2018. február 24., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ilyen volt 2017

  Most már hagyományosan megírom én is. Hosszú lesz, mert részletesen leírok dolgokat, amiket még év közben akartam, de kedv, idő, akármi híján elmaradtak.

  2017 kicsit mozgalmasabb volt az átlaghoz képest, de így se volt túl nagy szám. Az év elejét sikerült betegséggel indítani, mert befagyott otthon a fúrt kút. Kedvenc faterom nulla szigetelést tett a felszínre (vagyis alatta ~80 centivel) érkező csőre, az aknába. Ahogy kell, el is fagyott a januári hidegben a gecibe. Volt némi hiszti, "aaaz nem fagyhat el, hát mélyen van". Igen, persze, a szimpla levegő meg szigeteli a -20 fokot a végtelenségig. A dolog igazi pikantériáját az adta, hogy az aknát fedő betonlapnak nincs semmilyen fogantyúja (ez is fater tákolmánya), valamint van rajta normális állapotában pár centi föld (agyag) réteg és afelett murva. Ez utóbbi az évek alatt szépen besüppedt már a talajba, épp' csak fedi a felszínt, pedig valamikor 5-10 centi vastagon volt. Na most, el lehet képzelni, hogy ez az agyag-murva kombó a -20 fokban konkrétan betonkeménnyé fagyott.
  Mivel csak a kútból származik víz a házba, ezért muszáj volt valahogy kiásni. Először csákánnyal próbálkoztunk, de az totálisan esélytelen volt és miután már abban elfáradtam és kimelegedtem, előkerült a Hilti. Ezzel se volt leányálom, de legalább vitte az anyagot, meglett a jégcsomó, seperc alatt kiolvasztottam hőlégfúvóval a csövet. Ezután került rá jó fél méter hungarocell és lett boldogság.

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 hónapja 0

 • Picúr megunta

  Nos, Picurka úgy döntött, hogy neki elég volt már a karácsonyokból, meg úgy az egész életből. Öregkorára szörnyen lefogyott szegény, az elmúlt napokban tényleg csak csont és bőr volt már. Látszott rajta, hogy a következő tavaszt már csak szerencsével maximum, ha megéli. Ahhoz képest szerencsére nem szenvedett, bár lépcsőzni se bírt (van belőle elég sok a kertben), csak esett-kelt, de szellemileg erős maradt, nem adta fel, jött-ment-érdeklődött. Egészen ma reggelig, amikor a kennelben a háza előtt pihenve fogadott, nyugalomban, békességben. De már örök álomra szenderülve.

  Utcán talált, valamiféle keverék volt. Se oltást, se semmi kötelezőt nem kapott (a farkaskörmeit is meghagytuk), de nem is volt neki soha semmi baja, leszámítva a kis időszakos depresszióját, aminek hatására pár éve télen majdnem megfagyott (egyedüli kutya volt abban az időszakban és csak egyvalaki lakott a házban, aki nem nagyon foglalkozott vele). Akkor kellett kicsit gyógyszerezni és be kellett költöztetni melegbe a házba. Egy kicsit a derekán nyomot hagyott az eset, mert onnantól nem volt már a régi a mozgása. De mégis további jónéhány, összesen pedig 17 évig bírta, mindenféle látványos öregkori kínok nélkül. Szomorú vagyok, de ez az élet rendje...

  N

  N€T0X|N 2 hónapja 5

 • Pizza X

  Most egy kicsit bántani fogom őket. Egyszeri esetnél még csak-csak elmenne, de nem egyszeri. Szóval. Tudnak olyat, hogy tök finom pizza. Ezzel nincs is gond. Úgy néz ki, hogy van az 1300Ft-os, amire kérhetsz két feltétet és szevasz. Most hirtelen nem is emlékszem, hogy azok benne vannak-e az árban, de mindegy.
  Ez azért érdekes, mert van az 1600Ft-os pizza, amire korlátlan mennyiségű feltétet lehet kérni, de nem mindegyik ingyenes - logikusan, ha csak kettőt kérnél rá, akkor értelmetlenül fizetnél többet az első verziónál. Nem is látom benne a logikát, hogy ezt csak kettővel kérd, de feltételezem azért van így, hogy ha az ingyenesből kérsz 25-öt, akkor is megérje nekik. Mindegy, szóval ilyen.
  Egyszer rendeltem tőlük próbaképp kétfeltétest, tök jó volt, el is könyveltem, hogy innen van értelme.
  Másodjára gondoltam ki kéne próbálni a fullosat, pakoltam is rá az ingyenes feltétből ötöt, mert a lényeg, amit én egy átlag pizzán szeretek, az megvolt így. Ki is hozták, hát, ötből három rá is került, eh. Na mindegy, ezért még nem pampogtam, bár zavart.
  Tegnap rendeltem megint ilyen módon, csak az öt free mellé felkerült egy négysajt keverék valami 300Ft-ért, szóval egy 1900Ft-os pizza lett belőle. Ki is jött, de ahogy nyitottam ki a dobozt, konkrétan egy paradicsomos alap fogadott, rajta az extra fizetős sajttal. WTF. Itt nyilván emeli az ember a telefont, hogy ez azért túlzás, így is történt.

  Folytatás...

  N€T0X|N 2 hónapja 18

 • The Art of the ME Universe

  Kicsit idő előtt megjött a(z egyik) karácsonyi ajándékom magamnak, de ez legyen a legnagyobb baj... :)

  Szépséges! Bódottá van.

  N

  N€T0X|N 2 hónapja 1

 • Nap szépe: Amber Heard

  N

  N€T0X|N 2 hónapja 6

 • Ingyen se jön érte

  Legyen az ő baja, de miért húzza az időmet baromságokkal?
  Szóval. Az elmúlt hetekben hirdettem pár dolgot ingyen elvihetőként, meg most is van nálam fent 1-2 cucc. Működő cuccokról van szó, esetekben esztétikai vagy kis hibákkal - párszáz, esetleg 1-2 ezer Ft-os tételek lennének újonnan, nálam meg már csak porfogók. Az ilyesmit inkább adom valakinek, akinek esetleg szüksége van rá, mint kidobjam.
  Jött is jónéhány megkeresés, de a pofátlanságnak tényleg nincs határa. Az már a legkevesebb, hogy mindenki máshol akarná átvenni, mint amit fixen megjelöltem. A legpofátlanabb eddig a város másik fele volt, mint ajánlat, de a minimum is két metrómegálló, amit fel nem fogok, hogy emberünk miért nem képes maga megtenni egy ajándékba adott cuccért. Ez még gyalog se távolság vagy idő, ha bérlete/jegye nincs.
  Valami idétlen indok mindig van, már alig várom, hogy jöjjön az a verzió, hogy még fizessek is érte, hogy elvihetem valakinek. :D

  Folytatás...

  N€T0X|N 2 hónapja 9

 • 670 -> 780ti

  Az alábbi kártyával bővült a "VGA-im eddig" bejegyzésem:

  EVGA GTX780ti SC ACX 3 GB


  250W-os radiátor

  Nos, 3 évig ment a GTX 670, ami tisztességes időtartam. Az 550ti mellé rakhatom a képzeletbeli polcon,
  mint leghosszabb ideig használt kártyát. Nagyon kellett volna már valami a 670 helyére, de 60 vagy több ezrest nem akartam adni se ezért, se a 970-ért vagy egy 3 gigás 1060-ért. Utóbbiak ára újonnan is eléggé elszállt. 970-et néha ki-kilehet fogni 60 alatt, de azok jellemzően "as is" kártyák, se doboz, se papír, se semmi. Úgy meg nem adok érte annyit se (az én bajom).
  1060 3G-t használtan 60 alatt nem lehet. 780ti-k elvétve akadnak, de azok meg annyira régiek és annyival többet fogyasztanak, hogy azért na... ezek árának már nem itt kellene lenni, teljesítmény ide vagy oda. Bár mai játékokban nem tudom mennyire tartja a lépést a másik kettővel, de a 970 megjelenésekor még erősebb volt annál, azt meg tudjuk, hogy a 3 gigás 1060 ahhoz képest lőtávon belül van.

  Folytatás...

  N€T0X|N 2 hónapja 9

 • Kétezeré' tezsvérem!

  Minap egy ismerős hölgynek mentünk autót nézni. Mivel ő fanatikus, ezért elsődlegesen Honda jöhetett szóba. Kinézett valamit, ahová én vittem el, hogy ne kelljen héveznie. A szóban forgó autó egy 7G5D Civic NFL 1.6 benzin, árban a hahu választék legalján, 599-ért. Hirdetés szerint tip-top, 24xK km-rel. Már itt gondoltam, hogy ebből nagy vásárlás nem lesz, mert akkor miért adják inkább 800-900 vagy akár milla körül a többit, de hát nézzük meg, nincs messze.
  Sajnos csak este sikerült időpontot egyeztetni, elsődlegesen a hölgy munkája miatt, de segond, elemlámpa, telefon, miegymás, átvilágítjuk.
  Érdekes volt, hogy magánszemély hirdette, kizárólag vele beszéltünk telefonon, de a helyszínen nepper fogadott, tulajjal nem is találkoztunk. Szerintem magán, családi ház volt (jó nagy), csak ott tartottak néhány autót. Szép nagy darab cigány srác volt az illető, de jó fej volt, meg minden, ez csak amolyan félig-meddig fontos részlet.
  Körbenéztük az autót, kívül amennyire sikerült, nem volt probléma. Aztán jöttek a kérdések, na innentől válik érdekessé a dolog. A hirdetésben szerepelt ködlámpa, de az autón nem volt. Válasz, hát mert ennek hátul van a ködlámpája, nem elöl! Oké. Egyébként ez teljesen rendben is van, hiszen hivatalosan ködlámpának a hátsót nevezzük, elöl ködfényszóró van, amelyikben van.

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 hónapja 22

 • Nagykorú téligumi

  Érik meglepetések néha az embert. Ma voltam gumisnál felrakatni a vadi új téli pacskereket, mert úgy voltam vele, hogy a 9 éves Contik (amit az autóhoz kaptam) nem feltétlenül kellene, hogy felkerüljenek idén is. Nem csak a koruk miatt, de a futófelület se volt már izmos rajtuk, azon kívül, hogy eléggé random oszlott el, azaz gyakorlatilag mindegyiken más horonymélység volt. Kb. a legjobb állapotú lett volna még ezen szempont alapján használható. Keret volt rá, legyen új szett.
  Alufelni le, acélfelni csomagtartóból elő. Kérdezi a fazon, hogy a rajta lévő gumi kuka? Mondom ja, 9 éves szarok, levesbe velük. Ezzel el is tűnt a műhelyben.
  Aztán két perc múlva odahívott, hogy he... a 378-as DOT nem 2008-at, hanem 1998-at jelent. Na mondom, az derék! Szóval 19 éves gumival jártam év elején két hónapot... Ahhoz képest nem is volt vészes. Tapadt az egész normálisan szárazon, hóban-vízen meg nem nagyon mentem vele. De azért nem bánom, hogy lecseréltem.
  Persze most a Continental helyett papíron egy fos került fel (edit: oké, ez túlzás, nem vettem volna meg, ha ezt gondolnám és nyilván nem a kínainak is noname vackok közt versenyez, hanem jó középkategória), hiszen az Apollo valószínűleg nem említhető egy lapon vele, de nyilván ez árban is tükröződik.

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 hónapja 21

 • Tütü formában

  Pár hónapig nem írtam róla, mert se kedvem, se kezem nem volt hozzá. Másrészt amúgy is elszállt velem a ló és talán jobb is, hogy tartottam egy kis szünetet a témában (előző írásaimat ne keresse senki, mondjuk úgy, hogy reseteltem, ennek tükrében kérem, hogy ne tépjetek nagyon szét).
  Szóval autóka jól megvan, épül-szépül. Igen, épül is, mert hát elkapott a Need for Speed Underground fíling - pont az, amit nem akartam, de hát sebaj, egyszer élünk. Persze, ettől nem fognak jobban kedvelni azok, akik eddig sem szerettek (nem a Logout közösségére gondolok).
  Sok fórumon lenézik a tuningos autókat, ha nincs benne valami "tisztességes" motor is, amit nem értek, hogy miért. Azt nem mondom, hogy nem tudnék én is elképzelni több lovat, mint amivel gazdálkodni tudok (ennyi van és kész), de a kinézet egy másik dolog - és az a lényeg, hogy a gazdájának megfeleljen.

  Ott kezdtem, hogy ha már a hátsó Honda felirat leesett róla (elég bénán lett felragasztva a fóliára, valamelyik mosásnál elengedett), fogtam és leszedtem a többit is. Egyrészt kicsit letisztultabb a hátulja az autónak, másrészt gondoltam hátha így kevesebb idióta akar majd versenyezni, hogy jól megmutassa a kis 1.4-nek. Azt tapasztalom, hogy ez téves elképzelés volt...

  Folytatás...

  N€T0X|N 6 hónapja 28

 • Átértékeltem

  Egy pár dolgot az elmúlt hónapokban. Alapvetően egy műtét, sőt sorozat hozománya ez, még ha nem is közvetlenül. Nem egy életveszélyes dolog vagy olyasmi, ami különösebben megrendítene egy átlagembert, így engem sem. Azonban emiatt gyakorlatilag (jó 10 év után) befejeztem az energiaitalvedelést és a napi édesség adagomat is elég erőteljesen lecsökkentettem - utóbbit eleinte nullára, de azért ez nyilván nem tartható állapot a végtelenségig, nem is volt cél.
  Mindkettőt a gyorsabb gyógyulás érdekében. Bár az energiaitalt le akartam már tenni rég, de valahogy soha nem sikerült. Nem fizikai függőség miatt, mert most, hogy muszáj volt, gyakorlatilag azonnal megoldottam és nem volt semmilyen negatív hatása. Csak egyszerűen szeretem az ízét. Korábban jó megoldás volt fejfájásra is, de a fejfájást részben éppen az okozta, hogy vizet meg nem ittam eleget és a koffein ráadásul vízhajtó... Így előbb utóbb mindig abba a mókuskerékbe kerültem, hogy már egyre többet ittam, aztán pár hónap alatt tuti ledöntött valami a lábamról. Akkor persze mindig elhatároztam, hogy akkor vége - tartott max. két hétig.

  Folytatás...

  N€T0X|N 6 hónapja 9

 • Isten áldja, Doktor Úr!

  Több, mint két hónapja húzódik egy sebészeti esetem, amiről majd talán akkor írok, ha egyszer vége lesz. Még nem látom a végét pedig...
  Eddig háromszor műtöttek. Kétszer ugyanaz a doki (másodjára és harmadjára). Nála voltam e hét szerdán is. Egy indiai figura, nem találtam róla sokat a neten, egyetlen értékelése volt valakitől, az negatív. Nekem elejétől fogva szimpatikus volt, velem jól is bánt. Néha úgy éreztem, hogy nincs a helyzet magaslatán, de legalább a kommunikációjában nem ez tükröződött (ellentétben több másikkal, aki darab-darab alapon nagyjából leszarta az egészet), mindig megnézte a sebet és bár nem volt túl beszédes, de ha kérdeztem, normálisan elmondta, hogy mi-hogyan-miért. Ráadásul igen nagy különbség volt ahhoz - az egyébként valami arab származású - a sebész doktorhoz, akihez a legelején kerültem. De nem őt akarom most szidni, szóval a lényeg, hogy ma mentem kontrollra.
  Kartonozóban mondtam, hogy kihez szeretnék menni. Ma talán csak kontrollosokat fogadott a doktor úr, legalábbis ez volt az első gondolatom, amikor elkezdte a hölgy, hogy hát hozzá nem tud már küldeni - majdnem a szavába is vágtam, hogy tudom-tudom, de kontrollra jöttem. És folytatta, hogy... mert meghalt.
  Mi van?! Ilyennel nem szokás viccelődni, visszakérdeztem, hogy meghhaaalt?? Igen. Infarktus, jött a válasz.

  Folytatás...

  N€T0X|N 8 hónapja 6

 • hama uRage Cyberboard Premium

  Nagyon régóta szerettem volna már egy normálisabb, háttérvilágításos billentyűzetet, de nem aranyárban. Sokat megnéztem képen és élőben is. Vagy gagyi szutykok voltak vagy ha jó is lett volna, akkor a manapság terjedő, gombközi világítást alkalmazták, ami szép, de nem sokra megyek vele (bár sötétben nem tudom milyen).
  Teljesen véletlenül akadtam végül a címben jelzett darabra és azonnal beleszerettem. Korábban sose találkoztam vele, pedig párhavonta átnéztem a kínálatot. Alapetően nem ismerem a márka általános megítélését, számomra valahogy, talán a hangzása miatt nem tartozik az élvonalba, amolyan jó iparosnak gondoltam. Az előző billentyűzetem is HAMA volt (uRage Lethality) és nem volt vele semmi gond, így most már különösebben nem ódzkodtam az újtól.
  Jellemzően billre sosem költöttem sokat, általában 4-5 ezer forintos cuccok voltak nálam (nem úgy, mint általában az egér esetében, legutóbb a G402-ről el is felejtettem írni, lassan egy éves), de ez most kicsivel 10 grand felett került a tulajdonomba.

  Folytatás...

  N€T0X|N 9 hónapja 12

 • Androméda első blikkre

  Van Access-em Originen, úgyhogy ma lejött és meg is lestem, hogy mi az ábra. A 10 óra játékidő, amit így előre kapunk az nem jelenti azt, hogy a sztoriban 10 órát lehet haladni előre, legalábbis nekem még nincs meg a kulcsom, így nem engedett tovább egy pontnál, hiába nem járt le az időm.
  Megnéztem így a multit is, de... nos, az egyelőre nagy csalódás, hogy látszólag most sincsenek EA szerverek, csak összeköt bennünket, játékosokat, aztán ha a host internete egy kalap szar, akkor mindenki szív, mint régen (az első játék helyből lagfest volt, gyorsan ki is dobott emiatt). Sokat nem tudtam élvezni, mert bár single-re éppen csak elég volt lehúzott grafikához - bár így is egész jól néz ki - az i5 + GTX 670, de multira már rettenetesen kevés. Élvezhetetlen volt (szemre 25-30 fps), ráadásul valakitől folyamatosan idegesítő zaj jött a mikrofonból, amire bár létezik mute megoldás, mégse működött. ME3-ban olyan szépen le lehetett alapból a voice chat-et tiltani... na mindegy. Nem a multi a lényeg, a single pedig egyelőre jónak ígérkezik. Bár kissé sablonosan indul, de nyilván semeddig nem jutottam még, úgyhogy lesz ideje kibontakozni. Csak küldjék azt a kulcsot...

  N

  N€T0X|N 11 hónapja 7

 • Autó kell

  Nos, a kedves munkáltatómnak hála, nem maradt nagyon más választásom, muszáj vennem egy munkábajárásra - szerk.: IS - alkalmas autót.
  A történet annyi, hogy "világ végén" lakok (agglomeráció, nem túl lényeges, hogy pontosan hol), pedig Bp-től nem vagyok messze. Külterület, szőlőhegy, itt nincs vonat, csak idióta menetrendű busz, amit ötévente megváltoztatnak, de sose úgy, hogy az ittlakóknak jó legyen. Autó nélkül állást találni így egy picivel nehezebb, mint vele, de nem lehetetlen. Ez sikerült is, tavaly váltottam. Alapvető szempont volt, hogy mi lesz a munkarend és erdetileg úgy volt, hogy nem tudom elvállalni a mostanit, mert 12 óra műszakozás lesz, ami tömegközzel nekem ha nem is megoldhatatlan, de akkora plusz időbe kerül, hogy azt nem szeretném csinálni. Ez már az állásinterjún elhangzott. Végül ígértek fűt-fát, pontosabban azt, hogy végső megoldásként van ám szolgálati autó, adnak. Elfogadtam.
  Műszakozás sokáig nem volt, végül csak elkezdtük most februárban, pedig nagyon úgy tűnt, hogy továbbra sem lesz (megfelelő oktatások, info átadás hiánya miatt - amúgy ez eddig se történt meg gyakorlatilag). Szóltak előtte két héttel, én ugyan épp betegszabin voltam, de jeleztem, hogy rendben, de a saját autóm időközben gyakorlatilag alkalmatlanná vált bejárásra (Renault 5).

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 87

 • Kocka csajok

  Tudjuk, hogy vannak. Itt van rögtön pl. hazánk egyik büszkesége, Kornélia. De ismer itt valaki hasonló(ka)t? Milyenek ők? Vagy legalábbis, akinek van személyes ismeretsége, milyennek látja kívülről? Tényleg ritkák vagy csak jobban titkolják, "cikibb" gamer hölgynek lenni? (PC/konzol gamerre gondolok, a telefonsimogatás szerintem nem említhető egy lapon ezekkel.)

  N€T0X|N 1 éve 29

 • Cicc

  Még nincs neve.Vagyis kapott már néhányat, de tőlem még nem. Utcán talált cica, csak az ismerősöm, aki rálelt, nem tudta volna otthon, lakásban tartani. Így került hozzám a kiccsaj. Most még szobacica, de lesz neki jókora kert is. Teraszra már kimerészkedik, de a kutyáktól még fél, igaz már nem olyan nagyon, mint hétvégén, amikor hozzám került.
  Kaja után mindig tornádót rendez, aztán jön az ölembe pihenni. Nagyon barátságos kis macsek. Velem alszik, a saját helyét meg se nézte, amióta beköltözött. :D Hozott egy kis életet az üres lakásba. Ha már 2016 eddig nagyon nem úgy alakult, ahogy szerettem volna (magánélet és meló tekintetében sem), ő egy váratlan pozitívum, aminek örülök.

  N

  N€T0X|N 1 éve 37

 • Felmondtam

  Bizony. 7 év után. Sokkal előbb kellett volna, de bíztam a csodában. Nem jött. De most végre adódott egy normális lehetőség, ki kell használni. Lesz értelmes munkám, nem csak unatkozni fogok egész nap (az is szar egy idő után) és az se mellékes, hogy a fizetés is menetrendszerűen fog jönni - ahogy amúgy mindenhol kellene, de sajnos nekem ez már jópár hónapja csak emlék. Fura lesz kicsit megint, de örülök neki. Ráadásul a mostani munkahelyem szomszédságában leszek, így bár a munkarendem más lesz, de helyileg szinte ugyanott leszek, ami sokat könnyít a váltáson és a bejáráson. Remélem, hogy minden jól fog alakulni és nem csak a próbaidő erejéig maradok.

  N

  N€T0X|N 1 éve 49

 • Nap szépe: Kat Dennings

  Már megint. 5 éve ő volt az első, akit a sorozatba raktam, de annyira nagy kedvencem, hogy most kap ismét egy bejegyzést, pedig volnának még sokan a listán, csak újabban ehhez is lusta vagyok. Mostanában a 2 Broke Girls-ben lehet őt látni, ahol Max szerepét játssza (itthon nem tudom adja-e épp valami, de szerintem a szinkron elég fos, amúgy tök jó kis sorozat).

  N

  N€T0X|N 1 éve 2

 • Atomic Fireball

  Ismeri valaki? Nagyon tüzes, de én bírom. :D

  N€T0X|N 2 éve 3

 • Karóra

  Úgy 15 éve biztos nem hordok, mer' há' mindenhol van óra. Aztán most rámtört az ötperc, mint néha, ebből lett ő:

  Kvarcüveg, roszdamentes acél, vízálló 30M-ig a feliratok szerint, a kis pörgettyűk: 24 órás üzemmód és stopper

  Szóval nem ragasztott mutatók vannak ott (10JMF x1000 volt az ára, ennyiért már nem is illene, még szállítással együtt is, HK-ból). :) A Shark, mint óramárka eddig nem sokat mondott nekem, úgyhogy nem tudom mire számítsak hosszú távon. Egyelőre szoknom kell, hogy ott van a karomon... :D

  N

  N€T0X|N 3 éve 18

 • N7 Performance Hoody

  Megjött. :)

  Igen, ez olyan, hogy nincs a karján csík. Van, aki szerint így már nem is igazi ME stuff. Kicsit nekem is hiányzik, de az összes többi cucc, amin rajta van a store-ban, vagy drága, vagy nem tetszik, vagy egyéb baja van (pl. tépőzáras, ami nálam kizárt).
  Viszont ez is kegyetlen jól néz ki élőben (pont, mint a képeken). 68 helyett 45 USD-ért vettem (plusz szállítás további 24...) akciósan. Utólag akkora mákom volt... a rendelés után másnap ugyanis már nem volt akciós.
  A szállítás elképesztő: 6(!!!) nap alatt átért a kolbászkerítéses országból, pedig nem elsőbbségivel kértem.
  Kicsit vékonyabb, mint amire számítottam, így csak kabát alá mehet. Magában majd akkor, ha legalább 8-10 fok lesz kint. A méretet sikerült jól eltalálni, karban is faintos. Egy kis sör (akarom mondani meki :D) has kellene hozzá, mert hasban van egy kis plusz hely, de nem vészes.

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 éve 4

 • Az én karácsonyfám

  Kicsit rendhagyó, meg annyira nem is csilli-villi (főleg zárt házban), de az enyém. :D

  Került ugyanis a gépbe minap egy Enermax ETS-T40 Black Twister procihűtő. Van neki fehér és teljesen hagyományos megjelenésű testvére is (értsd: nem világít a venti, nincs színezve a borda), de annyira beleszerettem első látásra, hogy szó nélkül fizettem ki érte a felárat (10.5 vs 13K).
  Fontos volt vásárlás előtt, hogy halk legyen, amíg birkózik az i5-tel. Pontosabban egyáltalán ne kelljen birkóznia, de ha valami miatt 40 fokos hőségben kellene üzemelnie, akkor is hűtse le rendesen.
  Nem egy különösebben nehéz darab, közép osztályban versenyez a maga durván 60 dekájával. Szintén szempont volt, hogy ekkora tömeget már nem szeretnék alaplapi hátlap/merevítő nélkül az alaplapomra aggatni, ezzel tehát rendelkezik.

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 éve 9

 • CPU-im eddig

  Cyrix MII 300 (225 Mhz)

  Az első saját. Szegény rettenetesen gyenge volt. Akkoriban a suilban 200MMX-ek voltak, amik porrá zúzták CS b0.6 alatt ezt a szerencsétlent. Így otthon nem voltam annyira boldog, hogy nem tudok folyamatosan játszani. Egyedül még csak-csak, de botokkal (akkoriban kezdtek megjelenni az addon botok a játékhoz) már teljesen használhatatlan volt. Nagyjából igaz volt ez minden más játékra is. Kis pénzből kis processzor. Kellett neki az aktív hűtés, mert melegedett rendesen. Tuningot lehetett nyomni rajta, 3x100 Mhz-en simán futott, lehetett is érezni belőle valamit. Bár a pentiumokat úgy sem érte be. Gyenge volt, na.

  AMD K6-2 550 (meglepő módon 550 Mhz)

  Később némmi pénzmagra szert téve újítottam a K6-2-re és reméltem, hogy na majd most! Olvasgattam előtte teszteket (pl. a Prohardvert is - ennek jó 13 éve, csak hát akkoriban még read only voltam, nem kellett a reg. semmihez) és úgy láttam, hogy jó 3x teljesítményt fogok kapni az FPU-tól. Ami persze a Pentium II-esekhez képest gyatra volt, de reméltem, hogy a játékok kellemesebben fognak futni.

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 éve 28

 • VGA-im eddig - képekkel bővítve

  Nem egy rettenet lista, mert későn szálltam be saját PC-vel a biznicbe. De itt egy kis összefoglaló, hogy mit látott az asztalom eddig.

  S3 Trio 3D 4 MB


  Kb. így nézett ki az enyém is

  Ő volt az első, ezért meg kell emlékezni róla is. Igazából ennél több már pazarlás rá...

  S3 Savage 4 16 MB


  Ez is olyan ismerős kép :D

  Ezt még a Drótpostagalamb egyik adok-veszek hírlevelén találtam. A srác, aki árulta azért akarta eladni, mert "az alaplapja nem támogatja", ezért fagy minden. Akkoriban még bedőltem ilyesminek, zöldfülűként. Kaptam is egy valószínűleg memóriahibás kártyát, ami valóban fagyott minden alatt, még Windowsban is (kivéve, ha kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, ami nélkül ugyebár minden használhatatlan volt, a Windows felülete is). Egyetlen játék volt, ami akár órákon át képes volt futni rajta fagyás nélkül, mégpedig a CS 1.1. Hát, igen, nem ma volt. Amúgy nem lett volna egy rossz kártya, sebességét tekintve, ha rendesen működött volna. Egy K6-2 550 hajtotta.
  3500 Ft-ért jutottam hozzá, amit nyilván nem ért meg a hibája miatt.

  nVidia TNT2 32 MB

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 éve 53

 • A GTX670 és az i5

  Eddig bírta a májusi 560ti. És akkor már megérdemelt egy komolyabb procit is az i3 helyett. Egész jó áron jött ki a dolog, ráadásul mindkettőre van garancia is. A játékok +50-100% közötti gyorsulást produkálnak. Bódottá.

  N

  N€T0X|N 3 éve 23

 • A billentyűzet

  Ami a látszat ellenére használható. Sokáig ódzkodtam a szigetes szaroktól, de ennek a külseje meggyőzött arról, hogy márpedig ki kell próbálnom. Annyira nem drága (3390 Ft-ért vettem), hogy ne férjen bele egy próba. Szóval:

  Genius Slimstar i222

  Létezik belőle normális ISO kiosztású magyar változat is, ilyen lett az enyém végül. Fontos volt a válogatásnál, hogy legyen rajta hangerőszabályozó gombpáros, ez megvan. A többi extra multimédiás funkciót fn gombbal lehet életrekelteni. Ez van akinek tetszik, van akinek nem, engem pont nem érdekel, mert nem használtam őket az eddigi billzetemen sem. A design bejövős, az anyaghasználat nem rossz, az egész bill. szép és elsőre is egészen kellemes használni. Kicsit szoknom kell, de fain.

  Reményeim szerint idénre ezzel a lépéssel befejeztem, de ez úgyse fog sikerülni, szóval nézegetem már a használt i5-öket. :D

  N

  N€T0X|N 3 éve 8

 • Megjött a rágcsáló is

  Egy Gigabyte GM-6980X személyében.

  Soha a büdös életbe nem gondoltam volna, hogy lesz más egerem, mint Logitech és pláne nem, hogy ha mégis, akkor az olyan márka, ami nem kifejezetten perifériagyártó. Na meg az, hogy lézeres, pfeh...
  Aztán most mégis. Az MX518 már kihalt a kezem alól pár hónapja és azóta egy 2000 Ft-os bundle csomagból kivadászott egeret használtam, ami... hát hömm, szóval nagyjából semmire nem jó és nem is kényelmes se rövid, se hosszú távon és különösen játékra teljesen alkalmatlan.
  A hónapokig tartó szenvedést mégis az okozta - az anyagi részén kívül a dolognak - hogy nem találtam az MX-nek méltó utódot. Papíron persze, ott van a G400s, ami tökéletes volna, ha nem olyan áron adnák, ami azért vicc kategória, de az se lenne baj, ha amúgy elérhető lenne, de még így is vadászni kell. Mindenféleképpen ragaszkodtam a formához, tehát eleve azok között nézelődtem, amik ezt másolják, viszont alapvetően nem találtam olyat, ami tetszett volna és/vagy ne olvastam volna róla túl sok olyasmit, ami miatt nem jöhetett szóba.

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 éve 21

 • Új házikó

  Ennek is eljött az ideje. A 7 éves, anno táppal együtt vásárolt Asus házikóm mára kellően leharcolt állapotba került az eltelt idő alatt, legfőbb idegesítő tulajdonsága a zörgés lett, amit az oldallapjai meg az előoldali takarólemezek műveltek elsődlegesen. Annyi konfigot (alaplapból járt benne 6) látott szegény, hogy nem nagyon van csavarmenet rajta, ami ne lett volna már legalább egyszer megnyúzva, így túlságosan stabilan se lehetett benne rögzíteni semmit, ami ezen biztosan nem segített.
  Szellőzése nem túlságosan jó. Elölre lehet bele tolni két db 80-as vagy egy db 120-as ventit (utóbbi megoldás kapott benne helyet), épp' csak nincs honnan igazán szívniuk, mert kevés elöl ehhez a nyílás, ha meg lenyitom az USB takarófedelét, akkor még az is kinullázódik, márpedig rendszeresen van oda dugva valami. Ugyan hátul szintén van két 80-as ventinek hely, de a rendes átszellőztetés az előbbi okból kifolyólag nehézkes. A proci se tudott igazán kellemesen friss levegőt szívni, mert az aktuális alaplapomon valahogy pont nem ott van a helye, hogy a ház oldalsó nyílásából az elvileg pont fölé vezető harangon keresztül menjen (gyári hűtővel használom), ugyanis ez pont nem fölötte van, míg az összes korábbi ATX lapnál ez nem volt probléma. Gyárilag amúgy egyetlen 80-as venti járt hozzá, elmebajos fordulatszámmal, hangos volt, mint a disznó, le is cseréltem.

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 éve 13

 • 550Ti <<< 560Ti

  Nem bántam meg. Nem akaródzott a VGA csere, mert egyszerűen nem találtam olyan kártyát használható áron (pontosabban a saját keretemnek megfelelően), amire lett volna értelme váltani. Aztán az elmúlt hetekben elkezdtem naponta vadul lapozgatni a HWA-t, hátha kifogok én is valamit jó áron, ahogy a jegelt hirdetéseket nézegettem. Csak lesz akkora szerencsém, gondoltam, hogy én is beletenyerelek a tutiba. Nos, ha akkora orbitális jóságot nem is fogtam ki, de azért 25 jó magyar ezresért lett meg a Giga 560Ti OC. Ennyiért ez nem rossz, általában inkább 30 körül láttam őket, annyit meg nem akartam adni érte, ahogy a 6870-ekért sem, 7850 meg inkább 35+, azt még elvitte-bemákolta-lemaradtam változatban se láttam 30 körül, mert asz'ondom 30-ért elvittem volna egyet. Kb. ott érné meg a 25-ért vett 560Ti-hez képest sebességét tekintve.
  Újonnan 650Ti boost vagy 750Ti érte volna meg, de előbbit nem lehet kapni sehol, utóbbi alulról súrolja a 40 ezrest, ami miatt nem jöhetett számításba és amúgy az 560Ti-hez képest nem is számottevően gyorsabbak (bár a 750Ti fogyasztása igazán hízelgő, ilyen szempontból az 560Ti elég trágya). Esetleg 260X, de az is 30+ és általánosan nem gyorsabb, mint az 560Ti, inkább 50-50% az arány a játékokban, akkor meg minek.

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 éve 7

H​ir​de​tés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.