Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47101) ferzoli


ferzoli
Ármester

Sziasztok,

Kleinanzeige oldalon vettem egy telefont még júniusban német eladótól PayPal védelemmel, DHL szállítással. Trackingben látom az adataimat és a címemet, de a csomag elkeveredett valahol, elvileg Belgiumban van két és fél hónapja.
Az eladó korrekt volt, mindig rögtön válaszolt, hívogatta a DHL-t, július elején vizsgálatot indított, aminek az eredményét nem vártam ki, mivel hetekig húzódott, elfogyott a türelmem.
Július 25-én PayPal claim-t indítottam, elküldtem a levelezésünket, az eladó pedig a feladási bizonylatot, tracking infót.
Paypal több mint egy hónapja ül az ügyön, nekem se a telefon nem érkezett meg, se refund. Az eladó biztosítással küldte a csomagot, elvileg neki a DHL visszafizet mindent.

Járt már valaki így, hogy mindkét fél teljesített, a szállító cég hibázik és a PayPal döntéshozatal lefagy?

Paypal először augusztus 21-ét írt claim zárásnak, utána kitolták augusztus 29-re, most pedig szeptember 7-et írnak.

Mik a kilátásaim ezek után?

(#47102) V/ válasza ferzoli (#47101) üzenetére


V/
Topikgazda

Várnak az eldóra, gondolom azt írta nekik hogy folyamatban van a kivizsgálás, csak nem kapott választ.
Valójában a pénzt egyszerűen visszadhatná, mert a szállítóval a kártérítési dolgokat nem érinti, viszont érthető hogy amíg a DHL nem ad a kezébe olyan igazolást hogy elveszett az addig nincs elveszve, még előkerülhet, megkaphatod és ha visszadja a pénzt közben mi a garancia arra hogy te újból kifizeted?
A kivizsgálás az ottani DHL-nek max 30 nap, de általában 15 napon belül megy a dolog. A nyomkövetési azonosítót megadnád, csak kiváncsiságból, mert annak biztos hogy nem Belgiumba kellett volna kerülni ha Magyarország a cél.

(#47103) Gardaai


Gardaai
senior tag

Elolvastam az összefoglalót, de nem találtam vagy lehet átsiklottam rajt? :F
Tudok feleségem PayPal fiókjára, egy az én nevemen lévő kártyát társítani?
Azt olvastam, hogy egy kártya csak egy PayPal fiókhoz társítható, de létrehoznék erre a célre egy virtuális kártyát.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#47104) V/ válasza Gardaai (#47103) üzenetére


V/
Topikgazda

Lehet, addig amíg nem kérik a tulajdonlás igazolását. Mert akkor egyezni kell a névnek. Amikor nem kaptam meg időben a bankkártyámat akkor arra a 2 hétre én is családtag kártyáját adtam hozzá, de azután töröltem amikor megjött az enyém.

(#47105) Gardaai válasza V/ (#47104) üzenetére


Gardaai
senior tag

Elköltött összeghatártól kérik az igazolást? Mert akkor nagyjából 2 rendelés után kuka, akkor hagyom is.
Mi a helyzet a közös számlával? Az gondolom akkor ebben az esetben nem probléma. Mondjuk az igazolásnál nem tudom hogy működik.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#47106) V/ válasza Gardaai (#47105) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem, csak véletlenszerű ellenőrzés, semmiköze ahhoz hogy mennyit használod, csak valami biztonsági funkció. Az egyik kártyámnál már 2 év és nem kérték, míg a másiknál egy évben 2-szer is kérték, de az 2020-ban volt.
A bankszámla már problémásabb, mert ott saját számlát írnak elő, de mivel nálunk csak pénzkiküldére vehető igénybe, nem pénzforrás így ha nem mozgatsz ki pénzt az asszony egyenlegéről a te bankszámládra akkor nem lesz gond. Azt azért veszik szigorúbban mert a pénzmosási törvény kötelező ellenőrzést határoz meg számukra.

[ Szerkesztve ]

(#47107) Gardaai válasza V/ (#47106) üzenetére


Gardaai
senior tag

:R

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#47108) ferzoli válasza V/ (#47102) üzenetére


ferzoli
Ármester

A DHL-nél a nachforschung-ot 06.12-én indította az eladó, a 30 nap már letelt.
Németországból rendszeresen szoktam úgy vásárolni, hogy a DHL szállítja, de ilyen abszurd módon még nem jártam. (06.14 óta Belgumban dekkol a csomagom)

A nyomkövetési azonosítót elküldtem priviben.

[ Szerkesztve ]

(#47109) Prinz Eugen


Prinz Eugen
tag

Sziasztok, adott egy helyzet, hogy PayPal-en van adott összegem, és szeretném felhasználni. Egyik opció amit találtam, hogy xoom-on át megoldható, de azt ugye megsarcolják. Másik, hogy simán PP-vel fizetnék, de ahogy nézem, itt MO-n nem nagyon vannak webshopok ahol fizetni tudnék vele. Van esetleg egy lista olyan webshopokról amik szállítanak kishazánkba, és elfogadják fizetésnél a PPt, vagy inkább nyeljem be a xoom díját? :R (egyszerűbb megoldás érdekelne)

(#47110) V/ válasza Prinz Eugen (#47109) üzenetére


V/
Topikgazda

A Xoom-al EUR kiküldve nagyon minimális összeget kérnek, ha azt sem válalod be akkor nincs más lehetőség a pénz kijuttatásra. Írtam hsz-t erre példaként. Ha nem EUR akkor egyenleg váltással csinálj belőle EUR-t és utald ki Wise EUR számlára a Xoom-al az biztos működik, de Revolut is jó lehet
Nagyon sok helyen lehet Mo-i webshopban fizetni PayPal-al, de ha nem forintod van akkor a PP árfolyam azért nem annyira jó

(#47111) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

A buzwork.com weboldalról akarok majd pénzt átutaltatni a PayPal account-omra és ez a lehetőség van:
Nomost itt az első kérdés, hogy a nevet milyen formában írjam be, ahogy a magyarra állított PayPal felületén látom, hogy vezetéknév előre és az utónév utána?

A másik, hogy alatta a PayPal ID mit akarna jelenteni, az e-mail címemet, amivel a PayPal-ra regisztrálva vagyok, vagy ha nem azt akkor mit?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#47112) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Meg mér azt szeretném kérdezni, hogy a PayPal számlámról biztosan csakis "azonos néven" lévő bankszámla számra utalhatok? Pl. lenne a családban, akinek nincs PayPal acc-ja, de a az én acc-omon lévő pénzt szeretném az ő számlaszámlárájára utalni. Ez akkor nem lehetséges? Vagy hogyan lehetne ezt mégis megoldani?

(#47113) V/ válasza SunMount3r (#47112) üzenetére


V/
Topikgazda

Csak a saját bankszámládra utalhatsz, ráadásul ennek forint számlának kell lenni, mert azt küldenek ki. Egyértelmű a feltételük.
Van egy lehetőség, a Xoom-ot használva pénzküldésre a PayPal egyenleget használja pénzforrásként és így másnak is el lehet küldeni. Van némi díja, de ez akkor legális pénzmozgás lesz, nem sérti a PayPal szerződési feltételeket és nem az lesz hogy 1500 Ft büntit levonva a pénzed nem megy sehova.

[ Szerkesztve ]

(#47114) gerisz23


gerisz23
őstag

Sziasztok!Vásárolni szeretnék itthoni webshopból,paypal számlámon nincs meg a teljes összeg a vásárláshoz(bankártya,folyószámla hozzáadva).Ilyenkor kiegészíti a kártyámról a hiányzó összeget vagy töltsek még fel paypalra?Elsődleges fizetési mód a paypal,forint számla.Köszi!

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#47115) V/ válasza gerisz23 (#47114) üzenetére


V/
Topikgazda

Kiegészíti a kártyáról, feltéve ha az egyenleg van most alapértelmezett fizetésnek beállítva és a forint egyenleg legyen az elsődleges, ne valamelyik másik deviza.

(#47116) SunMount3r válasza V/ (#47113) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Még egy kérdés: Ha mégis tudok saját néven lévő bankszámlára utalni a PayPal egyenlegemről, akkor ha az eredetileg $-ban van rajta és egy "szimpla, alap, lakossági forint számlára" (OTP) akarok utalni az hogyan fog kinézni? Átkonvertálódik Ft.-ra, vagy mi történik?

Köszi!

(#47117) V/ válasza SunMount3r (#47116) üzenetére


V/
Topikgazda

Bármely deviza forintra konvertálva megy ki, mert a PayPal is egy forintos számlát (Unicredit bankos) tart fent erre a célra, ezért követelmény az hogy csak forintos számla lehet hozzáadva.
Nem tudom mennyi pénzről van szó, de ha USD akkor elvásárolnám abban és nincs konverziós veszteség.
Ha meg akarom őrizni devizában, akkor (célszerű egy Wise regisztráció) az adott devizát GBP, USD stb az egyenlegek közti váltással EUR-ra konvertálom, így adott esetben csak minimális konverziós veszteség van. Ezután a Xoom-on az EUR egyenleget használva pénzforrásnak elküldeném a Wise EUR bankszámlaszámomra.
Ez úgy történne hogy a Xoom-n banki utalás Belgiumba mert a a Wise EUR számla belga.
Ekkor a képen láthatóan 200 EUR esetén 1,49 EUR díja van és ez igazán baráti díj.

De 100 € az 0,99 € a 300 € meg 2,49 €

Az USD azért felejtős mert ott + díjak jönnek elő küldésnél és fogadásnál is.

(#47118) gerisz23 válasza V/ (#47115) üzenetére


gerisz23
őstag

Köszi :R

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#47119) SunMount3r válasza V/ (#47117) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ha meg akarom őrizni devizában-> Bocs, de nem világos, hogy ennek a résznek van e jelentősége akkor, ha én forintban akarom majd a bankszámlára utalni..? :F

Bármely deviza forintra konvertálva megy ki, mert a PayPal is egy forintos számlát (Unicredit bankos) tart fent erre a célra, ezért követelmény az hogy csak forintos számla lehet hozzáadva.
Nem tudom mennyi pénzről van szó, de ha USD akkor elvásárolnám abban és nincs konverziós veszteség. -> Azt honnan lehet tudni/látni hogy az adott összegnél mennyi lesz éppen ez a konverziós veszteség?

Köszi!

(#47120) V/ válasza SunMount3r (#47119) üzenetére


V/
Topikgazda

Deviza megőrzéshez: Ha neked egy gagyi árfolyamon kell forintosítva akkor persze ennek semmi értelme, nem kell használnod. Ha van USD az egyenlegemen azt nem küldöm sehova, hanem elvásárolom. USD->USD és nincs veszteség.
Árfolyam megnézéshez: Nagyon egyszerű, rámész a kiutalásra és kiírja az adott árfolyamot aztán ha ezt összehasonlítod a bankod devizavételi árfolyamával akkor egyértelmű lesz.
Most csináltam egy próbát hogy mennyiben számolják az USD-t.
A PayPal-nál 1 USD = 347.3085 HUF, nálam 1 USD = 358.047 HUF, az OTP 1 USD = 355,40 HUF. Ezek 10, 74 Ft, 8,09 Ft különbségek.
Viszont ha Erste bankos lennél akkor viszont a PayPal árfolyam megint jobb, mert a 347.3085 HUF-nál az Erste 344.5 HUF árfolyama 2,8 Ft-al rosszabb.

[ Szerkesztve ]

(#47121) SunMount3r válasza V/ (#47120) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Mindenképp forintban kellene és mindenképp a bankszámlára. Akkor ehhez nincs jobb opció, minthogy egyszerűen átutalom a dolláros PayPal számláról a bankszámlára?

(#47122) V/ válasza SunMount3r (#47121) üzenetére


V/
Topikgazda

De leírtam hogy mi a jobb opció, a Wise 358.047 Ft-ad egy USD-ért, ha EUR akkor meg 384.445 Ft -ot és simán utalhatod bármely forintos bankszámlára az azonnali utalási rendben.
Ha van 100 USD a PayPal egyenlegen abból lehet 35 436 Ft-ot csinálni a 34 731 Ft helyett ezzel a bonyolultnak tűnő kiutalással.
Még nyereséged is lehet, mert a PayPal-on az USD egyenlegről átrakod a EUR egyenlegre azt ahogy írtam a Xoom-al elutalod a Wise EUR-ra azért a pár € centért, aztán ha forintban kell a Wise jobb árfolyamával forintosítva kiutalod.
Sokkal jobban jársz mint azzal, hogy egy most épp nincs is hozzáadva saját magyar forintos bankszámlára kiutalod a PayPal-nál 1 USD = 347.3085 HUF árfolyammal, ami lehet hogy már nem annyi. Én most nem tudom megnézni.

[ Szerkesztve ]

(#47123) SunMount3r válasza V/ (#47122) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Már kezdem kapizsgálni, de annyira újak még nekem ezek az infók, hogy nem megy egyből. Meg regisztrálni még ide is, meg oda is, hát majd meglátjuk.

Még egy kérdés:
A PayPal-ban hogyan adjam meg a bankszámlaszámot pontosan, ugye ez a két verzió van: Az elsőt, ami a rövid, vagy a másodikat, ami hosszabb és ami az "IBAN:" után kezdődik? Ha a másodikat, akkor az a "HU67" azonosító is kell hozzá?

(Ez csak egy "minta" számlakivonat, az interneten találtam, nem az enyém).

(#47124) V/ válasza SunMount3r (#47123) üzenetére


V/
Topikgazda

Belföldi pénzmozgásról van szó, ezért itt nem használjuk a nemzetközi utalásos IBAN számot, a másikat a 3*8 számost, mert a "rövid" végén valójában van 8 nulla.
A képen az ami a Számlaszám: szöveg után van

Az Összefoglalóban van ilyen:
5. PayPal pénzküldés az egyenlegről saját bankszámlára a Transfer money (Pénzátutalás) menüponttal:
A.) Csak a saját nevünkön lévő bankszámlára küldhetünk, a saját PayPal fiókunk egyenlegéről! Ingyenes. Pénzkiküldés minimum összeg 2,00 €, $ vagy 200 HUF.
A leírás ezen a linken olvasható.
Az előbbi funkció igényli a bankszámla hozzárendelését a PayPal fiókhoz.
B.) Ha a bankszámlát hozzáadjuk, az csak a PayPal-ról kifele irányuló pénzmozgás, a magyar regisztrációk esetén a bankszámla nem használható direkt fizetőeszközként.
A virtuális bankkártya, virtuális számlája nem adható hozzá, mert nem fogad bankon kívülről pénzeket, nem önálló számlának tekintendő.
Csak a fő pénzforgalmi számlát lehet hozzáadni, amelyre a jövedelem érkezik és amelyről az utalások történnek.
Ha ehhez adtak bankkártyát, az nem befolyásolja azt, amit a virtuális bankkártyáról és számlájáról írtam.
Bankszámla hozzáadás a PayPal fiókhoz leírás linkje.

[ Szerkesztve ]

(#47125) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

És még egy kérdésem lenne: PayPal-ban két különböző személyhez (account-hoz) lehet e ugyan az a bankkártya hozzárendelve? (A családban többen is használnánk ugyan azt a kártyát PayPal-on.)

(#47126) V/ válasza SunMount3r (#47125) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem, mert annál is szokták kérni a tulajdonlás igazolását, név és cím egyezés a bankkártya banki adatainál és ha a PayPal-on ha jól működik a rendszer eleve visszautasítja, nem engedi meg,
Pl amikor kérjük a PayPal regisztráció törlését a hozzáadott bankkártyákat törölni kell, mert nem azonnal szűnik meg (2 hónap inaktivitás után) a regisztráció és ha azt a kártyát a PayPal-on egy másik fiókhoz akarod használni akkor nem fog menni, mert már használatban van

[ Szerkesztve ]

(#47127) SunMount3r válasza V/ (#47126) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Pl amikor kérjük a PayPal regisztráció törlését a hozzáadott bankkártyákat törölni kell, mert nem azonnal szűnik meg (2 hónap inaktivitás után) a regisztráció és ha azt a kártyát a PayPal-on egy másik fiókhoz akarod használni akkor nem fog menni, mert már használatban van -> Hát ez így egy kicsit ellentmondásosan hangzik, mert ha ugyan arra névre, címre kell legyen a PayPal acc is regisztrálva, mint a bankkártya, akkor az új PayPal acc-nál is azok lesznek megadva, de akkor meg mi értelme van az előző acc törlésének? :F

(#47128) V/ válasza SunMount3r (#47127) üzenetére


V/
Topikgazda

Bármi oka lehet, mondjuk az e-mail címed ami itt az azonosítód valamiért használhatatlan lesz, pl pénzes lesz mint a citromail, vagy feltörik és a Google érvényteleníti.
Így a régi regisztrációnál bennragadt pénzügyi, telefonszám adatok a biztonsági rendszer szabályai miatt nem használhatóak fel újból. nincs itt ellentmondás hanem biztonsági szabályok, hogy ne kerüljön illetéktelenekhez a pénzed.
És fordítva, a PayPal adatokhoz kell passzolni az adatoknak. Bankkártya nélkül is működik a dolog. Bár nyaggatnak hogy adjál hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#47129) SunMount3r válasza V/ (#47128) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Az e-mail címre nem gondoltam, mert azt hittem azt is meg lehet változtatni bármikor a PayPal-ban, ezek szerint nem így van...?

Amúgy azért is kérdeztem, amit, mert jelenleg is úgy van, hogy az én PayPal acc-omhoz egy másik családtag bankkártyája is hozzá van rendelve és eddig minden tranzakció rendben volt vele, soha nem is reklamált emiatt a PayPal. Akkor ez most hogyan lehet?

(#47130) V/ válasza SunMount3r (#47129) üzenetére


V/
Topikgazda

Véletlenszerű az ellenőrzés vagy ha valami gyanús fizetést érzékelnek,
Ezért fogalmaztam így: annál is szokták kérni a tulajdonlás igazolását
Érstd előbb vagy utóbb, valamikor.

(#47131) SunMount3r válasza V/ (#47130) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A "tulajdonlás igazolását"? És ezt milyen formában?

(#47132) V/ válasza SunMount3r (#47131) üzenetére


V/
Topikgazda

A bankszámla, bankkártya számla kivonat ahol látszik a neved és címed és a kártya száma.
Ha nem volt személyazonosság és cím igazolás még akkor azt is. Szig, nevedre és címedre szóló közüzemi számla, esetleg a lakcímkártya. Képként, pdf-ként feltölteni a megadott helyre.
Amíg nem teszed meg esetleg korlátozzák a fiók használatát, ezek egy részét törvényi szabályozás írja elő nekik is.

[ Szerkesztve ]

(#47133) petymeg


petymeg
addikt

Sziasztok!

Azt be lehet állítani, hogy bankszámláról utaljak, ha vásárlok, ne pedig kártyáról vonja le? Nincs kártyám ahhoz a számlához, amiről fizetni szeretnék. Vagy csak a paypalra utalás játszik ilyenkor?

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#47134) V/ válasza petymeg (#47133) üzenetére


V/
Topikgazda

Vagy a PayPal egyenleg amit utalással előtte feltöltesz vagy egy hozzáadott bankkártya lehet nálunk magyaroknál a fizetési pénzforrás.

[ Szerkesztve ]

(#47135) petymeg válasza V/ (#47134) üzenetére


petymeg
addikt

Sejtettem, köszi.

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#47136) BitRider


BitRider
aktív tag

Valamikor beállítottam egy donate linket, amin van borító, logó meg a kívánt összegek. A link így néz ki: www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=XYZ

Ezt utólag hol a fenében tudom módosítani? Az istennek se találom az oldalon erre az opciót. Az a baj, hogy nem mentettem el sablonként?

[ Szerkesztve ]

(#47137) V/ válasza BitRider (#47136) üzenetére


V/
Topikgazda

Böngészőben csinálva:
Belépsz, jobbra fent a Fogaskerék ikon.
A menüben jobb szélen Seller tools
Középen a PayPal buttons
Ezután jobb szélen a View your saved buttons
Majd annál az Open amit szerkeszteni szeretnél és az Edit button
Ha ebben a listában nincs benne akkor sajnos újat kell csinálnod.

[ Szerkesztve ]

(#47138) BitRider válasza V/ (#47137) üzenetére


BitRider
aktív tag

Na, az az, ahol nincs annak ellenére, hogy használatban van és működik a link.

Ezek a Sample-ök csak üres kezdősablonok.

(#47139) V/ válasza BitRider (#47138) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor nem lett elmentve, nekem megvannak a régiek is. Amikor bejött ez a Seller tools megoldás akkor változott ez a rész is.

(#47140) BitRider válasza V/ (#47139) üzenetére


BitRider
aktív tag

Köszi! Pedig kb. fél éve állítottam be. Eshetek neki még egyszer, csak így változik a link is, ami elég kellemetlen.

(#47141) Joshi


Joshi
titán

Üdv. A paypal pénztárcámat akarom feltölteni. OTP-nél ez belföldi vagy külföldi utalásnak számít?

(#47142) V/ válasza Joshi (#47141) üzenetére


V/
Topikgazda

Belföldi bankszámlaszámra utalsz amit az Unicredit Banknál vezetnek.

(#47143) Joshi válasza V/ (#47142) üzenetére


Joshi
titán

Ugye a paypal írja, hogy csak arról a kártyáról utaljak ami meg van adva a paypal-on belül. De valamiért nem engedte elutalni az OTP a webkártyámról az összeget. Lehet hogy túl nagy összeget próbáltam utalni?

(#47144) V/ válasza Joshi (#47143) üzenetére


V/
Topikgazda

A PayPal egyenleget nem lehet kártyaszámláról, kártyáról tölteni, sőt utalni sem máshova, azt a bankszámlát használd ahova tartozik ez a kártyaszámla, amelyre mondjuk utalják a munkabéredet és utalod a szolgáltatók felé a pénzt.
A kártyát csak fizetéskor használod, de ha adtál hozzá bankkártyát akkor mi a csudának akarod a PayPal egyenleget tölteni, nem kell.
A pénz a kártyán keresztül a kártyaszámládról megy, azt kell a saját bankodban feltölteni ha olyan kártyád van hogy nincs rajta állandóan pénz.

[ Szerkesztve ]

(#47145) Joshi válasza V/ (#47144) üzenetére


Joshi
titán

"de ha adtál hozzá bankkártyát akkor mi a csudának akarod a PayPal egyenleget tölteni, nem kell."
:Y Na várjunk csak. Akkor a Paypal egyenlegem nem is számít ha van társítva esetemben egy OTP webkártya?

Nálam ez így néz ki.

[ Szerkesztve ]

(#47146) V/ válasza Joshi (#47145) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, azért adjuk hozzá a bankkártyát hogy az legyen a PayPal-on a pénzforrás és ekkor ha devizában kell fizetni elkerüljük azt hogy ha a PayPal váltja a devizát forintra az esetben egy deviza egységhez viszonyítva akár 6-14 Ft plusznyi eltérés is lehet a kártyatársaság és/vagy a bank devizaárfolyamához viszonyítva.
Ha már van kártya akkor az legyen az elsődleges, ne a PayPal egyenleg. Ezt akkor kell visszaállítani ha az egyenlegről akarsz majd pénz költeni, mert odakaptál valakitől.
Van még egy fontos dolog, ezért nézd meg az Összefoglalóban ezt: 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal deviza árfolyam legyen használva

[ Szerkesztve ]

(#47147) Joshi válasza V/ (#47146) üzenetére


Joshi
titán

Nekem az OTP-nél olyan csomagom van, hogy közép árfolyamon számol minden devizát. Pl kimegyek Pandorfba és ott kártyával fizetek, akkor középárfolyamon számol. Ezt leellenőriztem és tényleg úgy van. Most nyilván nem az MNB árfolyammal számol, hanem az OTP-vel, de nagy difi nincs. Hogy most ez a webkártyánál is így van azt nem tudom. Majd megkérdezem.

Akkor így jó a beállításom?

(#47148) V/ válasza Joshi (#47147) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem egészen úgy van, az OTP a kártyás vásárlásokat amelyek devizában történnek az elszámolás napi első deviza eladási árfolyammal írja jóvá (64), a fizetés után közvetlen értesítő az épp aktuális napival számol (63).

Van az OTP-nél jobb árfolyam is, de elfogadható amit ők használnak.

(#47149) Joshi válasza V/ (#47148) üzenetére


Joshi
titán

Köszi az infót és a segítséget. :R

(#47150) atua válasza V/ (#47148) üzenetére


atua
aktív tag

vagy nem:

Ha az Ön lakossági forint fizetési számlájához Árfolyam+ kedvezményes számlacsomagelem tartozik, akkor az igénylést követő hónaptól akciós jelleggel a következő limitösszegekkel az OTP Bank középárfolyamán intézheti
elektronikus devizaátutalásait a forint fizetési számlájáról összesen havi 300 000 forintig (valamennyi, az OTP Bank által jegyzett devizanemben) és
külföldön a fizikai kártyás vásárlásait forint betéti kártyájával devizában összesen havi 300 000 forintig (EUR, GBP, USD, és CHF devizanemben). A devizában végzett kártyás vásárlások esetén az árfolyamok naponta 4 alkalommal kerülnek jegyzésre.
A számlacsomagelem akciós havidíja: 113 Ft, mely visszavonásig, de legkésőbb 2024. február 29-ig elengedésre kerül.
Egy havidíjjal mind a devizaátutalásokra, mind a betéti kártyás vásárlásokra igénybe veheti a 300 000-300 000 forint összegű havi limitet. A kedvezmény sem az internetes kártyás vásárlásokra, sem a hitelkártyával végzett vásárlásokra nem érvényes.

más kérdés, hogy ez a webkártyára nem vonatkozik...

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.