Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:27

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17751) TrollBalint válasza LittleBoss67 (#17748) üzenetére


TrollBalint
addikt

Ha jól emlékszem Alva és Niko az elsők, akikkel lehet találkozni, Jun-nal csak az Act 9-ben ill. onnantól kezdve. Hol tartasz?

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#17752) Har_melin válasza LittleBoss67 (#17748) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Láthatóan már az alapjáték után megy vissza a Quarry-ra, és annak a layoutja legalább kétféle lehet.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#17753) LittleBoss67 válasza TrollBalint (#17751) üzenetére


LittleBoss67
aktív tag

1-3 szintű térképek magasabb szintűek hiányában. De ezekből kb 40 db-ot.
Állj! Konzolon van egyáltalán Jun?

[ Szerkesztve ]

(#17754) Har_melin válasza LittleBoss67 (#17753) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

kell legyen, tudtommal nincs külön konzolos mester változat. De ha már mapon vagy, akkor a napi küldetésekben is be kell adja ugyanúgy, ahogy Alvat vagy Nicot.

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#17755) TrollBalint


TrollBalint
addikt

Konzolon már elindult az új liga? Mert ha nem, akkor Jun még nem Master tudtommal.

LittleBoss67: A map szintje egyébként mindegy a Masterek szempontjából. Bár most talán kicsit intelligensebb az Atlas Objectives. Az előző ligában nekem olyan mapra is dobta, amit még nem is láttam az Atlason, legalább 2-3 map-nyira voltam tőle. Most olyanokra rakja, aminek legalább a szomszédját már megcsináltam :)

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#17756) LittleBoss67


LittleBoss67
aktív tag

Csak Niko Alva Zana Einhar van térképen. Jun sehol.

(#17757) Har_melin válasza TrollBalint (#17755) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

persze, jogos, Jun majd csak akkor lesz, ha kijön a 3.6 konzolos változata

Védd a fákat - egyél hódot!

(#17758) LittleBoss67 válasza Har_melin (#17757) üzenetére


LittleBoss67
aktív tag

De xbox esetében ez a 3.6.1 Hétfőn kezdődött este 11 körül a liga.

[ Szerkesztve ]

(#17759) LittleBoss67


LittleBoss67
aktív tag

Valaki a liga indulásakor hiányolta a bench-ről Jun craftjait, amire azt a választ kapta, hogy majd csak a következő javításkor adják hozzá a játékhoz.
A 3.6.1 az nem valami féle javítás? Bár most meg a keresés lehetősége is eltűnt, amit állítólag holnap? javítanak, de Jun hiányáról nem találtam semmit.
Mondjuk fordító fordít úgy ahogy.

(#17760) TrollBalint válasza LittleBoss67 (#17759) üzenetére


TrollBalint
addikt

Ez milyen konzol egyébként? Ha belinkeled ezt a hírt megnézem, mit írnak, de én csak a Playstation 4-ről találtam most hirtelen infókat, hogy az 26-n kezdődik.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#17761) TrollBalint válasza LittleBoss67 (#17759) üzenetére


TrollBalint
addikt

Közben leesett, hogy írtad, hogy XBOX :B
Utánanéztem, én ezt a hírt találtam, ebben azt írják, hogy a Betrayal (az ugye Jun) expansion-nek memória problémái vannak, ezért jelenleg le van tiltva.
Illetve annyi különbség lesz majd - ha újra hozzáférhető lesz -, hogy ha valahol találkozol Jun-nal, akkor nem 3, hanem csak 1 találkozás lesz, viszont az háromszoros jutalommal.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#17762) Har_melin válasza LittleBoss67 (#17759) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Jun craftjairól egészen pontosan ez volt a syndicate migrálásáról szóló hírben:

"Your unveiled mods will be carried over to Standard but you'll need to wait until you see Jun again before you can access them."

Vagyis Standard-en akkor lesznek hozzáférhetők újra a modjai, ha már legalább egyszer összefutsz vele. Az új ligában minden mod mindig nulláról indul, újra fel kell fedezni, be kell szerezni őket. Azt nem tudom, hogy ha xboxon már mapon vagy, akkor miért nem adta be eddig junt, elvileg a többi masterrel azonos módon napi küldetésként meg kellene jelenjen az atlaszon. De lehet, hogy ha az A9-ben nem beszéltél vele, akkor most nem jelenik meg - lehet, hogy végig kellene futni még egyszer az A9 pályáit. Akkor ez a rész egyelőre inaktív, standardon viszont elvben mennie kéne, hiszen ott nem ütközik mással és a full liga korábban futott memória probléma nélkül.

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#17763) TrollBalint válasza Har_melin (#17762) üzenetére


TrollBalint
addikt

"Akkor ez a rész egyelőre inaktív, standardon viszont elvben mennie kéne, hiszen ott nem ütközik mással és a full liga korábban futott memória probléma nélkül."

Én simán el tudom képzelni, hogy csak egybe tudják ki- / bekapcsolni, vagy pedig olyan változások voltak benne, amik kihatnak a standarden is erre. Illetve gondolom nem véletlen, hogy csak 1 encounter lesz maponként a 3 helyett. Mindenesetre ez szívás, mert egy csomó craftot onnan lehet beszerezni.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#17764) sirdond


sirdond
őstag

"I'm not in New Zealand currently to talk directly to the team in person, but there is a discussion about this going on and I wouldn't be surprised to see a tweak to map drops in the immediate future.

One ongoing issue that we will need to solve is that each league has varying mechanics that drop maps, and combined with the (often changing over time) base map drop rate, can occasionally cause leagues where they're slightly too common or slightly too rare. Both outcomes are bad for player experience because map drops are quite a sensitive equilibrium. While our pre-launch simulations can take into account the base map drop rate, we certainly need to put some work into more accurately factoring in the league-specific sources of maps so that there isn't a noticeable difference in the difficulty of sustaining maps from one league to the next."
Chris Wilson hozzászólása azzal kapcsolatban, hogy már a sokadik post jelent meg arról, hogy map drop nerfelve lett ebben a ligában.

a lényeg: elképzelhető, hogy lesz egy kicsit javítva a map dropon a nagyon közeli jövőben.

[ Szerkesztve ]

(#17765) TrollBalint


TrollBalint
addikt

Valaki kérdezte korábban, hogy SSF-ben, hogy lehet annyi mapjuk az embereknek. Egy tipp (ill. felfedezés, amit én eddig nem tapasztaltam), hogy ha Zana megjelenik a mapon Atlason, akkor frissül a map kínálata, egy nap akár többször is.

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#17766) Peace


Peace
nagyúr

Champion-nél a Fortitude azt jelenti, hogy állandóan rajta van onnantól a Fortify? Próbálom a planner-ben összeállítani a Champion-t, hogy merre is kéne fejlesztgetni. Aztán láttam párnál, hogy plusszokat ad Fortify alatt. Kétkezesnél is agyalok, hogy axe, sword vagy maces.... :F

(#17767) brunnehilde


brunnehilde
senior tag

Nem csak a map dropot érzem gyengébbnek (lényegesen), nekem például a sextantoknál is nonstop olyanokat dob, aminek semmi haszna profit szempontjából. Onslaugh, movement speed, stationary damage stb. Egyetlen egy alkalomra emlékszem, hogy pl. egy master jelen volt, pedig nem kevés mapot csináltam végig. Aztán pörgesd addig, mig valami hasznosat nem kapsz, és rámegy a raktárad. :)) Standardon játszom, tetszik a Betrayal, meg úgy az egész játékot imádom, de az ilyenek el tudják venni az ember kedvét.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#17768) forguet


forguet
senior tag

Igen, perma fortify...jo cucc.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#17769) BoneDragon


BoneDragon
veterán

Na most untam meg a Steamet, hogy 1.8MB updatet 40 percig frissit. Megy a kukába az egész, úgyis már csak emiatt használtam. Nem is értem eddig miért nem telepitettem a saját kliensét a játéknak... :W

(#17770) forguet válasza Pszicho (#17747) üzenetére


forguet
senior tag

Azt erdemes megfontolni h milyen vedelmi mechanizmust akarsz.
A csokkeno hozadek elve alapjan a legkisebb befektetessel a legjobb eredmenyt ugy erheti el az ember ha minel tobb mechamizmust tart fent kis inveszticioval...kis armor, evasion, block, dodge...
A problemam az osszes nem armor alapu vedelemmel h HA atcsuszik egy boss critje akkor az faj - es hiaba invesztaltal vedelembe ugyanugy beeshet egy onehit...
Uh en most egy full armor buildet probalok hatha ez jobban bejon...nezd meg a hank the tank videot talan erdekes neked is.
Meg mindig korai velemenyt formalnom (lv66) de eddig biztato amit latok bar felek h a dps keves lesz endgamere (bar egyertelmu h a tankinessert be kell aldozni nemi dps t)

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#17771) bazsi83vp válasza BoneDragon (#17769) üzenetére


bazsi83vp
senior tag

Na igen, nem véletlen javasoltam ~250 hozzászólással ezelőtt másnak is. Felüdülés a steam után a saját kliens. Az SSD-re se ír annyit feleslegesen a másfajta, gyorsabb metódus miatt.

(#17772) sirdond válasza forguet (#17770) üzenetére


sirdond
őstag

nekem volt hank the tank, early game-ben tényleg nagyon jó, de egy idő után bizony kevés. ha jól emlékszem úgy T8-9-10 mapok környékén már szenvedés az ócska dps miatt.

(#17773) Mirman válasza sirdond (#17772) üzenetére


Mirman
őstag

Én most LiftingNerdBro champion Warchief Totem buildjet csinálom (sokadszorra ) Uber Lab farmra és Boss killernek . A túlélése szerintem baromi jó , 5k life-nál majdnem 500at regenel , perma fortify , sok armour , basalt flask és ráadásnak a totemek tauntolnak. Imádom . :D

DPS egyelőre elég T9-10 így biztosan 5linkel aztán később starforge és 6 linkel minden mehet.

(#17774) Har_melin válasza forguet (#17770) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Az armornak a legrosszabb az endgame skálázódása, szóval ezzel szerintem rossz úton jársz.

Egyrészt csak a phys sebzést csökkenti, az összes ele és DoT sebzést bekapod. Másrészt az armor soha nem csökkenthet többet, mint az armor érték 1/10-ét. Ha azért akarod használni, mert egy boss pdmg-e egyből leviszi az 5k életedet, ahhoz 50k armor kellene - reménytelen. Az armor pont hogy nem a peak dmg ellen jó, hanem a sok apró sebzésre, mint egy porcupine csapat.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#17775) sirdond válasza Har_melin (#17774) üzenetére


sirdond
őstag

igazából az a build nem csak az armor-ra épül, hanem a védelmi rétegek minél jobb kihasználására, csak ebben az armor a fő védelmi mechanizmus. alapvetően jól kitalált build, inkább az a baja,hogy a legtöbb melee skill szar jelenleg és az ichimonji (ha még mindig az a fő weapon) nem elég jó endgame-ben.

@Mirman: olyanom is volt :) de az még nagyon régen, évekkel ezelőtt talán. azóta meg már sok minden változott, úgyhogy nem releváns a tapasztalatom, valószínűleg.

[ Szerkesztve ]

(#17776) Har_melin válasza forguet (#17770) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

A Hank the Tank build éppen, hogy nem armor based - az armor csak a legeslegutolsó védelmi vonala. Eleve eredetileg lab farmernek készült, azért is gyenge a sebzése magasabb szinten - über Izarot kellett biztonsággal levernie, nem über Eldert. A védelmében pedig azért hagyatkozik az armorra, mert előtte már vagy hat különböző módon csökkentette a bejövő sebzéseket (crit debuff, phys convert, extra max resist, extra EC, megnövelt Fortify érték, Blind). Pont, hogy kimaxol egy csomó védelmi opciót, nem pedig csipeget mindenből egy keveset.

szerk: na közben sirdond is leírta a lényeget.

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#17777) la_cc válasza bazsi83vp (#17771) üzenetére


la_cc
addikt

Sokan használjuk a steam-est mindenféle probléma nélkül. :)

(#17775) sirdond

"igazából az a build nem csak az armor-ra épül, hanem a védelmi rétegek minél jobb kihasználására"

Kb. az összes legit build ezt csinálja. :))

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#17778) BoneDragon válasza la_cc (#17777) üzenetére


BoneDragon
veterán

És? Attól még sz*r az update része, miért kell újrairni az egész játékot pár megáért? Mindennel ezt csinálja. Játszani szeretnék nem órákat várni. Egy ideje mellőzöm a steamet, főleg mióta megvan a PS4. Menekülök. :D

[ Szerkesztve ]

(#17779) Har_melin válasza Mirman (#17773) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

szerintem nagyjából elég lesz magasabb szinten is, mert egyrészt jött egy phys aura, jöttek a phys bannerek, a multiple totem support, tehát a korábbi outputhoz képest biztosan nő a sebzése.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#17780) Har_melin válasza la_cc (#17777) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

a steam frissítési metódusa egyrészt lassú, másrészt hardver igényes, főleg amióta gyakorlatilag elvárás az SSD a sima futáshoz. Ettől még a játék utána persze gond nélkül használható.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#17781) bazsi83vp válasza la_cc (#17777) üzenetére


bazsi83vp
senior tag

Nem is problémának neveztem. Az szimplán tény, hogy szerencsétlen egy módszer az, hogy a content.ggpk fájlt mindig teljes egészében feleslegesen újraírta a lemezen, miközben a saját kliens töredék idő alatt végez a frissítéssel.. Nekem is Steamen indult a profilom egyébként, szóval van viszonyítási alap. :)

(#17782) forguet válasza sirdond (#17772) üzenetére


forguet
senior tag

Igen, ezt latom en is h mivel mar most is megvan a 6 link mar csak a jewelektol varhatok jelentosebb dmg buffot... az meg keves lesz.
Eddig nem volt olyan karakterem aminel hangsulyos volt az armor element uh komoly remenyekkel vagtam neki...meglatjuk mikor fogy el.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#17783) forguet válasza forguet (#17782) üzenetére


forguet
senior tag

Es amikor ez bekovetkezik akkor nekem sztem ennyi is ez a liga. Valahogy most annyira nem huzott be mint az elozo.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#17784) sirdond válasza forguet (#17783) üzenetére


sirdond
őstag

Pont akartam írni én is, hogy asszem most lett elegem a Memory nexus faszságaiból meg a ligából :D

Pedig csináltam pár map-ot a napi quest-ekre és érezhetően jobb lett a drop rate, meg a karakter, amit sikerült összeraknom az is marhára tetszik, sokkal jobban,mint korábban bármilyen league starter. Még úgy is,hogy csak tök alap cuccokban van.

(#17785) sith7


sith7
nagyúr

Hosszú kihagyás után lvl 7 -es szintű karakteremet tovább folytatom, ezt a build - et néztem ki. [link]

Első karakternek jó lesz ? :F

(#17786) rumkola válasza sith7 (#17785) üzenetére


rumkola
veterán

nekem játszhatatlanul lassú volt a leveling, még 50-es szint előtt dobtam
persze ha kitartó vagy és elviszed fullosig, akkor nagyon menő lehet :)

[ Szerkesztve ]

(#17787) sith7 válasza rumkola (#17786) üzenetére


sith7
nagyúr

szuper ... akkor jót választottam :o

(#17788) Rizseslescó válasza sith7 (#17785) üzenetére


Rizseslescó
aktív tag

Én ED contagion Trickstert indítottam, nagyon faca kari, sima liba volt minden, az első nap esett egy ex aztán meglett a tabula is, de passzolom én is ezt a ligát, ha gondolod próbáld ki nem fogsz csalódni, teszel mellé wither totemet, allelopathy kesztyű és brutál lesz kezdésnek a blighttal...

(#17789) TrollBalint


TrollBalint
addikt

Az új (1.8-as méretű :) ) patch óta másnál is jobban esnek a mapok, vagy csak szerencsém volt éppen? Tegnap délután elég jól dobálta, legalábbis mennyiségileg.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#17790) sith7 válasza Rizseslescó (#17788) üzenetére


sith7
nagyúr

aha ... oké .. este teszek emellé egy fordító programot, belépek a játékba, és megnézem miről van szó :B
ez az első karakterem ebben a játékban, nem liga, csak sima karakter ... egyelőre fogalmam sincs miről beszélsz :D

(#17791) Rizseslescó válasza sith7 (#17790) üzenetére


Rizseslescó
aktív tag

Szia bocsánat, itt egy link itt sok minden le van írva. Sok sikert hozzá:

https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1625254
A lényeg,hogy eltolod a Contagion skillt és rálősz egy essence drain skillt, az egymás mellett álló mobok megdöglenek, mert terjed, mint a pestis..

[ Szerkesztve ]

(#17792) SQX_Barto válasza TrollBalint (#17789) üzenetére


SQX_Barto
addikt

Reggel most toltam egy t6-os mapet (Primordial) és 6 map esett rajta. Előtte szerintem ha 3-4 mapon együttvéve esett annyi...

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#17793) sith7 válasza Rizseslescó (#17791) üzenetére


sith7
nagyúr

köszi, este ránézek :R

(#17794) Genji


Genji
őstag

Nekem is nem ritkán 6-8 map esik 20%qty rare mapokon újabban. Nagyon feltolták a droprate-et. :)

[ Szerkesztve ]

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#17795) Har_melin válasza sith7 (#17790) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

A summoner buildek mostanában eléggé elhanyagoltak, kevés buffot kaptak. Ha mindenképpen olyant keresel, ahol nem neked kell rohangálnod az ellenfelek után (akár ranged, akár melée módban), hanem egy kis távolságot tudsz tartani akkor inkább egy totemes vagy egy trapper buildet ajánlanék.

Totemből a lejjebb már említett warchief totem, trapperből korábban nagyon erős volt és még mindig jó a Lightning trap, illetve most erős buffot kapott az Ice trap. Ez utóbbi ráadásul eleve lassítja az ellenfeleket a chill/freeze effekttel, kezdőnek nem hátrány. A clearspeed első buildnél érdektelen, sokkal több időt el fogsz tölteni az ismerkedéssel, mint amennyit a buildek közti sebesség számít.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#17796) sith7 válasza Har_melin (#17795) üzenetére


sith7
nagyúr

Na ... zavarj össze Te is még jobban :DD

Most döntse el az ember, mit csináljon :F

Azért akartam summonert, mert a D2 - ben is szerettem, és sajnáltam, hogy a D3 - ban nem igazán tudták megoldani úgy, ahogy a 2 - ben volt.

Amúgy belenéztem a fenti build - be, hát nem nagyon menne, mert ahogy néztem teljesen más irányba vannak pakolva a skill pontok, visszafejteni, meg csak 2 pontom van ... ha jól emlékszem :F

Más
Pillanatok alatt megtellik az öv, most már csak a kékeket, sárgákat szedem fel, de így is sok a földön marad
érdemes mindent felszedni, és eladni, vagy haladjak, aztán majd lesznek jobb cuccok stb. ?

(#17797) Genji válasza sith7 (#17796) üzenetére


Genji
őstag

Jezus, dehogy. Ne vegyél fel minden szemetet. :) Haladj, csak orbokat szedd, abból is csak a jobbakat. Map filter ajánlott. Később lehet rare-eket szedni chaos receptre, de azt is csak ideig óráig.

Act10-ig csak át kell rohanni mindenen, minél később tartasz annál jobb cuccok esnek.

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#17798) sith7 válasza Genji (#17797) üzenetére


sith7
nagyúr

köszi, Act1 elején vagyok, most öltem meg Brutus - t, meg ott a börtönben próbáltam bemenni egy zöld ajtón túli részbe, de nem tudtam, a csapdákon átjutni, állandóan felnyársaltak a karók.

Mi az a map filter ? :F

(#17799) TrollBalint válasza sith7 (#17798) üzenetére


TrollBalint
addikt

Igazából itemfilter, de itt van róla egy kis leírás: itemfilter Az oldal alján ráaádásul van egy kis összesítő táblázat, hogy melyik fajta filtert mihez ajánlják / nem ajánlják.
A lényege ezeknek, hogy a földre eső lootot szűri meg (mármint csak a láthatóságot). Az érdekteleneket elrejti, az értékesebbeket pedig mutatja, különböző formákban. (Akár külön hangot is lehet beállítani)

Én Neversink filterét használom, abból is a semi-strict, vagy strict verziót (az előbbi némileg több cuccot mutat, a játék elején jól jön, de később már átváltok a strict-re). Itt lehet letölteni: FilterBlade
alul a filter overview-nál lehet szerkeszteni, átállítani, ha valamit még is máshogy szeretnél

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#17800) brunnehilde


brunnehilde
senior tag

100-as szint eléréséhez valami jó tanács? :) Van olyan cucc, skill gem, akármi, amivel jobban jön az xp? Mondjuk a leghasznosabb valószinűleg az lenne, ha nem lennék figyelmetlen, és nem futnék bele állandóan hülye mapokba elem reflection-el :W

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.