Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz deathtania #14946 üzenetére
A kábel jó? Mozgasd meg. A hiba megismétlődött?
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
deathtania
senior tag
-
Gercsa
senior tag
válasz deathtania #14952 üzenetére
Sziasztok, lehet hogy hülye kérdés, de nincs arra egy egyszerű kis program, hogy wifi hálózaton fájlokat mozgassunk két gép közt?
Nekem konkrétan egy XP-s asztali, meg egy Win7-es noti közt sehogy sem sikerül, se routeren keresztül, se ad-hoc kapcsolatban.
kicsit bosszant ez már engem, hogy a telefonom egy 100kb-os programmal tudja ezt, úgy hogy egy 3 éves gyerek is tudja használni, több gigás oprendszereknél meg ennyire nyögvenyelős.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
-
legenda
válasz Gercsa #14955 üzenetére
megfelelő engedélyek, megosztások és beállítások hiányában nincs az a program, ami képes lenne állományokat mozgatni két munkaállomás között! ez különösen igaz xp <-> vista/win 7 között!
amennyiben a feltételek adottak, úgy például total commander...stb!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
pojzon
tag
Azt sajna nem tudom, mert nem én csináltam. Akkor is lehet rossz a bekötés, ha amúgy van hálózat? Vagy a rossz bekötés eredménye a gyenge teljesítmény?
Mert az közben felötlött a dolog, hogy ugyan a kábelek bírják a gigabites tempót, de lehet-e probléma a fali csatlakozás, vagy esetleg másképp kell kötni a gigabites csatlakozásokat, mint a 100-sokat?
-
törölt tag
Üdv
Az lenne a problémám hogy adott 4 gép (2 asztali 2 laptop) abbol 3 az emeleten (2 laptop 1 asztali) a net úgyvan megolva h lent van a modem<--->Switch<--->Router(ami már fent van)<--->Fenti asztali,1.laptop,2.laptop
jah és még a switchbe be van dugva a lenti asztali gép is.
Nah és akkor azt szeretném megoldani hogy mind a négy gép lássa egymást és lehessen köztünk másolgatni.A fenti 3 gépet megtudtuk csinálni hogy hálózatban legyenek de a negyediket a lentit már nem tudjuk megcsinálni, esetleg az lehet a baj hogy a switchbe van bedugva? a net az megy mindenhol rendesen.esetleg a ruoterbe kell valamit állítani portot nyitva?
itt egy kép kábé hogy van megolva az összekötés:http://prohardver.hu/dl/upc/2011-07/04/334708_xxleljtcjccckxqn_nevtelen.png
várom az ötleketElőre is köszönöm!
-
krealon
veterán
-
krealon
veterán
-
törölt tag
ha meglenne törve net se lenne vagy igen?
nekem csak a fájlmegosztást kéne megoldani anélkül h bármit is mozgatnánk.
szóval szoftveresen ha lehet mert ha nem akk veszek egy utp kábelt és összekötöm a lenti gépet a fenti routerrel és marad nekem egy switch-em ami nem kell semmire de jobb lenne a szoftveres megoldás -
törölt tag
amúgy itt van egy jó oldal ahol le van írva hogy kell hálózatot csinálni gépek között.
magyarán szólva a fájlmegosztást megoldani. persze csak azoknak akik eddig nemtudták
(routerrel ajánlott,minden tűzfalat ajánlott kikapcsolni hogy ne az legyen a probléma majd utána vissza lehet kapcsolni)
:[link] -
pojzon
tag
válasz krealon #14962 üzenetére
Nos férfiasan be kell vallanom, nem volt semmi-féle bemérés, és nagy valsz villanyos húzta be a kábeleket, és a Digi szerelője készítette el a csatlakozók, illetve fali csatlakozók bekötését.
Persze lehet, hogy én gondolom rosszul, de kicsi a valószínűsége annak, hogy az összes kábelt megtörték volna, mert a lakásban van vagy 15 fali csatlakozás (mindegyiken 100Mbit megy csak) a biztonság kedvéért. Szal remélem, hogy valami dugó/csatlakozó elkötés van, mert az relatíve könnyen orvosolható lenne.
Csak ugye nem értek hozzá, hogy megcsináljam magam, így keresnem kell valakit, aki segítene benne (persze nem ingyen).
-
nolika
senior tag
Sziasztok!
Van egy hatalmas problémám.Pontosabban kettő
Adott 2 db EEEPC(Atom N270, 1gb ram), ami 100mbites etherneten van összekötve egy routeren keresztül. Az egyiken egy adatbázis folyik, a másik kliensgép. Pontosabban úgy van megtervezve, hogy az adatbázis fájlai az egyik gépen, míg a szoftver a másik gépen van(hálózati meghajtón keresztül vannak a fájlok megjelenítve a másik gépnek). Nos történik olykor hogy kiírja a kliensgép "a késleltetett írás nem sikerült stb...", ekkor az adatbázisban sorszám elírás és hibás adatok keletkeznek. Gondolataim szerint ez akkor azt jelenti , hogy az adatfolyam problémás a két gép között. de nem pingre jól reagál, közel 7mb/sec az adatátvitel. A szerver gép, amin az adatbázis van, ott az erőforrások(windows xp-ben állítható) a háttérszolgáltatásokra van állítva, de ez sem segít. A merevlemez nem töredezett...és egyre többször csinálja.
A router lehet még a ludas, bár szerintem ez kizárt, ez egy TP-link TL-WR340g.
Szóval erre nem tudom a választ! Ötletek?A másik: valahogy az internetet kizártam a szervergépről. Pingelni mindent tudok, a megosztás is működik. De valahogy nem megy az internet(mondanám hogy csak a DNS nem működik, de ez nem igaz, mert a router kezelőfelületét se érem el az meg ugye nem dns). Ha kikapcsolok minden védelmet, és frissítem a DNS/ARP listát(javításra nyomok a kapcsolaton), akkor se működik.
Min nézzek szét? Egyszerűen ötletem nincs, hogy mi legyen.Ja ha eddig nem volt egyértelmű, mindkét gépen WinXP Home fut.
üdv és köszi!
-
mezis
félisten
válasz nolika #14966 üzenetére
Üdv.!
Nem tudom, hogy vígasztal-e: Novell Netvare 3.12-es file szerverrel ez csak akkor fordult elő. amikor az ARCNET hálózat hibázott. Akkor is csak az index file-okkal lett gond. A 10 MBit-es koax ethernetre való átálláskor teljesen megszűnt a hiba. Illetve egy áramszünetnél keletkezett egy kisebb hiba. Az adatbázis kezelő szoftvert Clipper 5.1 nyelven írtam.....
mezis
-
addikt
válasz nolika #14966 üzenetére
Szia
Én a szerver gépen néznék szét. Valamiért bontja a session-t és nem tudja újra felépíteni.
Mondjuk lehet a hálózatot sem ártana átnézni. Egy 1000 db csomagból álló pingből mennyi veszik el. Lehet akkor kibukna a dolog.
Eddig ez a rendszer jól működött? Változott valami?
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
.: JuSzT :.
addikt
Sziasztok.
Elnézést az utána nem olvasásért, de viszonylag látatlanban kell kérdeznem. Kérem segítsetek.
Egy barátomnak kellene segítenem. Most lett új T csoport kábel net előfizetése. Ha minden igaz a szolgáltató egy saját logójával ellátott routert rakott be, az addigi linksys wrt54gl router helyett. Erről semmi konkrét tipust nem tudok, hogy mi az új.
A házban eddig ment a win és a linux hálózat is együtt az előző routerral a régi adsl nettel. A mostani helyzetben azonban csak a win rendszerrel ellátot gépek mennek. Az új router telepítésénél a T -s kolléga sem tudta megcsinálni hogy a linuxxal is menjen a rendszer. vagy csak nem akarta....
egy barátom, aki nálam jobban ért hozzá, elmondta hogy valami DHCP-re vagy ben kellene állítanom valamit.
Inkább nem szeretném teljesen használhatatlanná tenni a hálózatot, ezért kérdezem tőletek hogy hol kezdjek ennek neki, vagy ha nem ez akkor mi a megoldás a problémára.Nagyon köszönöm a segítséget.
-
zannor
tag
Köszönöm!
Lenne egy újabb kérdésem: Hogy lehetséges az, hogy egy adsl modem/router segítségével (TP-Link W8901GB) direktben (betárcsázás) tudok kapcsolódni az internethez, azonban a router beállításaival nem? Konkrétan végigcsináltam a quick setup-ot, beállítottam, hogy automatikusan csatlakozzon és végig legyen online, és utána újraindítottam, de úgy nem akar működni. Mi ilyen kor a megoldás?
-
mezis
félisten
válasz .: JuSzT :. #14969 üzenetére
Én a wrt54gl egyik LAN portjába vezetném a T-s routerből a kimenő UTP-t. Esetleg IP címet, DHCP tartományt kell módosítani a wrt-n.
Először azért leolvasnám a potos típusát a T-s kütyünek. Mert ahány routerHÁZ annyi kezelési utasítás....
mezis
-
1234512345
csendes tag
Sziasztok!
Koax kábeles internetem van és wifivel szeretném megosztani 1 másik gépre a netet, a routerhez lan kábelt kell csatlakoztatni.
Tudna valaki segíteni,hogy hogyan lehetne megoldani?
előre is köszönöm -
jerry311
nagyúr
válasz 1234512345 #14976 üzenetére
WTF?
Kicsit érthetőbben, pls.
A modemre csatlakoztatod a wifi router WAN portját. Beállítod és kész. Ha van valami vezetékes eszköz most otthon, akkor az a wifi router LAN portjaira megy majd.
-
pojzon
tag
válasz Claude Leon #14979 üzenetére
Vagy egyszerűen lusta volt rendesen megcsinálni, gondolván egyszerű júzer, úgy sem veszi észre.
Pedig még szerszám sem kellett hozzá, mert színkódos fésűs rápattintós volt az összes fali csatlakozó...
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Otthoni hálózatot szeretnék létrehozni két win7-es gép között swich segítségével.
Odáig jutottam, hogy megpróbáltam otthoni csoportot létrehozni, de a gép nem engedi. A következő hibaüzenettel dob ki:
"otthoni csoport csak otthoni hálózaton hozható létre, stb"
Nos, ez egy otthoni hálózat, direkt be is állítottam, ki is írja, hogy otthoni csoport létrehozásra kész.Valakinek valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz 3.Aragorn #14981 üzenetére
http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-vista/Setting-up-a-home-network
Az othoni halozat feltetelezi, hogy van internetkapcsolat, amit 1 router oszt meg.
[ Szerkesztve ]
-
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
Lesz egy lanbuli és 2 switch lesz bevetve. Sajnos elég régen volt idő ilyesmire és főleg úgy, hogy 8 főnél vagyis 1 switchnél több kellene és hirtelen most nem ugrik be, hogy a 2 switchet egyenes ( patch) vagy kereszt ( cross) kábellel kell-e összekötni.
Tudom, hogy van vmi buhera ha van a switchnek uplink portja, de ezeken nincs.
Legjobb tudásom szerint ha van uplink port akkor egyenes ha nincs és a 2 switch 1-1 portját választjuk ki erre akkor cross. Vagy fordítva?
Valaki pls rakja helyre ezt az infót mert nem akarok rossz kábellel menni. THX előre is.
- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
törölt tag
Helo!
Van a UPC Fiber 120 an kívül vagy Fiber 60ason kívül más szolgáltatónál hasonló sebességű net?
Egyáltalán a Digi, Upc, Enternet, T-homén kívül van szolgáltató?
-
Topikgazda
válasz #40835072 #14985 üzenetére
Ott van még a Digi 80/25, T optika 80/40 és a T kábelnet 80/5. Van még néhány kis szolgáltató is de azok csak egy-egy városban müködnek.
Nagyobb szolgáltató még az Invitel, Rubicom, Tarr.
Van egy vagonnyi de a legtöbb az a T hálózatán dolgozik vagy helyi/városi/lakótelepi.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #14986 üzenetére
a DIGI 80/25 az az hogy 80mb/sec le és 25mb/sec fel?
és mi a garantált feltöltés/letöltés i sebesség?
-
Brian_GT
őstag
válasz #40835072 #14988 üzenetére
Nekem a közepes csomagjuk van ami a 40/20as... 80/25 szerintem csak annak jó aki már a leggyorsabbra vágyik, mert ott már nincs duplázás a feltöltésben csak +5MB...jelentéktelen szerintem már...a 40M letöltés is leránt secc-perc alatt mindent. Persze 1000Ft a különbség...de nekem egyenlőre jó ez a közepes is.
A 80/25 igen 80mb/s sec le és 25mb/s fel. Át kell váltani. 8 a váltószám... 8 bit = 1 Byte.
Így nekem egy 40/25ös netnél 5-5,2 körül jön lefelé és 3 körül fel. Ezért kell így, mert letöltésnél neked nem bit-ben van írva hanem Byteban.A garantáltról meg annyit, hogy ez nekem mindig ennyi. Diginél nem vettem még olyat észre, hogy leesne ez a sebesség. Náluk véltem eddig egyedül azt felfedezni, hogy iszonyat szinten nem ingadozik a net, hanem papírformát hoz a sebesség.
vagyis azt kapod amiért fizetsz... náluk nincs ilyen, hogy ,,sokan vannak lassabb"
,,túlterhelt a vonal ezért lassabb"Ilyen téren nagy tisztelet nekik. TV és a telefon szolgáltatásuk hagy némi kívánnivalót maga után, de a net az 100%os amit adnak.
Ha olyan helyen vagy ahol elérhető akkor mást nehogy merj rendelni!
[ Szerkesztve ]
-
Vogel
csendes tag
Sziasztok!
T-home-os ZTE 931VII-n jön a net és megy az iptv. 4 db LAN dugaja van amiből hármat TV-k foglalnak el és 1 marad KÉT PC részére. Van egy TP-Link Routerem is. Nem lehet valahogy összevarázsolni a ZTE-re a TP-linket, hogy több PC-s helyet kapjak? Milyen beállításokat kell eszközölnöm a TP-link routerre, hogy átvezesse és ossza a netet ami a ZTE-n már konfigolva van. Remélem érthető a nyűgöm
-
Greenbook
tag
A ZTE router 1db szabad lan portját kössed össze a TP-link bármelyik lan portjával és a TP-link routerben kapcsold ki a DHCP kiosztást. Ezzel a megoldással "nyersz" 3db új portot a számítógépeid részére a TP-link routeren. Van illetve lenne más megoldás is a dologra de ez a legegyszerűbb szvsz.
http://csatlakozok.atw.hu
-
tatais
csendes tag
Sziasztok
Segitséget kérnék. Adott egy DIR-825 router amire rávan kötve a számitógépem W7 Home Premiummal és egy HP Microserver windows 2008.R2vel telepitve. A Microserver egyenlőre csak NASként szolgál 2db 3TB HDDvel szerelve a Win a gyári 250GB HDDre van telepitve. Mindkettőnél beállitottam a static Ipt, viszont csak 100mbiten megy a másolás a gigabit helyett mit kell még vajon beállitanni, hogy a komplett sávszélt kitudjam használni? A hálózaton lévő összes kábel Cat6 illetve Cat5e.
Előre köszönöm az ötleteket
-
Brian_GT
őstag
válasz fatal` #14998 üzenetére
80as persze az annyi...enyém a 40es bír 5,2-5,3at.
Jah látom mi volt a gond...
lényeg: 80/25 : megy neked : 10M le és ahogy hun is írta 3 körül fel
de ha kisebb is elég az 40/20 : 5-5,2M le és 2-2,5 fel.
[ Szerkesztve ]
-
Brian_GT
őstag
Switch ügyben megnéztem.
Én switchemnek nincs uplink portja, viszont a másik switchnek van.
Ebben az esetben akkor mi a kötés menete?
Ő mindenképp ulinkre dugja én meg az 1es portba és így akkor cross kábel kell? Vagy attól, hogy van uplink portja használhatjuk úgy is, hogy mind 2 switch 1.-1. portja és egyenes utpvel???Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest