Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz
SutPet
üzenetére
Az, hogy az AP egyezo parameterekkel sugarozza az SSID-kat, mint a fo router, csak segiti a kliensek roamingolasat!
A vezetekes osszekottetesnel pedig nincs jobb, amikor lefedettseget kell novelni.Aztan mar csak a kliensen mulik, hogy elcsereli-e az AX-es jelet holmi N-es jelre!
-
-
-
xabolcs
őstag
válasz
Mickey5
üzenetére
Ez mar teljesen Bittorrent topik tema!
Egyebkent en a cross-seed fele nezegetnek a helyedben: avagy egy egyszeri alkalommal migralnam a Transmission "adatbazisat" a qBittorrent "adatbazisaba", aztan qBittorrent-tel folytatnam tovabb a Transmission-t meg orokre elfelejtenem.
-
xabolcs
őstag
válasz
eladohardver
üzenetére
Ne hasznald a router funkciojat (hanem hasznald switch-kent vagy AP-kent, ahogy az elso valaszomban irtam) es akkor vezeteken at fog menni a gigabit (persze, hiszen nem lesz NAT-olas), wifi-n meg amit a vas ki tud preselni magabol!
-
xabolcs
őstag
válasz
eladohardver
üzenetére
Megtalalod a keresoben!
Nem kell visszadobnod a guarit, de nem szabad megtartani a konfigot valtaskor! -
xabolcs
őstag
válasz
eladohardver
üzenetére
A 22.03 es ujabb hivatalos OpenWrt-k, mar alig futnak rajta memoriaszuke miatt.
Szerencsere mar a korabbi OpenWrt verziok is tamogatjak a soft offload-ot, amivel foljebb lehet menni. Aztan vegul van a gwlim-fele valtozat, ami a maximumot hozza ki a vasbol.Igen, eljart felette az ido, annyira, hogy a 32 MB RAM-ot az OpenWrt is kinotte.
AP-nak, switch-nek jo lehet, ha nincs mas. -
xabolcs
őstag
Ha tenyleg csak ez a routered van, es eddig nem volt gond a DIGI-s routerrel, akkor szerintem esszerubb visszaterni a regi felallashoz: DIGI-s eszkor a fo router, a TP-Link pedig switch/AP.
Ez a verzio mar tud hardveres gyorsitat (~800 MBit/s), de sajnos csak gyari szoftver alatt: DD-WRT-rol vissza kell terned a reg elavult gyari szoftverre ... ami korultekintest igenyel, kulonben papirnehezek lesz a TP-Link-bol!

(A DD-WRT -> OpenWrt atallast is el lehet rontani, de annak a javitasahoz nem kell szetszedni a routert! Es ahogy gduck irta, azzal mar el lehet erni ~500 MBit/s-t) -
xabolcs
őstag
válasz
Fooler89
üzenetére
Szia!
HWNAT-ot OpenWrt alatt sajnos csak a mediatek (pl. Xiaomi AX3200) es ramips/mt7621 platform routerjei tudnak.
Sot, az ujabb (22.03, SNAPSHOT) OpenWrt-knek van valami bajuk a PPPoE soft-offload-os gyorsitasaval: 22.03.0 IPv4 PPPoE software flow offload not working (#10224)
-
xabolcs
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
A megfelelo kliens roaminghoz leginkabb megfelelo kliens kell!
Segitheted a klienseidet ha bekapcsolsz mindenfele roamingolast segito szolgaltatast az AP-idon, de a MESH nem az.
OpenWrt vilagaban a MESH csak egy "atviteli kozeg", pont mint az UTP kabel. Mellette kell inditanod egy masik wifit, AP-kent, amire tudnak kapcsolodni a kliens eszkozok.Olyat erdemes megprobalni bekapcsolni, amit mindegyik AP tamogat! Pl. ha az TP-Link tudja a 802.11r-et, de a HGW nem, akkor szerintem nem vagy elorebb!
-
xabolcs
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
A MESH az akkor hasznos, amikor nem tudod osszekotni vezetekkel az eszkozeidet, ezert az "uplink-et" is radion keresztul kell megoldani.
Nalad vezetekezve van a ket eszkoz, igy csak annyi a dolgod, hogy ugyanazzal a titkositassal, SSID-val (a csatorna viszont legyen minel messzebb) bekapcsolod a wifit a TP-Link-en.
-
xabolcs
őstag
válasz
laca71
üzenetére
Ha van lehetoseg kabelre, akkor biztositsa az az osszekottetest!
Annyi, hogy a WR1043ND halozati beallitasait valahogy hozza kell igazitani a fo router altal kiosztott halozati beallitasokhoz:
- statikus IP-vel (+gateway, +DNS)
- vagy DHCP-n kapott IP-velAz OpenWrt oldalon levo "multicast forwarding"-ra (vagy: udprxy, ugmpproxy) szerintem szukseged lesz, de majd a hozzaertok megmondjak.
-
xabolcs
őstag
válasz
laca71
üzenetére
Es hogyan jott kepbe az xupnpd? Masik DLNA szerverrel probaltad mar? Pl. SimpleDLNA?
Amikor a halozati radio nem az AX3600-ra kapcsolodik, akkor hogyan kapcsolodik az otthoni halozatodra?
-
xabolcs
őstag
válasz
laca71
üzenetére
de nem tudom mit kell beállítani, hogy a helyi hálózaton megjelenjen az erősítő és a mobilomról is lehessen streamelni zenét..
Az erosito felhasznaloi kezikonyveben nincs ilyesmi? A netradiotol hogyan kapja a zenet? Hogyan tudja fogadni a zenet? Milyen formatumot es protokollokat ismer?
Esetleg a netradionak nincs ilyen zenefogado funkcioja?
-
xabolcs
őstag
-
xabolcs
őstag
válasz
szatocs1981
üzenetére
Ahogy a leirasban szerepel, ujrainditottad a cron szolgaltatast?
/etc/init.d/cron restartcrontab -e paranccsal szerkesztett crontab:
* * * * * logger -t cronteszt szia, futok!#* * * * * command to execute#- - - - -#| | | | |#| | | | ----- Day of week (0 - 6) (Sunday =0)#| | | ------- Month (1 - 12)#| | --------- Day (1 - 31)#| ----------- Hour (0 - 23)#------------- Minute (0 - 59)Ujrainditas utan a naplo (logread -f):
Tue Apr 26 11:32:00 2022 cron.err crond[916]: USER root pid 20442 cmd logger -t cronteszt szia, futok!Tue Apr 26 11:32:00 2022 user.notice cronteszt: szia, futok!Tue Apr 26 11:33:00 2022 cron.err crond[916]: USER root pid 21127 cmd logger -t cronteszt szia, futok!Tue Apr 26 11:33:00 2022 user.notice cronteszt: szia, futok!Tue Apr 26 11:34:00 2022 cron.err crond[916]: USER root pid 21706 cmd logger -t cronteszt szia, futok!Tue Apr 26 11:34:00 2022 user.notice cronteszt: szia, futok! -
xabolcs
őstag
válasz
szatocs1981
üzenetére
Az a kitetel inkabb arra vonatkozik, hogy megbolondul tole.
Hogy eppen minden nap lefut vagy epp sosem, az mind beletartozik.Hasznald a *-ot meg a 0-6 intervallumot!
De egyebkent azon az oldalon is voltak peldak is, miert valasztottad a "7"-et?
-
xabolcs
őstag
válasz
szatocs1981
üzenetére
A 7-est csereld le *-ra es akkor a het minden napjan fog futni, nem csak vasarnap!
-
xabolcs
őstag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Hirdesd meg ingyen elvihetonek ...
-
xabolcs
őstag
Igen, ezt merlegelni kell, hogy a valtoztatasok megerik-e az ujratelepitest.
Az Image Builderhez keszitettek feluletet, ha csak nehany csomagot szeretnel betenni, eltavolitani, akkor hasznald azokat, pl. Chef Online Imagebuilder!
Egyebkent ha teszel fel valami virtualizaciot (pl. VirtualBox) vagy bekapcsolod a WSL-t, akkor nem kell igazi gepet szerezned!
WSL-bol is nagyon jol mukodik az IB! -
xabolcs
őstag
Amennyire fontosnak tartod a hibajavitasokat.

Az overlay miatt igyis-ugyis elfogy a maradek hely, ha felulirod, ha nem: a rootfs (es a kernel) particio nem irhato, csak az overlay rejti el a fajlok regi verzioit.
Ha kovetni szeretned a frissiteseket, akkor inkabb az Image Builderrel keszits egy image-et a kivant kiadasbol, s azt tedd fol! Abban benne lesznek a keszites pillanataban elerheto frissitesek.
Emiatt szoktam at Image Builderre es telepito szkriptekre: minel rovidebb ideig tartson a router ujratelepitese, beallitasa.
Az IB elore feltelepiti a csomagokat, igy a routeren nem kell internetet varazsoljak, hogy mukodjon az opkg, a szkriptek meg nagyban leegyszerusitik a beallitast. -
xabolcs
őstag
Valaszodbol arra gondolok, hogy feluletrol probalod beadni neki ezeket a parancsokat s nem kozvetlenul terminalbol.
Ha megis terminalbol dolgozol, akkor nincs otletem.
Viszont ha megsem, akkor legyszives probald ki onnan is! PuTTY, Windows Terminal, ssh tudnak a segitsegedre lenni! -
xabolcs
őstag
válasz
DAVID0000
üzenetére
Az OpenWrt felvarazslasa Archer C5 v4-re teljesen offtopik itt.
Valaszoltam ott.Ellenben akkor is meg kell kuzdened az OpenWrt + SIP mumussal!
Szoval nyugodtan jatszhatsz a 1043ND-vel, hatha sikerul osszeloni a SIP-et rajta.Mert akkor pont ugyanugy kell majd az Archer C5 V4-en is.
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs
üzenetére
Nahat ...

Most olvasom a kommit uzeneteket es nem tetszik amit latok:
Flash instructions: Currently one has to install OpenWrt only via the serial consoleAzaz fel kell nyitni a routert, raforrasztani a labakat es soros porton keresztul matatva lehet a telepitest elinditani.

Ahham! A wikin irjak, hogy egyes U-Boot verziok nem tudnak automatikus TFTP recovery-t, masok pedig igen.
-
xabolcs
őstag
válasz
DAVID0000
üzenetére
Felrebeszelek, bocsanat!
Tenyleg nem tamogatott, de mar ketten is nekialltak elkesziteni a tamogatast: luizluca es ggbruno.
Van hozza forum is: Support for new Archer c5 v4Forditok neked luizluca fele DSA-sat, aztan ha mukodik, akokr visszajelezhetsz a pull requestben!

Mondjuk attol meg SIP ugyben nem leszel elorebb, mert ugyanugy OpenWrt lesz rajta, mint a 1043-on.
-
xabolcs
őstag
válasz
DAVID0000
üzenetére
Igeret szerint egy mukodo SIP-pel lennel elorebb!
Azt irja ott az egyik forumozo, hogy:
Haven't had time to investigate siproxd yet but I put in my spare old Linksys WRT54GL running TomatoUSB and 2 SIP calls at once works perfectly, the problem seems to be an OpenWRT thing.
I'll have another go and getting Gargoyle/OpenWRT to work later. -
xabolcs
őstag
-
xabolcs
őstag
válasz
DAVID0000
üzenetére
🤔
Archer XR500v - AC1200 Wireless Dual Band Gigabit VoIP GPON Router
Nem tulzas egy kicsit a GPON csatlakozas?
Nalam ilyen eszkoze a szolgaltatonak van, de azt ok felugyelik.Az oldalon emlitik a 3G/4G modemet. A VOIP-ra kivancsi vagyok, mert amit irnak, az szerintem arra vonatkozik, hogy a routerbe kell dugni a telefonkeszuleket (s nem a Cisco eszkozodbe).
-
xabolcs
őstag
válasz
DAVID0000
üzenetére
Hogy mit tud gyarilag azt majd megtudod.
Ha meg benne van a rOOter adatbazisaban, akkor plug&play lesz a mobilnet.
Ellenben, ha tenyleg OpenWrt-t teszel ra (csak a v1-es jo az Archer C5 AC1200-asok kozul), akkor ugyanugy kuzdened kell a VOIP-ert, mint a 1043NDv1 eseten. 🤷
-
xabolcs
őstag
válasz
DAVID0000
üzenetére
A backup a beallitasokat menti el, a telepitett csomagokat nem.
Emiatt keszitek inkabb szkripteket: benne van a szukseges csomaglista es utana egy minimal beallitas. Csak lefuttatom es mar ott is van a kivant funkcio.
A fentebb beilesztett szkriptem neve: opkg-lte-modem.shHa veglegesiteni szeretned a csomaglistat, akkor hasznald a korabban linkelt image builder feluletettel keszitett image-eket!
-
xabolcs
őstag
válasz
DAVID0000
üzenetére
Erdekes, hogy router modban van a stick.
En ncm-mel hasznalom.A csomagfelvarazslassal valo szivast el lehet kerulni, ha kersz egyedi image-t amibe mar belefoztek a modemkezeleshez szukseges csomagokat (ncm eseten: chat comgt-ncm kmod-usb-net-cdc-ncm kmod-usb-serial kmod-usb-serial-option kmod-usb-net-huawei-cdc-ncm).
Ezt telepitve a routerre nem kell internetet is varazsolnod ra.
Most a fenti csomagokkal buildeltem neked egyet:
* factory.bin
* sysupgrade.binEgy ideig biztos elerhetoek lesznek. Ha meg nem, akkor pedig kersz ujat!
Ha mar latja az eszkozt a router, akkor definialni kell egy halozati csatolot!
En az alabbi szkriptet hasznalom (az ncm-es Huawei modememhez):#!/bin/sh
opkg update
opkg install chat comgt-ncm kmod-usb-serial-option kmod-usb-net-huawei-cdc-ncm usb-modeswitch patch diffutils minicom luci-proto-ncm
# https://ww.telent.net/2016/11/12/huawei_e3372_with_openwrt
# https://eko.one.pl/?p=openwrt-3g#obsugamodemwwtrybiencm
uci del network.ltemodem || true
uci set network.ltemodem=interface
uci set network.ltemodem.proto=ncm
uci set network.ltemodem.apn=net
#uci set network.ltemodem.apn=online
uci set network.ltemodem.ifname=wwan0
# uci set network.ltemodem.pdptype=IP
uci set network.ltemodem.delay=15
uci set network.ltemodem.mode=auto
uci set network.ltemodem.skipinit=1
uci set network.ltemodem.device=/dev/ttyUSB0 # lub /dev/cdc-wdm0
# uci set network.ltemodem.pincode=1234
uci commit networkHa feluletrol kattingatnam ossze, akkor az "Interfaces" resznel felvennek egy uj eszkozt es ncm protokollt allitanek be neki.
Egyebkent a rOOter firmware tenyleg jo alternativa (lenne, ha lenne).
-
xabolcs
őstag
válasz
DAVID0000
üzenetére
Szia!
Keresd meg a modemedet az eko.one.pl mobilnetes oldalan!
Ha nem tudod milyen modemed van, akkor tedd fol az usbutils csomagot es az abban talalhato lsusb parancs megmondja.Ha megvan a modem, akkor a hozzatartozo csomagokat telepitsd, utana mar latni fogja a router a modemet es be tudod allitani feluleten.
-
xabolcs
őstag
WinSCP-vel felmasolod a /tmp konyvtarba. Az a memoriabol foglal helyet.
De igen, USB hianyaban es a keves flash miatt sok feladatot nem adhatsz neki. Frissiteni WPA3 megtanitasa miatt lehetne, de gondolom az meg nem letszukseglet nalad.Ha nincs kulon radio hozza (pl. 2.4 GHz-n fogad, 5 GHz-n tovabb szorja, esetleg forditva), akkor csak minimalis atviteli sebessegre szamits!
1043ND-nek csak egy radioja van, igy szerintem adjal neki UTP kabelt es AP-modban hasznald!En az egyszeruseg kedveert a kliens eszkozokre bizom a roamingot, igy mindenutt az eredeti SSID + jelszo paros van beallitva.
-
xabolcs
őstag
A 18.06-ot az AP-hoz mondtam, ha esetleg le szeretned cserelni OpenWrt-re a DD-WRT-t.
A 1043NDv1-nek mar en sem adok routing munkat, hanem csak AP, WiFi kliens esetleg mesh kliens de leginkabb snapclient feladatokat.
-
xabolcs
őstag
Ahhh ... ne haragudj, hogy write-only uzemmodban voltam!
Azt hittem, hogy 1043ND v1-et kell feleleszteni.Ha van lehetoseged, probalj regebbi OpenWrt kiadasokat a 1043-asra! Az snapshot 5.10-es kernel mar csak 24 MByte hasznalhato memoriat hagy a 32-bol.
A V1-es TL-WA801ND-nek pedig csak 4 MByte flash-e van ... az utolso OpenWrt a 18.06-os.
Mukodik meg az az AP? Vagy kell neki a soros portos elesztes?
Ha esetleg mukodik, akkor DD-WRT alol:mtd -r write filename firmware
A filename ertelemszeruen a routerre felvarazsolt (pl. a /tmp konyvtarba) tl-wa801nd-v1-squashfs-factory.bin fajl.
-
xabolcs
őstag
válasz
slylecz
üzenetére
Ez a tartalma:
$ binwalk 'wdr3600v1_en_3_13_31_up(130320).bin'
DECIMAL HEXADECIMAL DESCRIPTION
--------------------------------------------------------------------------------
0 0x0 TP-Link firmware header, firmware version: 0.0.3, image version: "", product ID: 0x0, product version: 905969665, kernel load address: 0x0, kernel entry point: 0x80002000, kernel offset: 8126464, kernel length: 512, rootfs offset: 857665, rootfs length: 1048576, bootloader offset: 7077888, bootloader length: 0
512 0x200 LZMA compressed data, properties: 0x5D, dictionary size: 33554432 bytes, uncompressed size: 2458600 bytes
1048576 0x100000 Squashfs filesystem, little endian, version 4.0, compression:lzma, size: 5097561 bytes, 678 inodes, blocksize: 131072 bytes, created: 2013-03-20 07:30:40 -
xabolcs
őstag
válasz
szemmelver
üzenetére
Legyszives fejtsd ki a latottakat!
-
xabolcs
őstag
válasz
szatocs1981
üzenetére
Legegyszerubb ujrainditani a masinat, es akkor minden DHCP kliens uj az uj alhalozatbol kap IP-t.
-
xabolcs
őstag
válasz
szatocs1981
üzenetére
Csak az "IPv4 address"-t kell megvaltoztatnod! A gateway-t meg a broadcast-ot foloslegesen ne alligasd!
Valtoztatas utan ne lepodj meg, ha nem ered el!
Portnyitasrol nem tudok nyilatkozni.
-
xabolcs
őstag
válasz
szatocs1981
üzenetére
A (2) routert viszont sehogy sem tudom elérni egy VPN - en lévő eszközről sem.
Az (1) routert VPN-en a 192.168.1.1-en érem el illetve a (2) routert LAN-on szintén a 192.168.1.1-en.
Lehet ez probléma?Igen, ez a problema! Azert nem latod, mert a helyi halozatod "eltakarja" a VPN tuloldalan levo, ugyanolyan cimu halozatot.
Ha nem problema, rogton tedd el mindket halozatot jo messzire a 192.168.0.x es 192.168.1.x halozattol!
-
xabolcs
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Kezzel tartom oda, mikozben valahogy nyomom a reset gombot bekapcsolas kozben.
Orulok, hogy ennyit ki sikerult szednem belole.
Valahol van egy csiptetos flash programozom is, szoval nincs veszve a dolog, de a kenyelmes soros port kapcsolat miatt mindenkeppen kereslek.
-
xabolcs
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Az elso "T" az szerintem attol van, hogy switch nelkul, kozvetlenul probalom es a Network Manager tetovazik egy kicsit, mire odakapcsol a "TP-Link IP"-re.
Abban viszont igazad van, hogy mar az elso csomag is hibas.
Most megprobaltam bootloadert is tartalmazo gyari szoftverrel, s azt se vette fogadta el: wr1043nv1_en_3_13_15_up_boot(140319).bin
Olyat mar lattam, hogy egy tulmeretezett kernel ugy tonkrevagta az eszkozt, hogy az megnyekkenni nem tudott: a recovery se indul el.
Ellenben itt ilyenrol szo sincs, latszolag minden rendben, de megsem. Pedig mar halokartyat, halokabelt, switchet, recovery.bin-t es router portot is csereltem.
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs
üzenetére
Azt mondja, hogy cheksum bad.
Nem OpenWrt factory-val kell megkinalni TFTP-n keresztul?
U-Boot 1.1.4 (Mar 19 2014 - 11:06:29)
AP83 (ar9100) U-boot 0.0.11
DRAM:
sri
32 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environment
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag7100_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
: cfg1 0xf cfg2 0x7114
eth0: 00:03:7f:09:0b:ad
eth0 up
eth0
is_auto_upload_firmware=1
update start...
dup 1 speed 1000
Using eth0 device
TFTP from server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.0.86
Filename 'wr1043nv1_tp_recovery.bin'.
Load address: 0x80800000
Loading: T checksum bad
checksum bad
T T T
Retry count exceeded; starting again
## Booting image at bf020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... OK
Starting kernel ...OpenWrt kernel loader for AR7XXX/AR9XXX
Copyright (C) 2011 Gabor Juhos <juhosg@openwrt.org>
Looking for OpenWrt image... found at 0xbf022000
Decompressing kernel... -
xabolcs
őstag
No. Beuzemeltem. A Mesh-t. Eleg jo.
Szoval csinaltam egy 802.11s alapu mesh halozatot egy DIR-860L (19.07.8) + TL-WR1043ND v4 (19.07.8) + WolfSSL csomaggal.
40 MHz-es savot nem sikerult kicsiholni rajta: fel se jott a wifi, szerencsere 20 MHz-en nagyon jol teszi a dolgat.
A biztonsag kedveert tettem a TP-Link melle egy masik eszkozt, AP-nak, hogy az egyetlen radioegysegenek ne legyen mas feladata.
A TP-Link-et lehet kiprobalom 21.02-vel is.
Sajnos a V1-et azota se neztem meg, hogy mi baja a TFTP kapcsolatokkal.
Van mar eszkozod?
-
xabolcs
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
$ ls -l /srv/tftp/wr1043nv1_tp_recovery.bin-rw-rw-r-- 1 tftp tftp 8126464 Aug 18 2017 /srv/tftp/wr1043nv1_tp_recovery.binNem tetszik neki semmi! Lehet az oprendszeremmel van baj.
(Vagy a felhasznaloval!
)
Egyelore hagyom pihenni, mert erdekes modon a V4-es tesojat se tudtam megetetni TFTP-n keresztul. Szerencsere azon mukodokepes OpenWrt volt, igy sysupgrade-del sikerult a telepites.
Majd visszajelzek, ha jutok vele valamire.Koszonom az otleteket!
-
xabolcs
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Miutan odamasoltam a fajlt, mar nem panaszkodott!
Megprobaltam ezt a tftpd-hpa-t egy leiras alapjan, de sajnos csak az uzenetek valtoztak, az eredmeny nem.
Oct 23 13:07:25 in.tftpd[89740]: RRQ from 192.168.0.86 filename wr1043nv1_tp_recovery.binOct 23 13:07:28 in.tftpd[89742]: RRQ from 192.168.0.86 filename wr1043nv1_tp_recovery.binOct 23 13:07:31 in.tftpd[89772]: RRQ from 192.168.0.86 filename wr1043nv1_tp_recovery.binA fajl ott van, ahol konfiguracio szerint lennie kell, de megsem mukodik.
# /etc/default/tftpd-hpa
TFTP_USERNAME="tftp"
TFTP_DIRECTORY="/srv/tftp"
TFTP_ADDRESS=":69"
TFTP_OPTIONS="--secure -vvvv"Kiprobalok mas implementaciokat is.
-
xabolcs
őstag
Kiprobaltam a GCC11-gyel forditott OKLI-t, hogy tenyleg teglasitja-e az ath79 (es ramips/mt7620) routereket ... es tenyleg.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezzel nem is volna baj, de a TFTP-s ujraelesztes altalam eddig nem latott hibat dob.
$ sudo dnsmasq --no-daemon --port=0 --enable-tftp --tftp-root=/tmp
dnsmasq: started, version 2.80 DNS disabled
dnsmasq: compile time options: IPv6 GNU-getopt DBus i18n IDN DHCP DHCPv6 no-Lua TFTP conntrack ipset auth nettlehash DNSSEC loop-detect inotify dumpfile
dnsmasq-tftp: TFTP root is /tmp
dnsmasq-tftp: file /tmp/wr1043nv1_tp_recovery.bin not found
dnsmasq-tftp: failed sending /tmp/wr1043nv1_tp_recovery.bin to 192.168.0.86
dnsmasq-tftp: failed sending /tmp/wr1043nv1_tp_recovery.bin to 192.168.0.86Miutan odamasoltam a fajlt, latszik a led-en, hogy probalkozik, aztan valamennyi timeout mulva kiirja ezt a "dnsmasq-tftp: failed sending ... to" uzeneteket.
MTU-t mar letekertem egeszen 600-ig, mar switch-et is tettem a gep es a router koze.
Valami otlet, hogy megusszam a szetszedest?

-
xabolcs
őstag
Szia!
Jo az ar71xx is meg az ath79 is. Az utobbi az elobbinek a megujitott valtozata, es a 21.02-ben mar csak az ath79 van.
de az lenne a legjobb, amiben már elő van telepítve, ami ezekhez feltétlen kell (remélem nem bilibe lóg a kezem).
Mukodnie kell a 19.07 es 21.02 verzional is. Utobbinal a novekedo eroforrasigeny miatt mar lehet keves lesz a 32 MB RAM.
A bilibe logo kezet nehezen kerulheted el, de az ImageBuildert hasznalva keszithetsz olyan firmware-t, amiben a szukseges csomagok benne vannak, igy inditas utan mar csak a beallitasokat kell veglegesiteni.
En hamarosan egy V1-et es egy V4-et szeretnek ellatni hasonlo feladatokkal, mint te.
Ha megleszek az image-ekkel, szivesen odaadom. -
xabolcs
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
Semmikeppen se tartsd meg a beallitasokat, foleg, hogy "ez neked kinai": rossz esetben meg TFTP-s ujratelepitest is meg kell csinalnod, annal is rosszab esetben pedig soros portos elesztest kell alkalmazni!
Egy kis takaros HooToo HT-TM02 zsebwifit szivesen elpostazok neked!
-
xabolcs
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
Kiprobaltam!
Van benne LuCI, de DynDNS es WoL szolgaltatas nincs telepitve, az SFE-t pedig csak aktivalni kell a szolgaltatasok kozott.opkg vegulis van, de hasznalhatatlan: a SNAPSHOT URL-t probalja letolteni, ami ha sikerulne is, csomagfuggosegi hibakat okozna!
$ ssh 192.168.1.1 -l root
BusyBox v1.31.1 () built-in shell (ash)
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
-----------------------------------------------------
OpenWrt SFE, r13623-ea5192e6c5
-----------------------------------------------------Annyit lehetne megprobalni, hogy a trunk-ot visszatered ehhez az r13623 verziohoz, s leforditani minden csomagot.
vargalex is igy csinalta es a kmod-package.tar.gz is igy keszult.Vagy ha van masik OpenWrt kepes eszkozod, akkor azzal intezni a hianyzo szolgaltatasokat.
-
xabolcs
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
Folteszed es megtudod, hogy van-e benne LuCI, meg ami neked szukseges.
A "support thread"-jeben esetleg rakerdezhetsz, hogy van-e kedve SDK-t vagy ImageBuildert is csinaltni a V1-hez.
Az uj repo forraskodjat nem nagyon publikalta.
-
xabolcs
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
Nem lesz tole bajod, ha az emlitetett -F kapcsoloval teszed fol, de akkor egyuttal torold a beallitasokat is!
gwlim csinalt ujabb kiadast a firmware-ebol, de sajnos a 32 MB RAM miatt meg kellett vagni a beepitett szolgaltatasokat: kivette a csomagkezelest es az USB tamogatast!
TP-Link WR1043NDv1-32MB-RAM-mips24k-ath9k, 2020.07
Ez sem a legujabb, de legalabb frissebb, a te talalatodnal.
DHCP-s nettel ~700 MBit-et iger!
-
xabolcs
őstag
válasz
kokopo
üzenetére
Ha a masik iranyba vinned az UTP-t a TP-Linktol, azaz dump AP-kent uzemelned be, akkor semmilyen extra csomagot nem kellene foltenned.
Azaz nem ugy ahogy most csinaltad:
ONT ) ) ) TP-Link -------- utolso szoba eszkozeiHanem sima AP-kent:
ONT -------- TP-Link ) ) ) utolso szoba eszkozeiPersze, ha valamelyik eszkoz nem tud WiFi-t ott az utolso szobaban, akkor ugyanott vagy, ahol a part szakad.

Szoval az eredeti kerdesedre ("Kerdesem, hogy mit/milyen csomagot kell telepiteni/konfigolni a TP-Link-en hogy azon keresztul is elerjem a megosztott mapakat?") a valasz: suste oldala Azon belul is a "Repeater-relayd"-s megoldas!
-
xabolcs
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
Mit FTP-zel, hogy kell a 24/7 uzem az FTP szervernek?
Nem eleg neki pl. a napi 16-18 ora, pl. amikor ti is ebren vagytok? Egybkent a router valoszinuleg tudja ebreszteni a MiniPC-t.A masik viszont, hogy ez a V1-es 1043ND nincs elhalmozva eroforrassal, maga a szelessavu internet wifi-n valo kiszolgalasa onmagaban megterhelo neki, nemhogy az USB 2.0 kapcsolaton olvasni a sokmindent, s kiszolgalni FTP protokollon.
Ha tenlyeg ez az eszkoz intezi a NAT-olast, akkor en orulnek, hogy mukodik, s minden mas szolgaltatast mas eszkozre koltoztetnek.
-
xabolcs
őstag
válasz
Alien4
üzenetére
"DD-Wrt esetén az Intruder2k5 által már leírt móddal" probalkoztal mar?
Nem muszaj OpenWrt-t foltelepiteni, mehet rogton az emlitett vagott firmware.
Egyebkent az u-boot particiot "string"-elve, "grep"-elve megtudhatod a tftp-s ujraeleszteshez szukseges IP-ket, fajlneveket. (Csak azert fogalmazok ilyen korulmenyesen, mert nem tudom, hogy hogyan hivjak DD-WRT alatt az u-boot particiot)
-
xabolcs
őstag
válasz
DiabloCorsa
üzenetére
(megeloztek, torolheto!)
-
xabolcs
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Igen, en is erre tudok gondolni, hogy amiatt csinalt ket felet.
Mas, 32M-val szerelt routernel lattam mar sikertelen "opkg update" parancsot: elfogyott a memoria.
Ja igen, az ar71xx es az ath79 target is szepen mukodik a 64M-es valtozaton, mindenfele kulon mokolas nelkul.
ath79-en volt ehhez kapcsolodo kommit.

Igen, nekem is abbol a boltbol van!

-
xabolcs
őstag
válasz
DiabloCorsa
üzenetére
Persze, hogy tud!
Az OpenWrt Wireless menujeben a "Join network" gombbal tudsz csatlakozni az elerheto wifik valamelyikehez.
A legkonnyebb dolgod akkor van, amikor ezt a wifin erkezo netet csak vezeteken szeretned hasznalni.
-
xabolcs
őstag
Szia!
Az a stripped firmware pont az OpenWrt -> gyari visszaallitashoz keszult: beadod a LuCi frissitofeluleten es varod a hatast.
Ha tenyleg 18.06.x van a routeren, akkor nezz be a tuzfalbeallitasokba, s keress "flow-offload" felirathoz tartozo jelolonegyzeteket! A szoftveres reszet jo lenne, ha tudnad engedelyezni.
Ha engedelyezve van, akkor a juppin-fele semmiben sem lesz kulonb. A gwlim fele fastpath az persze gyorsabb lesz, de szerintem ugyanugy messze a gigabittol, mint a netfilteres flow-offload.
Ellenben, ha most kapcsolod be, akkor konnyen lehet, hogy a flow-ofloaddal elered a gigabites NAT-olast.
Szerintem nincs ertelme a manual tuningnak.

-
xabolcs
őstag
válasz
zsozsoooooo
üzenetére
Szivesen!
De ha mar ott jarsz, igazan kiprobalhatnad a nem strippelt firmware-t is foltenni TFTP-n!
Annak ugyan teljesen mindegy kellene, hogy legyen, mit kap!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Elektromos autók - motorok
- Hyundai, Kia topik
- Gumi és felni topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Revolut
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÚJ-BONTATLAN ! Sony PlayStation 5 (PS5) Slim Digital Edition 30th Anniversary Limited Edition Bundle
- Minőségi Seasonic 850W- os gold minősítésű tápegység!
- Újszerű ÉRINTŐS Dell,FullHD IPS i7 8665u(8x4,8Ghz)IntelUHD,16-32GB RAM,512SSD,Új akku
- Playstation 5 + 1 kontroller
- Poco F7 Ultra - 16/512GB - ALZA garanciális 2028.07.-ig
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

👍