Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobli1988
aktív tag
Kondipad eladó árat mondjatok ti érte pü-ben,ha érdekel!
Eladó egy APC Back-UPS CS 350 szünetmentesitő táp,szinte új!7k
-
-
-
Dodder
tag
Mit cseréljek el? Nekem megoldás kell nem igéret.
Inkább valaki adjon kölcsön egy wlan karit 1-2 órára ami nem tplink és megnézem azzal is.
Gondolkdtunk hogy húzúnk a 2 ház közé hálókábelt csak az a baj hogy közÚt van a két ház között nem kötnek ebbe bele?[ Szerkesztve ]
Én bízom az emberekben,csak a bennük rejtőző ördögben nem.
-
-
-
-
@Pirate@
tag
Hihetetlen! 11.000 HUF
Fönőki_forgópergőszék
...
-
valentinho
senior tag
Nokia N95 valakinek?Pü+írj árat is!
http://soundcloud.com/tinnyo
-
-
Dare2Live
félisten
válasz CPT.Pirk #18494 üzenetére
viszont ha találnak nálam CDn... illegális "tartalmat", az illegális? Mert én megfizettem a jogdíjat akkor amikor a kollektív bünöség elve alapján lehuzott az ASVA.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Dare2Live #18518 üzenetére
No, most hogy ezt leírtad, mindjárt viszik is el a géped, összes adathordozóval együtt! Min 6 hónap át nem vizsgálás és pihentetés után majd kiróják rád a büntetést!
Amúgy abból indulnak ki, hogy illegalitás van, ezért fizet mindenki. Ez viszont nem teszi jóvá az illegalitást, szal hiába fizetsz, bűnhődni fogsz! - aztán megint fizetni, megint bűnhődni...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
rnrn
aktív tag
Bocsi, kicsi off! Kérdés: van fullHD TV-m, notiról teszem ki rá a képet (monitor-kábelen), de ugye a noti LCD-jének felbontása kisebb, mint a Bravia-é. Ilyenkor mit lehet lenne? Magyarán a fullHD tartalmat is csak HD-ready-ben tudom nézni... Mit javasoltok? A notin nincs HDMI, csak VGA és S-Video, felbontása 1650x1050. Van egy inteligens külső eszközkezelője, de azon nincs fullHD jelkiment. nVidia Quadro NVS 140M videókareszom van, talán az nVidia menüjében kellene kutakodnom?
Na, mindegy, a lényeg, hogy fullHD tartalmat szeretnék nézni fullHD LCD-n, de a notim nem tudja ezt a felbontást. Megoldható szerintetek?
Priviben is jöhet javaslat, köszi szépen!
-
-
-
nagyúr
Olyan sz@r filmek jöttek ki az elmúlt 3 évben -vagy inkább jó filmek nem jöttek ki az elmúlt 3 évben-, hogy már idegesítenek és időpazarlásnak érzem a filmnézést.
Ezért javaslom mindenkinek, hogy olvass könyvet liveban, ráadásul sokkal nagyobb a felbontása mint a fullHD-nek.
Ha ez sem, akkor itt a PH!. Hasznosabb időtöltés.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
Dare2Live
félisten
válasz CPT.Pirk #18519 üzenetére
Tudsz jogerős itéletről az elmult jó 1évben amikor magánembert megbüntettek mert volt 1000 írt DVDje otthon filmel? Nem? hmm....
mivel is védekeznek? A szerzői jogdíjat megfizették a matrica megvételével. BMG, Universa, Sony... átvette a pénzt....
az üzlet létrejött a fenti cégek átvették a pénzt, elfogadták, "kicsit" érdekes jogilag innen a helyzetük...Ettől még mocskos dolog ez a matrica, a jogállamiság "ártatlanság védelme" alapját rúgták fel vele.... abszurdisztánban vagyunk.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
s7evcsenko
addikt
Valaki nem jár Szekszárd felé mostanában?
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Kaics
aktív tag
válasz s7evcsenko #18531 üzenetére
Nem.
-
Dare2Live
félisten
válasz Magnum_ #18529 üzenetére
ártatlanásg védelme átlagembernek: "amig be nem bizonyítják bünös vagyok addig nem vagyok az. Nekik kell először bizonyítani én pedig azután fogom megfizetni a büntetést."
Itt pedig fordítva van. Feltételezik, hogy mindenki bünös. Első dolog, hogy kifizetem a "büntetést" aztán ráirom a filmet vagy akár a jogtiszta anyagot. De akár mit is teszek elöször kifizettem a "büntetést/jogdíjat", (még akkor is ha a saját képeimet írom ki az adathordozóra) aztán csinálom a DVDvel amit akarok. nanemragozom.
Én elhiszem jogilag jól megvan ez fogalmazva és nem lehet belekötni. Ettől még az átlag ember, az ártatlanság védelmének ami egy legalapabb emberi jog szemen köpésének tartja.
És szerintem jogosan. Mint jogásztanuló szerinted?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Magnum_
nagyúr
válasz Dare2Live #18533 üzenetére
mint jogásztanuló, először is ártatlanság vélelme és nem védelme. a termékek után is fizetsz áfát, mégse szóltok ellene. értem, hogy a büntetést ""-be tetted, de tényleg maradjunk a jogdíj szónál. ezért írtam példának az áfát.
itt nem bűnösnek tartanak, ahhoz egy jogerős bírói határozatnak kell lennie. tehát ez is egy erős szó ide. a szerző kvázi hozzájárul, hogy használd a művét, csak nem egyénileg adja, hanem ez egy általános dolog. itt nem egyszerű és egyszeri felhasználásról van szó, hanem többszörözésről. rámásolhatod az illegálisan letöltött dolgaidat, de tudnod kellene bizonyítani, hogy jogtiszta helyről van-e... magáncélú többszörözés eredetiről lehetséges. de illegálisan töbszörözöttet nem tehetnél rá (természetesen nincs kapaciáts ezt ellenörizni) . ha kijön a vpop, és van 1millio másolt dvd-m
h, de bemutatom az eredeti 1millio-t, nincs baj(más kérdés, hogy sok eredeti el van látva másolásvédelemmel). illegálisnál lehet.. (easy, nem fog jönni ezért remélhetőleg, a fent emlitett kapacitás miatt-amugy egy ismerösöm X-boxát most foglalták le, mert neten vett másolt játékokat, és akitöl vette, lekapcsolták, nála meg megtalálták a cimét..eljárás is folyik jelenleg. a PC-jét is lefoglalták). ezért van beépitve a jogdij minden adathordozóba.nem azért, mert bűnös vagy. ha fénymásoltatsz egy könyvet, a fénymásoló fizet jogdijat.[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
Magnum_
nagyúr
-
Magnum_
nagyúr
válasz CPT.Pirk #18519 üzenetére
Amúgy abból indulnak ki, hogy illegalitás van, ezért fizet mindenki
nem. abból indulnak ki, hogy a szerzőnek van egy alkotása(film, zene, dokumentum,kép, akármi), ami jogdíj köteles. az más kérdés, hogy van illegalitás, de a jogdíj sem új keletű dolog.
-
Dare2Live
félisten
válasz Magnum_ #18534 üzenetére
sejtettem mindent "meg tudsz magyarázni..."™ jogászként....
ettöl ez átlagembernek még az ami. És annak is veszi.
Ráadásul mindha a bírói gyakorlat is az átlagembernek adna igazat. Mert ahogy én tudom az ultra agresszív ld mai hír pl ASVA az elmúlt évben nem sok pert nyert magánszemélyek(nem haszonszerzés) ellen....
btw nemsokára kerül haza MO volt évekig legnagyobb fizetős warez szervere. Bírósági ügy eközben folyamatban és úgy néz ki lesz belölle max egy félév felfügesztett márha lesz..... És ugye MO évekig legnagyobb fizetős warez szervereréről beszélünk nem vmi 3000DVDn filmem vanrol aki már elnézést de kb egy senki ilyen viszonylatban.
-
Dare2Live
félisten
válasz Magnum_ #18535 üzenetére
így van.
para? Mire föl? Mutatsz nekem esetet az elmúlt évből ahol elmarasztalnak magánszemélyeket mert film volt a DVDjén?
ASVA még a terjesztési központok ellen is sorra bukja a pereket, Matrix is él és virul, pedig gondolom ASVA megfizette a jogászt, kentek mindenkit ahogy lehetett....
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz Dare2Live #18538 üzenetére
így van, akként, de érthetően akartam leírni, amit tanulok ugyebár (szakzsargont kihagyva, felesleges ide). de a 3. hsz-em kb tükrözi a véleményem, azért írtam, hogy különsöképp nem hinném, hogy érint minket a jogdij. értjük ám egymástNem tudok olyat modnani, hogy vkit megb@sztak volna, mert film volt a lemezén, de pont ezért írtam az ismerős srácot, akit viszont épp vizsgálnka az X-Box játék miatt.
nem tudom,mi az a Matrix.
[ Szerkesztve ]
-
Macka
veterán
válasz s7evcsenko #18531 üzenetére
Mi kellene?
-
Peace
nagyúr
-
válasz Magnum_ #18534 üzenetére
Az áfa sztem nem jó mert az elvileg az államé lesz aki téged szolgál ki belőle elvileg
Én is értem hogy miért van a jogdíj és egyebek, de abból max. a jogvédő szerveknek van haszna, akik egyébként is gennyesre keresik magukat.
Olyan ez hogy jogilag igaza van az adott szervezeteknek, csak amúgy egy f*szság az egész. Meg nyugatabbra biztos működik ahol az átlag életszínvonal esetleg olyan hogy megengedhetik maguknak a bolti DVD-t az emberek.Mutogatni való hater díszpinty
-
Orb1337
tag
Sony Ericcson D750i füles+1gb memória eladó
HP 92A (C4092A) fekete toner - 92A eladó
Minden árat meghallgatok, csak valaki vigye már el -
valentinho
senior tag
N95 még mindig gazdit keres! Pü!
http://soundcloud.com/tinnyo
-
mexx0407
tag
-
Bandus99
őstag
válasz valentinho #18549 üzenetére
Hat vagy tetszik neki ez a smiley, vagy megint virusos a gepe
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- PlayStation 5
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest