Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexpecT
addikt
Puttyal csatlakoztam a routerhez, Luciban azt írja, hogy a swap /dev/sda1 -be van csatolva, ezek után beírtam ezt a parancsot mkswap /dev/sda1 de azt írja, hogy "no such file or directory".
Elvileg nincs felcsatolva, de hogyan tudom úgy felcsatolni, hogy ne rontsak el semmilyen beállítást?
[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
válasz vargalex #37735 üzenetére
Köszi mester!Belefér az 1.1.7 verzióba, hogy különböző méretűre lehessen particionálni a felcsatolt lemezeket/pendriveot a belső "partition magic" oldaladdal?
Megoldom úgy is, hogy átírom kézzel a számokat a html-ben vagy hol, csak ugye a lustaság nagy úr.
BTW Köszöntet még 1x a 2 új verzióért, főleg a mjpg-streamerért, és a fájlba logolásért. -
Celtis
veterán
válasz vargalex #37740 üzenetére
Alex!
Hogyan menjek fel 1.0.2-ről 1.1.7-re, hogy ne menjen el megint az internet elérés?
Nem szeretném újra konfigurálni a routert. Viszont elég ha az IP beállítások,Wifi, DHC fix IP kiosztások, hostnevek, tűzfal beállítások megmaradnak, vagy könnyen helyreállíthatók.
Semmilyen extra szolgáltatást nem használok már. -
konyi79
addikt
Halihó!
Otthoni NAS (ZyXel NSA310) tartalmát szeretném neten elérni. Odáig eljutottam, azon beállítottam a webes közzétételt, de a továbbiakban azt mondják a 1043-on kell konfigurálni elérjem azt kívülről. Tudtok ehhez valami jó leírást adni, vagy valaki leírni akár ide akár privátban úgy, nem analfabéta de mezei felhasználóként be tudjam állítani?Köszönöm.
-
cekkk
veterán
Egy gyors kérdés.
Ma ugye felraktam az alex féle verziót. De a mobil eszközök a tablet pc és a telefon is nehezn csatlakozik fel valamint nagyon lassú a net, már ha van egyáltalán. A gyárival nem volt ilyen gond. mit kellene átállítanom szerintetek? -
Egon
nagyúr
válasz konyi79 #37756 üzenetére
1. Regelsz itt, és beállítasz valami hostnevet magadnak.
2. Kézikönyv 92. oldal alapján, beállítod a router-edben a hostnevet.
3. Fenti kézikönyv 59. oldal alapján (virtual server), beállítod, hogy az a port amit a NAS-nál megadtál (ha nem választottál mást, akkor ha jól rémlik a 80-as port), legyen átirányítva a NAS ip-címére (alapesetben elvileg 192.168.1.20).
5 perc alatt gugliztam neked...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz bpmcwap #37761 üzenetére
Ezt kifejthetnéd részletesebben is, mert őszintén szólva nem értem mire gondolsz...
Mit értesz saját host alatt? Mi az az ftbbackup? Mit értesz a "védett oldalon ip:port" kifejezésen? Netán https-re gondolsz?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
kricsek
csendes tag
Nektek tudja kezelni a Minidlna a feliratokat mkv + srt kombónál? a.mkv és a.srt a két fájl neve és több dlna klienssel megpróválva sincs felirat.
-
bpmcwap
senior tag
Saját host:
akár free akár fizetős tárhely- inkább fizetősftpbackup-ra keress rá, vargaalex fw része, ha nem fix ip hanem mondjuk t-online akkor az ipt tudod vele küldeni a hostra hogy mindig aktuális legyen az ip cim
védett oldal: adott hoston nickel, passal védett oldal amin akár a ftp link is lehet vagy egyéb felhasználási lehetőségek fenti ip:port.... a port pl 9091 a transé.... ezen lehet változtatni szintén vafw alatt!
Teljesen más: nem csináltál véletlenül régebben elemzéseket Equitasnak? vagy te nem az az Egon vagy?
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
konyi79
addikt
Köszönöm!
Kicsit könnyebb ha tudod mit keress, meg csináltál már legalább hasonlót. Mégegyszer köszi a segítséget, már működik, úgy tűnik tökéletesen.
Annyit javítanék, ha később más hasonló problémával küzd, a beregelt azonosítót a 100. oldalon írja hogyan kell beállítani.Még egy rövidet kérdeznék:
Mennyire biztonságos az adatok megosztása így? A nem megosztott adatok a NAS-os kellően védettek maradnak külső hozzáféréssel szemben?Köszi.
-
bpmcwap
senior tag
válasz konyi79 #37766 üzenetére
ami a felhőre csatlakozik ahhoz hozzá lehet férni
Nem mindegy hogy ki és hogyan. Ha nem vagy potenciális célpont akkor csak random találhatnak rád, de ha valaki célzottan támad sem biztos hogy be tud hozzád jutni, ez megint tudás kérdése na meg hogy a tőled telhető mindent megtettél e vagy megkönnyíted a dolgát...
Egyébként ez a netbiztonság érdekes történet.... Én általában a nőkhöz szoktam hasonlítani.... A legjobb legsexibb legcsodásabb csaj is gerincre vágható csak nem mindegy hogy kinek és hogyan... Elnézést a hölgyolvasóktól semmi tiszteletlenség nem volt bennem!Túrista vagyok
-
Kicsirics77
veterán
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
konyi79
addikt
Halihó, megint itt.
Azt be lehet valahogy állítani, a ddns szerver mielőtt átfordítja a domaint az ip címemre, kérjen egy jelszót a külső kérőtől? Vagy esetleg a router ha kérést kap netról kérjen jelszót mielőtt tovább irányítaná a nas belső ip címére?
Vagy valami hasonló, külső elérést biztonságosabbá tévő javaslatot szívesen vennék, a jelenlegi megoldásban amit berakok a közzétett mappába, azt kérdés nélkül aki a domaint beírja annak elérhetővé teszi, még a NAS teljes kezelő felülete is simán elérhető, pusztán ha a virtual servert a routeren engedélyezem.Köszönöm
-
Kicsirics77
veterán
válasz konyi79 #37772 üzenetére
ftp felhasználónál azt tudom hogy lehet korlátozni az elérést csak olvasásra és saját jelszó illetve felhasználónevet lehet megadni
nem tudom,hogy ebben az esetben az adduser jogosultsága megálja-e a helyét és egyenként létrehozni szabályt neki....... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Egon
nagyúr
válasz konyi79 #37772 üzenetére
aki a domaint beírja annak elérhetővé teszi, még a NAS teljes kezelő felülete is simán elérhető pusztán ha a virtual servert a routeren engedélyezem.
Ott valami nem gromek. 80-as portot forwardoltad? Ha igen, akkor próbáld ki, hogy egy másik, tetszőleges portot forwardolsz (de akkor a NAS kezelőfelületén is be kell ezt állítani értelemszerűen).
Annyival tudod egyszerűen kicsit biztonságosabbá tenni az adatelérést, hogy bepipálod a https-t a NAS kezelőfelületén, az internet-megosztásnál.
Amúgy pontosan mit szeretnél: a megosztott fájljaid bizalmasságát, vagy sértetlenségét félted?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #37777 üzenetére
Szia!
Meg, de otthon nem volt nálam 1043ND, így csak ma próbáltam ki. Most töltöm felfelé, de nem túl gyors.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
konyi79
addikt
:-)
Azt szertném úgy működjön, bizonyos tartalmakat elérjek bárhonnan, és nem szeretnék 8-10 Gb dokumentumot google felhőben tartani, jó nekem a saját is, saját rendszerezéssel.
Szóval ha én, vagy általam kijelölt személyek a domain beírása után megadnak egy jelszót, esetleg egy felhasználó azonosítót és űgy érik el a közzétett tartalmat. Nem pedig bárki, aki ismeri a domaint.
Igen, a 80-as portot forwardoltam, a https be van pipálva, ennek ellenére sima http-nek jelenik meg. -
cekkk
veterán
válasz kricsek #37771 üzenetére
Jó tényleg, valamiért n-re emlékeztem, de eddig jó volt így, hogy n+g, mellesleg a latopban N-es kártya van digis netem van szóval a sebességről nem akarok lemondani.
Már mint a baj, az, hogy mindig újra kell csatlakozni a hálózathoz, hogy menjen a met, ha alvó állapotból kell fel a telefon vagy a tábla akkor nincs net A gyárival ez nem volt
Egy dolgot megoldott, kettőt meg elrontott ez a openwrt.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz konyi79 #37779 üzenetére
Értem, tehát a bizalmasságot (is) félted.
Erre nem tudok okosat javasolni, ugyanis szerintem nem támogat ilyen funkciót a NAS (sem a router). Az a kérdés, hogy ki ismerheti a domain (pontosabban host) nevet. Dyndns esetében le lehetett kérdezni az összes hostnevet, a no-ip nem tudom hogy működik ilyen szempontból.
Ha másik porton teszed elérhetővé a NAS-on publikált tartalmat, akkor pusztán a domain beírásával, nem fogják elérni az adataidat: kell hozzá egy kettőspont és a port száma is. Nekem ez úgy működik (más portot forwardolva), hogy IE alól, csak a host/domain nevet beírva, nem jelenik meg semmi (nem tudom miért), FF alól a router kezelőfelülete jön be (természetesen logint és jelszót kérve). Mindkét böngésző alól bejön a megosztott könyvtár, de csak akkor, ha beírom a portot és a /MyWeB/megosztott könyvtárat is...
Ez így már elég biztonságosnak tűnik számomra, bár hozzáteszem, hogy csak olyan anyagokat tervezek megosztani, amelyek bizalmasságát nem féltem. A sértetlenség az más tészta, de módosítani, törölni érzésem szerint nem lehet az így megosztott tartalmat (csak ha feltörik a rendszered)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
konyi79
addikt
Itt akkor nem egyre gondolotunk a tervezőkkel
Többek között sok szabvány, jogszabály vagy egyéb dokumentum, melyek nem annyira bizalmasak, sokkal inkább szerző és tulajdonjogi megfontolásból nem tartom jónak (merem) teljesen publikussá tenni (meg persze pár film is jó lenne ha nem csak itthon lenne elérhető )
Szóval ezek miatt mindenképp valami jelszavas hozzásférés kezelés kellene, úgyhogy itt megakadtam...
Ha legalább a NAS azonosítójával lehetne korlátozni, az is jobb lenne, de a családi képeket mivel végképp nem szeretném elérhetővé tenni, ezért lett volna külön jó ha kétszintű a jelszavasítás, azaz már a nas elérését a router feltételhez köti.Alex, neked van ötleted erre, hogyan lehetne megoldani?
-
xigris
őstag
Szia!
Vargalex az 1.1.7-be nem lesz véletlenül ip alapján sávszél korlátozás?
Megéri váltani 1.1.5-ről mennyiben tud többet?
Ja és nagyon köszönjük a munkádat -
Egon
nagyúr
válasz konyi79 #37779 üzenetére
Olvasgattam a kézikönyvet, bár csak átfutottam, úgy tűnik, hogy a https pipa csak akkor ér valamit, ha SSL certifikációt is végzel hozzá (115. oldaltól kezdődően írja).
A másik lehetőség arra, amit akarsz, az bonyolultabb: php-MySQL-phpMyAdmin package telepítése, és utána gyakorlatilag egy weblap készítés lehetősége (201. oldal)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
mzolcsi
csendes tag
Sziasztok!
A router mögött van egy NAS (IP:192.168.0.32) amin Transmission fut, szeretném elérni Internet felől a TR WEBUI-át.
Valami ilyesmit szeretnék: http://valami.dyndns.com:9091/transmission/web
Mit és hogyan kell beállítani a tűzfalon?
Köszi.Z
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
A beállítás helyes konfigurálásában valaki tudna nekem segíteni?(Esetleg privátban is)
Digi netem van.
Előre is köszi! -
Egon
nagyúr
válasz konyi79 #37787 üzenetére
Az SSL certifikációt azért tedd meg, az nem olyan vészes (ránézésre 20 perc lehet maximum).
Sajnos nem egyértelmű (számomra) a kézikönyv alapján, hogy ez pontosan mire is lesz jó neked. Ha jól értelmeztem, elvileg csak az SSL kulcs birtokában lehet elérni a NAS-t, így ez is jó lehet neked. Az viszont nem egyértelmű, hogy ez csak a NASba való belépésre igaz, vagy a publikált könyvtárra is...
Javaslom, hogy - miután ez NAS-os probléma, és lassan sikeresen szétoffolunk egy routeres topicot - inkább a másik topicban tedd fel a kérdést, hátha betéved valaki, akinek több tapasztalata van ezzel kapcsolatban mint nekem."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
suste
veterán
válasz mzolcsi #37788 üzenetére
port továbbítási szabályt kell létrehoznod
esetedben a kintről jövő 9091-es potrton bejövő hívást kell a 192.168.0.32 ip 9091-es portjára irányítani
nem írtál fw-t, így áltanánosságban ennyi, egyébként gyári és pl vargalex fw alatt is máshol találod ezt a menüpontot (portforward/port átirányítás) -
mzolcsi
csendes tag
Köszi. Ja igen, Vargalex 1.1.4, de gondoltam itt ez az fw a default
Így próbálkozok, de nem működik:
config rule 'transmission_web'
option target 'ACCEPT'
option _name 'transmission_web'
option src 'wan'
option dest_port '9091'
option proto 'tcp udp'
option dest '*'
option src_port '9091'
option dest_ip '192.168.0.32'[ Szerkesztve ]
-
gabyka11
csendes tag
Sziasztok!
Két hete vettem egy WR1043nd routert. Annak rendje módja szerint beüzemeltem. Na most a bibi az, hogy wifin felezi a letöltési sebességet. Kábelon oké, és a feltöltés is rendben. Átnéztem a beállításokat, amennyire tudtam. A netem nem szélessáv csak 10Mbps, és nem korlátozza, hanem rugalmasan felezi. Nagynehezen utólértem a tp-linkes központot, aki azt mondta fogalma sincs, lehet, hogy az antenna rossz. Nem nagyon hiszem, mert letekertem mindegyiket és antenna nélkül is ezt csinálja. Ha több gép van rajta akkor is a fele sebességet osztja szét. Valószínűleg visszaviszem garanciában, de előtte szeretném tudni, ha én csináltam rosszul valamit. Előre is köszönöm!
-
Gaberking
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy bizonyos időközönként, vagy időpontban a 1043 újrainduljon? A legújabb Vargalex féle fw van rajta.
Köszönöm előre is! -
cimp
senior tag
válasz vargalex #37793 üzenetére
A wifi nekem se olyan kokas ezzel az újjal. A routertől 3m-re se fullos, és le is esik teljesen, aztán feljebb kúszik. Szóval mintha lenne egy kis baj vele. wdr3600
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- OpenMediaVault
- Windows 10
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest