- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimp
senior tag
Mégiscsak dolgozik ez, mert a goflex-et is tudom pingelni csak nem jutott eszembe, hogy alarm néven keressem, meg a dune is megy.
Köszönöm a segítséget. mindenkinek. Azért egy tipikus konfigot töltsön már fel valaki, nem szeretnék sem alul sem túlkonfigurálva használni.
Mivel lehet kilistáztatni, hogy ő miket ismer most?
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Meg tudná valaki mondani, hogy mi annak a szolgáltatásnak a neve, ami a belső hálózaton lévő gépek névfeloldását tudja biztosítani? Magyarul: ha megpingelem névvel az egyik gépemet ami a routertől kapott IP-t akkor arra ne az unknown host xxxx választ kapjam.
-
cimp
senior tag
A rendelet hatálya részben nem szerepel a "magán személy" kifejezés!!
Így aki nem cégszerű meghirdetett szolgáltatás kereteiben használja arra ez nem érvényes.
Intruder2k5: Ha jogszabályba ütközik akkor persze! De ha nem akkor csak úgy ne nevezzünk ki valakit bűnözőnek pedig nem is az.
-
cimp
senior tag
A szabvány nem törvény. Magyarországon szabvány az autókban a baloldali kormánykerék, de nem törvénytelen jobb-kormányos autót vezetni. Az egészségkárosító hatásról sem hallottam még az 1w körüli adók esetében. Persze biztos volt már aki megbetegedett ilyen mellett de biztos vagyok benne, hogy diófa mellett is betegedtek már meg, mégsem állítja róla senki, hogy egészségkárosító.
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Azért szerintem az utóbbi időben egyre gyakrabb wifi-s panaszokat nem ártana megemlíteni a 3600-as esetében. Egyrészről alapban is elég gyenge sok mindenkinek a jelszint (nekem is pedig nekem még az első szériás vas van), másrészről az újabb vasakon az openwrt elég szarul muzsikál wifi terén.
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Sustenak teljesen igaza van, hogy egyértelműen leírta mik a kritériumok ahhoz, hogy ne legyen dupla NAT. Elolvasod akkor egyértelmű, hogy állíthatod a cisco-t is, a lényeg, hogy ugyan azon a hálózaton legyenek (akkor a ciscot állítsd 192.168.1.1 re, a tp-linket meg ..1.2 re. ezt is csak a szépség kedvéért, mert egy kis rend azért legyen) vedd le róla (tp-link) a dhcp-t és ne a wan porton legyen rádugva a cisco-ra, hanem az egyik lanon keresztül!
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Nehezen hiszem, hogy ne lenne valami driver. A HP Laser jet 4L -emhez is van, pedig az nem mai darab. Amikor telepíted felhoz néhány driver-t, ha ott nincs akkor megnyomod a wiindows update gombot, vársz vagy 5 percet és hoz egy halom drivert. 4L-esemet is így lehet telepíteni.
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
A mappák tulajdonosait ellenőrizd meg a jogokat. Ha simán sambán vagy ftn hoztad létre akkor jónak kellene lenni.
Belépsz ssh-n. de ha még nem írkáltál eddig olyat, hogy
cd /mntmeg ls -la
ez nem lesz egyszerű.
Próbálkozz az mc vel beírod mc enter (ezt neírd hanem nyomd meg) olyan mint a totalcommander nagypapája.
Ott a file nenü chmos chown pontjaiban lehet beállítani a jogokat meg tulajdonviszonyokat. -
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Én még mindig nem értem miért jó portokat nyitogatni meg így kínlódni a távoli ébresztéssel. Én csináltam a routeren annyi scriptet ahány gépet ébresztek. Ha távolról akarok ébreszteni akkor ssh-n belépve és elindítva a scriptet 10mp. Telefonra meg van direkt távoli scriptindítgató alkalmazás.
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Itt a topic-ban. Kereső: transmission, torrent....
Firmvare csere az első ami kell és az legyen vargalex féle. Itt egyébként a hozzászólások 98%-a ezzel az fw-vel kapcsolatos. Úgyhogy jó helyen jársz barátom, csak olvasgass és olvasgass. Egyébként a vargalex fw blog-jában mindent megtalálsz. azzal kezdd utána itt keresgélj, ha nem találod akkor kérdezz! -
cimp
senior tag
Ez másik hiba mint amit délelőtt írtál. Az megjavult? Itt úgy néz ki, hogy a config file tulajdonosa nem az a felhasználó aki be akar lépni. ls -l mit ír? chown al be tudod állítani.
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Nem kell restart, csak a másik scriptet is aktiválni kell ami az usb bedugásra felcsatolja a fájlrendszereket. Itt ha visszakeresel mindkét script meg van említve. Unmount sript minden felcsatolt fs-t leválaszt? Illetve Alex tudná megmondani, hogy a swap-et le lehet-e így simán választani!
A dlna-t nem tudom mert sosem használtam, de úgy tudom (úgy emlékszem), hogy kellene frissüljön ha a hely ahova letöltesz az benne van a dlna megosztásban. Ha újraindítás után hozza akkor viszont jónak kellene lenni. -
cimp
senior tag
Még vagy három egyszavas hozzászólást dobhattál volna szerkesztés helyett!
Ha a transmission letöltés megy akkor van net. Nekem akkor csinált ilyet amikor a feltöltés kitöltötte a teljes sávszélességemet. Nem tudott elmenni a kérés és így gyakorlatilag nincs net. Transmission beállításaiban korlátozni kell. -
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
swap is kell (a rendszer magától 128 MB-osat csinál) meg ha torrentezni akarsz akkor ext is kell. Az NTFS-t annyira nem szereti a rendszer, hogy akármit is csinálsz lassú lesz!
Ja most értettem meg mi a kérdés. Fájl is jó. Azt Alex írta is, hogy hogyan kell létrehozni. ITT. De az ext3 -ra csináld mert az NTFS-en nem sokra mész vele.
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
A transmission alapból az /mnt/transmission könyvtárba dolgozik! Tehát a HDD -t az /mnt -be kellene mountolni. Így mindent a hdd elé a flash-be tölt. Nincs egy olyan vinyód amit meg tudnál formázni rendesen ext4 re meg swap-ot csinálni? Jobban járnál vele. Ez ráadásul gondolom NTFS. Az sem szerencsés.
-
cimp
senior tag
Egy jó tanács! Soha ne hagyd magad lerázni, mert a kereskedőnek csak addig kedves a vásárló amíg pénzt hagy ott. A hatályos jogszabályok szerint nem vagy köteles semmilyen eszközt a szervizbe vinni és még csak saját kezűleg sem kell megtenned ha azt kézben tömegközlekedési eszközön kényelmesen nem tudod megtenni (ez most nem opció). A kereskedő kötelessége ezekről saját költségén gondoskodni! Odaviszed és ő meg kell oldja. Egy multi a múltkor elkezdte, hogy ő egy hónapig tud ezzel foglalkozni, hívjam fel a vevőszolgálatot és beszéljem meg velük, hogy mi a teendőm. Egyébkéntis a gyártó vállalja a garanciát. Ekkor megkérdeztem ha idézném a szavait a vásárlók könyvében annak mennyire örülne? Három percen belül a kezemben volt a pénz!
Intruder2K: Én emlékeim szerint egyikhez sem kaptam még jótállási jegyet. Pedig vettem már négyet.
-
cimp
senior tag
És a jótállási jegy sem, ha megvan a számla (nyugta)! Vagy az egyik vagy a másik kell. Fogyasztóvédelem álláspontja szerint azt kell igazolni, hogy mikor vetted, és hol. Doboz sem kell.
-
cimp
senior tag
Ahogy doberman írta, lecsatolod és kész. Ha mondjuk a pendrive lassú akkor lehet többet árt egy swap rajta mint amennyit használ. De ott van ki kell próbálni!
-
cimp
senior tag
Semmi dolgod vele, a 8081-es porton egy saját formázó felület van. Ott a 2 és 3 pont exroot-os formázást csinál. Én a 2-est használtam. A végén fel is csatolja, csak használni kell. Telepíteni LuCI-ból tudod az openvpnt meg majdnem mindent. Ami nem kell (szerintem be sincs kapcsolva alapból semmi extra szolgáltatás kivéve a samba meg az ftp azokat viszont manuálisan kell megölni) azt is LuCI-ból tudod ki/be kapcsolgatni.
A telepítés a mostani felületen az fw frissítésnél ugyanúgy mintha gyárit frissítenél, csak a neve alapból hosszú lesz neki és folyamatosan azt mondja, hogy add meg az fw fájlt. Nevezd át rövidebbre, akkor megeszi.
-
cimp
senior tag
Nyilván olyan funkciók 24h-ban futtatására nem használnám amit a router is kényelmesen eltologat. Ha mindenképpen full-ba van használva akkor mindegy. Nekem egy ion-os atom zabált meg 4 x 1.5 TB os vinyóval havi 5 rugót.
Pendrive-al megy. én is ugy hajtottam egy darabig. A nem használt szolgáltatásokat le lehet állítani. -
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Én a torrenteket nem futtatnám atom alapú nas-on mert már egyszer megtettem, de nekem annyi áramot zabált (ami a plazma tv-vel együtt kezdte kétségessé tenni a sör adagomat), hogy két hónap után inkább a melóhelyemen torrenteztem. Felrakod a vargalexet, adsz neki egy vinyót exroot-al és annyi helyed lesz a telepítésre amennyit csak akarsz. Nekem is így van. Azon megy a torrent openvpn minden.
Arról nem is beszálve, hogy itt majd-mindenki azt használja így biztosan lesz segítséged ha elakadsz. -
cimp
senior tag
Hi Alex!
Mikor tudsz ránézni a cuccra?
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
A következőt csináld:
LuCI-ból feléleszted. Kiírja a komplett utasítást MAC Adress -el mindennel. Ezt kimásolod és beteszed egy scriptbe. Futtatási jogot adsz rá. Putty-ból kipróbálod, ha indítod és feléled a géped akkor a script fasza. Androidra letöltöd a Lazier Geek nevű programot (Vagy van ezer más ami ugyanerre való, belép és elindít valamit). Beállítasz egy Actiont-t. Megadod a router elérési címét, a loginhoz szükséges adatokat, és a scriptet amit létrehoztál. Ráböksz és feléleszti a géped. Annyi gáz van alap beállítások mellett, hogy ha otthonról is és távolról is akarod használni akkor a tűzfal beállítások miatt két Action-t kell létrehozni, mert bentről az ssh a 22-es kintről meg 2222 -es porton figyel.Ennyi.
-
cimp
senior tag
Androidból a fing (igen jól van írva) nevű program használható. Ébresztés stabilan működik és egyéb hasznos dolgokat is tud. De én azt csináltam, hogy létrehoztam ébresztő scripteket, ezeket (akár puttyból in indíthatom) egy lazer geek nevű programmal indítgatom androidból. Ezt bekonfigolod, csak ráböksz bejelentkezik indítja a scriptet és kilép.
-
cimp
senior tag
Olyan problémát kellene megoldanom, hogy egy ismerős routerét (vargalex 1.1.7 van rajta) rá kellene venni, hogy mobil netről üzemeljen. A szükséges csomagokat is külön kellene letölteni és rátolni, meg a konfigolás se egyszerű mert kb. 500 Km van köztünk, és az ismerős sem egy tálentum ezen a téren. A kérdés az, hogy hogy lehetne összepakolni valami egyszerű csomagot amit felmásolhatna és putty-ból elindíthatna!?
Várom az ötleteket.
Előre is kösz. -
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
A 3600 -as topic-jában megszületett a megoldás.
Azzal a különbséggel használom, hogy mivel nem akartam ezért telepíteni semmit, csak a scriptet hoztam létre a winyón és
putty-ból indítottam:
/mnt/ncore.sh >> /mnt/ncore.log 2>> /mnt/ncore.log &
Így háttérben fut és a winyón hely is van a lognak.
Azóta nincs semmi gond az nC.. os eléréssel. -
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Hi Alex!
Mobilnet konfigolásra még mindig érvényes ez a leírás?
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Múltkorában feltettem az openvpn-t működik is szépen de most valami furcsaságra lettem figyelmes. Úgy tudtam, hogy a kigenerált kulcsok tartalmazzák azt is, hogy az azokkal feljelentkező kliens melyik IP-t kapja. Erre most hosszas kínlódás után az derült ki, hogy nem azért nem tudok rájelentkezni az adott gépre mert nem fut rajta a kliens, hanem mert más lett az IP-je.
Valamit be lehet állítani, hogy ez fix legyen, vagy másként kell kulcsokat generálni? -
cimp
senior tag
Igen! Az index kicsit belever a karterbe!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Sziasztok srácok!
Olyan problémám lenne, miszerint egy távoli ismerősnek feltettem alex féle firmet, és most kellene a vinyót hozzá izgatni. Állítja az illető, hogy hiába írja be a root + jelszó párost nem engedi be a formázó felületre. így távolról be tudok lépni luci-ba is és ssh-n is. Létezik, hogy a formázó felület megbolondult és más jelszó kellene neki? Ez távolról nem érhető el így nem tudom ellenőrizni. Valami ötlet?
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Hát ez-az. Én nem korlátoztam semmit. De ez még hagyján. Ha akarnám korlátozni se tudom, hogy honnan vette most a beállításokat. Az openvpn configba akármit is állíthatok, akkor is ezek a címek és beállítások lesznek a kliensben. Gőzöm sincs hogy honnan veszi a beállításokat.
-
cimp
senior tag
Urak!
Segítsen valaki hozzáértő.
nem bírok rájönni, hogy mitől írja ezt:
Mon Apr 15 14:11:55 2013 MANAGEMENT: >STATE:1366027915,ASSIGN_IP,,192.168.1.201,
Mon Apr 15 14:11:55 2013 MANAGEMENT: Client disconnected
Mon Apr 15 14:11:55 2013 There is a problem in your selection of --ifconfig endpoints [local=192.168.1.201, remote=255.255.255.0]. The local and remote VPN endpoints must exist within the same 255.255.255.252 subnet. This is a limitation of --dev tun when used with the TAP-WIN32 driver. Try 'openvpn --show-valid-subnets' option for more info.
Mon Apr 15 14:11:55 2013 Exiting due to fatal error -
cimp
senior tag
Mi alapján sikerült megcsinálni?
Nekem már a negyedik lépés sem akar működni:
openssl ca -out server.crt -in server.csr
Error opening CA private key /etc/ssl/private/cakey.pem
1999148104:error:02001002:lib(2):func(1):reason(2)
A:0:fopen('/etc/ssl/private/cakey.pem','r')
1999148104:error:20074002:lib(32):func(116):reason(2)
A:0:
unable to load CA private key -
cimp
senior tag
Szia Alex!
A build-edből, hogy lehetne egy olyat készíteni, amiben nincs benne olyan modul ami nekem nem kell, viszont benne van az openvpn?
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Hi Alex!
Tudsz nekem egy olyan build-et csinálni amiben benne van az openvpn luci-stól mindenestől? Nem akarok ext-root-ot, így meg nem fér rá. Viszont nekem nem kell pl.: dlna, ftp backup, uShare....
Ja! 3600-asra kellene.
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Lehet megér elcseszni rá egy félnapot. A kis mocsok mit képzel magáról.
Szabesz: A tűzfal beállításokba nem igazán mélyedtem még el, csak olvastam a hozzászólásod és láttam, hogy engem is betámadott a kis mocsok. Fél szemmel már alszok, így az egyszerűbb megoldást választottam és átraktam másik portra. De nekem újra kellett indítani, hogy a változtatás életbe lépjen.
-
cimp
senior tag
Csak előbb én tudjam meg, hogy azt hogy kell.
Minden esetre most áttettem másik portra az ssh-t. Azóta csend van.
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Sziasztok!
Alex, a tűzfal szabályok direkt vannak úgy beállítva, hogy bentről külső címmel 2222-es porton nem érhető el az ssh? Csináltam egy script-et ami felkelti az egyik gépemet és a telóról egy alkalmazás ssh-n elindítja. Viszont így két bejegyzés kell hozzá.
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Hi Alex!
Olyat lehet-e valahogy konfigolni, hogy a router automatikusan küldjön wake-up -ot arra az eszközre amire hálózati forgalom jelentkezne de nem elérhető. Vagy csak meghatározott eszközökre. Egészen pontosan arról lenne szó, h van egy NAS -om (windows 2008), ami 5 perc után hibernálódik. De ha szeretném elérni akkor fel kell ébreszteni. De nyilván minden eszközön fel van véve mint hálózati kiszolgáló ahonnan használni szoktam. Azt szeretném ha ott kiválasztom, akkor keljen fel magától.
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
Hát azt felejtsd el. Extroot azért kell, hogy olyan szoftver komponenseket tudj telepíteni ami nem fér a router korlátozott memóriájába. Ha azt lehúzod szerintem nem fogja nagyon szeretni. Másrészről itt már le lett írva sokszor, hogy nem ajánlott az ntfs használata. Tized akkora sebességgel se megy mint amit az ext4 tud. Viszont windows-nál megoldható, hogy használja az ext4-et.
Nem is értem minek lerángatni a hdd-t a routerről. Fixen rajta van, a világ bármely pontjáról elérem, akárhonnan tudom a torrentezést vezérelni rajta....
Ha nagyon akarsz hurcolni magaddal egy vinyót akkor inkább vegyél egy másikat. Szerintem. -
cimp
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Diablo IV
- LEGO klub
- Mikrotik routerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- 27% - MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO vízhűtés!
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A:0:fopen('/etc/ssl/private/cakey.pem','r')