- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Jah gondolkodom, hogy ledobom a hibás csatlakozót és kicserélem csak azt, mert amúgy a töltő hibátlan. Itt egy kép a konkrét alanyról, kissé oda van, már többször volt heftelve (nem általam...), de már menthetetlen. De ha kapok csatlakozót, akkor kicserélem, csak kell rá zavarszűrő is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
dunc
nagyúr
-
Exian
addikt
Jah, az lehet. És igen, amúgy a másik opció egy VPS, az is van nekem is, az havi 1-2e Ft és gyakorilatilag egy komplett gépet kap (ennyiért persze csak hurkább hardverrel, de bőőőven elég), és mehet róla egy millió más dolog is. Nekem is arról fut egy pár saját és egy pár ismerős weboldala is. Ott csak az a fontos, hogy az adott VPS/Cloud szolgáltató felé ne legyen a munkahely hálózata felől tiltás, mert akkor cumi van. Én már szívtam ezzel és emiatt nem a VPS-en futó VPN-emet használom, hanem az otthonit. Az otthoni az Digi hálózat, mindig elérem, ellenben a cseh VPS-sel volt már gond, hogy valami miatt tiltásra került és nem értem el a munkahelyről.
-
IO.sys
őstag
-
Exian
addikt
Igen, mert azok mintha ki-be kapcsolnák a kapcsolatot vagy nemtudom. Én TV-hez használtam egy rövid ideig egy ótvar gagyi BT fejhallgatót, az azt csinálta, hogy amikor nem volt semmi hang vagy csak nagyon halkan, akkor egyszerűen mintha kikapcsolt volna. Amint megszólalt valami, akkor beindult és így ugyanaz volt, amit írsz, hogy lemaradtak a szavak eleje. Meg a nagyon halk háttérzene is ilyen szakadozó volt, amíg nem lett rendes hangerő.
-
M_AND_Ms
veterán
-
Exian
addikt
Phuhh basszus. Marhajó
Akkor nehéz ügy.
Én múltkor egy lézernyomtatóba való utángyártott tonerrel jártam így. Elhoztam a boltból (Pécs egyik legismertebb, korrekt beszerzőhelye), nem lett jó, csíkosan nyomtatott. Visszavittem, de vittem egyből a nyomtatót is, mert kérdéses volt, hogy esetleg az lett a hibás. Beleraktunk ott helyben másikat. Ugyanaz a jelenség, a lapon ugyanott, több sávban csíkosan nyomtatott. Azt hittük, hogy a nyomtató a xar, de vittem egy éppen kifogyóban lévő tonert is, azzal hibátlanul nyomtatott. A raktárkészleten lévő ÖSSZES tonert kibontottuk és végigpróbáltuk helyben a nyomtatómmal, mindegyikkel ez volt. Úgy 50db-ot végigpróbáltunk, hátha találunk legalább 1db jót, de nem, az egész széria hibásan jött ki. A gyárban biztos elaludt az éjszakai műszakos MEO-s (ha van egyáltalán), egy egész kamionnyi vagy ki tudja mennyi toner így ment le valószínűleg a gyártósorról... Kellett rendelni nekik másik forrásból. Pár nap múlva megjött, az már jó lett.
-
Exian
addikt
Miért, mi nem kínai manapság?
Nem arra gondoltam, hogy ne kínait vegyen, hanem megbízható forrásból, ahol esetleg könnyebb, gyorsabb a csere/visszafizetés folyamata, mint mondjuk Aliról. Meg ahol esetleg eleve olyan forrásból szerzik be az akkukat, ahonnan kevésbé lehet belefutni ilyesmibe.
-
rnrn
aktív tag
Közeleg a szülinapom...
Néztek nekem egy olyan notit, amit jó szívvel ajánlotok örök élet +1 napra?Legfontosabb a zsanér, minden más utána.
De tényleg... Ki tudnátok hozni egy konszenzusos ajánlatot számomra? Ez is irodai alkalmazásokra kell, ill. időnként képszerkesztés (PS, GIMP).Keret bő 300 eFt.
Utána személyes tali azokkal, akik érdemben részt vettek az összeállításban és koccintunk!
Természetesen az első kört én fizetem!Boldog karácsonyt!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
MOHU óta sehol nem adnak érte pénzt.
Hulladékudvarok szívesen átveszik ingyen. (MOHU benyelte ezt is.)
-
Ajándékok
aktív tag
Akkor rosszul fogalmaztam.
A wifi néha megy el, 1-1 másodpercre. Néha 20 percenként, néha 2 naponta.
Olyan app kellene, amit elindítok a telefonon és folyamatosan rögzíti a wifi hálózat állapotát. Kikapcsolt telefonnal is. Amikor a tableten észreveszem a hibát 5 percen belül rá tudok nézni a telefonra (elég ha az utolsó 5 perc adatát vagy csak a hibákat őrzi meg). Ha a telefonon is gond volt, a router rossz, ha azon nem volt gond, a tabletet kell cserélnem.
Amit ajánlottál kikapcsolás után idővel megáll, de még ha megy is - csak 1 percet tárol.Exian: 10 milliókért már érdemes perelni.
-
nem kell oda algoritmus, simán látja, hogy tök más ip-ről jelentkezett be hirtelen. Jobb esetben még más országból is. Nyilván előfordulhat, de azért ha már többen is jelentik akkor én simán dobnám ki a francba. Mennyivel jobb buli már, hogy felteszek egy hirdetést és egyből jönnek rá, mint légy a szarra.
Mondjuk nálam próbálkozhat már az első mondatból megmondom, hogy droid, de sajnos azért néha sikerrel járnak és ehhez gyakorlatilag az FB asszisztál, mert nem tesz ellenük semmit.
-
Bigemperor
senior tag
A helyzet az,hogy talán nem az a nagyobb baj hogy csaló bot vevők jelennek meg, hanem az eladók minden korábbinál nagyobb száma olyan hígulást eredményezett és ott is annyi inkorrekt/csaló hirdetést,ami roppant megnehezíti a normális alkuk kialakítását.
A minap egy hogy fogalmazzak finoman, tipikus ómagyar csávó írt az egyik hirdetésemre,hogy megvenné MP-en. Mondom: végülis oké, erre: mit kell tudni róla?, leírtam nagy vonalakban. Nem volt túl bizalomgerjesztő a stílus se az ember a profil alapján,mondom neki,utaljon és én küldöm. Erre aszongya,á már megjárta így,küldjem el utánvéttel. Erre én,hát én meg azzal jártam meg .
Válasz de én bízzak meg benne,mert ő 100%ban átveszi és amúgyis ilyenje volt csak elhagyta nyáron sírós fej emoji-halal komolyan (korábban azt se tudta mi fán terem a füles). Lezártam azzal,hogy szóval én bízzak meg egy idegenben aki bennem nem bízik meg,aham. Erre jött még egy duzzogas,én jól otthagytam,elbucsuzva.
-
Bigemperor
senior tag
Bakker régen sokkal kevesebben használták még az aprod.hu-t,meg a hasonlókat, kisebb volt az elérés mégis könnyebben lehetett eladni. Nagyjából tudtam is,mi megy el és milyen gyorsan/mennyiért. Most is az esetek nagy részében elég jól meg tudom saccolni,de néha egész meglepő módon nem keresnek olyat amiről azt hinném,tuti lesz rá gyorsan vevő.
Ezek a mostani csalók meg gondolom már különböző kémprogramok, kártevők, egyebek által generáltak lehetnek,mondjuk azokhoz nem értek,csak feltételezem. -
Ajándékok
aktív tag
Memtest, bios update volt. Egyik proci öngyilkos fajta, de vízhűtéssel ment, nem hiszem, hogy meg tudta magát ön-gyilkolni.
A win boltból van, ők megbízható helyről veszik.
Alaplap, öngyilok proci, memória ment vissza szervizbe, ha visszakapom, próbálok másik tápot.
Mindenkinek köszönöm, remélem bejön. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem a technológiával volt baj, hanem azzal a kóddal ami állítgatja a feszültséget és órajelet a terhelésnek és hőmérsékletnek megfelelően. Akkor is ki tudta nyírni a 13. és 14. gen Intel procikat (pontosabban degradálni a szilíciumot), ha csak a háttérképet bámultad. Akinek még nem történt meg annál biosz frissítés volt a megoldás amit pár hete adtak ki, viszont akinek már megtörtént, neki csak a garanciás csere van.
Eléggé gatya amit az Intel mostanában összehozott... El is vitték pikk-pakk a Ryzenes cuccaimat.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez így nem stimmel, mert a gain az kétirányú és független az irányítottságtól, az antenna vételi képességeit is pont úgy megdobja, ahogy az adását is. Ezért van az, hogy ha a routeredre egy jobb antennát raksz rá, akkor ugyanazok az eszközök távolabbról is tudnak vele kommunikálni.
-
s7evcsenko
addikt
Ezt most nem teljesen értem.
Ez nem egy olyan szerkezet, ami a wifi jelet ellövi jó messziig?
Csak mert én azt hittem...
Tehát nincs is olyan jelerősítő, ami képes lenne ezt a 30m-t lefedni?
Mint irtam, ha kilógatom a routert 1m-t az ablakból, akkor már van kósza jel, vagyis nem kellene neki túl sok.Tehát, ha van még egy routerem, és a kocsiban tudok neki ménykűt adni, akkor az fogja tudni venni a fenti routerem wifijét?
Vagy ez az antenna mindenképp kell hozzá? -
Vertigo18
addikt
Emlegettem, csak UHHH kollégának, nem itt
És ugyebár onnantól, hogy ugyanazzal a kábellel tökéletesen ment a lapos, onnantól kizárásra került a kábel hibája az én fejemben. UHHH már akkor gyanakodott a kábelre is, de visszabutította a gépen lévő net-portot és így sem ment a kábellal.De a lényeg, hogy megoldódott.
-
Vertigo18
addikt
-
-
Vertigo18
addikt
Fogalmam sincs, egy éve raktam össze, azóta hozzá se lett nyúlva. Használtam vásároltam az alkatrészeket. Az érdekes, hogy "ránézésre" tökéletes állapotban van a LAN-port, viszont valószínűsíthetően az sérült meg valahol. Ebéd után még rámegyek a live Linuxra, már felraktam egy penre.
Egyébként még annyit próbáltam, hogy Csökkentett módban rápróbáltam (hálózattal), ez sem sikerült... -
Vertigo18
addikt
Igen, "pislognak a ledek"
Ráadásul egy laptopba dugva ugyanazt a kábelt a laptop tökéletesen kiment a netre.
Viszont nem hiszem, hogy sokminden mást lehetett volna szoftveresen már állítgatni, mint amiket UHHH próbált Anydesk-en. Folyamatosan ment a laptop mellette és azzal próbáltam pingelni, miközben a routert is szétmatatta. Én csak kamilláztam, miket varázsol...
DJ Ru$y: Van itthon két Pci-os hálókártya is... port nincs a lapon sajnos, így ez kilőve. Ez volt szinte az első...
-
Laca1212
őstag
8+1 személyes kisbuszok. 2017 óta van bennük átlagosan 100e km. Semmi extrém terhelés.
(#101525) a2d2:
"Azok nem Toyoták hanem átcimkézett PSA szutykok."
Erről beszélek. Mondjuk ezek 2 liter dízelek. -
Exian
addikt
Dehogynem, pont abban indult a dolog
én annak idején FastTracker2-t használtam, néha Impulse Trackert is. DOS alatt ugyebár. Aztán az azzal készült egyedi loopok mentek már Windows alatt Acid-ba. Az effektezést meg a loopok vágását meg GoldWave-vel és Sound Forge-al csináltam.
Igazából meglepően sokáig maradt nekem emiatt a DOS is aktív használatra. Persze egy idő után már csak DOS emulátorral, de abban gyártottam a loopokat. Aztán jöttek a Windowsos trackerek, de azokra már nem is emlékszem, mert kb pont a váltáskor hagytam abba az aktív zenélést.
Sőt, ami aztán meg is jelent CD-n, rendesen kiadó (BMG) által kiadva és ~5000 példányban el is kelt (ma az már platina lemeznek számít
), szóval az a zeném konkrétan 100% dos alatt az FT2-ben készült 386-os PC-n
ez még 2000 előtt volt.
-
a2d2
addikt
Köszi mindkettőtöknek a válaszokat.
Igazából azt szeretném elkerülni hogy veszek valami zárt rendszert amit utána kukázhatunk ha megunja. Helyette olyasmit szeretnék hogy kap most valamit ami utána esetleg bővíthető a későbbiekben szervókkal meg érzékelőkkel, tovább lehet fejleszteni.
Ilyen is megfordult a fejemben hogy pl lassan elkezdenek elhullani a robotporszívók, megdöglik az akksipakkjuk és esetleg ilyen kiselejtezett példányokból menthető lehet szervo motor, kerekek, érzékelők, lidar, ... Bár nem tudom hogy ezek összehozhatóak-e ilyen kis mikrokontrollerekkel.
Amúgy konkrétan ezeket nézegettem, mögé írtam az áfás, postázott árukat is:
Ez PICO W-vel 63 dollár, nincs kamera, van dot matrix kijelző és speckó kerék [link]
Ez PICO W-vel 57 dollár, és ez inkább ilyen kísérletező szett [link]
Ez sok helyen dícsért Elegoo Car kit négyes verziója, Arduino UNO+ESP32 kamera, 68 dollár: [link]
Ez a fentihez hasonló, csak Arduino UNO helyett egy komolyabb STM32 lap van benne + ugyanúgy ESP32 kamera, viszont már 83 dollár: [link]
Ez speckó kerekes, ha jól nézem ugyanúgy Arduino UNO + STM32 mint az Elegoo, csak ez 68 helyett 83 dollár: [link] Ezt szerintem ki is lőttem mert ennyit nem ér ez a speckó kerék.
Leginkább a Elegoo felé hajlok, néztem róla youtube-on bemutatókat, annyi a hibája kb hogy 6-15fps között tudja csak kezelni a kamerát. Nem tudom hogy az STM32-es verzió 15 dollárral többért javítana-e ezen, meg az kevésbé elterjedt ahogy nézem. -
a2d2
addikt
Köszi, olvasgatok majd holnap.
Azt néztem hogy a komolyabb ali-s robotok mind raspberry pi 3-as és 4-es kompatibilitásúak. Most hogy kijött az 5-ös szerintem úgy fogják az ember után dobálgatni a 4-eseket 10e környékén. Ehhez meg be lehet majd húzni egy komolyabb lap nélküli készletet.
De majd utánaolvasok jobban. -
NGA
addikt
Ez igaz. Csak ott nem vagyok biztos a dologban, hogy nem szép lassan tönkrement, hanem úgy, hogy este még volt 20% töltöttség 95%-os állapottal, reggelre meg semmi. Bevittem a melóba, be sem kapcsolt, majd ráraktam töltőre, a gép elindult rendben, de nem volt battery ikon, majd reset minden szinten, és továbbra sincs akkumulátor. A kérdés az, hogy ha veszek egyet 20e Ft-ért, akkor megjavul-e. De mivel senki nem jós, így nem tudom én sem. Ha már kibontom az akksit, vissza nem küldhetem gondolom.
-
Exian
addikt
Tudom, hogy nem kellene szétszedni, van már egy ilyen szerverem itthon, egy 15 éves HP laptop sok-sok-sok éve az itthoni Linux szerverem (az kompletten van, nem szétszedve). De ebből most konkrétan egy tényleg apróka, kijelző és minden egyéb sallangok nélküli kis NAS-t építenék. Mert ebben tényleg akkora picike az alaplap, hogy adja magát.
-
Most voltunk nyáron arra. Sokkal szélesebbek az utak (legalábbis amerre jártunk), hegyet/dombot nem nagyon láttam. Azért ezek sokat segítenek a bringázásnál.
Ha tömegközlekedésre jó példa kell akkor az Budapest, kisebb városok közül Szeged. Ott nem használunk autót és könnyen eljutunk mindenhova olcsón.
-
Exian
addikt
Én is most tudok végre aktívan, állandó jelleggel rátérni a bicajos munkábamenetelre. Eddig csak hébe-hóba tudtam, amikor egyedül mentem csak (pl nyáron, iskola, óvoda szünetben), mert amúgy kellett vinnem a gyerekeket is iskolába, óvodába. Szerencsére most már olyan korúak lettek mindannyian szeptembertől, hogy önjáróak busszal. Én meg ezt a kemény 1.5 km-t bicajjal 10 percen belül megoldom. Ha meg eső van, akkor esőkabátban gyalog sem nagy tétel. Ráadásul végig bicikli út minőségű járdán tudok menni, ki sem kell mennem főútra egy centimétert sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged