Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-21 15:06:57

LOGOUT.hu

Az OFF-topic használata kötelező! F.A.Q. új játékosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47890) kicsicsuvi válasza Menthirist (#47889) üzenetére


kicsicsuvi
tag

"Ha élvezetes sci-fi játékot akarunk, akkor el kell engedni a pontos méretarányt, percek, órák alatt el kell tudni érni azt, amit évekig, sőt akár évezredekig, évmilliókig tartana akár fénysebességgel is."

Nyilván, ezzel nincs is gond. De a Star Wars sem mondta magáról azt soha, hogy "properly simulated" :D. És én sem akarnék még egy KSP szintű szimulációt sem (mármint a fenét nem, de teljesen értem, hogy a nagy többség nem élvezné, így abszolút elengedtem), de egy minimális odafigyelésnek azért örülnék - legalább ne a légkörben legyen az az űrállomás, és ne mondja Chris azt, hogy jól számolják a gravitációt.

"Filmekben sem akadunk fel általában ezen, szerintem itt is felesleges." Hát azért ehhez lenne egy-két szavam, de nagyon a műfajtól függ, egy űroperától én sem várom el, hogy pontos legyen. Szerencsére azért készülnek elég jó hard sci-fik (pl. The Martian, Expanse sorozat), amik a hibáik ellenére egészen valósághűek.

Malibutomi "Mas jatekban meg egy banantol felgyogyulunk a fejlovesbol." Sőt, a harmadikban egy vízvezetékszerelővel ugrálunk gombákra a csatornában, de nem tudom, hogy ez hogy jön ide :)

"Nem a realitas hanem a jatekelmeny a lenyeg." Persze, de vannak nagyon illúzióromboló dolgok, és ezek egyénileg különböznek. Ha nem figyeltem volna a középiskolában fizikaórán, nem játszottam volna pár 100 órát űrszimulátorokkal, vagy nem követném azt, hogy mi történik éppen az űrkutatásban, valószínűleg nekem sem tűnt volna ez fel. Biztos van olyan terület, amihez meg te értesz valamennyire, és a fejed vered a falba, mikor egy játékban vagy filmben azt látod, hogy a legkisebb odafigyelés nélkül, nagyon rosszul mutatják be az adott dolgot.

De részemről ennyi volt, úgy tűnik, itt csak nekem van olyan alacsonyan az ingerküszöböm, hogy az ilyeneken felhúzom magam :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.