 és rootfs0 flkashelés, majd az nvram set/commit hogy ne próbálja bootolni a 0-as kernelt...A router teljes mértékben visszaállítható usb-s telepítéssel miután a kernel0 bootolását engedélyezed. Visziont pl a trunkban a samba36-server nem fordult le így azt stabil repóbol kellett feltennem...
-
Headless
őstag
válasz
woodworm #68039 üzenetére
viszont a v2 már 192.168.0.1, most raktam vissza a gyári fw-t nemrég a v2-re eladás céljából.
dübörög a mi router 3g LEDEvel...
Az átállás zökkenőmentes volt. Egy két dolog változott a trunkban a stabilhoz képest sajnos pl a beépített ls parancs változott kikerült az -e kapcsoló helyettesíti a --full-time meg a dátum formátuma is változott sajnos ez a webcommander miatt volt szívás nekem. De a lényeg működik rendesen.
transmissionnal kihoztam egy 13 MB/s-es átlagot valamelyik torrentel...
-
woodworm
veterán
válasz
Marci112233 #68038 üzenetére
A v1 még 192.168.1.1-gyel működött.
-
zso73
veterán
válasz
EgySrac #68034 üzenetére
Én Vargalex Firmware-el csináltam ilyet annó. Sajnos ez a router gyenge,mint a harmat. Maximum 5 torrentet tud kezelni. A transmission elég puritán kliens. A torrentek hozzáadása is érdekes.........
Van egy újabb Firmware Lede névre hallgat. Talán az más egy kicsit kezelésben. A processzor gyenge akkor is.
Én ezért vettem NAS-t. Tud torrentezni, és média szerver dolgai is sokkal jobbak. 201 e Ft körül már jókat lehet kapni. Fogyasztása sem gáz.....A végleges megoldás egy mini PC lett nekem. Linux mint, és 5.1 hangfallal.Teamviewer programmal még távelérésben is tudok letölteni, és távirányítani. Asrock ion
-
zso73
veterán
-
zso73
veterán
Csak a router van kötve a PC-re,akkor sem látja.
Alap IP semmi,úgy,hogy az Ipconfig/all alap átjárónak a 192.168.0.1látja
Putty-al telnet, és SSH is semmi.A WAN portot érzékeli. ( LED villog, ha van net ) A LAN portokat érzékeli, és kiosztja a netet.( LED villog, és mutatja,hogy melyik porton van kábel bedugva ) Mintha csak a Lucy kezelő felülete döglött volna meg. Vagy az alap TP-Link kezelő felület. Mert a TP-link gyárit akartam visszarakni.
Segítséget szeretnék kérni valakitől, vagy egy ügyes embert,aki megmenti a kütyüt. ( Pest, és környéke )Telefon az adatoknál, vagy PM.
Köszönöm -
zso73
veterán
-
zso73
veterán
A webhely nem érhető el
A(z) 192.168.1.1 túl hosszú ideje nem válaszol.
Keresés a Google-on a következőre: userRpm Status Rpm
ERR_CONNECTION_TIMED_OUTA T-Com modem/router IP-je is 192.168.0.X Nem tudom átkonfigurálni. A Tp-ink is azon az IP-n kezd reset után.Gondolom szét kellene húzni a javításhoz ?
-
zso73
veterán
https://youtu.be/40rjLNlNt-Y Ennyit csinál a router.
-
v.attis
őstag
válasz
Alteran-IT #68019 üzenetére
Helló!
Nekem meg pont a Hw Nat hozta rendbe, azóta stabil a wifi mióta vissza kapcsoltam. Ezek alapján tényleg nem a legjobb ez a router, illetve az fw. Nekem személy szerint csalódás jelenleg a gyári fw-vel, upc connect boxot cseréltem le erre és sokszor úgy érzem nem érte meg.A gyártó foglalkozik még fw fejlesztéssel vagy ha előrelépést akarok, az kizárólag alternatív fw-vel jöhet szóba a jövőben?
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Marci112233 #67986 üzenetére
Mert egy szar a V4, persze szoftveresen, nem értem hogy miért, de egyik V4-es router így, a másik ugyan ilyen V4-es router meg amúgy viselkedik és képes megváltozni csak úgy magától.
Nekem egy 120/10-es netet vitt az elején HW NAT-al, minden faszán ment, port forward, wifi, AC, QoS beállítva, örültem is, vagy egy hétig működött normálisan, aztán csak úgy megbolondult, mondjuk a Wifi még normálisan működött (egy szálon hozza a 110-et a 150-ből, persze azt is be kellett állítani, mert nem mindegy a csatorna, annak a sávszélessége és így tovább), de a QoS elég szarul működött és ha mondjuk beállítottam egy gépre 60 megát, akkor vagy 20-at kapott max., port forward hol működött, hol nem, ugyan így az AC is, egyszerűen meghülyült a belső órája és a vicces az, hogy az elején még semmi gond nem volt vele, egyedül csak annyi, hogy mint ha kicsit nehézkesebben ment volna a NAT és néha online játéknál észre lehetett venni a magasabb válaszidőt, viszont mióta kikapcsoltam rajta a HW NAT-ot, azóta az ég világon semmi baja, a sávszél szabályzás bitre pontosan megy (előtte volt vagy 10 Mbit/s eltérés) és se lagg, se semmi hasonló probléma nincs vele, a 120/10-et probléma nélkül azonnal kihajtja, HW NAT esetében kellett egy kicsit várni, míg elérem a 120-at lefele.
Hogy hirtelen mi lelte, arra máig nem sikerült rájönnöm, egyszer csak elkezdett hülyén viselkedni és utána hiába a reset, vagy az fw frissítés (persze az első gyári kiadásra), ugyan úgy hülyén működött, egyedül HW NAT nélkül hajlandó normálisan működni azóta is, szerencsére egyelőre nincs szükség HW NAT-ra a sebesség kihajtásához, így nincs különösebb problémám vele, de azért szerintem normálisan kellene működnie HW NAT-al is, már ha azt nézzük, hogy a V2-es és V3-as router tudott normálisan működni. -
pontyos
senior tag
Hello, egy kis segítséget kérnék. Megosztottam az usb-t a routerben, és lenne egy kérdésem. Van egy scan opció amit nem igazán értek miért kell, hiszen a tv- szépen látja a rámásolt filmeket. Ki lehet választani egy bizonyos időtartamot, hogy mikor scanneljen, és nem jövök rá mikre jó igazán, thx
-
suste
veterán
válasz
Dolcevita27 #68010 üzenetére
Ezt írtam:
(#68001) suste:
Sima mentésként kell felrakni, és a csomagnév (szám) nem fog változni...Tehát:
1: nem fog megváltozni a verziószám
2: csak a bináris fájlt írja felül, tehát a /etc/init.d/minidlna fájl sem fog változni (mert azzal nincsen is semmi baj)Szóval igen, a biztonsági mentésnél kell betallózni és felrakni, és nem fogsz látni semmi változást, csak annyit, hogy jól fog működni a minidlna (remélem, mert másnál jól működik
).
-
Dolcevita27
csendes tag
Szia!
Sokat próbálkoztam, de szerintem nem változik a verzió. Beleírtam próbaként az /etc/init.d/mindlna fájlba a # után és ott marad a frissítés után is, azaz nem írja felül a fájlt...
A Rendszer > Mentés / Firmware menü alatt a Biztonsági mentés visszaállítása -hoz töltöm fel. ide kell?
-
Davebowman
senior tag
válasz
xabolcs #67999 üzenetére
Működik már, de visszatettem Vargalexet, mert ott a csatolás egyből megy, sőt minden megy, bár a wifi jel kissé instabil. Megy a minidlna, transmission, egyből.
Majd még totózok vele, hogy a mountolás miért nem ment, úgy mint vargalexen, talán valami csomag hiányozhatott. -
EgySrac
tag
Sziasztok!
Lehetséges az a routerrel, hogy rádugok egy HDD-t és arról játssza le a tv illetve a PC a fájlokat?Az lenne a legjobb ha eleve a rádugott HDD-re töltődne a torrent. -
Apucy01
őstag
köszi srácok akkor ennyiért és egy tab és egy mobil kiszogálására válalható?
-
woodworm
veterán
válasz
Apucy01 #68004 üzenetére
Ha "csak" egy router kell, akkor nyugodtan megvehetőek a nagyobb verziószámúak is. Bár a v4 esetén mintha több lenne a panasz. Panelházas, sorházas környezetben egyre nehezebb boldogulni 2,4 GHz-es routerekkel, meggondolandó kétsávos beszerzése.
A doboza és az antenna alapján v5.
-
Apucy01
őstag
sziasztok
Ennek a rutermek a vásárlásán gondolkodom TP-LINK TL-WR1043ND V2 Router de v.2 verziót sehol nem találok.. tudnátok segiteni?
-
suste
veterán
válasz
Dolcevita27 #68000 üzenetére
Sima mentésként kell felrakni, és a csomagnév (szám) nem fog változni, mert csak a binárist cseréli. De utána nem szabadna magától leállnia a minidlna-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux Mint
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest