Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bandus99
üzenetére
Ehh, miért nem ezzel kezdted?
Ha univerzális motor, akkor nem fogod tudni gyorsítani, mert ahhoz növelned kellene a feszültséget az üzemi fölé, amivel hamar kinyírnád az ettől megnövekvő áram miatt. Ha asszinkron a motor, ahhoz meg freki váltó kell mert azt csak azzal lehet befolyásolni a sebesség terén. Még esetleg BLDC motor fordulhat elő a szerkezetben, de arra is az igaz, amit az univra írtam. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bandus99
üzenetére
Hát, szétszeded kicsit, aztán a képeket felteszed a hobbielektronika fórumba és megpróbáljuk kitalálni. Típusszám, adattábla, valamit csak találsz a burkolat alatt.
Vagy próbára kérsz egy ilyen szabályzót és ha sikerült vele érdemben csökkenteni a fordulatszámot, akkor szerencséd van, nem asszinkron motor.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bandus99
üzenetére
Tudni kéne, hogy univerzális motorról van szó, vagy aszinkron motorról? Előbbit lehet ilyen eszközzel lassítani, utóbbihoz viszont frekvencia váltó kell. Univ motornál elvileg az adattáblán van AC és DC feszültség is feltüntetve.
Ugyanakkor ilyen tirisztoros fázishasításos megoldás ekkora teljesítményen már okozhat negatív hatásokat a hálózaton. Azt hiszem gyári készülékben 75W felett nem is szabad ezt a megoldást alkalmazni.
Hobby elektronika topicot javaslom.
*egyébként jogos amit hcl írt, így szabályozva csökkenni fog a motor teljesítménye is. -
-
-
Exian
addikt
válasz
Bandus99
üzenetére
Elég belekukkantani az oldal forráskódjába (Chrome-ban cltr+U) és simán ott vannak az MP3-akra a linkek, pl az egyikre. Ezt már bármivel le tudod tölteni.
Csak a forrásban lévő "\" jeleket kell törölni.
Persze elég macera kibogarászni, hogy melyik az, amelyiket szeretnéd, de nem lehetetlen, ott vannak a számcímek is mellettük.
-
-
Utka
aktív tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Üdv!
HOL csípi be?
Lehet egy tonercsere is megoldja. (Ott egybe' van a dob, meg a sütő henger is, ugye?)
TintaCentrumra plusz 1! -
Exian
addikt
válasz
Bandus99
üzenetére
Én a TintaCentrumba szoktam vinni karbantartásra/javításra a nyomtatóinkat (kivéve a bérelt nyomtatóinkat, mert azokat a Digistar szervizeli). Dusán ügyes srác, sokmindent megbütykölt már nekem/nekünk.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Bandus99
üzenetére
Sajnos, autófényezőre lesz szükségem, mivel egy vadbarom ork többször is, mindkét oldalon, az elejétől a végéig megkarcolta a kocsimat.
Kérlek Titeket, osszátok meg a tapasztalataitokat. Csak profi, megbízható, gyári minőségre képes és hivatalosan számlakápes, cascora is dolgozó vállalkozást keresek. Az okosba, ócsítva megoldjuk megoldások nem érdekelnek.
Köszönöm! -
Exian
addikt
válasz
Bandus99
üzenetére
Ha netán neki ugrasz te magad, a szét- és összeszereléshez tudok adni ragasztót és egyebeket.
Én zsinórban cserélem a gyerekeim telefonjain a kijelzőket, akkukat, szóval kvázi én is foglalkozom vele, vannak hozzá eszközeim, spéci szerszámok, ragasztó, stb (magyarul meg tudnám csinálni neked), de nekem sincs akkum hozzá.
Illetve, mivel nem foglalkozom ezzel hivatalosan, így inkább csak saját célra ugrok neki (lesz, ami lesz alapon), úgy hogy inkább olyanhoz vidd, akki garanciát és felelősséget tud vállalni mindenre.
De ha magad nekiugrasz, akkor ismétlem, szerszámokat és ragasztót tudok adni.
-
válasz
Bandus99
üzenetére
Hát ehhez nem kell feltétlen szerviz
Óvatosság nem árt, de nem egy űrtechnika. Smsungok nagy része, Huawei-k nagy része ugyanígy jön szét 2017 óta kb., melóhelyen és itthon is csomót szereltem már.
(Kérdés, mennyire kell, hogy szép legyen utána. Melós telefonoknak simán pengével szoktam a hátlap alá nyúlni, és ha eléggé megmelegítetted, simán csak fel kell húzni. Törni nem szokott, de belülről össze lehet karcolni. Esetleg veszel egy hátlapot hozzá, és még így sem kerül annyiba, mint szervizben.)Ilyemihez nem hiszem, hogy sokan tartanának akkut raktáron (bár valamelyik Huawei-el azonos lehet, így első ránézésre).
-
-
krisz768_
tag
-
Exian
addikt
válasz
Bandus99
üzenetére
Hmmm, micsoda ötlet
És érdekes, most, hogy mondod, nekem tavaly volt ilyen esetem, hogy úgy vett valaki tőlem valamit, hogy mondta, hogy ne lepődjek meg, nem ő fog utalni, hanem egy haverja, azért fog más nevén lévő számláról érkezni az utalás. Mondjuk nem kerestek utána, hogy csalás volt, szóval az rendben volt valószínűleg, de elvileg ez egyébként működhet. Lehet, hogy ilyesmire gondolt az illető, aki azt mondta nekem, hogy nem adja utalással a dolgot, mert átverték. -
válasz
Bandus99
üzenetére
A téves utalás azért az nem csak úgy megy szerintem, hogy besétálsz és közlöd, hogy bocs, félrenyomtam... ilyenkor szerintem megkérdezik a másik felet is, hogy érkezett-e téves utalás.
Különben elég sok ilyen visszaélés lenne netes vásárlásoknál is...A második eshetőség már reálisabb, bár az meg elég macerásnak tűnik, de nem lehetetlen.
-
-
válasz
Bandus99
üzenetére
Akkor alaplap halt meg, vagy kijelző.
Esetleg szétszeded, kijelző kihúz-visszadug. Ha nagy mákod van.
Illetve ha lehet rá külső monitort dugni (pl. némely gyártónál van mini vagy microHDMI kimenet, vagy az USB csatiról lehet HDMI-t szedni) akkor megnézheted, hogy külső kijelzővel mit csinál.
Egy sima gombos reset is jó lenne. -
válasz
Bandus99
üzenetére
Szétszeded, akku le-vissza. Bár ha már recoverybe sem megy, akkor az valószínű alaplap.
Ha van Fastboot vagy hasonló módja, akkor tudsz rá tenni OS imaget (már ha pl. nem kell hozzá nyitott bootloader...)"Windowsban megjelenik, de raklikkelve azt irja, nem talalhato semmi, tehat nem latszodik file rendszer."
Na várjunk, rendesen tabletként jön fel? Mert akkor ugye lehet, hogy csak a kijelző halt meg, és még megy a tablet, csak nem látod meghajtóként, mert zárva van a képernyő. De ha pl. modemként, vagy a SoC flash üzemmódjában jön fel, akkor nyilván az OS sem indul.Illetve ADB engedélyezve volt? Mit mond rá, ha igen?
-
-
válasz
Bandus99
üzenetére
Nekem fura, hogy https-t nem lehet tiltani. Nem érdekes, mi van a csomagokban, csak ne menjen át

https://openwrt.org/docs/guide-user/firewall/fw3_configurations/fw3_parent_controls
Tiltsd hát IP alapon. Ha adott címre nem megy ki a csomag, onnan nem jön be sem, nem fogja tudni betölteni

-
Exian
addikt
válasz
Bandus99
üzenetére
https-t nem biztos, hogy tudod blokkolni. Legalábbis a routerek saját blokkolója azt nem tudja, csak a http url-eket, openwrt-n nem próbáltam még. Nekem amúgy semmi ilyen blokkóló nem működött még egyik routerben sem normálisan. Ha PC-n akarod tiltani az adott weboldalt és Windows, akkor legegyszerűbb a c:\windows\system32\drivers\etc\hosts fájlba beírni, hogy pl. ha a facebookot akarod tiltani, vagyis elérhetetlenné tenni, akkor:
127.0.0.1 facebook.com
-
válasz
Bandus99
üzenetére
Akkor elvileg nincs más dolgod vele, csak kicserélni a cellákat.
Openwrt itt
Én csak azt tudom, hogy lehet vele tiltani, de még sosem használtam. A tűzfalamon blokkoltam forgalmat IP-kről befelé csak. -
Exian
addikt
válasz
Bandus99
üzenetére
IRC!

Vagy most legyek szomorú, hogy annyira öreg vagyok, hogy csak én tudom, mi fán terem az?
Én még IRC szervert is üzemeltettem, poénból még manapság is fut és tele volt minden szerverem botokkal a '90-es években 
Egyébként mi ilyen célból saját magunk szoktunk kreálni egy egyszerű PHP oldalt a megfelelő alap funkciókkal, feldobjuk saját szerverre, oszt' jónapot.
-
-
UHHH
őstag
válasz
Bandus99
üzenetére
Bandus: Nagyon egyszerű a válaszom: Használj más rögzítő programot, tölts a play store-ból valamit, pl ezt.
Bird: Jobbulást!
-
UHHH
őstag
válasz
Bandus99
üzenetére
Szia Bandus!
Én amikor bekötöttem/beköttettem a gyári fejegységembe a (nem xiaomi) kamerát, akkor sokat gugliztam és arra jutottam, hogy nálam az a plusz madzag az azért felelős, hogy amikor berakod rükibe, akkor küldje a jelet a fejegységnek, hogy mehet a kép kirakása a képernyőre...
S ezt így a rükilámpára kellett kötni, ha jól sejtem.A xiaomi lehet, hogy nem ilyen, vegyél olcsóért akár ebay-ről egy vízálló kamerát, melyet a rendszámtábla fölé rakhatsz.
Nem lesz full hd, de kit érdekel? Nem arra van... -
IO.sys
őstag
válasz
Bandus99
üzenetére
Igen jó ára van ennek, főleg, hogy chipless megoldás és külső tartályos is. A fej az természetesen beszáradhat, ha hosszabb ideig nincs használva, szerintem a ki kéne venni és megfelelő folyadékban tárolni. Beszáradt fejet viszonylag könnyen lehet pucolni, a patronkosarat ki kell szerelni (2-3 csavar és egy szalagkábel), forró vízbe állítani, és a benne lévő csöcsökre gumicsővel kiegészített fecskendővel csatlakozva fel kell szívni a forró vizet.
-
XboxGamePass
senior tag
válasz
Bandus99
üzenetére
1 éve volt, kellett laptop gyorsan munka miatt. Megvettem és egyből jeleztem is. Ahol vettem ott nem vették vissza 3 napon belül sem, mert kicsit arcátlan szabályokat állítottak elém, hogy az rájuk nem vonatkozik. Jeleztem a HP-nak, de nem tudtam elküldeni, mert laptop nélkül nem tudtam volna létezni és most küldeném, mert le fog járni az 1 év garancia. Lett akkor ügy nyitva rá és csatolva a fotó a hibáról. Viszont ez, hogy ilyenkor küldeném és nem vásárlás után lehet kiesik a "gyári hiba" fogalmából.
-
-
Attix70
aktív tag
-
a2d2
addikt
válasz
Bandus99
üzenetére
Ez kb az a kategória amit szezononként cserélni kell.
Csepegtetős rendszerhez én mindeképp hidrofor tartályt javasolnék mert sima szivattyúnál kicsi a vízáram és túlhevül a szivattyú. A tartályos megoldásnál pedig szakaszosan jár csak a szivattyú amíg újra beállítja a nyomást (Vagy esetleg valami gravitációs rendszert. Csak akkor lehet hogy a nyomásod lesz túl kicsi a csepegtetőhöz).
Mondjuk annak is megvannak a maga buktatói, ha belevegősödik valami miatt a rendszer akkor leég az egész szivattyú ott is, ezért váltottam egy ilyenre: Pedrollo Easypress II
Ez gyakorlatilag egy szivattyúvédelem, pár éve fent van és azóta teljesen gondozásmentes a rendszerem.
Nálunk is van a kertben csepegtetős rendszer, de 3db 4m-es ágyás van végigcsövezve, szóval nem olyan kicsi a vízelvétel hogy túlmelegedne a szivattyú. -
DeniBoy
aktív tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Szia!
Érdemes figyelni, hogy csak a fagyasztótér legyen NOFROST, mert nagyon szárít.
A Rolls-Royce az a Liebherr márka, de nem olcsó.
Nem problémás a Bosch, ügyfélszolgálata jó.
Alapjáraton a Whirlpool, Indesit, Gorenje sem rossz, de az ügyfélszolgálatnál vannak gondok, ha baj van. -
Exian
addikt
-
-
-
-
dunc
nagyúr
válasz
Bandus99
üzenetére
Szoktam főzni szószt, és olajba is szoktam elrakni de csináltam savanyúságnak is....na az gyilkos, de az chokolda habanero, a sárga ami neked van lehet, hogy az orange habanero mármint a kerek, na olyanom nem volt az izgatja a fantáziámat!
Nagyon szép egészségesek a növényeid!
-
válasz
Bandus99
üzenetére
Nyugi, segítenek.
Ha láttad a pendrive-t, akkor nincs olyan nagy baja.
Bemész az openwrt-re, és azt mondod, hogylsusb(ha fent van a megfelelő csomag, akkor működni is fog, mert ez nem alap Openwrt alatt ) , ki kell dobja az USB eszközök listáját.Ha nincs lsusb, akkor
dmesg|grep usb, és látnod kell, hogy regisztrált storage eszkötz.
Viszont megától nem fogja felcsatolni, mert ugye ez egy beágyazott kis minimál rendszer (se hely, se semmi kényelmi extráknak) tehét neked kell megmondani, hogy melyik könyvtárban akarod elérni azt a tárolóeszközt, ami a pendrive. (Mondjuk ha hálón keresztül látszik, akkor nem kell, mert akkor már valahova csatolta.) -
válasz
Bandus99
üzenetére
Tényleg jobb lenne ezt az Openwrt topicban, mert ott sokkal több tudás van, mint itt

Nekem elég könnyen ment (mondjuk évekkel ezelőtt alkottam össze egy 841-esre). Ott annyi volt, hogy tényleg,megfelelő image, amiben van Luci, opkg szépen feldobta a Transmissiont, és ment. Gyak. semmit nem kellett csinálni.
A pendriveot meg akkor ismeri fel, ha fent vannak az USB-t és a filerendszereket kezelő kernel modulok.Amúgy nagyon elrontani nem tudod, ha van egy működő Openwrt a routeren, akkor a reset gomb mindent megold
Téglásítani így nem tudod, bár azt sem agysebészet visszahozni.@cső : Én is boldog voltam, amikor a fürdőben a flexicső a menetes anyára peremezett résznél szétugrott

-
Exian
addikt
válasz
Bandus99
üzenetére
Én dd-wrt-vel csináltam merevlemezes rendszert egy ASUS routerre, és azzal ment a letöltés meg a NAS funkció. Openwrt is hasonló gondolom, az van nekem is a routeremen most, viszont ezzel nem csináltam még ilyesmit.
Én is kérdeznék: Win10re milyen egyszerű rendszertesztelő program van, amivel össze tudnék hasonlítani két gépet? Tehát egyszerű teljesítmény teszt kellene, mint androidra pl az Antutu.
Ki mit ajánl? 3d annyira nem fontos.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Bandus99
üzenetére
Napelem topik
A topikgazda ismerősöm neminnen. Javaslom, mielőtt választasz bármit, kérd ki a véleményét. Hidd el megéri. Ha az MFB részletei érdekelnek, akkor írj rám én végstádiumban vagyok már.
Pont ma szerelték fel az elemeket, az inverter és a bekötés következik jövő héten. -
a2d2
addikt
válasz
Bandus99
üzenetére
Évek óta van ilyen konstrukció. Ha nem nyertem volna a 2016-os állami pályázaton akkor tuti ezt választottam volna. Nem is értem miért nincsenek még tele a háztetők napelemekkel. A kalkulált hozamokat szépen hozza a rendszer, eontól másfél éve nem jött semmi számla, szóval valóban mehet a villanyszámla pénz hiteltörlesztésre.
Ja mondjuk a mostani LTP botrány lehet ezt is hazavágja kicsit, mert elvileg az is be van vonva ezekbe a kalkulációkba.
-
-
-
Bandus99
őstag
válasz
Bandus99
üzenetére
Igerem befejezem a temat, de ezt meg le kell irnom.
Felhivtam a Biokomot, hogy akkor a kozterulet felugyelet ajanlasa alapjan kimennek bemutatni az igazolvanyt, aholis kozoltek, hogy nem ertik miert iranyitotta a kozterulet felugyelet hozzajuk. Egyreszt Ok nem tudnak arrol hogy elesben mukodne a rendszer, meg amugy is nekik nincs lehetoseguk berogziteni az igazolvanyokat. A felvetel a kozterulet felugyelethez megy, nem is hozzajuk.
azt gondolom itt feladom, aztan majd lesz vmi
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bandus99
üzenetére
Akkor úgy látszik van egy kis rugalmasság a rendszerben.
Csak aztán ezek a dolgok nehogy megváltozzanak attól függően, hogy épp mekkora hiánya van a városnak és mennyire kell a pénz... Nem olyan régen azt hiszem a buszosokat büntették olyan miatt, hogyha a busz vége már éppen belógott a pirosba a kamerán, hiába ment át az eleje még a zöldnél.
-
nesa
veterán
válasz
Bandus99
üzenetére
Ugyan ez a 15 és 30 perces esetire is, ha minden nap bemegyek akkor minden nap kapok csekket???
Ez nem jó így, Pl valaki eljön ide pihenni és jóhiszeműen vesz eseti behajtásit akkor mire vége a pihenésnek és hazamegy pár száz Km-re vissza kell jönnie bemutatni?? amit valószínűleg már kidobott, lesznek itt pereskedések.Szerintem ez csak egy ijesztgető hír, az egész védett övezet egy faszság.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- OLED monitor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Villanyszerelés
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Assassin's Creed: Valhalla
- További aktív témák...
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- BenQ Zowie XL2586X+ Profi eSport, 600 Hz-en!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4051, 100% Akkumulátor
- XBOX Series X 1TB // Számla+Garancia //
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 100% Akkumulátor
- LED Happy Birthday felirat USB áramforrás / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN Z1 Plus Seasonic 850W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Sry

És érdekes, most, hogy mondod, nekem tavaly volt ilyen esetem, hogy úgy vett valaki tőlem valamit, hogy mondta, hogy ne lepődjek meg, nem ő fog utalni, hanem egy haverja, azért fog más nevén lévő számláról érkezni az utalás. Mondjuk nem kerestek utána, hogy csalás volt, szóval az rendben volt valószínűleg, de elvileg ez egyébként működhet. Lehet, hogy ilyesmire gondolt az illető, aki azt mondta nekem, hogy nem adja utalással a dolgot, mert átverték.
Én még IRC szervert is üzemeltettem, poénból még manapság is fut és tele volt minden szerverem botokkal a '90-es években

Ne legyen igazam. 
Janoska26