Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Palesztin994 #42048 üzenetére
Igen az van használatban ahogy a PayPal-on van állítva.
Ha nem a PayPal fiókon keresztül fizetsz hanem kártyaadatot adsz meg vagy az eBay-en eltároltad a bankkártyát és úgy fizetsz akkor viszont fizetéskor neked kell beállítani a PayPal fizetési kliensben.
Ha nem a deviza összeg van csak írva, hanem valami forintos konverziós szöveg akkor nem a banki, kártyacéges váltáson van.
Az eBay topik Összefoglalóban bővebben leírva.
A Revolut az piaci árfolyamot használ nincs közép, az ott lenne ahol van eladási és vételi árfolyam, itt egy van. -
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Ha ebayhez csatolva van a paypalom és úgy fizetek, akkor is a paypalon beallitott konverzios beallitas lesz a mervado ugye (én bankom váltsa, ami a revolut, tehát így elvileg banki kozeparfolyamot fizetem ebay vasarlaskor is remélem)? -
Ha hibás valami akkor még ugyanolyan állapotban van amikor visszaküldöd, de ez nem az amikor meggondolod magad és mégsem kell amelyre vonatkoztatná ezt a szöveget bárki is mindkét esetben igaz a visszatérítés.
Minden fizetési tételnél ott van amely visszaküldhető ez a szöveg Return shipping refunds:A PayPal oldalán meg ezzel indul a tájékoztatás:
Visszakaphatja visszaszállítási díját.
Néha az átvételkor derül ki, hogy az online vásárolt tétel nem egészen olyan, mint várta. Ilyen esetben egyszerűen küldje vissza, és ne aggódjon a visszaszállítás költsége miatt, azt mi álljuk*. A szolgáltatás ingyenes és nemzetközi vásárlásokra is érvényes.Ezt a kilépés után felszokta adni néha és ez a lehetőség 2016 óta áll a rendelkezésünkre.
Azt azért érdemes lenne megírni hogy ez új információ volt neked és inkább visszaküldenéd és módosítsák a döntésüket. Lehet hogy elfogadják.9300 Ft elegendő az 501 gramm - 2 kg közti és 90 cm befoglaló méretű küldemény Kínába való visszaküldéséhez, a pontos összeg 8860 Ft (500 g-ig 3485 Ft)
-
Rohir
tag
Ezt az életben nem láttam sehol leírva csak miután ide tévedtem, paypaltól meg csak ennyit kaptam "A visszatérített árucikknek ugyanolyan állapotban kell lennie, mint amikor megkapta, és Ön felelős a visszaszállítással kapcsolatos költségekért."
De ahogy elnéztem ilyen maroknyi csomagot is jóval többért lehet (vagy csak én nézem rossz helyen). Mind1 tanulópénznek elmegy. -
válasz
Marci112233 #42041 üzenetére
Tudj róla hogy vannak webshop-ok ahol a PayPal fizetés pénzforrásnak bankkártyának kell lenni. Azt csak bankkártyával tudod megoldani, így az Epic-nél is.
Egy megoldás lehet mert van bankszámlád amiről tudsz utalni, hogy regisztrálsz vagy Transferwise vagy Revolut fiókot és igényelsz tőlük bankkártyát, mindkettőn tudsz utalással pénzt feltölteni, amit azután a bankkártyájukkal fel tudsz használni és ezt a kártyát hozzáadod a PayPal fiókodhoz.
Ezzel dupla "hasznod" lesz, egyrészt mindenhol tudsz fizetni és nem PayPal váltja neked a devizát hanem a másik két cég és ők a piaci árfolyamot használják ami a legkedvezőbb.
Egyiknél sem kell havidíjas konstrukcióban gondolkozni. Én a TW ajánlom mert náluk lehet önálló forint, €, $ és font bankszámlád a bankkártyának nincs éves díja csak 3 évente a gyártási és postázási díj (2500 Ft) 200 fontnak megfelelő forint összeg ingyen vehető fel a magyarországi ATM-ekből (€ is az OTP € ATM-ből).
A Revolutnál meg van virtuális kártyaszám lehetőség is a fizikai kártya mellé, de bővebben a topikjaikban. -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Nem vártam hogy a hétvégére megérkezik már a pénz a PP egyenlegre, de ma hajnali fél négykor rákerült a pénz. Steam simán elfogadta, és tudtam is vásárolni vele gond nélkül. Megvettem amit akartam, és mentem volna át Epic games-hez is. pontosabba meg is történt, ki is választottam mit akarok venni, kosárhoz is adtam, majd folytattam. ment a folymat szépen, de mindig a folymat vége felé mindenáron kártyát akar hozzáadni a PP fiókhoz, és így ugye nem tudok vásárolni, mert az nincs, és épp ezért is tettem a PP számlára pénzt.
Ki tudom valahogy az utóbbi küszöbölni? Tehát ugyanúgy kártya nélkül PP számláról vásárolni Epic-en is? -
-
Rohir
tag
Üdv!
Rendeltem még augusztus végén egy rajtáblát kínából, fizetésre PayPal-t használtam mert gyanúsan olcsó volt.
Nos ez a dolog október végén meg is érkezett, teljesen más egy 500 forintos valami jött, nyilván még aznap elindítottam a leklamáció kezelést visszafizetésre hogy átvertek, képet is tettem fel, hogy mi szerepel oldalon és végül mit kaptam.Pár napja jött a PayPal döntés mert az eladó nem válaszolt semmit, hogy ha visszaküldöm akkor az eladó visszafizeti, ezzel az a gond hogy visszaküldeni többe kerülne mint amennyivel lehúztak. Nyiván így nem indítottam el a visszaküldést, megjegyzésbe beírtam az egész story-t. Ma lezárta paypal az esetet eladó részére, Appeal-elni döntést nem tudom legalábbis nem találom ahol elv. lennie kéne.
Külön írtam már supportnak, plusz hozzáadtam egy másik eset adatait is amit egy helyi fórumtárs indított ugyan azon termék kapcsán, erre gyelőre csak egy automatizált üzenetet kaptam.
Tudok még valamit tenni az ügyben vagy viszlát 10 ezer?
Köszönöm
-
válasz
Marci112233 #42035 üzenetére
Nekem Erste Bankról történő utalás esetén 24 órán belül, munkanap 14:00-ig bezárólag indítva és legkésőbb csütörtöki nap. A pénteki az hétfőn.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Marci112233 #42035 üzenetére
Nekem 2 nap kellett.
-
Marci112233
addikt
Ismét kérdeznék. Ugye tegnap küldtem pénzt a számlámról a PP egyenlegre. Na most még nem érkezett meg rá, így kérdezném hogy a mai napon hány óráig várhatom hogy megérkezik-e még ma? Mert ha ma már nem jön akkor ugye hétvége jön és hétfőn ha megérkezik akkor még oké, mert konkrétan Steam-en akarok vele DLC-ket venni a leárazás ideje alatt.
-
válasz
Golden9 #42033 üzenetére
A bankszámla és bankkártya külön van kezelve mivel magyar fiók esetén a bankszámla nem lehet pénzforrás a fizetéshez arra csak utaltatni tudsz a PayPal egyenlegedről. Ennél viszont az a követelmény hogy az csak a te neveden lévő forintos bankszámla lehet, másé nem. Ez mostd nemó így.
Bankkártyát többet is lehet hozzáadni, elsődlegesen az lenne jó hogy neveden lévő, ha esetleg igazolni kellene a tulajdonlást az akkor egyezzen, de abból nem szokott gond leni, ha "ideiglenesen" egy családtag bankkártyája van használva, mert lejárt, elveszett a régi és még nem kaptál új kártyát.
Egy magánszemélyes és egy üzleti fiók lehet a nevedhez kötve. 2 magán vagy 2 üzleti sem jó.Bankkártya hozzáadása után nem kell utalgatni a PP egyenlegre, hiszen a kártya lesz a pénzforrás.
Két PayPal fiók közt azonnali a pénz mozgás. -
Golden9
veterán
Üdv!
A kártyatársításról lenne néhány kérdésem, mert nem merek vele kísérletezni, előre is köszönöm a segítséget!
A régi PayPal fiókomhoz hozzá van társítva egy közeli családtag bankszámlája, de a bankkártyája nem, és az ő kártyáját nem is szeretnénk hozzáadni. Most ehhez a fiókhoz, hozzá lehet adni egy másik banknál, a nevemen lévő új bankkártyát, anélkül, hogy a régi bankszámlát leválasztanánk róla?
Ha igen, akkor a bankkártyámról azonnal átmegy az utalás a PayPal-ra?
Ha esetleg nyitok a nevemre mégegy PayPal fiókot, úgy arra menyi idő alatt érkezik meg a hozzáadott, nevemen lévő kártya utalása?
-
válasz
Marci112233 #42026 üzenetére
Holnap várható a lekönyvelése.1-2 munkanap szokott lenni
-
Marci112233
addikt
Azt hiszem készen vagyok, de volna egy kérdésem. Fiók kész, és már küldtem is rá némi pénzt legalábbis telefonról elutaltam a PayPal egyenlegre. Mint írtam OTP-s számla. Mennyi idő múlva jelenik meg a PayPal egyenlegemen az összeg?
-
válasz
Marci112233 #42023 üzenetére
Bármikor lehet hozzáadni bankkártyát és ha lesz bankszámlád a saját neveden akkor tudsz az egyenlegre is feltölteni később. Ha bankkártyát adsz hozzá akkor nem kell töltögetni az egyenleget, de persze a bankkártya egy bankszámlához tartozik így utalhatsz is ha az egy forintos bankszámla lesz.
Pl. sokan használják úgy hogy egy Transferwise vagy Revolut bankkártya van hozzárendelve és nem foglalkoznak a PayPal egyenleg feltöltéssel banki utalással. -
Marci112233
addikt
A bibi ott kezdődik hogy a mostani számlához nincs kártya, de ha jól értem ez nem is fontos most. Viszont ha a mostani számla később megszűnik, akkor az egy másik számlával pontosabban annak bankkártyájával tovább vihetem? Tehát egy másik élő számlával ami később ki tudja saját lesz, vagy sem.
-
válasz
Marci112233 #42021 üzenetére
Nem ugrik, csak te nem tudsz rá pénzt feltölteni csak a bankfiókos mókával. Más PayPal fiókos ember az tud neked küldeni pénzt és akkor lesz vásárlásra pénzforrás, de nem igazán jó megoldás, a legjobb megoldás egy bankkártya hozzárendelése lenne.
-
válasz
Marci112233 #42018 üzenetére
Ha vásárolni szeretnél ahol PayPal-al is lehet, akkor a szükséges pénzforrás az a PayPal egyenleg, amelyre a pénzt a saját neveden lévő forintos bankszámláról utalva feltöltesz vagy másik pénzforrás ha hozzá rendelsz a PayPal fiókhoz egy bankkártyát és az lesz a pénzforrás.
Így szükséged lenne a bankszámlára, mert más nevén lévő bankszámláról nem jöhet a pénz az egyenlegre. Persze van még lehetőség arra hogy egy Unicredit Bankfiókban pénztári utalással te befizeted a pénzt, mert a PayPal most náluk vezeti a forintos számlát, de ez ugye macerás dolog mert Unicredit fiókhoz vagy kötve.
Nincs havi költsége.
Magyar viszonylatban csak az üzleti fiókokra vonatkozik az a december 16-tól érvényes szabály, hogy ha valaki egymást követő 12 hónap alatt nem végez egyetlenegy tranzakciót sem, akkor fizetni kell egy inaktivitási díjat egy összegben ami 4000 Ft.
Ha 12 hónapon belül egy darab pénzmozgás, belépés a fiókba történik akkor ezt nem kell fizetni.
Hangsúlyozom a magyar magánszemély PayPal fiókokra ez nem vonatkozik -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Erősen gondolkodok hogy létrhozok egy PayPal fiókot. Összefogalalót átnéztem, és nagyjából minden tiszta, de van olyan kérdésem amire abban nem kaptam választ.
Röviden van egy OTP által vezetett alap számlám, amihez kártya nincs rendelve, de utalni itthonról tudok róla. Na most még kérdéses hogy marad-e vagy sem a számla, de gyenlőre még meg van. Egyéb dolog miatt kellett saját számla, de a későbbiekben nem nagyon van rá szükség így lehet meg lesz szünetetve. Na most ha megcsinálok mindent, élni fog a fiók, de a számla meg lesz szüntetve mi fog történni? A másik kérdésem, hogy van-e valami számalavezetési díja ha van a PayPal számlán pénz, na meg akkor mi van ha hetekig/hónpokig nem használom a PayPal-t? -
válasz
mgTerminator #42016 üzenetére
Milyen bank számlája lenne?
-
rekid
addikt
Annyi még, hogy menet közben az ügyintéző megváltoztattatta velem a jelszavam amihez a amilcímemre küldte a linket (ez is az azonosítás része volt) így jó ha laptop közelben vagy.
Nekem nem volt másodlagos megadva mert nincs másodlagos számom. Nettó nem figyeltem mikor bevezették a kétlépcsős azonosítást.
-
Köszi az információt és a javaslatot.
Annyit tennék hozzá mivel a telefonszám fontos információ ezért mielőtt megváltozna célszerű lenne belépni és az új számra módosítani.
Ha aktiválva van a 2 lépcsős belépési védelem akkor pedig eleve megadni egy másodlagos telefonszámot.Annak kicsi a valószínűsége hogy mindkét telefon egyszerre veszne el, cserélődne a száma.
-
rekid
addikt
Sziasztok,
Annak aki úgy járna mint én és nem tudna belépni a PayPal fiókjába mert megváltozott a telefonszáma így nem tudja megkapni az sms-ben a megerősítő kódot:Írj egy levelet ide angolul: europeanservices@paypal.com
Írd le, hogy megváltozott a telefonszámod, ezért nem kapod meg a kódot és ezért nem tudsz belépni. Add meg a levélben az új telefonszámod országkóddal.
Ezek után fel fog hívni valamikor (engem 12 órán belül hívtak) egy ügyfélszolgálatos, aki beazonosít a klasszikus kérdésekkel (neved, mail címed, rendes címed..) és bekéri az új számot amire meg fogja változtatni a rendszerben megadott számod. (A beszélgetés angolul zajlik.)
Minden más megoldás amivel találkoztam hasztalan volt beleértve a facebook chatet is mert nem adott ügyfélszolgálatost..
-
válasz
H.lacika #42009 üzenetére
Semmi közük a Tesco-nak és a PayPal-nak egymáshoz. Ha Revolut kártyával fizetsz egy üzletben ahhoz csak a Revolutnak van köze
Ha egy webshopnál vagy egy szolgáltatónál van PayPal fizetési lehetőség akkor lehet úgy fizetni hogy a PayPalhoz társított Revolut kártyáról szedi a szükséges pénzt.
Olyan irány nincs hogy a PayPal egyenlegeden van pénz és azt a Revolut kártyával használod fel.
Ha közben devizát kell váltani akkor azt vagy a PayPal váltja vagy a Revolut., attól függően hogy melyiket választod.
Mondjuk magyar PayPal fiók esetén forintra váltja, ha nem a PayPal vált, akkor csak a deviza összeg kerül továbbításra a kártyakibocsájtó felé és az majd a saját eljárásának megfelelően váltja át.
Pl ha angol fontban kell fizetni, akkor a PayPal az angol font összegét továbbítja és ha a Revoluton van angol fontod akkor nem történik konverzió.
Ha a szükséges pénz más devizában áll rendelkezésre a Revolut fiókodban, akkor majd ők váltják át azt fontra. -
válasz
H.lacika #42007 üzenetére
PayPal-hoz csak a Revolut kártya köthető hogy arról menjen vásárláskor a pénz.
Magyar fiókhoz csak forintos bankszámla rendelhető hozzá és akkor arra küldhető pénz ami a PayPal egyenlegen van, de mindig forintra konvertálva.
A PayPal-ról nem lehet direkt pénzt felvenni. -
H.lacika
tag
Sziasztok
Legolcsóbb pénzfelvételről érdeklődnék, nem használtam, csak vásárlásra még eddig.
Van Revolute és a kártya is hozzá van rendelve.
Revoulten átváltom a dollárt és leveszem automatából.
Így működik vagy mi a menete, a revolut számlát is be kell kötni? -
zerodot
aktív tag
A magyar kiadású kártya nem feltétlen forintos számlához kapcsolódik.
És ki állította, hogy igen? A PP ettől függetlenül alapból forintosként fogja kezelni (mert csak a BINből tud kiindulni), és ha nem tetszik, akkor átállítod más pénznemre (a helpben leírt bonyolult módon).A PP oldalán sehol nem találod meg azt a linket, se a kontódon belül semmilyen menüben, se a helpben, se máshol. Ilyen fórumokon mint ez és hasonló helyeken akadhatsz rá. Szerinted akkor ez hivatalos? Mert szerintem nagyon nem. Ha az lenne, akkor a PP kirakná a nyomorult weboldalára.
A fizetéskori beállítást nem tudom miért kevered ide folyton, amikor a kártya alapértelmezett beállításáról van szó.
hogy amikor rákattintasz akkor rögtön odajuss, ne kelljen a menüben bogarászni
A menüben hiába bogarászol. Ott nincs. Ez link már nem egy shortcut, hanem az egyedüli megmaradt elérés, amiről csak azért tudunk, mert valamikor régen elmentetted. Aztán jelenleg valakinek még működik, valakinek már nem.a többiek is szép hasznot tesznek rá
A bankokhoz ne hasonlítsd, azok köztudottan lehúznak. Attól hogy van rosszabb is, még a PP 3-4 vagy mennyi % díja nagyon is magas. 2021 van, egy csomó fintech cég közül lehet válogatni, akik ingyen vagy nagyon alacsony költségen váltanak. A PP is egy újféle, modern, internetes szolgáltatásnak indult, de most már inkább a bankokhoz akar hasonlítani és azokhoz hasonlóan minél több pénzt behúzni a rejtett költségekkel és azzal hogy nehézkessé, bonyolulttá teszi a saját kontóm testreszabását és az előnytelen opciók kikerülését. -
sgabor
csendes tag
Olvastam, hogy a Wish.com -on vásárolva úgy jön fel a mobilapp-ban a Paypal fizetési lehetőség, ha előtte USD-re állítjuk a Pénznem-et. Ez PC-n Chrome böngészővel nem működik? Mert hiába állítottam át a pénznemet USD-re, ki és beléptem, de vásárláskor a kosár tartalma Ft-ban látszódik, és nem jön fel a fizetésnél a Paypal.
-
válasz
atee_13 #42002 üzenetére
A fizetéshez használhatod a Revolut kártyát, én nem az eldobható számost javaslom.
A PP-re ha magyar a regisztrációd csak forintot lehet utalni ész azt az egyenlegről fizetve elkölteni, de ha adsz hozzá kártyát ráadásul Revolut kártyát, amelynél kedvezőbb a devizaárfolyam akkor semmi értelme.
A PayPal fizetésre használd, nincs értelme a pénzmozgatásnak. -
atee_13
őstag
Üdv!
Egy ideje nem használtam a PP-t. Közben lett Revolut fiókom is fizikai kártyával, de az se nagyon forgott.
Elképzelhető, h a jövőben lenne használva. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire megvalósítható az, hogy a Revolut kártyát tegyem a PP fiókhoz és az ott váltott dollárt utaljam a PP re? Olvastam, hogy kb 1 éve voltak nem feltétlen egyforma esetek ha virtuális volt a revolut, talán jobb volt a fizikai kártyát regisztrálni. Ma mi a helyzet? Ha registrálom a fizikai kártyát és mondjuk dollárt szeretnék rajta mozgatni oda vissza menni fog, vagy a forint számla miatt nem fog működni a dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Politika
- Subaru topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- iPhone topik
- NBA és kosárlabda topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest