Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41001) Aliendej válasza Met (#41000) üzenetére


Aliendej
tag

Nézd meg mennyit von le forintban ha Paypal-lal fizetszl, és ugyanazt a dollárt váltsd át Revoluttal, ha azzal fizetnél mennyi lenne. 15-17Ft/$
(Alin már nem, lehet nem véletlen...)

[ Szerkesztve ]

Fordítva ülsz a lovon és a ló is patával felfelé van

(#41002) V/ válasza Aliendej (#40998) üzenetére


V/
Topikgazda

A kártya lenne a fontos, ha azt írja hogy az már hozzáadva akkor az el van tárolva a rendszerben egy másik e-mail címhez.
A kártyán lenni kell legalább 1000 Ft-nak a hozzárendelés előtt
A bankszámla hozzáadás az összefoglaló leírás szerint ment? csak a 1199.... számlaszám egyben, nem IBAN-os, nevet ne változtass, a bank név meg elég hogy Erste, ez neked van csak kiírva, ékezetes betű ne legyen írva

(#41003) V/ válasza Aliendej (#41001) üzenetére


V/
Topikgazda

Amíg nem adsz hozzá kártyát és az egyenlegről fizetsz akkor csak az ő árfolyamukat tudod fizetéskor használni.
De ha hozzáadod a kártyádat, mondjuk a Revolut nem eldobható számos kártyáját, akkor be tudod állítani hogy a Revolut árfolyama legyen használva és annyi. Sokan így fizetnek, én meg az Erste virtuális kártyát használom vagy TW MC kártyáját és megoldva az árfolyam gond.

[ Szerkesztve ]

(#41004) cocka


cocka
veterán

Ezer éve kb. 2005-ben meg csak annyi opció volt a magyaroknak, hogy hozzá rendelhetted a kártyát, pontosabban hozzá kellett ahhoz, hogy paypalon keresztül fizetni tudja, mert se fogadni nem lehetett lóvét az egyenlegedre, se feltölteni azt erre a célra létrehozott (most unicredites) számláról.

És igen, ha már bankkártya hozzá van adva te határozhatod meg, hogy melyik legyen a preferált vásárlási mód: egyenlegből költés vagy bankkártyán keresztül a számládról.

(#41005) Aliendej válasza V/ (#41003) üzenetére


Aliendej
tag

Ki adta hozzá egy másik emailhoz? Kizárt hogy hozzá legyen adva, mert a netes vásárlás blokkolva van rajta és anélkül azt mondtad nem lehet hozzáadni.
Minek lenne másik PP számlám mikor ezt se használtam kb 2 évig?
Jelenleg 30 ezer forint van a PP számlámon amihez nem férek hozzá. Tegyük fel két PP számlám van de csak egy hitelkártyám. Miért engedi létrehozni a második számlát, és miért blokkolja azonnal amint érkezik rá pénz?

Akinek nincs folyószámlája és bankkártyája, annak nem lehet PayPal-ja mostantól? Tehát ha nincs vagy nem fogadja el a kártyám, akkor ennyi volt, buktam a pénzem? Vajon mi lesz a 30 ezremmel ami a számlán van? Kinek a zsebében fog landolni és vajon mire fogja költeni?

Ha van Revolutom (ami soha nem zárt el a pénzemtől), akkor minek rendeljem hozzá a Paypal-hoz, ha azzal is tudok vásárolni?

Bosszantó hogy lenyúlják a pénzt, amihez semmi közük nincs. :O :O :O

Az Erste váltja a legrosszabbul a devizát Magyarországon, van hogy 10-11Ft-tal többet kérnek egy €-ért. Van Erste Wizzair hitelkártyám is (amit szintén nem fogad el a PP), az a legalja árfolyam, csak vészszükség esetén szabad külföldön használni.

[ Szerkesztve ]

Fordítva ülsz a lovon és a ló is patával felfelé van

(#41006) Aliendej válasza cocka (#41004) üzenetére


Aliendej
tag

Én határozom meg, hogy a PP lenyúlós árfolyamját használom, vagy a bankom váltja át a szintén nem túl kedvező árfolyamon, vagy a deviza számlámról használom, de akkor meg semmi értelme PP-val fizetni, mert kifizetem a hozzárendelt kártyámmal.
Nekik az a fontos, hogy ha van rajta pénzed akkor ne férj hozzá és jó sokáig (kb. örökre) ne tudd felvenni, se elutalni. Kb 2005 óta van Paypal-om, akkoriban 200Ft-ot pingelt de már akkor is úgy váltotta az eurót mint a török seftes az aluljáróban, ezért nem használtam.

Fordítva ülsz a lovon és a ló is patával felfelé van

(#41007) V/ válasza Aliendej (#41005) üzenetére


V/
Topikgazda

Soha nem fizettél te vagy valaki a rokonságból ezzel a kártyaszámmal a PayPal-on. Nem azt írtam hogy hozzá van adva, hanem azt hogy el van tárolva, az üzenet szövegében volt az írva.
A bankkártya nem tartozhat másik e-mail címhez, nem fordítva kell értened. PayPal fiókod lehet kettő, de a kártya csak az egyikhez tartozhat.
Közelítsük meg másik oldalról a dolgot. Van PayPal fiókod és azon pénz. Megtörtént már az un. ügyfél átvilágításod, amely keretében bekérték a személyes okmányaidat és a lakóhely igazolását? Erre törvény kötelezi őket. Ha valakinél még nincs bankkártya, bankszámla információ akkor ezek megadásán keresztül is történhet a fiók valós személyhez kötése.
A kártya hozzárendelés arra is jó, hogy akkor megszűnik a havi kb 21000 Ft pénzkiutalási limit, mert a 30K-t anélkül csak 2 hónap alatt tudod kiutalni.
Megoldható hogy leigazold magad, így nem marad ott a pénz. Meg nem teszik zsebre, még akkor is eljuttatják ha meg akarod szüntetni az PayPal fiókot, de kell nekik bankszámlaszám a kiutaláshoz, ha az ügyfél nem tenné meg.
Lényeg az hogy neked most igazolnod kell magadat, onnan indul ez a "limitálás"
A Revolut témához nem kívánok hozzászólni, de olvasok panaszokat hogy nem férnek hozzá a pénzükhöz. De ha van Revolutod akkor ugye bankkártyás fizetést használsz és mondjuk akkor az eBay-n csak az eBay vásárlói védelme áll rendelkezésedre, ami néha nem elegendő.
Az hogy te nem vásárolsz a PayPal-al csak arra kapsz pénzt az meg a te dolgod, de a a személyhez kötést akkor is meg kell csinálniuk.
Írhatsz nekik hogy te nem szeretnél bankkártyát hozzáadni, így csak a személyes okmányokat fogadják el, de akkor mint írtam a pénzhez két hónap alatt jutsz hozzá, de a bankszámlaszám akkor is kell.

Az Ersténél nekem más a tapasztalatom a Visa kártya használatával nem rosszabb az árfolyam és a kártyás fizetés elszámolása mint más banknál. Az MC kártya esetén rosszabb még bankon belül is a kártyás vásárlás elszámolása. Nem hasonlítom a Revoluthoz és a TW-hez hiszen ők nem bankok.

A PayPal üzletszabályzata kifejezetten tiltja hogy pénztárolásra legyen használva az egyenleg, ez nem egy magtakarítási számla és nem is vonatkozik rá az OBA bankszámla védelme. Szóval nem igazán úgy van ahogy írod.

Az hogy valamiért nem sikerültek ezek a hozzárendelések még nem azt jelenti hogy elvették a pénzed, lehetne tisztázni is a problémákat. ha felvennéd velük a kapcsolatot.

[ Szerkesztve ]

(#41008) zoli62 válasza V/ (#40997) üzenetére


zoli62
addikt

Jó hogy írtad. A bankszámla hozzáadása azért lehet macerásabb is, mert névellenőrzés van. Csak két nevet adtál meg a regisztrációnál, amit használsz, de a banknál három név szerepel, akkor gond lehet. Az én kérdésem az lenne, hogy két számlaszámom van, az egyiket évekkel ezelőtt adtam hozzá, eddig nem használtam még. Mindkettő 16 jegyű, 8 nullára végződik. Hogyan ellenőrizzem, hogy melyiket adtam hozzá?

(#41009) cocka válasza Aliendej (#41006) üzenetére


cocka
veterán

a PP lenyúlós árfolyamját használom, vagy a bankom váltja át a szintén nem túl kedvező árfolyamon,

Igen, és be lehet állítani, hogy fixen megjegyezze, annak ellenére ebayes vásárlásokkor pl. zsinórban elfelejti. De természetesen ez az opció úgy el van dugva, hogy aki nem tudja hol van vagy 10 percig biztos elkeresgélhet a rendszerben.

Kb 2005 óta van Paypal-om, akkoriban 200Ft

Nekem is, nyilván nem véletlenül írtam 2005-öt. Pontosabban 1 dollárt zárolt, de az csak a hozzáadásnál történt, a 400 HUF-os szarakodás utána következett jóváhagyással. Ez akkoriban azért volt izgi, mert csomó ember kért netkártyát vagy webkártyát és ha az alszámlára nem töltöttél át pénzt, akkor az 1 dolláros zárolás sem működött és azonnal sikertelen volt a kártyahozzáadás. Hogy hányszor lehetett ilyesmivel próbálkozni, azt nem tudom.

A slusszpoénjuk: Ha az összes limitet el akarod tüntetni, akkor ha akarod, ha nem átraknak business accountba.

[ Szerkesztve ]

(#41010) V/ válasza zoli62 (#41008) üzenetére


V/
Topikgazda

Sehogy, ha a nevében nem különböztetted meg (erre írom azt hogy az csak neked tájékoztatás és nem ékezetes és a & karakter kivételével bármi beírható a bank nevéhez) akkor nem fog menni, amit elsőnek vittél fel az lehet a régebbi és az az első a listában. Változás eseté ezt is karban kell tartani.
Ha a bankszámlán 3 neved van itt pedig kettő, de egyeznek akkor nem kell vele foglalkozni, de meg lehet adni a névváltoztatással a középső neved. Nem kell túlbonyolítani.
Ha élő mindkét számla nincs gond, kiküldésnél feladja mindkettőt és bármelyik választható, viszont ha nem élő valamelyik és pont azt választod akkor a téves adat miatt 1500 Ft-ot levonnak a kiküldött pénzből és visszakönyvelik a maradékot 2 héten belül
Ha most törölnéd, akkor az új számla felvitelnél kell kérni a hozzáadás blokkolás feloldást, mert ha volt számla hozzáadva akkor rendszerük blokkolni fogja, de majd írja hogy pillanatnyilag nem tudja hozzáadni, próbáld később, de telefonálni kell nekik, nem próbálkozni.

[ Szerkesztve ]

(#41011) V/ válasza cocka (#41009) üzenetére


V/
Topikgazda

Némi kiigazítás. Nem felejti el a banki konverziót 4 éve a fizetési rendszer átállításakor volt ilyen de azóta nincs, nekem az akkori egy elfelejtés óta és a 2009-es regisztrációtól számolva nem felejti el.
Neked nem kell elfelejteni hogy ez az adott kártyára vonatkozik, ha új kártya kerül hozzáadásra (a lejárt és új dátum és CVV kód szintén új) akkor újból be kell állítani.

Egyébként pedig fizetésnél egyértelműen ki van írva, látható ha PayPal váltáson van és még akkor is átállítható, nincs eldugva, a GVH felügyeleti eljárásban ez is kifogásolva volt és megoldották. De segítségül évek óta benne az Összefoglalóban a leírás.

Nincs üzleti fiókom és nincs semmi limitem, nem ettől függ. Eleve az üzleti fióknál nincs limit, a személyes fióknál ha teljeskörűen leigazolod magad akkor megszűnik.

Ami volt az elmúlt, változott a rendszer, a most számít.

(#41012) V/


V/
Topikgazda

Köszönettel venném, ha kulturált hozzászólásokat lehetne olvasni!
A jóérzést zavaró, vulgáris szavakat legyetek szíves hanyagolni. ÁSZF III. Moderáció. 10.1 pont.
Értem én, hogy ez a megszokott beszéd stílus, de muszáj ezt használni itt is? Azt nem tudom megváltoztatni akinek ez a természetes, de a többieknek miért kell ezt olvasni?
Gondolom ez nem olyan nagy kérés, csak egy nyilvános fórumon mutatjuk be magunkat a hozzászólásainkkal.

(#41013) Aliendej válasza V/ (#41007) üzenetére


Aliendej
tag

Köszönöm a segítséget, bár a problémám még nem oldódott meg.

Írtam nekik, hogy nem fogadja el a rendszerük se a HK-m, se a bankszámlám, ezért szüntessék meg a PP fiókom, de előtte utalják vissza a rajta lévő pénzt oda ahonnan érkezett.

Tény, hogy a pénzem náluk van amihez nem férek hozzá, pedig nincs három nevem, szemely azonosságom igazoltam (ott a zöld pipa a képen is), a kártyám soha nem volt hozzárendelve mégis azt írja, a Erste bankszámlám pedig nem fogadja el.

15 éve vagyok ügyfelük, és amíg nem volt rajta pénz semmi baj nem volt, mikor rákerült, mert a haver csak így tudott fizetni, egyből zárolták.

Összegezve, aki nem akar ilyen helyzetbe kerülni annak nem ajánlom.

Fordítva ülsz a lovon és a ló is patával felfelé van

(#41014) Laszlo733


Laszlo733
aktív tag

Sziasztok! Egy barátomnak szeretnék segíteni, aki kizárta magát a rendszerből.
Felvette a kapcsolatot a PayPal -al és a következő üzenetet kapta vissza:

Try to send text message STOP to the number ENNEK helyén 6db szám van and security key should be deactivated. If it won't work, please contact us via Live messaging and we'll help you to deactivate it. You may start the conversation by visiting Contact Us page, Help Centre, Message Centre.

Ez mit jelent? Hová kell küldeni az sms -t?

(#41015) V/ válasza Aliendej (#41013) üzenetére


V/
Topikgazda

A személyazonosság zöld pipa, de az összes többinek is annak kell lenni és azután ha lerendezték kapsz egy értesítőt róla.
Ez amit írtál probléma az könnyen orvosolható, rajtad múlik a megoldás. Azt is leírtam már hogy akkor is megjegyzi az e-mail címet és a bankkártyát ha más fiókban fizetett valaki a kártyával, ehhez nem kell a fiókhoz beadagolni. Példám is van rá hogy a "nagy gyerek" az apja kártyájával fizetett a PayPal-on keresztül, az meg csodálkozott hogy ugyanazt írta neki is a PayPal mint neked.
Az hogy nem tudják csatolni két okból lehet, ha nem a magyar bankszámlaszám van beírva (nem az IBAN kezdetű és pénzforgalmi számla) és a szám elírva, valamint a számlahozzáadás automata blokkolás akadályozza meg. Ez utóbbi egy telefon és kiküszöbölve.

(#41016) V/ válasza Laszlo733 (#41014) üzenetére


V/
Topikgazda

De milyen módszert használt amivel kizárta magát?
Általában egy válasz sms lenne, de tudtom szerint így nem kapcsolják a belépési védelmet. A If it won't work, please contact us via Live messaging and we'll help you to deactivate it. kellene inkább, a telefon is gyorsabb.

[ Szerkesztve ]

(#41017) Laszlo733 válasza V/ (#41016) üzenetére


Laszlo733
aktív tag

Az a probléma, hogy az autentikációt állította be belépéshez, amit elfelejtett felhőbe elmenteni. Az applikáció meg valamitől összeomlott, így viszont már nem volt meg hozzá a QR -kódos belépési lehetőség. Nem tudom, hogy annak van -e jelentősége, hogy a Microsoft autentikációt használta és nem a Google -ét. Most valahogy az autentikációt szeretné átmenetileg kikapcsolni, vagy megkerülni, míg be nem sikerül újra lépnie.

(#41018) V/ válasza Laszlo733 (#41017) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezt csak telefonos beszélgetésen keresztül tudják kikapcsolni, miután azonosították hogy ő van a vonal végén. Ha ő nee tud angolul úgyis jó ha valaki fordít neki.
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, angol nyelv mindkét helyen, a magyar telefonszám 1 777 7944, ez pedig az Írországi ügyfélszolgálat 00353 1 436 9111
A Google-nál most már az ilyen probléma könnyebben kezelhető.

(#41019) Laszlo733 válasza V/ (#41018) üzenetére


Laszlo733
aktív tag

Köszi a választ!

(#41020) cocka válasza V/ (#41011) üzenetére


cocka
veterán

Ami volt az elmúlt, változott a rendszer, a most számít.

Az oké, csak nálam pl. a jelen állapotot a múltbeli események határozták meg.

Aliendej

Az nem megoldás, hogy keresel egy illetőt, akinek szintén van paypalja és van hozzárendelve számlája, átküldöd neki, elvileg tudtommal magánszemélyek közt a fogadást sem terheli sarc, aztán ő kiutaltatja magának a saját számlájára, onnan meg átutalja neked? Mondjuk előny, ha az illető cibes (mint én LOL), mert jó eséllyel ingyen tud utalni akármennyit, akárhova, tranzakciós díj nélkül.

(#41021) zoli62 válasza V/ (#41010) üzenetére


zoli62
addikt

köszi, akkor nem kell túlbonyolítani. Egyébként az egyik főszámla, a másik a webes virtuális kártyához tartozó alszámla, arról csak vásárolni lehet. Valószínűleg nyilván a főszámlát adtam meg annak idején, hogy lehessen rá utalni. Azt is írtad korábban, hogy emiatt nem kell aggódni, mert csak a PayPal ismeri és használhatja, a számláról való lehúzás nem fordulhat elő, ez remélem ténylegesen is így van.

[ Szerkesztve ]

(#41022) V/ válasza zoli62 (#41021) üzenetére


V/
Topikgazda

A kártyás alszámla az nem jó, mert arra kívülről nem kerülhet pénz, azt el kellene távolítani.

(#41023) zoli62 válasza V/ (#41022) üzenetére


zoli62
addikt

Tudom, de írtam, hogy valószínűleg a főszámlát adtam hozzá, alszámlát jobban meggondolva szerintem nem is lehet hozzáadni. Azt kérdeztem, hogy mennyire ügyelnek a megadott számlaszám biztonságára? Úgy, mint máshol, tehát bármi előfordulhat adatszivárgás esetén, vagy szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük, és ilyen szinte kizárt?

(#41024) V/ válasza zoli62 (#41023) üzenetére


V/
Topikgazda

Gondold már végig, ha kiteszed a weblapodra a bankszámlaszámodat mert egyéni vállalkozó vagy és utalással is fizethetnek, mi az esélye annak hogy pénzt szednek le róla? A banki rendszert kell feltörni, csak a bankszámlaszámoddal nem tudnak semmit sem tenni, legfeljebb utalnak rá pénzt, az meg annyira nem problémás hiszen vissza is utasíthatod ha nem kell. Az enyémről nem vittek el pénzt és kéretlenül sem kaptam. A PayPal-on is ez a számlaszám van megadva.
Persze a filmekben feltörik a bankok rendszereit és oda-vissza utalgatnak, de gondolom minden bank próbál ellene tenni és 3 milláig az állam visszaadja a pénzed ha nem jönne össze nekik.

[ Szerkesztve ]

(#41025) zoli62 válasza V/ (#41024) üzenetére


zoli62
addikt

Ez is igaz, de mióta a mai világban naponta vannak kisebb-nagyobb mértékű adatszivárgások, a banki rendszerek sem lehetnek nagyobb biztonságban. Valahol az arany középuton van az igazság.

(#41026) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

üdv,

PP refund -> revolut virtuális kártyára - mennyi az átfutási ideje? tegnap délelőtt jött a mail a PP-től.

sz. nem volt megerősítve a kártya, most megtörtént. hátha befolyásol bármit is.

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#41027) V/ válasza Mr.Csizmás (#41026) üzenetére


V/
Topikgazda

A Revolut néha nagyon furcsán könyvel volt akinél 2 nap volt, de egy hetes idő vagy nem találták meg kategória is előfordult. Azon az egyenlegen lesz majd amilyen devizában fizettél.
A megerősítés a pénz kiküldési limit eltörlése, ezt nem szokta befolyásolni, de célszerű megcsinálni, mert akkor nem lesz a havi 21000 Ft, évi 252K pénzkiküldési limit és ha mellé valamikor leigazolod a személyazonosságodat az éves 800K pénzforgalmi limit sem lesz. A levont 400 Ft-ot visszadják.

(#41028) pruzsi


pruzsi
őstag

Üdv!

Volna egy problémám (Ezt a bankszámláját jelenleg nem tudjuk csatolni.) üzenetet kapok paypalon amikor csatolni próbálom már volt régebben is csatolva, így nem értem mi lehet a probléma,de másik bankszámlámat sem engedi csatolni.

(#41029) V/ válasza pruzsi (#41028) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha már volt egy számla akkor ez egy technikai beállítási probléma. Két lehetőséged van, írni nekik hogy segítsenek, de a leggyorsabb megoldás az hogy felhívod őket és kéred hogy oldják fel a számlahozzáadás blokkolását.
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, angol nyelv mindkét helyen, a magyar telefonszám 1 777 7944, ez pedig az Írországi ügyfélszolgálat 00353 1 436 9111.
De a bankszámlaszámra akkor van csak szükség, ha a PayPal egyenlegről a rajta lévő pénzt akarod velük kiutaltatni, egyébként nincs rá szükség.

(#41030) pruzsi válasza V/ (#41029) üzenetére


pruzsi
őstag

Igen ezt szeretném van rajta egy kisebb összeg amit a számlámra szeretnék küldeni,van egy másik fiókom is de ott sem engedte a csatolást,írtam nekik közben remélem hamar megoldódik.

(#41031) V/ válasza pruzsi (#41030) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha írtál arra majd egy automata válasz jön, arra válasz üzenetként írd meg hogy a YYYY banknál a neveden lévő xxxxxxx számú bankszámláját szeretnéd hozzáadni, de az automata blokkolás miatt nem megy és kérd meg hogy oldják fel vagy adják hozzá a számlaszámot a fiókodhoz. A két fiókod ugye eltérő típusú? Személyes és üzleti?

(#41032) pruzsi válasza V/ (#41031) üzenetére


pruzsi
őstag

Nem érkezett üzenet,de amúgy beleírtam amit írtál,nem mindkettő személyes egyszer elfelejtettem a elsődleges jelszavát, emlékeztető meg órákig nem jött és gyorsan kellett egy dolgot vennem így ezért lett még 1 :D

(#41033) V/ válasza pruzsi (#41032) üzenetére


V/
Topikgazda

Csak azért írtam, hogy nehogy összekavarodjanak a dolgok, mert akkor már bonyolultabb lesz rendezni.

(#41034) Aliendej válasza cocka (#41020) üzenetére


Aliendej
tag

Köszi hogy próbálsz segíteni, de ezt a pénzt már bebuktam, nem fogad el semmit.
Sajnos nem tudok utalni magánszemélynek, pont ez a bajom. A levelemre még nem válaszoltak, az viszont megjelent egy felirat, hogy augusztus 16.-án további korlátozásokra számíthatok. A pénzem már lenyúlták, nem tudom mit akarnak még korlátozni, jó ez a Paypal!!
Ersténél is van ingyenes utalás ha a régi Szupernulla számlád van.

V/
Tudom hogy megjegyzi az e-mail címet és a bankkártyát, ezt már megbeszéltük. Nem tudok mit csinálni, csak egyszer regisztráltam az emailemmel és egyik jelenlegi a bankkártyám sem használtam még paypal-en. Feleslegesnek is tartom egy jó szolgáltatást rosszabb és instabilhoz kötni, vagyis inkább butaság.
A bankszámlám se fogadja el még mindig, teljesen kizártak minden lehetőséget, hogy a pénzemhez hozzáférjek. Megbeszéltem a haverommal, elutalta a 30 ezer forintot máshonnan egy olyan számlámra amit nem blokkoltak, ami a PP-n maradt 30 ezer így már nincs szükségem, nem idegeskedek rajta tovább. Nem tudom hova fog kerülni a lenyúlt pénz, gondolom egy idő után törlik az accountot és a haverom pénzét jótékony célra fordítják.
Ja, aki küldte se tudja refundolni, nem engedi neki a rendszer.

[ Szerkesztve ]

Fordítva ülsz a lovon és a ló is patával felfelé van

(#41035) cocka


cocka
veterán

Na én is puhatolózok PéjPáléknál. Azt ugyan nem tudom, hogy egy pálos ügyintéző válasza hivatalos tájékoztatásnak minősül-e, de bemásolom arra a kérdésemre adott választ, hogy mik a virtuális és a fizikai bank ismérvei. Ők hogy különböztetik meg.

US Bank account must be physically exist in US. You can open an account only with the physical presence at their office.
If you have been in America and you have opened account there you can add this account into your PayPal account.

If you opened account via Internet, it means this is virtual account and you cannot add it to your PayPal account.

Tudtommal a Community Federal Savings egy fizikailag is létező bank, de ezért nem fogok New Yorkba repülni, hogy megnézzem tényleg ott van-e, ahol a Google Street View mutatja.

Mondjuk nyilván értem, hogy konkrétan a banki épületre, mint hivatalra gondolt, de mutasson egy olyan bankszámlát, ami "fizikailag is létezik" és nem digitálisan van letárolva adatként, hanem valaki csekkönyvben nyilvántartja a ki- és befizetéseidet és a hozzátartozó kp. meg ott tárolódik valahol egy erre a célra rendszeresített széfben.

A második mondat meg nem következik az elsőből. Ha fizikailag létező bank folyószámla-szolgálatását akarom igénybe venni, nem kell feltétlen fizikai valómban is megjelennem ott a számlanyitáshoz. Lásd pl. Hello Gránit vagy pl. Magnet házhozszámla.

Az utolsó mondatot olvasva volt pofám megkérdezni, hogy mi újság van pl. akkor, ha a számlát megnyithattam a neten, de amúgy fizikailag is elérhető a bank, tehát ha kedvem tartja a "virtuálisan létrehozott, virtuális számlámat, hús-vér emberekkel is kezeltethetem egy "valódi" bankban.

Márpedig ha jól értem elvileg a CFSB-nél is van ilyen opció. De lehet fel kéne venni közvetlenül velük is a kapcsolatot és feltenni az elméleti kérdést, hogy ha egy random TW felhasználó, aki kapott egyedi számlaszámot a CFSB-től bebattyog a New York-i központjukba, akkor ott a helyszínen ügyintézhet-e bármit a számlájával kapcsolatban és hogy virtuális számlának minősül-e.

Amúgy még "szerencse", hogy a Paypal amerikai, az IBAN meg elvileg nemzetközi utalásokhoz lett kitalálva, na ehhez képest Amerikában az IBAN ismeretlen fogalom.

(#41036) V/ válasza cocka (#41035) üzenetére


V/
Topikgazda

Írtam hogy hülyeség a hivatkozásuk, több online bank van amelyek számlája hozzáadható és a PayPal is egy virtuális "bank". Leírják ezt a sablon szöveget és nem vélik felfedezni a nyilvánvaló ellentmondást. A Gránit és Magnet magyar vonalon, meg néhány külföldi online bank a más országok fiókjai esetén hozzárendelhető, nem következetes a hozzáállás.
De hidd el ha be akarnak lépni a PSD2 piacra akkor ezt amit írtak a virtualitásról azt el kell felejteniük, bár az is igaz hogy ez EU-n belüli dolog.
Nem tudom hogy pont ezzel a bankkal mi bajuk van, főleg ha csak az ügyfél pénzét kell oda utalni és semmi mást nem kell tenni és ugyanannyiba kerül mint egy bankfiók hálózattal rendelkező bank esetén.
Én azt is leírtam hogy a magyar fiók esetén ez nem vásárlási pénzforrás így semmi értelme bármiféle korlátozásnak. No arra nem történt válasz leírás.

(#41037) V/ válasza Aliendej (#41034) üzenetére


V/
Topikgazda

Írtam, telefon a megoldás. Ha nem megy az angol akkor megkérsz valakit tolmácsnak, már az elmúlt munkanapokon le is tudtad volna rendezni. 5-6 perc alatt. Tényleg nem értem. Írsz itt dolgokat amire semmi szükség nem lenne és a pénzedet is odaküldhetnéd ahova akarod. Csak egy telefonhívás.

[ Szerkesztve ]

(#41038) cocka válasza V/ (#41036) üzenetére


cocka
veterán

OK, én még nem kaptam választ a legutóbbi kérdésemre. De azért mindenesetre érdekes. Gondolom nem hatja meg őket a PSD2, ahogy az Amazont se.

Azért az kicsit vicces, hogy mennyire rágörcsölnek itt európai webes kereskedőknél a PSD2-re meg a magyar webshopokban is, ugyanakkor egy amerikai világcég nyugodt szívvel leszarhatja a PSD2-es rendelkezéseket. Az Amazon meg abból a szempontból is külön állatfaj, hogy nem azonnal zárol. Rányomsz hogy kifizetve és percek telnek el mire zárolásig jutnak. Kb. egyetlen más netes kereskedőnél nem így működik.

(#41039) V/ válasza cocka (#41038) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem egészen így van, rájuk is vonatkozik a PSD2 szabályozás és igénybe vehetik, csak az USA bankokra nem vonatkozik.
Nincs közünk az amerikai PayPal-hoz, az EU-s PayPal-ra regisztráltunk, aminek a székhelye Luxemburgban van. Amazon szintén az EU-s cégrészekkel van jelen.

(#41040) cocka válasza V/ (#41039) üzenetére


cocka
veterán

Várjál, várjál... Ez tuti? Csak mert én ha jól emlékszem 2005-ben regisztráltam, akkor mint említettem korábban is semmit nem lehetett, se beutalni (központi unicredites számlája se volt), se kivenni (mivel nem lehetett semmilyen egyenleged), se egyenlegre fogadni. Kizárólag bankkártyát lehetett hozzárendelni, hogy a valós számládról paypalon keresztül pénzt küldhess meg vásárolni lehetett vele ebay-en. Slussz.

A kérdés, hogy akkor már létezett-e a luxemburgi székhely és hogy a régen regeltek vajon EU-s regisztrációk-e.

[ Szerkesztve ]

(#41042) V/ válasza cocka (#41040) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, bár volt némi változás. 2009-ben biztos ez volt amikor én regisztráltam, mert 2007 júliustól működnek ezzel a felállással így, akkor lett átszervezve az előtte még a 2000-től Angliában lévő Európai részleget. Te is az Európai céghez regisztráltál, de 2007 előtt mások lehettek a feltételek. Így te két évig máshogy használhattad.
Ezért is írtam hogy a most számít, nem a múlt.
Nézd meg az értesítő e-maileket, te is ide Luxemburghoz tartozol már, bármi is volt előtte.

(#41043) cocka válasza V/ (#41042) üzenetére


cocka
veterán

Igen, szerencsére találtam egy 2008-as levelet (még teljesen más volt a design), de már abban is Luxemburg van.

(#41044) Joker88


Joker88
őstag

próbálnám megerősíteni 'kötelezően' a fiókomat a telefonszámommal, de az SMS nem akar megérkezni. Mit lehetne tenni ilyenkor?

In loving memory of Garrett Lockhart

(#41045) V/ válasza Joker88 (#41044) üzenetére


V/
Topikgazda

Ki a mobil szolgáltatód és hogyan írtad be a telefonszámot mert csak a hálózat kijelölő szám a telefonszám kell.

(#41046) Mr.Csizmás válasza V/ (#41027) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

meg is érkezett, órára pontosan majdnem 3 nap volt az átfutás revolutra. (a statisztika miatt posztolva)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#41047) Joker88 válasza V/ (#41045) üzenetére


Joker88
őstag

ahogyan a weboldal elmentette..

In loving memory of Garrett Lockhart

(#41048) V/ válasza Joker88 (#41047) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezt mást mutat kiírva, mint amit beírtál, de mindegy. Ha ezt látod akkor elméletben jó. Most regisztráltál? Ha igen a megerősítő e-mailt azt megkaptad és aktiváltad?

Vodafone-ra menni kéne, esetleg ha valaki van Vodás az megerősítheti ha sms belépési védelme van hogy kapja-e az sms-t.
Mert lehet hogy van némi szolgáltatói gond. Telekomra 4 mp, de 15 perce fizettem és akkor még nem volt ez a baromság: The way you access your account is changing. Please check your phone number to keep using your account without interruption.
Mert én bizony semmit nem változtattam, ők mókólnak már megint valamit.
Rákattintottam a fogaskerék ikonra hogy ugyan mit változtattam aztán eltűnt és semmi változás. Ha ez volt nálad is akkor fogalmam sincs hogy mit akartak.

[ Szerkesztve ]

(#41049) V/ válasza Mr.Csizmás (#41046) üzenetére


V/
Topikgazda

Nyilván javítottak a dolgon, a bankoknál is általában így megy.

(#41050) Joker88 válasza V/ (#41048) üzenetére


Joker88
őstag

nem , már évek óta vagyok fenn,csak most léptem be a PC-n és ezzel nyaggat..

In loving memory of Garrett Lockhart

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.