Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
Gratula mindenkinek.
Zoza emberfelettit ment. Végig jobb időt futott versenyen mint amit én üres kocsival 1x összehoztam.
Űberbrutál. Hatlmas respect neki itt is.
És mindenkinek aki végig bírta idegekkel.
Cila nagyon sajnálom,hogy elfüstöltél
Nem lehet hogy túl durván váltogatsz vissza?
Vagy mindig túl sokáig forgatod a kocsit? -
cila1
aktív tag
Én ezt nem csinálom tovább!
Négyesen volt a hűtő és ennyi............ -
cila1
aktív tag
-
proof88
addikt
hát igen nagyon gáz ... de azt nem mondhatom hogy maradjon el a futam mert mindenki készült rá ... mondjuk JColee-lal meg azokkal szemben akik rágyúrtak 1 kiállásra, azok most nem jól járnak. Mondjuk lehet azt mondom hogy nem kötelezek senkit 2 kötelező boxra ... a köridőket úgyis lementjük szóval mindenki megy annyi kiállással ahogy akar ... és majd verseny után mindenki összideje alapján meglesz a sorrend. Csak hát igen az a legnagyobb probléma hogy nem lehet majd tudni versenyen hogy most kinek kell kit elengedni ?
-
Zoza24
senior tag
még jó hogy teszteltem egy full versenyt

bár poén lett volna ha egyszer csak minden autó megáll az utolsó körben a Brawnok meg begurulnak...
-
proof88
addikt
Srácok van egy rohadt nagy probléma. :S
Igazából erre ma hívta fel a figyelmem Zoza és Kleroo.
Az már eddig is feltűnt hogy ha boxból kimegyek úgy hogy már volt korábban egy mért köröm akkor a tv style számolja még az előző körömet is. Mert ha kimegyek a boxba akkor nem ugrik a kör számláló. Ezt teszteltük most rajtgyaknál is. Tehát a helyzet az hogy egyrészt időmérőn valszeg több kört lehet majd menni, a lényeg hogy mindenki figyeljen oda nehogy túllépje a megengedett körszámot, mert akkor a progi diszkvalifikálja. A húzósabb pedig a verseny: tegyük fel hogy x pilóta kimegy a boxba. Mivel a box utcán áthalad, akkor nála nem lép a kör számláló. Tehát olyan mintha le lenne körözve a többiek által. Na most erre azt találtuk ki, hogy legyen kötelező mindenkinek 2 box kiállás. Tehát 1 kiállással ne lehessen menni. Így nem lesz gond. További probléma hogy ha valaki 3 kiállásr kényszerül pl baleset miatt. Ezt utólag tudjuk megoldani: utólag korrigáljuk az össz idejét, és így kiderül hogy valójában hanyadik helyre ért be. Tehát verseny után még kis melóra van szükség a BT által. Még van 1 olyan probléma is hogy aki boxol és ezért kevesebb köre van mint annak aki még nem boxolt, mivel lekörözöttnek számít, el kell engednie a mögötte jövőket, hiszen kék zászlózik rá a progi. Ráadásul ilyenkor büntet is a progi automatikusan ha huzamosabb ideig nem engedi el a hátul jövő embert a pilóta. Erre azt találtam ki hogy erre a versenyre kikapcsolom a kék zászló szabályt a szerveren. További probléma hogy mivel boxnál nem ugrik a kör számláló, ezért ha valaki tankol a 34 körös versenytávra, 34 kör megtétele és 2 box után a progi csak 32 kört fog számolni hozzá. Úgyhogy lehet hogy 36 körre kéne mindenkinek tankolni, hogy maradjon elég benzin. Ez azt jelenti hogy valójában a 34 körös versenyünk 36 körös. Egy BT-taggal sem egyeztettem még erről, friss problémáról van szó. Nem a szerver, hanem a pálya hibája.
Tehát mint mondtam, 'workaround'-okkal át lehet hidalni a problémát, csak akkor fixáljuk le hogy akkor ez így lesz és senki ne lepődjön meg. -
Kleroo
veterán
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Igen!
Már szörnyű köztünk a viszony

-
Kleroo
veterán
válasz
proof88
üzenetére
Mindenképp kellene pár kör futamnak is lennie,mert Zoza észlelet egy bugot,ami mindenkit jól megszívathat. Le kellene majd ellenőrizni.
Ő sajnos már máshogy alakította a mai napját,így a boxból fog csak rajtolni. Szerepelni akar végre a közvetítésben. Biztos irigy,hogy mindig az én brawnom van képen

-
proof88
addikt
Még1x leírom: ma 6-kor rajtgyakok, érdemes megjelenni, főleg aki múltkor nem volt, az most pótolhatja.

-
proof88
addikt
Szervezhetnénk rajtgyakorlást délután 6-ra. Nem lenne végigfutva gyakfutam, csak ha igény van rá, de idő nem lenne rá. Csak rajtgyakokra gondoltam, esetleg aki múltkor nem volt az most pótolhatná és akkor nem kell a boxból indulnia.
-
Farkas23
aktív tag
Sok sikert mindenkinek a mai futamhoz! Remélem azért lesztek 10-en, nélkülem is

-
proof88
addikt
válasz
JColee
üzenetére
Rendezzünk egy tippversenyt, mindenki próbálja megtippelni a verseny végeredményét (Legyen 1-5 helyzetett az egyszerűség kedvéért). Aki a legpontosabban tippel, az meg kapjon valamit.
Igen ilyesmire én is gondoltam már korábban

amikor még nagy tervezgetések voltak
ehetne tippelős játék az oldalunkon: alapból mindenki ugyanannyi virtuális pénzzel kezdi a szezont és a vb-futamok előtt lehetne fogadni bizonyos dolgokra: ki hanyadik lesz, kié lesz a leggyorsabb kör, stb., szóval mint a rendes sportfogadós oldalakon, csak mi virtuális pénzzel bizniszelünk, és csak a játék kedvéért csináljuk, ez nem befolyásolna semmit a VB-n, ez csak poén lenne. Nem is lenne kötelező, aki akar tippelni, az tippel, aztán majd lesz egy ranglista, kinek mennyi pénze van. Szóval, hogy ki mennyire tippelte jól előre a futamok végkimenetelét.
Nyilván a nagyon gyors pilótákra kb nem éri meg tippelni, mert kis szorzó lesz mellettük, stb. 
-
-
válasz
JColee
üzenetére
Nem tudom melyik mondatomból olvastad ki,
hogy arra számitok Kleroo vagy Speedg az élen fog menni
sztem félre értetted amit legutóbb irtam.
nem azt mondtam,hogy Kleroo meg Speedg fog az első 4 rajthely közül vmelyikről indulni. ill. a loholunk utánnuk,az azt jelenti,hogy nem a 1. 2. helyezett után loholunk,hanem a mezőny után loholunk
én nem következtettem semmire.
-
JColee
őstag
válasz
Zoza24
üzenetére
Elfelejtettem megkérdezni, hogy milyen ligában toltad eddig (milyen sorozat)?
Egyébként szerintem a dobogóra fel fogsz érni a boxból indulva is (legalábbis, ha ezen a futamon is nekem adsz ~30 secet, és én is adok a többieknek ~30-at, akkor a 3. helyezettet utolérheted. -
macy
addikt
-
cila1
aktív tag
-
proof88
addikt
-
Zoza24
senior tag
válasz
JColee
üzenetére
így van,bár ha jól emlékszem a magyar pályára te is majd annyi kört letettél a szerveren mint én
mellette azért dolgozom,edzeni járok,nő is akad (sajnos több is mint amit elbírok),szóval nem itt kockulok egész nap én sem... mást teszteltünk,ennyi
ide nem is töröm magam én sem,mert boxból csak majd autókázom egyet 
-
JColee
őstag
válasz
JColee
üzenetére
Persze nem azt mondom, jó kis idő, de nem kell mindjárt kétségbe esni, vagy túlmisztifikálni a dolgot. Zozának van ideje, és energiája üres(?) tankos kcosival is időre menni. Jó neki. Egyébként utolsó 3 versenyhétvégén is így volt, hogy verseny előtti napon még 1 mp eltűnt valahol.
-
Zoza24
senior tag
köszi srácok,de még van benne pár tized csak nem tudom kiautózni

egyébként nem várom el senkitől,hogy gratuláljon,bár szerintem Jcolee lenne az utolsó aki ezt tenné
-
Speedg
csendes tag
Zoza Brawn GP Season 2009, Fsone 2009 Practice 248 1:36,964

Valaki szúrja már ki a gumijait vagy törje le a szárnyát vagy valamit

Így mindegy hogy a boxból indul vagy a mezőny után 2 körrel, mindenkit ledarál.
Egyébként Zoza grat az űridőhöz!

-
cila1
aktív tag
Annyira halott a fórum,hogy nyugodtan ki írhatjuk:TÉMA LEZÁRVA

-
proof88
addikt
régen sokat szenvedtem attól hogy csípett a szemem és fáradt is volt. Ez olyankor volt, mikor nem aludtam ki magam rendesen. Szemcseppet is használtam emiatt, de nem sokat segített. Viszont nem tűnt fel, hogy hetek óta elmúlt. Ma tűnt fel a dolog, mert ma ismét előjött. Realizáltam, hogy a hetek óta tartó korai lefekvésem miatt tűnt el a probléma. Ugyanis hetek óta igyekszem éjfél előtt elaludni, 10-11 óra környékén lehetőleg, és általában reggel fél 6 körül ébredek. Tegnap viszont 1-negyed 2 környékén feküdtem le aludni éjszaka, és fél 8-ig aludtam, hát szar is a szemem. Úgyhogy +1 érv amellett, hogy korán kell lefeküdni aludni. A mennyiség mellett az is számít, hogy mikor. A hajnali 2-től reggel 8-ig tartó alvás nem olyan pihentető és minőségi, mintha este 11-től reggel 5-ig aludnék. Ajánlom mindenkinek.
-
proof88
addikt
sorry
dehát mi egy nagy család vagyunk 
más: arra gondoltam hogy kéne csinálnom egy modot rfactorhoz ... egy nem átlagos mod lenne, mert ráerőszakolnám az rfactorra az ötletemet: FPS játékot kell rá írni. Lehet hogy nagyon tré lenne játszhatóság és grafika terén, de a jármű fizika nagyon ott lenne, lehetne setupolni is

-
cila1
aktív tag
Proof!
Bejelöltem az álltalad figyelmembe ajánlott ismerősöm.
Csak nem tudom honnan ismerem?
-
proof88
addikt
válasz
JColee
üzenetére
vagy kalibráld újra a vezérlőpultban, nem tom :/
amúgy megnéztem én telemetriámat és nálam a fék rendben van, ellenben a gáznál vettem észre érdekességet, amit nem tudok mire vélni, az egyenesekben ingadozik a cucc
az alsó 2 grafikonon a tüskéket leszarom mert a váltó váltásnál mindig N-be megy egy pillanatra és ilyenkor a kuplung old, az látszik (azért nem mindig látszik gondolom, mivel nem folyamatos mintavételezés van nyilván hanem mondjuk századmp-enként van adat).
De az érdekes a legfelső grafikon (gáz), mert ott az egyenesekben is látszik hogy nem teljesen százas a gáz. Bár mondjuk most eszembe jutott hogy lehet hogy a low tc miatt, ugyanis enyhén ívesen megyek azokon a részeken egyenesben is ahol épp nem 100. Ezt majd azért még megnézem hogy tc offal is így néz-e ki.btw a hungaroringi vb futam óta használok low tc-t, mert rajt után folyton ki akart törni a kocsi háta gázadásra és nem voltam képes nyugalommal gázt adni, ezért aztán 1. körben lowra raktam a tc-t és azzal si futottam le a futamot, atán megfogadtam hogy inkább low tc-t használok monstantól, cserébe viszont magas helyett low abs-t. persze a sztorihoz hozzátartozik hogy verseny végén low tc-vel törtem össze a kocsit

-
JColee
őstag
Kicsit konszolidálódott a helyzet pedál ügyben, de még mindig néha van a telemetriában egy tüske. Lehet, hogy túl érzékeny a fékpedál, és ha picit is hozzáérek, rögtön érzékeli?
-
proof88
addikt
válasz
Farkas23
üzenetére
nekem már nincs beszélnivalóm mert én megmondtam hogy nekem mindegy hogy mi lesz a döntés, de van 4 BT tag, ebből 1 (én) semleges az ügyben, vagytok 3-an, döntsetek baszki
Te balra, Szabesz jobbra, ott van még Ace is, vele is beszélni kéne, azért BT-tag, aztán lenen valami megegyezés
és így más szabályok sem kerülnek be a szabályzatba amiket már fixáltunk mert én nem fogok ötször szabályzatot szerkeszteni, én egyszerre akarom berakni minden dolgot
megyek majd aludni hamarosan ne izgulj mert foltos lesz az ágy 
-
-
proof88
addikt
válasz
JColee
üzenetére
most hogy nézem az a fehér vonal már tényleg eléggé a pályában van
akkor ott lesz az igazság ahogy te mondod (meg ahogy cilánál is látszik)btw rohadjanak meg, 2 videó nem elérhető a pálya oldaláról mert szerzői jog blablabla ... pedig Schumi rajt videója nagyon jó volt ..
na de most megtaláltam másik címen ... csak mondjuk az előző 720p-ben volt fenn na m1 ... -
cila1
aktív tag
-
proof88
addikt
Farkas,
a napokban megkérdezték tőlem, hogy ugye ezen a valenciai pályán nem lehet rajtnál a boxkijáratra lépni? Én azt mondtam, hogy itt nem, mert ahogy megfogalmaztuk a szabályzatban is, a boxkijárat nem része a pálya vonalvezetésének, ellentétben pl a Hungaroringgel. Ugye így van? Mert a mai napig nem értek hozzá.
Azt tudom, hogy Szingapúrban sem lehet. -
HorCsa
csendes tag
Nem ismerem pontosan a két modot, de általánosságban megpróbálom elmondani:
Az rfm-nek van egy olyan része, ahol meg vannak határozva az adott modnak a mappái. Ami téged elsősorban érdekel, az a VehiclesDir= ez alá kell bemásolnod azt az autót, amit látni akarsz egy modban.
A móka viszont nagyban bonyolódik attól, hogy direkt hivatkozások lehetnek egy-egy autó gen, veh fájljában, ami miatt az eredeti helyen is meg kell(ene) lenni a fájloknak.
Az rfm-ben a másik dolog ugye az autó filter az elején. Ez az adott category (vagy classes most nem tudom pontosan melyik így fejből utána nézni meg lusta vagyok
) neve, ami a veh fájlban található azoknál az autóknál amelyiket be szeretnéd tenni.
Ilyen egyszerű cserére (offlineban) én az allcars módot javaslom. Onnan látszik minden autó, és szinte mindegyik modot felkészítik arra, hogy ilyen módon is életképes legyen. Kavart esetleg az okozhat, ha más feltett modokban is vannak ugyanolyan nevű/kategóriájú autók, esetleg egyforma rajtszámú versenyzők. Amikor pedig eseményt (versenyt, szezont) indítasz offline, ki tudod választani milyen ellenfeleid lehetnek. Így nem kell hátulról operálni szövegfájlokban meg másolgatni.
Vagy esetleg az allcars rfm-jét kezd el módosítani (filterezni) mivel az a teljesen alap mappákra hivatkozik, és onnan tuti látsz majd minden autót. -
proof88
addikt
én ilyesmit csináltam már, az fsone-ba raktam be a honda civicet

- a kocsi mappáját bemásoltam az fsone09-es kocsi mappába
- Shared könyvtárban lévő dolgokat is másolni kell (mármint ha updatert akarsz csinálni, ami egy modot kiegészít ezzel a kocsival, de ha neked mind2 telepítve van, akkor nem kell)
- igen vehicle filtert ki kell egészíteni az új kocsival
- és ezt lejjebb is meg kell tenni a szezonoknálelvileg ennyi
-
JColee
őstag
válasz
akoska07
üzenetére
Nem is azt modntam, hogy baj, ha megesik, de a rendszeres rajtbalesetek mindig abból vannak, hogy valaki észrevesz a belső íven egy lyukat, és odaveti magát, így oldalról megtorpedózza az előtte lévőket. És ez rendszeres. Másik gyakori hiba a csatáknál a túl késői fékezés. ekkor meg a bukótérből kellene biztonságosan visszajönni (sajnos ez nem egyszerű, mert nem könnyű oldalra nézni).
Szerintem a rajtgyakoknál is lehetne javítani a hatékonyságot olyanokkal, hogy az ember nem próbál az első kanyarban hősködni, mert nincs hely. (én pl tudom magamról, hogy korábban fékezem a kelleténél, mert félek, hogy belemegyek másba).
Most már abbahagyom, felesleges ilyenről írásban, konkrét példák nélkül vitázni. -
macy
addikt
Na ha már felvilágosítás van én is kérdeznék. Hogy tudok egy modba beletenni egy másik modból való autót? Gondolom nem elég belemásolni a kocsit, rfm-ben is át kell írni a car filtert. Mit kell még pluszban csinálni? Konkrétan a historic modba akarok betenni egy VLN bömöst.
-
HorCsa
csendes tag
válasz
N€T0X|N
üzenetére
Szia,
veh file: PitGroup=
és az rfm-ben is fel kell sorolni hogy melyik groupban hányan vannak és annak mi a neve.
pl.:
veh:
Number=x
Team="...."
PitGroup="Group19"
frm:
// format is: PitGroup = <# of vehicles sharing pit>, <groupname>
PitGroup = 2, Group1Amúgy az rfm megfelelő részében le van írva és elmagyarázva:
"// Pitstop locations in order from front to back, with the number
// of vehicles sharing each pit ... if the order needs to be
// reversed on an individual track, set "ReversePitOrder=1" in
// the track-specific GDB file.
// These are now "pit group" names, not necessarily team names.
// In the VEH file, the pit group defaults to the team name but
// can be overridden by defining "PitGroup=<name>".Természetesen, ha nincs annyi box egy pályán mint amennyi csapatod van, akkor lutri, hogy ki hova kerül...
-
Sziasztok skacok!
A WTCC topicból jövök, ahol olyan problémánk van, hogy nagyon sűrűn egy boxba dobálja a játék az autókat. Nem tudjátok véletlenül, hogy ez mitől lehet? Veh fájl, vagy track hiba vagy valami más? Találkoztatok már vele?
Üdv,
N
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- SzoftverPremium.hu
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és talán a motor sem fog lerohadni ott![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ide nem is töröm magam én sem,mert boxból csak majd autókázom egyet