- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4084 üzenetére
Keresgéltem itt a fórumban és a csomagok között is (downloads.openwrt.org), de semmi.
Ha jól látom ez elég szívás. Inkább akkor hagyom a fenébe.
Köszi! -
adamka16
őstag
Bevittem a routerem, az első kérdése volt az eladónak, hogy volt-e rajt OpenWRT. mondom nem
amúgy ha lett volna raktáron akkor adták volna... remélem átment a memóriára a gyári firm, ugyanis kb fél-1 perce volt rá. aztán majd kiderül -
direwolf
őstag
válasz
Speeedfire #4095 üzenetére
Köszi! Ez több, mint amit reméltem
-
vargalex
Topikgazda
válasz
direwolf #4094 üzenetére
Hi!
Ahogy Speeedfire is írta, az X-Wrt WebIf-el buildelt OpenWrt, tehát le is töltheted. Persze, ha valami miatt saját buildet szeretnél (mondjuk extroot, stb.), akkor természetesen azt is megteheted.
-
vargalex
Topikgazda
-
Keresztapper
senior tag
válasz
lakatosturbo #4040 üzenetére
A hálókártya beállításokat megcsináltad?
A QSS gombot pedig nem nyomkodni kell, hanem folyamatosan nyomni, ha a sys led elkezdett villogni.
Látom, mer megoldódott...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
direwolf #4088 üzenetére
Hi!
Természetesen fel lehet rakni Luci helyett a WebIf-et, de mivel 10.03-at írtál így gondolom a Luci a firmware része, nem utólag raktad fel. Ez azt jelenti, hogy hiába szeded le a Luci-t, a flash-ban nem fog hely felszabadulni. Azaz a WebIf és a Luci is ott lesz, csak a Luci nem lesz elérhető. Az, hogy melyik foglal több helyet, csak attól függ, hogy milyen Luci csomagokat használsz. Ugyanis, míg a WebIf esetében egy csomag az egész (nagyjából), addig a Luci-nál csomagokra van bontva.
-
Gabesz128
csendes tag
Pár nappal ezelőttig a 1043-as routert Backfire 10.03-as firmware-rel használtam és egy pár zsákutcát leszámítva minden problémamentesen ment. Utána átálltam a 10.03.1 RC3-ra és a programok egy részét külső meghajtóra telepítettem (samba, transmission, mc). A problémám az, hogy a tűzfalon bármit állítok a 22-es és a 80-as port van nyitva más nem. Próbáltam konzolról (etc/config/firewall) és webes felületről egyaránt. Rule-t és port forwardingot is. Nekem nagyon úgy tűnik bármit írhatok a fájlba, mintha nem is azt használná (lehet, hogy van benne egy hiba, és ezért az alapértelmezett beállítást használja helyette?)…
Próbáltam a firewall-t teljes egészében lekapcsolni, de attól még rosszabb lett a helyzet.
Kipróbáltam azt, hogy a szabályokat az etc/firewall.user fájlba teszem, de semmi változás nem volt.
Nem szívesen telepíteném megint újra az egészet, így jó lenne, ha valaki megválaszolná nekem mi lehet a baj.
Jelenleg a etc/config/firewall tartalma (vargalex 315-ös hozzászólása van benne):
config 'defaults'
option 'syn_flood' '1'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'REJECT'config 'zone'
option 'name' 'lan'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'ACCEPT'config 'zone'
option 'name' 'wan'
option 'input' 'REJECT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'masq' '1'
option 'mtu_fix' '1'
option 'forward' 'REJECT'config 'forwarding'
option 'src' 'lan'
option 'dest' 'wan'config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'udp'
option 'dest_port' '68'
option 'target' 'ACCEPT'config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'icmp'
option 'icmp_type' 'echo-request'
option 'target' 'ACCEPT'config 'include'
option 'path' '/etc/firewall.user'config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option '_name' 'torrent-web'
option 'dest_port' '9091'config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '51413'
option '_name' 'torrent-port'config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'ssh'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '21'config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'ftp'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '22'config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'web'
option 'proto' 'tcpudp'
option 'dest_port' '80' -
vargalex
Topikgazda
Hi!
A /etc/opkg.conf-ban a csomagok forrását állítsd át a BackFire repository-ról (http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/) a trunk-ra. Tehát ez legyen benne:
src/gz packages http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/
Majd
opkg update
opkg --dest usb install php5-fastcgiAzért a php5-fastcgi-t, mert a php5 csak az ini file-t tartalmazza, a lényegi részt a php5-cgi tartalmazza, a php5-fastcgi felrakásával pedig mindkettő felkerül.
-
direwolf
őstag
Sziasztok!
Ha Luci helyett Webif-et szeretnék 10.03-ra, akkor újat kell buildelnem magamnak, vagy lehet "onthefly" Luci uninstall és opkgvel Webif install?
Webif amúgy kevesebb helyet foglal? -
Ta`uri
csendes tag
válasz
vargalex #4075 üzenetére
Koszi, akkor ez volt a problema, mar csak ahoz kene help hogyan tudom ezt megtenni, nemvagyok egy linux zseni
?
root@OpenWrt:~# opkg -dest usb install http://downloads.openwrt.org/snapshots/tr
unk/ar71xx/packages/php5_5.3.1-3_ar71xx.ipk
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/php5_5.3.1-3_ar71xx.ipk.
Installing php5 (5.3.1-3) to usb...
Collected errors:
* opkg_install_pkg: Package php5 md5sum mismatch. Either the opkg or the package index are corrupt. Try 'opkg update'.
* opkg_install_cmd: Cannot install package php5. -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Sikerült mindent beállítanom amit akartam az OpenWRT-ben csak a mobil internetet nem. Melyik csomagot kell feltennem hozzá? Nem találtam a csomagok leírásában olyat ami tudná kezelni az USB-s modemet.
Köszönöm! -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lakatosturbo #4078 üzenetére
Persze, hogy nem fog bejönni semmi! Ugyanis megváltoztatod a LAN címet. Ha elmentette a változásokat, és újraindítja a Network-ot, akkor természetesen a Luci már a http://192.168.2.1 címen érhető el! Szóval megy az, csak nem azon a címen!
Szerk.: Most látom, hogy közben sikerült.
-
mckay
aktív tag
válasz
rionpulya #4069 üzenetére
Rionpulya!
Köszönöm a simulátor-linket! Mindennél beszédesebb.Srácok!
Szerintem ez nekem megfelelő lesz, vagy legalábbis megpróbálom.
(1) Van itt olyan, hogy bizonyos MAC-hez konkrét IP cím legyen: Beállítom, hogy az én MAC-em X ip legyen.
(2) Van itt olyan, hogy minimum sávszélesség: Beállítom, hogy min 5 megabitet kapjon az X ip-cím, minden portra, tcp-re és udp-re egyaránt.
És ezzel már készen vagyok végülis.Nem olyan rugalmas és elegáns, mintha generálisan a minden wi-fi kapcsolatot elláthatnék egy olyan minimummal, ami (wan-sávszélesség) / (aktuális dhcp kliensek száma), de a célnak megfelel majd talán.
Ennyi pénzért...
-
lakatosturbo
aktív tag
NA most kipróbáltam amit mondtál [link] de felül pirosan ott jelez valamit hogy unsaved 3 vagy valami hasonló és csak tölt és nem történik semmi vagy sokat kell várni?
Bocs közbe minden frankón megjavult csak várni kellet
NA ezt is megszültem köszönöm mindenki türelmét! -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
vargalex #4076 üzenetére
Akkor a WAN az legyen dhcp-n a LAn meg csak 192.168.2.1 255.255.255.0 azt ennyi?
Most kipróbáltam ezt is de ez se jött be [link]De kipróbálom a te megoldásodat.
Csak mindig amikor a LAn részt állítom át akkor mindig a router csak tölt és nem történik semmi egy idő után azt lehet visszahozni telnettel. -
vargalex
Topikgazda
válasz
lakatosturbo #4068 üzenetére
Hi!
IPv4-Address legyen 192.168.2.1, az IPv4-Gateway-t nem kell beállítani. A többi szerintem stimmel.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
duji666 #4066 üzenetére
Hi!
Ahogy a Wiki is írja, ha BackFire 10.03-as firmware-t szeretnél buildelni, akkor a svn://svn.openwrt.org/openwrt/tags/backfire_10.03 SVN repository-t használd!
Ugyanis a svn://svn.openwrt.org/openwrt/branches/backfire repository-ban mindig az aktuális trunk-ból átemelt fixeket (és esetleg hibákat) tartalmazza. -
Nem gond, simán mehet kettő, vagy akár több is... Mondjuk , mint az aláírásomból láthatod is, nekem jelenleg asus routerem van, és tomato fw-t használok, de a helyzet itt is ugyanaz. Van egy webszerver a firmware-ben, ami a a webadmin felületet futtatja (nálad LuCI), és van mellette a lighttpd, amin az rtorrent, aega, ados, stb... fut. Ha egyforma portot állítok be nekik, akkor természetesen nálam is megfekszik.
-
Ta`uri
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4071 üzenetére
pont ezek alapjan probaltam beuzemelni, majd megegyszer nekifutok. Az ugye nemgond ha az uhttp fentmarad csak leallitom, es helyette menne a lighttpd? Vagy akar egyszerre is futhat mindketto ha mas portokra iranyitom oket?
-
Ta`uri
csendes tag
Sziasztok, sikeresen felraktam az openwrt firmwaret (blackfire 10.03) a szupi tutorialnak koszonhetoen, a torrent is megy kulsowinyora, olyan kerdesem lenne hogy valaki probalt e beuzemelni webservert, ha igen akkor milyen csomagok kellenek hozza.
En probalkoztam egy lighttpd+php5+sqlite -al de nemsikerult osszehozni, a lucit is hazavagta, miutan leszedtem oket uhttpd vel ujra megy a luci szerencsere.
A php resze nem akart menni sehogysem vagy internal server error, vagy fehersemmi, vagy megnyitni akarta a luci kezdolapjan a cgi-t. Addig eljutottam hogy konyvtarlistazas mukodott, de php sehogysefutott. Lehet nemjo csomagokkkal probalkoztam, joljonne egykis segitseg javaslat elore is koszi. -
lakatosturbo
aktív tag
Hát emberek akárhányszor akarom beállítani a lan-t mindig megdöglik csak tölt tölt és tölt utánam ge qss gombal lehet visszahozni [link]
Valaki legyen olyan türelmes és mondja már meg hogy mit rontok el állandóan.
Ezer köszönet előre is. -
duji666
tag
válasz
Intruder2k5 #4065 üzenetére
Na ezt most jól benéztem. Egyszerűen nem vettem észre a qos-s beírásodat. Köszönöm szépen. nekifutok most még1x és megnézem. Ebben lehet valami, mert qos-el még egyáltalán nem foglalkoztam.
Mondjuk most is egy saját fordítású firmware-en vagyok, ezen viszont hírből sincs qos és így is 12/7. Gondolom ha nincs telepítve akkor config file sincs ami ki lenne töltve.
Na mindegy most nekifutok a lengyel srác 10.3 rc3-asának és megkeresem a qos file-t, gondolom az is a /etc/config alatt lesz......
előre is köszi -
-
duji666
tag
válasz
Intruder2k5 #4062 üzenetére
köszi, közben rájöttem én is.
Szóval milyen firmware-t tudtok nekem ajánlani???
-
duji666
tag
válasz
Speeedfire #4056 üzenetére
A trunk-ről én még csak backfire-t probáltam kamikaze-t nem (asszem a sokkal régebbi). Abból is a 10.03-as ami nem rc az volt a legjobb. Amikor saját firmwaret fordítok, akkor, melyiket fogja használni????? mert ugye én csak azt mondom meg hogy backfire????
Nektek soha nem volt gondotok a net sebességével, a router mindig tovább tudta osztani azt amit kapott?????
-
válasz
duji666 #4060 üzenetére
Bír az 120 Mbitet is, pont a napokban láttunk erről screenshot-ot... Speeedfire, arra gondolt, hogy a routeren futó torrent program (transmission) körülbelül ennyire képes, mert aztán elfogy a cpu. De a router mögötti gépekre ez természetesen nem vonatkozik.
-
duji666
tag
válasz
Intruder2k5 #4059 üzenetére
pontosan!!!!!!! a torrent is lassú. Olyan mintha a router a bejövő 40/20 helyett jóval kevesebbet kapna. Persze ez firmware-enként változó.
-
duji666
tag
válasz
Ezek szerint akkor 16 mbit/sec letöltési sebességet bír. Jól értem?
A swap ugye swap partició, az exroot pedig ext3 volt amikor sajátot csináltam.De akkor viszont azt nem értem, hogy miért tudtam a 10.03 -assal elérni a 40mbit-s/20mbit/sec-et??????????
Mit jelent az hogy 2MB -et bír a router pontossan??
-
válasz
Ha jól értettem, akkor neki nem konkrétan a torrent sebességével van baja, hanem úgy általában a router mögötti internet sebességgel, a PC-ken.
-
-
Speeedfire
félisten
-
duji666
tag
Sziasztok,
Kicsit kivagyok és egy kis segítség kellene.
Természetesen legalább fél órát ha fenn volt a gyári szoft mikor megvettem, azóta játszok vele. Volt 1 brick, de nem tudtam megcsinálni, csere. Aztán még egy, de akkor már nagy nehezen rájöttem, hogy a kábelt rontottam el. szóval azóta semmi nem gátolja a kísérletezési kedvem.....
Vagyis mégis!!!!
A cél:
Külső boot, külső swap, transmission, samba, ftp szerver plusz kliens. (USB HUB 2db HDD, 80gb(swap,root) és 1Tb(torrent))Mindent meg is tudok csinálni, már saját firmwarrel is, DE.
40/20-as netem van, ennek csak a töredékét tudom használni.
próbáltam már:
saját fordítás (Speedfire leírás alapján): sebesség kb 6/3
lengyel srác 10.3 és 10.3.1 rc3 mindkettő lassúprobáltam még a a sima trunk-ös 10.03 és 10.03.1 rc3-at, ebből a sima 10.03-al ki tudtam hajtani a max sebességet (ez volt az egyetlen a többi meg sem közelítette), de ebbe ugye nincs belefordítva az extroot így ugrik a külső boot.
Kicsit kivagyok, mert most 1-2 hetet használni is szeretném.
1. Meg tudjátok-e mondani, hogy miért nem tudom a max sebességet (digi 40/20) kihozni. Természetesen teszteltem, folyamatosan megvan az csak a router mögött "elveszik."
2. Tudtok-e egy olyan firmwaret akár lehet saját általatok használt/készített, ami jól működik és van benne exroot is. (a többi már csak hab lenne a tortán, de az exroot a lényeg) :-)
köszi
duji -
Speeedfire
félisten
-
válasz
Speeedfire #4050 üzenetére
OK! GPL alatt tettem közzé, azt csinálsz vele amit akarsz!
Bár, ha így folytatjuk lassan átmegyünk Photoshop topikba... -
válasz
lakatosturbo #4049 üzenetére
Egyszerűen... Letöltöd a DD-WRT firmware-t, majd WinSCP-vel felmásolod a router /tmp mappájába, és onnantól megint a 760-as hsz. második része az irányadó. Tehát nem kell a wget-es rész...
-
Speeedfire
félisten
válasz
lakatosturbo #4049 üzenetére
De igen, nincs más dolgod mint letölteni a dd-wrt-t majd winscp-vel feltölteni a routerre és ma már kb 4x leírt 760-as hsz-ben leírtakat megcsinálni.
Vagy:
WinScp hogyan
Ssh alatt firmware csere
Itt egy szintén frissítéssel kapcsolatos leírás. -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #4048 üzenetére
Nagyon tetszetős kis rajz.
Kicsit igazítottam rajta. -
lakatosturbo
aktív tag
Hát emberek nem sikerül sajna netet csinálnom én vagyok a béna tudom de hogy lehet megcsinálni hogy net nélkül rátegyek egy dd-wrt firmware-t?
-
válasz
Intruder2k5 #4046 üzenetére
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Én valami jó féle QoS megoldást keresek, és azon gondolkodom, hogy ezzel a routerrel meg lehet-e csinálni.
:-)
A helyzet az, hogy a tesóm sokat torrentezik, vezetékkel csatlakozva, én pedig wi-fin csatlakozom laptoppal, de ha felpörögnek nála a letöltések, akkor én egyszerűen nem jutok normális nethez!!!
:blink:
A tesóm egyáltalán nem akar velem kiszúrni, csak nem tudjuk intelligensen önkorlátozni: a torrentezős gépet nem szeretnénk leszabályozni, mert ha nem kapcsolódok wi-fi-vel (esetleg lan-nal) sem én, sem senki más a routerre, akkor má' mé' legyen lelassítva, ugye. És ha kapcsolódok a wi-fi-vel, akkor is csak igazságosan el kéne feleznie a kapacitásokat, nem kérem az egészet.
Tehát egy jó útválasztót keresünk. Alkalmas erre ez a router?
Jah, és mégvalami: nem igazán szeretnék openwrt és egyéb firmwarekkel vacakolni, mert még nem csináltam ilyent, és nem szeretném elszúrni.
:huh:
Szóval:
Lehet valahogy priorizálni például a wi-fi irányt?
Lehet neki minimum bandwidth-et adni?
Vagy ha csak maximalizálni lehet a bandwidth-et, akkor a router eltekint a maximalizálástól, ha csak egyedül van a hálózaton?
:s
Van kedvetek segíteni? -
válasz
lakatosturbo #4045 üzenetére
A LAN interface-t állítsd át másik tartományra, mert ha jól sejtem, akkor T-Home router is, és a TP-LINK is 192.168.1.x tartományt szeretne használni, "ne adj isten" még a belső IP címe is mind a kettőnek 192.168.1.1?!
Tehát a T-Home router WAN portja nem érdekes, az "kintről" kapja az IP-t. A LAN portja legyen mondjuk 192.168.1.1. Ebben az esetben a TP-LINK LAN portját állítsd mondjuk 192.168.2.1-re, a WAN pedig majd kap egy 192.168.1.x IP címet DHCP-n a T-Home routertől. A TP-LINK-re kötött gépek pedig 192.168.2.x IP-vel tudnak majd netezni, amit a TP-LINK DHCP szerverétől kapnak majd.
-
lakatosturbo
aktív tag
Még mindig nem nagyon akar működni a net [link]
még ebbe segítsetek hogy álítsam be openwrt alatt a wan és lan interface-t
ezer köszönet mindenki türelméért. -
Speeedfire
félisten
válasz
lakatosturbo #4042 üzenetére
webes felületen nem tedd
ssh alatt megtudod oldani a 760-as bejegyzés alapján -
válasz
lakatosturbo #4042 üzenetére
.1 Igen, az lesz rajta.
2. Nem tudom, én sosem próbáltam, csak konzolon. -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4041 üzenetére
Közbe sikerült én voltam a béna rendesen láccott hogy felgyorsult és csatlakozott is szépen
és vissza tudtam állítani.Ha ezt a firmware-t teszem fel [link] akkor az eredeti tp-linkes firmware lesz rajta?
És betölthetem-e a webes felületen kesrsztül openwrt-be? -
válasz
lakatosturbo #4040 üzenetére
Nem feltétlen... Sőt, szerintem biztos, hogy nem. Igazából csak flashelés közben szoktak elhalálozni ezek a routerek, ha rossz firmware-t tesznek rá. Én szinte biztos vagyok abban, hogy a probléma csak annyi, hogy nem sikerült még eltalálnod az időpontot, és az ütemet, amikor a QSS gombot nyomkodni kell, és ezért nem áll be restore módba. Gyakorolj még vele, biztosan menni fog előbb utóbb. Amikor elkezd a sys led villogni, akkor kezdheted, és nyugodtan nyomhatod többször is, akár fél, egy másodpercenként, egészen addig, amíg nem gyorsul fel 2x-es tempóra a villogás.
szerk.:
És a gépen fix IP legyen, valami 192.168.1.x, aminek nem 1 a vége! -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4039 üzenetére
Eltelik egy kisidő és bezáródik
Akkor ez azt jelenti hogy küldhetem vissza gariba? -
válasz
lakatosturbo #4038 üzenetére
És azonnal be is záródik? Mert akkor nem megy a telnet...
szerk.:
Határozottan látszik, hogy felgyorsul sys led villogása? Mert a különbség akkora, hogy ennek egyértelműnek kell lennie. Ha nem vagy benne biztos, akkor valószínűleg nem is állt be restore módba, és ezért nem megy a telnet. -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire #4037 üzenetére
Ez oké de amikor puttyal csatlakozok telneten az 192.168.1.1 címre akkor csak egy üres fekete képernyő fogad
-
Speeedfire
félisten
válasz
lakatosturbo #4035 üzenetére
4. Dugjuk vissza a táp kábelt a routerre.
5. Amikor indul a rendszer nyomjuk egy kis ideig a qss gombot, amikor gyorsabban villog a sys gomb telneten tudunk rá csatlakozni, majd újra kezdhetjünk az egész rendszer konfigurálni. -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
lakatosturbo #4035 üzenetére
Közbe sikerült villogot az sys led de amikor csatlakoztam a routerhez telneten nem adott semmi életjelet.
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire #4034 üzenetére
Azt hiszem sikerült elállítanom mert most már nem tudok belépni az 192.168.1.1-es IP címen a webes felületre.
Próbálkoztam ezzel:
Visszaállítás:
Mi van abban az estben, ha annyira belepiszkáltunk a rendszerbe, hogy nem reagál semmire.
Erre találtak ki egy kiskaput a rendszerben.1. Áramtalanítsuk a routert.
2. Húzzunk ki minden ethernet kábelt,csak az legyen rádugva amire a gépünk csatlakozik.
3. Állítsunk be a gépen statikus ip-t (ezt minden rendszernél máshol kell beállítani).
Az ip legyen 192.168.1.2, maszk 255.255.255.0, átjáró 192.168.1.1 .
4. Dugjuk vissza a táp kábelt a routerre.
5. Amikor indul a rendszer nyomjuk egy kis ideig a qss gombot, amikor gyorsabban villog a sys gomb telneten tudunk rá csatlakozni, majd újra kezdhetjünk az egész rendszer konfigurálni.2 parancs van amit ekkor használni kell:
mount_root
firstbootDe amióta feltettm az openwrt azóta nem villog sys led hanem csak világít ilyenkor mi a teendő?
-
Speeedfire
félisten
válasz
lakatosturbo #4030 üzenetére
De nekem úgy jön a net hogy T-Home Pirelli routerből abból DHCP-n ad egy IP címet a tp-linkes routernek na ezek után nem tudom hogy módosítsam a parancsot
Akinek adsl kapcsolata van, csak módosítja, majd menti. Más kapcsolatoknál, más-más opciót kell írni a 'proto' után.
A proto lehet: static, dhcp, ppp, pppoe, pppoa, 3g, pptp, none
Na ilyenkor nekem melyiket kell választanom?Kérdésedben a válasz.
-
válasz
Szia!
Referencia a VI editor használatához
Amúgy a mentés kilépéssel a következőképpen néz ki:
ESC :wq! ENTER
-
Lala6
őstag
válasz
Írd be a böngésződbe a router IP címét (192.168.1.1) és állítsd be onnan a netet, sokkal egyszerűbb, mint a vi-vel vacakolni.
-
adamka16
őstag
válasz
nano -val próbáld szerkeszteni, igaz azt előbb fel kell tenned. az emberibb szerkesztő
-
lakatosturbo
aktív tag
Maradok még az openwrt-nél de vannak gondjaim nagyon kezdő linuxos vagyok csak most keztem vele ismerkedni.
TP-Link TL-WR1043ND okosítás I. leírással kezdtem beállítani a routerem.
1. gondom a legyen netbelépek a vi /etc/config/network parancsal
De nekem úgy jön a net hogy T-Home Pirelli routerből abból DHCP-n ad egy IP címet a tp-linkes routernek na ezek után nem tudom hogy módosítsam a parancsot
Akinek adsl kapcsolata van, csak módosítja, majd menti. Más kapcsolatoknál, más-más opciót kell írni a 'proto' után.
A proto lehet: static, dhcp, ppp, pppoe, pppoa, 3g, pptp, none
Na ilyenkor nekem melyiket kell választanom?2.Gondom amikor benne vagyok a szövegszerkesztőbe és ESC-vel akarok kilépni akkor nem lép ki belőle és csak úgy tudok kilpni ha bezárom az egész Putty-ot.
Erre is tudtok valami hasznosat?
-
Speeedfire
félisten
válasz
lakatosturbo #4028 üzenetére
A 760-as bejegyzésben le van írva a mente, a legfrissebb pedig a dd-wrt oldalon van.
-
lakatosturbo
aktív tag
Felraktam az Openwrt-t de kiszeretném prübálni a dd-wrt-t is.
Akkor csak annyi a teendőm hogy leszedek egy dd-wrt firmware-t és openwrt-n belül az update firmware-re megyek?
Meg melyik a legfrissebb DD-WRT firmware? -
appel
őstag
válasz
lakatosturbo #4025 üzenetére
-
lakatosturbo
aktív tag
Tegnap megjött a tp-link WR1043ND router és szeretnék rárakni openwrt-t csak nem tudom melyik a legfrissebb firmware meg hogy innen melyiket kellene leszedni [link]
Ebbe szeretnék egy kis segítséget kérni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
lakatosturbo #4023 üzenetére
Ismerjük! A tulaj is fel szokott ide jönni, de nem baj hogy linkelted, így a frissebb emberek is megismerik.
-
lakatosturbo
aktív tag
Nem tudom ismeritek-e ezt az oldalt [link] de azért megosztom hát ha valakinek hasznára lesz valami belőle.
-
FeRkE
őstag
ez mitől lehet ?
opkg install kmod-fs-ext3 e2fsprogs
Package e2fsprogs (1.41.11-1) installed in root is up to date.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-fs-ext3. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #4016 üzenetére
Már megnéztem. Igaz, még csak Wake On Lan, illetve Transmission config file szerkesztéséhez csináltam LuCi oldalt. Tudom, ezek a nagyon alap műveletek, de egyáltalán nem nehezebb szerintem, mint a WebIf. Sőt. De kinek ez, kinek az.
De azért a LuCi-hoz elég jó doksi is van. -
Speeedfire
félisten
válasz
vargalex #4014 üzenetére
Semmi konkrétat egyelőre. Lua alatt nagyon sok fájlt átnéztem már a fonera közösség oldalán, de a felépítése valami ramaty. Nem vagyok kezdő programozó de nálam kicsit kiverte a biztosítékot, 2 nap mert rá és semmi eredménye nem volt. A felépítését is csak sejtem, van egy template és van egy funkcion fájl, de... Ha gondolod nézd meg.
-
Dusee
őstag
válasz
Speeedfire #4013 üzenetére
de eleve routerből kapja a netet, szal az alapbeállításokkal is mennie kéne.
btw ismerősöm a gyerekde az sem normális, h a reset gombra nem reagál
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #4011 üzenetére
Igen, WebIf alá fejleszteni azért könnyebb (vagy inkább elsőre jobban átlátható, legalábbis annak, akinek nem teljesen idegen a shell script). Nagyon sok függvényt megírtak már a srácok különböző scriptekben, amiknek nagyon nagy hasznát lehet venni a weboldal összeállításában.
Lua-val olyan sokat nem foglalkoztam, de az sem olyan vészes, szintén rengeteg a már megírt és használható függvények száma. Milyen modult tervezel írni? -
ownStylee
csendes tag
Üdv!
A kérdésem nem ehez a ruterhez tartozik, de van egy wr-543g-m(v2), felraktam rá a legfrissebb firmwaret(persze a tplink odlaláról szedtem le) és utána meghalt a ruter...
1. Nincs net jel a ruterből
2. wifit nem tolja pedig villog a led rajta, és közbe a beállitásaiba nem lehet hozzáférni a wifi beállitásaihoz
3. Resetre nem reagálA választ előre is köszi!
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Szerintem egyszerűen a Services fülön letiltottad mind az sshd-t, mind a telnetet. Így nyilván nincs értelme engedélyezni a távoli elérésüket.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #4008 üzenetére
Hi!
A WebIf shell script alapú, a LuCi pedig Lua programnyelvben íródott.
-
Speeedfire
félisten
azt nem tudja valaki, hogy a luci illetve a webif mire épül? csak shell script meg html+css?
-
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #4004 üzenetére
jó, tudom. végigjártam már sajnos párszor ezt az utat... mondjuk ugyan itt vettem winyót, egy WD caviar-t de azt helyben tesztelték és pár napon belül cserélték is. ebből gondoltam csak...mondjuk bad sectoros volt, azt meg ugye helyben is meg lehet nézni
-
válasz
adamka16 #4000 üzenetére
Ha jól tudom, 30 nap áll rendelkezésükre maximum, ha ezalatt nem tudják javítani, vagy cserélni, akkor vissza kell adják a pénzt. A másik dologhoz annyit, hogy hiába van nekik raktáron, a cseréről nem ők, hanem a nagyker szervizese dönt. Tehát Te leadod a kisboltban, ők beviszik a nagykerbe, ott ülnek rajta egy ideig, majd cserélik. Ezt sajnos ki kell várnod, más választásod nem nagyon van. Arról szerintem ne is álmodj, hogy azonnal, vagy 1-2 napon belül cserélik.
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #4001 üzenetére
annyi ideje van nálam a cucc
amúgy valszeg tényleg korán húztam ki, kissé figyelmetlen voltam. de hát sokszor felhúzott ez a kis sz@rógép...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robotporszívók
- Vicces képek
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest