- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mastre
tag
Kellemes Karácsinyi Ünnepeket kívánok a Liga összes tagjának, és a fórum összes olvasójának.
-
cila1
aktív tag
-
Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!!!
-
proof88
addikt
-
ace100
csendes tag
Boldog,békés karácsonyt mindenkinek!
-
proof88
addikt
válasz
proof88 #14087 üzenetére
lehet hogy valami fertőzéses dolog volt eleinte vagy nem tudom, de mondom mindig akkor jött a wc amikor nem aludtam ki magam. És ez alakult át gyomorégéssé. De a gyomorbaj annyira gáz volt, hogy volt amikor ültem autóban és ahogy kicsit rugózott a kocsi útegyenetlenség vagy akármi miatt, azt is megérezte a gyomrom és kellemetlen volt. De végeredményben elmúltak maguktól a dolgok, azóta sem jött vissza egyik probléma sem, ennek már 3 éve. Pedig mostanában rendszeresen kávézok, mégsincs gondom a gyomorsavval sem. Mondjuk idegeskedni szoktam azért, de nem az egyetemen MERT AZ NEM OLYAN FONTOS, MÉG AKKOR SEM HA ELSŐDLEGES
-
proof88
addikt
válasz
Kleroo #14086 üzenetére
Hát pedig a vizsgák leszarósak, örülök hogy végre nem kell beadandókat írnom meg rendszeresen bejárnom, hanem magam szervezem a napjaimat. A vizsgán meg nem izgulni kell, hanem ha nem sikerül akkor nagy ívben, nagy leszorítással leFOSNI
majd sikerül legközelebb
az első félévem alatt én is izgultam vizsgáknál de végeredményben megtanultam hogy az egyetem nem középiskola, legalábbis ilyen szakokon mint mérnök informatika meg progterv infó, nehéz megcsinálni tárgy ismétlés nélkül, úgyhogy kicsit lazábbra kell venni a figurát aztán lesz ami lesz ...mondjuk nekem ebben az is közrejátszott, hogy 1. félévem alatt reggelente jött a hígfosás (nem tom mé, már nyáron kezdődött, emiatt jóval korábban kellett kelnem ha reggel mentem melózni, hogy legyen időm ülni a wc-n
), ami aztán szép lassan elmúlt és átment gyomorégésbe, ami olyan szintű volt, hogy reggelente mikor mentem villamossal, azon izgultam csak nehogy elhányjam magam, mert hányingerem is volt a sok sav miatt, volt amikor ZH alatt úgy voltam, hogy bármelyik pillanatban hányhatok, próbáltam csipegetni közben kenyeret de amíg le nem nyeltem, csak még jobban csinálta a hányingert, de legalább amikor lement akkor kicsit csillapodott ... persze a ZH-t nem akartam abbahagyni, mert túl akartam lenni rajta. Szal ez az egész pár hónapig tartott, de az a helyzet, hogy orvosnál kivizsgáláson nem találtak semmit. Egyetlen 1 dolog volt egyébként fix, mégpedig az hogy hasmenésem akkor volt mikor korán keltem, tehát ha mittomén csak 10-re kellett menni akkor nem volt panaszom. A gyomorégés később viszont nem ilyen volt, az jött amikor úgy gondolta. Volt amikor barátnőmnél voltam pénteken és délután együtt aludtunk és arra ébredtem hogy remegek és iszonyatosan ég a gyomrom. Akkor leszoktam a délutáni szunyókálásról mert azután mindig komolyabb volt a helyzet. Lehet az idegeskedés nagyban közrejátszott, pedig nyugtatgattak minket a mentorok hogy nem baj ha nem értjük az anyagot, majd 2 hónap múlva érteni fogjuk a 2 hónappal korábbit
de lehet hogy magamra vettem amikor nem sikerült eléggé megérteni a dolgokat
meg rohantam össze-vissza mindenhova ...
Végül is az oldotta meg a dolgot, hogy vizsgaidőszakban sokat aludtam meg kipihentem magam és 2. félévben már nem volt ilyen gondom egyáltalán. De azóta lazábban kezelem az egészet. Számomra az a félév volt az első és az utolsó amikor én izgultam egyetem miatt. Van még ezer más dolog ami miatt lehet izgulni. -
JColee
őstag
válasz
Iron Funeral #14081 üzenetére
Micsoda szerencse, hogy vége a félévnek.
-
Zoza24
senior tag
válasz
Iron Funeral #14081 üzenetére
gyere billel,aztán mi leszünk a klaviatúra team
-
proof88
addikt
válasz
Iron Funeral #14078 üzenetére
Pedig kíváncsi lennék mire vinnéd ha részt tudnál venni rendesen, mert nagyon jól mentél!
Megfogyatkoztunk sajnos, Brixx már nem is fog jönni szerintem, ervin is lelépett ... kevesen vagyunk. Fel kéne még venni néhány embert.
-
proof88
addikt
válasz
JColee #14076 üzenetére
Egyrészt azért, mert kíváncsi voltam, mikor veszed észre.
Másrészt meg azért, mert én szívesebben írnám, hogy végre látható a hotlaps.Nem értem mi van, már 1 hete kb beírtam hogy valszeg blokkolva van a port és nem jött még válasz, pedig eddig minden problémánkra max 3 napon belül jött válasz.
Majd a kocsikról lesznek képek, a játékból és a valóságból is.
Meg a pilótákról is lehetne, de azt jó lenne összekapcsolni az adatlapokkal és akkor az adatlaphoz feltöltött képek jelennének meg, de igazából fáradt vagyok ilyet csinálni. Én most megelégszem annyival, hogy szépek a logók és hogy a BMW tavaly hány győzelmet aratott. -
JColee
őstag
Megy a csapatok fül a honlapon
Miért nem írtad ki Proof? -
JColee
őstag
-
ace100
csendes tag
Vasárnap volt gyakfutam?
Mikor lesz a következő? -
proof88
addikt
válasz
Frenky89 #14064 üzenetére
És ha kézzel átírod az értékeket?
Nekem egyébként jók:
SystemRAM=2048
VideoRAM=9921 process 2048 megát fog kezelni mindenképp, XP SP3 32 bit alatt. Kivétel persze ha beállítod hogy 3 gigát tudjon de részletkérdés. Csak azért írom mert 4 gigám van, nem 2, csak a progi lát ennyit és nem többet, azért írt annyit.
A VRAM a kártyámon 512 mega, a 992-höz ami kell még az pedig elvileg az "AGP-memória". -
Frenky89
addikt
válasz
proof88 #14063 üzenetére
Nekem tavaly mindig az volt az első, hogy a leglágyabbra állítottam a rugókat elöl és hátul is. Idén erre nem sok lehetőség van és nekem hiányoznak is a lágyabb rugók.
rFactorConfig rendszerellenőrzési rutinját vajon hogyan lehet rávenni arra, hogy normálisan működjön és ne teljesen irreális értékeket (pl. 2248MB graf. mem. + 0 MB rendszer mem.) rakjon a konfigba? A különböző kompatibilitási módokban való indítást már próbáltam, de nem sok(=0) sikerrel.
-
proof88
addikt
Nos megnéztem a tavalyi setupjaimat és nem sok helyen használtam kifejezetten kemény rugókat. Általában 80-140 N/mm keménységűeket használtam, ezek lágynak számítanak F1-ben.
Volt viszont 1-2 pálya, ahol kifejezetten kemény rugókat használtam, 180-200 N/mm-eseket kb. A Hungaroring ilyen volt egyébként, ahol meglepően jó versenytempóm volt és Frenkyvel csatáztam az 1. helyért, tehát nem egy elcseszett setup volt (vagy mindketten szarok voltunk, bár Sub-S is Frenky-vel volt párban, amíg ki nem esett). Mondjuk Frenky kb másfél mp-cel jobb üres tankos időt tudott menni az tény.
Spaban is a lágy rugózás mellett döntöttem, pedig ott aztán sok nagy sebességű kanyar van. Hungaroringen pedig inkább lassabb kanyarok vannak. Pedig mindig úgy állok hozzá, hogy a sok gyors kanyarhoz kell a kemény rugózás. Szuzukában is lágy rugózást választottam. Igazából többet variáltam a stabilizátorok keménységével. Azokat keményre raktam Szuzukában meg pl Monzában is. Mert így értem el jobb időket.Idézet a segédletemből:
A keményebb rugók használatakor csökken az autó reakcióideje a kormánymozdulatokra, tehát érezhetően gyorsabban reagál az autó, de kevésbé tudják a kerekek az útfelület változását követni. Lágy rugózás esetén kicsit lomhább lesz az autó reakciója a kormánymozdulatokra, de jobban követik az út felületét, tehát a tapadás jobb lesz.
Minél keményebbre állítjuk a rugókat, annál jobban csökkenthetjük a hasmagasságot is, hiszen az autóra ható erők kevésbé nyomják össze a rugókat, tehát az autó alja is kevésbé fog a beállított hasmagasságnál lejjebb menni.
Nem árt, ha előre van elképzelésünk a rugók kezdő beállításáról, amikor egy pályára érkezünk. A lényeg az, hogy a hepehupás pályákon érdemes lágyabb rugózást választani, hogy a kerekek minél jobban követni tudják az aszfalt felületét, pl. Monaco. Viszont az olyan pályákon, ahol sok a nagy sebességű kanyar, pl. Spa, ott keményebb rugózással érdemes kezdeni, hiszen a keményebb rugózás stabilabb autót jelent a nagy sebességű kanyarokban (ehhez persze az is kell, hogy Spa eléggé jó, sima felületű, szóval nem hepehupás aszfalttal rendelkezik). Ha sok rázókövet használunk, amiken könnyen elpattog az autó, akkor megint a lágyabb rugózás felé érdemes elmenni. Éppen ezért sem ajánlott pl. Spa-ban sem a lehető legkeményebbre állítani a rugózást, hiszen ott a rázóköveket is gyakran használjuk, amiken a nagyon kemény rugózás eléggé instabil autót eredményez. Mindig meg kell találni a kompromisszumot. Lehet azt is csinálni, hogy elöl rendkívül kemény rugókat állítunk be, de a rázóköveken való stabilitáshoz hátul lágy rugózást állítunk, ez nem hangzik rosszul, de az alulkormányzottság felé viszi el az autót, ami persze nem mindenkinek jelent gondot, de nekem pl. igen. De ettől függetlenül azt ajánlom, hogy kezdésnél mindig elöl kicsit keményebb legyen a rugózás, mint hátul.Ti mennyire használtok kemény rugókat? Jó lenne a programomhoz támpont, hogyan javasoljon rugókat.
-
lesz ma vmi okosság a szerón ?
-
proof88
addikt
-
Kleroo
veterán
válasz
proof88 #14047 üzenetére
Sok trükk van
És nem árt gyakorolni,amikor nem veszélyeztetsz mást.
Ma nekem is autóba kellett ülnöm.kriminális körülmények.
2es alapjárat tempóban is össze-vissza csúszott a kocsi kanyarodáskor.Tesztelhettem is a képességeimet.
Ha már nem gyakoroltam,tanultam volna korábban,hogy mikor hogy viselkedik az autó,akkor ma haza se értem volnaA havas vezetést tök értelmetlen pc-n szimulálni
-
Zoza24
senior tag
nem holnap este lesz a kötelező gyakfutam?
mert az igaz,hogy 26.-án meg 2.-án sokan nem érnek rá,de itt az alkalom a gyakfutamra,kár lenne sztem halogatni... -
proof88
addikt
Felvetődött a kérdés hogy ha esetleg alulkormányzottá válik a Nissan Micra az összefagyott úton akkor mit kell csinálni. Én mondjuk reflexből is enyhe gázelvételt csinálnék, de hallottam olyan véleményt is, miszerint kicsit jobban meg kell nyomni a gázt és akkor "kihúzza magát a kanyarból" az autó. Meg hogy kis enyhe kormányzás vissza középállás fele hogy visszanyerjenek valamennyi tapadást az első kerekek. Tervben van hogy majd valahol valamikor valami parkolóban próbálgatok ezt azt, de addig is megnéztem az elsőkerekes Honda Type R-rel ugye a havas pályát. Számomra érthetetlen egyébként, én mondhatni hátsókerekes autón "nőttem fel", már ha a felnövés az utóbbi 1 évet jelenti.
Szép dolog itt is megtalálni TC nélkül a helyes gázpedál-állást kanyar közben: ha nem nyomom eléggé akkor nem gyorsulok eléggé, de ha túlságosan nyomom, akkor meg nem kanyarodok eléggé, bár az talán még jobban megy olyankor, inkább csak a gyorsulás nem lesz akkor sem elégséges, bár néhány kör alatt már nem emlékszem annyira mi volt. De tény, hogy rfactorban is, ha gázelvételt alkalmaztam, nem kanyarodott eléggé és moderált gázadással kanyarodott jobban. Mondjuk az is tény hogy ha csak annyira adok gázt hogy gyakorlatilag lassul a kocsi akkor az alulkormányzottságot idéz elő, mivel enyhén fékezem az első kerekeket, tehát egy erősebb gázadás inkább csökkenti az alulkormányzottságot, amíg nem lesz túlságosan erőteljes gázadás. Lényeg a lényeg, a pár kör alatt amit tettem a hondával azt szoktam meg, hogy kanyarban igenis nyomni kell a gázt, mert akkor jobban kanyarodik a kocsi, mert ha nem nyomom vagy csak alig nyomom akkor alulkormányzott. Gyakorlatilag addig nyomom le a gázpedált amíg azt nem érzem hogy már feleslegesen pörgetem a kerekeket.
Szóval a gázelvételre növekvő alulkormányzottságra az a magyarázatom, hogy az első kerekek enyhén fékeződnek a motor által és ezért lesz alulkormányzottabb az autó és ezért van az a javaslat hogy egy erősebb gázadást kell inkább alkalmazni. Hátsókerekesnél valahogy jobban tudnám mit kell tenni, ott egyértelműen gázelvétel hiszen a hátsó kerekeket fékezem a motorral. Fontos hogy nem hirtelen mozdulatokra gondolok, csak enyhe változtatásra.
Mondjuk ezt rfactorban is szoktam alkalmazni, hogy enyhén középállás felé tekerem vissza a kormányt, ha nem akar tapadni az első kerék, hogy egy kis tapadást nyerjek vele és utána megint irány felé tekerem a kormányt. Mondjuk az én kezem egyfolytában mozgatja a kormányt kanyar közben mert stabilabban érzem a kocsit alattam és talán hamarabb feltűnik ha nem tapad.
-
Speedg
csendes tag
Első ránézésre én is azt hittem hogy az én kerekem ami elgurul ,de nem emlékszek hogy ilyen tötént volna velem franciába.Beton falnak mentem a cél egyenesre ráfordító sikán után,de onnan már nem mentem egy centit sem az biztos.
Vagy lehet hogy azért mentem falnak mert csak három kerekem volt?
-
proof88
addikt
átraktam, majd amikor felmásolom a havas pályákat akkor átírom hogy ne legyen vele ez a szenvedés ...
-
Kleroo
veterán
Valaki visszarakná a szerót Törökre? mert nekem nem sikerül....
-
proof88
addikt
-
cila1
aktív tag
De kié volt az a kerék szerintetek?
Nézzétek meg a végét is szerintem be akart menni hátulról a boxba(mert lehet,hogy elkopott)de jött Speedg,megijedtt tölle és visszafordúl.Aztán lehet,hogy Speedg kereke volt és azért ment a box kijárathboz,hogy csatlakozzon.De látta a kerék,hogy Speedg-nek kivan mind a 4 kereke ezért jobbnak látta ha lepihen a box kijáratánál. -
cila1
aktív tag
-
proof88
addikt
5 óra alatt le is jött 200 mega ... néha nagyon lassú tud lenni a megaupload
-
macy
addikt
Nincs valamelyikőtöknek Xperia X10 mini pro-ja?
-
proof88
addikt
rFactor Nemunoziedas Honda Civic Type R 2007 PR00F fun
rFactor FSOne 2009 Istanbul Park crash - azt hittem a 8-as kanyarhoz érkezek, ezért nem nyomtam eléggé a féket ...
mert kicsit elkalandoztak a gondolataim és későn eszméltem hogy a pálya rossz részén hiszem magam
azért vicces lenne ilyen hiba miatt kiesni a futamon
-
proof88
addikt
Réges-régen talán macy linkelt be havas pályákat, én alig találtam 1-2-t
szerk.: ok megvan mondjuk keresés
-
proof88
addikt
válasz
Szabesz #14020 üzenetére
itt csak a kajak volt a poén, de közben úgy mondtad mintha nekem teljesen új lenne hogy a felfüggesztést lehet hangolni
na mindegy, azért megnyugodtam hogy nem néztél teljesen hülyének
mellesleg milyen ember vagy te, hogy a topikba böfögsz miközben msnen nem válaszolsz? -
proof88
addikt
válasz
Szabesz #14017 üzenetére
de azért köszönöm, hogy elmondtad a nevét, végül is a setupban is lehet ezeket állítani de mindegy
tegnap barátnőm apja akarta elmagyarázni nekem mire való az ABS, gyorsan rövidre is zártam a témát
ilyenkor jövök rá hogy ennyire nem ismernek engem az emberek
egyébként kipróbáltam az IPM-es 2009-es Spa-t ... jó lesz, de van egy gond vele: csak lesz, ha kész lesz.
-
proof88
addikt
válasz
Szabesz #14017 üzenetére
he?
szerk.: én arról beszélek hogy nem csak SZEMÉLYGÉPJÁRMŰKÖN kell ilyeneknek lennie, hanem a mezei tologatós kocsikon is
ami kerül mondjuk 100 ft-ba, de mondhatnám most a bevásárló kocsikat is, azok is csak úgy vannak mereven, pedig mingyá más lenne a helyzet ha egy több százezres vagy milliós értékű felfüggesztést integrálnánk beléjük
-
proof88
addikt
Amikor raktárban dolgoztam és ilyen kis kocsikra volt sok áru pakolva, magasan, akkor vigyázni kellett, hogy miközben húzom / tolom a kocsit, ne essen semmi se le a földre. Kis kocsi alatt egy lapot kell érteni, aminek van 4 kis kereke, meg a végén egy "korlát" aminél megfogod és tolod/húzod. Ugye a talaj nem egyenletes, rugózása meg nincs ezeknek a kocsiknak, ezért arra gondoltam, hogy olyanokat kéne gyártani, amiknek faszán konfigurálható felfüggesztése lenne, mondjuk a rugókat nem lehetne cserélni de a dugattyúkon lehetne hangolni hogy hogyan reagáljon mikor mélyedésbe megy a kerék meg amikor kijön onnan, stb.
-
cila1
aktív tag
válasz
Iron Funeral #14012 üzenetére
Ja! Kanada az szép volt.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Kleroo #14011 üzenetére
Lehet előzni ha van tempód a Mirabeu-nál meg az alagút végénél. Persze gyakorlatban ezt még nem sikerült alkalmaznom
Egyébként meg nehogy komolyan vedd, nem akartam bántani Cilát, csak sajnáltam, hogy nem jött össze neki, tavaly a kanadai nagydíjon is nagyot alakított aztán menet közben elromlott a kormánya
-
cila1
aktív tag
válasz
Iron Funeral #14007 üzenetére
Csapatfőnök úr!
Borzasztóan szégyelem ezért magam.
Elnézést kérek(tudom a kecske szarva közt van elnézés miközbe....)
Többet nem fog előfordulni.Kleró:Azért estem vissza a 4.helyre mert boxolás után kaptam büntit és éppen letöltöttem mikor elhúztál elöttem.Ha nem koccolom a falat akkor utol értelek volna.
De csak utol mert nem kockáztattam volna az előzést(aztán lehet).
-
Kleroo
veterán
válasz
Iron Funeral #14007 üzenetére
Visszaesett a 4. helyre,és közeledett rám...
Az az egyik legnehezebb kanyar futam viszonylatban. 1-2x én is majdnem lekoccoltam.
Szerintem nincs benne semmi gáz...Monaco -
proof88
addikt
-
Stirlitz
senior tag
válasz
proof88 #13992 üzenetére
Hello!
Így utólag visszaolvasva a h.sz.-em, valóban élle van, pedig nem akart neki lenni-e.
Csak kijött belőlem, mi a tiszteséges eljárás szerintem ebben a helyzetben. Egyébként, már kaptam is ajánlatott a Torro Rosso Teamtöl, de akkor maradnék Braan Dzsipís, mer azt már megszoktam. thx Kleero és Zoza.
Ui: igyekeztem annyira nem Gyulás lenni, egyébként, ha egy fél órát készülne rá az ember, sokkal jobban mehetne a közvetítés. Mondjuk én személy szerint élveztem, lehet bekéredzkedek még néha alkalomadtán a Campona liftjébe
-
cila1
aktív tag
-
woody724
csendes tag
csá skacok szeretnék a meclaren istálohoz tartozni minnél elöbb köszi elöre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Politika
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Fűnyíró topik
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest