2017. május 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • hama uRage Cyberboard Premium

  Nagyon régóta szerettem volna már egy normálisabb, háttérvilágításos billentyűzetet, de nem aranyárban. Sokat megnéztem képen és élőben is. Vagy gagyi szutykok voltak vagy ha jó is lett volna, akkor a manapság terjedő, gombközi világítást alkalmazták, ami szép, de nem sokra megyek vele (bár sötétben nem tudom milyen).
  Teljesen véletlenül akadtam végül a címben jelzett darabra és azonnal beleszerettem. Korábban sose találkoztam vele, pedig párhavonta átnéztem a kínálatot. Alapetően nem ismerem a márka általános megítélését, számomra valahogy, talán a hangzása miatt nem tartozik az élvonalba, amolyan jó iparosnak gondoltam. Az előző billentyűzetem is HAMA volt (uRage Lethality) és nem volt vele semmi gond, így most már különösebben nem ódzkodtam az újtól.
  Jellemzően billre sosem költöttem sokat, általában 4-5 ezer forintos cuccok voltak nálam (nem úgy, mint általában az egér esetében, legutóbb a G402-ről el is felejtettem írni, lassan egy éves), de ez most kicsivel 10 grand felett került a tulajdonomba.

  Folytatás...

  N€T0X|N 2 hete 3

 • Festegettem

  Kicsit boyraceres lett, de hát na... Kíváncsi vagyok mennyire lesz tartós. De ha lekopik, úgy marad. Még 1x nem kínlódom végig mind a 4 gumit. Finoman szólva pepecs munka, meg le is kellett venni őket. Valami olaj bázisú cucc, úgyhogy legalább vízálló. Kinézetre olyan, mint a festékes filcek. Két rétegben vittem fel, így egész értékelhető kinézete lett, bár közelről azért picit csíkos. A 12-es pakkból (akitől rendeltem nem tudta megmondani 1 db mire elég, hát mondom, akkor legyen tuti) 2 se fogyott el, úgyhogy legalább összefirkálhatok bármit, ami a kezembe akad és nem fehér... :D

  N

  N€T0X|N 3 hete 28

 • Az üres város a legjobb

  Ma reggel még a szokásos vasár- és ünnepnapokhoz képest is üresebb volt minden. Míg a szomszéd városig eljutottam és át is mentem rajta, összesen két autót láttam mozogni az úton. Ez igazán tetszett. Nap még csak alig-alig nézelődött, ráadásul felhők takarták, a félhomály, kikandikáló napsugarak itt-ott, rettentő hangulatos volt az üres világ. Még Bp-re beérve, normál esetben forgalmas helyeken is alig-alig találkoztam autókkal. Piros lámpáknál egyedül ácsorogtam. Olyan volt a város, mint amilyen éjfél után szokott lenni, csak most nem volt sötét (annak is meg van a maga bája, aki szeret autózni, tudja mire gondolok). Bár minden nap ilyen lenne...

  N

  N€T0X|N 1 hónapja 16

 • Eldőlt, ki a gyorsabb

  3-as Golf, sötétített üveg, kályhacső, koromfelhő, csak a szokásos, talán említettem is korábban. Találkoztam már vele párszor, sose bír magával, valami környéki majom. Nem tudom miért akarják ezek mindig megmutatni, gondolom valós magyarázat tényleg nincs rá, de ő egy igazi díszpéldánya a klubnak. Mivel ma is már messziről láttam f@szkodni a két kocsisor közt, úgy gondoltam, hogy ideje ellenőrizni a papírformát. Ráadásul emelkedőnek felfelé, az elég jó kihívás. Pláne ha egy chippelt cuccon ül a játszótárs - a "kis" felhőjéből ítélve legalábbis valamit nyilván hozzányúltak ahhoz a szarhoz*. Benne volt, hogy feleslegesen leégetem magam, miközben ez a hülye amúgy is erre játszik mindig, de bíztam a gépben.
  Na, lényeg a lényeg: a nyomatékát meg a füstjét oda dughatja fel, ahova akarja. Nekem többet hiába akar bizonyítani.

  N

  * Semmi gond nincs az 1.9tdi-vel, csak nem kéne szétbarmolni a sufniban.

  N€T0X|N 1 hónapja 24

 • Szerelni a vasat

  Nem egy leányálom. Nem tudom hogyan gondolták anno 1995-ben a kici japók, de az biztos, hogy nem nagyon foglalkoztak azzal, hogy mi lesz amikor ezt-azt cserélni kell az autón. Márpedig pl. olajat egész sűrűn illik (legalábbis az átlaghoz képest). Nincs otthon akna, de nem is ez a legnagyobb baj. Hanem az, hogy az idiótája valami lehetetlen helyre rakta az olajszűrőt, amihez nem csak hozzáférni nem lehet, de persze vízszintesen áll, ezért tuti összek*r az ember mindent maga és az ott lévő alkatrészek körül, amikor leveszi. Egy pulóver bánta. A Passat-ban (B3, malac), finoman szólva értelmesebben megoldották ezt.
  Vagy itt van a benzinszűrő, amit ma cseréltem ki (kézikönyv szerint 40 ezrenként nem árt). A végén már úgy voltam idegileg, hogy áthajítom az autót a szomszédba.
  Az hagyján, hogy ferdén van beszerelve (ebben is mi a fszm a logika), pedig volna hely normálisan. De még a kengyel, ami szorosan rögzíti, az is úgy van megoldva, hogy véletlenül se lehessen bármivel (kéz, szerszám) értelmesen visszatenni a helyére azt a csavart, ami fogja és a ferdeség miatt könnyű leejteni. Azt nem is mondom, hogy úgy meg volt bikázva mind a három, amit lazítani kellett, hogy majd' beleszakadtam. Sebaj, kicseréltem nagy dérrel-dúrral, indítás, kis köszörülés, röff. Nézem mizu a motortérben, persze orrán-száján ömlött a benya. Gyors leállítás, dafuq. Tényleg kellett az irgalmatlan bikázás a csavaroknak.

  Folytatás...

  N€T0X|N 2 hónapja 1

 • Androméda első blikkre

  Van Access-em Originen, úgyhogy ma lejött és meg is lestem, hogy mi az ábra. A 10 óra játékidő, amit így előre kapunk az nem jelenti azt, hogy a sztoriban 10 órát lehet haladni előre, legalábbis nekem még nincs meg a kulcsom, így nem engedett tovább egy pontnál, hiába nem járt le az időm.
  Megnéztem így a multit is, de... nos, az egyelőre nagy csalódás, hogy látszólag most sincsenek EA szerverek, csak összeköt bennünket, játékosokat, aztán ha a host internete egy kalap szar, akkor mindenki szív, mint régen (az első játék helyből lagfest volt, gyorsan ki is dobott emiatt). Sokat nem tudtam élvezni, mert bár single-re éppen csak elég volt lehúzott grafikához - bár így is egész jól néz ki - az i5 + GTX 670, de multira már rettenetesen kevés. Élvezhetetlen volt (szemre 25-30 fps), ráadásul valakitől folyamatosan idegesítő zaj jött a mikrofonból, amire bár létezik mute megoldás, mégse működött. ME3-ban olyan szépen le lehetett alapból a voice chat-et tiltani... na mindegy. Nem a multi a lényeg, a single pedig egyelőre jónak ígérkezik. Bár kissé sablonosan indul, de nyilván semeddig nem jutottam még, úgyhogy lesz ideje kibontakozni. Csak küldjék azt a kulcsot...

  N

  N€T0X|N 2 hónapja 7

 • Jöhetne a jó idő

  Alig várom, hogy feltehessem végre a nyári kerékszettet, hiszen én még nem láttam őket felszerelve. Ezekkel igazán dög lesz a sárkány:

  Nem gyárilag feketék, hanem fújva vannak, ezért van is rajtuk itt-ott javítanivaló, de majd orvosoljuk. Szerencsére a gumik nem túl régiek (nem is túl szarok) és futófelület is van elég 1-2 szezonra. Jó lenne, ha már csak a márciust kellene kibírni nélkülük (ami azt is jelentené, hogy fűteni se kellene annyit végre).

  N

  N€T0X|N 2 hónapja 18

 • A szomszéd, aki ki akart szúrni velem

  Ez az autós téma nagyon jó, úgy látom folyton lesznek írásaim.
  Adott egy telek, amire autóval be lehet állni úgy, ahogy épp érkezel. Megfordulni nem tudsz. A gépsárkányos, kettővel korábbi írásomban van egy kép pont a bejáratról, nagyjából látszik, hogy miért nem. Van az egy autónyi szélességű út, arról közvetlenül leágazik a bejárónk és ha kocsival ott állok a kapu előtt elfoglalom az egészet. Kapun belül ugyanaz, ott se lehet megfordulni.
  Mellettünk lévő szomszédnak hasonló bejárója van, csak le van betonozva (tehát nem túrom szét autóval) és széles, mint az állat, mert egy másik szomszéd szolgalmi útja van mellette. Ergo nem szoktam szarakodni és beállok orral előre otthon, aztán ha megyek valahova, letolatok és ott fordulok meg.
  Máig. Mert tegnap meglátta a szomszédasszony (akivel nem voltunk jóban a kezdetektől fogva, sok sunyiságot megengedtek maguknak abban a pillanatban ahogy odaköltöztek, velünk és másokkal szemben is, de ezt most nem részletezem). Biztos voltam benne, hogy ez amúgy szúrni fogja a szemüket - mert csak. És tényleg szúrhatja, mert már ma(!) felkerült egy ilyen sorompó jellegű "kapu". No comment.

  Folytatás...

  N€T0X|N 2 hónapja 41

 • Egyre jobban utálom a tdi-t

  Elnézést a kollégától, aki hasonló, csak pozitív címmel írt egy bejegyzést nem régen, nem neki szól.
  Nem kívánok beszállni a japán vs bármi csatába sem, mert én autóbuzi vagyok, nem márka és ilyen-olyan technológiák kizárólagos fanatikusa - azt leszámítva, hogy az orrom alá füstölő autót gyűlölöm, legyen az oka annak bármi. De azért feltűnő egy bizonyos jelenség. Ugyanis, amióta beültem a Hondába, szépen elszaporodtak (két hét alatt b+!!!) körülöttem az elmebetegek. Az R5 érdekes módon nem zavarta a tdi-s/bmw-s/egyéb idióta tábort (figyelem: nem azt írtam, hogy akinek ilyen autója van az mind idióta!), de a japánnak, annak meg kell mutatni. Főleg, hogy csak egy rongyos 1.4 felirat van a hátulján, így az is nagyon bátorrá válik hirtelen, akinek lényegében akármilyen fos autója van. Érdekes, a Renault-t senki nem villogta le autópályán, pedig azzal óra szerinti 110 volt a normális max. utazó sebesség. Ahogy senki nem előzte ki látványos füstfelhőbe burkolózva és senki nem "tologatta" úton-útfélen, amikor gyorsabban akart menni, mint ahogy az bírt vagy amilyen sebességgel én éppen nyomtam. Szóval a Hondát bizony meg kell "alázni" valahogy, ha törik, ha szakad. Legmenőbb valami chippelt belehugyozós-kályhacsöves dtm style kipuffból vastag fekete traktrofüstöt eregetve kielőzni (3-as Golfos hülyegyerek), az bizony már valami!

  Folytatás...

  N€T0X|N 2 hónapja 129

 • A gépsárkány

  Igen, egy picit meg van szerkesztve, hogy a kép jobb legyen

  Virtuális sütit nyert: rdt89, MineFox54
  Külön díj: XSiGma

  N

  N€T0X|N 3 hónapja 15

 • Autó kell

  Nos, a kedves munkáltatómnak hála, nem maradt nagyon más választásom, muszáj vennem egy munkábajárásra - szerk.: IS - alkalmas autót.
  A történet annyi, hogy "világ végén" lakok (agglomeráció, nem túl lényeges, hogy pontosan hol), pedig Bp-től nem vagyok messze. Külterület, szőlőhegy, itt nincs vonat, csak idióta menetrendű busz, amit ötévente megváltoztatnak, de sose úgy, hogy az ittlakóknak jó legyen. Autó nélkül állást találni így egy picivel nehezebb, mint vele, de nem lehetetlen. Ez sikerült is, tavaly váltottam. Alapvető szempont volt, hogy mi lesz a munkarend és erdetileg úgy volt, hogy nem tudom elvállalni a mostanit, mert 12 óra műszakozás lesz, ami tömegközzel nekem ha nem is megoldhatatlan, de akkora plusz időbe kerül, hogy azt nem szeretném csinálni. Ez már az állásinterjún elhangzott. Végül ígértek fűt-fát, pontosabban azt, hogy végső megoldásként van ám szolgálati autó, adnak. Elfogadtam.
  Műszakozás sokáig nem volt, végül csak elkezdtük most februárban, pedig nagyon úgy tűnt, hogy továbbra sem lesz (megfelelő oktatások, info átadás hiánya miatt - amúgy ez eddig se történt meg gyakorlatilag). Szóltak előtte két héttel, én ugyan épp betegszabin voltam, de jeleztem, hogy rendben, de a saját autóm időközben gyakorlatilag alkalmatlanná vált bejárásra (Renault 5).

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 hónapja 87

 • Ilyen volt 2016

  Most már mondhatni hagyományosan megírom ezt, bár úgy nézem valamiért az eddigieket mindig kitöröltem. Nem tudom miért, de legalábbis elvesztek.
  Mindegy is. Szóval milyen volt 2016? Röviden: szar. Bővebben: nagyon szar.
  Már az indulás is verejtékes volt, ugyanis 2015 karácsonyára nem kaptam meg időben a fizetésem és azzal kellett vesződni, hogy januárban ugyan miből is fogok élni (nem, nem volt semmi tartalékom, már rég ott kellett volna hagyni azt a szar munkahelyet). Így rögtön az első napok nem voltak igazán kellemesek - újévi, újra dolgozóba járós mércével sem. És aztán a folytatás ugyanez volt, ettől kezdve sosem kaptam időben fizetést. Folyton reménykedni kellett, hogy ami csurran-cseppen (következő fizu esedékességéig általában összejött az előző egész), az elég lesz addig, amire jön a következő csomag. Aztán fizess be számlákat, meg élj belőle, ahogy tudsz...
  Ez nem először volt így annál a cégnél, úgyhogy ez a pont volt az, amikor eldöntöttem, hogy új munkahely kell. Emberileg szerettem ugyan a környezetet, de megélni nem lehetett belőle normálisan és most halvány remény sem látszott, hogy jó irányba megy majd a dolog.

  Folytatás...

  N€T0X|N 4 hónapja 4

 • ME: Andromeda előrendelve

  Nem, nem bírtam ki. Még karácsony előtt "megleptem" magam vele. Hosszú 3 hónap lesz ez...
  A 100 eurós hiper-szuper edisönt meghagyom másoknak, nekem jó lesz az alap, fél játék is. 40 ojrót remélhetőleg megért (hát ja, cdkeys.com, 60-ért álljon az EA-nak a polcán).
  Sokat várok ugyanis a játéktól, hiszen kedvenc univerzumom amióta az első megjelent. Ki tudja hányszor vittem végig a trilógiát - amióta mindhárom kit van, azóta csak és kizárólag sorban nyomom végig a sztorit. Multiba is raktam párszáz órát, mert az is annyira jól sikerült, hogy képtelenség letenni. Szóval magasan a léc. Remélem nem veri le...

  N

  N€T0X|N 5 hónapja 7

 • Kocka csajok

  Tudjuk, hogy vannak. Itt van rögtön pl. hazánk egyik büszkesége, Kornélia. De ismer itt valaki hasonló(ka)t? Milyenek ők? Vagy legalábbis, akinek van személyes ismeretsége, milyennek látja kívülről? Tényleg ritkák vagy csak jobban titkolják, "cikibb" gamer hölgynek lenni? (PC/konzol gamerre gondolok, a telefonsimogatás szerintem nem említhető egy lapon ezekkel.)

  N€T0X|N 9 hónapja 29

 • Cicc

  Még nincs neve.Vagyis kapott már néhányat, de tőlem még nem. Utcán talált cica, csak az ismerősöm, aki rálelt, nem tudta volna otthon, lakásban tartani. Így került hozzám a kiccsaj. Most még szobacica, de lesz neki jókora kert is. Teraszra már kimerészkedik, de a kutyáktól még fél, igaz már nem olyan nagyon, mint hétvégén, amikor hozzám került.
  Kaja után mindig tornádót rendez, aztán jön az ölembe pihenni. Nagyon barátságos kis macsek. Velem alszik, a saját helyét meg se nézte, amióta beköltözött. :D Hozott egy kis életet az üres lakásba. Ha már 2016 eddig nagyon nem úgy alakult, ahogy szerettem volna (magánélet és meló tekintetében sem), ő egy váratlan pozitívum, aminek örülök.

  N

  N€T0X|N 9 hónapja 37

 • Felmondtam

  Bizony. 7 év után. Sokkal előbb kellett volna, de bíztam a csodában. Nem jött. De most végre adódott egy normális lehetőség, ki kell használni. Lesz értelmes munkám, nem csak unatkozni fogok egész nap (az is szar egy idő után) és az se mellékes, hogy a fizetés is menetrendszerűen fog jönni - ahogy amúgy mindenhol kellene, de sajnos nekem ez már jópár hónapja csak emlék. Fura lesz kicsit megint, de örülök neki. Ráadásul a mostani munkahelyem szomszédságában leszek, így bár a munkarendem más lesz, de helyileg szinte ugyanott leszek, ami sokat könnyít a váltáson és a bejáráson. Remélem, hogy minden jól fog alakulni és nem csak a próbaidő erejéig maradok.

  N

  N€T0X|N 12 hónapja 49

 • IT Standard

  Ezt muszáj megírnom. Ez annyira gáz, hogy valami elképesztő. Még most is sírva röhögök...

  Szóval. Adott egy A cég, outsource-olt IT-val, amit B cég csinál. A cégnek elege lesz B cégből, jön egy harmadik fél, annak nagy ötletére insource-olják az IT-t. Át is vesznek embereket, de marad a B cég is egy darabig, amikor úgy dönt, hogy nekik ez így már értelmetlen (kivéreztetés esete), felmondják a szerződést. Az a szerződés 60 nap után tehát megszűnik, mindenki megy a dolgára.
  Én a B cég szolgálatában álltam, egy hónapja megszűnt minden kapcsolatom a másik cég IT-jával, üzemeltetéssel. Papíron hozzájuk amúgy nem kötött semmi, hiszen én a saját munkáltatómnak dolgozok.
  Na, lényeg a lényeg, hogy ma ráböktem véletlenül kedvencek között az OWA-ra és ha már így alakult poénból rányomtam a login-ra is (jelszó meg volt jegyeztetve). És a rendszer beengedett, ooops. Na mondom, ez vicces. De ez nem admin user volt. Akkor már gondoltam, ha így áll, nézzünk kicsit körbe jobban. VPN, go. Beengedett (management vpn, amin bármit elérek). Nézzünk meg a domain admin useremet. Beengedett egy terminálszerver. Öhh... na itt kezdett viccesbe menni a dolog.
  Gyakorlatilag kerek négy hete mentünk el a cégtől és nekem minden létező jogosultságom és felhasználói accountom működött. Hozzáfértem a helyi wikihez, a servicedesk-hez, a jelszótárhoz(!!), az összes szerverhez, hálózati switchez, tényleg mindenhez.

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 14

 • Nap szépe: Kat Dennings

  Már megint. 5 éve ő volt az első, akit a sorozatba raktam, de annyira nagy kedvencem, hogy most kap ismét egy bejegyzést, pedig volnának még sokan a listán, csak újabban ehhez is lusta vagyok. Mostanában a 2 Broke Girls-ben lehet őt látni, ahol Max szerepét játssza (itthon nem tudom adja-e épp valami, de szerintem a szinkron elég fos, amúgy tök jó kis sorozat).

  N

  N€T0X|N 1 éve 2

 • Atomic Fireball

  Ismeri valaki? Nagyon tüzes, de én bírom. :D

  N€T0X|N 1 éve 3

 • Most már kezdek kiborulni

  Telefonvásárlás. Normális esetben bemegyek a boltba/szolgáltatóhoz (nálam mondjuk utóbbi) és eljövök az új cuccal. Ha csóró is vagyok, akkor részletfizetést választok. Ha mindezt még kényelmesebben akarom intézni vagy csak szimplán nincs időm a kirendeltségen ácsorogni és összekötöm a kellemeset a hasznossal, akkor jön a netes rendelés. Nos, legutóbb is így történt, amikor két év után arra vetemedtem, hogy a Lumia 520-at 735-re cserélem, ami épp' akkor került vissza a Telenor kínálatába, legalábbis a honlapjuk szerint. Mint később kiderült, volt belőle kb. 2 db összesen...

  Ennek örömére elkezdtem végignyomkodni a cuccot az online felületen. Kiválasztottam, hogy ezt és ezt, az új tarifát, amit ajánlottak (nem akartam váltani, de a nekem szánt egyedi csomag mégis megfelelt), meg hogy részletet akarok és puff. Mármint szó szerint puff, mert amikor véglegesítettem a cuccot, lehalt az oldal valami hibával. Jó, kezdjük elölről. Pity puty, vége bamm... anyád. Nézzünk másik böngészőt.

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 16

 • Karóra

  Úgy 15 éve biztos nem hordok, mer' há' mindenhol van óra. Aztán most rámtört az ötperc, mint néha, ebből lett ő:

  Kvarcüveg, roszdamentes acél, vízálló 30M-ig a feliratok szerint, a kis pörgettyűk: 24 órás üzemmód és stopper

  Szóval nem ragasztott mutatók vannak ott (10JMF x1000 volt az ára, ennyiért már nem is illene, még szállítással együtt is, HK-ból). :) A Shark, mint óramárka eddig nem sokat mondott nekem, úgyhogy nem tudom mire számítsak hosszú távon. Egyelőre szoknom kell, hogy ott van a karomon... :D

  N

  N€T0X|N 2 éve 18

 • N7 Performance Hoody

  Megjött. :)

  Igen, ez olyan, hogy nincs a karján csík. Van, aki szerint így már nem is igazi ME stuff. Kicsit nekem is hiányzik, de az összes többi cucc, amin rajta van a store-ban, vagy drága, vagy nem tetszik, vagy egyéb baja van (pl. tépőzáras, ami nálam kizárt).
  Viszont ez is kegyetlen jól néz ki élőben (pont, mint a képeken). 68 helyett 45 USD-ért vettem (plusz szállítás további 24...) akciósan. Utólag akkora mákom volt... a rendelés után másnap ugyanis már nem volt akciós.
  A szállítás elképesztő: 6(!!!) nap alatt átért a kolbászkerítéses országból, pedig nem elsőbbségivel kértem.
  Kicsit vékonyabb, mint amire számítottam, így csak kabát alá mehet. Magában majd akkor, ha legalább 8-10 fok lesz kint. A méretet sikerült jól eltalálni, karban is faintos. Egy kis sör (akarom mondani meki :D) has kellene hozzá, mert hasban van egy kis plusz hely, de nem vészes.

  Folytatás...

  N€T0X|N 2 éve 4

 • Az én karácsonyfám

  Kicsit rendhagyó, meg annyira nem is csilli-villi (főleg zárt házban), de az enyém. :D

  Került ugyanis a gépbe minap egy Enermax ETS-T40 Black Twister procihűtő. Van neki fehér és teljesen hagyományos megjelenésű testvére is (értsd: nem világít a venti, nincs színezve a borda), de annyira beleszerettem első látásra, hogy szó nélkül fizettem ki érte a felárat (10.5 vs 13K).
  Fontos volt vásárlás előtt, hogy halk legyen, amíg birkózik az i5-tel. Pontosabban egyáltalán ne kelljen birkóznia, de ha valami miatt 40 fokos hőségben kellene üzemelnie, akkor is hűtse le rendesen.
  Nem egy különösebben nehéz darab, közép osztályban versenyez a maga durván 60 dekájával. Szintén szempont volt, hogy ekkora tömeget már nem szeretnék alaplapi hátlap/merevítő nélkül az alaplapomra aggatni, ezzel tehát rendelkezik.

  Folytatás...

  N€T0X|N 2 éve 9

 • CPU-im eddig

  Cyrix MII 300 (225 Mhz)

  Az első saját. Szegény rettenetesen gyenge volt. Akkoriban a suilban 200MMX-ek voltak, amik porrá zúzták CS b0.6 alatt ezt a szerencsétlent. Így otthon nem voltam annyira boldog, hogy nem tudok folyamatosan játszani. Egyedül még csak-csak, de botokkal (akkoriban kezdtek megjelenni az addon botok a játékhoz) már teljesen használhatatlan volt. Nagyjából igaz volt ez minden más játékra is. Kis pénzből kis processzor. Kellett neki az aktív hűtés, mert melegedett rendesen. Tuningot lehetett nyomni rajta, 3x100 Mhz-en simán futott, lehetett is érezni belőle valamit. Bár a pentiumokat úgy sem érte be. Gyenge volt, na.

  AMD K6-2 550 (meglepő módon 550 Mhz)

  Később némmi pénzmagra szert téve újítottam a K6-2-re és reméltem, hogy na majd most! Olvasgattam előtte teszteket (pl. a Prohardvert is - ennek jó 13 éve, csak hát akkoriban még read only voltam, nem kellett a reg. semmihez) és úgy láttam, hogy jó 3x teljesítményt fogok kapni az FPU-tól. Ami persze a Pentium II-esekhez képest gyatra volt, de reméltem, hogy a játékok kellemesebben fognak futni.

  Folytatás...

  N€T0X|N 2 éve 28

 • VGA-im eddig - képekkel bővítve

  Nem egy rettenet lista, mert későn szálltam be saját PC-vel a biznicbe. De itt egy kis összefoglaló, hogy mit látott az asztalom eddig.

  S3 Trio 3D 4 MB


  Kb. így nézett ki az enyém is

  Ő volt az első, ezért meg kell emlékezni róla is. Igazából ennél több már pazarlás rá...

  S3 Savage 4 16 MB


  Ez is olyan ismerős kép :D

  Ezt még a Drótpostagalamb egyik adok-veszek hírlevelén találtam. A srác, aki árulta azért akarta eladni, mert "az alaplapja nem támogatja", ezért fagy minden. Akkoriban még bedőltem ilyesminek, zöldfülűként. Kaptam is egy valószínűleg memóriahibás kártyát, ami valóban fagyott minden alatt, még Windowsban is (kivéve, ha kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, ami nélkül ugyebár minden használhatatlan volt, a Windows felülete is). Egyetlen játék volt, ami akár órákon át képes volt futni rajta fagyás nélkül, mégpedig a CS 1.1. Hát, igen, nem ma volt. Amúgy nem lett volna egy rossz kártya, sebességét tekintve, ha rendesen működött volna. Egy K6-2 550 hajtotta.
  3500 Ft-ért jutottam hozzá, amit nyilván nem ért meg a hibája miatt.

  nVidia TNT2 32 MB

  Folytatás...

  N€T0X|N 2 éve 51

 • A GTX670 és az i5

  Eddig bírta a májusi 560ti. És akkor már megérdemelt egy komolyabb procit is az i3 helyett. Egész jó áron jött ki a dolog, ráadásul mindkettőre van garancia is. A játékok +50-100% közötti gyorsulást produkálnak. Bódottá.

  N

  N€T0X|N 2 éve 23

 • Volt közben egy hangszóró is

  Azt elfelejtettem megörökíteni. Pedig megérdemli. Na, nem egy csúcs szett. Ha már a gép külsőségeit teljesen megújítom ilyen sebességgel, akkor valahol meg kellett húzni minden esetben a határvonalat. Így lett ez a hangszórókkal is, de mivel asztalra, tévé mellé (filmezésre, játékra) lett tervezve, eleve nem volt cél a csúcsok csúcsa.


  Thonet & Vander - Vier

  Számomra tök ismeretlen márka, kellemes időtálló design és egy olyan tulajdonság, ami nagyon kényelmes: USB-s táp. Így nem kell törődni extra konnektorral meg külön ki-bekapcsolással, mert a tévébe dugva arról kapja az áramot és azzal együtt üzemel vagy sem. Mivel a saját hangerőszabályzója hátul(!) van - amivel ki is lehet kapcsolni - ezért ez fontos. A tévé fülhallgatókimenetére dugtam, amin tudok hangerőt szabályozni annak a távirányítójával, így innentől nem érdekes, hogy a hangszóróé hol van.Kicsit röhejes, hogy 90 centis kábellel lehet összekötni a két hangfalat, de legalább nem fix, rca hosszabbítóval problem solved. Mondjuk, valami jó kábel kell vagy rövid, mert az a másfél méteres, amit találtam otthon, az finoman szólva megölte a hosszabbított doboz hangerejét, úgyhogy valami jobbat kell szereznem, de szerencsére addig se tragikus a helyzet.

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 éve 0

 • A billentyűzet

  Ami a látszat ellenére használható. Sokáig ódzkodtam a szigetes szaroktól, de ennek a külseje meggyőzött arról, hogy márpedig ki kell próbálnom. Annyira nem drága (3390 Ft-ért vettem), hogy ne férjen bele egy próba. Szóval:

  Genius Slimstar i222

  Létezik belőle normális ISO kiosztású magyar változat is, ilyen lett az enyém végül. Fontos volt a válogatásnál, hogy legyen rajta hangerőszabályozó gombpáros, ez megvan. A többi extra multimédiás funkciót fn gombbal lehet életrekelteni. Ez van akinek tetszik, van akinek nem, engem pont nem érdekel, mert nem használtam őket az eddigi billzetemen sem. A design bejövős, az anyaghasználat nem rossz, az egész bill. szép és elsőre is egészen kellemes használni. Kicsit szoknom kell, de fain.

  Reményeim szerint idénre ezzel a lépéssel befejeztem, de ez úgyse fog sikerülni, szóval nézegetem már a használt i5-öket. :D

  N

  N€T0X|N 3 éve 8

 • Megjött a rágcsáló is

  Egy Gigabyte GM-6980X személyében.

  Soha a büdös életbe nem gondoltam volna, hogy lesz más egerem, mint Logitech és pláne nem, hogy ha mégis, akkor az olyan márka, ami nem kifejezetten perifériagyártó. Na meg az, hogy lézeres, pfeh...
  Aztán most mégis. Az MX518 már kihalt a kezem alól pár hónapja és azóta egy 2000 Ft-os bundle csomagból kivadászott egeret használtam, ami... hát hömm, szóval nagyjából semmire nem jó és nem is kényelmes se rövid, se hosszú távon és különösen játékra teljesen alkalmatlan.
  A hónapokig tartó szenvedést mégis az okozta - az anyagi részén kívül a dolognak - hogy nem találtam az MX-nek méltó utódot. Papíron persze, ott van a G400s, ami tökéletes volna, ha nem olyan áron adnák, ami azért vicc kategória, de az se lenne baj, ha amúgy elérhető lenne, de még így is vadászni kell. Mindenféleképpen ragaszkodtam a formához, tehát eleve azok között nézelődtem, amik ezt másolják, viszont alapvetően nem találtam olyat, ami tetszett volna és/vagy ne olvastam volna róla túl sok olyasmit, ami miatt nem jöhetett szóba.

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 éve 21

 • Új házikó

  Ennek is eljött az ideje. A 7 éves, anno táppal együtt vásárolt Asus házikóm mára kellően leharcolt állapotba került az eltelt idő alatt, legfőbb idegesítő tulajdonsága a zörgés lett, amit az oldallapjai meg az előoldali takarólemezek műveltek elsődlegesen. Annyi konfigot (alaplapból járt benne 6) látott szegény, hogy nem nagyon van csavarmenet rajta, ami ne lett volna már legalább egyszer megnyúzva, így túlságosan stabilan se lehetett benne rögzíteni semmit, ami ezen biztosan nem segített.
  Szellőzése nem túlságosan jó. Elölre lehet bele tolni két db 80-as vagy egy db 120-as ventit (utóbbi megoldás kapott benne helyet), épp' csak nincs honnan igazán szívniuk, mert kevés elöl ehhez a nyílás, ha meg lenyitom az USB takarófedelét, akkor még az is kinullázódik, márpedig rendszeresen van oda dugva valami. Ugyan hátul szintén van két 80-as ventinek hely, de a rendes átszellőztetés az előbbi okból kifolyólag nehézkes. A proci se tudott igazán kellemesen friss levegőt szívni, mert az aktuális alaplapomon valahogy pont nem ott van a helye, hogy a ház oldalsó nyílásából az elvileg pont fölé vezető harangon keresztül menjen (gyári hűtővel használom), ugyanis ez pont nem fölötte van, míg az összes korábbi ATX lapnál ez nem volt probléma. Gyárilag amúgy egyetlen 80-as venti járt hozzá, elmebajos fordulatszámmal, hangos volt, mint a disznó, le is cseréltem.

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.