- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
válasz
xabolcs #71567 üzenetére
Szia, köszi, hogy válaszoltál. Sajnos nem tudom már most kipróbálni, mert holnap elutazunk. Egyenlőre feltettem a Tailscale klienst az elérendő PC-mre közvetlenül. Most jó lesz így egyenlőre.
Hosszú távon viszont majd olyasmit szeretnék, hogy a routeren fusson a Tailscale, és rajta keresztül a helyi subnetemen lévő eszközök (pl webkamera) is legyenek elérhetőek WAN felől Tailscale VPN-en. De ez egy hosszú távú projekt és valszeg egy jobb router is kell hozzá a v1-esnel.
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
xabolcs #71427 üzenetére
Egyben válaszolok:
Verzió: suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 - kellően régi
Nem volt titkosított a 8080, és kizárt a belső támadás.
Próbáltam egyébként failsafe-ben elérni a routert, pingre válaszolt, de semmi mást nem tudtam csinálni vele, ssh nem futott, a tudományom itt véget ért.Most olyan bajom van, hogy 2db USB-s eszköz volt rácsatlakozva, és reset-eltem a routert. Az egyiket (64GB) felismerte, de a csatolási pontokat hiába próbáltam visszacsinálni, nem volt se extroot se swap. Lementettem, leformáztam a routeren, most minden ok, de ugyanez a helyzet egy nagy külső HDD-vel is. Linux alatt látom, sértetlen, de a routerre feldugva nem látszik filerendszer. Itt akadtam el.
Apropó, találtam egy 2021-es mentést, azt visszatöltve rossz lett a helyzet, csatolási pontok ugrottak, szolgáltatások egy része visszajött. Lehet ezt valahogy darabonként feltöltögetni?
Utálom, hogy ennyire nem értek hozzá -
petakpa1
őstag
válasz
xabolcs #71397 üzenetére
Próbálom ismét Luci alól egyenlőre.
1. Lépésként VLAN2 sorban WAN portot OFf-ra állítom. Ez sikeres
2. Lépésként VLAN2 sorban próbálom WAN portot untagged-re állítani. Rányomok a Save-re, majd jobb felül világoskákkel kiírja, hogy Unsaveds changes 2.
Erre a feliratra rákattintva az alábbi képernyő jön fel:Itt a zöld Save & Apply gombra kattintva 90 secig pörög a configuration, de végül sikertelen lesz. Failed to confirm apply within 90s, waiting for rollback üzenetet kapok. Luci ablaka lefagy böngészőben, de új tabon megnyitva Lucit ismét bejön és visszajutok oda, hogy világoskék Unsaved changes: 2 felirat van jobb felső sarokban
@ Alex
OK akkor kipróbálom azt is, hogy WAN interface-t törlöm, mileőtt WAN portot VLAN1 sorban untagged-re próbálom állítani.Egyébként most tűnt fel még valami.
Miután WAN portot VLAN1 sorban próbáltam untagged-re állítani, de sikertelen lett a configuration azt vettem észre, hogy LAN4 porton is megszűnt a link, pedig be van LAN kábel abba a portba és lóg is rajta egy lapotop, amin valóban nincs így netkapcsolat
Újabb update 1-2 perc után LAN4 port megink aktívvá válik. Ki érti ezt... -
petakpa1
őstag
-
eladohardver
őstag
válasz
xabolcs #71370 üzenetére
Melyik kapcsolót nyomjam át a router webfelületén, h AP-ként működjön?
Configuration via LuCI, the OpenWrt Web Interface
Ezt a leírást kellene értenem/követnem, hogy működjön a dolog...?
Vagy ne is álmodozzak róla? Mert, hogy az elején leszögezi, hogy ez a 2021 okt15 openwrt 21.02.0- működnek, és h az előtte lévő verzióknál nincs garancia arra h működni fog ...
Nincs egy dummybiztos magyar nyelvű leírás ? -
eladohardver
őstag
válasz
xabolcs #71368 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Felment, ezt a 2020 jul verziót találtam legújjabnak... 199/136 alap gyári beállításokkal... kábellel... Esetleg valamit kéne állítgatni?
Lehet nem is jót dobtam fel?Mert láttam, hogy valami 700mbps-sebességet benchmarkolt ...
Egyébként az eszköz ugyan ebben a formában lészen később használva... Huawei modem->Tplink AX1500 Pppoe vel csatlakozik... osztja az ip-t 10.xx.xx.xxx ... ez a WR1043ND megy másik házba... hosszú cat5e kábellel és osztja a wifit...
Nem lehet valahogy h legyen ipv6
Nekem ez az openwrt tök új dolog...
Be kéne kapcsolna RA-t ... ?és ... mondjuk azokat az IP-ket ossza amiket az AX1500 adna...? Hogy elérjem a többi gépet stb
-
eladohardver
őstag
válasz
xabolcs #71366 üzenetére
Közben dobtam egy 22.03 openwrt-t azzal picivel ok-b-- viszont jah... a feltöltésen látszik, hogy valami nem frankó 192/43
...
A gwlim félét hol is tanálom, valahogy nem jön át hogy az mi is... Összefoglalóban nem látom
Fel tudom dobni 22.03-ból? Vagy vissza kell dobjam a gyári rom-ot? -
G.F.
aktív tag
válasz
xabolcs #71349 üzenetére
Köszönöm aálaszokat gduck-nak és neked. Azért váltottam DIGI-ről, mert az okosotthon eszközeim fix ip-t szeretnek és a routerukban ez a lehetőség 10-re volt maximálva, és más dolgokban is korlátozott volt a lehetőség. Legfeljebb beszerzek másik routert, csak gondoltam megpróbálok addig abból főzni, ami van itthon...
-
ЯΞD
senior tag
válasz
xabolcs #71327 üzenetére
Hát abból gondolom, hogy nem szolgáltató mert mikor megszakad és kiírja mondjuk a facebook pc-n nincs kapcsolat akkor az óra mellett a földgömb van és elérhetetlen a router is. Aztán fél perc múlva újra van. Majd megint elmegy 10 másodpercre és ezt random időnként csinálja. Pc-t hálókártyát windows kizárom mert pont most váltottam és új win is van. Illetve wifin sincs akkor adatforgalom.
Szétszedéssel nincs bajom van egy kis technikai érzékem. És mit nézek a kondikon, hogy puposak-e?
Tápot nem igazán tudok leakasztani mást jelenleg. -
petakpa1
őstag
válasz
xabolcs #71300 üzenetére
Köszi!
Telepítettem az ip-tiny csomagot, majd konzolba beírtam ezt:
ip neigh add 192.168.0.101 lladdr aa:bb:cc:dd:ee:ff nud permanent dev br-lan
ahol aa:bb:cc:dd:ee:ff helyett értelemszerűen PC-m MAC címe van
Az alábbit adta vissza konzol:
RTNETLINK answers: File existsMost elfogadta a konfiguráló parancsot vagy sem?
ip neigh-et minden paraméter nélkül kiadva ezt kapom:
192.168.0.101 dev br-lan lladdr aa:bb:cc:dd:ee:ff REACHABLE
REACHABLE helyett nem PERMANENT-nek kellene lennie mostmár? Sikeresen lefutott a parancs vagy sem?
Hogy tudom ezt tesztelni?
Első őtletem az, hogy kikapcsolom a PC-t, várok 3-4 órát, hogy TPLink ARP táblája frissüljön, és utánna próbálkozom megint a kettős port fw-on keresztüli WOL élesztéssel?
Ha éled, akkor jó rögzült ARP táblában a MAC cím?
Mennyi időt kell várnom PC-t kikapcsolva a teszteléssel, mennyi időnként frissül ARP tábla? -
laca71
aktív tag
válasz
xabolcs #71228 üzenetére
Az xupnpd tudja megosztani a hálózaton a m3u netrádió címet, az ycastot még nem tudom megcsinálni.
a fő router ami a netet adja az a xiaomi , erre kapcsolódik kliensként a tp-link vezeték nélkül amin a xupnpd fut..ez a router lanon kapcsolódik a hálózati lejátszóra, így megy a netrádió ,de nem látszik a hálózat többi része.. -
laca71
aktív tag
válasz
xabolcs #71226 üzenetére
Jelenleg ez a helyzet, ha csak a hálózati rádiót összekötöm egy lan kábellel a fő routerrel xiaomi AX3600 , akkor megjelenik mint fogadó eszköz, és a hálózati audio tartalmakat felismri és lejátszóként a telefonról is lehet rá streamelni, de ha csatlakozok a tp-link tl-wr1043nd v4- re felrakott xupnpd programmal, megosztom a m3u listát akkor lejátsza az internet rádiót ,de nem működik ebben az esetben a hálózat többi megosztása, valami ütközés van, de nem tudom micsoda..
mit próbáljak..? -
-
szatocs1981
aktív tag
válasz
xabolcs #71211 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Közben kiderítettem, hogy a parancs nálam nem is lehet jó, mivel az elérési út nem létezik.
Így#WiFi Power OFF:
0 0 * * * echo 0 > /sys/class/gpio/tp-link:power:usb/value
#WiFi Power ON:
1 0 * * * echo 1 > /sys/class/gpio/tp-link:power:usb/value
működne.... Elvileg... De mégsem működik az ütemezett ki-be kapcsolgatás.
Az aktuális értéket le tudom kérdezni, az jó, tehát az elérési útvonal létezik.
Cronetab működik, mert teszt-log szöveget ütemezve látom.
Viszont az USB porton lévő 3G dongle egy Y-kábelen keresztül külső tápról is meg van táplálva (sokszor kifagyott, amíg nem volt). Lehet emiatt nem tudom ki-be kapcsolgatni az USB-t? Viszont log-ba sincs semmi jele, hogy működne az ütemezett parancs.. -
FF23
senior tag
válasz
xabolcs #71184 üzenetére
Világos, csak arra gondoltam, hogy van-e haszna, vagy ami jó, azon ne változtass.
Az említett wdr3500 routeremnél pl. tök véletlenül akadtam rá, hogy nem szerencsés a 21.02.1-ről a 21.02.2-re váltás. (ezt megúsztam)
Az Image Builder-hez meg be kell lőnöm egy gépet linuxra, meg parancssorra #&@...
-
FF23
senior tag
válasz
xabolcs #71180 üzenetére
Általánosan az openwrt-ről: Mennyire fontos a Software->Update alatt felajánlott frissítéseket telepíteni? Mert kb. az összes maradék hely elfogy, ha az overwrite-ot bepipálom, akkor meg gondolom bármit felülírhat. Van olyan az alap települő rendszerből, amit lehet törölni?
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #71165 üzenetére
Nahat ...
Most olvasom a kommit uzeneteket es nem tetszik amit latok:
Flash instructions: Currently one has to install OpenWrt only via the serial consoleAzaz fel kell nyitni a routert, raforrasztani a labakat es soros porton keresztul matatva lehet a telepitest elinditani.
Ahham! A wikin irjak, hogy egyes U-Boot verziok nem tudnak automatikus TFTP recovery-t, masok pedig igen.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz
xabolcs #71157 üzenetére
Archer c5-re hogyan lehetne openwrt-t tenni? Írtam a forumába de eléggé halott sajnos. Illetve próbáltam sz upgradet de azt írta, hogy nem ismeri fel a .bin file-t.
Láttam az openwrt oldalon leírást róla, hogy TFTP szerveren lehetne de nem igazán értem a menetét. Sose csináltam még ilyet. -
DAVID0000
aktív tag
válasz
xabolcs #71154 üzenetére
Nem tudom mennyivel lennék előrébb egy másik routerrel mivel vettem egy TP archer c5-öt és az meg a huawei stickemet se ismeri fel a gyári firmwarrel
Szóval adtam a szarnak egy pofont.
De legalább a 1043-al most a telekom net jól megy.
Már csak ennek a cisconak kellene utána járnom -
DAVID0000
aktív tag
válasz
xabolcs #71131 üzenetére
Nem lett amúgy jó a siproxdvel sem.
Meg mióta délután racsatlakoztam a routerre több eszközzel azóta 10 percenént elmegy a wifi és kell neki 1-2 perc mire észhez tér.
Úgy érzem ez a router nem érdemel több időráfrdítást.Kinéztem egy TP-Link Archer C5 AC1200 Routert.
Ha ezt megveszem akkor ez alapból fogja tudni kezelni a mobile stickeket?
Ennél nem kell majd így mókolni ugye?
Nekem csak az a lényeg, hogy mobilnetet tudjon osztani és a cisco működjön.Köszi
-
DAVID0000
aktív tag
válasz
xabolcs #71131 üzenetére
Igazából azt nem tudom mivel az a szolgáltatóé volt és abba nem tudtam belenyúlni sem.
Aztán osszeokádta magát az egész és kaptam ugyan olyat ami ugyan olyan szar volt mint a régi. Emiatt vettem elő az én 1043-as routerem és próbálom beállítani, hogy minden olyan legyn mint régen.
Annyi változás van amúgy, hogy látom hogy csatlakozik a cisco, megvan az ip címe is.
Viszont ha felveszem a kagylót akkor csak búg.siproxd csaomagot mindjárt kipróbálom.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz
xabolcs #71125 üzenetére
Sikerült beállítanom
Egész idáig kínlódtam vele mivel sajnos a netem is elég rossz volt.
A lényeg, hogy installáltam ezeket:
kmod-usb-net-cdc-ether
kmod-usb-net-huawei-cdc-ncm
kmod-usb-net-cdc-ncm
kmod-usb-serial
kmod-usb-serial-option
Először ezek nem voltak elegek meg össze is hányta magát a router ezért reset.Második körben pedig ezket installáltam:
kmod-usb-net-cdc-ether
kmod-usb-net-huawei-cdc-ncm
kmod-usb-net-cdc-ncm
kmod-usb-serial
kmod-usb-serial-option
usbutils
usb-modeswitch
kmod-usb-gadget-eth
kmod-usb-net-cdc-mbimEzek után megjelent egy olyan, hogy ethernet adapter.
Beállítottam és működik
Aztán, hogy a második körben melyik plussza telepített csomag oldotta meg azt passzolom de egyenlőre úgy néz ki sekerültA kérdésem az, hogy ha így csinálok róla egy backup-ot akkor ha valamiért össze hányja ismét magát és utána a backupot vissza töltötm akkor jönnek vele ezek a telepített csomagok is?
Köszi mindenkinek a sok segítséget
-
DAVID0000
aktív tag
-
FF23
senior tag
válasz
xabolcs #71107 üzenetére
De ehhez még kellene, hogy hol van a fájl, vagy nem(?). A parancssoros dolgokat csak akkor tudom megcsinálni, ha bolondbiztosan le van írva
A WA így került hozzám és a gyárira szerettem volna visszaállítani. 4MB flash szóval nincs értelme mókolgatni, a gyári is tudja, amit kell.A 1043nd egyelőre marad tartalékban. Repeater/ jelerősítő módban hogy érdemes konfigolni? Maradjon az eredeti SSID és jelszó, vagy másikat kell megadni?
-
FF23
senior tag
válasz
xabolcs #71103 üzenetére
Az AP működik, kis túlzással, ha akarnám sem tudnám tönkretenni, mert "frissíteni" nem lehet. Tud, amit tud, nem úgy működik, mint bármi más ddwrrt- dolog. PL. a Save mintha az apply settings lenne és csak restart után aktiválódik minden beállítás...Az apply settings-re nem reagál, ez talán összefüggésben lehet azzal, hogy a firmware updete-re kattintva igazából nem indul el semmi.
A 1043NDv1 csak egy "jáccós" router, ezen próbálom ki a firmwareket és különböző beállításokat. Szóval szerinted a 18.6 openwrtvel próbálkozzak?
-
FF23
senior tag
válasz
xabolcs #71098 üzenetére
Oké, nem tud tftp-t, forrasztgatni nem tudok, így marad.
Tettem ddwrt-t a WR1043ND v1.8-ra, de nem az igazi. Cpu használat egekben, ram alapból 70% felett, ha beadom az adblock scriptet, akkor 90+(nem is működik) és még el sem indítottam a torrentet meg egyéb klienseket. Kevés már ez a hardver...Gondolom openwrt-vel is hasonló lenne.
-
FF23
senior tag
válasz
xabolcs #70967 üzenetére
Szia!
Visszakerült a 1043 v1.8, de még nem döntöttem, hogy ddwrt-, vagy openwrt-vel próbálkozzak. Próbálok utánanézni, hogy pl. melyiknél működik jobban és egyszerűbben az adblock (0.0.0.0 hosts....)
A hsz-edhez:
Nekem is van egy TP-LinkTL-WA801ND V1 AP-m, amin egy dd-wrt firmware van. Van ami megy, van ami nem, pl. a firmware upgrade-t nem hajtja végre, backupot igen, de restorét nem...
Amit találtam mindent próbáltam már (windows alat)t. Végül eszerint menve, a Wireshark-ban nem jött elő semmi ilyesmi: 192.168.0.66.IP, TFTP sor fájlnévvel...
A lényeg, hogy ez a nyomorult nem hajlandó elindulni recovery módban -
szatocs1981
aktív tag
válasz
xabolcs #70983 üzenetére
Köszi a gyors választ. Nem vagyok túl jártas a témában, így először csak a (2) routert tenném át másik címre.
A csatolt kép netről van:
IPv4 címeket kell gondolom módosítani...
Protocol: marad static?
ipv4 Adress: 192.168.2.1
netmask: 255.255.255.0
gateway: 192.168.2.2
broadcast: 192.168.2.254
Ez így jó lehet?
Valami portnyitas nem fog kelleni a távoli eléréséhez? -
vargalex
Topikgazda
válasz
xabolcs #70979 üzenetére
Ha megállítod a bootloader-t, akkor a router már felhúzta a hálózati eszközt. Így a Network Manager sem tétovázhat, hiszen a tftp elindításáig bármennyi időd van...
Másik kábellel, másik potron próbáltad esetleg (akár WAN)? A gép rendben érzékeli a hálózati kapcsolatot?
Ha gondolod, szívesen ránézek és akkor vissza tudom adni a D-Link routeredet is, mert csak pihen nálam. Keress privátban, mert már nem ott vagyok helyileg, ahová azt hoztad... -
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #70969 üzenetére
Azt mondja, hogy cheksum bad.
Nem OpenWrt factory-val kell megkinalni TFTP-n keresztul?
U-Boot 1.1.4 (Mar 19 2014 - 11:06:29)
AP83 (ar9100) U-boot 0.0.11
DRAM:
sri
32 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environment
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag7100_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
: cfg1 0xf cfg2 0x7114
eth0: 00:03:7f:09:0b:ad
eth0 up
eth0
is_auto_upload_firmware=1
update start...
dup 1 speed 1000
Using eth0 device
TFTP from server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.0.86
Filename 'wr1043nv1_tp_recovery.bin'.
Load address: 0x80800000
Loading: T checksum bad
checksum bad
T T T
Retry count exceeded; starting again
## Booting image at bf020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... OK
Starting kernel ...OpenWrt kernel loader for AR7XXX/AR9XXX
Copyright (C) 2011 Gabor Juhos <juhosg@openwrt.org>
Looking for OpenWrt image... found at 0xbf022000
Decompressing kernel... -
FF23
senior tag
válasz
xabolcs #70952 üzenetére
Kössz
leszedtem már a 21.02-t és a dd-wrt-ből is a legfrissebbet,. Nem tudom mennyire jó ehhez a dd-wrt, de más eszközön használom és 2 perc alatt beállítom.
Ha ajánlottabb hozzá az openwrt, akkor inkább várok az image-edre. Úgyis kölcsön van adva, még nem kaptam vissza.
-
petakpa1
őstag
válasz
xabolcs #70914 üzenetére
Köszi ez nagy lelkű, de nem kell még egy kütyü. Az öregfiú megtartásának legfőbb motivációja az, hogy ne szennyezzem a környezetet azzal, hogy egy még kisebb kompromisszumokkal, de használható eszközt lecserélek egy újra, a régi meg megy a veszélyes hulladékba. Valahol nagyon rosszul működik a világunk (fogyasztói társadalom) jelenleg
Küldtem egy privit folytassuk ott szerintem!
Itt meg majd utólag beszámolok, hogy sikerült e feltenni a gwlim féle MiniBuild-et és mennyi sebességet hozott? Nem e hétvége lesz, mert hamarosan megyek oltásra
-
petakpa1
őstag
válasz
xabolcs #70912 üzenetére
Isten vagy, nagyon köszönöm!
Akkor megpróbálom feltenni az általad fentebb linkelt MiniBuild-et.
19.07.7-ről mehet fel simán a sysupgrade Lucin keresztül? Beállítások megtartására rákoczkáztassak vagy inkább konfigoljak újra mindent? (Ez elég hosszadalmas, mert rakat eszköz van és mindegyiknek fix ip-je csomó port fw szabállyal...).Ááá a fentiek nekem kínaiak, pénzügyi végzettségem van nem informatikai...
Másik OpenWrt-s eszközöm nincs sajnos.
A DynDNS-t elvileg meg tudom oldani, mert belső hálón van egy webkamera amiben van beépített DynDNS kliens (bár jobban szerettem, hogy eddig minden hálózattal és netkezeléssel kapcsolatos dolgot a router intézett).
Végülis a WOL-t is meg lehet oldani megfelelően konfigurált port fw-d szabályokkal, csak a múltban, mikor így csináltam nem mindig éledt LAN-on lévő gép. Ezért tértem át arra, hogy belépek távolról Luci-ba és WOL menüpontban ébresztem a célgépet. Ez minden alkalommal hibátlanul ment, míg WAN->LAN port fw esetében valahogy nem mindig jutott el a Magic Pocket a LAN-on lévő célgéphez. Ennek okára sosem tudtam rájönni
.
-
petakpa1
őstag
válasz
xabolcs #70908 üzenetére
Aaa ez nekem bonyi. Windowson nőttem fel, ha nincs GUI akkor megáll a tudomány.
Van még Neked is ilyen routered? Kipróbálnád rajta? Nagyon szuper lenne! Köszönöm!
A Cannot support package installation Azt jelenti Rendszer/Szoftver menü teljesen hiányzik, package installer modul nincs is benne, vagy csak azt, hogy nincs több hely a Flash Rom-ban ezért nem lehet további csomagokat telepíteni?
@ gduck: Igen tudom, a most fenn lévő 19.07.7-ben is benne van, és engedélyeztem is, de ezzel is csak max 360-400 Mbps sebesség jön át.
-
petakpa1
őstag
válasz
xabolcs #70904 üzenetére
Igen csak ebben az ún. MiniBuild-ben nincs Luci sem
Jól tudom ezt?
Én pedig parancssorból nem tudnám bekonfigolni a routert sajnos.
Továbbá WOL és DynDSN szolgáltatásokra is szükségem lenne.Nekem egy olyan build kellene a gwlim féléből, amiben nincs ipv6 egyáltalán, ellenben van Luci, WOL, és DynDNS. Szerinted lehet ilyet csinálni?
-
kokopo
aktív tag
válasz
xabolcs #70578 üzenetére
Hello
Le reset-eltem es megcsinaltam a Repeater-relayd kapcsolatot (bar azthiszem elotte is ugy volt) de nem mukodik, ugyanugy nemerem el a NAS-t, a tplink-en keresztul (internet az megy)
Lehet hogy ez a hiba, mert a nas-rol dlna-n es samba-n keresztul vannak megosztva a filmek?
Végszó: "-Repeater-relayd: a Router2-re (vagyis a továbbszóró eszközre) kábelen csatlakozva átmegy a DLNA, de a..." -
petakpa1
őstag
válasz
xabolcs #70546 üzenetére
24/7 csak a kényelem miatt van, bármit, bárhonnan fel tudjak saját tárhelyre tölteni. Nem bízom a különféle cloud szolgáltatásokban
Az a baj, hogy a MiniPC-n nem sikerült beüzemelni a WOL-t. A MiniPC valójában egy Nexbox T11 csak más címkével. Ebben a vezetékes hálózati kártya az USB buszon egy USB2FE adapterrel van megoldva és akárhogy próbáltam nem megy a WOL.
Értem, ez is egy szempont. Köszönöm, akkor egyenlőre nem terhelem ftp-vel a router-t
-
Rakman
tag
válasz
xabolcs #70538 üzenetére
Természetesen.
A Luciban a hálózati megosztásoknál található a samba template.
Abban kellett egy opciót átírnom:
[global]
netbios name = |NAME|
workgroup = |WORKGROUP|
server string = |DESCRIPTION|
unix charset = UTF-8
security = shareNálam a a security opciónál "user" szerepelt. Átírtam "share"-re, úraindítás és OK.
-
-
-
-
mgabi
senior tag
válasz
xabolcs #69919 üzenetére
Stripped gyári fw nem működik
"The uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform." reboot, reset, átnevezés (fw.bin) se segít.
Flow-offload beállítás meg sehol nem találom, oda-vissza átkutattam a luci-t.
verzió:
Model TP-Link TL-WR1043N/ND v4
Architecture Qualcomm Atheros QCA956X ver 1 rev 0
Firmware Version OpenWrt 18.06.2 r7676-cddd7b4c77 / LuCI openwrt-18.06 branch (git-19.020.41695-6f6641d)
Kernel Version 4.9.152 -
mgabi
senior tag
válasz
xabolcs #69751 üzenetére
Szia. 1043ND V4 routeremre felraktam az alap openwrt 18.06.2-t, de lehet inkább visszaállnék a gyárira, mert HW NAT nélkül csak 320mbit a net. 1000mbites Digim van egyébként. Az lenne a kérdésem:
1. a juppin és a gwlim szoftveres nat gyorsítással mennyire gyorsulna a natolás?
2. ha rakok hűtőbordát a chipekre, akkor manuál tuningnak van-e értelme? Mondjuk 750-ről 1000mhz-re, és ilyen körülmények között fastpatches megoldással megközelíthető a gigabites natolás?
3. (#69753) xabolcs hozzászólásban [link]t TL-WR1043ND-V4-FW0.0.0-stripped.bin firmware-rel vissza tudok-e állni az eredeti gyári állapotra?
Köszi szépen
-
-
válasz
xabolcs #69760 üzenetére
Ha lesz aktív HW NAT azt megírjátok? Jó ez a Fastpath patch, de azért csak jobb lenne, ha a HW NAT menne, mint a gyári firmware-ben...
A gwlim féle FastPath-os LEDE-ről erre a juppin félére át lehet "csak úgy" ugrani? Tehát a sysupgrade-essel simán felrakhatom, vagy előbb vissza kell tenni a gyári verziót és arra ebből a factory-sat?
-
Alteran-IT
őstag
válasz
xabolcs #69753 üzenetére
Na elbasztam rá közel egy órát, de végül is a routert szerencsére nem téglásítottam, valamint egy kis tapasztalattal is gazdagabb lettem.
Először rögtön a Fast Patch LEDE-vel próbáltam ki, bár ugyan most még nincs egy 500-as netem, de a 120-at ami most van érezhetően stabilabban NAT-olta és a letöltési sebességet is gyorsabban értem el, mint a gyári firmware esetén, ami nem rossz.
Közben gyorsan létre is hoztam rajta egy vendég hálózatot külön DHCP-vel és Wifi-n is, egész jó a tudása, bár a régi OpenWrt design annyira nem tetszik, na de mindegy.
Egy kis gebasz volt az interneteléréssel, ugyanis DHCP-n keresztül nem akart WAN oldalon IP-t kapni sehogy sem (se MAC klónozással, se sehogy), szerencse hogy emlékeztem a használt IP-re, így beállítottam statikusan és volt internet, viszont se csomagfrissítés, se semmi más nem sikerült, ami érdekes, úgy hogy vissza is raktam rá a gyári fw-t, már csak a WAN oldali DHCP probléma miatt is, majd ha lesz időm, akkor kiderítem hogy mi baja volt, vagy kipróbálok egy hivatalos OpenWrt-t.A visszatéréssel volt egy kis gond, ugyanis nem akarta megenni a stipped-et, illetve nem csinált semmit mikor rámentem a frissítésre, mással ki sem próbáltam, inkább elkezdtem próbálkozni a lementett tftp-s módszerrel, amivel szintén elbasztam pár percet, már a vírusírtót is kikapcsoltam, meg mindent letiltottam, hogy le tudja húzni a gyári fw-t tftp-n keresztül, mikor eszembe jutott, hogy megnézzem a logot (egyébként nem igaz, hogy ha váltok a fülek között, akkor minden váltásnál vissza áll a rohadt program a 127.0.0.1-es "interfészre", nem igaz hogy nem tudják megoldani már egy évszázada, hogy fixen maradjon amit beállítottam neki, na mindegy) és láttam, hogy a tftp könyvtárban lévő fájlnak, illetve annak a fájlnak amit ő akar leszedni a neve különbözik (wr1043ndv4_tp_recovery.bin néven keresi), miután már átneveztem a fájlt sikeresen leszedte, kb. 2 perc volt a flash és a konfig visszatöltés után (plusz 1 perc) már működőképes is volt, szóval ennyi röviden a történet, remélem valakinek a hasznára válik.
Egyébként a HW NAT-al kapcsolatban még annyit megjegyeznék, hogy ugye a V4-nél az a baj, hogy a gyári fw-vel sem akarja kitolni normálisan az 500-as, illetve a nagyobb internetet, ami azért vicces, mert a V2 és V3 router simán kitolta és hardveresen jóval gyengébbek voltak.
A Fast Patch-től meg azért várok el többet, mint 500 Mbit/s, mert a V1-es routerből is simán ki tud hozni 500 Mbit/s-t ha jól emlékszem (DIGI témában láttam), szóval egy hardveresen lényegesen erősebb router esetén kicsit többet várnék, hacsak nem baszott el a gyártó valamit hardveresen, mert szoftveresen biztos el van cseszve, főleg hogy bekapcsolt HW NAT mellett a Wifi, illetve a sávszélesség szabályzás se működik rendesen, ráadásul kurvára belassul még úgy is, hogy közbe alig van használva. -
Alteran-IT
őstag
válasz
xabolcs #69751 üzenetére
Szia!
Köszönöm a részletes választ!
Személy szerint egyébként én is a hivatalos OpenWrt-t néztem ki, csak azt mondják hogy ezekkel a router NAT képessége kb. 200-250 Mbit/s körül megáll (egyébként a vicces az, hogy a gyárival se nagyon megy feljebb, holott a v2-es és v3-as gond nélkül tudja a gigabitet gyengébb hardverrel, szóval nem értem), én meg hardverváltás nélkül (oké nem egy nagy tétel ma már egy router, de ha meg lehet oldani kéznél lévővel, akkor jó lenne, plusz úgy is kellene vlan, meg ilyenek, tehát új router esetén is kellene OpenWrt/LEDE) szeretnék előfizetni egy 500/20 Mbit/s-os internetre és elméletileg ezt se a gyári, se a hivatalos kiadások nem tudják, legalább is ahogy a régebbi hozzászólásokat elnézegettem.Egyébként itt már lenne rögtön egy olyan kérdésem is, hogy a hivatalos, vagy a juppin féle OpenWrt-ről csak egyszerűen át tudom flashelni a routert a Fast Path-os build-re, vagy előtte vissza kell a gyárira és úgy a Fast Path-re? Mert ha vissza kell térni a gyárira, akkor azzal megint gondban vagyok, mert nincs stripped-es firmware, már ha kell hozzá.
-
#LittleG
csendes tag
válasz
xabolcs #69685 üzenetére
Szia,
Igen, ezen már túl vagyok.
Végül úgy sikerült az IP cím cseréje, hogy nem a LuCi felületet használtam, hanem bejelentkeztem SSH-n keresztül és parancssorból vittem véghez a műveletet. A végeredmény ugyan az lett.
Bár kétség nem fér hozzá, hogy az az egy órányi kínlódás, mire sikerült IP-t változtatni.... nem érte meg, mert ugyan ott vagyok, mint előtte: SEHOL. Még mindig nincs netem, pedig már mindent kipróbáltam, amit itt írtatok + neten is kerestem a megoldásokat, de hiába.
Továbbra is várom az ötleteket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest