- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunsaman
tag
válasz
vargalex #24092 üzenetére
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nem boldogulok.
Van egy 1043nd-m Openwrt Vargalex-el, lóg rajta egy asztali pc, egy laptop wifin, és ezen van
az internet (ADSL). Van még egy 841nd-m openwrt-vel, ez kint lenne a teraszon. A kettő közt kellene megoldanom a WDS-t. Remélem van aki okosabb a témában, mert gyári firmware-el megtudtam oldani, de openwrt-ben még kezdő vagyok. Legjobb lenne Luci-n beállítani, ha lehetséges (itt még látnám is, hogy mit csinálok), persze ha nem megy, konzolon is megoldanám útmutatással.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Ismét problémám van a wifi-vel, próbálok csatlakozni és azt írja, hogy "nem lehet ehhez a hálózathoz csatlakozni". Gyári firmware-rel is csinálta, azóta vargalex féle van fent.
Valaki megoldást a problémára?Üdv!
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #24096 üzenetére
Ok, köszi. Holnap rámegyek.
-
-
válasz
blasius10 #24093 üzenetére
Szia!
Akkor keresd meg a firmware upgrade menüt, és tedd fel a vargalex féle fw-t, úgy lesz torrented is!
-
blasius10
csendes tag
Sziasztok! A tóthszabi-s oldal alapján végig mentem openwrt átalakításán mc működik wifi is hdd meghajtót még nem teszteltem, viszont a torrentkliens nem működik...illetve nincs firewall menüpontom backfire 10.3-mal, pedig szeretnék portokat kibe engedgetni.. stb
-
Grapet
csendes tag
válasz
vargalex #24087 üzenetére
A 8081-es porton elérhető segédfelületen formáztam, szépen fel is mountolta. aztán egyszercsak elveszítette az sda2-t, és nem engedte visszamountolni a LuCI-ból.
Aztán egyszercsak sikerült. :-)De most olyat játszik, hogy 1-10 perc közötti időközönként újraindul.
(De úúúúúgy kivágom!!!!) -
suste
veterán
-
Grapet
csendes tag
Még egy kérdés.
H a valamiért újra kell indítanom a routert, akkor a külső hdd nem mountolódik vissza, hanem szeretné, hogy a :8081-en újra partícionáljam és formázzam. Mit kellene beállítani, hogy automatikusan újra mountolja? -
Grapet
csendes tag
Help!
OpenWRT (vargalex v1.02.1) esetén ezt a hibát kapom a firewall beállításánál. Mit rontottam el?
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:449: Failed to execute function dispatcher target for entry '/admin/network/firewall'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:449: Failed to execute arcombine dispatcher target for entry '/admin/network/firewall/zones'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:264: Unable to read UCI data: firewall
stack traceback:
: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:449: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194> -
Soma01
veterán
Samba szerverben hogyan kell beállítani, hogy egy (vagy több) bizonyos mappát csak olvasni lehessen?
-
bod101
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, szerintem rábeszéltetek
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Igen, 2.1-be, illetve talán 2.2-ben sem tartotta a WiFi-t. Az energiatakarékossághoz tényleg nincs sok köze, mert a WiFi kevesebbet eszik, mint a 3G. Persze, ha csak a 2G engedélyezett, akkor nyilván, ha lekapcsolja a WiFi-t, akkor spórol az energiával.
A WiFi Analyzer nem tudom, hogy mutat-e ilyet az aktív kapcsolatra.
-
suste
veterán
válasz
vargalex #24061 üzenetére
Telón a wifi speciálisban az a rész mindig "soha"-n volt, de sajna mégis lekapcsol
igaz ez még az első 512ramos ROM (2,1-update1)
Ráadásul ezt a beállítást energiatakarékosságnak hivja, de belül meg az van hogy mikor kapcsoljon át adatkapcsolatra......érdekes hogy a 2-t öszzehozzák -de lehet csak a magyarosítás sikerült így?)A kapcsolódott wifire bökve az előugró ablak mindíg 54-et mutat, pedig a luci ugyan akkor sokkal kevesebbet....(ujrakapcsolódás után)
valaki ismer itt valami profibb wifi kezelőt androidra, ami kiírja a sebességet -félek hogy ez a gyári menüpont nem igazán frissül
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A Blade-on Beállítások->Wi-Fi és hálózatok->Wi-Fi beállítások->menü gomb->Speciális->Wi-Fi alvás irányelve->Soha
Ha megfelelő ROM van a telefonon (CM7, kiszivárgott 2.3, stb.) akkor tartja a WiFi-t rendesen alvó állapotban is.
A telefonon a Wi-Fi beállításoknál a kapcsolódott WiFi-re kattintva kiírja a kapcsolódási sebességet.
A kapcsolódási sebesség nem a routertől függ, így azt ott nem tudod állítani.
-
aicon
senior tag
válasz
sellerbuyer #24058 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek!
Gondold csak el hány emberke csinálja az openwrt-t és mennyi visszajelzést kapnak a felhasználóktól...ha hiba van sokkal gyorsabban javítják.
Nem mondom, hogy a tplinknél dilettánsok vannak, de mások az érdekek... -
suste
veterán
válasz
vargalex #24047 üzenetére
szia!
android (zte
) vs tplink:
most tesztelgettem kicsit,és a következőre jöttem rá:
teló bekapcs, szépen felmászik 54mbitre, weboldalak szaladnak
teló elalszik (már elég ha csak elsötétül,ilyenkor még visszagombbal éleszthető), wifi szakad
felélesztem a telót, wifi kapcsolódik, de csak 1mbs-en! nyitok egy oldalt, dög lassú.....megállítom a betöltést, majd újraindítom a menj gombbal, oldal már egész gyorsan betöltődik, de csak pár mp múlva éri el az 54 mbs-t a sebesség
a kapcsolat végig 95%, a routertől kb 2m-re ülökaz eseményeket a laptopon elindított luci-ban láttam (Status/Overview/Wireless bekezdés)
sajna az androidban nem találok olyan lehetőséget hogy tartsa fent a kapcsolatot állandóan
tudsz ajánlani valami kis progit a ZTE-re, amiben látom a telón is a kapcsolati sebességet?
jó lenne ezt onnan is leellenőriznivalakinek valami ötlete arra, hogy lehetnen rávenni a routert, hogy visszakapcsolódásnál ne 1mbs-mal indítson, hanem 54-gyel?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
bod101 #24051 üzenetére
Az az ügyfélszolgálati telefonszám megváltozott, gúglival meg lehet találni a működőt.
Én is pontosan így jártam néhány hete, ahogy itt leírták a többiek. 4db 1043ND-vel szívtam. Felhívtam őket és össze-vissza kamuztak, hogy tudnak a problémáról, már készül az új firm, amivel javítják. Hát ha nem jövök ide a fórumba tanácsot kérni, akkor még most is arra várnék, hogy kijöjjön az új firm és húzogathatnám-dugogathatnám továbbra is a routereket! Ráadásul a 4db router földrajzilag is messze esik egymástól és némelyik nehezen elérhető, eldugott helyen van. Úgyhogy szaladgálással egybekötött tornabemutatóval volt egyenértékű, amit 2-3 naponta (szerencsés esetben) kellett művelnem!
Feltettem az OpenWrt-t, egyet bekonfigoltam normálisan, az összes többi routerre beimportáltam a beállításokat és az óta is tökéletesen műxenek, semmi baj velük, terhelhetőek, stb. A legnagyobb problémám az óta az volt a wifivel, hogy kifogyott a DHCP az IP-ből a szerveren.
Hallgass a többiekre, ha jót akarsz magadnak! Vagy Vargalexet tegyél fel, vagy sima OpenWrt-t és a problémád nagyjából örökre megoldódik, a gyári firm egy rakás hulladék.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
bod101 #24055 üzenetére
persze maradhatsz annál is de akkor nem lesz megoldva a problémád mert nekem is szakadt a gyárival és mióta vargalexet használok idejét sem tudom mikor kellett újra indítani a routert
ja és a gyári állapot bármikor visszaállítható
én a helyedben elgondolkoznék mi a jobb folyton megszakadni vagy egyszer bekonfigolni rendesen és aztán dolgozik magától -
bod101
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #24054 üzenetére
Olvastam nagyon jó és vargalex is nagyon profi
, de ha lehet maradnék a gyárinál, van valakinek a hibára ötlete vagy a helpdeskre ötlete?
-
bod101
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #24052 üzenetére
Igen.
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
A TP-Link help telefonját hogyan lehet felhívni (ami a dobozon van). Valamilyen számot kér, de nem tudok regisztrálni a megadott oldalon.
Az a problémám, hogy egy ideig megy a router aztán a sys ég folyamatosan és nincs net csak ha újrainditom (áramtalanítás).
-
aicon
senior tag
Ezzel nem vagy egyedül, a gyárival pontosan ezt csinálta nálam is.
openwrt felkerült, azóta nincs fagyás, ha megszakad a dsl újra építi a kapcsolatot azonnal.
(ez volt a második gondom a gyárival, lefagyott és internet is elszállt)
Igaz semmi extra funkciót nem tettem fel, mert azt megcsinálja a nas.Csak annyi gondom maradt. hogy a dsl időnként eldobja a kapcsolatot, de ez inkább t-home hibára utal. Javítják már 2 hete, csak épp semmi előrehaladás....Pedog 200 méterre vagyok a dslan-tól, ide a vdsl is simák ki kellene jöjjön, csak persze nincs.
-
vargalex
Topikgazda
-
blasius10
csendes tag
Sziasztok! Kicsi segítség kéne. Tl-wr1043ND-mre rátettem az új openwrt-t...minden pluszt amit adtatok leírási honlap alapján végig csináltam rátetettem,minden menüpont látszik,beállítható...viszont nincs internetkapcsolatom. azt írja ki a gép, h van internet elérés, viszont nem jön be semmi böngészővel (UPC Fiberp.-em van, router bejön generalmenüben látszik,hogy vanank csomagok mind wanban mind 1.porton) nem tudom hogy vagy mire kéne beállítanom,s mit. Előre is nagyon köszönöm, s ezer hálám.
Üdv
Bali -
blob
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24042 üzenetére
Hát, ahogy látom, mind be van kötve (5E patch kábel az összes, ha ez segít (én nem értek ehhez annyira, azt mondták ez jó lesz))
-
-
-
dbius
veterán
Nem a kábel rossz, amivel a notit kötötted a switchre?
Szerk: Látom már, hogy valószínűleg nem a kábel a hunyó, ha ugyanazzal a kábellel a többi cucc ki tud menni a netre. Akkor viszont próbálj fix ip-t adni a laptop mac címe alapján a router beállításain belül, lehet a dhcp nem megy rendesen.
Vagy próbáld meg a laptop hálózati kapcsolatát letiltani, újraengedélyezni, ill. javítást.
szerk: Intruder2k5: közben újra átolvastam
-
blob
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy vásároltam egy ilyen routert, illetve ezzel együtt TL-SG1005D switchet. A routerre a net van kötve (valami hülye oknál fogva) és perpillanat a routerből egy kábel jön át a másik szobába, ahol a switch van, és a switchen lóg a TV, az NMT, és a noti. Ebből a trióból a notit nem tudom életre kelteni. Minden más lát mindent, a TV ki tud menni a netre, a media lejátszó is, a noti szerint nincs kábel dugva a gépre. Természetesen az összes kábelt az összes lukba variáción már túl vagyok, illetve azon is, hogy a switchben csak a net kábel és a noti van. Ja, és ha a notit közvetlenül a routerre kötöm egyből működik. Valakinek valami ötlete esetleg?
Előre is köszi.
-
suste
veterán
Sziasztok!
Lenne egy új problémám:
csak wifin és csak telefonnal (android) totál lassan jönnek be az oldalak, pedig a kapcsolat jórégebben jó volt
utoljára a no scan-s dolgot futtattam le ami az N-es wifin segít elvileg, de reménykedtem,hátha segít a DMA-s prpblémán is -sajna nem így lett
lehetséges, hogy ez zavar be az androidos telóknak?
ha igen, akkor hogy tudom visszacsinálni? mondjuk egyébként is visszacsinálnám, mert semmi + dolgot nem hozott....
olyan megoldást légyszi, ami a luciban a runcommand részen futtatható
köszi! -
-
csixy
addikt
válasz
vargalex #23999 üzenetére
Szia!
Köszönöm !
Kínomban már betettem az Asus RT-N12-est piros-kapcsolós AP-nek, így tökéletes minden, de azért mégis megnézem és beállítom így a TP-linket is és utána lekapcsolom rajta a wifit , mint Mari néni falun az ujonnan beszerelt gázkonvektort.Kell a qss-file elejébe a script nyitósor ,vagy nem?
Ha beállítom a qss-gombot wifi ki-bekapcsolónak, akkor eza később beállítandó lehetőségeimet (transmission satöbbi) nem kolátozza ?
Kösszönöm ! és elnézést kérek a tolakodásért !
Üdv ... Csi
-
dbius
veterán
Nálam amikor megáll a netforgalom időszakosan, akkor előfordul, hogy el tudom érni a router webes felületét, de olyan is, hogy nem. Kb. fele-fele az arány.
Szerk: Ill. azt figyeltem még meg, hogy amikor leáll a forgalom, akkor az oldalak betöltésének, frissítésének megkísérlésekor nem jelez hibát, a letöltések sem szakadnak meg, olyan, mintha csak minimumra lenne állítva a sebesség. Aztán hirtelen megindul minden...
-
dbius
veterán
válasz
vargalex #24015 üzenetére
"Éppen most van készítés alatt egy friss verzió"
Eddig a gyárit használtam, mert nem volt olyan dolog, ami miatt ne lett volna elég a tudása, viszont az elmúlt időszakban naponta tapasztalok olyat - legfrissebb gyárit pár napja raktam fel, ezzel is ugyanaz a szitu -, hogy a net megakad, a router elérhetetlen, majd kb. fél perc múlva megy tovább minden, mintha mi sem történt volna.
UTP kábel hibára ezzel kapcsolatban nem gyanakodnék, mert akkor szerintem folyamatos csomagvesztésem is lenne, de ilyeneket nem tapasztalok, ill. a letöltött cuccok is hibamentesen jönnek le.
Viszont ha kész lesz az új builded kipróbálom.
-
válasz
ggaben1 #24026 üzenetére
Szia!
Ezt a linket a kedvedért betette az avatarja alá, a LOGOUT blog felirat mögé, és mondta, hogy ha keresnéd, szóljunk, hogy ott megtalálod! Na most ha figyelmesen olvasod majd a blogot, meg fogod találni a firmware linkjét! De figyelj, mert jól el van dugva...
ui.: és nem Wargalex, csak simán vargalex!
-
ggaben1
tag
Sziasztok
Wargalex fórumtárshoz lenne kérdésem első sorban. Ellenálhatatlan vágyat érzek hogy kipróbáljam az általad fejlesztett firmware-t. Kérlek dobj egy linket ahol a legaktuálisabbat le tudom tölteni.
Előre is köszi!
Üdv
Gaben -
raidx
őstag
válasz
Intruder2k5 #24022 üzenetére
vargalex v1.02.1 (trunk, r29492) / LuCI Trunk (trunk+svn8076).
Torrent 2 szálon fél gőzzel. Jelenleg más nincs.
-
rruzsi
tag
-
-
raidx
őstag
Most megint kifagyott a router. Minden led világít, net van de a router nem enged be sehonnan.
Kicsit kezd a hócipőm tele lenni. -
vargalex
Topikgazda
válasz
rruzsi #24017 üzenetére
Hi!
A beállításokat ellenőrizted már?
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A tűzfalat csak a saját build-emben kell állítani. Az alapban nincsenek ilyen szabályok. A verziót azért kérdeztem, mert ha jól emlékszem, az OpenWrt fórumon mintha anno lettek volna hasonló gondok bizonyos WAN oldali routerek, illetve modemek esetén (amit szerintem azóta már javítottak).
-
Rick4
félisten
válasz
vargalex #24006 üzenetére
Téged is megkérdeznélek, a Te fw-eddel mit mondasz a router stabilitására, megbízhatóságára? egy Asus WL-500W-t cserélnék le csak nagyon jó esetben, az elmegy 2-3 hónapokat is hiba nélkül, az áramszünetek miatt nem tudom mit bírna. Ilyesmi eszköz kellene, routerként funkcionálna, semmi komolyabb. Köszi!!
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A firmware-omban viszont a tűzfal szabályoknál se felejtsd el a 192.168.1.1-re vonatkozó szabályokat is módosítani!
Eddig melyik OpenWrt verzió volt feltéve?
A TL-WR2543ND szerintem nem éri meg az árát, az 1043ND-hez képest csak a RAM nagyobb, illetve tud 5 GHz-et WiFi-n (de sajna nem tud egyszerre 2,4 GHz-et és 5 GHz-et).
Kicsit több ráfordítással inkább Netgear WNDR3700, D-Link DIR-825, vagy Buffalo WZR-HP-AG300H. Ezekben ugyan az a CPU dolgozik, mint a RouterStation Pro-ba, van bennük WiFi, ráadásul ház és táp is!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tukko1 #23959 üzenetére
Hi!
Igazából nagyon script sem kell.
Leállítás:
transmission-remote -n transadmin:pass123 --torrent all --stop
Indítás:
transmission-remote -n transadmin:pass123 --torrent all --start
Persze a transadmin, illetve a pass123 helyére a nálad beállított transmission RPC usernév/jelszó állítandó be.
-
VIC20
őstag
válasz
vargalex #24001 üzenetére
192.168.1.X.
Át is állítottam a router-t 192.168.2.1-re, és DHCP-je is 192.168.2.X-es címeket oszt. Gyári firmaware-rel így rendben volt a dolog.
Most szedtem le az általad készített csomagot (
), este felülírom vele a mostanit, hátha segít.
Még egy kérdés: olvastam, hogy létezik RAM-mod, vagyis hogy 64 megás RAM-csipet forrasztani bele. Nem biztos, hogy ezt meglépném, de a TL-WR2543ND eleve 64 megát tartalmaz. (A procija viszont nem gyorsabb) Megéri váltani?
Vagy akkor már inkább egy RouterStation Pro? Kb. annyiba kerül, igaz, abban még nincs wifi kártya.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gabe96 #23963 üzenetére
Hi!
A mobilnettel az a baj, hogy a szolgáltatók nem publikus IP címet adnak, így kívülről sehogy nem fogod elérni a routeredet.
Ellenőrizheted is: nézd meg, hogy milyen IP-t kapsz, majd nézd meg, hogy milyen IP-n látszol a nagyvilág számára!
-
ToBeY
nagyúr
Van egy kis problémám.Frissítettem a router frimware-t (gyáriról gyárira) sikerült. Be is tudok lépni routerbe minden ok.Viszont hiába írom be a felhasználó nevem és jelszóm nem fogadja el.Csak connecting van és aztán visszajön a conect gomb.Ötlet?
A frissítésnél ki írta sucessfully vagy ilyesmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- OLED monitor topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest