Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-10 12:39:33

LOGOUT.hu

Router gondok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4501) crashbandi válasza FixY67 (#4500) üzenetére


crashbandi
csendes tag

Azt lehagytam a dologról,hogy wifin keresztül nincs meg az az eredmény,ami kábellel megvan.

Kábellel (lan porton keresztül):

Wifin keresztül:

(#4502) club1 válasza crashbandi (#4501) üzenetére


club1
veterán

Ez teljesen logikus, egy rakás ok miatt WLAN-on keresztül soha nem fogsz annyit mérni, mint kábelen.

(#4503) ratisrdt


ratisrdt
csendes tag

Köszönöm Club1, sikerült átállítani és megadni az új jelszót! :)

Üdv.

(#4504) crashbandi válasza club1 (#4502) üzenetére


crashbandi
csendes tag

ezt értem,de csak a fele sávszél van meg wifin..ez eléggé idegesítő. Milyen oka lehet ennek,hogy ennyi a vége? (azon kívül,hogy fal,ház szerkezet,távolság,stb...mer ezekkel tisztába vagyok)

[ Szerkesztve ]

(#4505) club1 válasza crashbandi (#4504) üzenetére


club1
veterán

Ezeken kívül még rengeteg tényező van. Pl. az adatátvitel titkosítása (WEP, WPA/2), a hatókörön belül lévő egyéb bekapcsolt WLAN eszközök, és a különböző interferenciák (telefonálj pl. a router és a WLAN adapter között 0.9 v. 2.1 GHz-en, miközben a WLAN egész más frekin dolgozik).

(#4506) kali válasza crashbandi (#4504) üzenetére


kali
legenda

wifi ellenoldal pontos típusa?

(#4507) crashbandi válasza kali (#4506) üzenetére


crashbandi
csendes tag

Hát meglepődtem,amikor láttam a dolgokat :)

[link]

Pusztán csak ennyi wifi van a környéken...bérház. Sok ingyen wifi és társai.
Asszem itt a válasz a problémára :C
Egyébként még van szabad csatorna,rálőttem a routert,és mostmár legalább 60mbit átjön.
Jobb mint a 20 :)

Csati váltás után:

[ Szerkesztve ]

(#4508) kali válasza crashbandi (#4507) üzenetére


kali
legenda

azért kérdeztem korábban az ellenoldali wifi modul típusát, mert a 80 megabit/sec sebesség wifi hálózaton történő átvitele már nem olyan egyszerű, nem minden n szabványos eszköz képes rá! lehet, hogy a jelenlegi párosítással, még tiszta környezetben sem menne át több, és 6x megabit/sec körül van a vége!
adott környezetben meg pláne jó eredmény a jelenlegi sebeség!

(#4509) ancsi71


ancsi71
csendes tag

Kedves Fórumozók!

Én csak egy egyszerű felhasználóként az alábbi problémámra szeretnék megoldást kapni tőletek.
Vásároltunk egy Linksys WRT54GC V3 wifi routert, sikerült is szépen beállítanunk, jelszóval lekódoltuk, stb. Majd rá pár hétre lecseréltük a számítógépünket, de sajnos a router jelszavát nem tudjuk hová írtuk fel. Most hiába reseteltük ki, nem tudjuk újra konfigurálni a jelszót, mert mindig a korábban beállítottat kéri tőlünk.
Hogy tudjuk újra használni a routert?

Előre is köszönöm a válaszokat. Ha lehet olyan formában írjátok le, hogy a nem programozó is megértse.

Üdv. Ancsi71 :R :R

(#4510) halesz89


halesz89
csendes tag

Sziasztok lenne egy gondom. Van egy smc router-em ami pár napja azt csinálta hogy reggel bekapcsoltam a gépet nem volt net, msn-re és xfire-re betudtam jelentkezni, de oldalt sehogyse hozott be, ha újra próbáltam akkor nagy nehezen, és nagyon lassú volt akkor is. Wifin csatlakoztam. most bátyám is úgy szokott felmenni, nos mára eljutottunk hogy csak ő tud felmenni router-re és én wifi-vel sehogysem, de net ugyan úgy lassú neki. Első gondolatom az volt még mikor elkezdte ezt hogy a router a szar, és a router ből kihúzva a net kábelt a gépembe dugtam és gyors volt a net és egyből volt szóval tuti a router a szar. Azt szeretném kérdezni hogy lehet e még vele vmit csinálni vagy egyből újat kell venni. Szoftver frissités vagy valami. Válaszotokat előre is köszönöm.

(#4511) club1 válasza ancsi71 (#4509) üzenetére


club1
veterán

Ha nem gond az angol akkor részlet a router kézikönyvéből:
I forgot my password, or the password prompt always appears when I am saving settings to the Router.
Reset the Router to factory default by pressing the Reset button for 10 seconds and then releasing it. If you are still getting prompted for a password when saving settings, then perform the following steps:
1. Access the Router’s web-based utility by going to http://192.168.1.1 or the IP address of the Router.
Enter the default password admin, and click the Administrations => Management tab.
2. Enter a different password in the Router Password field, and enter the same password in the second field to confirm the password.
3. Click the Save Settings button.

(#4512) kali válasza halesz89 (#4510) üzenetére


kali
legenda

az smc routerek legtöbb típusa kerülendő - többek között az általad leírt jelenség miatt is -, nem bírja a terhelést, idővel eldobja magát...stb!
esetleg próbáld meg frissíteni a firmware verzióját - ha van hozzá újabb -, vagy reset, majd beállítod újra! ha cseréled, akkor lehetőleg ne smc legyen a következő választás!

(#4513) halesz89 válasza kali (#4512) üzenetére


halesz89
csendes tag

Szia köszi a válaszodat én is erre gyanakszok mert haveréknak is még 2004be vettek egyet és 2006-7fele az is elszált, szóval nem lepődök meg ezen. Amugy egy másik forumra is beirtam a problémám és azt irta srác szó szerint ugyan azt irtam oda le mint nektek nah és arra ők meg azt mondták hogy lehet valaki feltörte a wifi kapcsolatot, irtam neki hogy mac szűrésel volt hogy idegen ne lépjen be anno régen azt olvastam itt hogy a mac szűrés a legbiztosabb hogy idegenek ne lopják a netet . szóval , nem hiszem hogy ez lenne, erre ezt válaszolta: A Mac szűrés nem sokat ér és titkosítás nélkül szabadon foghatja az adataidat bárki az éterben. Szerintetek is ez lehet? mondjuk lan-on is rosz szoval kétlem hogy feltörték, én is arra gyanakszok hogy elszált, de holnap kiderül leg egyszerűbb szereztem egy kölcsön routert ha azzal minden rendbe lesz akkor tuti ez szált el:)

[ Szerkesztve ]

(#4514) kali válasza halesz89 (#4513) üzenetére


kali
legenda

titkosítás nélkül olvasható a forgalom, sok "hasznos" infó kinyerhető, sőt! valóban nem elég a mac adress szűrés, önmagában nem, csak titkosítással párosítva ér valamit! ha ráültek a wifi hálózatodra, és úgy terhelik, azt könnyű kiszűrni; a router adminisztrációs felületén láthatod, hogy milyen munkaállomások használják a kapcsolatot!
ha kikapcsolt wifi mellett, csak vezetéken használva - utolsó firmware, illetve megfelelő beállítások mellett - is problémás a router, akkor valóban nagy gond van!

(#4515) halesz89 válasza kali (#4514) üzenetére


halesz89
csendes tag

igen én is ezt néztem de csak azok a gépek volt ott akiknek engedélyeztem hogy használhatják. Emiatt is kétlem hogy feltörték, holnap még firmware update-et megpróbálom hátha. Jaja lan-on is probáltam wifi nélkül úgy is lassú volt az adat átvitel nagyon lassan jöttek be oldalak. Köszike a tippeket még egy kérdés ha új router kell venni akkor milyen legyen?

(#4516) kali válasza halesz89 (#4515) üzenetére


kali
legenda

torrent vagy más jellegű húzós letöltés nem fut? mert azt a terhelést pláne nem bírja a legtöbb smc router!
új router kérdésben itt nézelődj; milyen_routert
kellene majd ~ ár, valamint a neted típusa és sebessége - hogy milyen - wifi szabványos - router legyen!?!?

(#4517) ancsi71 válasza club1 (#4511) üzenetére


ancsi71
csendes tag

Nagyon köszi a segítséget. Sikerült beállítani.
:)) :C :R

(#4518) halesz89 válasza kali (#4516) üzenetére


halesz89
csendes tag

bocsi megint a zavarásért másik forum-on írtak választ szerinted ez lehetséges?
"épp erre gondoltam. hogy nyitott a hálózatod és vki a te MAC-címedet használja netezésre és te ezért nem tudsz hozzáférni a routerhez. És ezért "lassú" a neted, mert az a bizonyos vki tölti ezerrel a torrentet." Most úgy van net hogy volt firmware frissités, és minden beállitást az alapra raktam, de wifi ugyan úgy nem jó egyik gépen se, lan-on viszont jó jah olvastam a tp-link-es tippet köszi. Szóval szerinted egy átlag ember mac addrest letudja másolni? jó én is anno rátudtam menni a szomszéd router-jára sőt beállításokat is tudtam változtatni, de mondtam neki hogy gyorsan mac szürést rakjon hogy ne csatlakozzon idegen.

[ Szerkesztve ]

(#4519) kali válasza halesz89 (#4518) üzenetére


kali
legenda

nem mondom, hogy lehetetlen, de nagyon kicsi a valószínűsége...
de miért nem dobsz a hálózatra egy wpa/wpa2 titkosítást, és máris kiderülne!?!? az általad megadott jelszó ismeretének a hiányában, az esetleges betörő hiába ismeri a szükséges mac adress azonosítót, és módosítja az övét a megfelelőre, nem tud felcsatlakozni a hálózatra! illetve a log is árulkodó lehet, ha csak kábelről használod a netet, és akkor is feljelentkezik wifi hálózaton a mac adress azonosítód - annak ellenére, hogy esetlegesen be sem kapcsoltad adott notit -, akkor gond van!
ami még fontos; a router adminisztrációs felületére történő bejelentkezéshez szükséges jelszó nem maradhat alapon, írd át egyedire!
az ssid átírása is ajánlott egyedire!

(#4520) halesz89 válasza kali (#4519) üzenetére


halesz89
csendes tag

a szar hogy a DHCP Client Log-résznél irja kik csatlakoztak, wifis gépem cime van fent, lan-osé nincs ez ugyan az a gép, csak a wifin usb-én csatlakozok, de azt lehuztam, most lan-on vagyok fent, de lehet lassan frissít ez, mert Securty Log-ba írja a gépem lan cimét hogy beléptem az admin felületre stb a wifis mac cím meg sehol csak pár orával ezelötti probálkozás van a meg emlitve, de ott is irja hogy nem tudod becsatlakozni csak probált , mind1 beraktam mac addres szűrés de egy gépnek sincs bent a cime ez a leg egyszerübb. Amugy hogy mondtad hogy smc nem birják annyira lehet, mert erre wifin 3gép szokott csatlakozni. De az új router-nél mac addres is lesz meg titkosítás.

(#4521) kali válasza halesz89 (#4520) üzenetére


kali
legenda

arra értettem, hogy az smc routerek aránylag gyengék hardveresen, nem bírják a húzós terhelést, több wifi kapcsolat esetén hajlamosak eldobni a jelet, megszakítani a kapcsolatot, néha még a wifi szórás is megszűnik, és csak a router restart segít! komolyabb letöltés esetén még kábelen is képes behalni a router, a proci elég hamar elfogy!

(#4522) halesz89 válasza kali (#4521) üzenetére


halesz89
csendes tag

Jaja feltűnt szüleimnek a másik szobába van gép, a wifi sokszor megszakadt az van a legmesszebb, már cseréltünk usb wifit is de ugyan úgy megszakad, nekem meg bátyámnak a saját szobánkba nem , hát akkor sztem a wifi szart be Tp-link 5év garancia jól hangzik meg dicsértétek is mások is mondták hogy jó,köszi a segítséget :R ha van vmi amit nem tudok akkor még irok.

(#4523) alfaromeo33


alfaromeo33
aktív tag

Sziasztok! Egy nagy gondom van! Vettem itt a prohardveren egy Belkin F5D7230-4 routert (az 1 antennás változatot) egy kaposvári sráctól! Minden tökéletesen működik, kivéve 1 dolgot! Én a HTC Diamond faterom pedig a HTC HD pdajával szokott felcsatlakozni rá wifin! Itt a Google Maps néha de az időjárás frissítő mindig kaposvárra pozícionál, pedig már visszalőttem a gyári beállításokat is a menünben illetve a netről leszedtem ezt a firmware-t ami rajta is van és felfrissítettem vele! Semmi! A PDA-k szerint kaposváron vagyok én is és faterom is! Pedig valójában igen messze, mert baján!
Valaki segítsen mert tényleg fontos lenne hogy ez jól működjön, de nekem már további ötleteim nincsenek!

Előre is hálásan köszönöm!

Negyed mérföldről negyed mérföldre élünk! "Alfa nélkül lehet élni, de minek?"

(#4524) Csövy


Csövy
tag

Sziasztok!

A problémám az lenne, hogy reggel vettem egy tp link wr543g típusú routert és nem sikerül beállítanom a t-online kábelnetet rajta. :W
Próbáltam már mindent a (mac klónozást, dinamikus ip-t, fix ip-t...)
Kérem aki ilyen routerrel rendelkezik és megy neki a t-kábeles cucc az mondja,el hogy hogyan csinálta mert már a neten is elég sok mindent végignéztem (többek közt rainman oldalát is de nem működik úgysem.)

Köszönöm

Privátokra illik válaszolni...

(#4525) evamacska


evamacska
csendes tag

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Az SMC7004VBR v3 (PN:752.8869) típusú routerhez firmware frissítést próbáltam volna letölteni a www.smcnetworks.hu oldalról, de sajnos nem sikerült.
Tudna valaki segíteni? Esetleg mailben megküldeni?
Előre is köszönöm.

(#4526) alfaromeo33 válasza alfaromeo33 (#4523) üzenetére


alfaromeo33
aktív tag

Semmi?? :F :(

Negyed mérföldről negyed mérföldre élünk! "Alfa nélkül lehet élni, de minek?"

(#4527) crashbandi válasza Csövy (#4524) üzenetére


crashbandi
csendes tag

Szia!

Nem tudom pontosan,hogy a kábelnethez van-e felh.név + jelszó amivel csatlakozni kell. Ha igen,akkor PPPoE és beállítod a felh.név+jelszót.

Kábelnetnél dynamic ip-t kell használni (én úgytudom).

(#4528) Dr.Sakalu


Dr.Sakalu
csendes tag

Sziasztok!

Nekem 1 csodálatos t-home-os routerem van.A tv is netről jön ezért hozták a routert ráadásul nem lehet másik routert használni az ő elmondásuk alapján.Kipróbáltam már elég sok dolgot de még mindíg nem tudok torrentezni hiba nyitok portot. A kis drága típusa: Pirelli DRG A225G. Előre is köszönöm a segítségeket!

(#4529) Free_Frag


Free_Frag
csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy elfelejtettem a router-em (TP-link TL-R460) jelszavát, és hiába nyomok reset-et, nem csinál semmit,nem adja vissza az alap "admin"-t.

Próbáltam áram alatt és anélkül, +mindent kihúzva belőle de sajnos nem sikerült. Van valami külső jele, ha reset-el az ember? (pl. a ledek felvillanak, stb)

Net van, a gépek látják egymást a hálón, de lenne néhány kényelmi beállítás, amit a router-en kéne véghezvinnem.

A router természetesen az enyém, itthoni. Tehát az olyan válaszokat kérem mellőzni, hogy majd a rendszergazda megadja, ha akarja.

Segítségeteket előre is köszi.

Inkább legyen egy perc tiszta, feltétlen érzelem; mint akár egy életnyi máz!

(#4530) kali válasza Free_Frag (#4529) üzenetére


kali
legenda

nyomod egyfolytában legalább 5 másodpercig a reset gombot?

(#4531) nyikhaj47


nyikhaj47
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Pirelli DRG A225G routerem. problémám, hogy a dyndns nem frissíti be az IP címem, csak manuálisan tudom frissíteni. Találtam ár több helyen is megoldást, miszerint a public IP-hez egy x-et vagy *-ot (nem emlékszem pontosan) kell írni. De a routerben nincs Public IP oszlop. :W Valószínűleg azért mert ez már egy újabb cucc. viszont erre sehol nem találok megoldást.

Ha valakinek volt ilyen gondja, segítsen, plz.

Ezer köszönet

(#4532) DaDy0219


DaDy0219
tag

Üdv!

Lenne egy gondom, aki tud az kérem segítsen!

Kábel netem van és használtam eddig egy SMC7004VBR routert megosztás képpen.
Eddig fix IP címes voltam, viszont a mai naptól dinamikus IP címem lett, mivel új csomag és felajánlották, hogy jóváhagyom-e, hogy dinamikusra váltsák a fix ip-met.
Közben a mai napon vettem egy TP Link TL-R460-as routert.
A 192.168.1.1 a router vezérlőpanelján beállítottam a dinamikus ip cím-et, hogy automatikusan megkapja a router az IP paramétereket a szolgáltatómtól.A baj, hogy utánna továbbra sincs netem.Mit kell még beállítsak, hogy a router csatlakozzon a nethez, pedig elvileg ennyi beállítás után mennie kellene vagy sem?

(#4533) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Sziasztok!

Van egy asus rt g32 routerem,a netet sikerült bekonfigolni,de a wifi nem megy.Mit kéne beállítanom hogy menjen?

Mikor felmegyek telefonnal vagy akármivel mindíg azt a hibaüzit kapom "A kért kiszolgáló nem található"
Mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

(#4534) DaDy0219 válasza DaDy0219 (#4532) üzenetére


DaDy0219
tag

...és még annyit, hogy
a TP Link TL-R460 routerhez tartozó 255.255.0.0 alhálózati maszkot hol tudom visszaállítani 255.255.255.0-ra, mert egy hiba folytán sajnos a router beállításokat nem érem el a 192.168.1.1 IP címen.
...vagyis a 192.168.1.1 router IP címét nem érem el.

(#4535) DaDy0219 válasza DaDy0219 (#4534) üzenetére


DaDy0219
tag

Megoldva!

Viszont a probléma továbbra is fenn áll, vagyis:
Kábel netes vagyok, eddig használtam egy smc routert a szolgáltat által adott modemmel.Az smc routerrel a net néha-néha megszakadt.Kicseréltettem a modemet a szolgáltatómmal, majd vettem egy másik routert( TP-Link).
A routert beállítottam, ahogyan kell, de nincs továbbra sem netem, ha visszateszem az eddig használt routert (SMC), akkor egyből van.
Valami mac címet kellene beállítanom az új routernél, de fogalmam sincs, hogy hol, a sokadig próbálkozásom is kudarc.
Az a baj, hogy a modemnek, routereknek és a hálókártyámnak is van saját mac címe.
Ha jól tudom, akkor a LAN és a WAN mac címnek egyezni kell, hogy működjön az internet?
Mit állítsak be?
Előre is köszönöm a választ!

(#4536) dr.bubo válasza DaDy0219 (#4535) üzenetére


dr.bubo
őstag

Jól tudod, hogy a mac cimet kell klónozni. A géped mac cimét kell klonoznod, ha a szolgáltató felé az lett regisztrálva. (Ezt könnyen megnézheted, router nélkül, ha megy a gépeden a net, akkor az van reggelve.) Esetleg az SMC mac cime lett, akkor nézd meg az smc menüjében a mac cimét és ird be a tp-link-be wan mac address-nél. :) Lásd aláírásom! ;)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#4537) DaDy0219 válasza dr.bubo (#4536) üzenetére


DaDy0219
tag

Oké, megoldódott minden!
Köszi a segítséget! :R

(#4538) customrobi


customrobi
tag

üdv

Talán kicsit off, de...

szeretnék a kocsiban egy wi-fi "pontot" létrehozni. milyen eszközökkel tudom megtenni?

Vessetek az oroszlányok elé.

(#4539) crashbandi válasza HollyBoni (#4533) üzenetére


crashbandi
csendes tag

Wifit kellene beállítanod a router admin felületén. Wireless Security résznél megtalálod (nem biztos,hogy így szó szerint van kiírva).

(#4540) oba


oba
addikt

Hello all!

Kéne egy kis help! Van egy SMCWBR14-G2 routerem, már lassan 3 éve. Minden fasza volt eddig, de kb egy hete azt játsza el a router, hogy ha torrentezek, akkor egy idő után meghal a net. Ez eddig nem is lenne annyira érdekes, régebben is előfordult havonta 1-2x (upc chello sux :)) de mostanában úgy hazavágja a kapcsolatot a torrentezés, hogy a modem + router áramtalanítás kombó sem segít. Ha áramtalanítom az eszközöket, látszólag megoldódik minden, mert a ledek úgy villognak ill. világítanak ahogyan kell. El is érem a router konfig oldalát, de net nincs. Ha belépek a konfigba az internet link statusnál a disconnected felirat fogad, és meg kell nyomnom a renew -t. Ilyenkor vissza is jön a net.

Kérdésem, hogy ez most micsoda? :) Eddig ilyen soha nem volt még. Kezd meghalni a router vagy a szolgáltató "hibája"? UPC mostanában nagyon harcol a torrent ellen, de nehezen hiszem el, hogy lenne köze hozzá. Szal nemtom... esetleg volt e már valakinek hasonló gondja nem feltétlen ugyanilyen routerrel hanem bármilyennel. Van e rá megoldás, azon kívül, hogy vegyek egy új routert :)

Köszi előre is.

(#4541) kali válasza oba (#4540) üzenetére


kali
legenda

pont ellenkezőleg; a upc mostanság egyre kevésbé harcol a torrent ellen!
az smc router önmagában is bátor vállalkozás, torrent párosítással meg pláne...
szerintem eddig sem a szolgáltató hibája volt a probléma forrása, hanem a gyenge router dobálta el magát! torrent alá normális router kell, ami bírja a terhelést, és az említett smc router nem ilyen! ha nem akarsz új routert venni, akkor vedd vissza a torrent beállításait, a kapcsolatok számát...stb, hátha segít! gyanítom router nélkül jobban hasít a torrent is! ha igen, akkor láthatod, hogy mi a probléma! esetleg némileg segíthet még a firmware frissítése a routeren - ha nem az utolsó van fent...

(#4542) oba válasza kali (#4541) üzenetére


oba
addikt

le van korlátozva minden...
egy privát trackerről kezdtem el szedni pl egy torrentet, 12 seeder és 0 leecher, tehát a kapcsolatok száma nem lehet gond, amúgy is levettem 100 -ra a kapcsolatok számát torrentenként... aztán aktív is vagyok, dht is ki van kapcsolva, le- és feltöltést is korlátoztam...stb.
router nélkül még nem néztem, de ma kipróbálom... aztán ha úgy is lehal akkor modem gond?
a fw frissítést már próbáltam, gyártó oldaláról leszedtem a legfrissebb fw -t, de nem engedi felrakni... hát nemtom, nem volt kedvem vele szórakozni, de ha eddig ment szinte hiba nélkül akkor nem hiszem, hogy egy fw frissítés megoldaná a dolgot

(#4543) kali válasza oba (#4542) üzenetére


kali
legenda

ha routr nélkül is adódik a probléma, akkor már csak szoftveres, beállítási, vagy modemes hiba lehet! vélhetően rossz reviziós firmware verziót töltöttél le, azért nem megy fel!
ha sikerül leszűkíteni a hibát a routerre, és a finomhangolás, valamint a firmware esetleges frissítése sem segít, akkor valóban haldokohat a router, megérett a cserére! mondjuk te első körben azt írtad, hogy a router cseréjén kívül kérsz megoldásokat, így van mit kísérletezgetned...

(#4544) oba válasza kali (#4543) üzenetére


oba
addikt

Hát, megvolt a teszt... router nélkül minden fasza...
Na akkor át is fáradok a milyen routert vegyek topikba olvasgatni :D

Kösz a segítséget!

(#4545) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok következő gondom lenne:
adott chello net,ami asus rx3041 routerrel van megosztva két gépre: egy asztali meg egy laptop. A laptop hálókártyája van regisztrálva chellonál,annak az ipjét klónozza a router.

Egy ideje (kb fél éve) a következő probléma jelentkezik: egy vagy két nap után a net ikonján (win7 alatt,de xpvel is ez a gond volt) megjelenik a kis sárga háromszög egy felkiáltójellel és elmegy a net. Régebben ilyenkor mindig áramtalanítottam a modemet és visszajött a net és azt gondoltam a hiba a chelloban van,de időközben rájöttem,hogy a net akkor is visszajön,ha a router konfigurációs oldalán a státusz lapon az internet ablakban megnyomom a release-t és utána nyomok egy renew-et (gondolom itt új kapcsolatot hozok létre).
Tehát gondolom a hiba nem a chello és a modemben van,hanem a routerben barmoltam el vmit.

Mi lehet a baj? Miért megy el vajon a net? Mit nem állítottam be vajon rendesen a routernél?

Előre is köszi! :R :R

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#4546) oba válasza Zirowe (#4545) üzenetére


oba
addikt

DETTO ugyanez van nálam is... épp erről beszéltem egy pár hsz -el lejjebb

nekem csak torrentnél jött elő eddig, de akkor ugyanezek a tünetek, amik a router kiiktatásával meg is szűntek, tehát nem modem és/vagy upc hiba, hanem router gond

szerintem nálad is ez lehet... próbáld ki router nélkül, netezz úgy 1-2 napot, hogy elő jön e gond, ha igen akkor felhívod a upc -t hogy cseréljen modemet vagy csináljon valamit, ha nem akkor veszel egy új routert :)

(#4547) Zirowe válasza oba (#4546) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Az a baj,hogy nálam nem opcionális az,hogy nincs router pár napig,mert mind a két gép megy folyamatosan és szükség van rájuk nettel.

Nem csak torrentezéskor van ez,bármikor előjöhet.. Simán böngészés közben, vagy van,hogy csak bekapcsolom,de már eleve nincs net.

Még régebben kihívtam az upc-s arcokat,mert régebben voltak hasonló gondok a kapcsolattal,gondoltam megint vmi hasonló galiba van,de akkor beszólt nekem a szerelő,hogy itt a router lesz a ludas+az utp kábelek végén a pöcök le van törve két végén,de be vannak dugva és működnek,de szerinte ez lesz a baj.
Jól elküldtem a fenébe,hogy biztos lusta dolgozni és könnyű a routerre fogni,hogy azzal van a baj :D

De a gondok azóta se jöttek rendbe :S

És régebben volt másik baj,hogy simán elment a net (de akkor nem kis sárga háromszög felkiáltójellel,hanem a teljes kapcsolat szünt meg,a wifis lépcső volt átlátszón áthúzva),de akkor a hálókártya driverrel voltak gondok. Azóta azok megoldódtak,de ez a baj továbbra is fenn áll.

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#4548) kali válasza Zirowe (#4547) üzenetére


kali
legenda

pedig ki - ki alapon normálisan kitesztelni csak úgy lehetne, hogy router + egyik munkaállomás, router + másik munkaállomás, majd ezeket router nélkül...stb! a torrent kiiktatásával is érdemes lenne kipróbálni, hátha az fekteti el időnként valamelyik hardvert, illetve közvetetten amiatt történik a kapcsolat eldobása!

(#4549) Zirowe válasza kali (#4548) üzenetére


Zirowe
nagyúr

De éppen ez az,van hogy egy hónapig nem torrentezek és előjön a hiba,vagy már gép bekapcsolásakor nincs net (amikor még csak hozzá se nyúltam semmihez)..

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#4550) kali válasza Zirowe (#4549) üzenetére


kali
legenda

akkor a torrent mondhatni kizárható!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.