Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
Tegnap hallottam az egyik kollegatol, hogy az eddig legyartott gepeknek hibas az ethernet csatlakozoja ezert tovabb fog kesni a szallitas. Errol tud valaki valamit?
-
footy
addikt
Ha valaki talal gyakorlati tapasztalatot a HD lejatszasrol az ossza mar meg valamilyen formaban.
Koszi
-
footy
addikt
Nem tudom valaki probalta-e mar az SD anyagok lejatszasat, de egy kollegam volt a berlini linux napokon es ott beszelt az xbmc projekt egyik vezetojevel. Sajnos nem sok pozitivumot tudott mondani. Az SD anyagokat sajat tesztuk szerint nem jatsza problemamentesen, a driver hianya miatt.
Meg valami: Azt sem tudta megmondani, hogy valaha lesz-e hozza mukodo driver.
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
Melyik openelec build-et erdemes hasznalni? A videolejatszasi kepessegeket szeretnem tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
Koszi, talaltam kozben egy tegnap esti image-t. UPNP szerverrol vitt mindent.
Ugyhogy ma rendelnem kell egyetszerk:
Annyi, hogy erdekes modon csak a menuben volt par akadas, a divx/xvid-ek lejatszasa jonak tunt. Az airplay-n keresztul csak a kepeket tudtam lejatszani a zeneket nem. A kepek lejatszasa viszont gyors es hibatlan.[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
Nem tudom volt-e már linkelve, de itt van egy oldal ahonnan le lehet tölteni a friss image-eket.
Én a tegnapit írtam ki Win32 Disk Imager-rel és ment fullosan. -
footy
addikt
A kodeklicenszeléssel most mi a helyzet?
-
footy
addikt
XBMC-t es scanner/printer servert szeretnek egyszerre futtatni. Hogyan lehet ezt legegyszerubben megoldani?
Videozas es szkenneles tuti nem lenne egyszerre hasznalva, viszont az asszony miatt jo lenne, ha futna mindketto es nem kellene inditani, leallitgatni semmit.koszi
-
footy
addikt
Ma rendeltem én is egy Raspit, még mindig filózok rajta, hogyan lehetne nyomtató/szkennerszervernek és médialejátszónak egyszerre használni. Gondoltam egy olyanra is, hogy Berryboottal felrakom az Openelecet(medialejátszáshoz) és a Raspbiant(nyomtató/szkennerszerver) is. Mivel a lényeg az egyszerű kezelhetőség mindkét funkciónál, arra gondoltam, hogy egyszerűen írok egy batch file-t ami újraindítja a raspberry-t a megfelelő image-dzsel. Vagy egyszerűbb lenne ha minden Raspbian alatt futna? Kicsit félek tőle hogy akkor kifutok az erőforrásokból.
-
footy
addikt
Olyannal találkoztott valaki, hogy a raspi nem ismerte fel a billentyűzetet? Vagy megfagyna a nyelvválasztásnál? Nem tudom, melyik lehet de nem tudok továbblépni az installmenüben.
-
footy
addikt
ITT találtam egy leírást a SANED-ről, végimentem a lépéseken, a nyomtatószerver megy de a scanner nem.
A scanimage -L felismeri az olvasót, de sanetwainnel mégsem tudom scannelni. A ip tuti jó, a user pi ezt attam meg a sane configjában is. Két hibát kapok, egyszer, hogy backend not found másodszor, hogy access code violation in modul. Valakinek ötlet? -
footy
addikt
valaki SANE konfigban tud segíteni?
Most így állok:
root@raspberrypi:/home/pi# sane-find-scanner
# sane-find-scanner will now attempt to detect your scanner. If the
# result is different from what you expected, first make sure your
# scanner is powered up and properly connected to your computer.
# No SCSI scanners found. If you expected something different, make sure that
# you have loaded a kernel SCSI driver for your SCSI adapter.
# Also you need support for SCSI Generic (sg) in your operating system.
# If using Linux, try "modprobe sg".
found USB scanner (vendor=0x03f0 [HP], product=0x8911 [Deskjet 1050 J410 series]) at libusb:001:004
found USB scanner (vendor=0x0424, product=0xec00) at libusb:001:003A sanetwain.ini pedig így néz ki:
[Connection]
Host=10.0.0.150
User=pi
Port=6566
GetDevices=1
Device=/usb/Deskjet_1050_J410_series?serial=CN17C1P26V05QT
[Preview]
UseMinimum=1
Resolution=50
AutoStart=0
FindFit=0
[Scan]
AutoStart=0
[General]
TopMost=0
DisableEsc=0
HideDisabled=0
RemoveRegions=1
SaveRegions=0
Language=en
WindowSize=50;50;398;630
[ADF]
SinglePage=1
[Save]
JPEGQuality=80
[Printer]
Setup=0
Delayed=0
Default=\\http://10.0.0.150:631\HP_Deskjet_1050Viszont mindig a "no devices found on backend" hibaüzenetet kapom.
köszi
-
footy
addikt
Tud valaki arra megoldast, hogy a PI-n keresztul kuldjem a tablet kepet a tvre? Valami nagy sebessegu megoldas erdekelne, ami filmnel/jateknal is hasznalhato.
-
footy
addikt
válasz wassermann #4419 üzenetére
Nem megosztani akarok hanem a tablet kepet tukrozni.
-
footy
addikt
Valaki tudna ajanlani DVB-S2 tunert amit nem szivas beuzemelni? Van olyan esetleg amit az openelec alapbol tamogat? Nem hatrany ha olcso
-
footy
addikt
Valaki epitett mar wordclockot raspberryvel?
Ilyesmit szeretnek:Ledek vilagitjak meg az egyes szavakat.
Ha a ledeket trukkos vezerelni, akkor szobajohet meg valami kisebb 5-10" TFT. Ebbol van valami bestbuy, amit egyszeru a Raspberryre kotni?
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz Benoe77 #7078 üzenetére
Te Openelec-et hasznalsz? A DTS jelet HDMI-n kuldod az erositonek?
Mindenki:
Van arra megoldas, hogy a hangot SPDIF-en (Coax vagy Toslink) kuldjem az erositobe? Erre a hangkartyara azt irjak, hogy mukodik PI-vel. A kerdes az hogy Openelec alatt is megy ez? Vajon eleg lehet a Pi teljesitmenye 1080Pmkv +DTS-re ha melle meg az USB-n log egy ilyen kartya? -
footy
addikt
válasz Cyber_Bird #7084 üzenetére
PCM 2704 USB DAC
Az erosito dekodolna a DTS-t, a DD-t es az AC3-at is, a hangkartya feladata annyi lenne csak hogy tovabbpasszolja. Kozben megvettem, mert talaltam egy forumot ahol sikerult mukodesre birni raspbmc alatt.[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
-
footy
addikt
válasz Mezga Aladár #7089 üzenetére
Neked is 2704 van?
-
footy
addikt
Van valakinek tapsztalata a Wolfson Audio Card-dal?
A DTS/AC3 megy vele Openelc alatt? -
footy
addikt
Openelec alatt hogyan lehet beallitani hogy a frissites megegyezzen a forras altal hasznaltal?
Arra gondolok, hogyha a film 24fps, akkor a PI is ugy adja a videojelet.Hogy erdemes az Overclockot beallitani?
Ez mukodik altalanosan?
arm_freq=900
sdram_freq=450
core_freq=450
disable_overscan=1
force_turbo=1Hutoborda ilyenkor kell ra? Honnan erdemes rendelni?
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
-
footy
addikt
Tud valaki olcs VESA kompatibilis tartot Raspberry-hez? DIY megoldas is erdekel.
koszi
-
footy
addikt
Az openelec bootolasat szeretném felgyorsítani. Most class4-es kárytán van a rendszer, érezhető változás lenne egy class10-es kártyát venni? Vagy érdemesebb pendrive-ra tenni a rendszert?
-
footy
addikt
Erre valaki?
Az openelec bootolasat szeretném felgyorsítani. Most class4-es kárytán van a rendszer, érezhető változás lenne egy class10-es kártyát venni? Vagy érdemesebb pendrive-ra tenni a rendszert?
Hogy tudnam megoldani hogy a tv-vel egyutt kapcsoljon be a raspberry? A TV usb-je csak 500ma-t ad az sajnos keves.
[ Szerkesztve ]
-
-
footy
addikt
Kosznom mindenkinek a valaszokat.
Mivel az elektronikaban nem vagyok jartas, ugy dontottem, azt az utata kihagyom, foleg hogy a megtakaritas resze elenyeszo. Az egyetlen opcio a WOL marad , de nem talalok egyertelmu utalast sehol hogy Raspbmc vagy openelec alatt megoldhato lenne. WOL-lal kapcsolnam be, egy cronjob-bal(ha nem hozzaferheto a fenti disztrok alatt, akkor az openwrt-s routeremre keresnek valami scriptet ami bejelentkezik ssh-n es kiadja a halt-ot vagy shutdown-t) pedig ki. -
footy
addikt
Sziasztok!
Erdeklodnek Rpi2+Openelec tapasztalatokrol. Jelenleg 1-es Pi-m van 512 Rammal es nem vagyok maradektalanul elegedett a telejesitmennyel. Filmlejatszasnal nincsen gond, de ha vege egy filmnek vagy megallitom a lejatszast es uj file-t inditanek, akkor 20-30s is elteleik mire reagal.
Az uj verzio gyors menuben tortoeno lepkedeskor? Van valami ismert problemaja? (a xenon vakut olvastam)
A bootolas meddig tart? (openelec)koszi
-
footy
addikt
válasz vargalex #11022 üzenetére
Ma tesztelgettem egy kicsit. A Pi1-esem a másik tévével érdekes módon jobban megy,
pedig ugyanazok a beállítások.HDMI Passtrough bekapcsoltam, gondolom így nem kell downmixelni a hangsávokat.
Kipróbáltam egy Pi2-t is, a bootolás nagyon gyors OPENELEC-kel kb 10s. Viszont ennél is megvan az a probléma, hogy miután leállítom a filmet. Utána csak 12-14s múlva tudom indítani a következőt. Ez alapesetben nem probléma, de ha nem tudom hogy egy sorozatot mely résznél hagytam abba, akkor kellemetlen a részek léptetése között kivárni a fenti időt. Másnál is van ez a probléma?
Egyébként NAS-ról streamelek SAMBA megosztásról. Az NFS-re történő átállás hozna változást? -
footy
addikt
válasz wassermann #11113 üzenetére
Az ethernet vezerlo is az USB buszon at kommunikal? Csak mert siman lanon van a PI nem wifin usb stickkel.
(#11115) vargalex
Ha vegignezem az adoot filmet, akkor nem jelentkezik a gond, vagy csak minimalis de ha megszakitom a lejatszast, akkor kemenyen varni kell.
UPNP-n meg lehet oldani a feliratot? Mert igazabol az is megfelelne, ha a felirat mukodik.(#11118) vzoltan
Az OSMC-t kiprobalom. Allitottal be valamit az openelecen install utan? Nalam csak a hangbeallitasok vannak modositva.(#11119) wassermann
Ennek hol lehet utananezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest