Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:27

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16751) -FreaK-


-FreaK-
veterán

Sziasztok!

Elkezdtem két napja játszani a játékkal (eddig egy órát összesen talán), szóval egyelőre idő híján csak ilyen negyed gőzzel. Nézegetek azért ilyen starter guide-okat, így kezdtem rögtön azzal, hogy kinéztem egy random Ranger buildet magamnak, de most vettem észre, hogy nem noob barát, szóval hanyagolnom kéne. A játékról persze igen keveset tudok még, a több év D3 tapasztalat meg itt kb. semmit nem ér, arra már első blikkre is rájöttem :)
Szóval tudnátok ajánlani egy kezdő barát buildet amin elkezdhetnék haladni? Nem baj, hogy még nem tudom hogy mire lesz jó, vagy mire kell figyelni a későbbiekben, csak Passive Skill Tree-n már abba az irányba rakjam a pontokat.

Jelenleg csak az első 4 pontot raktam még ki a fán, de más felé kéne induljak, akkor kezdek új karit inkább. Úgyis fogok még párszor (főleg, hogy azt sem tudom, hogy mivel játszanék szívesen :D )

(#16752) D4v3 válasza -FreaK- (#16751) üzenetére


D4v3
őstag

Ajánlom ezt a guideot. Iszonyat hosszú, de mindig csak addig olvass, amíg írja és utána meg tudsz haladni a játékkal. Mire végzel a sztorival kb. mindenről tudni is fogsz már valamennyit :)

[ Szerkesztve ]

(#16753) tomazin válasza simondr (#16742) üzenetére


tomazin
veterán

Ezt írtad:
Wandot keress magadnak ne daggert,
vs.
For this build we have two choices: Sceptres or Daggers, Wands lack a good movement attack.

A body armourt sürgősen cseréld le
vs.
The Queen's Hunger is an excellent chest for us.

De azt se tudom mi a baj a fegyverrel.
increased spell damage, increased cast speed és adds x-y lightning damage to spells.
ebből csak a add x-y lightning to spells nincs, de helyette van a sai-n damage penetration

Úgy érzem, kb rosszabbul állok jelen pillanatban, mintha semmit nem kérdeztem volna és eljátszogatok magamnak, mert kb semmi kedvem nincs játszani, ugyanis mint a mellékelt ábra mutatja az amúgy szerintem igen részletes leírás alapján nekem egy fost sikerült összerakni. Azt még mindig nem tudom miért szar, de legalább már tudom hogy szar. (a passzívokat átrakom, azért thx)

(#16754) rumkola válasza SQX_Barto (#16726) üzenetére


rumkola
veterán

(#16755) rumkola válasza rumkola (#16754) üzenetére


rumkola
veterán

Pont ezt csinálom most, kb 100% critical +500% CHD vel. Beteg. Delve-re és a Syndicate-re nem is tudok jobbat elképzelni jelenleg, mert folyamatosan rád jönnek ugye, ez meg ledarálja miközben mész előre.
Bal klikk a move, a "Q" meg a vortex.
Battery Void nélkül (sőt, szerintem egy jobb sárga rarerel többre megyek) és 5link chest-el is sima ügy.
Ennél eddig csak az ARc TraPPER volt jobb.

Amire POE-ben figyelni kell: resistek mindig maxon vagy feljebb, LIFE pedig amennyi csak lehet. Különben 1hit. :D

(#16756) Har_melin válasza tomazin (#16753) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

- Wand vs dagger: ahogy írtam, ízlés kérdése. A build készítője valószínűleg jobban kedveli az attack skilleket a mozgáshoz. Én pl. utoljára választanám a WB-t, mert állandóan elakad, nem lehet vele hasadékokon átmenni, vagy a labirintusban kikerülni a csapdákat, de kinek a pap, kinek a papagáj.

- fegyver csere: gondolom úgy értette (én legalább is ezt javasolnám), hogy ezekből legalább kettő legyen mindkét fegyveren és ne vacak modként. A spell dmg-nél a 74 átlagos, a 40 gyenge mod. IMHO az x-y light. dmg to spells a legfontosabb, mert ez a flat sebzés módosító, minden egyéb ezt kezdi majd el felszorozni. Ebből két jó módosítóval helyből 20%-kal nagyobb lenne a sebzésed akkor is, ha semmilyen más használható mod nincs a fegyvereken.

- Armor: véleményes. Én azt mondanám, hogy ha nem halsz gyakran, akkor ne ezen kezd a cserét. Mivel új darab és főleg a summonerek által használt bónuszokat ad, nem tudok hozzászólni, hogy mennyire hasznos. Ha a karaktered megél vele, akkor valószínűleg működnek a szinergiák így is, máshol nagyobb tere van a javításnak.

- "igen részletes leírás alapján nekem egy fost sikerült összerakni." Nem pontosan. A leírás szerintem egy picit átesett a ló túloldalára, egy kezdőnek túl sok opciót kínál. Ezek között nem mindig súlyoz, így aztán nem egyértelmű, hogy pl. egy fegyvernél milyen sorrendben érdemes nézni a módosítókat.

Ráadásul szerintem az AS állandó hangsúlyozásával túlságosan az endgame farmerek igényeit veszi figyelembe. Azokét, akik egy chaost már fel se vesznek, hanem lehetőleg minél gyorsabban le akarnak zavarni egy shaper killt, a szaladgálással együtt. Amíg még ott tartasz, hogy ilvl84 alatti cuccot is felszedsz és számon tartod, hogy mennyi chaosod van, addig érdektelen, hogy 10-15%-kal gyorsabban rohan-e a WB. A cuccok felszedésével, megnézésével és eladogatásával háromszor annyi időt veszítesz, mint amennyit egy topspeed fegyverrel nyerhetsz.

szerk: bocs még egy: mivel eljutottál vele 84-es szintig (azt nem tudom, milyen szintű mapokat futsz vagy milyen gyakran halsz), egyértelmű, hogy a karakter nem szar. Az más kérdés, hogy egy csomó helyen lényegesen jobbá lehet tenni.

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#16757) SQX_Barto válasza rumkola (#16755) üzenetére


SQX_Barto
addikt

Pont azt neztuk a cuccomon, hogy csont 0% volt minden Resistem :D
Azota kicsit jobb a helyzet, mert kollega (Rizseslescó, ha minden igaz) kolcson adott par eleg szep cuccot, amit ezuton is koszonok :)
Ahogy nezem, nemsokara megkapom a gemet hozza, meg at kell neznem a tobbi gemet.,
En witch-kent kezdtem, mert amit talaltam buildet, abban az volt :)

#KubanitoS: Kicsit pihentetem a Diablot megint. Season Journeyt majd letolom valamikor, de lehet ebben ki is fog merulni a D3 egy idore. Nincs kedvem farmolni orrverzesig az uj meta karira...

Egyebkent ezek a gemek meg nodok meg sorrendek, hogy mi hova megy, mennyire kotelezoek igy?
Es ha teljesen, akkor addig kell keresnem cuccokat, amig minden a megfelelo gem/nod elrendezessel van, vagy azt lehet valtoztatni?

Mondjuk, amit kaptam Tabula Rasa chestet, ott, mintha total szabad lenne az elrendezes.
(Gemek meg total randomok, meg nem volt idegzetem vegignezni a buildet, hova mi kellene, meg szerintem meg jo par gem amugy is hianyozna, igy Level 14-en Act 1 vege fele.)

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#16758) Har_melin válasza SQX_Barto (#16757) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

A gemeket csak a megfelelő színű foglalatba tudod berakni, a sorrendjük 99%-ban mindegy. A Tabula foglalatai fehérek, abba bármi megy. A foglalatokat át lehet színezni a chromatic orbbal (a tabulát nem), az eredmény a cucc alap tulajdonságaitól függ. Amihez STR kell, azon inkább pirosakat fog dobni, amihez INT, azon kékeket.

Lvl 14-en még egy csomó gemhez nem férsz hozzá, lesz olyan, ami csak A4 végén lesz elérhető.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#16759) SQX_Barto válasza Har_melin (#16758) üzenetére


SQX_Barto
addikt

Koszi a valaszt,akkor jol sejtettem, ahogy neztem azon a gemes oldalon 33-35-os szint kornyeken elerheto minden gem (Actonkent nem neztem)

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#16760) SQX_Barto


SQX_Barto
addikt

Amikor build guideban irjak, hogy cheap meg expensive, azt hogyan kell erteni, mit kell fizetni/farmolni erte?

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#16761) Har_melin válasza SQX_Barto (#16760) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Az "általános egyenértékes" a chaos orb, a drágább cuccoknál az exalted orb. Most reggel 1ex = 170c, a poetrade szerint.

Az olcsó és a drága már más kérdés. Általában olcsónak azokat a buildeket tartják, amelyekhez a kulcs darabok pár tucat chaostól egy exáig terjednek vagy saját magad is összecraftolhatod őket kis szerencsével. Ez nem azt jelenti, hogy az a gear okvetlenül mindenre alkalmas lesz, de képes kell legyen vörös (T11-15) mapokon is életben tartani.

Ráadásul a farmolás általában eladható cuccok farmolását jelenti, nem magát a currencyt, márpedig ahhoz nem árt tudni, hogy mit keresnek, az hol eshet, stb. A direkt drop teljesen változó, chaosból maponként talán 0,5-1 db lehet az átlag. Az exa ennél sokkal kiszámíthatatlanabb - nekem ebben a ligában az első hónap alatt esett öt darab, de volt olyan liga, ahol összesen nem esett három.

A SSF-re is alkalmas build elvben a leghozzáférhetőbb, de azért itt sem árt figyelni arra, ki mit tart "ésszerűnek". Egy kezdő nem okvetlenül akar két napot mondjuk a Blood Aquaducton oda-vissza szaladgálni élete első karakterével.

Vedd hozzá ehhez, hogy a drop nagysága alapvetően attól függ, milyen gyorsan tudsz kipucolni egy mapot és hogyan aránylik a mapon töltött idő a HO-ban töltötthez. Mást jelent a "könnyen farmolható" annak, aki már teljesen célirányosan végigvágtat rajta három perc alatt és már kezdi is a következőt, mint annak, aki két-háromszor ennyi idő alatt küzdi magát át rajta és utána még egyszer ennyit eltölt a cuccok szortírozásával, eladásával.

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#16762) tibee77 válasza SQX_Barto (#16760) üzenetére


tibee77
őstag

Volt nem egy kezdö ismerösöm akik ugye meg nagyon nem vagjak a dolgokat es ramirtak hogy nem-e tudom kisegiteni öket 1-1 cuccal (tabula, netan nemi chaos, stb.) mert nagyon nem akarnak nekik a draga dolgok esni, nem haladnak a mapokkal, stb...Mondtam h persze, az ilyen filleres dolgok nekem semmit, nekik meg nagyon is sokat tudnak segiteni.aztan rakerdeztem, hogy ugyan milyen currency-jei vannak, linkelje mar be nekem, hatha at tudom öket egyböl chaosra valtani, ezzel is segitek neki.erre linkelgeti a feher-sarga-piros sextantokat, annulment orbot es hasonlo kaliberü currencyket.akkor röhögtem egy nagyot, mert amit belinkelt,abbol vehetett volna vagy 4-5 tabulat vagy egyböl valami jobb 6linkes rare cuccot.Szoval arra akarok kilyukadni, hogy nezz utana te is majd hogy mi mennyit er a stashedben ha mondjuk penzszükeben lennel, mert az ilyen kis dolgokbol egesz jo kis summat lehet összehozni."sok kicsi sokra megy". Nekem peldaul idaig a ligaban esett összesen 2 ex...ugy hogy van egy karim ami 95ös meg egy 80 körüli is.a 95ös az mar kb. 98as lehetne ha nem halnek le velük random syndicate bossok miatt vagy nem übereldert farmolnam.ezzel csak azt akarom mondani hogy rohadt sok idöt beletoltam mar a kariba es egyszerüen nem esik ex.pont ilyen kisebb currencykböl tartom fenn magam vagy abbol ha neha esik valami dragabb rare cucc es azt eladom.szoval az rng neha tud "kötschög" lenni.erre keszülj fel.

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#16763) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

3.5.1b előzetes patch note. Várhatóan a hét végén aktiválják majd.

Pár fontosabb módosítás:
- a szindikátus tagok címkéi végre nem fogják fedni egymást, ha túl közel voltak, amikor levertük őket ( :R )
- multiban a vezető murderboardja szerint jelennek meg a tagok és esik a drop a safehouseban.
- einhar megint fog bestiary orbokat árulni (amivel el lehet adni a befogott, értékesebb beasteket)
- minden T15 mapból lehet majd T16 Vaal Temple-t csinálni vaal orbbal (eddig csak a Tower mapból lehetett corrupting után T16 Vaal Temple)
- szintén T15 corrupt bug fix, hogy a shaped T15 mapokból nem lehet ezentúl alacsonyabb szintű map (gondolom eddig a gemeknél meglévő szintvesztési opció benne maradt a kódban a mapoknál is)

Védd a fákat - egyél hódot!

(#16764) tibee77 válasza Har_melin (#16763) üzenetére


tibee77
őstag

Vegre bestiary orb, jo ideje akarok mar spider aspectet tenni a gyürümre. 😃 a vicc hogy mar befogtam egyszer de elhasznaltam.na majd most. Vaal templeröl se tudtam, probaltan 15ös mapokat corruptolni hogy majd jo penzert eladom vaal temple-kent de nem adta..akkor ezert xD

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#16765) la_cc válasza tibee77 (#16764) üzenetére


la_cc
addikt

Én is mennyit beletoltam a T15-os mapok-ba, nem véletlenül nem jött össze ezek szerint... -.-'

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#16766) simondr válasza tomazin (#16753) üzenetére


simondr
senior tag

nem akartam elvenni a kedved, csak segítő szándékkal írtam.
Amit kinéztél nem teljesen kezdőbarát build, mert több dolog szinergiája kell hozzá, valamint túl sok személyes preferencia van benne a build készítőjétől, és ezen preferált dolgokra jó alternatívák vannak, amiket meg sem említ.

véleményem szerint kezdő buildnek az Ancestral Warchief, Sunder és Tornado shot való, mivel azok mind elég straightforward buildek.
Spellek közül talán a Blade vortex és a vortex ami most nem igényel komolyabb hozzáértést és megfelelnek kezdésnek.

Valamint még egyszer javaslom itt minden kezdő fórumtársnak, hogy gyertek fel discordra, ott találtok több tapasztalt POE játékost, és azzal vagytok a legjobban kisegítve, ha minket kérdeztek meg hogy hogyan tovább. Legtöbbünk amúgy 1-2 jobbféle itemmel is ki tud segíteni ingyen, így aztán pláne nyertek azzal ha ott is építjük tovább kis közösségünket.

(#16767) kristof123


kristof123
őstag

Sziasztok!

Ebben a ligában sikerült egy egész pofás Ele Hit Ascendant karit összeraknom így, szeretném veletek megosztani.
Karakter lap és Path of building linkje.

Jelenleg lvl93-on 8k+ hp és optimális esetben 2.1+ millió Shaper dps. Kicsit még pofozni kell, sok mindent lehetne még perfect-re cserélni, de így is jó vele játszani.
Sajnos használható tegezt nem tudtam még rá craftolni, venni meg elég gyengéket lehet, és az is 20 ex, így egyelőre budget megoldást használok (+1 chain implicit-est szeretnék).
Még hiányzik egy Headhunter és egész pofás lesz a map clear is (nem mintha most olyan rossz lenne, de a chain az, ami nagyon kéne). Kaom-ból is szeretnék valami normális corruptoltat, de azt csak HH után tervezek vásárolni.

Költsége: Bow: ~8-9 ex (magamnak csináltam), Quiver: ~40-60 c, Fejes: ~8 ex, Armour: ~2 ex, Gloves: ~6-7 ex, Boots: 2,5 ex, Amulett: ~5 ex, Ringek: ~4 ex, Jewel-ek: Resist-es Abyss: 20-40c, Unnatural Instinct 15 ex, a maradék 1-3 ex/db.

Kezdőknek is ajánlanám, jóval olcsóbb itemek-ben is működik, ha nem uber elder farmolása a cél (Sima 6l bow, Drillneck, Pyre-, Call of the Brotherhood Ring és hasonlókban is teljesen jó). Slayer overleech eléggé opé, szinte mindent lehet vele facetankol-ni.

Nem build alapján csináltam a karit, így ilyet nem tudok küldeni. Van sok hasonló build az alapján lehet haladni, ha valaki kedvet kapna hozzá.

Üdv,
K.

Elemental hit, ele hit, Ascendant, Scion, 3.5 Betrayal League

[ Szerkesztve ]

(#16768) tomazin válasza Har_melin (#16756) üzenetére


tomazin
veterán

&simondr&D4v3:
Először is köszönöm a részletes választ és bocsánat, de tegnap este elég le voltam törve, hogy 1hónapnyi játékom értékelhetetlennek lett minősítve úgy, hogy egy zsák infót összegyűjtöttem és rengeteg mindent elolvastam, egy csomó beginners guidot néztem (tehát munka és család mellett ha megfeszülnék se tudnék többet beletenni).

Movement témakör:
veszek egy 4socketes kesztűt, akkor hozzá tudom rakni a flame dasht is (simondr is ezt javasolta, illetve a build is ezt írja). (illetve néztem egy movement guideot is, hogy megnézzem mik vannak, "vicces", hogy még a wb spammelést is el lehet "rontani")

Ez mondjuk kesztyűnek pl:
Socketed Gems are Supported by Level 18 Faster Casting??
+42 to Intelligence S3
12% increased Cast Speed??
48% increased Energy Shield P5
+88 to maximum Life??
+58 to maximum Mana P4
20% chance to Avoid interruption from Stuns while Casting

Fegyver:
30% increased Global Critical Strike Chance
55% increased Spell Damage P4
Adds 4 to 88 Lightning Damage to Spells
+23% to Global Critical Strike Multiplier S4
+6% to Fire Resistance S8
crafted16% increased Lightning Damage

Ezeket példának írtam, hogy jó szögből nézem-e már a dolgokat, most ezeket találtam olyan áron amit ki akarok fizetni értük.

Halni egyáltalán nem halok csak a darkness visz néha el, minden elemrezim 75ön vagy felette van, hp 4k felett. t6 a legmagasabb map amin voltam, nem a rohanós típus vagyok.
Amíg még ott tartasz, hogy ilvl84 alatti cuccot is felszedsz és számon tartod, hogy mennyi chaosod van, addig érdektelen, hogy 10-15%-kal gyorsabban rohan-e a WB.

Ezt jó tudni, így egyelőre ignore az ASnek. Mellesleg a sárgákat egyre kevésbé veszem fel (pedig már szigorúra van állítva a filter), ugyanis nem tudom mi a jó és mi a rossz, így érzésre néha fel-fel rakok 1-1et 1cért, aztán vagy elviszik vagy nem. A többi meg megy vendornak. Bár az övet azt pl. pont találtam.

A buildet viszont akkor nem tudom, hogy módosítsam-e. Dave ugye azt írja, hogy menjek bone helmetre (arra próbáltam, de olyan áron, amit ki akartam fizetni, nem találtam olyat amin van shock+rezi+life)
Jó gondolat az, hogy a lenti cseréket megcsinálom és utána megnézem, hogy a csere után hogyan alakulna, ha átcseréném az Harmelin által írottakra?

Discordra pedig hiába megyek fel, amikor én játszok a gyerek már alszik, így beszélni nem tudok.

A flaskokat beraktam amiket használok, tegnap csak mapoztam.

Nade akkor teendők:
1. Kesztű lecserélése, 4gemesre, hogy menjen a flame dash (is)
2. Add cold to spells jewel beszerzése, hogy fagyasszon az arc.
3. Fegyó(k) cserélése, hogy legyen rajta add lightning to spells.
4. Clear mind beszerzése.
5. Socketes gyűrűm lecserélése essence wormre, light rez megy kesztyűre, mana regen megy clear mindra, chaos rezt bukom, life visszajön kesztyűn.

Jól gondolkodtam?

köszönöm még1x a segítő szándékot!
mod: most látom sikerült jó kis tldr-t írnom :DDD

[ Szerkesztve ]

(#16769) simondr válasza kristof123 (#16767) üzenetére


simondr
senior tag

pofás build, előző ligákban több streamer is épített pont ugyanilyen resolute technique-es ele hitet, még a fát is épp így rakták. Az itemekből látszik hogy van némi currency ráköltve.
Magam részéről semmiképp se használnék resolute-ot, hisz így elbuksz 40% more damaget, és ahogy Rolival szoktuk beszélni damageből sosem elég :DDD

tomazin

A POE összetettsége miatt a kezdő játékosok első (néhány) buildje általában ilyen felemásra sikerül, még ha igyekeznek egy-egy leírást követni akkor is, így ne vedd ezt a te hibádnak.
Amit bemásoltál kesztyü az egész tetszetős, ha nem drága akkor simán megéri.
Fegyvert illetően én továbbra is wand vagy scepter párti vagyok, dagger implicitnek nem sok hasznát veszed.
Ha pedig a minionos pontokat a fán hagyod, akkor érdemes Bone helmetet beszerezni a 40% increased damage miatt.

(#16770) tomazin


tomazin
veterán

Ha esetleg játszik most valaki megveszi nekem a kesztyűt, hogy már azzal ne kelljen majd bajlódnom? Este odaadom az árát (20c).
Írjon privit pls és küldöm a linket.

(#16771) kristof123 válasza simondr (#16769) üzenetére


kristof123
őstag

POB több dps-t ír, de 79% chance to hit-em lesz, ami nem túl előnyös és nem igazán tudsz mire accuracy-t szerezni, ahhoz valami mást kell beáldozni. Ráadásul fölöslegesen lenne nagy befektetés. 3 pontért inkább a Celestial Judgement pontot kirakom és az még plusz dps.

Deadeye-ból lehetne jóval több dps-t kicsikarni (azzal indult az ele hit ebben a ligában, de váltottam), de 16-os map-on még így is, hogy van 8k life-om az egyik szindikátus tag úgy gondolja, hogy ez még kevés és egy hitel szépen. : D

(#16772) simondr válasza kristof123 (#16771) üzenetére


simondr
senior tag

abyss jeweleken és a tegezen lehetne accuracy, és akkor akár 85-88% chance to hited is lehetne, legalábbis nekem a régebbi crites ele hittel 88% összejött.

de 16-os map-on még így is, hogy van 8k life-om az egyik szindikátus tag úgy gondolja, hogy ez még kevés és egy hitel szépen.

Ahogy néztem phys damage mitigationöd és chaos resisted sem nagyon van, így a 8k hp sajna "egy hitelhető"

[ Szerkesztve ]

(#16773) BoneDragon


BoneDragon
veterán

Esett egy majdnem tökéletes Cospri's Malice, ami 5exért elment. Nem hittem volna, hogy templeból bármi értékes is eshet, nekem az a liga teljesen kimaradt. Végre valami normális loot... :B

(#16774) gdevil


gdevil
aktív tag

Kezdőknek (magamat is beleértve :) ) ajánlom Crittias magyar nyelvű videóit.
Szerintem nagyon hasznosak.

[link]

(#16775) Nordic válasza gdevil (#16774) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Kivéve, hogy annyi ökörséget össze tud hordani, hogy sokszor sírva fakadok tőle. Nem mondom hogy rossz játékos, de bőven vannak hiányosságai.

(#16776) kristof123 válasza Nordic (#16775) üzenetére


kristof123
őstag

Azt hittem ezzel egyedül vagyok. : D
+1

(#16777) tibee77


tibee77
őstag

Az ugy nem kicsit durva. 😳

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#16778) BoneDragon válasza tibee77 (#16777) üzenetére


BoneDragon
veterán

Ilyenkor mindig eszembe jut mekkora béna vagyok ebben a játékban.

(#16779) San398 válasza tibee77 (#16777) üzenetére


San398
őstag

Phase run Arakali's fang summoner, ebben minden benne van. Apókok ölnek a phase run miatt nem látnak a mobok. Amúgy tényleg durva és ki is fogom próbálni még ebben a ligában :D

-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!

(#16780) tibee77 válasza BoneDragon (#16778) üzenetére


tibee77
őstag

San mar leirta a lenyeget, ez nem benasag kerdese.az uj arakali dagger op lett, a phase runt meg sztem nem igy akartak csinalni ggg-ek.ez tul op, szerintem msjd javitjak.

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#16781) sirdond válasza BoneDragon (#16778) üzenetére


sirdond
őstag

az über elder egy mechanikus harc, meg kell tanulni mikor mi jön, mit kell csinálni (meg persze egy megfelelő build). én is nemrég csináltam meg először, pedig csak egy "fákin kezsuel" vagyok :)
megnézel egy videó-t, hogy mikre kell figyelni, aztán meg megpróbálod, nekem a 3. set-tel sikerült először kinyírni, igaz nálam extra nehezítés, hogy linux-on játszok és amikor sok esemény történik egyszerre (pl incursion portal enter, syndicate-nél ha sokan vannak, meg az über elder fight, stb...) akkora lag-spike van, hogy másodpercekig csak nézek. ezért az über elder fight úgy indul nálam, hogy bemegyek a portal-ba, "Exile do something", elindul a harc én meg már csak a "Resurrect in town" feliratot látom. :DDD (többek közt ezért nem is HC-zok)

egyébként minél többször csinálja az ember annál könnyebb lesz tényleg, tudod, hogy mit kell figyelni, nem vonja el a figyelmed a sok vizuális effekt, mi után mi következik, mit hogyan kell lereagálni.

szerk: a build-hez meg annyit,hogy ez így ebben a formában biztos nerfelve lesz szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#16782) BoneDragon válasza sirdond (#16781) üzenetére


BoneDragon
veterán

Itt nem az elderen van a hangsúly. :D

(#16783) sirdond válasza BoneDragon (#16782) üzenetére


sirdond
őstag

ja bocs, azt hittem arra gondolsz.
egyébként a poe többi részére is érvényes, minél többet játszol, annál jobban meg majd minden (gameplay, farmolás, trade, stb...)

(#16784) tomazin válasza sirdond (#16781) üzenetére


tomazin
veterán

linuxon vm-ben windowst emulálva játszol?

(#16785) TrollBalint válasza sirdond (#16781) üzenetére


TrollBalint
addikt

Mostanában nálam is vannak ilyen spike-ok, amit furcsálok, mert néhány hete még nem volt. Nem vagyok benne biztos, hogy a liga eleje óta van-e esetleg, de ennyire durván, mint most, biztos, hogy nem volt. Szóval nem biztos, hogy (csak) a Linux tehet róla.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#16786) sirdond válasza tomazin (#16784) üzenetére


sirdond
őstag

nem, most éppen wine+dxvk, mert 2018-ban a dxvk brutál sokat fejlődött. előtte qemu + pci passthrough volt.
egyébként több, mint valószínű, hogy a lagspike-ok a jelenlegi wine verzió + oprendszer párosítás miatt van, de még nem vettem rá magam, hogy leforgassam az új verziót, hogy mennyivel jobb.

TrollBalint: nem, vannak szerver oldali lag-ok is, azt én is észrevettem, hogy bizonyos napokon rosszabb (pl hétfő, vagy kedd volt ilyen) valamikor meg jobb. de amikről én beszélek az kliens oldali egyértelműen, ha látnád, akkor te is értenéd.

[ Szerkesztve ]

(#16787) LittleBoss67


LittleBoss67
aktív tag

A craft asztalon van flaska lehetőség is, viszont nálam semmit nem ajánl fel.
Kínomban lementem a porondmesterhez és ott rakattam egy akármilyen flaskára egy akármilyen tulajdonságot. De ezt csak ott tudom megtenni és mindig harcolni kell érte. A többi mester lehetőségei az asztalról válszthatók.
Itt viszont olyan természetességgel írjátok, hogy trans, alt, aug. használatával "előkészíted", majd a mesterrel meg a kívánt egyéb tulajdonságot "rárakod".
Mi ez a rárakod? Eddig is magam variáltam a flaskáimat. Miért kell és hogyan a mester, amitől jobb lesz?

(#16788) KubanitoS válasza LittleBoss67 (#16787) üzenetére


KubanitoS
veterán

A mester pontosan azt rakja rá, amit kiválasztasz. Nem lutri, hanem célzott kraftolás.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#16789) Har_melin válasza LittleBoss67 (#16787) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Nem "kell" Einhar receptjeit használni, csak általában egyszerűbb.

Fehér flaskára garantáltan az általad kiválasztott suffixot adja, erre egy aug orbbal rárakhatsz egy prefixet. Lehet, hogy nem lesz jó, de mivel a flaskákhoz szükséges beastek szinte minden einhar találkozásból meglesznek, lehet többször próbálkozni, egy aug bánja. Még jobb, ha véletlenül esik egy jó prefixű kék flaska, arra szintén garantált lesz a suffix.

Ha magad csinálod, akkor alteration spam, ami lehet, hogy rögtön bejön, lehet, hogy elversz rá 8-10 chaosnyi alt-ot.

A harchoz meg annyit, hogy egyrészt a flaskás receptekhez csak sárga beastek jönnek, másrészt ha rákattintasz a négy környező beast ikonra, akkor választhatsz a ketrecekben lévő, alacsonyabb szintűekből is. A suffix szempontjából mindegy, nincs numerikus értéke, amit befolyásolna.

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#16790) TrollBalint


TrollBalint
addikt

Tegnap partyba mapoztunk egy haverral, Ő nyitotta a portált, de hiába volt free for all-ra állítva a loot a mapokat nem tudtam felvenni. Ez bug, vagy van valami magyarázata?

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#16791) tomazin


tomazin
veterán

Néztem most egy streamet és jól látom, hogy kb spammeli a flaskákat az ember (Blade Flurry Elementalist)
vagy kellene találnom benne valami rendszert is? odaugrik valahová, össze poti benyom, megy tovább. mert én jelenleg kb. csak akkro nyúlok a flaskokhoz ha gáz van, vagy 1-2 spéci alkalom (syndicate akkor megy a chaos flask, nem olvad az ellen eléggé akkor sulphur, de ennyi)

[ Szerkesztve ]

(#16792) tomazin válasza tomazin (#16791) üzenetére


tomazin
veterán

Illetve koszonom a javaslatokat, szepet nott a dpsem.

(#16793) KubanitoS válasza tomazin (#16791) üzenetére


KubanitoS
veterán

Lehet csak olyan magas szinten tolja, hogy folyamatosan "gáz van". Azért vannak ám nagyon jó flaskok, amelyek durván megkönnyítik a takarítást. Ezeknek gyakorlatilag 100% lehet az uptime, ha közben folyamatos az aprítás,így elengedhetetlen a használatuk.

Két lehetőség van sztem:

1. Használod a flaskot folyamatosan --> nagyobb lesz a sebzés pl -->ölöd a szörnyeket --> ezzel újratöltöd a flaskot --> restart

2. Nem használod a flaskot --> nem lesz nagyobb a sebzés --> kevésbé ölöd a szörnyeket + lehet meg is fekszel közben--> a flask csak a helyet foglalja.

[ Szerkesztve ]

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#16794) tibee77 válasza tomazin (#16791) üzenetére


tibee77
őstag

Ez teljesen normalis.poe-ben a flaskak nagyon fontosak, nem ugy mint a diabloban.ezert vannak olyan flaskak peldaul amik jo sokba kerülnek.

Trollbalint: ez is teljesen normalis.a map-ek annak esnek aki nyitotta.kiveve a unique-ok, az barkinek.

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#16795) Har_melin válasza tomazin (#16791) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

szerintem ez játékstílus függvénye is. A life flaska kivételével (ami elvileg mentőövnek van) a többi vagy dmg-et növel, vagy a folyamatos védelmet szolgálja. Beállni egy egy-két-há-négy ritmusra, amit egy automatikusan tart nyilván sokkal egyszerűbb, mint menet közben keresgélni, hogy melyik gombra linkeltem az adott flaskát.

mivel elég gyorsan halad, mire lefut a hatásuk már fel is töltődtek legalább egy kisütésnyit. Ezzel a módszerrel legfeljebb fölöslegesen használja őket, de nem kerül olyan helyzetbe, hogy ne legyenek aktívak, amikor éppen szükség lenne rájuk.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#16796) gdevil


gdevil
aktív tag

Kérem ,aki pro a Neversink féle filterben, az segítsen abban ,hogy hogy a túróban tudom beállítani, hogy ne mutasson piros "beam"-mel minden lvl65 feletti itemet...
Egyszerűen nem tudom beállítani,nézegettem már a customize beállításokban, de már az agyamra megy :W

[ Szerkesztve ]

(#16797) BoneDragon válasza gdevil (#16796) üzenetére


BoneDragon
veterán

:DDD Célbavett egy csillagromboló. :C

(#16798) tomazin válasza gdevil (#16796) üzenetére


tomazin
veterán

ezt gondolom Te konfigoltad így, nem?
én annyit csináltam, hogy felmentem, strictness, jobb oldalt details és megnézed melyik tetszik neked. kiválasztod (én alsóbb mapokon most a stricttel tolom, egyedül a scroll of wisdomokat szedem fel néha alttal), aztán ha még akarsz valamit mókolni akkor advanced és ott tudod állítgatni.
ha kész akkor download.

(#16799) TrollBalint válasza gdevil (#16796) üzenetére


TrollBalint
addikt

itt tudod customizálni: https://www.filterblade.xyz/
Kiválasztod, hogy neversink, meg hogy stictness stb., majd legörgetsz, és amit meg akarsz változtatni (jelen esetben a unique-kat) arra a jelölésre ctrl + clik és a navigált oldalon az egyes helyeken tudod letiltani. (Egy sokágú csillag benne egy kör. Ez a jele a beamnek, rányomsz, és utána tudod kivenni a pipát az active-ból és akkor nem lesz beam) Hogy a .filter file-ban hogy van ez benne azt (még) nem tudom :) de ott is valamit törölni kell, gyanítom beam néven lesz. :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#16800) simondr válasza BoneDragon (#16797) üzenetére


simondr
senior tag

:DDD :DDD :C :C

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.