Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris0000
őstag
hi. ha innen az országból küldenék Canadába 1,5$ PP-on keresztül PP-ra, akkor van valami korlát/fennakadás, h nem EU-n belüli küldés? vagy csak annyi, h többet kell fizessek a fee miatt? mitomén lesz 2-3$? thx. üdv.
-
Akkor most már nem értem amit írsz ha itt van a 260 EUR akkor ugye nem ment ki automatikusan, az egy kártyás fizetés refundja lehetett.
Tehát akkor pontosítsuk.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.
Fizetékor ha bankkártya a pénzforrás akkor a PayPal lekönyveli a vásárlást és átküldi a terhelés összegét a kártyakibocsájtóhoz és az a kártya mögötti bankszámláról elutalja kereskedő bankjának, ha ezt a vásárlást sztornózzák és refundként küldik vissza az is utalással megy vissza a küldő bankba, ekkor is csak egy könyvelési tétel bejegyzés fog történni a PayPal-on a pénz nem könyvelődik le.
Tehát, vagy egyenlegről fizetted azt amit visszaadtak és azért van ott, vagy pénzt küldtek az egyenlegedre, amit refund-nak neveztek meg és ezért van ott.
A bankszámlára kijuttatáshoz a Transfer Money gombra kattintva kell kezdeményezned, ha nem teszed azt, akkor ez marad az egyenlegeden.Amit írtam az előbb akkor az igaz a 260 EUR-ra
-
Akkor bankkártyával fizethettél, az nem tárolható a PayPal egyenlegen, mert közvetlenül továbbítják a bankszámládra, hiszen onnan jött.
Ezt írtad: A Paypal.omon van némi euró arra gondoltam hogy ténylegesen ott van, nem pedig csak a refund könyvelési tételről van szó, de abban írják is hogy továbbítva az XXXX kártyára mai ténylegesen az a bankszámla amihez a kártya tartozik. -
b-max
senior tag
Sziasztok,
A Paypal.omon van némi euró, ebay refundból kifolyólag, az megoldható, hogy az ott is maradjon, és majd a következő vásárláskor elköldöm? Tehát hogy ne utalják vissza a bankszámlámra. -
RBJ
addikt
Vége az lett zaroltam az régit csináltam új profilt és így megy.
Mondjuk ha belegondolok volt egy telefon csere nem rég az is bekavarhatott. -
Az alkalmazás telefon függő, a hitelesítő alkalmazás ha van aktiválva a belépéshez szintén az, az ujjlenyomatos belépés szintén és az IOS és az Android is eltérő.
Ha olyan dolgot nem látsz ami egyébként meg van adva akkor azért szoftver gond lehet általában. De akkor ne keresd ezen a részen a hibát, biztos náluk van hiba. Bár néhány embernek az app újratelepítés segített.
Írj nekik hogy nem látod a bankszámla és bankkártya adatot, segítsenek. -
RBJ
addikt
Működik még a paypal? Nekem az appban hetek óta a kártya részt nem tudja frissíteni. Semmi kártya vagy szla
Beállítási lehetőség nincs. -
Már nagyon rég az a javaslat hogy ne a PayPal váltása legyen használva ha bankkártya van hozzáadva.
2 éve annyi változott hogy addig előre meg lehetett adni a kártyához hogy mely váltási mód legyen használva vagy fizetéskor állítottuk át, ezt felcserélték arra hogy maradt az hogy fizetéskor kerül átállításra vagy pedig a bankkártya alapértelmezett devizája van igazítva arra a devizára amiben fizetni kell és ekkor nem kell a váltás módjával foglalkozni, mert az a devizás terhelés megy el a kártyakibocsájtóhoz.
Én amióta használom a PayPal-t (2011) mindig a kártyakibocsájtó váltását használtam. -
csƵ
addikt
Volt egy vásárlásom. Most a kártya kibocsátót választottam ki a devizaváltásnál.
Így 390,8 Ft-ért a váltották az eurót, a PayPal 411 felett. Azért durva, hogy ekkora a különbség.Már bánom, hogy az utóbbi pár nagyobb értékű vásárlásomnál nem vettem figyelembe. Több ezer forinttal húzott le a PP.
-
válasz
phrenetiX #46728 üzenetére
Gondolom volt már bankszámla hozzáadva és ilyenkor a köbvetkező számlaszámot blokkolni szokta rendszer, főleg ha ritkán van használva vagy nem történt meg a személyazonosságának ellenőrzése mostanában.
Ez az illető nevére és címére megkötött magyar bank forintos bankszámlája, ami pénz forgalmi számla?
A megoldás hogy hogy chat vagy telefon kapcsolatfelvétel és segítség kérés.
A sok hozzáadogatási kisérlet miatt még jobban blokkolja a rendszer.
A telefonos megkeresés esetén rövidebb az ügyintézés ha előtte kérve van azonosító kód a kapcsolatfelvételi résznél, Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók: -
phrenetiX
tag
Sziasztok! Olyan problémánk van, hogy ismerősnek van x Ftja paypalon, amit ki akarna fizettetni bankszámlára. A paypal accountra belépve rámegyünk, a pénztárcára, azon belül bankszámla társítása, megadom a bank nevét, a számlaszámot, majd a bank csatolására kattintok, de ez fogad:
A számla társításához egy kis segítségre van szükség. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk, de egy másik számlát is társíthat.
Megcsináltam már több bankszámlával, és ugyanez történik.
Mi lehet a gond?
-
válasz
gixxergabi #46726 üzenetére
Ott nem az van írva, hanem az van hogy forintot küldött You've sent Ft35,292 HUF és fizetett érte 104,99 USD-t. Nem egészen jól olvassa, a középső rész az csak a költség elszámolás, a felső szöveg You've sent Ft35,292 HUF és ahogy írtam a willget: Ft35,292 HUF a lényege.
Aze előző hozzászólásban a lépések képeit most csináltam, ott egyértelműen látod hogy nem lehetséges olyan hogy 100 USD-t ad meg és forint érkezzen ha van USD egyenleg.
Az utolsó képen a Send Payment Now-ra kattintva megy a pénz USD-ben. -
válasz
gixxergabi #46724 üzenetére
Az első kép az honnan van? Aki küldte az USD-t adott meg cél devizának, mert nekem úgy tűnik hogy nem, a will get az jelenti hogy 35292 HUF megy el és az természetesen a HUF egyenlegen landol, ezért lett átváltva.
Eleve az van felül hogy You've sent Ft35,292 HUF to.... nem $100.00 USD. Ha így adja meg a címzett sosem kap USD-t.A képen látható helyen a Recipinet gets nem lehet HUF, a jó beállítás a You send $100.00 USD és a Recipients gets $100.00 USD lett volna.
Miután mindkét oldalon USD van ez fog megjelenni
majd ez
és ez a vége
Maradjunk annyiban hogy aki küldte az szúrt ki veled, remélhetőleg véletlenül.
-
Csápájev
őstag
Szia!
Kaptam donate-ként 3 dollárt a paypalomra.
Azonban azt írja ez függőben van és felsorol pár esetet,ami miatt ez lehetséges:rég használtam,rég fizettem vele(ez nem igaz) vagy új számla(évek óta megvan) stb.
Ilyenkor mi van? Igazából csak arra kérdez rá,hogy vissza akarom-e téríteni az illetőnek.
Mikor fog ez jóváíródni a számlámon? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom ez a megfelelő topic-e.
Németországból van egy nagyobb, 700 eurós rendelésem. A DPD szállítja.
Ma a státusza ebbe az állapotba került:
"A csomagja megérkezett a kiszállítási depónkba. Sajnálattal értesítjük, hogy a csomagolás megsérült"
Az ügyfélszolgálat nem tudta megmondani, hogy ez átvehető-e, majd csak kb. 2 óra múlva derül ki. Nehéz, 20kg.-os csomag, így bármi történhetett. Akár az is, hogy a csomagolópapír szakadt csak fel, volt ilyenre már példa. Szinte mindig sérül az ilyen külső csomagolás. Ebben az állapotban küldték, ahogy a fotón szerepel.Azt mondták, ha átveszem, nem bonthatom ki előttük. Utólagosan tudok vajon reklamálni? A PP-nak van valami előírása ilyen esetre? Náluk lehet esetleg kártérítést kérni?
-
válasz
SH4D0W2011 #46716 üzenetére
Nem kell felvenned fizetési módot, a Payments rész lehet üres a vásárlások fedezetére, mert alapból biztosítva a PayPal fizetési lehetőség, nálam tényleg nincs semmiféle fizetési eszköz, amikor fizetek ott van a PayPal kiírva, azt jelölöm és fizetem vele a megvett dolgot.
Arra kel figyelni hogy ki szokta írni hogy forintban, illetve devizában mennyit lenne a fizetni való, ott mindig a devizát kell választani és azután ha EUR-ban az ár és a PayPal-on a kártya EUR alapértelmezett devizájú, mindenféle váltási móka nélkül az EUR devizás összeg megy a PayPal-on keresztül a kártyakibocsájtó felé.
Ha szoktál eladni akkor meg bankszámlaszámot kell megadni, ami mivel a magyar eladók EUR elszámolásúak célszerű ha EUR számla. -
SH4D0W2011
őstag
Kártya adat nem változott, új bankkártya még nem érkezett, így nem is tudok újat felvenni egyelőre. Az előző hónapokban nem volt gond a Prime Videó havidíjának kiegyenlítésével. Várok, hátha legközelebb le tudja vonna, egyebet nem tudok.
Az ebay-es probléma oka viszont lehet, hogy megvan. Belépve, a Fizetési információk/Paypal-fiók menüben az alábbi üzenet fogad: "A PayPal-fiók hozzárendelésének lehetősége már nem elérhető, azonban a korábban hozzárendelt fiókok továbbra is aktívak maradnak. Amennyiben az adatmódosítás miatt nem tud listázást létrehozni vagy módosítani, tiltsa le az Azonnali fizetés igénylése a Vásárlás most opcióhoz lehetőséget a listázásban." Lehet emiatt nem tudok fizetni PayPallal. Új fizetési mód felvételénél már csak bankkártyára van lehetőség. -
válasz
SH4D0W2011 #46714 üzenetére
A rendszeres előfizetések kártya adatait az első fizetésnél jegyzi meg, ha közben változna kártyával kapcsolatban valami az nem vezetődik át, ha már az új kártya van akkor annak más a száma, ha ez nem változik akkor a dátuma és aa CVV kódja, ez már ezért egy másik kártya amivel indítani kéne a fizetést, itt figyelni kell arra hogy a kártyán azon deviza legyen az alapértelmezett amiben fizetni kell, ez jegyzi meg és aamikor indul az új havi levonás akkor majd ebben terheli, a gondot az is okozhatja hogy a kártya fizetés pillanatában más devizán áll.
Lehet kártyakibocsájtó probléma is, karbantartás meg ilyesmi.
Ha az eBay-en meg van jegyeztetve a kártya és a PayPal-en is ugyanaz van az is lehet gond, nekem nincs az eBay-en kártya megadva fizetési eszköznek, mindig PayPal-al fizetek és nincs semmi gondom. De nem is keverem Google Pay-el a fizetést. -
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Mostanában vannak gondjaim a PayPal-os fizetésekkel, ebay-en például nem tudok vele vásárolni, ugyanazt a terméket Google Pay-el gond nélkül kifizettem. Tegnap sikeresen levonta a Disney+ előfizetés árát, 11.-én a Spotify-ét, 9.-én visszatérítést is kaptam PP-n keresztül, ma viszont a Prime Video-tól jött egy mail, hogy fizetési móddal kapcsolatos probléma miatt nem tudták levonni a havidíjat. A legtöbb helyen PP fizetés van beállítva, de ez így elég hektikusan működik. Lehet ez azért, mert hónap végén lejár a csatolt bankkártyám érvényessége, vagy valami más probléma lehet?
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ide tartozik-e, de megpróbálom.
Szóval, vásároltam egy terméket, PayPal-al fizettem, de kiderült, hogy az eladó csaló (pedig egy webshop volt, angliában). A PayPal-nál nyitottam egy esetet, ők bekérték az eladótól is az adatokat. Ő adott egy követési számot (FedEx-es), ami a FedEx szerint a rendelés után 3 nappal már kiszállításra is került (Budapestre, ahová egyébként én is rendeltem). Megkerestem e-mail-ban a FedEx-et, megkérdeztem, hogy az adott követési szám az én nevemhez és címemhez tartozik-e. Természetesen az volt a válaszuk, hogy nem. A választ mellékeltem képként a PayPal esethez, illetve azt is megírtam, hogy a követés szerint azt a csomagot egyébként Spanyolországban adták fel.
Erre ma döntött a PayPal, az eladó javára, hiszen adott követési adatokat és az kiszállításra került.
Mit tudok ilyenkor még tenni? Ugye már nem is tudok olyan esetet nyitni, hogy nem kaptam meg a terméket... -
gyulaszu
senior tag
Szia V/
tegnapi nap folyamán annak rendje és módja szerint (gondolom én) módosítottam az eMail címemet a PayPal fiókomban.
Ennek során jött 3 sms kódokkal és 4 eMail (2 infó és 2 megerősítő link)
Ha újra belépek a fiókba, akkor az új eMail címet látom is.
Ezekután ma kijött a régi eMail címemre a szokásos levél: "Tekintse meg a legújabb híreket és legutóbbi tranzakcióit"
Valamit kihagytam vagy egyszerűen várjak türelemmel, hogy mindenhol szinkronizálódjon?
Üdv -
Írj ennnek a cégnek hogy még mindig tartoznak neked 96,72 EUR-al rövid időn belül rendezzék és nézd meg hogy milyen jogorvoslati dolgokat írnak és hivatkozzál arra.
Ha EUR-ban fizettél akkor a PayíPla-on nem lehet HUF.
Bár nem egészen azt javasoltam hogy rögtön dispute és pénz visszakérés. A pénz hollétét kellet volna kideríteni. -
m3tr0
őstag
Nekem a PayPal felület sem így néz ki, korábban töltöttem ki ilyet és ott is USD-ben kellett megadnom az összeget egy másik ügyben.
Őszintén nem figyeltem a valuta nemet,mert automatikusan EUR-ban gondolkodtam,mivel abban is fizettem,azt vonták a számlámról.
Szó se róla,hogy elbasztam de hát akkor is látják,hogy mennyit fizettem és nem kaptam érte semmit...gondolták,hogy a fennmaradó 96,72 Euróra (a 97 EUR-ból) nem tartok igényt?!
Nonszensz nem?Tranzakció összege: 34 500 HUF
Vitatott összeg: 97 HUFÉs ennyivel elintézték,hogy akkor 97 Ft-ot visszautaltak. Ennyi is a könyvelt tétel.
-
Ne az értesítést nézd hanem a lekönyvelt tételt, ha EUR-ban fizettél akkor abban kell visszakapnod és mivel kártya volt a háttér a PayPal az továbbítja a bankod felé. Ha tényleg kevesebbet kaptál volna akkor persze lehet reklamálni a PayPal-on hogy az eladó kevesebbet küldött. Ahol a disputenál az összeget beírtad ott milyen deviza volt feltüntetve?Pontosabban a vásárlás összege és devizájával megy el dispute ha teljes összeget kéred, hanem, akkor az alábbi képen ugyan USD van, de ha te EUR-ban fizettél az itt mind EUR, nem lehet HUF
-
m3tr0
őstag
Megy tovább a hülyeség vonat.
A Paypalon kértem a visszatérítést és én az összegnél 97 eurót adtam meg,mert tőlem is euróban vonták le az összeget.
Mint kiderült forintot kellett volna írnom, mert ma kaptam egy utalásról éretsítést,hogy a Modivo visszatérítette az összeget ami 97 HUF !
Paypalon nincs további lehetőség új visszatérítést kérni a maradék összegre, én nem találtam ilyet.
Ilyenkor mi a fasz van?!
Egyszerűen ezt nem hiszem el. -
A bankod zárolja, nem a PayPal. Ha a PP számlatörténetben ott a fizetés és nem írtak olyat hogy ellenőrzés után megy az eladóhoz akkor azt elküldték, ha az eladónál van zárolás alatt, mert mondjuk tartoznak nekik vagy más ok van, az miattuk van, te nem tudsz semmit csinálni. Tisztázzák ők a PayPal-al. Neked van egy tranzakció azonosítód a fizetésről, kifizetted küldjék az árut, nagyon nem érdekel téged problémájuk. Írhatsz a PP-nek hogy mit írt az üzlet neked és kérj egy ellenőrzést hogy igaz-e amit írtak, majd közlik hogy mi a helyzet
-
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
vasárnap szerettem volna vásárolni az ecipon, paypal-t választottam fizetési módként rányomtam a fizetésre és sok várakozás után kiírta az ecipo app,hogy nem sikerült a fizetés.
Hétfőn az ecipovel messengeren vitatkoztam,hogy szar a rendszerük és nem tudtam paypallal fizetni, abban maradtunk,hogy törlik a rendelést,törölték is. (Ez délelőtt volt 10 óra körül.)Erre még aznap délután kaptam az sms-t,hogy levonták az összeget a számlámról.
(A paypalon megadott bankártyával szoktam vásárolni,azaz elsődleges fizetési mód. Külön Paypal egyenlegem nincs feltöltve.)Jelenleg az ecipo azt állítja,hogy náluk nincs a pénz, vegyem fel a kapcsolatot a paypallal...
Mert a Paypal zárolta és ők nem kapták meg így ők nem is tudják visszautalni.Nem igazán értem ezt,mert a PayPalos felületen befejezett kifizetésként szerepel a vásárlás,ergo megkapták az összeget az eciposök.
Mit kellene tennem,hogy visszakapjam a pénzem?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gitáros topic
- Wise (ex-TransferWise)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest