Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-10 12:39:33

LOGOUT.hu

Router gondok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4551) sasreti


sasreti
csendes tag

Sziasztok van egy kis gondom. Router: TPlink WR741ND, erre van rákötve 2 gép egy wifin, és egy kábelen. A router (elvileg) jól be van konfigurálva (MAC címhez fix IPt rendel, és a torrenthez a megfelelő port is nyitva van). utorrentet használok és ott a tesztelésnél is kiírja hogy minden ok, a proforwarding.com (asszem) ott is van egy ellenőrző progi az is kiírja hogy minden ok.
A gond a következő: A letöltés tökéletesen megy, és letöltés közben még a visszatöltés is úgy ahogy működik. Viszont mihelyt leszedett valamit és már csak seedelni kell egyszerűen nem tölti vissza, mintha nem tudna kapcsosodni senkihez.
Mellékelek egy képet az utorrentről lehet hogy ennek a beállításainál van baj.
(megjegyzem a router megvétele előtt semmi bajom nem volt).
Ha valakinek van még valami ötlete legyen szíves megosztani velem.

U.i. Windows 7, tűzfal bekapcsolva, Avira bekapcsolva (de ez a router előtt is így volt)

(#4552) Pulsar válasza sasreti (#4551) üzenetére


Pulsar
veterán

és ha nem routerrel van a net, akkor meg megy a seed simán?

(#4553) Medcomp


Medcomp
tag

Sziasztok!

A gondom a következő lenne. Több NetGear WGR614EE router is csinálja, ha kábelnetre kell csatlakoznia, akkor gond nélkül csatlakozik, viszont egy idő után (változó, van hogy egy nap, van, hogy egy negyed óra) nem működik tovább a net, pedig a státuszban azt írja, csatlakoztatva van, van IP cím, DNS, minden, csak se torrent nem megy, se e-mailek, se böngészők. Ha a státusz ablakban nyomunk egy Release-Renew-t, akkor azonnal visszaáll minden, és megy tovább. Több különböző kábelszolgátatónál (Fibernet, Rubicom) is ezt csinálja, ADSL-nél (T-home) semmi gond, hibátlanul megy mind hetekig. Valami beállítást kéne átállítani, vagy szoftveres gond? Hardvert nem hiszem, mert van köztük v7-es és v9-es is, mind új (max 3 hónapos) garis, csak amíg nem tudok biztosat nem vinném vissza őket.

www.medcomp.hu

(#4554) sasreti válasza Pulsar (#4552) üzenetére


sasreti
csendes tag

Igen. Kb 2 hónapja van csak routerem, és előtte tökéletes volt. tegnap este kipróbáltam Azureus Vuze klienssel is. A letöltés megy 4-5Mb/s közben a feltöltés 800Kb/s-1,5Mb/s .
Majd miután letöltötte, megáll a feltöltés, illetve lemegy 8Kb/s-ra. Vuze alapbeállításokon, port tesztelés ok! Egyszerűen nem értem.

[ Szerkesztve ]

(#4555) jocobal


jocobal
csendes tag

Van egy smc7908vowbrb routerem, amelynek a wan portja egy adsl modem.
A problémám, most már kábelen jön az internet hogyan tudnám használni teljes értékü routerként - bejenlenkezés az internetre voip-telefon stb.-.
A segítséget előre is köszönöm.

(#4556) Mathias-2120


Mathias-2120
tag

Sziasztok!

Asus RT-G32-es routerem van, és olyan gondom akadt, hogy nem működik rendesen a torrent (utorrent), azt írja ki hibaüzenetként, hogy a router vagy a tűzfal korlátozza a bejövő kapcsolatot. A letöltés normálisan megy, de feltöltés már nem vagy csak alig. Meg van adva, hogy ki kell nyitni egy portot. Nos ezt nem tudom pontosan, hogy hol kell. Belépek a router menüjébe, ott van olyan, hogy "port triggering" próbáltam ott is azt a bizonyos portot, de semmi. Van olyan, a "Virtual Server", ott is próbáltam, nem sok sikerrel. Olyat pl nem találtam, hogy port forwarding. Hol próbálkozzak?

A gép a routerhez wifin csatlakozik.

Tudtok ebben segíteni?

Segíts magadon, Isten is megsegít!

(#4557) Tosee válasza Mathias-2120 (#4556) üzenetére


Tosee
őstag

Szia!

Virtual server résznél kell portot megadni!
Meg kell adni a géped ip-címét (ezt érdemes fixre állítani több számítógép esetén, vagy lefoglalni egyet MAC alapján a dhcp -> address reservation vagy hasonló résznél), majd az engedni kívánt portot (amit az utorrent használ)!

Esetleg a gépre telepített szoftveres tűzfal is blokkolhatja!

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#4558) anonimus25


anonimus25
tag

sziasztok.
nekem egy pirelli drg a225g routerem van és ezen keresztül megy a net a lakásban és az ip tv is.egy olyan segitsék kellene hogy:

-két gép van a családban és töltünk mind a ketten tesommal.
ezzel csak az a gond hogy hiába mondom neki vegyen vissza a letöltésböl nem csinálja igy ugye ö foglalja a sávszélesség nagy részét.nálam ezzel ugye belassul a netezés és a letöltés.

- szeretném megkérdezni valaki le tudná irni hogy hogyan lehetne leszabályozni a routert ugy hogy kb a fele sávszélesség nála fele nálam legyen igy nem lenne vita és nem tudna a kelleténél többet használni.erre van egyáltalán megoldás ennél a készüléknél?
segitségeteket elöre is köszönöm nektek.

A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.

(#4559) szabifotos


szabifotos
senior tag

sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy vennék egy TP-LINK TL-WR941ND routert aminek 3 antennája van. Az antennák közül az egyik helyére egy erősebbet csavarnék (TP-LINK TL-ANT2408C ) + 5 méteres kábellal megtoldanám az működni fog attól, hogy nem egyeznek az antennák típusai?

(#4560) gazette


gazette
csendes tag

Sziasztok,

van egy D-LINK DI524 ruterem + DIGI net.
Ruterrel 3,3 toltok, mig kozvetlenul a gepre radugva 9-10.

Letezik hogy nem bírja a ruter a netet es ha igen, akkor milyen rutert ajonlotok ami tamogatja a Gs wifit ?

Segitsegetek elore is koszonom

(#4561) CHIPman


CHIPman
nagyúr

Üdv.
Leírnám a sulim hálózatának lényeges szerkezetét, és utána kérdeznék, így érthetőbb.
modem-router-router-switch
____________-switch
Az lenne a lényeg, hogy valaki az egyik router admin jelszavát átírta, és lejelszavazta a wifit. Ugyebár így arra nem lehet rácsatlakozni, és gépről nem lehet egyik router admin felületét sem elérni a switchek miatt. A még működő WiFi-ről viszont be lehet menni az egyik router adminjába. Amibe be lehet menni, az a router Edimax, és feltételezem, hogy a másik is az, mert a WiFi-hálózat neve ugyanaz. Nem lehetne valami olyat csinálni, hogy valami módon bejutni az egyik router admin felületéről a másikéba, hogy át tudjuk állítani a WiFi-jelszót és az adminét? Remélem érthető. A routerekhez nem férünk hozzá, így a reset kilőve. Remélem valaki tud valami építő jellegű ötletet mondani, mert elég lehetetlennek tűnik.
szerk.: A rajz a hozzászólásban is jól látszik, de leírom itt is. Van a modem, amire feltételezhetően van kötve egy router. Erről kapja a másik router a netet, illetve emellé van kötve egy switch a "fő" routerre. A másodlagos router is kapott egy switchet.

[ Szerkesztve ]

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#4562) Antiserver


Antiserver
csendes tag

Üdvözletem!

Két hete vásárolt Linksys WRT320N típusú wifi router a tegnapi napig tökéletesen működött, azóta azonban nem hoz létre internetkapcsolatot, képtelen betárcsázni. Kapcsolatom Invitel ADSL, PPPoE, a modem rendesen működik, számítógépről közvetlenül be tudok tárcsázni. Próbálkoztam a router áramtalanításával, resetelésével, újra beállításával, de egyik sem hozott sikert. Helyi hálózatot úgy veszem észre kiépít a rákötött gépek között, de az internetre nem tud betárcsázni.

Valamit szerintetek még megpróbálhatnék, vagy vigyem garis szervízbe? Csak mert nem akarok potyára fizetni ha mégis jó csak én néztem be valamit :F

Köszi előre is a választ!

(#4563) lajosx


lajosx
őstag

Sziasztok!

Lenne egy olyan gondom,hogy t töl kaptam egy THOMSON ST780 rotuert,és codozni szeretnénk steam-en keresztül,de nem tudnak rám csatlakozni a többiek,nem tudja véletlen valaki mit kell beállitani?Az upnp az engedélyezve van de nem müködik.Köszönöm elöre is a válaszokat.

:R

(#4564) Veyron007


Veyron007
csendes tag

Sziasztok!

Egy viharos időben 1-2 éve kisült a tárgyban említett routerem WAN portja. Kaptam egy tippet, miszerint a prohardveren van néhány tehetséges szakértő, aki ki tudná nekem ezt cserélni olcsó áron.
Kérem mihamarább jelezzen, aki tud ebben segíteni. Ha lehetséges, keressetek meg Privátban is!

Előre is köszönöm!

Üdv.:
V007

[ Szerkesztve ]

(#4565) KicsiUbul válasza lajosx (#4563) üzenetére


KicsiUbul
őstag

[link]

Értem én...

(#4566) Shiku


Shiku
aktív tag

A wifis router bezavarhat a TV-nek?

(#4567) Truman válasza Shiku (#4566) üzenetére


Truman
senior tag

Nem.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#4568) Shiku válasza Truman (#4567) üzenetére


Shiku
aktív tag

ok :D:D köszönöm :B

(#4569) Veyron007 válasza Veyron007 (#4564) üzenetére


Veyron007
csendes tag

UP!

(#4570) horthykatona


horthykatona
csendes tag

Helló Doki! Az a problémám hogy nem birok bemenni a routerembe. Beírom a számát fönt, aztán beadja egy keretbe hogy hitelesítés szükséges!!! De nem tom mi a jelszó???? Beírom hogy - admin -de a jelszó????? Mikor megvettem pár hónapja akkor beengedett!!!!! Minden telepítés után portot kell nyissak hogy seedeljen????

(#4571) Peter Kiss válasza horthykatona (#4570) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Resetelni kell a routert, utána az alap felhasználó név+jelszó párossal tudod használni.
Ha van a routerben UPnP lehetőség, akkor azt kell bekapcsolnod (a torrentkliensben is), így zöldebb leszel, mint a Grean Peace. Ha nincs, akkor kell minden géphez 1-1 portot rendelni torrenthez.

Ezt a telepítéses részt meg nem értem. :U

(#4572) Truman válasza Peter Kiss (#4571) üzenetére


Truman
senior tag

Lehet a Windows telepítésre gondol. Mert ha utána újratelepíti az Utorrent-et, már nem az a port lesz használatban mert a program azt olyankor, véletlenszerűen generálja.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#4573) Peter Kiss válasza Truman (#4572) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Nem vagyok teljesen biztos benne, de az uTorrent alapbeállítása az UPnP-re az, hogy "be". Így, ha a routerben bekapcsolja az UPnP-t, sosem lesz gondja.

Még valami: tűzfalban is engedélyezni kell az UPnP-t.

(#4574) Truman válasza sasreti (#4427) üzenetére


Truman
senior tag

@ Sasreti

Ha fix IP címet akarsz a klienseknek, akkor azt nem az ARP Binging-el kell, hanem a DHCP menüben az Address Reservation-al. Egyébként az UPnP-t sem ártana engedélyezni ha Utorrentet használsz.

[ Szerkesztve ]

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#4575) lajosx válasza KicsiUbul (#4565) üzenetére


lajosx
őstag

Köszi a linket,de ezt néztem énis,nekem nem utorrentel van gondom hanem cod-al:) igy milyen portot adjak neki?azt nem tudom megnézni,,,lehet hülyeséget írok akkor elöre is bocs:):R

Meg a másik hátha erre tudja valaki a választ.Hogy a speedtouch helyett raktam egy sima d-linkes modemet,meg egy netgear routert,és azzal jó is minden,de viszont szakadozik a net azzal lehet valamit csinálni?A speedtouch-al azzal nem szakadozik,de viszont nem jó az upnp,hiába engedélyezem,az utorrent az megy de nem tudnak rám csatlakozni,ha játszani szeretnék.Köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#4576) horthykatona


horthykatona
csendes tag

Szegasztok! Sikerült valamit alkotnom csak még az hiányzik , hogy a tűzfalba is engedélyeztessem a UPnP-t. Csak nem tom hogy melyikbe kell?? A windowsba vagy a routerbe???? Amúgy kössz szépen a jótanácsokat!!!!! Okés dzsokés a helyzet!! :C :C :C :C :C

(#4577) Veyron007 válasza Veyron007 (#4569) üzenetére


Veyron007
csendes tag

Ha valaki tud segíteni e-mailben keressen meg PLS! Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#4578) Finwe


Finwe
őstag

Hali!

A problémám első fele: [link].
Azóta azt csináltam, hogy kicseréltem a gépek csatlakozási sorrendjét. Most rotkábban akad be úgy, hogy sehol nicns net de így is újra kell indítani néha, továbbá maradt lassú a http, a többi most is jó. Nem állítottam semmit a routeren.

Ez tényleg a router hibája, valahogy megzakkant? 4 gép is rá van kötve de 3 szokott egyszerre menni.

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary

(#4579) Truman válasza Finwe (#4578) üzenetére


Truman
senior tag

Ha nekem Linksys WRT54GL-em lenne, egy másodpercig sem gondolkoznék rajta, hogy megszabaduljak-e a gyári firmware -től, vagy sem.

DD-WRT rulez! :) (De az Open WRT és a Tomato sem smafu)

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#4580) red-orbit


red-orbit
csendes tag

sziasztok!
abszolut laikuskent kerdezem: ha a gyartotol az a valasz jot a netgear mbr624gu routerre hogy a magyar mobilinterneten nem kompatibilis akkor lehet ezzel t-mobile-os hozzaferessel kezdeni valamit, vagy felejtos a ugy?
udv!
P

(#4581) lajosx válasza lajosx (#4575) üzenetére


lajosx
őstag

Speedtouch routerre lkapcsolatban akkor senki nem tud segiteni? nem tudom megcsinálni hogy rám lehessen csatlakozni játék közben,,hiába kapcsolom be az upnp-ét:( Köszi:R

(#4582) G.I.B.I.


G.I.B.I.
csendes tag

HelloHello!

Ismét volna egy kis problémám,amiben segítséget kérnék.
Kábeles UPC internetem lett a napokban,és szeretném továbbra is használni a Wlanos X-micro IEEE 802.11b routeremet,mert wlanon keresztül van megosztva az internet.
Ha összecsatlakoztatom a modemet a routerel,kérdés az,hogy hogyan kell nekem beállítanom a routert.Ebben kérnék segítséget,mert így egy gépről lehetetlen most internetezni.
Köszönöm előre is

(#4583) Peter Kiss válasza G.I.B.I. (#4582) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

(#4584) zodo


zodo
nagyúr

Sziasztok!

Tegnap vásároltam egy TP Link TL WR741ND routert, ma valahogy sikerült életre keltenem, mert nem igazán értem a témát.
Segítenétek a szükséges, alap beállítások elvégzésében?

Legfőképp a Qos opcióban, mert azt meg sem találtam, pedig direkt emiatt vettem ezt a típust. Összesen + egy darab pc van kábelen csatlakoztatva. Hol és hogyan állítsam be, hogy mindkét gép egyenlő részben használja a sávszélességet?
Wireless rész nem lényeges, mert nem használjuk.
Gondolom, ha Disabled-re állítottam akkor az elegendő?

(#4585) Claude Leon válasza zodo (#4584) üzenetére


Claude Leon
senior tag

keresd a bandwith controlt :)

1) beállítod az alap sávszélt, amiből majd gazdálkodhat (magától nem tudja)
2) kitöltöd a ruleseket

(#4586) zodo válasza Claude Leon (#4585) üzenetére


zodo
nagyúr

Köszönöm a megfejtést!
Valamiért a qos rövidítést kerestem.

Viszont nagyobb bajom is akadt, konkrétan az alapbeállítások is kellenének.
Reggel valahogy összehoztam, később kikapcsoltam a gépet, áramtalanítottam a rendszert (modem és routert is) és visszakapcsolva már nem volt netem.

Szóval, ha valaki leírná szájbarágós formában annak igazán örülnék.
Inviteles, adsl modemes kapcsolatról lenne szó.

Előre is Köszönöm, mert tudom, hogy százszor le van írva, de nálam sosem úgy jönnek össze a dolgok. :(

(#4587) Claude Leon válasza zodo (#4586) üzenetére


Claude Leon
senior tag

ott van az a quick setup. az majd szépen végigvezet. (és a végén újraindít :)
azt nyilván magadnak kell tudnod, hogyan kapcsolódsz (ppoe - login vagy kábelmodem - MAC clone), a többi kevésbé fontos

még a bandwith controlhoz:
nehogy külön-külön 50%-ot állíts a 2 munkaállomásnak, mert akkor ha csak 1 forgalmaz, a sávszéled felének annyi :))))

[ Szerkesztve ]

(#4588) zodo válasza Claude Leon (#4587) üzenetére


zodo
nagyúr

Sajna már szét nyomkodtam. :B
Most, kínomba visszatettem a régi routert, gondolhattam volna, hogy most már az sem lesz működőképes. :B

Lehet, hogy kábel problémám van?
Szerintem, minden jól volt beállítva, de a WAN-os rész nem akart életre kelni.

Tehát, ha quick setup-ba mondjuk PPOE-t választom és végig megyek a finish gombig akkor jónak kell lennie?
Elegendő a gépet újraindítani vagy áramtalanítani kell 10mp-re a modemet és routert is?

Akkor tehetnél be egy képet, hogy hogy is kellene helyesen beállítani a bandwith control-t.

(#4589) zodo válasza zodo (#4588) üzenetére


zodo
nagyúr

Nem értem. :B :W

Régi router simán működik, de ezzel sehogy sem akar összejönni a kapcsolat.
Vagy nincs hálózati kapcsolat, ezt a számítógépet nem lehet otthoni csoporthoz kapcsolni, nincs internet kapcsolat, quick setup-ot ezer féle képen próbáltam, kihúztam és vissza, áramtalanítottam és semmi.

Valaki help!

(#4590) Claude Leon válasza zodo (#4589) üzenetére


Claude Leon
senior tag

ppoe, user, jelszó ok?
egész pontosan úgy állítod be, mint a régit? (esetleg a régi MAC címét lesd ki, és klónozd le az újra, de ezt már csak a kín íratja velem :)
(ja, régi vasad milyen ? )

Qos-t pedig:
a kezdőlapján becsekkolod az enablet, beállítod a vonalad típusát, az egress a feltöltés, az ingress a letöltés sávszél.
a rules lapon a 2 ip címre részletesen beállítod, hogy a min. a fele, a max pedig az egész sebesség legyen
( esetleg ha valamelyikőtök komolyabban torrentezik, akkor szerintem érdemes a másiknak kicsit lejjebb venni a feltöltési minimumát, de az okosabbak lehet, hogy majd megmondják, hogy fordítva okoskodok :)))

[ Szerkesztve ]

(#4591) zodo válasza Claude Leon (#4590) üzenetére


zodo
nagyúr

ppoe, user, jelszó ok?

Megvan csak a user-nél nem tudom, hogy kell-e a teljes e-mail cím?
Réginél azt hiszem kellett, most is beírtam.

egész pontosan úgy állítod be, mint a régit?

Nem egészen. Már a routerek címe sem egyezzik. D-Link: http://192.168.0.1/
TP-Link: http://192.168.1.1
Esetleg ez azért van mert egy egy új kapcsolat és ezt a címet kapta?

Régi vasam egy D-Link DIR-301 volt.

Reggel mikor még volt netem a mostani routerrel akkor kb. így volt beállítva.
DHCP menüben engedélyeztem a szervert.
Network/Wan menüben az automata csatlakozást.
Valahol klónoztam a Mac címet is.
Azóta már szétnyomkodtam az idegtől. Nem lehet, hogy a windows alatt is be kell állítanom valamit?

Szerk: Bocs, de tényleg láma vagyok ehhez.

[ Szerkesztve ]

(#4592) Truman válasza zodo (#4591) üzenetére


Truman
senior tag

"Megvan csak a user-nél nem tudom, hogy kell-e a teljes e-mail cím?"
T-Home-nál 100%

Reset-eld ki és kezd elölről figyelmesen! --->Leírás.

"Nem egészen. Már a routerek címe sem egyezzik. D-Link: http://192.168.0.1/
TP-Link: http://192.168.1.1
Esetleg ez azért van mert egy egy új kapcsolat és ezt a címet kapta?"

A helyi hálózati IP címeknek semmi köze a Internetkapcsolatodhoz.

[ Szerkesztve ]

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#4593) G.I.B.I. válasza Peter Kiss (#4583) üzenetére


G.I.B.I.
csendes tag

Köszönöm
De ez egyáltalán nem segített.
Vagy én vagyok analfabéta,de eddig sikerült megcsinálni mindent.
DE:
gondolom nekem ezt kéne megcsinálnom:

"Akinek kábeles internete van:
Állítsa Dinamic IP-re a WAN Connection Type-ot, majd pipálja be a Use These DNS Servers-t. Kattints a Renew gombra, hogy kapjon IP-t a router a kábelmodemtől, csatlakozzon a modemhez."

Na de nekem nincs ilyen lehetőségem az X-microban.
Vagy valamit rosszul csinálok,vagy elnéztem valamit.

(#4594) Peter Kiss válasza G.I.B.I. (#4593) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Olyasmit keress a WAN kapcsolati típusok között, hogy DHCP, vagy bármilyen hasonló.

(#4595) Truman válasza G.I.B.I. (#4593) üzenetére


Truman
senior tag

Itt nem kell IP címet feloldani és újítani, valószínűleg a router újraindítása után ez automatikusan megtörténik.
TCP/IP Setting --->WAN interface
[X] Attain IP Automaticaly (DHCP)

Ami még fontos UPC kábelnetnél az a MAC klónozás. (ugyan ezen lap alja)
Ide annak a hálózati adapternek a MAC címét kell beírni amelyikről legelőször sikeresen csatlakoztál a szolgáltatóhoz.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#4596) zodo válasza Truman (#4592) üzenetére


zodo
nagyúr

Köszönöm, Athlon64+ -nak is a másik topikból.
Holnap nekiesek, mára már eleget szívtam vele.

Semmit mást nem kell tennem csak lehúzom a mostani routert, fel az újatt és leírás alapján végig megyek?
Resetelnem is kellene előtte az új routert, ugye?

(#4597) Truman válasza zodo (#4596) üzenetére


Truman
senior tag

Így van, mielőtt beiktatod mindenképp reset-eld (de nem a menüből hanem a gombbal a hátlapon.)

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#4598) zodo válasza Truman (#4597) üzenetére


zodo
nagyúr

Rendben, de azt ki vagy bekapcsolt állapotban teszem? :B
Elnézést, de tényleg nem vágom a témát.

Leírásban az adsl részben lévő:

Statikus IP
Állítsa Static IP-re a WAN Connection Type-ot, majd töltse ki a mezőket az ISP által adott IP címekkel!

IP Address - IP cím
Subnet Mask - Alhálózati maszk
Default Gateway - Alapértelmezett átjáró
Primary DNS - Elsődleges DNS-kiszolgáló
Secondary DNS - Másodlagos DNS-kiszolgáló

Ezeket honnan fogom megkapni?

Futtatás=>cmd=>ipconfig parancsot tudom.

[ Szerkesztve ]

(#4599) Truman válasza zodo (#4598) üzenetére


Truman
senior tag

"Rendben, de azt ki vagy bekapcsolt állapotban teszem?"
Természetesen áram alatt!

Tovább nem értem miért a Statikus IP címekkel foglalkozol. Ha ADSL-ed van akkor a PPPoE-t kell választanod a WAN beállításoknál, és ott csak a felhasználó név jelszó párost kell csak megadni, majd connect gomb, ez után a router automatikusan megkapja az IP címeket a szolgáltatótól.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#4600) G.I.B.I. válasza Truman (#4595) üzenetére


G.I.B.I.
csendes tag

Köszönöm
Ma már nem,de holnap kipróbálom.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.