Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hurjup #46548 üzenetére
Teljesen mindegy hogy a PayPal.de vagy a PayPal.com-on lépsz be, a különbség annyi hogy az egyik német nyelvű alapértelmezés szerint, a másik meg angol (német) amit beállítasz.
Használhattad volna simán a a PayPal.com oldalt "németként" . Lényegében csak egy PayPal fiókod van, német címmel, bankszámla adatokkal.
Egyébként most is így van megkülönböztetve
https://www.paypal.com/hu/home ez magyar nyelvű a https://www.paypal.com/de/home a német oldal, de ez egyezik az biztonságossá tett http://www.paypal.de oldallal, csak az a nem biztonságos http oldal link.
Egy a lényeg ha Magyarországon élsz akkor itt magyar címmel és magyar bank adatokkal (számla, bankkártya) kell rendelkezned a használathoz. Nem lehet a németet magyarra át minősíteni.
Egy magán és egy üzleti fiókod lehet, így ha magánszemélyes regisztráció volt azt le kell záratnod és újat kell magyarként nyitni. -
hurjup
csendes tag
Kozel tiz eve kint eltem a nemeteknel. Akkor a paypal.com mellett volt paypal.de fiokom is. (Csak volt, latszolag megszunt, gondolom mivel par evig nem jelentkeztem be. Illetve a .com-ot sem hasznalom evek ota, de minap belepni meg be tudtam.)
Valami okom csak lehetett hogy kint is nyitottam egyet. Tippre hogy a .com-mal nem tudtam fizetni / email cim menten utalni / kinti kartyat hozzakotni. Barhogy keresem, ertelmes valaszt nem talalok ra.
Van esetleg valakinek friss elmenye a kinti helyzettel kapcsolatban? Barmilyen szembejovo kinti webshopban siman megy-e a paypal.com fizetes, vagy kell a .de? -
-
A PayPalhez hozzá van kötve a hitelkártyám, bármit vásároltam eddig, azonnal levette az összeget.
Tegnap vásároltam jegyeket, és nem fogadta el az eladó egyik kártyámat sem (WTF), ezért PayPallel fizettem. Viszont nem vette le a pénzt, hanem ez a státusz. A jegyeket megkaptam, de nem akarok problémát, jobb lenne ha levennék a pénzt. Kártyalimit rendben van
Ez mit jelent? -
zsamiatt
őstag
Bekultem nekik a dhls levelet. Raadasul utana rendeltem mast alitol ami meg megerkezett erdekes modon. Szoval a cim rossz. De mar az is elmond hogy az ugy elejen irtam az eladonak is. Meg csak nem is reagalt. Aztan az ali folyamatos varakozasba tett. Hogy megjott, hatha megjon meg. De hogy jonne meg mikor lezartak kezbesitettel? Ez a huza vona ment 2 honapon keresztul. Mindig adtak meg x napot, hatha. Hiaba mutattam dhlt, postal ninjat( meg a ceget is megtalaltam ahova vittek) elkuldtem azt is cim egyeztetesre, nem is reagaltak ra. En az eladotol egy gram igazolast nem lattam hogy jo helyre kuldte. De furcsa is volt mert normal szallitassal is 6-7napon belul magyarban volt. Az eredeti 20-30napos kezbesiteshez kepest.
-
válasz
zsamiatt #46541 üzenetére
Szerintem nem tettem ilyen utalást, de ha annak tünt volna akkor elnézésed kérem.
A lényeg az lett volna hogy a PayPal a pénzt csak az egyenlegre tudja adni ilyen esetben, hiszen az adott vásárlástól függetlenül lett intézve a vásárlói védelem keretében, ami ezek szerint csak működött. Azért hogy az eladó becsapott nem őket kell felelősségre vonni.Valójában amikor egy másik településen van kézbesítve, akkor nem szokták elutasítani ha tudjuk bizonyítani.
Az AliExpress topik Összefoglalóba be is írtam hogy miként kell eljárni.
Sajnálatosnak tartom hogy neked el lett utasítva, míg többünknek, nekem is, és még úgy is hogy a saját városomban lett az a nyomkövetési számú küldemény amit nekem megadott másnak kézbesítve szó nélkül visszaadták a pénzt.
Annál ahol a város is egyezett (illetve ezt javaslom a többi esetben is) mellékeltem a Posta igazolását hogy az a számú küldemény más személynek volt címezve és annak is lett kézbesítve, nem nekem szóló volt. -
zsamiatt
őstag
Kicsit azt érzem a leveledből, hogy én vagyok a hibás, hogy nem kaptam semmit. NA akor ezt tisztázzuk. Ide nem jött csomag egy darab se. A DHL le is igazolta írásban, és a postal ninjan is egyértelműen látszik, hogy másik városba ment a csomag (Budapest helyett Tatabánya! Érted nem is pár km különbség). Ehez képest a kereskedő és az ali is elutasított pontosabban hitegetett. A Paypal meg biztosít lehetőséget vásárlói védelemre. Az gondolom ez kimeríti a védelmet. Miután a PP a DHL levelezés után is az alinak adott igazat nyilván megfenyegettem őket. És még én nyugodjak bele, hogy egyáltalán vissza kapok valamit? Szerintem fordítva ülünk a lovon nagyon. Már bocs, hogy ezt mondom ha neki semmi köze hozzá akkor mi a sz*rnak lép be közé? Ennyi erővel a revolut közvetlenül is fizethetne az ali felé. Tovább menve. Minek reklámozza a PP a buyer protectiont? Ez a védelem? Mindegy. Ezt az egész paypal- ali express cuccot el akarom felejteni, egy rémálom.
-
válasz
zsamiatt #46539 üzenetére
Nem kombinálom túl. A PayPal csak továbbítja a pénzt a kereskedőnek, nem az övék a pénz.
Ha te visszakérsz valamit, azt a kereskedőtől kéred vissza a PayPal-on keresztül.
Reklamáltál, azt az AlIexpress-es kereskedő nem fogadta el és az AliExpess sem, onnan nem kaptál pénzt, az elutasítás után reklamáltál a PP-n és mivel az AlIExpress sem fogadta el előzőleg ezért jogszerűen itt sem kaptál semmit.
Ezek után megfenyegetted a PayPal-t aki ugye nem a kereskedő akivel vitád volt és csak a fizetési folyamatot biztosították ennek ellenére ők a saját üzleti kockázatukra megadták a követelésedet úgy, hogy a PayPal egyenlegre küldték.
Ezután azon variálsz hogy miért nem az eredeti fizetőeszközre kapod. No azért nem mert azt a vonalat már 2-szer elutasították és ezt a saját PP pénzt arra a technológiai folyamatra nem is lehet átrakni.
Véleményem szerint ha a vásárlói reklamációd nem lett elfogadva az AliExpress-en és mégis megkapod a pénzed nyugodtan elégedett lehetsz azzal ahogy megvalósult. Akinek fizettél attól nem kaptál vissza semmit, hanem egy harmadik féltől kaptad meg akinek nem sok köze volt hozzá. -
zsamiatt
őstag
Az ali nem küldött. Elöször a PP se akarta visza adni, de aztán némi fenyegetőzés után már vissza adta.
Az a baj, hogy túl kombinálod a dolgokat. Engem alapvetően az érdekel, hogy fizettem valamiért ami nem jött meg. A pénzt vissza kellett volna kapnom. Ehez képest most a PP-s számlán landolt amit csak veszteséggel tudok kivenni. -
válasz
zsamiatt #46537 üzenetére
Helyzet az ha bankkártyával fizetsz és rendes visszatérítés (refund) van akkor a PayPal továbbítja a bankkártyás számla felé, nálad ment volna Revoluthoz, mert az eredeti fizetési folyamat nem kerülhető ki visszafelé is ugyanaz az út, persze nem mehet kártyára mert a bankszámláknak van kártyája, így csak a pénzforrás számlára amiről indult megy vissza.
Ha a kereskedő pénz küldött a PayPal egyenlegedre "refundként", ez nem a vásárlási folyamat visszafordítása (refund) volt, akkor a PayPal az egyenlegedre tudja könyvelni, hiszen nem a vásárlás lett sztornózva, hanem pénz lett küldve neked, itt a PayPal semmit nem hibázott, szóval téves a következtetésed.
A kereskedőnek kellet volna az AliExpress dispute során a kártyára visszaküldeni, ha ezt megkerülve történt a dolog az sem az AliExpress, sem a PayPal hibája, te és az eladó rendszeren kívül egyezett meg.
Nem írtad hogy Revolutos kártya, de akkor sem középárfolyamról van szó, hanem piaci árfolyam hiszen a Revolut nem használ deviza vételi és deviza eladási árfolyamot és ezért közepe sincs. -
zsamiatt
őstag
nézd mondhatnám hogy tök mindegy az árfolyam de valójában nem. Én fizettem valamit USD-ben revos kártyával.(USD számláról!) Ehez képest a paypal nem revos kártyára küldte vissza a pénzt hanem saját belső egyenlegére töltötte amit viszont csak veszteséggel tudok kiutalni FT-ban. Arról nem beszélve, hogy én USD-ben szeretném vissza kapni a bankkártyámra amivel eredetileg is fizettem.
-
válasz
zsamiatt #46534 üzenetére
Ha eredetileg egyenlegről fizettél az akkor oda megy vissza. Ha bankkártyáról akkor meg bankkártyára továbbítja automatikusan a PayPal.
Vagy elköltöd és ez a jó megoldás vagy kiutaltatod.
De miér középárfolyammal számolsz? A készpénzes devizaváltók árfolyama nem számít, a bankod devizavételi árfolyamához viszonyíthatod és akkor látod hogy mennyi a veszteséged a PayPal árfolyamhoz viszonyítva ha kiutaltatod a bankszámládra.
De csak ez a két lehetőség van. -
zsamiatt
őstag
Sziasztok, sajnos elkövettem azt a hibát, hogy az alis vásárlásnál PP be lett vonva. Nagy nehezen jóvá írták a pénzem Paypalos számlán USD-ben. Hogyan tudom ezt vissza szerezni a kártyámra? Azt látom, hogy FT-ba enged kiutalni viszont az árfolyam nevetséges. 344,5 -n akarja váltani a dollárt miközben 359 körül van a közép árfolyam. Van más út vagy nyeljem le a veszteséget és meneküljek tőlük? Már decemberben egy bookingos foglalásnál is jól kicsesztek velem. Az is bele került vagy 40e Ft-ba.
-
válasz
Malfroy #46531 üzenetére
Akkor keress rá a xoom paypal leírásra. De nem írnák azt hogy Xoom Paypal, ha PayPal lenne.
Ez a szöveg: Küldjön pénzt külföldre a Xoommal, a PayPal szolgáltatásával
Nem a PayPal-al küldöd hanem a Xoommal. Az alsó gomb felirata nem feltűnő? Vissza a PayPalra
De ha már addig eljutottál ami képen látható akkor miért nem viszed tovább a folyamatot örömmel fogadjuk ha valaki leírja hogy miként lehet a Xoom-mal pénzt küldeni.
Korlátozott devizák küldhetőek CAD, EUR, GBP, USD és költségek vannak.Tranzakciónként minimum 3 388,75 HUF összeget kell küldenie. 9 EUR most
Csak 2 magyar bank és USA fiókkal rendelkező küldhet bankkártyára
Más külföld
-
Malfroy
aktív tag
A PayPal számláról lehet küldeni valakinek a bankszámla számlájára pénzt , illetve bankkártyára is ahogy néztem az előbb . mivel még nem küldtem bankkártyára ez hogy működik ?megadom az illető tizenhat jegyű bankkártya számát ,megadom az összeget és egyszerűen megjelenik az összeg a számláján azonnal? Ez mivel jobb vagy rosszabb mint a bankszámlára való utalás?
-
törölt tag
Ez igaz, nekem is kérte, amikor újra beléptem sok év után...
-
válasz
#01110937 #46524 üzenetére
Ez nem érint bennünket mert ez USA PayPal és nem törték fel a PayPal fiókokat rossz a megfogalmazás, mert ha megszerzik azonosítódat és belépési jelszavadat azzal csak beléptek a fiókodba a tudtod nélkül. A feltörés esetén más történik.
Aki a hangzatos címet adta az a később leírt módszerrel a cím alapján a PayPal biztonságát vonta kétségbe és nem említi név szerint a többi weboldalt amit még feltörtek, ha már megemlítette?
De honnan tudja a PayPal hogy aki belép a fiókhoz tartozó jelszóval és azonosítóval az egy hacker vagy a tulajdonos? Ha sem értesítőt, sem kétlépcsős azonosítást nem állított az user azzal ugyan mit lehet kezdeni.
De ezt történt:
A támadás során a hackerek a különböző weboldalakról kiszivárgott adatokat használták fel. A támadók botokat és más automatizálási módszereket is használnak arra, hogy a kiszivárgott adatok felhasználásával egyéb weboldalakon is bejelentkezzenek a fiókokba.Mi itt egyébként mindenkinek ajánljuk a két-lépcsős belépési azonosítást és az EU-s PayPal még azoknál is szokott kérni megerősítést akinél ez még nem lenne bekapcsolva.
-
törölt tag
Több ezer felhasználó adatait lophatták el
2022. december 2. és 6. között 34942 PayPal felhasználó számláját törték fel illetéktelenek egy gyakran alkalmazott támadási technikával. A hackerek potenciálisan hozzáférhettek az olyan személyes adatokhoz, mint az ügyfelek neve, címe, születési dátuma, adóazonosító jele és társadalombiztosítási száma.
-
válasz
nt0524 #46520 üzenetére
Nem lehetséges. Magyar fiók csak banki utalással saját bankszámláról és forinttal tölthető fel.
Küldhetnek neked pénzt EUR-ban és ha nyitottál EUR egyyenleget az akkor abban is maradva lesz a PayPal fiókodba.
Vásárlás esetén hazsnosabb egy bankkártyát hozzárendelni és akkor választhatod azt hogy a kártyakibocsájtó váltsa a devizát, ha egyenlegről fizetnél akkor mindig a PayPal váltja a devizát és rosszabb árfolyammal. -
nt0524
tag
Szerintetek Euro készpénzt lehet valahogy feltölteni Paypal accountra? Ugy gondolom, hogy besétálok egy bankfiókba, befizetem az eurot és rárakják a számlámra. Ez működik? Ha igen, hogyan?
-
válasz
#01110937 #46518 üzenetére
Próbaterhelés magyar fiók esetén nincs bankszámla szám megadásánál, hiszen semmit nem tudnak levonni, az csak egy kifelé menő adat megadás, nincs pénzmozgában funkciója. A bankkártya esetén van próbaterhelés.
Ha ha valakinek nem küldenek pénzt a PayPal eygenlegére vagy nem akarja forintosítva a bankszámláján látni, akkor semmi szükség a számlaszám bepötyögésének. -
törölt tag
válasz
' Tzs , #46516 üzenetére
Írj nekik chat-en fel fognak hívni be kell diktálni a sms-ben kapott számokat és hozzáadják a bankszámlát a fiókhoz.
2. alkalommal már elegendő volt leírni nekik chat-ben...Első alkalommal, meg anno a száma kivonatról kellett bemásolni néhány karaktert próba terhelésnél... de az inkább bankkártya lehetett...
-
válasz
' Tzs , #46516 üzenetére
De működik az OTP is.
Lesz bejövő pénzed amit ki akarsz küldeni az OTP-s forintos bankszámládra, arra amire kapsz utalást és amiről szoktad utalni a különböző dolgokra a pénzt? Csak kiutaltatáshoz kell a számlaszám, vásárlásnál nem pénzforrás. Ha nem akarsz pénzt leemelni a PayPal egyenlegedről akkor nincs rá szükség.
Írtam már hogy csak forintos és nem virtuális bank (nem Revolut) bank bankszámlaszámát lehet eltároltatni a PayPal-on, mert csak az van hogy előre megadod a számokat, ami itt nem IBAN bankszámlaszám.
A vásárláshoz a Revolut bankkártya hozzáadásával jársz jobban.
Ha már volt egy bankszámla hozzáadva akkor meg a biztonsági rendszer blokkolhat újabb bankszámlaszám hozzáadást, de azt meg a telefonos ügyfélszolgálattal fel lehet oldatni. Mert az ilyenekt írásban nem lehet ügyintézni. -
' Tzs ,
senior tag
Azt hiszem elegem van ebből a paypal/otp játékból. Van olyan bank amivel működik? A kártyámat tudtam társítani hozzá, a bankot nem engedi. Nem tudok angolul levelezgetni velük, hogy utána járjak ennek. A Revolutról is hallottam jót is rosszat is, van de még nem használtam igazán. Lehet akkor álljak át erre, a paypalt meg hagyjuk...? Köszi az összes tanácsot eddig itt!
-
-
válasz
#01110937 #46512 üzenetére
Mit szeretnél? Lezárni a számlát? Akkor mire várnál egy évet hogy az inaktív használat díját felszámolják?
Amit lehet azt el kell távolítani, bankkártya, bankszámla, az egyenleg 0 legyen, se pénz maradvány, se tartozás ne szerepeljen az egyenlegen. Az is lehet hogy kell valami személyes információ, igazolás mert nekik 8 évig meg kell őrizni a PayPal számla adatait, ezért jiányos adatokat nem lehetnek. -
törölt tag
Számla lezárásra kattintva:
"Mielőtt lezárja a számláját…
Van valami, amit rendezni kell. Segítségért forduljon az ügyfélszolgálathoz."Tavaly novemberben volt pénzmozgás bankszámla hozzáadás és két kiutalás.
Ha jól értem akkor innentől 1 évig nem kell fizetni semmit igaz?
Vagy évente értendő a pénzmozgás? tehát lezárás előtt érdemes pár tranzakciót csinálni?Esetleg az adatok ki nem törlése miatt ugrott ez fel? (összefoglaló törölj minden adatot).
-
válasz
jojoando #46510 üzenetére
Még december 1-től megszűnt a Magyarországra történő szállítások esetén. Mobil app-ban adj hozzá egy kártyát, a hozzáadásnál lesz egy 1 $-os próbaterhelés és azután tudsz fizetni. PayPal úgy két évig volt nekünk, előtte meg évekig csak bankkártyával fizettünk és nem volt biztonsági probléma.
-
' Tzs ,
senior tag
-
válasz
Remiel #46505 üzenetére
A személyigazolvány mindkét oldal kell és a lejárati idő ne 6 hónapon belül legyen, ez szokott lenni amit ennél figyelembe vesznek. Persze ilyenkor tőlem kérték a lakcím igazolást is ilyenkor, arra meg vagy egy a nevedre és címdere szóló közüzemi számla, vagy ha hozzáadtad a bankszámlaszámodat akkor a legutolsó számla kivonat, vagy ha kártya akkor annak a bankszámla kivonat, a lakcímkártyát meg kell magyarázni mert nem ismert és az is 60 napot túli érvényességű.
-
Remiel
őstag
Nem értem a PP. Kb 2 hete nem tudok fizetni, azt írták fotózzam be az igazolványom 3-5 nap mire ellenőrzik (2011 óta van fiókom). Azóta sem semmi válasz, csak az fogad, hogy fotózzam be az igazolványom ha belépek. Megtettem ismét, megint kaptam egy számot hogy ez alapján keressem a válszt, de szart se küldenek.
Mit lehet tenni ilyen esetben a telefonáláson kívül? -
-
Dorien
veterán
Üdv Maestro!
Ez a feltöltési metódus azóta sem változott?
USD feltöltés a PayPal számlára magyar bank USD devizaszámlájáról nem lehetséges?
Esetleg Wise USD számláról?
Köszönöm! -
válasz
Mcrazy #46499 üzenetére
Itt írják a lehetőségeket, az is használható ha a QR kódot képként eltárolod és majd a beolvasod.
Ha elvesztette hozzáférését elsődleges telefonjához, a következő módokon igazolhatja személyazonosságát:
- egy másik telefonnal, amelyen be van jelentkezve a Google-fiókjába;
- a Google-fiók Kétlépcsős azonosítás szakaszában megadott másik telefonszámmal;
- korábban elmentett biztonsági kóddal;
- a Google-fiók Kétlépcsős azonosítás szakaszában hozzáadott biztonsági kulccsal.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest