2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • CPU és platform csere

  Bővült a CPU listám egy R5 2600-zal.

  Úgy gondoltam, hogy meg fogja érni a platformcsere bő hat év után. Bár az i5 kevesebb ideje van nálam, de az is túl van a negyediken. Hát-hát. Egyelőre nagyon vegyes érzelmeim vannak. Az R5 szintetikus tesztekben így vagy úgy, de erősebb, mint az i5 volt, sokszor nagyon durván, máskor kevésbé. Utóbbiak egy kicsit furcsák, mert jópár generációt átlépve már azt hittem, hogy lesz komolyabb előrelépés, de úgy néz ki, hogy egy szálon ez a proci még csak a harmadik generációs core i széria teljesítményét tudja. Ami azért érdekes, mert több szálon elég ütős, amikor rendesen meg van hatjva, akkor simán a kortárs i5-i7 vonalon mozog. Ennyire semmi előrelépés nem történt az elmúlt években??? Azt hittem ég és föld lesz a különbség, ahhoz képest ezt nem igazán érezni. Játékokban egy darab fps-t se sikerült nyerni. Azt hittem, hogy márpedig nekem procilimitem van, mert amikor VGA-t cseréltem, némelyik játék pont ugyanígy semmit nem gyorsult, mint most. A fene se gondolta volna, hogy most is csak egy helyben toporgás marad. Persze újabb cuccok esetében biztos érezhető(bb) lenne a változás, ahol már alapkövetelmény egy korábbi i7 vagy valami, meg a VGA is majd cserélve lesz ismét idővel, de na.

  Folytatás...

  N€T0X|N 4 hete 20

 • Poloskahegy

  Először csak azért kapott el az undor, mert gyűlölöm az összes mászó rovart nagyjából, ezeket a dögöket meg pláne. De amikor megcsapta az orromat az a bűz, amit közösen kiengedtek (feltehetőleg nem hirtelen egyszerre, mert ezek magukban is büdösek), na ott elszakadt a cérna...

  Legszívesebben felgyújtottam volna az egészet varrógépestül, de inkább leborítottam őket, mielőtt a hányinger, amivel erősen küzdöttem, végérvényesen győzedelmeskedett volna felettem. A többit felesleges leírnom.

  N

  N€T0X|N 1 hónapja 87

 • Sharkoon reloaded

  Visszatértem, mert ezzel a márkával csak jó tapasztalataim vannak. Nem a legnevesebb gyártó, de jó áron adnak nem gagyi dolgokat. A Ryzen-nek most már így elő van készítve a terep (ATX lap lesz), hamarosan az költözik bele a jó öreg i5 helyett. A Fractal Design nem jött be és bár a hangszigetelés miatt többet vártam ettől a háztól is, jelenleg az első két venti nincs szabályozva, mert a tápegységre vannak közvetlenül kötve és így max fordulaton mennek. 140-es létükre azért nem hangosak most se, csak a teljesen nyitott elejű Focus G minihez képest nem sok előrelépés lett így az alapjárati zajszintet tekintve. De ami késik nem múlik, az új lapon mindhárom házhűtő saját csatit kap és 700-on pont olyan hangtalanok lesznek, mint a hátsó (szintén 140-es), ami most is annyit forog percenként.

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 hónapja 8

 • Kellene egy jó sebész

  Vagy valami, valaki. Két éves sebhely van a könyökömön, ami a mai napig nem gyógyult meg rendesen. Kívülről csak egy nem túl szép heg (ami engem nem érdekel), viszont belül valami nem oké. Egyrészt néha elkezd sajogni, másrészt néha érzem azt is, hogy túl meleg, mintha gyulladt lenne. Tapintásra sem kerek, ott nem minden úgy került a helyére, ahogy a másik oldalon van. Fogalmam sincs, hogy kihez forduljak vele, kiben bízzak meg, mert az érdi sztk-ban konkrétan vágóhíd állapotok uralkodnak. Az egyetlen sebész, aki legalább a látszatra adott és foglalkozott velem - de igazán ő se tudta a megoldást, csak műtögetett - infarktusban meghalt még mielőtt legalább felületi gyógyulásom lett volna. Utána ismerősön keresztül találtunk ugyanott egy másikat, aki tényleg szimpatikus figura volt, neki viszont mást a szakterülete (proktológus). Vele sem jutottam sokkal előrébb és igazából a részleges gyógyulás is az előző dokinak köszönhető, ő már csak annyit mondott rá, hogy várjunk egy kicsit, kezelni nem kezelt. Ezután valóban látszólag meggyógyult, de gyakorlatilag azóta sem.

  Így néz ki most. Nem csúnya, de azok kedvéért, akik egyáltalán semmilyen sérülést - vagy azok nyomait - nem szeretnek látni, inkább nem raktam be közvetlenül.

  Előzmény.

  Folytatás...

  N€T0X|N 2 hónapja 7

 • Havas pofi


  Na most fényképezzenek :))

  N€T0X|N 2 hónapja 13

 • Tütütető


  Változott ez+az, idén már a fű is zöldebb :D

  Gondolkodtam rajta, hogy kellene írni az egészről egy sort, szépen képekkel illusztrálva, hogyan haladt a dolog, de most épp nincs prémiumom, így nem férnek fel a PH! tárhelyre, külső oldalra meg nem akarom tölteni őket. Persze, a végeredmény a fontos, csak közben a kőfalat újra kellett húzni, mert hasasodott és találtunk mögötte érdekes dolgokat. Lényeg a lényeg, a magyar ember "okos" megoldásai néha irgalmatlanul igénytelenek tudnak lenni. Majd 1x még lehet ráveszem magam (vagy átméretezem/jobban tömörítem őket még értelmes szintre), bár addigra a fal megint szét fog fagyni, ahogy az idei állapotát elnézem...

  N

  N€T0X|N 2 hónapja 24

 • Bosszú

  Előző munkáltatómmal nagyon összevesztem a közös időszak végére, gyakorlatilag haraggal váltunk el egymástól. Bár a főnököm ezt nem biztos, hogy felfogta, mert általában a fellegekben járt - ennek volt sokszor a következménye, hogy a fizetésünk nem jutott el hozzánk.
  Viszont a céges telefon az elválás után is nálam maradt (hálózatból ki van tiltva, ez is egy a drága főnök ügyességei közül, nem véletlenül tarthattam meg) és legutóbb egy kamera tesztet akartam összehozni, amiben részt vett volna, viszont annyira össze van karcolódva a kamerájának az üvege, hogy nem lehetett vele értékelhető képeket lőni.
  Így viszont már a világon semmire nem megyek vele, mert egy gyenge fos, amit eddig is csak az Android miatt tartottam meg - mivel a fő telefonom Windows-os volt - hogy kipróbáljak rajta dolgokat néha. De nem rég a W10-ről lemondtam main fronton is, úgyhogy miután beszereztem mindenféle airsoft pukkantgatókat mostanában céllövölde céljából (meg mert fegyverrajongó vagyok), adta magát, hogy akkor disztroj. Szegény Xperia SP egyébként is erre volt kárhoztatva már ősidők óta, mert még amikor össze se vesztem a főnökkel, akkor is kérdeztem tőle néha, amikor szóba került, hogy ha falhoz vágom, ugye megérti, mert akkora egy fos az a telefon, hogy ezt hozza ki az emberből.

  Folytatás...

  N€T0X|N 3 hónapja 5

 • Univerzális pusztítóspray

  Avagy féktisztító. Azon kívül, hogy jó a háznál, a legjobb célszerszám bármit kinyírni vele, ami mozog, nem a házbavaló és nem könnyű / nem kívánatos megfogni kézzel. A pókok, darazsak meg egyéb vackok mellett a néhány éve megjelent poloskákat pont ugyanúgy dezintegrálja a létezésből, mint bármi mást. Legjobb a hasát eltalálni vele, ami nem nehéz, mert ezek a nyomorékok se leszállni nem tudnak normálisan, se a hanyattesés után felkelni, de a hátpáncélja sem védi meg, szinte azonnal mínuszolja őket akkor is, ha a hátukra megy. Brutális egy cucc, emberre is veszélyes (na nem megölni, de vakságot simán okozhat egy mellément fújás), úgyhogy vigyázni kell vele. Poloskák ellen azért szeretem használni, mert ha mondjuk egy papírdarabbal is fogja meg őket az ember - és utcára kidobás helyett így b@ssza bele a kandallóba - attól még azon keresztül is össze tudja büdösíteni az ember kezét. A féktisztító viszont 10 mp alatt (nem vicc, tényleg) végez vele és esélye sincs fingani. Onnantól meg seprű-lapát a dögnek és csá. Elég kegyetlen halál, de legalább gyors és hát van belőlük több, mint elég...

  N

  N€T0X|N 5 hónapja 99

 • Akit mindenki utál

  Munkahelyen van egy kolléga, akit most már konkrétan az egész cég gyűlöl, mint a szemetet. Miért? Több oldalnyi szöveget tudnék írni arról, hogy milyen agresszív, arrogáns, hazug, gerinctelen féregről van szó, de félő, hogy ha egyszerre akarnám leírni, akkor bedurranna az összes ujjam tőle. A kedves olvasó remélhetőleg elhiszi enélkül, mert a közvetlen csapat egyemberként utálja, az egyébként többezer fős cégből pedig eddig csak és kizárólag negatív véleményeket hallottam, olyan emberektől is, akiket amúgy nem is ismerek, nem állok velük semmiféle kapcsolatban.
  14 hónapja mondjuk a vezetőségnek, hogy az ötfős csapatban neki nincs helye, nem lehet vele együtt dolgozni. Önjelölt csoportvezetőnek hiszi magát, mindenbe belepofázik a munkától kezdve a magánéletig, odáig merészkedve, hogy szolgálaton kívüli kollégákat zaklatott régebben néha mindenféle magánéleti hülyeségekkel (a céges telefonon persze). Mindenki igazodjon hozzá, mert hát ő elvált, kisgyerekes és a gyerek anyja is 12 órás beosztásban dolgozik és emiatt csak így, meg csak úgy tud bejárni, így aztán a beo legyen az ő kénye-kedve szerint, ahogy a szabadságolás is télen-nyáron, miközben ő soha senkire nincs tekintettel. Egyébként meg óvodás gyökérként viselkedik ("te kezdted" stílusban), bármit a szemére hányunk. Rendszeresen visszaél mindenki jóindulatával és ő soha semmit nem hajlandó engedni, alkalmazkodni, igazodni.

  Folytatás...

  N€T0X|N 5 hónapja 36

 • Schweppes-retek

  Issza valaki ezeket errefelé mostanában? A bitter lemon és az orange is ugyanazzal a problémával küzd, most már lassan egy éve. A palackok alján valami sűrű szutyok van. Mindegyiknek, minden üzletben, ahol megtalálható. Felrázva látszik, hogy szilárd cucc, nem keveredik el rendesen. Írtam a schweppes.hu-n a kapcsolat menüben a gyártónak, persze semmit nem reagáltak. Bár nagy kedvencem a bitter lemon, de emiatt a fos miatt nem vettem belőle azóta, hogy megláttam. Akkor először azt hittem, hogy valami rossz széria vagy ezer éve a boltban álló palack volt vagy mittudomén. De nem... így néz ki, ha valaki még nem látta volna:

  Nem lett tökéletes a kép, de látszik, hogy az a sűrű fos ott van a palackok "lábaiban", pont addig a magasságig, ahonnan már hengeres az egész. Szóval még csak nem is kevés, hanem elég látványos a dolog. Mivel eddig botrány vagy valami nem lett belőle, feltételezem, hogy nem világ vége, de azért érdekelne, hogy mi ez. Ha vett már ilyet vagy akár rendszeresen issza, dobhatna némi infót, hogy mégis mi a szar van az alján, jó lenne okosodni.

  N

  N€T0X|N 7 hónapja 27

 • Bátor voltam: fékcsere

  Mer' nem csak hülyeségre költünk. Volt több nagyobb dolog is (vezérlés, kuplung fő- és munkahenger, futómű szilentek, kipufogó középrész dobbal együtt), de csak ezt szereltem itthon - hú de gyorsan lelőttem, na mindegy, a címből is sejthető - a funkcionális és esztétikai apróságokon felül, mint műszerfal ledezés, külső tükör ház javítás és persze a kötelező időszakos (olajcsere, szűrők, folyadékok, szelephézag) és szezonális dolgok. Szóval az első fékek is elég tróger állapotban voltak már. Tárcsa fél mm-re volt a végétől, illetve pár napja megszólalt valamelyik kopásjelző is a betétekben. Hónap második felében nem szeretem az ilyet, de egy ideje terveztem, hogy erre költeni kell, úgyhogy gondoltam, itt az idő. Felkerestem a szerelőmet, hogy mennyi lesz az annyi.
  Mondott egy 45+20 (anyag és munka) számot, persze szorozva ezerrel, amire elhúztam kicsit a számat. Mondtam is, hogy 45-ért már EBC szettet kapok (alap tárcsa + Blackstuff betétek), nem lesz ez kicsit drága? Ő azt nem ismeri, de egyébként a Textar-ban bízik, azt sokat szerelt már és még nem vittek vissza rosszat. De ha akarom, tesz fel olcsóbbat, csak az nem lesz olyan jó. Hát jó, kitalálom, hogy mi legyen.

  Folytatás...

  N€T0X|N 9 hónapja 5

 • Látogató

  Ilyesmit ritkán látni felénk, pláne ilyen szép nagy méretben (15+ cm). Amióta macskákkal van tele a kert, elég esélytelen, hogy bármi is túléljen, de neki egyelőre sikerült és fel is jött nézelődni/sütkérezni a teraszra:

  Nem ijedt meg tőlem, úgyhogy sikerült egy ilyen szép közelit lőni róla.

  N

  N€T0X|N 10 hónapja 4

 • Duzzogva, de... DP2

  Ma is lett volna időm egy AIW-ra, de sajnos eredeti nyelven nem adták a környéken, így sértődött óvodásként ültem be a Deadpool 2-re és végül azt mondom, jól döntöttem. Meg amúgy vártam, mint az állat. Tökegyedül ücsörögtem a mozi közepén, ilyen se volt még.
  Olvastam előtte spoilermentes kritikákat, hülyeség mind. Ez a film simán van olyan jó, mint az első. Persze, ezt úgy mondom, hogy a képregényeket nem nagyon ismerem, de nem is érdekelnek. Én igenis röhögtem sokat, a filmben beszólnak mindennek és mindenkinek, közben megy a trancsírozás, üresjárat itt se nagyon van. Nekem bejött, aki meg fanyalogni akar, az ő dolga. Szerintem többszörnézős.

  N

  N€T0X|N 10 hónapja 5

 • AIW - végre!

  Nem fogok spoilerezni, ha valaki még nem látta. Amúgy is van már róla másnak bejegyzése, de meg kell emlékeznem róla. Múlt héten megvolt a Black Panther is, úgyhogy jöhetett az MCU/Avengers következő felvonása, az Infinity War. Egy ideje már nem nagyon hoz lázba ez a világ, részben köszönhetően annak, hogy az elmúlt időszak filmjei nem igazán fogtak meg, így csak amolyan kötelező jelleggel néztem meg mindet, hogy képben legyek a történésekkel (sorozatokat nem nagyon követem egy ideje), ha végre ismét bosszúállás következik. A Civil War (ami nagyon ütős volt) óta volt ugye egy Doctor Strange (meh), egy Guardians vol.2 (MEH), egy Spider Man (utálom a karaktert), egy harmadik Thor (ez egész jó volt), meg egy Black Panther (ami pont olyan volt, mint amire számítottam: semmilyen).
  Az MCU-val először az első Avengers kapcsán kerültem kapcsolatba és akkor pótoltam a korábbi filmeket is. Az Avengers számomra meghatározó mozi volt, amikor kijött, egy héten keresztül minden nap megnéztem. Azóta egyedül a Civil War volt érdemes erre és most végre-végre, ismét egy olyan alkotás, ami erre a sorsra jut! A film nem tökéletes és a befejezés megvalósítása nem nagyon tetszett, de ugye a történetnek itt még annyira sincs vége, mint máskor, úgyhogy várom a folytatást. Egyetlen egyszer kaptam csak agyfaszt, amúgy végig full epicness (Cap belépőjéért már önmagában is megnéztem volna másodjára).

  Folytatás...

  N€T0X|N 10 hónapja 13

 • Mini wireless bill + pad

  Telefonról nem az igazi az ágyból a PC-t csesztetni. Vagy legalábbis én nem tartom annak (pedig WP-re is vannak megoldások, amiket használtam: pc remote, mpchc remote), emiatt kellett egy vezetéknélküli mini kombó. Mivel aránylag ritkán volna rá szükségem és akkor is csak 1-2 funkcióra, rövid időre, ezért nem szándékoztam rá sokat költeni. Ebay-re fel, wireless mini keyboard, lássuk mit dob. Első találat tökéletes. Bill, touch pad, backlight. A háttérvilágítás nem is volt igazán szempont, de rögtön beleszerettem, az értékelések is jók voltak. Megrendeltem.

  Tud pirosat, zöldet, kéket, meg off állást. Sajnos nem az igazi, mert bár jól is néz ki és nem különösebben szembántó (kivéve a bekapcsolást jelző ledet), mindössze 2 mp-ig világít az utolsó gomb megnyomása után, ami elég kevéske és egyáltalán nem állítható. Nagy kár érte, de ez van. Erről bizony nem írt az eladó, így azt hittem jobb lesz.

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 34

 • Fractal Design Focus G Mini

  Nem éppen ár-érték bajnok. Szóval.
  Le akartam cserélni a Sharkoon házikómat, mert a 780ti túlságosan befűt a vinyóknak terhelés alatt. Nem az oldalsó panelre rögzítettem őket, ahol valamivel jobb lett volna a helyzet, mert nem szeretek úgy beépíteni hdd-t, meg az egyéb alkatrészekhez is lehetetlenség akkor hozzáférni, ezért a ház felső részében, a két 5.25-ös meghajtóhelyen tanyáztak, ott viszont nagyon megrekedt a levegő (45-46 fokig mentek fel és nincs nyár). A ház szellőzése amúgy egész jó, de emiatt mennie kellett.
  A 15K-s kategóriában két házat néztem ki, a címben említettet, meg egy Sharkoon-t. Most hirtelen nincs meg fejből a típus, de lényegében ugyanúgy néz ki, mint az FD, csak nem spórolták ki belőle a hátsó ventit se és nem fehéren világítanak, hanem kéken.
  Végül azért döntöttem a FD mellett, mert ennél van az előlapon USB2 is, ami nekem kell, míg a Sharkoon-on két USB3 port van. Amúgy mindkettő visszalépés a régihez képest, mert mindkét típusú portból volt eddig 2-2. De ez nem tragédia. Meg hát jaj, Fractal Design így, Fractal Design úgy, az micsoda márka, aztkellvenniéskész, mondták a "hangok".

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 9

 • Picúr megunta

  Nos, Picurka úgy döntött, hogy neki elég volt már a karácsonyokból, meg úgy az egész életből. Öregkorára szörnyen lefogyott szegény, az elmúlt napokban tényleg csak csont és bőr volt már. Látszott rajta, hogy a következő tavaszt már csak szerencsével maximum, ha megéli. Ahhoz képest szerencsére nem szenvedett, bár lépcsőzni se bírt (van belőle elég sok a kertben), csak esett-kelt, de szellemileg erős maradt, nem adta fel, jött-ment-érdeklődött. Egészen ma reggelig, amikor a kennelben a háza előtt pihenve fogadott, nyugalomban, békességben. De már örök álomra szenderülve.

  Utcán talált, valamiféle keverék volt. Se oltást, se semmi kötelezőt nem kapott (a farkaskörmeit is meghagytuk), de nem is volt neki soha semmi baja, leszámítva a kis időszakos depresszióját, aminek hatására pár éve télen majdnem megfagyott (egyedüli kutya volt abban az időszakban és csak egyvalaki lakott a házban, aki nem nagyon foglalkozott vele). Akkor kellett kicsit gyógyszerezni és be kellett költöztetni melegbe a házba. Egy kicsit a derekán nyomot hagyott az eset, mert onnantól nem volt már a régi a mozgása. De mégis további jónéhány, összesen pedig 17 évig bírta, mindenféle látványos öregkori kínok nélkül. Szomorú vagyok, de ez az élet rendje...

  N

  N€T0X|N 1 éve 5

 • Pizza X

  Most egy kicsit bántani fogom őket. Egyszeri esetnél még csak-csak elmenne, de nem egyszeri. Szóval. Tudnak olyat, hogy tök finom pizza. Ezzel nincs is gond. Úgy néz ki, hogy van az 1300Ft-os, amire kérhetsz két feltétet és szevasz. Most hirtelen nem is emlékszem, hogy azok benne vannak-e az árban, de mindegy.
  Ez azért érdekes, mert van az 1600Ft-os pizza, amire korlátlan mennyiségű feltétet lehet kérni, de nem mindegyik ingyenes - logikusan, ha csak kettőt kérnél rá, akkor értelmetlenül fizetnél többet az első verziónál. Nem is látom benne a logikát, hogy ezt csak kettővel kérd, de feltételezem azért van így, hogy ha az ingyenesből kérsz 25-öt, akkor is megérje nekik. Mindegy, szóval ilyen.
  Egyszer rendeltem tőlük próbaképp kétfeltétest, tök jó volt, el is könyveltem, hogy innen van értelme.
  Másodjára gondoltam ki kéne próbálni a fullosat, pakoltam is rá az ingyenes feltétből ötöt, mert a lényeg, amit én egy átlag pizzán szeretek, az megvolt így. Ki is hozták, hát, ötből három rá is került, eh. Na mindegy, ezért még nem pampogtam, bár zavart.
  Tegnap rendeltem megint ilyen módon, csak az öt free mellé felkerült egy négysajt keverék valami 300Ft-ért, szóval egy 1900Ft-os pizza lett belőle. Ki is jött, de ahogy nyitottam ki a dobozt, konkrétan egy paradicsomos alap fogadott, rajta az extra fizetős sajttal. WTF. Itt nyilván emeli az ember a telefont, hogy ez azért túlzás, így is történt.

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 18

 • The Art of the ME Universe

  Kicsit idő előtt megjött a(z egyik) karácsonyi ajándékom magamnak, de ez legyen a legnagyobb baj... :)

  Szépséges! Bódottá van.

  N

  N€T0X|N 1 éve 1

 • Nap szépe: Amber Heard

  N

  N€T0X|N 1 éve 6

 • Ingyen se jön érte

  Legyen az ő baja, de miért húzza az időmet baromságokkal?
  Szóval. Az elmúlt hetekben hirdettem pár dolgot ingyen elvihetőként, meg most is van nálam fent 1-2 cucc. Működő cuccokról van szó, esetekben esztétikai vagy kis hibákkal - párszáz, esetleg 1-2 ezer Ft-os tételek lennének újonnan, nálam meg már csak porfogók. Az ilyesmit inkább adom valakinek, akinek esetleg szüksége van rá, mint kidobjam.
  Jött is jónéhány megkeresés, de a pofátlanságnak tényleg nincs határa. Az már a legkevesebb, hogy mindenki máshol akarná átvenni, mint amit fixen megjelöltem. A legpofátlanabb eddig a város másik fele volt, mint ajánlat, de a minimum is két metrómegálló, amit fel nem fogok, hogy emberünk miért nem képes maga megtenni egy ajándékba adott cuccért. Ez még gyalog se távolság vagy idő, ha bérlete/jegye nincs.
  Valami idétlen indok mindig van, már alig várom, hogy jöjjön az a verzió, hogy még fizessek is érte, hogy elvihetem valakinek. :D

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 9

 • 670 -> 780ti

  Az alábbi kártyával bővült a "VGA-im eddig" bejegyzésem:

  EVGA GTX780ti SC ACX 3 GB


  250W-os radiátor

  Nos, 3 évig ment a GTX 670, ami tisztességes időtartam. Az 550ti mellé rakhatom a képzeletbeli polcon,
  mint leghosszabb ideig használt kártyát. Nagyon kellett volna már valami a 670 helyére, de 60 vagy több ezrest nem akartam adni se ezért, se a 970-ért vagy egy 3 gigás 1060-ért. Utóbbiak ára újonnan is eléggé elszállt. 970-et néha ki-kilehet fogni 60 alatt, de azok jellemzően "as is" kártyák, se doboz, se papír, se semmi. Úgy meg nem adok érte annyit se (az én bajom).
  1060 3G-t használtan 60 alatt nem lehet. 780ti-k elvétve akadnak, de azok meg annyira régiek és annyival többet fogyasztanak, hogy azért na... ezek árának már nem itt kellene lenni, teljesítmény ide vagy oda. Bár mai játékokban nem tudom mennyire tartja a lépést a másik kettővel, de a 970 megjelenésekor még erősebb volt annál, azt meg tudjuk, hogy a 3 gigás 1060 ahhoz képest lőtávon belül van.

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 9

 • Kétezeré' tezsvérem!

  Minap egy ismerős hölgynek mentünk autót nézni. Mivel ő fanatikus, ezért elsődlegesen Honda jöhetett szóba. Kinézett valamit, ahová én vittem el, hogy ne kelljen héveznie. A szóban forgó autó egy 7G5D Civic NFL 1.6 benzin, árban a hahu választék legalján, 599-ért. Hirdetés szerint tip-top, 24xK km-rel. Már itt gondoltam, hogy ebből nagy vásárlás nem lesz, mert akkor miért adják inkább 800-900 vagy akár milla körül a többit, de hát nézzük meg, nincs messze.
  Sajnos csak este sikerült időpontot egyeztetni, elsődlegesen a hölgy munkája miatt, de segond, elemlámpa, telefon, miegymás, átvilágítjuk.
  Érdekes volt, hogy magánszemély hirdette, kizárólag vele beszéltünk telefonon, de a helyszínen nepper fogadott, tulajjal nem is találkoztunk. Szerintem magán, családi ház volt (jó nagy), csak ott tartottak néhány autót. Szép nagy darab cigány srác volt az illető, de jó fej volt, meg minden, ez csak amolyan félig-meddig fontos részlet.
  Körbenéztük az autót, kívül amennyire sikerült, nem volt probléma. Aztán jöttek a kérdések, na innentől válik érdekessé a dolog. A hirdetésben szerepelt ködlámpa, de az autón nem volt. Válasz, hát mert ennek hátul van a ködlámpája, nem elöl! Oké. Egyébként ez teljesen rendben is van, hiszen hivatalosan ködlámpának a hátsót nevezzük, elöl ködfényszóró van, amelyikben van.

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 22

 • Nagykorú téligumi

  Érik meglepetések néha az embert. Ma voltam gumisnál felrakatni a vadi új téli pacskereket, mert úgy voltam vele, hogy a 9 éves Contik (amit az autóhoz kaptam) nem feltétlenül kellene, hogy felkerüljenek idén is. Nem csak a koruk miatt, de a futófelület se volt már izmos rajtuk, azon kívül, hogy eléggé random oszlott el, azaz gyakorlatilag mindegyiken más horonymélység volt. Kb. a legjobb állapotú lett volna még ezen szempont alapján használható. Keret volt rá, legyen új szett.
  Alufelni le, acélfelni csomagtartóból elő. Kérdezi a fazon, hogy a rajta lévő gumi kuka? Mondom ja, 9 éves szarok, levesbe velük. Ezzel el is tűnt a műhelyben.
  Aztán két perc múlva odahívott, hogy he... a 378-as DOT nem 2008-at, hanem 1998-at jelent. Na mondom, az derék! Szóval 19 éves gumival jártam év elején két hónapot... Ahhoz képest nem is volt vészes. Tapadt az egész normálisan szárazon, hóban-vízen meg nem nagyon mentem vele. De azért nem bánom, hogy lecseréltem.
  Persze most a Continental helyett papíron egy fos került fel (edit: oké, ez túlzás, nem vettem volna meg, ha ezt gondolnám és nyilván nem a kínainak is noname vackok közt versenyez, hanem jó középkategória), hiszen az Apollo valószínűleg nem említhető egy lapon vele, de nyilván ez árban is tükröződik.

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 23

 • Tütü formában

  Pár hónapig nem írtam róla, mert se kedvem, se kezem nem volt hozzá. Másrészt amúgy is elszállt velem a ló és talán jobb is, hogy tartottam egy kis szünetet a témában (előző írásaimat ne keresse senki, mondjuk úgy, hogy reseteltem, ennek tükrében kérem, hogy ne tépjetek nagyon szét).
  Szóval autóka jól megvan, épül-szépül. Igen, épül is, mert hát elkapott a Need for Speed Underground fíling - pont az, amit nem akartam, de hát sebaj, egyszer élünk. Persze, ettől nem fognak jobban kedvelni azok, akik eddig sem szerettek (nem a Logout közösségére gondolok).
  Sok fórumon lenézik a tuningos autókat, ha nincs benne valami "tisztességes" motor is, amit nem értek, hogy miért. Azt nem mondom, hogy nem tudnék én is elképzelni több lovat, mint amivel gazdálkodni tudok (ennyi van és kész), de a kinézet egy másik dolog - és az a lényeg, hogy a gazdájának megfeleljen.

  Ott kezdtem, hogy ha már a hátsó Honda felirat leesett róla (elég bénán lett felragasztva a fóliára, valamelyik mosásnál elengedett), fogtam és leszedtem a többit is. Egyrészt kicsit letisztultabb a hátulja az autónak, másrészt gondoltam hátha így kevesebb idióta akar majd versenyezni, hogy jól megmutassa a kis 1.4-nek. Azt tapasztalom, hogy ez téves elképzelés volt...

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 28

 • Átértékeltem

  Egy pár dolgot az elmúlt hónapokban. Alapvetően egy műtét, sőt sorozat hozománya ez, még ha nem is közvetlenül. Nem egy életveszélyes dolog vagy olyasmi, ami különösebben megrendítene egy átlagembert, így engem sem. Azonban emiatt gyakorlatilag (jó 10 év után) befejeztem az energiaitalvedelést és a napi édesség adagomat is elég erőteljesen lecsökkentettem - utóbbit eleinte nullára, de azért ez nyilván nem tartható állapot a végtelenségig, nem is volt cél.
  Mindkettőt a gyorsabb gyógyulás érdekében. Bár az energiaitalt le akartam már tenni rég, de valahogy soha nem sikerült. Nem fizikai függőség miatt, mert most, hogy muszáj volt, gyakorlatilag azonnal megoldottam és nem volt semmilyen negatív hatása. Csak egyszerűen szeretem az ízét. Korábban jó megoldás volt fejfájásra is, de a fejfájást részben éppen az okozta, hogy vizet meg nem ittam eleget és a koffein ráadásul vízhajtó... Így előbb utóbb mindig abba a mókuskerékbe kerültem, hogy már egyre többet ittam, aztán pár hónap alatt tuti ledöntött valami a lábamról. Akkor persze mindig elhatároztam, hogy akkor vége - tartott max. két hétig.

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 9

 • Isten áldja, Doktor Úr!

  Több, mint két hónapja húzódik egy sebészeti esetem, amiről majd talán akkor írok, ha egyszer vége lesz. Még nem látom a végét pedig...
  Eddig háromszor műtöttek. Kétszer ugyanaz a doki (másodjára és harmadjára). Nála voltam e hét szerdán is. Egy indiai figura, nem találtam róla sokat a neten, egyetlen értékelése volt valakitől, az negatív. Nekem elejétől fogva szimpatikus volt, velem jól is bánt. Néha úgy éreztem, hogy nincs a helyzet magaslatán, de legalább a kommunikációjában nem ez tükröződött (ellentétben több másikkal, aki darab-darab alapon nagyjából leszarta az egészet), mindig megnézte a sebet és bár nem volt túl beszédes, de ha kérdeztem, normálisan elmondta, hogy mi-hogyan-miért. Ráadásul igen nagy különbség volt ahhoz - az egyébként valami arab származású - a sebész doktorhoz, akihez a legelején kerültem. De nem őt akarom most szidni, szóval a lényeg, hogy ma mentem kontrollra.
  Kartonozóban mondtam, hogy kihez szeretnék menni. Ma talán csak kontrollosokat fogadott a doktor úr, legalábbis ez volt az első gondolatom, amikor elkezdte a hölgy, hogy hát hozzá nem tud már küldeni - majdnem a szavába is vágtam, hogy tudom-tudom, de kontrollra jöttem. És folytatta, hogy... mert meghalt.
  Mi van?! Ilyennel nem szokás viccelődni, visszakérdeztem, hogy meghhaaalt?? Igen. Infarktus, jött a válasz.

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 6

 • hama uRage Cyberboard Premium

  Nagyon régóta szerettem volna már egy normálisabb, háttérvilágításos billentyűzetet, de nem aranyárban. Sokat megnéztem képen és élőben is. Vagy gagyi szutykok voltak vagy ha jó is lett volna, akkor a manapság terjedő, gombközi világítást alkalmazták, ami szép, de nem sokra megyek vele (bár sötétben nem tudom milyen).
  Teljesen véletlenül akadtam végül a címben jelzett darabra és azonnal beleszerettem. Korábban sose találkoztam vele, pedig párhavonta átnéztem a kínálatot. Alapetően nem ismerem a márka általános megítélését, számomra valahogy, talán a hangzása miatt nem tartozik az élvonalba, amolyan jó iparosnak gondoltam. Az előző billentyűzetem is HAMA volt (uRage Lethality) és nem volt vele semmi gond, így most már különösebben nem ódzkodtam az újtól.
  Jellemzően billre sosem költöttem sokat, általában 4-5 ezer forintos cuccok voltak nálam (nem úgy, mint általában az egér esetében, legutóbb a G402-ről el is felejtettem írni, lassan egy éves), de ez most kicsivel 10 grand felett került a tulajdonomba.

  Folytatás...

  N€T0X|N 1 éve 12

 • Androméda első blikkre

  Van Access-em Originen, úgyhogy ma lejött és meg is lestem, hogy mi az ábra. A 10 óra játékidő, amit így előre kapunk az nem jelenti azt, hogy a sztoriban 10 órát lehet haladni előre, legalábbis nekem még nincs meg a kulcsom, így nem engedett tovább egy pontnál, hiába nem járt le az időm.
  Megnéztem így a multit is, de... nos, az egyelőre nagy csalódás, hogy látszólag most sincsenek EA szerverek, csak összeköt bennünket, játékosokat, aztán ha a host internete egy kalap szar, akkor mindenki szív, mint régen (az első játék helyből lagfest volt, gyorsan ki is dobott emiatt). Sokat nem tudtam élvezni, mert bár single-re éppen csak elég volt lehúzott grafikához - bár így is egész jól néz ki - az i5 + GTX 670, de multira már rettenetesen kevés. Élvezhetetlen volt (szemre 25-30 fps), ráadásul valakitől folyamatosan idegesítő zaj jött a mikrofonból, amire bár létezik mute megoldás, mégse működött. ME3-ban olyan szépen le lehetett alapból a voice chat-et tiltani... na mindegy. Nem a multi a lényeg, a single pedig egyelőre jónak ígérkezik. Bár kissé sablonosan indul, de nyilván semeddig nem jutottam még, úgyhogy lesz ideje kibontakozni. Csak küldjék azt a kulcsot...

  N

  N€T0X|N 2 éve 7

 • Kocka csajok

  Tudjuk, hogy vannak. Itt van rögtön pl. hazánk egyik büszkesége, Kornélia. De ismer itt valaki hasonló(ka)t? Milyenek ők? Vagy legalábbis, akinek van személyes ismeretsége, milyennek látja kívülről? Tényleg ritkák vagy csak jobban titkolják, "cikibb" gamer hölgynek lenni? (PC/konzol gamerre gondolok, a telefonsimogatás szerintem nem említhető egy lapon ezekkel.)

  N€T0X|N 2 éve 29

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.