Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47651) V/ válasza doni11 (#47650) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem jól van beállítva a kártyád. Ilyenkor fizetéskor állítod át és ott választanod kell hogy a kártyakibocsájtó devizaváltása legyen. Szerintem PayPal váltotta annál.
Az Összefoglalóban itt van róla szó 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal deviza árfolyam legyen használva
Nem emlékszem arra hogy elegendő csak azt választani hogy akkor EUR-ban fizetek.

Ennél a fizetésnél neked előtte EUR-ra kellett volna állítani a kártyát, ilyenkor a kártya felé devizaváltás móka nélkül ment volna az 1000 EUR és az OTP az aktuális deviza eladási árfolyammal számolja el

(#47652) doni11 válasza V/ (#47651) üzenetére


doni11
tag

Értem. Én így használom, már régen:
1. fizetéskor lehet átállítani az árfolyamot a kártyakibocsájtóra

Akkor lehet, hogy nem elég fizetéskor a paypal felugró ablakában az EUR fizetési módot választani?
Ez mondjuk lehetne magyarázat a többlet fizetésre.

[ Szerkesztve ]

doni11

(#47653) V/ válasza doni11 (#47652) üzenetére


V/
Topikgazda

Estefelé megnézem újból, lehet hogy rosszul emlékszem. Én minden gyakrabban használt devizára adtam meg virtuális kártyaszámot így nem kell a váltással bíbelődni

[ Szerkesztve ]

(#47654) V/ válasza doni11 (#47652) üzenetére


V/
Topikgazda

Leegyszerűsítve a dolgokat, ha közvetlenül fizetés előtt a képen láthatóan csak opció a PayPal váltás (Or choose PayPal rate) akkor az OTP felé az EUR terhelés megy.

Ha ez így volt akkor mivel január 8-án volt a kártyás fizetés az OTP számlatörténetben meg kell keresni azt a lekönyvelt tételt ahol utalva ez a 8-i vásárlást lekönyvelték. Aznapra megnézve a deviza eladási első árfolyam jegyzést, kiszámolni hogy az 1000 € mennyi lenne, ezután ha van eltérés az itt írt a képen látható (81) a) elszámolási szabályukat lobogtatva rákérdezni hogy mitől adódik.

(#47655) vito555


vito555
tag

Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Kaptam egy téves utalást a paypal számlámra..a tranzakciónak
volt költsége. A küldő egy e-mail cím elírással magyarázza az utalást.
Nekem gondolom a valóban hozzám érkezett összeget kell visszautalnom.
Akkor ő a díj értékét bukja... viszont a visszautalásnak is lesz költsége?
Vagy hagyjam hogy lerendezze a paypall-al.( a küldő kérése hogy utaljam vissza, ne keljen a paypall-al birkozni )
Elnézést az amatőr kérdésért, de csak kártyás vásárlásra használtam eddig a számlámat.
Egyébként még azt sem tudom hogy kell visszautalni. :B
Előre is köszönöm.
üdv:vito555

𝄢

(#47656) doni11 válasza V/ (#47654) üzenetére


doni11
tag

Ezek szerint, akkor jól csináltam, mert így volt.
Tegnap felhívtam az ügyfélszolgálatot és megpróbáltam informálódni ezzel kapcsolatban. A hölgy azt mondta, hogy a kártyaszervezet határozza meg mit hogyan vált és mikor, nincs hatásuk a folyamatra. Tehát hiába veszek valamit éppen akkor, amikor erős a forint, ha 1 hét múlva lesz jóváírva, amikor esetleg jól legyengül, akkor a gyenge forinttal számolnak.

Kérdeztem, hogy miért látok más összeget az SMS-ben kapott levonásról és később mást a netbankom felületén. Arra azt a választ kaptam, hogy az SMS-ben kapott üzenetekkel ne foglalkozzak mert az nem mérvadó, mert a pénzváltás miatt később úgyis változik a levonás összege, amikor jóváírásra kerül és visszamenőleg érvényét veszti az sms-ben kapott üzenet.
Azaz az SMS-ben kapott információ a levonásról és a számla egyenleg tökéletesen egyezik, ha az aktuális napi deviza eladási árral számolok. Csak éppen az, ami egyezik az semmit nem jelent!
Majd az lesz a mérvadó ami majd visszamenőleg pár nap múlva korrigálva megjelenik a számlatörténetben.

Én sokáig csak a telefonon követtem a fizetéseimet, levonásaimat, ami az sms üzenetek alapján mindig rendben volt.
Nem gondoltam arra, hogy 1-2 hetente visszamenőleg érdemes újra megnéznem ugyanazt a tételt, mert már nem annyi, amennyi... Egyébként meglepően kedves, türelmes volt az ügyintéző és maximálisan megértő, de hiába beszéltünk, vagy 40-50 percet csak azt tudta ajánlani, hogy ha elakarom kerülni az ilyen helyzeteket, akkor jobban járok, ha nyitok euro számlát.

Én eddig azt gondoltam, hogy ha ma megveszek valamit és az árát levonják a számlámról, akkor az annyiba került és később nem lesznek meglepetések. Hát ez nem így van az Otp-nél. Most arra lennék kíváncsi, hogy más banknál is ez a helyzet?
Érdemes bankot váltani?

doni11

(#47657) atua válasza doni11 (#47656) üzenetére


atua
aktív tag

hogy neked téves elképzeléseid voltak a kártyás terhelésekkel kapcsolatban, az nem a bank hibája... ez így működik

(#47658) doni11 válasza atua (#47657) üzenetére


doni11
tag

Milyen téves elképzelések? :Y
Ha figyeltél volna, akkor nem az a problémám, hogy a jóváírás napján többletköltség jelentkezik a váltás miatt, hanem az, hogy többszöröse, mint amennyi valójában lehetne. Mondjuk ehhez nem árt, ha az ember tud számolni. :)

[ Szerkesztve ]

doni11

(#47659) V/ válasza doni11 (#47656) üzenetére


V/
Topikgazda

Röviden írom, hiszen bemásoltam neked az OTP bankkártya ÁSZF vonatkozó tartalmát hogy akivel beszéltél az hazudik vagy bolond.

Miért nem nézed meg hogy mikor lett lekönyvelve, nem szokott 1 hétig tartani.
Hogy lehet teljesen mást bemagyarázni az olvasott szavak mögé?

Te EUR-ban fizettél nem USD, nem GBP, a kártyatársaság 24 órán belül elszámol, mert semmit nem kell váltania azért mert EUR-ban történt a fizetés ezért ezt a szöveget sem kell figyelembe venni, a bankod meg a kereskedő lehívásától függően +1-3 nap és utalja a pénzt
Rád ez mondat vonatkozik az ÁSZF-ből:

MasterCard és VISA típusú kártyákkal a Magyarországon kívül és a Magyarországon nem forintban végzett tranzakciók eredeti pénznemét a Nemzetközi Kártyaszervezet átszámítja az általa alkalmazott árfolyamon euróra.
A Bank a Nemzetközi Kártyaszervezet által elszámolt összeget a Kártyaszervezet általi elszámolás napján (Fizetés napja vagy a fizetést követő nap) a Banknál érvényben lévő, aznapi első deviza eladási árfolyamon számítja át forintra.

Ez van és eddig rajtad kívül mindenkinél így működött ahogy írtam ráadásul más bank esetén is és nem úgy ahogy az a egyébként kedves és türelmes hölgyike magyarázta, akinek meg semmi fogalma az OTP működéséről, az üzletszabályzatról.

Te látod az OTP számládat és a könyvelésedet, te tudod hogy akkor az 1000 EUR mehetett bankkártyáról mert felemelted a kártyalimitet és olyan bankszámlád van ahol az OTP nem számol fel devizaváltási díjat, bár kártyás fizetésnél ilyen nem létezhet, csak utalásnál kérhet ezért pénzt.
Leírtam hogy mit nézz meg és ha továbbra sem stimmel tegyél panaszt.

[ Szerkesztve ]

(#47660) V/ válasza V/ (#47659) üzenetére


V/
Topikgazda

Ja ha nem ajkasrz ilyen szituációba kerülni akkor regisztrálj a Wise-on és nem az irreális OTP deviza eladás árfolyammal, hanem piaci árfolyammal fizetsz, lehet több bankkártyád és virtuális kártyád, EUR, USD, HUF GBP bankszámlaszámod és az egész ingyenes. Az OTP-ről meg utalhatsz a saját Wise HUF számládra az azonnali utalási rendben forintot és majd a Wise-on váltogatod.
Pl OTP mai elszámoló árfolyama 393,40 Ft, a Wise-nál meg 387.475 Ft

(#47661) doni11 válasza V/ (#47659) üzenetére


doni11
tag

Megnéztem és 12-én könyvelték el. Még az sem érdekelne, hogy 4 nap, mire elkönyvelik és gyengébb lett a forint, de 4 nap alatt meg sem közelítette az árfolyam a 389 eurót.
Én is arra gondoltam, hogy a paypal fizetésnél valamit rosszul csinálok. Ezért is kértem itt segítséget. A leírásod szerint jól csináltam mindent és egyre biztosabb vagyok benne, hogy az otp sumákol. Már kétszer is hívtam az otp-t ez ügyben és lényegében csak kapcsolgatnak ide-oda és azt hangoztatják, hogy nincs ráhatásuk a váltás menetére.
Mivel most elviekben kizártuk a paypal fizetés beállítás hibáit, nincs más, mint az otp-nél van valami sumákság. Ha nincs más, akkor euro számla nyitás lesz a megoldás, de ez így nem mehet tovább. Azt hiszem bemegyek személyesen, hátha lesz valami magyarázatuk, mert nem az első eset és erre megoldást kell találnom.
Köszönöm a paypal fizetéssel kapcsolatos és bankos infókat, hivatkozásokat. Jól fog jönni...

doni11

(#47662) doni11 válasza V/ (#47660) üzenetére


doni11
tag

Ez a Wise jól hangzik. Erről is van valami infós topik?
Paypal, ebay-hez csatolható?

[ Szerkesztve ]

doni11

(#47664) V/ válasza doni11 (#47662) üzenetére


V/
Topikgazda

12-én az OTP árfolyam 382,76 Ft, a Mastercard árfolyam akkor 1 Euro = 381.9226572 Hungarian Forint,
8-án 1 Euro = 380.5904263 Hungarian Forint az OTP meg 382,15 Ft
Egyébként ha ráteszek 2% banki díjat (nem az MC szedi) akkor már 1 Euro = 389.5611104 Hungarian Forint-ra jön ki.
Az MC deviza váltója, a magyar nyelvű most nem megy.

Wise témához:
Nem tudom, de teljesen normális a magyar nyelvű segítségük ahol mindenre választ kapsz.
Esetleg itt egy újabb összehasonlítás, vagy még egy másik egy lényeges különbség hogy a Wise bankszámlaszámok a nevedre szóló egyedi deviza számlák és nincs hétvégi + díja.
Viszont tudtommal csak a Wise van kapcsolatban az MNB-vel, bár ez nem annyira lényeges.
A Wise-on tudtam megoldani azt hogy a PP külön digitális kártyaszámok vannak az adott deviza alapértelmezés szerint, fizetéskor csak azt a kártyát választom amiben kell fizetni és állítgatás nélkül az a deviza terhelés megy a Wise felé.
Nekem azért jött be jobban a Wise mert többet utalok, kellenek a normális bankszámlaszámok és az is jó pont hogy a kapott forintos számla benne van az azonnali utalási rendben, amihez szükséges az MNB számla felügyelete.
Egyébként mindkét helyen van ingyenes ATM pénzfelvétel 200 GBP (90000 Ft) a Wise-on a fizikai kártyával, ez lehet bármely automata.
A kártyák csatolhatóak a PayPal-hoz.
Akár Wise, akár Revolut mindenképp jobban jársz mint az OTP-vel.

[ Szerkesztve ]

(#47665) doni11


doni11
tag

Meglátom, hogy holnap mire jutok a bankban, de azután Wise, vagy Revolut lesz a következő lépés. Ez már biztos.
Köszönöm az időt, amit rám szántál :R

doni11

(#47666) kuyarashi


kuyarashi
őstag

Sziasztok,

Külföldi webshopból rendeltem 10 napja egy terméket, amit PayPalon keresztül fizettem ki. 5-10 nap alatt kellene kiküldeniük a csomagot, de még levelet sem kaptam tőlük. A termék nem jött meg, a webshop levelezője pedig visszadobta a nekik írt üzenetemet, szóval kamunak tűnik a dolog.
A PayPal oldalán vitát (dispute) nem tudok indítani, mert nincs egyetlen tranzakciói sem a listában (feltételezem azért, mert nem PayPal egyenlegről ment a kifizetés, hanem közvetlenül a bankkártyámról). Számlát viszont kaptam a PayPaltól, s ha arra kattintok, jelenteni tudom ezt a kifizetést.
Mielőtt élek ezzel a lehetőséggel, szerettem volna kikérni a véleményeteket, hogy ez a megoldás a legkézenfekvőbb-e.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#47667) V/ válasza kuyarashi (#47666) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha a PayPal fiókon keresztül ment volna akkor akár egyenlegről, akár bankkártyáról megy a pénz ott lesz a tranzakció listában és intézheted a problémát, te vendég üzemmódban fizettél az eladó bankkártyás PayPal fizetési kliensén keresztül, ekkor nem igazán van vásárlói védelemre dispute indítás, szóval arra számolj hogy nem fognak segíteni. Néha egyedi elbírálás keretében előfordulhat segítségnyújtás.

[ Szerkesztve ]

(#47668) kuyarashi válasza V/ (#47667) üzenetére


kuyarashi
őstag

Peh. Nagyon szépen köszönöm, megpróbálom.
(Ennek egyébként mi értelme? Olyan, mint egy kiskapu.)

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#47669) V/ válasza kuyarashi (#47668) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem kiskapu. Nem kell más kártyaelfogadóval leszerződni az eladónak és lehet nála kártyával is fizetni annak is akinek nincs PayPal regisztrációja, amit a PayPal biztosít külön szerződés nélkül.
Az alap az hogy lehet fizetni úgyis hogy a PayPal-on keresztül megy a dolog és úgyis hogy csak a kártya adatok vannak megadva.

(#47670) kuyarashi válasza V/ (#47669) üzenetére


kuyarashi
őstag

Ezt a részét megértem, csak az így nincs olyan mértékben védve a vásárló. (Lást az én esetemet.) Persze informálódhattam volna hosszasabban a webshop iránt, jogos , de ha nem vendégként vásároltam volna, akkor most jó eséllyel visszakapnám a pénzemet (dispute), így pedig nem fogom.
Csak erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy "kiskapu".

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#47671) V/ válasza kuyarashi (#47670) üzenetére


V/
Topikgazda

Értem, de amikor azt írtam hogy egyedi elbírálással talán segítenek, mert tudsz hozzájuk fordulni arra gondoltam hogy megpróbálod, nem veszítesz vele semmit, mivel van PayPal fiókod és te abban a hiszemben vásároltál hogy van vásárlói védelmed, ezért kérsz segítséget.

(#47672) kuyarashi válasza V/ (#47671) üzenetére


kuyarashi
őstag

Annyit tettem, hogy a számlánál rányomtam a számla jelentése gombra.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#47673) embe


embe
nagyúr

Sziasztok!
Hol találom az állandó kifizetések törlését? Biztosan a szemem előtt van (nincs) de nem találom.

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#47674) V/ válasza embe (#47673) üzenetére


V/
Topikgazda

Milyen nyelven szeretnéd látni? A angol itt van.
Belépsz, jobbra fent Log Out előtt a fogaskerék ikon, felső menüsor Payments, majd a 3. menüpont Automatic payments és ott látod bal szélen az aktív előfizetéseket. Ez a link is odavisz. Nem törlés hanem Cancel az adott tételnél.

[ Szerkesztve ]

(#47675) (ex)Cat


(ex)Cat
senior tag

Sziasztok
Miért lehet hogy most hiába próbálok fizetni, állandóan azt kapom, hogy

"Sajnáljuk, nem tudtuk teljesíteni a kifizetést. Próbálja újra később."

Ill. olyan kérdésem lenne, hogy ha 400 Eurót kellene kifizetnem, de persze az eladó azt szeretné, hogy család/barát módon küldjem, hogy ne őt terhelje a költség. Hogyan tudnám kiszámolni - néztem a költség oldalt, de nem tudok rajta elmenni :( - hogy ő 400-at kapjon, én fizessem a költségeket, de mégis árú vásárlásként küldjem a pénzt?

(#47676) Met válasza (ex)Cat (#47675) üzenetére


Met
nagyúr

A "normális" eladó eleve olyan árat ad meg amibe beleszámolja a PP járulékot.
Biztos akarsz tőle vásárolni?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#47677) V/ válasza (ex)Cat (#47675) üzenetére


V/
Topikgazda

400 € az több mint 150000 Ft, ha kártya pénzforrás akkor nincs banki limited?

Nagyon egyszerű az eladó szerinti ország értekei kell kiválasztanod vagy írja meg a jó ember ha már meg akarja sérteni az szerződési feltételeket.
Gondolom egy p..ö..s német, akkor neki ennyit kellene küldened hogy 400-at kapjon.

Az Összefoglalóba ez a kalkulátor is beírva.

Ha azt akarja tudni valaki hogy mennyi a kereskedelmi tranzakciós pénz küldés költsége a fogadó félnek, akkor itt ezen a linken tudja kalkulálni az általános költséget.

Én is egyetértek Met-el ha nem sumákolni akar és 400 € kell nekik akkor miért nem kér 411-et?

[ Szerkesztve ]

(#47678) embe válasza V/ (#47674) üzenetére


embe
nagyúr

Köszi!
Megvan. Azért kicsit meg lett bonyolítva.
Visszavezettem: Fogaskerék - Biztonság (eszembe nem jutott itt keresni :W ) - Kifizetések - és végül az Automatikus kifizetések.

Biztonság fül alatt ...

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#47679) V/ válasza embe (#47678) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem akarlak elszomorítani, de vagy 5 éve ott van.

(#47680) embe válasza V/ (#47679) üzenetére


embe
nagyúr

Pedig sikerült. :(( Akkor öregszem...felejtek. ;] Máskor már használtam, többször.

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#47681) (ex)Cat válasza V/ (#47677) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Igen, Németről van szó. De nem lepődtem meg ezen, mert én már sokszor futottam bele abba, hogy így kérik a pénzt.

Tudomásom szerint nincs limit a kártyán, legalábbis itthon tuti vásároltam már ennél drágább dolgot is, ott nem volt gond. De ez a kifizetés nem megy most sem.

(#47682) V/ válasza (ex)Cat (#47681) üzenetére


V/
Topikgazda

Azért érdemes megnézned a banki felületen a kártya beállításokat. Illetve ha EUR-ban akarod fizetni akkor a PayPal-on állítsd át a kártya alapértelmezett devizáját EUR-ra

(#47683) szaboi6512


szaboi6512
őstag

Sziasztok!
22-es csapdája állapotba kerültem.
Microsoft authenticator appba kaptam meg a 2 faktoros azonosításhoz kiküldött 6 jegyű kódot.
Banális dolog miatt egy gyári állapotba vissza kellett állítani a telefont.
De az appban már nincs benne a paypal, azt hittem a fiókomhoz van társítva.
Hát nincs, belépni a 6 jegyű kód hiányában nem tudok.
Chaten emailben nem segítenek, csak telefonon, ezt már letárgyaltam velük.
Csak angol nyelvű supportjuk van, én nem tudok angolul, és csak nekem engedik kikapcsoltatni, de ehhez személy azonosítás kellene, csak ez nem megy nekem.
Nem beszélem a nyelvet.
Így a fiók tulajdonképpen megvan, de használni nem tudom. Az sem lehetséges hogy valaki felhívja őket, mert csak nekem lehet.
Más nem beszélhet a nevemben.
Hát így jártam, soha nem használok többet Microsoft authenticatort.
Az Authy szinkronizál, backup, fiókhoz társítás is van.
Ha tudtam volna oda társítom be.
Ezt már nem kapom vissza. :N :(( :(((

ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"

(#47684) V/ válasza szaboi6512 (#47683) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha van valaki angolul tudó akivel együtt felhívod őket akkor megoldható a dolog, több esetben volt már így.

(#47685) szaboi6512 válasza V/ (#47684) üzenetére


szaboi6512
őstag

Hú, sz szuper lenne...
Keresek valakit....:C:R

ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"

(#47686) szaboi6512 válasza V/ (#47684) üzenetére


szaboi6512
őstag

2x ment el az üzi, bocsánat.

[ Szerkesztve ]

ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"

(#47687) V/ válasza szaboi6512 (#47685) üzenetére


V/
Topikgazda

Az elérhetőség:
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók:

(#47688) szaboi6512 válasza V/ (#47687) üzenetére


szaboi6512
őstag

:C:R

ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"

(#47689) crocy


crocy
tag

Hi,
jol ertem, hogy email-re küldött paypal invoice ki lehet fizetni paypal account nelkül is, közvetlen bankartyaval (visa debit unembossed)?

ill. ez csak egyszeri befizesre alkalmas, tehat pl automatikus beszedest nem tud havonta?

(#47690) V/ válasza crocy (#47689) üzenetére


V/
Topikgazda

Úgy van. A rendszeres fizetéhez regisztrációt ajánlanak

(#47691) atko666


atko666
friss újonc

Sziasztok! Kártyatársítással kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni. Társítottam a kártyát a Paypalomhoz. Megerősítésként kaptam egy üzenetet telefonra az m-Banking felületre. 0 $. Jóváhagytam, a bankot is felhívtam, szerepel a rendszerben a 0-ás követelés. A Paypal felület is továbblépett a hitelesítésről. Ennek ellenére továbbra is ott a felkiáltójeles "Erősítse meg kártyáját" figyelmeztetés. Már vagy ötször megcsináltam, de mindig ez a vége. Van valami ötletetek miért?

(#47692) V/ válasza atko666 (#47691) üzenetére


V/
Topikgazda

A kártyaszám ellenőrzése a 0 $-os terhelés.

Összefoglaló,
3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz
A kártya hozzáadás két lépcsős folyamat.
Az első résznél miután megadtuk a kártya adatait, a rendszer 1 $-nyi összeggel végez egy próba terhelést a kártyán, ezt a pénz levonást rögtön sztornózza is.
Ha sikeres volt, azután a kártya használható vásárlásra.
A második mozzanat a kártya konfirmálása, ez 400 Ft levonással jár, amit majd visszakapunk, de ez csak a pénz küldési és fogadási alap limitek eltörlése miatt szükséges, ha nem történik meg, az nem befolyásolja a kártyával való vásárlást.
Ilyenkor kapunk egy 4 jegyű kódot, amelyet elsődlegesen a bankunk által a terhelés jóváírásakor fogjuk a bankszámlatörténetben látni, 3-4 nap múlva.
A zárolásról kapott banki sms némely banknál tartalmazza ezt a kódot, de még nincs lekönyvelve, nem teljes a fizetés. Javaslom türelmesen kivárni azt a pár napot........

(#47693) atko666 válasza V/ (#47692) üzenetére


atko666
friss újonc

Köszönöm. A jóváhagyás minden alkalommal 0 $ volt. Sohasem 1.

(#47694) Nigér


Nigér
őstag

Sziasztok, segítsetek please!
Nem tudok vásárolni vele, mert belépés után a két lépcsős azonosítás miatt kérné az sms-ben kapott kódot, ami sosem jön meg.
Fent jön egy lenyíló értesítés t hogy a Messages a háttérben dolgozik, de nem jön meg a hatjegyű kód.
Mi lehet a baj?

(#47695) V/ válasza Nigér (#47694) üzenetére


V/
Topikgazda

Ők elküldik csak a telefonod veszi spam üzenetnek.
Nem adtál meg tartalék értesítési telefonszámot, illetve a nem látsz más azonosítási mód kiírást?

[ Szerkesztve ]

(#47696) szaboi6512 válasza Nigér (#47694) üzenetére


szaboi6512
őstag

Nekem is ez volt, be sem tudtam lépni.
Aztán csak telefonálás után tudtam kivetetni a 2 lépcsős azonosítást.
Azóta 2 faktorost használok (Authy), és megszűnt minden problémám.

ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"

(#47697) V/ válasza szaboi6512 (#47696) üzenetére


V/
Topikgazda

Az esetek 90 %-ban a telefon spam beállítása a probléma, szerintem nálad nem ugyanez volt, mert nem írtad hogy lett volna lenyíló értesítésed.

(#47698) szaboi6512 válasza V/ (#47697) üzenetére


szaboi6512
őstag

Spamben kerestem...Hiába...
De lehet hogy nálam más volt a szitu...

[ Szerkesztve ]

ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"

(#47699) Nigér válasza V/ (#47695) üzenetére


Nigér
őstag

Szia, közben hogy említetted a spamot, meglett.
Telefon spam beállításban megtaláltam az összes, Paypal által küldött sms-t.
Kivettem spamok közül, most működik rendesen, köszi a segítséget! :R

szaboi6512: neked is köszönöm, maradt az sms azonosítás, működik faszán :R

(#47700) Lordus


Lordus
senior tag

Xoom - Paypalról próbléma
Tavaly szerintem már sikerült (akkor is csak böngészőből, nem appból), de most nem akar...

A paypalomon van némi euro. ezt szeretném átutalni a német bankszámlámra. (gondolom még mindig nem lehet egyszerre magyar és német bankszámlaszámot csatolni hozzá, hogy csak simán átvezessem...) Egyelőre az a gondom, hogy nem vagyok benne biztos, hogy a xoom a paypal balane-omat használná, mert kéri a kártyaadatokat...
én nem a magyar számlámról (bankkártyáról) szeretnék eurót utalni, hanem a paypalon levő egyenlegemet szeretném átutalni a német bankszámlámra.
ebben kérnék egy kis eligazítást, mert tavaly tuti sikerült, de emlékszem, hogy akkor is sokat szívtam, mire megoldottam. köszönöm

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.