Új hozzászólás Aktív témák

• Gyantusz

tag

válasz #65675776 #2512 üzenetére

Leszállási engedélyt csak és kizáróan megfelelő körülmények között kaphat a gép. Ha megkapta, leszállhat, hiszen a pilótának nincs rálátása a pályára meteorológiailag, meg kell bíznia az őt irányítók utasításaiban. Miközben odaér a pályára újabb infókat kap (a rávezetés folyamatos), ha közben romlik a helyzet, a repülésvezető utasítja, hogy startoljanak át, az iránmyító pedig új koordinátákat ad meg, ill. hogy átstartolást követően hova forduljanak, mivel nem ők vannak egyedül a légtérben! Olyan vaksi helyzetben, mint a tejfelszerű köd, a pilóta "vérbőségén" múlik, hogy megbízik-e a repülésvezető és az irányító szavában, vagy azt mondja, hogy csesszétek meg, én megyek innen a pistába (ld. tiv esetét). De mivel ez egy látható és kontrollálható helyzet volt, a pilóták a lerakás mellett dontöttek.
    <szerk.: egyébként mikor korrigáltak már egész biztos nyomták nekik a fülesbe a "Wave off"-okat... ekkor már csak a jobb főfutóval hegesztettek a pályán jobbra tartva, kétség sem lehetett a csutkagáz létjogosultságában>

"Amennyiben a pilóta a nem megfelelő körülmények ellenére leszáll (vagy odabassza a gépet), és ennek nem kívánt következményei vannak, akkor azért csak Ő felel, a repiránytók nem."
    Ezért írtam azt, hogy a gép vezetéséért egyes egyedül a pilóta felel, azért ül a pf-ben. Mivel nincs információnk arról, hogy a toronyban levő repülésvezető adott-e nekik kilebegtetés közben átsatrolási utasítást, így megint nem értem a kritikát...
    Egyébként a talajfogásig minden "szokványos" volt, a talajfogást baszták el rendesen. Ez lehet a pilótahiba, vagy esetleg FbW sw.-gond, vagy akármi. Erre mondta azt Veres Zoli, hogy mivel nem ismeri az Airbus-okat, így nem mond róla véleményt, de ha Boeing lett volna, akkor csont nélkül pilótahibának minősíti...
    Lévén ő ha jól tudom 737-es pilóta, így tűzközelben ül, lehet egy-két "érdekes" pilótavélemény az Airbus-okról...

Új hozzászólás Aktív témák