Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-10 12:39:33

LOGOUT.hu

Router gondok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5301) Intruder2k5 válasza kali (#5300) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

De lehetséges az is, hogy az "n" mód az általam fentebb idézet okok miatt nem megy... Ha "n" módot szeretne használni, akkor le kell váltani a TKIP titkosítást, és helyette AES-t használni. Vagy az automatikus módszert választani.

[ Szerkesztve ]

(#5302) ace05 válasza Intruder2k5 (#5301) üzenetére


ace05
senior tag

N módot egyenlőre még nem használok mert nem érkezett meg az új gépem!Csak törölnöm kellet a profilt és kért jelszót köszönöm!

(#5303) kali válasza Intruder2k5 (#5301) üzenetére


kali
legenda

kétszer is visít pirossal kiemelve, ha olyankor véletlenül tkip véglegesítést akar végrehajtani, az azért csak kiszúrja az ember szemét... :)

ace05; nincs mit! :)

[ Szerkesztve ]

(#5304) Intruder2k5 válasza kali (#5303) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ezt nem tudhattam... :)

(#5305) barnati


barnati
csendes tag

Üdv Mindenkinek! A következőkkel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Adott egy speedtouch t-home-os fekete router és egy tp link router. A terv az lenne, hogy a 2-t összekötöm és a szobámba visszük a tp link routert(kb 4-5 m) csak annyi probléma van, hogy ha a 2 routert összekötöm akkor nincs internet. Ha csak a tp linkbe dugom a netkábelt természetesen minden tök jó. Gondolom a router felületén kell állítanom valamit. Ezzel kapcsolatban kérnék segítséget: Ha valaki tudja hogy mit kell átállítani ott akkor megköszönném ha elmondaná a megoldást. Korábban írtam már ide, akkor ezt úgy sikerült megoldani, hogy egy régebbi (t-home modem, nincs antenna stb:P) modemmel kapcsoltam össze a tp link routert. Azért kellene mégis a fekete t-home router mert így nincs telefonunk:S Előre is köszönöm a segítséget! ;)

Ati

(#5306) dr.bubo válasza barnati (#5305) üzenetére


dr.bubo
őstag

Két lehetőség van:
1. A tp-linkben az internet kapcsolat típusa dynamic ip, dhcp server bekapcsolva, wifi beállítva., és a t-homos router lan portját a tp-link wan portjába dugod. Ha a t-homos router ip-je is 192.168.1.1 akkor érdemes a tp-link-nek más ipt adni pl: 192.168.2.1.

2. A t-homos routert a tp-link lan portjával kötöd össze. Előtte a tp-linkben dhcp servert kapcsold ki (majd a t-homos-tól kapnak ip-t a rákapcsolódó eszközök), wifi beállít.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#5307) krisztian7


krisztian7
tag

sziasztok,
egy olyan problémám lenne, hogy valamiért a Belkin routerem nem akar csatlakozni akármit állítok be rajta. folyamatosan No Connection-t írt ki. PPPoE-t használok , a jelszó és a felhasználónév biztos jó, mert router nélkül csak a modemen tudok csatlakozni. A log-ban folyamatosan ezt kapom visszajelzésként: PPPoE send PADI. szerintetek mi a baj? Eddig működött 2 napja játsza ezt

(#5308) barnati válasza dr.bubo (#5306) üzenetére


barnati
csendes tag

Köszönöm szépen, valahogy sejtettem, hogy össz-vissz valami beállítást kell csinálni. Egyszerűen csak a dhcp servert kellett letiltani és láss csodát! ;) Mégegyszer köszönöm, örök hálám Neked! ;)

Ati

(#5309) zso73


zso73
veterán

Sziasztok!
Van egy kis gondom.
TP-link 1043 N-em van. Mindent beállítottam rajta a varázslóval.
A két TP-Link hálókártyám látja a routert, de a WII, és a feleségem ThinkPad laposa nem látja. A telefonom sem találja meg (E65). Ha átállítom, b,g-re, akkor a telefonnal nincs gond.

Amúgy ezek a beállítások:

Wireless Radio: Enable
Name (SSID): TP-LINK_1043ND
Channel: Auto (Current channel 4)
Mode: 11bgn mixed
Channel Width: 20MHz
Max Tx Rate: 130Mbps
MAC Address: 00-23-CD-19-11-3E
WDS Status: Disable

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#5310) Tosee válasza zso73 (#5309) üzenetére


Tosee
őstag

Szia!

Próbáld ezekkel a beállításokkal!

Wireless Radio: Enable
Name (SSID): TP-LINK_1043ND
Channel: Állítsd át 4 re
Mode: 11bgn mixed
Channel Width: Auto
Max Tx Rate: 300Mbps
WDS Status: Disable

Enable SSID Broadcast elé pipa ha esetleg nem lenne!

Titkosítást állítottál be? Ha igen, akkor próbáld meg anélkül megtalálják-e!
MAC cím szűrés van?
Ha b,g mixed-re állítod, akkor a wii és a laptop akkor sem találja, csak a telefon? Esetelg sima G -vel?
Laptopon esetleg próbálkozhatsz driver frissítéssel!

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#5311) kali válasza zso73 (#5309) üzenetére


kali
legenda

a region megfelelő? ritkán számít, de néhány ellenoldal esetén azért bekavarhat!
a channel width legyen automatic - ekkor a max tx rate is felhúzható 300-ra!
több csatornán is próbáld ki, nem mindig jó az automatikus, néhány ellenoldal nem szeret bizonyos - szélsőséges - csatornákat, manuálisan végigpróbálhatod az összes csatornát, hogy hol a legjobb! a nokia telcsik többsége például nem szereti az 1-es csatornát, más eszközök meg a 11-es...stb!

[ Szerkesztve ]

(#5312) zso73 válasza kali (#5311) üzenetére


zso73
veterán

A régió: Hun
A Chanel width: 20, és 40 MHz választható. Most 40MHz
A 300Mb/s beállítható.

Az N-es beállításnál a Nokia telefonoknak ismernie kell a hálót?

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#5313) Tosee válasza zso73 (#5312) üzenetére


Tosee
őstag

Az N-es beállításnál a Nokia telefonoknak ismernie kell a hálót?
Ha jól tudom, akkor a telefonban csak "G" -s wifi van, tehát ha látja is a hálózatot kommunikációra nem képes (legalábbis N only módban)!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#5314) zso73 válasza Tosee (#5310) üzenetére


zso73
veterán

Most ezekkel beállításokkal megyek, majd meglátom.
A laptop céges, és ultrabiztonságos. Én semmit nem tudok állítani.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#5315) Tosee válasza zso73 (#5314) üzenetére


Tosee
őstag

A laptop céges, és ultrabiztonságos. Én semmit nem tudok állítani.
Akkor valószínűleg az lesz a gond! Vagyis nincs jogosultságod ezekhez a beállításokhoz! Az is előfordulhat, hogy a wifi le van tiltva!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#5316) zso73 válasza Tosee (#5315) üzenetére


zso73
veterán

Nincs letiltva, mert a szomszéd routerével ment. És minden reptéren, szállodában műxik. Automatikusan megtalálja, és fel is csatlakozik. Persze a jelszó, és egyéb dolgok állíthatóak.
De drivert frissíteni nem lehet rajta.

A routerem B,G,N mixed módban van. Elvileg mindet tolja. (szerintem ) Vagy, beáll egy fajtára, attól függően, hogy milyen készülék csatlakozott hozzá elsőnek? És a többi, vagy elfogadja, vagy semmi kapcsolat?

[ Szerkesztve ]

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#5317) zUlU53


zUlU53
tag

Sziasztok!

Nos, egy számomra eddig ismeretlen és meglepő problémával találtam szembe magam: történt ugyanis, hogy se szó se beszéd, egyik napról a másikra képtelen voltam bejelentkezni bárhova a böngészőmben. Se prohardver fórum, se bármilyen egyéb fórumra, se youtube-ra se wiw-re stb stb... Beírtam a felhasználónevet-jelszót, pl. itt a fórumon is, feljött a sikeres belépés, rögtön továbbítunk ablak, aztán vissza a sima belépési ablakhoz, mintha mi sem történt volna. Megpróbáltam minden, szerintem standard dolgot, tehát először letiltottam a tűzfalat, vírusirtót kikapcsoltam, kipróbáltam 4 böngészőt (IE, Opera, FireFox, Chrome), mindenhol ugyanez a probléma, megpróbáltam rendszervisszaállítást azelőtti időpontra, mielőtt észrevettem volna a problémát, de semmi sem segített. Ráguglizva sajnos csak olyan véleményeket olvastam hasonló problémával külföldi fórumon, hogy az újrarakás az segített. Egyetlen dolog keltette fel a figyelmemet: valaki egy bizonyos port forwardingolását ajánlotta a routeren.
Ezen d-link routeren 3 gépet használunk, 2 wlan, egy pedig direkt kábelösszeköttetésben van a routerrel. A három gép közül 2 gép produkálja egymástól függetlenül ezeket a tüneteket: mindkettőn hivatalos win7 fut, az egyik kábelen, a másik wlanon csatlakozik, az egyetlen, ami tüsszenés nélkül ment, az egy vista-t futtató wlanon kommunikáló gép.
Utolsó mentsvárként megpróbáltam a mobilnetet, és tessék, tökéletesen megy minden, semmit nem változtattam. Akkor most ez routerprobléma? Ha igen, akkor a harmadik gép hogyhogy működik baj nélkül?
Ha tényleg routergond, akkor szívesen vennék bárminemű jószándékú tanácsot ezügyben, mert egyébiránt tökéletesen működik az internet, böngészni kitűnően lehet(ett) idáig is.
Egy digi előfizetésről van szó, ha fontos info lenne.
Bármit kihagytam volna, vagy érthetetlen lennék, kérem jelezzétek, és megpróbálok pontosítani. Segítségeteket előre is köszönöm.

-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?

(#5318) Tosee válasza zso73 (#5316) üzenetére


Tosee
őstag

Mixed módban úgy működik, hogy az alacsonyabb szabvánnyal rendelkező eszközzel kompatibilis módon sugároz ! Tehát ha van pl 3 N-es eszköz és 1 G-s akkor G módban fog üzemelni!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#5319) kali válasza Tosee (#5318) üzenetére


kali
legenda

nem! b/g/n mixed módban a három n szabványos eszköz n szabványon fog csatlakozni, a g szabványos eszköz pedig g szabványon! pont ez a lényege a mixed módnak! ellenkező esetben nem lenne lehetséges, hogy egy - mixed módra beállított - routerhez csatlakozik egy g és egy n szabványos ellenoldal is azonos időben, és az n szabványos átvitelen valósan a duplája például a sebesség a g szabványos átvitel gyakorlati maximumának!

[ Szerkesztve ]

(#5320) Tosee válasza kali (#5319) üzenetére


Tosee
őstag

Elnézést! akkor rosszul tudtam... :B

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#5321) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok, amióta felraktam az asus wl-520gc routeremre a dd-wrt-t (v24-sp2 (10/12/10) micro - build 15437), és amióta felraktam nem megy teljes sebességen a net wifin (lanon még nem néztem), 15mbit helyett max 12-13,5mbittel megy, mi lehet a baj? (sima fw-n kb 15,5mbitet mértem mindig)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#5322) malacka002


malacka002
csendes tag

Hy
nekem a következö lenne a baj!

D-Link dsl-360R modem, egy gépen teljesen jol müködik meg adom a felhasználo nevet és a jelszót és megy a net! de két gép között szeretném meg osztani egy edimax BR-620WLg tipusú routerrel... ösze van kötve normálisan minden, de a net nem megy! lehet csak egy be álitás kell, de nem tudom hogy mi és hogy! ebben szeretném ha kicsit részletesen segitenétek mert sehogy nem tudom ösze hozni :( :F :O

elöre is köszi a segitséget!

(#5323) zso73 válasza kali (#5319) üzenetére


zso73
veterán

Köszi az infót.
A lapos megy a nettel fullon. Ez volt a lényeges dolog.
A teló nem gáz.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#5324) SalvadorLynx


SalvadorLynx
aktív tag

Egy D-link DP-301U printer servert próbálok beállítani, hogy fiksz ip-vel dolgozon, de nem férek hozzá a beállításokhoz mert felhasználónevet és jelszót kér. Annak idején nem emléksze, hogy bármilyen jelszót beállítottam volna. A routeremnél megszokott admin felhasználó nem elég! A resetelés sem segít!

(#5325) Intruder2k5 válasza SalvadorLynx (#5324) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azt nem igazán hiszem, hogy a RESET nem segít... Esetleg csak rosszul csinálod. Bár nem tudom, hogy konkrétan ennél az eszköznél hogyan kell, de többnyire áram alatt, tehát működés közben, nyomva kell tartani a RESET gombot 10+ másodpercre. Ekkor újra fog indulni, és alap IP címmel, alap névvel, jelszóval, stb... elérhető lesz. Biztos, hogy nem "égett bele" a régi jelszavad. :)

[ Szerkesztve ]

(#5326) Lemezbolt válasza Intruder2k5 (#5284) üzenetére


Lemezbolt
csendes tag

Köszi, de ez nem segít, mert - hülye nem vagyok - belőttem rendesen a portot a routeren, viszont kívülről továbbra is azt mondja a port scanner, hogy zárva van. És ez van minden porttal. Lehetséges lenne, hogy a modem, vagy a szolgáltató a probléma?

Üdv, Laci

(#5327) Lemezbolt válasza malacka002 (#5322) üzenetére


Lemezbolt
csendes tag

Nem lehet, hogy elfelejtetted a routernek is megadni a kapcsolat adatait? :DDD

Üdv, Laci

(#5328) N.Szil


N.Szil
tag

Üdv!Valaki tudna segíteni?
Szeretnék routert vagy switchet venni, de az az igazság hogy nem értek hozzá.
Nem tudom hogy mi a 2 között a különbség, arra használnám, hogy a 4gépet és 3 laptopot összekössem,
tudjak töltögetni, és hogy lehessen lanozni. 10 megabites a netem,és a modem D-Link ADSL2+
Nem kell nagyon drága, az a lényeg hogy jól működjön.
Ami most van ST Lab ez nagyon rossz,folyamatosan megszakad a net.

Előre is köszönöm a segítséget.

(#5329) Intruder2k5 válasza Lemezbolt (#5326) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A modem nem igazán, de a szolgáltató simán csinálhat ilyet. Ha betesznek egy tűzfal mögé, egy alhálózatba, több másik előfizetővel együtt közös IP címre, akkor nem lehetséges, hogy bármelyikőtök aktív módú kapcsolatot használjon, mivel a portot ez esetben a szolgáltató routerében kellene forwardolni, ahhoz meg ugye nem férsz hozzá. Ez általában vezeték nélkül szórt internet esetében szokás, de láttam már ilyet sima kábelneten is. Milyen külső IP címed van? Véletlenül nem 10.x.x.x?

(#5330) Intruder2k5 válasza N.Szil (#5328) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

A switch csak simán összekapcsol egymással számítógépeket, de internetkapcsolat megosztására neked mindenképpen routerre (útválasztóra) van szükséged. Van egy topik, ami kifejezetten a hasonló kérdések miatt született, a "Milyen routert" nevet viseli. Ha gondolod, kérdezősködj ott is, bár ott mindenkinek azt mondják, hogy TP-Link. :) Kétségtelen, hogy olcsó, de engem sosem győzött meg. Én azt mondom, ha minőséget szeretnél, akkor Linksys. Nekem jelenleg ASUS van, kicsit moddolva, custom fw, stb, és nagyon elégedett vagyok vele. Hónapokat is megy hiba nélkül egy huzamba. De visszatérve az alap kérdésedre, a mezei routerek többségén egy WAN (internet) csatlakozó, és 4 LAN, azaz belső hálózati csatlakozó van a gépek részére. Tehát ha több mint 4 gépet szeretnél kábellel rákötni, akkor kell mellé egy switch is, vagy pedig olyat kell keresned, amint több LAN csati van, de ezek már drágábbak is, és kevés van belőlük. Persze WiFi-n csatlakozhatsz több géppel is akár.

(#5331) Intruder2k5 válasza Lemezbolt (#5326) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A legegyszerűbb ha összehasonlítod a routerben lévő külső IP címet az itt látottal... Ha nem egyezik, akkor sajnos megosztott IP-t használsz. A szolgáltatónak így sokkal olcsóbb, mert jóval kisebb tartományt kell megvennie. Amúgy ha így van, egy próbát megér, hogy kérsz egy "normális" IP címet... 1x hallottam olyan esetről, hogy így volt valaki, de bement, szóvá tette, és első szóra adtak neki egy rendes külső IP címet. Meglehetősen kicsi rá az esélyed, de hátha...

(#5332) SalvadorLynx válasza Intruder2k5 (#5325) üzenetére


SalvadorLynx
aktív tag

Én csak benyomtom lesporoltam a 10 mp-et lehet ott vót a gond. Danke

(#5333) Intruder2k5 válasza SalvadorLynx (#5332) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az sajnos kevés... Próbáld meg így! :)

(#5334) Lemezbolt válasza Intruder2k5 (#5331) üzenetére


Lemezbolt
csendes tag

Nem megosztott az IP-m; más ötleted esetleg? :F

Üdv, Laci

(#5335) dr.bubo válasza Lemezbolt (#5334) üzenetére


dr.bubo
őstag

A gépeden fix ip-t állítottál be, láttam a régebben belinkelt képen. Az elsődleges dns-nek a router 192.168.0.1 ip-jét add meg.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#5336) Intruder2k5 válasza Lemezbolt (#5334) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor legyen egy alap kérdés...
Router nélkül megy az aktív kapcsolat?

(#5337) Lemezbolt válasza dr.bubo (#5335) üzenetére


Lemezbolt
csendes tag

(#5335) dr.bubo - Nem jó így se.
(#5336) Intruder2k5 - Nem megy router nélkül se.

Üdv, Laci

(#5338) Intruder2k5 válasza Lemezbolt (#5337) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor viszont ne a routerbe keressük már a hibát... Windows tűzfal, egyéb tűzfal, stb... ESET Smart Security, AVG, etc...

(#5339) Lemezbolt válasza Intruder2k5 (#5338) üzenetére


Lemezbolt
csendes tag

Windows tűzfalat még a legelején kikapcsoltam, azon kívül más védelem ami van az pedig csak a NOD32 - abban pedig nincs firewall, tehát ez is kizárva elméletileg :/

Üdv, Laci

(#5340) Lemezbolt válasza Lemezbolt (#5339) üzenetére


Lemezbolt
csendes tag

hmm eszembejutott még valami. cFos Speed az beleszólhat bármibe?

Üdv, Laci

(#5341) Intruder2k5 válasza Lemezbolt (#5340) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Van abban is firewall opció, ha jól emlékszem... Régebben használtam én is azt a progit.

(#5342) Lemezbolt válasza Intruder2k5 (#5341) üzenetére


Lemezbolt
csendes tag

Kilőttem azt is és nem jó így se :O

Üdv, Laci

(#5343) Intruder2k5 válasza Lemezbolt (#5342) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Milyen modemed van? Véletlenül nem modem és router egyben? Ha ez sem, akkor már tényleg nincs más, minthogy NAT-olt hálón vagy.

(#5344) Lemezbolt válasza Intruder2k5 (#5343) üzenetére


Lemezbolt
csendes tag

Modem:
D-Link DSL360R H/W ver.: c3
(nincs admin felulete)
Szolgaltato meg Invitel, ha esetleg ezzel tudsz valamit kezdeni...

Üdv, Laci

(#5345) Intruder2k5 válasza Lemezbolt (#5344) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Tudok, mert nekem is ugyanez a párosítás van (D-Link 360R + Invitel ADSL), bár HW verziót nem tudom... De teljesen mindegy is, mert Invitel ADSL-el 100%, hogy nem vagy NAT-olva, teljes értékű külső IP címed van, tehát ha router nélkül sem megy akkor mégis csak a gépen lesz valami, ami blokkolja az aktív kapcsolatot. Lehet mégis "user error" lesz a vége? :)

(#5346) Lemezbolt válasza Intruder2k5 (#5345) üzenetére


Lemezbolt
csendes tag

Lehet de akkor sírni fogok :D

Üdv, Laci

(#5347) Intruder2k5 válasza Lemezbolt (#5346) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Én ezt a porttesztet használom: http://www.utorrent.com/testport?port=6880
A teendő csak annyi vele, hogy a link végén cseréled a 6880-as portszámot a neked megfelelőre. Ezt csak azért írom, mert vannak ám olyan tűzfaltesztek is a neten, amik csak akkor látnak nyitottnak egy portot, ha ott konkrétan válaszol is egy valamilyen szerver alkalmazás. Ez nem olyan, ennek elég ha csak nyitva van a port, és lehetséges rajta a kommunikáció.

[ Szerkesztve ]

(#5348) Lemezbolt válasza Intruder2k5 (#5347) üzenetére


Lemezbolt
csendes tag

Én is ezt használom de sajnos balami nagyon nem jó. :(

Üdv, Laci

(#5349) Lemezbolt válasza Lemezbolt (#5348) üzenetére


Lemezbolt
csendes tag

Most router nelkul van a gep a modembe kotve, windows firevall services.mscben lett kilove. Nod32, cfosspeed, windows defender is kilove/ torolve es most ez a helyzet:

Üdv, Laci

(#5350) dr.bubo válasza Lemezbolt (#5349) üzenetére


dr.bubo
őstag

Te az utorrentnek akarsz portot nyitni? A torrent progiban beállítottad a port számot, kipipáltad, hogy a wintüzfalhoz hozzá legyen adva, véletlen port indításkor nincs kipipálva?
De a legegyszerűbb, ha a torrnet progiban engedélyezed az UPnP-t és a routerben is. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.