Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
Nem fog működni mert egyik tv sem adja ki ilyen könnyen a jelet HDMI-n. A HDMI alapból bement, HDMI ARC képes eszköz kell(ene).
Olyan eszközről tudsz felvenni ilyen HDMI-SCART átalakítóval ami egy önálló lejátszó, pl. egy médialejátszó, akár egy DVD-lejátszó/felevő amin USB-ről lejátszod a filmet. Mondjuk a DVD-ken szinte mindegyiken van SCART is, így átalakító sem kell
Vagy egy olcsó beltéri egység, azok is tudnak lejátszani és a legtöbbön van analóg kimenet (scart/rca/jack), pl. Amiko márkájúból találsz olcsót, használtan is. De DVD-ből is lehet találni. -
-
cocka
veterán
Kutakodtam és látok mindenféle HDMI-ből SCART csatira forgató adaptereket, de ezek működnek is?
Valószínűleg. Én a fordítottját használom VHS digitalizáláshoz.
De! Talán hasonló minőségromlás várható, mint nálam, amikor összedugtam a SCART kimenettel rendelkező UPC médiaboxot a SCART-HDMI átalakítóval, és az ment a tévébe. Bár magának a TV-nek is volt SCART bemenete, csak kíváncsi voltam mennyit butít az elvben HD adáson. Hát sokat. Színeket fakítja, halkít stb.. bár ez nyilván az adapter hibája. Biztosat nem tudok. Nekem csak olyanom van, ami HDMI-ből YPbPr-re alakít, na ott aztán minden létező hiba előjött, talán a hang volt egyedül jó. Két YPbPr-em is van, sőt asszem három is, de ebben most nem vagyok biztos. Ilyenek, hogy a kép túlkontrasztosított, nem színhelyes, túl sötét, nem a megfelelő helyre rendezi a képet, magyarul az egyik oldalon fekete sávot hagy, emiatt a másik oldalról egy kis rész lemarad (nyilván nem egyszerre vannak jelen ezek a problémák mindnél, hanem külön-külön) stb.. Mondom hát ilyen a világon nincs, hogy a full jó HDMI jelből állítólag a legjobb YPbPr analóg jelet kéne produkálnia és nem jön össze az istennek se. Mintha a gyártók szándékosan szívatnák a felhasználókat. Vagy hát ennyi erővel gyárthatnának olyan eszközöket is, ahol vagy hardveresen vagy szoftveresen az ember beszabályozhatná, hogy milyen színeket, milyen világosságot stb.. akar.
Ugyanez nyilván igaz lehet a HDMI-SCART átalakítóra is, ha már a SCART-HDMI-vel sem voltam teljesen elégedett. Ott leginkább a fakóság idegesített, hogy alig volt színe a képnek.
Analóg korszakban volt színtelítettség gomb a távokon. Nem volt igazán sok gomb képmódosításra a távon, de emlékszem a kontraszt gombra, a fényerő gombra meg erre és ezek elegendőnek bizonyultak. Most meg a digitális tévéken kapsz 20 millió beállítást, elkezded állítgatni és a vége az, hogy na jó, hagyjuk alapbeállításon, mert valahogy sehogy se jó.Pl lapos tv-ben lejátszott pendrájvról indított mkv fájl videojelét HDMI-n bejátszom egy adapter HDMI bemenetre
És a lapos TV-den van HDMI KImenet, ami képet is továbbít? Mert azt elhiszem, hogyha mondjuk (7.1-es) hangot akarsz kivezetni, akkor talán van csak hangot támogató HDMI kimenet, bár nekem ez is erősen kétséges.
Nekem gyanús, hogy általában azért nincs HDMI kimenet a TV-ken, mert így eggyel kevesebb lehetőséget adnak a gyártók a jel másolhatóságára.Működhet??
Ahogy írtam: ott buktad el, hogy a TV képernyőre közvetlenül kerülő jelet, te nem vezeted ki sehová!
Ha ilyesmit szeretnél, akkor vegyél valamilyen USB portos lejátszót, ami lehet pl. bluray lejátszó, dvd lejátszó, set-top box, androidos vagy nem androidos médialejátszó stb..
Ha mákod van, alapból van SCART kimenete, ha nincs, akkor jöhet képbe ez az átalakító (amúgy szerintem sokat egyiktől se várj, a semminél persze jobb), aztán mehet a VHS SCART bemenetére a jel, de mivel onnan kb. csak SCART kimeneten tud továbbítódni, gondolom a tévéden SCART bemenet is van. -
Gallac
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek olyat lehet csinálni, hogy jó képminőségű pl mkv Full HD képminőségű anyagot régi analóg VHS szalagra rögzítsünk?
Tudom "kőkorszaki" dolognak hangzik. Pusztán kíváncsiság, kísérleti dolognak szánom.
Kutakodtam és látok mindenféle HDMI-ből SCART csatira forgató adaptereket, de ezek működnek is? Pl lapos tv-ben lejátszott pendrájvról indított mkv fájl videojelét HDMI-n bejátszom egy adapter HDMI bemenetre és onnan pl SCART csatlakozón tovább a Vhs készülék szintén SCART bemenetre? Működhet?? Köszi a válaszokat. -
draco31
veterán
válasz
Atomantiii #1253 üzenetére
Értem.
Én utoljára akkor nyomtam a VHS-t, amikor ment elsőnek a Jóbarátok utolsó évada TV-ben. Azt mindig felvettem, mert nem minden esetben voltam TV közelben, és még arra is emlékszem, hogy "tömörítve" csináltam. Aztán utána halt ki lassan a dolog.
Na majd nézegetem a hirdetéseket, nyilván a szent grál az lenne, ha egy DVD felvevő kombót találnék fillérekért, akkor meg lenne a digitalizálás is. -
-
válasz
draco31 #1250 üzenetére
ránézésre penész. valószínűleg gond nélkül lejátszható, csak a lejátszó utána lehet, hogy ellátja spórákkal a következő kazettákat is.
megoldás lehet, hogy beáldozol egy lejátszót, vagy alkohollal végigtörölgeted a szalagot. türelem kérdése az egész, egy 180-as szalag csak 260 méter -
draco31
veterán
Hello!
Mennyi az esélye, hogy ez kuka?
Eléggé rideg tartásban tartott kazetták voltak, legtöbb TV-ből felvett műsorok, meg lett unva a rakosgatásuk, repültek. De volt 1-2 ami maradt, szalagavató, ilyesmi személyes. Megéri szerezni egy lejátszót hozzá?
Rideg tartást úgy értem, hogy félig nyitott sufniban voltak 6-7 éve. Közvetlen víz nem érte.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani esetleg olyan digitalizálási módot ahol nem kell végigvárni a felvételt, hanem gyorsabb sebességgel is lehet digitalizálni?
Illetve ha nem, akkor melyik most a legértelmesebb eszköz amit érdemes megvenni? Van egy sony vhs-em, és jó lenne valahogy megmenteni a régi kazikat -
garga01
őstag
válasz
patroly61 #1245 üzenetére
Szia!
Igaz én miniDV-s Sony kamerát használok, de anno volt egy Digital8-asom is, mind a kettő ment FireWire-n keresztül, de én az Ulead VideoStudio-t használtam, meg egy régebbi verziós Sony Vegas-t. Esetleg próbáld meg ezekkel a programokkal. Az Ulead programot több FireWire kártyához is adták régen, nekem van 3 licenckulcsom is, ahányszor vettem használtam egy kártyát, ott volt a CD sokszor bontatlanul -
wéercé
junior tag
Szia!
Köszönöm a választ!
Többször is töröltem és újratelepítettem a programot, de sajnos semmi változás nem történt.
Bőven van tárhely a gépen, az nem fogy el mostanában, de kipróbáltam külső merevlemezre is a mentést, de ugyanaz a helyzet.
A gépen 4 db USB port van, bármelyikbe csatlakoztatom az eszközt, felismeri a gép, de a programban a kép nem látható. -
wéercé
junior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Honestech VHS to DVD digitalizáló eszközt, a régi családi videofelvételek digitalizálására.
Az eszközhöz kapott dvd-ről a programot feltelepítettem és szerencsére azonnal működött minden gond nélkül, így elkezdhettem a régen várt digitalizálást.
Mivel ez egy viszonylag sokáig tartó művelet, így csak pár kazetta digitalizálása fért bele a napba.
A következő nap szerettem volna folytatni a megkezdett munkát, de sajnos jelenleg nem működik a digitalizálás.
Az első nap hibátlan működése után, sajnos nem tudom működésre bírni az eszközt.
Annyit kiderítettem közben, hogy a munkahelyen kölcsönkért próba számítógéppel működik a dolog, így nem az eszköznek van hibája.
Valami a saját laptopommal történhetett, mert csak ezzel nem akar működni újra.
Semmit nem változtattam a gépen, semmit nem változtattam a kábelezésen, csak szerettem volna folytatni az előző nap megkezdett digitalizálást.
Annyit közben megfigyeltem, hogy a videofelvétel hangját lejátssza, csak kép nincs, vagy kék, vagy pedig fekete a kép.
Kettő választás van a programban, vagy a beépített webkamera képe, vagy az AV kábelen bejövő kép közül lehetne választani, de egyiknél sem jeleníti meg a képet.
Sajnos én kifogytam az ötletekből, tegnap egész nap próbálkoztam vele, sajnos sikertelenül.
Tudnátok ebben segíteni esetleg?
Lenne valakinek ötlete, tanácsa, a megoldással kapcsolatban?
Köszönöm!
Üdv. -
garga01
őstag
Részletkérdés, persze van aki nem postázza. De én vettem már 2-őt, persze az eladó is partner kell legyen benne. Alaposan becsomagolta, egyiknél megvolt az eredeti hungarocell-doboz. Nem tudom a menüket, de a Pananánál állítható a képarány.
Ez csak alternatíva a kis konverter helyett, minőségben biztosan jobb. De mindenki azt vesz, amit akar és tud, elfér, stb.. -
garga01
őstag
válasz
nyunyinga #1234 üzenetére
Ezek az Easycap és klónjai nagyon silány minőséget képviselnek. Ha nem túl jó jelet produkál a kazetta és/vagy lejátszó gondok lesznek. Leginkább TBC-s lejátszó javasolt ehhez, vagy FireWire kimenetes kamera ami tud AV-n jelet fogadni.
Ha csak nézni akarod, kösd rá egy tv-re amin van scart vagy rca bement, még akkor lehet jobb eredményt érsz el. Mi a videó pontos típsua? -
nyunyinga
csendes tag
Sziasztok!
Én nem digitalizáni szeretnék, csak VHS-t nézni. Scart RCA apa a videólejátszóba dugva, ahhoz van csatlakoztatva egy Easycap USB videodigitalizáló és ezt dugtam be a gépbe, amelyen Win 10-van. Ennek driver-ét feltelepítettem és OB Studio 30.0.2 programot is. Amikor még nem volt hang volt kép normálisan, aztán sikerült hangot is beállítani, de akkor meg a kép alsó része felülre került, a felső része pedig lentre. Szóval a kép elcsúszott valamiért. Ha visszaállítom az előző beállítást (hogy hang ne legyen) a probléma továbbra is fennáll. Mi lehet a baj? -
hajospeti
tag
Sziasztok!
Az itt olvasottak alapján vettem egy DVD felvevőt, abban a hiszemben hogy az ISOBUSTER program segítségével ki tudom menteni a HHD-ről... a gond az, hogy látja a fájlokat amik rajta vannak, de a kiolvasásához regisztrálni kéne majd 30.rugóért... esetleg tudtok ajánlani másik progit vagy egyéb megoldást?
-
SF96
újonc
Sziasztok!
Laikusként azt szeretném megkérdezni, hogy ha VHS-kazetták anyagát szeretném otthoni körülmények között jó minőségben digitalizálni, mire van szükségem?
Az elmélet mellett gyakorlati javaslatokat is szeretnék kérni, online webshop-okat nézegettem, de nem tudom, mi a különbség egy 5 ezer és egy 25 ezer forintos eszköz között. Tudnátok segíteni, tanácsot adni?Köszönöm szépen előre is!
-
Aureal
őstag
válasz
liszi70 #1217 üzenetére
A te samsungod az egyik üdítő kivétel, ami nem kódolja le a felvett anyagot.
A harddisk közvetlen fájlstruktúrája linux terminálból:
ST3160310CS: 160 GB Volume
(Samsung HR773 dvd recorder)
.
├── AUDIO
├── DIVX
├── IMPORT
│ ├── AUDIO
│ ├── DIVX
│ └── PHOTO
├── PHOTO
└── VIDEO
├── CLIP
│ ├── AA
│ │ ├── CLIP0.MPG
│ │ ├── CLIP0.MPG
│ │ ├── CLIP1.MPG
│ │ ├── CLIP1.MPG
│ │ ├── CLIP1.MPG
│ │ ├── CLIP1.MPG
│ │ ├── CLIP2.MPG
│ │ ├── CLIP3.MPG
│ │ └── CLIP3.MPG
│ ├── AB
│ ├── AC
│ ├── AD
│ ├── AE
│ ├── AF
│ ├── AG
│ ├── AH
│ ├── AI
│ └── AJ
├── CREF
│ ├── AA
│ ├── AB
│ ├── AC
│ ├── AD
│ ├── AE
│ ├── AF
│ ├── AG
│ ├── AH
│ ├── AI
│ └── AJ
├── ERROR.LOG
├── INFO
│ ├── AA
│ │ ├── CLIP0.IFO
│ │ ├── CLIP1.IFO
│ │ ├── CLIP2.IFO
│ │ └── CLIP3.IFO
│ ├── AB
│ ├── AC
│ ├── AD
│ ├── AE
│ ├── AF
│ ├── AG
│ ├── AH
│ ├── AI
│ └── AJ
├── LIST
│ ├── AA
│ ├── AB
│ ├── AC
│ ├── AD
│ ├── AE
│ ├── AF
│ ├── AG
│ ├── AH
│ ├── AI
│ └── AJ
├── RECLISTBAK.DAT
├── RECLIST.DAT
└── TMAP
├── AA
│ ├── CLIP0.MAP
│ ├── CLIP1.MAP
│ ├── CLIP2.MAP
│ └── CLIP3.MAP
├── AB
├── AC
├── AD
├── AE
├── AF
├── AG
├── AH
├── AI
└── AJ
63 directories, 21 files -
-
cocka
veterán
Ha jól emlékszem a VHS most nem is volt a képletben, csak az, hogy a DVD felvevő HDD-re mentett anyagát hogyan lehet kinyerni.
mpeg2-be digitalizálni, azt analóg komponenssé alakítani,
Ez is a DVD felvevők többségének hibája. Most tehet arról bárki, hogy a DVD felvevők többségén nincs HDMI port, így jobb híján csak YPbPr-en mehet ki a cucc miután a HDD-jére rögzítve lett?
Ha csak simán felvettél valami analóg adást koaxról és rajta van a HDD-n ott máris történt egy analóg-digitális konverzió. Ha azt csak lejátszod már akkor is digitális jelet analógra alakít.
-
passz. a vhs alapvető problémája, hogy szar minőségű jel jön belőle (ez nem egyenlő a képminőséggel), és ezt a mostani eszközök nem kezelik jól, mert nem erre vannak kitalálva. ezért digitalizálok dv kamerával, ezen segít a tbc a lejátszóban, és ezen segíthet, ha pl átfűzöd a képet egy dvd felvevőn, ami a képen nem javít, de legalább nem lesznek eldobott kockák szalaghibáknál sem.
-
madrac
senior tag
válasz
liszi70 #1201 üzenetére
Panasonic asztalik is titkosítanak, de találtam rá annak idején valami régi, talán pythonos programot ami kitudta szedni a HDD-ről készített lemez képfájlból a videó állományokat.
A lényeg a lényeg, hogy macerás az egész. Én inkább vettem egy USB-s DVD meghajtót PC-hez és kiírtam hagyományos DVD lemezekre a videókat ahonnan már át lehet tenni PC-re az mpeg2 videókat, ezért tök baromságnak tartom a gyártók egész titkosítási hülyeségeit. -
cocka
veterán
válasz
liszi70 #1221 üzenetére
Amúgy meg a gagyibb digitalizálóknál az szokott lenni a probléma, hogy 25/50 fpst nem is támogat és akkor vibrál a kép. Vagy ugyan ráírják, hogy PAL és NTSC támogatás van hozzá, csak MESECAM nem. A felvételeknek legalább a fele meg MESECAM-ban készült. Ilyenkor jönnek a kizöldült, kililult felvételek.
-
cocka
veterán
válasz
liszi70 #1219 üzenetére
Avermedia C285. Van rajta YPbPr és HDMI bemenet is. Tehát kb. bármilyen DVD felvevőről tudsz átjátszani. De a képet megjeleníteni csak HDMI-n keresztül tudja.
Azt hiszem úgy van, hogy mivel a DVD felvevőknél nem nagyon volt soha 720p, ezért még az YPbPr - HDMI konverter is csak 576p 50-et nyom a HDMI portján.
-
válasz
garga01 #1209 üzenetére
Köszi!
"Following recorders appear to encrypt the Video
Unfortunately it's not all sunshine and rainbows. Despite the fact that IsoBuster is able to find the video recordings on following models, after extraction the video often appears to be encrypted. IsoBuster doesn't support decrypting purposely encrypted video. So, beware.
Sony RDR-HX / RDR-HXD models: 510, 520, 525, 710, 715, 717, 720, 722, 725, 727, 730, 820, 825, 900, 910, 919, 920, 925, 1000, 1010, 1020, 1025If you have encountered other models that also encrypt the data, IsoBuster supported or not, do let us know so that we can complete this list." -
"Én Samsung hdd-st recordert használtam. Szabvány sata hdd volt benne. Gépre rádugtam és linux alól sima mpeg2 fájlok szintjén láttam, másolhattam a tartalmát. Nekem semmi iso mókoló nem kellett hozzá.
"
Igen, tudom, privátban beszéltük annak idején.
A te samsungod az egyik üdítő kivétel, ami nem kódolja le a felvett anyagot. Ebből is kindulva kérdeztem meg, hogy vajon a sony lekódolja-e. Lehet, hogy a többség kódol, vagy saját fájlrendszert használ, de ha vannak kivételek, akkor van esély arra, hogy esetleg az a Sony sem kódol.
-
cocka
veterán
Gondoltam annyira nem leszek amatőr, hogy natúr világítás mellett csinálom, mert úgy se látnék semmit, de erős fényű zseblámpával se látok sokkal többet, aminek akkora fényköre van, hogy a fél szobát beteríti.
És nem. De majd rákeresek, hátha van neten disassembly videó.
-
cocka
veterán
Én Samsung hdd-st recordert használtam. Szabvány sata hdd volt benne
Én nem tudtam megállapítani az LG-nél, hogy milyen port az, mert bár az optikai meghajtónál könnyebben látható mi hogy van, de ott is valami IC panel van előtte, ami nagyon úgy tűnik, hogy része a cuccnak. Tehát ránézésre nem IDE és nem SATA. SCSI meg bármilyen változatban nyilván drágább lett volna.
Tehát ez az öröm (= nem nyúlok hozzá) vagy töröm kategória.
-
cocka
veterán
válasz
liszi70 #1207 üzenetére
És a hang?
Erre írtam ezt:
vagy közvetlenül az analóg forrás is felvehető.Ami azt jelenti, hogy YPbPr bemenet értelemszerűen (legalábbis számomra) mindig hanggal együtt értendő, mivel én olyan eszközt még nem láttam, ami támogatja az YPbPr-t és ne lenne rajta a hanghoz stereo RCA kimenet vagy bemenet.
Azaz egyszerűen a DVD felvevő YPbPr kimenetét az RCA audiojával együtt rákötöm az Avermedia YPbPr és RCA bemeneteire.
Gyengébbek kedvéért minden YPbPr-t támogató eszközön van: zöld-kék-piros videó és fehér-piros audio RCA hüvely.
Egyébként az YPbPr -> HDMI konverterdoboznál ugyanez a helyzet. 5 lyuk a fenti színek szerint és egy HDMI female port.
-
Aureal
őstag
válasz
garga01 #1210 üzenetére
Nem s-vhsről beszélek, sima vhs-ről.
A kérdés az volt, hogy ha scart kimenetből fordítóval is kihozható volt az s-video jel (ha nincs közvetlenül is akár ilyen kimenete a berendezésnek), akkor miért jobb/rosszabb a minősége a scarttal szemben, amit a fenti linken lehet olvasni pl.? -
garga01
őstag
Hülyeség ez az összehasonlítgatás. A scart egy csatlakozó fajta és nem video jel. Scarton mehet kompozit, RGB, S-video vagy akár komponens jel is csak tudnia kell mind a 2 eszköznek.
Lehet egy S-video kábel is sz.r, ugyanúgy mint egy scart. De ha már van vmin scart célszerű azt használni, mivel a video jelen kívül a hangot is átviszi. Persze jó minőségű kábel kell, pl. [link], [link]
A lényeg, ha egy S-VHS videóról beszélünk, ugyanaz az S-video jelet adja ki scarton és az S-video csatlakozón is (max a scarton be kell állítani, hogy azt küldje) és tök egyforma a kettő. A kábelen mehet el a minőség. -
Aureal
őstag
válasz
liszi70 #1207 üzenetére
Az én pio-mat pl. tök könnyű volt szétszedni, és összerakni is. Kivettem belőle a hdd-t, rátettem gépre, de sajnos az kódolt.
Én Samsung hdd-st recordert használtam. Szabvány sata hdd volt benne. Gépre rádugtam és linux alól sima mpeg2 fájlok szintjén láttam, másolhattam a tartalmát. Nekem semmi iso mókoló nem kellett hozzá.
(Egy Panasonicot meg most vittek el épp 7000-ért a jófogon. [link] Annyit még az is megért 250-es hdd-vel… Haver pont jól járt volna vele, hogy hdmi-s volt.)
-
Köszi!
"De van YPbPr és arról konvertálható HDMI-re"
És a hang? Mondjuk van rajta digit out, de akkor ez több menetes móka. Neked milyen avermedia-d van?"IsoBuster.... És ez minden márkánál ilyen egyértelmű?"
Nem tudom. Most azt olvastam, hogy nem tudja mindegyiket dekódolni, csak egyes típusokat. De fogalmam sincs, hogy a szóban forgó Sony-t ismeri-e. Ezt hol lehet lecsekkolni?"Szóval egyes márkáknál már a szétszedés sem olyan straightforward, mint amilyennek tűnik."
Elhiszem, de lehet, hogy egyszerű. Az én pio-mat pl. tök könnyű volt szétszedni, és összerakni is. Kivettem belőle a hdd-t, rátettem gépre, de sajnos az kódolt. -
cocka
veterán
válasz
liszi70 #1201 üzenetére
De van YPbPr és arról konvertálható HDMI-re ami már felvehető vagy közvetlenül az analóg forrás is felvehető. Az Avermediámon van YPbPr bemenet is.
Szóval elvileg megoldható a felvétele akkor is, ha be van kódolva.
a kódolás feloldható IsoBuster programmal,
És ez minden márkánál ilyen egyértelmű?
Én az LG-met megpróbáltam szétszedni és mind a vinyó, mind az optikai meghajtó valami speckó lapkával van összeforrasztva. Csavar is kb. 1-2 van látható és elérhető helyen ami kicsavarható. Magyarul ha mindenképp ki akarod szedni, akkor max. eltörni lehet az egészet, de akkor vélhetően soha többet nem fogok rá felvenni semmit. De még az is lehet, hogy a szoftver is behal tőle. Szóval egyes márkáknál már a szétszedés sem olyan straightforward, mint amilyennek tűnik.
-
Aureal
őstag
Régi kérdés:
A forrás jel minősége szempontjából szerintetek amúgy scarton vagy s-videon volt érdemes kijönni vhs eszközből?
Elvileg voltak közvetlen s-video kimenetes készülékek is, de ugyanúgy a scartra is léteztek fordító adapterek s-video, rca kompozit és audio csatlakozással. Tehát a scartból közvetlenül is lehozható volt az s-video. De akkor ez a fogadó készülék feldolgozó részeinél volt mérvadó, hogy jobb vagy csak átlagosabb video jelet kaptunk?Itt találtam egy összehasonlítást, de hogy a scart “finomabb részleteket” adott volna, ill az s-video “pixelesebb képet” produkált volna, hát ez kissé nehezen hihető.
Táblázat az oldal közepén >> https://finddiffer.com/scart-or-s-video/ -
SONY RDR-HX520 hdd-s íróval szeretne VHS-t digitalizálni egy ismerősöm, de ha jól látom ennek nincs digit kimenete, szóval nem jut előrébb, ha a belső HDD-re kerül az anyag. Viszont: a sony-nál a hdd-re írt anyag le van kódolva? Szóval ha kiveszi a hdd-t, akkor lehetséges átmásolni PC-re, vagy kódolt, mint pl. a pioneer-nál? (Tudom, hogy a kódolás feloldható IsoBuster programmal, de szerintem ez már túlmutat az ismerősöm kompetenciáján.
)
Új hozzászólás Aktív témák
lo Eme írás szóljon egy kis bevezésképpen a témában járatlanoknak, és az érdeklődőknek.
- TCL LCD és LED TV-k
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Musk szerint a Tesla humanoid robotjai már jövőre a Marsra indulnak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Háztartási gépek
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- SZERELEMGÉP! Corsair GAMER PC eladó BOMBA ÁRON! i7/1080Ti/32 Gb RAM/SSD!
- HP E24u G4 - egy függőleges hajszálkarc a képen- 1920x1080 - full HD - IPS - Hdmi - USB-C - Pivot
- Iphone 11 Pro Max 64gb törött!
- MacBook Pro 13" Retina (2015 eleje) Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
- MSI R6770 (MS-V214) 1 GB GDDR5 128 bit PCI-E videokártya
- HPE Apollo 4200 Gen9 132TB+400GB rack szerver - E5-2620v4, 128GB RAM, 2x25G NET, 4GB RAID/ZFS, ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest