- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
Sziasztok!
Köszi Mindenkinek.
Majd csak holnap leszek otthon, hogy tudjak vele foglalkozni.kenicsab:
Nem aktuális, hanem minden jelforrás van beállítva.nicu71:
Bocs, ha egy kicsit értetlenkedem, úgy hogy én kérek segítséget.
Mi köze lehet a PLEX-nek ahhoz, hogy a TV nem a beérkező adás minősége alapján állítja be a képbeállításokat? S melyik rendszert indítsam újra? -
gycs02
aktív tag
Sziasztok!
Lassan egy év után ismét rászántam magam, hogy a megvásárolt képbeállítások alapján beállítsam a TV-t, az első sajnos nem sikerült megfelelően. Akkor elvileg a 20p fehéregyensúlyt nem szerette A C805, odáig el se jutottam, hogy a mostani gondot teszteljem.
Az a gondom, hogy hiába állítok be mindent a leírás szerint, az SD-HDR-DV váltást nem ismeri fel. Először elindítottam egy SD filmet, s a mozi módot átprogramoztam. Utána jött egy HDR10, ehhez is hozzá programoztam a mozimódot. Ezután újra elindítottam az SD filmet, s sajnos maradtak a HDR10-es beállítások. Annyit hozzátennék, hogy PLEX-ről küldtem rá a fenti tartalmakat.
Akinél működik a váltás, leírná pontosan, hogy mit hogyan csinált?K gycs
-
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
Szerintem amilyen minőségben sugározza az RTL a BL-t, teljesen mindegy milyen beállítást használunk. Persze lehet nem minden szolgáltatónál ugyanaz a minőség, nálunk a telekom műholdas szolgáltatása van. Annyira xar az RTL 3 minősége, hogy nem lehet elolvasni a mez számokat. Jobb lett volna, ha marad a birodalmi csatornánál a jog.
-
gycs02
aktív tag
Szia!
Ezen valahogy átsiklottál:
[link]
Ezért rákérdeznék még egyszer.
Leírnád egy kicsit részletesebben. Nálunk műholdas stb van, ami nem androidos. A TVn a bt be van kapcsolva. A dupla visszanyílra annyi történik, hogy az elsőre kiírja, hogy melyik hdmit használom másodikra eltűnik a felírat. TV c805.
Köszi -
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
Szia!
Kb. 2 hónapja felvettem már ezt az ötletet.
55C805 38 v135
Minimális hibákkal találkoztam. Árnyalat váltás, egyszer hang csúszás, amit a kikapcsolás megoldott. Akadással nem találkoztam vagy nem veszem észre. Azt hozzáteszem, hogy thome műholdas előfizum van, nem droidos box. Csak ezen és plexen keresztül megy a tvzés. -
gycs02
aktív tag
Igaz nem teljesen ua sztori, de nálam az optikán, ha auto van beállítva csak sztereó megy át, ha auto helyett optikát választok akkor jó. Egy próbát szerintem megér.
-
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
Szia!
Nekem is ez a gondom. Itt volt szó az ismeretlen források telepítésének engedélyezéséről. Akkor megnéztem, most elvileg uo keresem, de nem találok ilyen opciót. Aki használta ránézne, hogy meg van-e még és hol (C805). Lehet az új fw-vel ezt is eltüntették?
Köszi! -
gycs02
aktív tag
Szia!
Én érdeklődtem nemrég, s próbáltam összehozni, de még mindig nem sikerült. Mondjuk sok időm nem volt rá. Biztos, hogy ez a jó kiosztás? Amit én találtam szintén az amazonon, leírásban szintén szerepel TCL az más kiosztás.
[link] . Most már van itthon mindkettő, egyikkel se megy. Lehet valami beállítás gondom is van vagy a tv-n vagy a dvd-n. Akinek esetleg sikerült beüzemelni az av-t, megnézhetné, milyen a kábel kiosztás. -
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
Szia!
Nekem is volt beragadt pixelem. A legfelső HDMI-n használtam a Set Top Box-t és egyszer véletlenül bekapcsoltam a játék módot, utána jött elő. Hiába állítottam vissza, nem tűnt el. Aztán egyszer átdugtam az Arc-os HDMI-re, s eltűnt, ezután megpróbáltam a felső HDMI-t, s nem jött vissza. -
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
Ezt olvastam én is, de akkor már megtörtént a gyári visszaállítás, s mivel eleve nem volt gondom a képi beállításokkal, nem foglalkoztam vele. Ha rászánom ismét magam, milyen forrásról érdemes ráküldeni az anyagot. Ki hogyan csinálta? Emlékeim szerint én plexen átküldött tartalmakkal végeztem a beállításokat.
-
gycs02
aktív tag
Szia!
55c805-ön nekem nem volt gondom a gyári beállításokkal mozi módot használva, de a DV-je is megfelelt. Ettől függetlenül úgy gondoltam letesztelem a Vhiktor féle ajánlásokat. A beállítások után, nekem így nézett ki egy YT videó: [kép] Nem tudom mit ronthattam el, de csináltam egy gyári visszaállítást, s azóta nem foglalkoztam vele. Az egyértelmű, hogy két azonos típusú TV-n ua beállítások nem biztos, hogy teljesen fedik egymást, a tényleges kalibrálással lehet csak megfelelő eredményt elérni. De a képen látható hibákat szerintem az okozta, hogy valamit rosszul vgeztem el. Nem hiszem, hogy egy jól kalibrált TV értékeit egy másikon beállítva ennyire elcseszi azt.
Lehet egyszer majd nekifutok megint, hátha jobban sikerül.
-
gycs02
aktív tag
Sziasztok!
Ránéztem még néhány dologra. New fw, plexen keresztül DV film lejátszása. Induláskor sötét módra vált, ha leállítom a filmet mozira áll vissza. Ránéztem erre a hálózati frissítésre, nekem is felajánlja, de egyelőre nem frissítettem.
[kép] [kép]
Ami még felvetődött bennem, hogy a termékinformációnál több adat is szerepel, vajon mindenkinek egyformák ezek?
Nálam ezek vannak:
Oprendszer: TVM6.0.1_868ec6172_240224
Termékverzió: V8T653T01-LF1V098.000861
Projektazonosító: 38
Ügyféltípus: TCL-EU-MT9653-S1 -
gycs02
aktív tag
Egy kis infó az új fw után.
Az alapbeállításaim megmaradtak, pl.mozi mód, áruházi mód kikapcsolva. D atmos nekem van a menüben,hogy rzt ki is adjs, nem tudom, nincs hozzá megfelelő erősítőm. A hang kimenet autón van, eddig az erősítő felismerte a rá érkező tartalmat, most csak akkor, ha kiválasztom melyik kimenetet használom. Az SD szerintem xarabb lett. A többivel meg vagyok elégedve, lehet változott, én nem vettem észre. Viszont ez az elszíneződés nálam is előjön néha. Tegnap nosztalgiáztam egy kicsit.Duna TV, Falfúró nézése közben párszor előjött, egy rózsaszínesebb képvilág. Legfeltűnőbb a logó volt, fehér helyett szép rózsaszín.
Kiváncsian várom a fejleményeket. Jól jönne DG engedélyezése. -
gycs02
aktív tag
A nagy fw mizéria miatt én is ránéztem a c805-re. Bekapcsoláskor az fogadott, hogy frissítés letöltve. Ránéztem még nem frissített. Kis idő múlva, feldobta, hogy most vagy legközelebb. Vissza nyíllal kiléptem, sajnos ez sem segített, következő bekapcsoláskor telepítette, hiába volt kikapcsolva nálam is az autofrissítés.

Remélem én nem vagyok annyira vájtszemű
, ha még is jövök beállításokért.
Az normális, hogy a névjegyen c755 szerepel? -
gycs02
aktív tag
Igen ez is opció, de ha a test sincs megfelelő helyen, akkor dugdoshatok bármit bárhova.
S úgy néz ki be is jött: [link]#26303L.Brendon
A 155 cm így megadva nem sokat mond. Ha a 2 oldalán szekrény, fal van, akkor nem fér be, mert a TV szélessége 190 cm. Lejjebb tekerve megtalálod az általad linket oldalon. -
gycs02
aktív tag
Üdv minden válaszolónak és köszi a segítséget!
Elnézést, hogy csak az utolsónak írok!
Most jutottam el a próbáig, s pont találtam itthon egy ilyen kábelt. Szín szerint összedugva nem működött, ezért kimértem a kiosztást. Így a kép alapján fentről a kábelem kiosztása fehér-sárga-test-piros. Ez alapján összedugtam, sajnos így se megy.
Két lehetőség jutott eszembe.
Az egyik, hogy nem aktív a DVD kimenete (ehhez meg kell találnom a használatiját), a másik, hogy a TV AV bemeneti kiosztása nem olyan, mint a csatolt képen.
Esetleg valakinek pontos infó a kiosztásról?
S egy harmadik is beugrott, az első, rossz bekötés esetleg kinyírt valamit a TV-ben? -
gycs02
aktív tag
Sziasztok!
C805-ön az av adapter nevezetű jackre mi köthető?. Van egy dvd lejátszó, amin csak scart és rca van, s néha használjuk még, azt rá lehet kötni?Köszi
-
gycs02
aktív tag
-
gycs02
aktív tag
Sziasztok!
Plex-en keresztül futó filmek esetében az optikán rákötött erősítő felismeri a ráküldött hangformátumot. A yt-n nézett tartalmak esetében csak sztereo jelet ismer fel. Ez valami beállítás gond lehet? Esetleg csak prémium esetében működik?K gycs
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- LEGO klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Crimson Desert
- Ingatlanos topic!
- Futás, futópályák
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mi köze lehet a PLEX-nek ahhoz, hogy a TV nem a beérkező adás minősége alapján állítja be a képbeállításokat? S melyik rendszert indítsam újra?

Vhiktor