- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjDanee87
addikt
Üléshuzatot tettem volna az Astra H-ba, de a hátsó ülés ülőlapjára nem tudtuk feltenni, mert valami stimmel vele.
Találtam egy YouTube videót is, de nem segített. Abban annyit csináltak, hogy az ülés alatt lévő két műanyag karikát meghúzták előrefelé és simán billent a hátulja az ülőlapnak. A karikákat én hiába húzom, csak kb 5 cm-nyit emelkedik a hátulja de tovább nem, mintha valami beakadt volna és nem engedi felnyílni. Így nem tudjuk alátenni/megkötni az üléshuzat rögzítésére szolgáló zsinórokat. Valakinek valami ötlete volna erre?
-
farkas-j
őstag
-
aleister
veterán
Urak,
Isuzu motoros 2002.12. havi Astra G 1.7 DTi-nek mennyi a reális ára? A kasztnin és a kárpiton vannak kisebb szépséghibák, meglátszik rajta a 380e km.
A használtautón elég nagy a szórás 200-700e-ig. Ezek többsége EcoTech motoros, így nem tudom, hogy ezt mennyire lőjem be. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
D 4 CYL 1.6L CRI DOHC VGT motorok mennyire megbízhatóak?
Lehet vásárlásra adom a fejem.
-
e.vid
senior tag
válasz
diablo1984 #94048 üzenetére
illetve még a 18xer motorok is érintettek.
-
bazsimano
őstag
sajna nalunk is ez van! kezdodott az inditasnal a traktorhang...utana mar picit gyarkabban, most meg neha teljesitmenybe is erzodik a dolog...
2020 azzal kezdodik hogy csereez van! es ha mar azt cserelem, akkor vezerlest cserelek...
ahogy mondtak az ar tok valtozo de 100-300kozott lesz....
jol indul a 2020 -
Hachiko95
aktív tag
válasz
mrx1212 #94036 üzenetére
Ilyen fajta volt nekem is, de nem segített ezeknek az eltávolítása. Pedig rögtön, amikor megjelent a hang levettem a szűrőket és kapott az ajánlott 0W-40 Mobil olajból. Abszolút hideg motornál (reggel) ott maradt a hang és most már akkor is zakatol egy kicsit, ha nem teljesen hideg.
-
athomi
veterán
válasz
mrx1212 #94033 üzenetére
Ez nagyon változó lehet. Én németből rendeltem a 2 okoskereket és a 2 szolenoid szelepet 200 euróért (~64.000,-Ft) még májusban. Itthon ezért a pakkért még kedvezményekkel sem jutsz jelenleg 105-110 alatt hozzá. Ha pedig a szerelőd nem hajlandó hozott alkatrészeket beépíteni vagy annyiért felszámolni az alkatrészeket, amennyiért ő valójában (kedvezményesen) szerzi, tehát aaz alkatrészeken is keresni akar, akkor ennél is számottevően magasabb lehet az ár. És ezekre még rájön a szerelés ára, ami szintén elég változó lehet, meg mivel az okoskerekek szereléséhez leszedik a szelepfedelet, így szelepfedél tömítésből is illene újat felhelyezni, az megint majd egy 10-es.
Szóval cakumpakk 100-tól 250-ig bármi lehetséges.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
mrx1212 #94034 üzenetére
Ha már zörög az okoskerék, akkor azt cserélni kell. Egy idő múlva teljesítmény vesztés is lehet. Most nekem is zörgős (indításnál) állapotban van, év elején lesz cserélve. A szolenoidot könnyű cserélni, könnyen hozzáférhető 1 db. csavar.
A visszacsapó szelep [link] szerelése már problémásabb, generátor és helyhiány miatt nehezebb is hozzáférni. Eléggé bent van a blokkon belül, cserélni nem is tudom hogy lehet, biztos szépen szét kell szedni ott mindent. A közepét lehet kiütni vakon, csak vigyázni kell, hogy a fémgolyót, rugót meg a darabkákat ki kell halászni.
Valamelyik opeles fórumon olvastam, hogy teljes okoskerék csere után pár hónappal megint zörgött valakinek, valami tönkretehette újra. -
mrx1212
tag
válasz
athomi #94032 üzenetére
Az jó
Sajnos jelenleg le vagyok égve anyagilag elég durván hiányzott mint sz.. a zsebe
Meddig húzhatom el ezek cseréjét hogy nagyobb kár lenne ebből/lehet valami komoly?/
Mennyibe fáj ez a szervíz kb:?
Ezt a blokban lévő : /mindenképp szükséges kiszedetnem?/:"Visszacsapó szelep:A másik hibája ami nagyobb gondot okoz, az egy apró visszacsapó szelep a blokk oldalában, ha ez tönkremegy akkor idővel tönkreteszi a vezérlés kerekeit is amiből az következett, hogy a vezérlés nem állítódott megfelelően, és idővel a vezérlés kerekek kikoptak."
-
athomi
veterán
válasz
mrx1212 #94031 üzenetére
Párban szokták cserélni az okoskerekeket, velük együtt pedig a szolenoid szelepeket is cserélni kell.
Volt akinek csak okoskerék hibakód jelent meg, ezért a szerviz csak okoskerekeket cserélt, de a hiba megmaradt. Végül csak a szolenoidokat cseréltette, ami megoldotta a problémáját. Szóval bármi lehetséges.
-
mrx1212
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre és véleményeteket kérném.
Adott egy 1.6 XER motor 1-2 napja észrevettem, hogy indításkor jelentkezik a „traktoros” hang!
Vissza olvasgattam kicsit az oldalon. Több kérdésem is lenne:
Ha jól értelmezem ez a hiba:
Vezérműtengely állító „Okoskerék”: Szívó oldali lehet a ludas? /Ez a hivatalos megnevezése? /
Vezérműtengely-állító, (szolenoid szelep) 2db mindkettőt szükséges ilyenkor cserélni? vagy csak a szívó oldalit?
Hibakód esetleg jelentkezik majd valami, ami ezekre utal, eddig még hibakód nincs!
Az autóban nagyon kevés kilométer van, lehet, hogy csak szoleniod szelep csere is megoldaná a problémát okoskerék csere nélkül?
A szolenoid szelep hibát esetleg kitudom zárni valahogy otthon /ellenőrizni/? -
zolee3000
tag
Sziasztok!
Astra K tulajoktól/hozzáértőktől szeretném megkérdezni, hogy csak én nem találtam a specifikációk között a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő (Rear Cross Traffic Alert) funkciót, vagy ilyen itt nincsen? Azért furcsállom, mert holttérfigyelő meg van, ami tudtommal ugyanazoknak a szenzoroknak a visszajelzése alapján dolgozik. Vagy ez működik a tolatáskor is, és jelzi a tükörben ha valami akadályt érzékel a "holttérben"? Ha van ilyen feature, akkor még az érdekelne, hogy ez csak jelzést küld, vagy adott esetben le is fékezi az autót az ütközést elkerülendő? Előre is köszönöm a felvilágosítást!
-
Gergőke88
addikt
válasz
diablo1984 #94027 üzenetére
Motorral kapcsolatos kérdésre nem tudok válaszolni.
Nekünk nem rohad, de itthoni autó.
Könyöklő gyári necces, és rettenet drágán megy.
Szerintem egyszerűbb nem fapadot venni, mint utólag ezeket belerakni. (Tempomat is szinte alap volt, nagyon fapadban nincs. ) -
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #94025 üzenetére
Vagyis ez már az A16XER-el van szerelve az euro 5 miatt!
(#94026) Gergőke88: ezen már az okoskerekek jobban kitartanak, az elforduló szűrőket, visszacsapó szelep hibát orvosolták? Olajhűtőn változtattak, hogy kevésbé keverje össze az olajat a vízzel?
Kasztnija mennyire hajlamos rohadni? Gondolom, hogy ha nem volt törve, akkor nem jellemző, de az alváza mennyire bírja a (német) sót?
Fapadot mennyire egyszerű extrázni? Tempomatnál kormánycsere (és tech2-vel engedélyezés), de a plussz gomboknak a csatlakozója, kábelezése ki lehet építve a J-ben? Valamint egy könyöklő beszerelése lenne még amit meg kellene hosszú távon oldani.... -
Gergőke88
addikt
válasz
diablo1984 #94025 üzenetére
Semmi extra nincs a motorral, gyujtotrafo (mint mindegyik opelban) szokott tönkremenni.
Váltó sima 5 sebesség, azzal se lesz gondod ( a turbós 6 sebességes pl szeret meghalni..). -
diablo1984
veterán
J astra 1,6 z16xer-nél mire kell figyelni vásárláskor, mik a gyenge pontjai, mire nem árt odafigyelni? Képbe került egy kombi, meg fogom nézni és kíváncsi lennék rá, hogy mit érdemes nézni rajta(rozsda, olajfolyás, váltónál mire kell figyelni,egyéb zűrök, elektromos gondok)!
-
Gergőke88
addikt
válasz
diablo1984 #94022 üzenetére
J astra esetén a kormányon van a tempomat.
-
ntomka
nagyúr
válasz
diablo1984 #94022 üzenetére
Ott sem mindig csak annyi: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/248/tempomat_utolag__hogyan_
-
diablo1984
veterán
Astra j esetén is annyi a tempomat beszerelés mint H-nál? Tehát index kar tempomatosra cserélése és az agyában engedélyezés?
-
DjDanee87
addikt
válasz
ntomka #94017 üzenetére
Nagyon hosszú távon fog csak kiderülni szerintem. Legalábbis nálam, mert olyan sokat nem megyek és viszonylag ritkák az adatok így.
Vezetem magamnak a dolgokat, igaz csak kb fél éve és elég vegyes a fogyasztás amiket eddig tapasztaltam. Ha ebből indulok ki, hogy van itt minden 6,9 és 8 között akkor ebből nem igazán lesz észrevehető különbség. Esetleg ha ránézek külön hogy idáig volt 7,54 az átlag és mennyi mondjuk a mostantól számított köv 1-2 év. -
athomi
veterán
válasz
Luck Dragon #94015 üzenetére
-
-
ntomka
nagyúr
A kúton amin szoktunk tankolni már E10-es benzin van. Kicsit morgósabb lett a motor hangja, de semmi extra, megy simán. Z16XEP
-
ntomka
nagyúr
válasz
ntomka #94009 üzenetére
Ne is gondolkodj rajta. Most csak motoszkált bennem a gondolat, hogy én rontok el valamit, és igen. A kis feszítő kampót nem úgy sikerült ráfordítanom az ízzóra, mint kéne, így nem jól feszült a helyén a foglalatban. Átraktam mindkettőt úgy ahogy illik és tádám, működik egyből.
Kösz a segítséget.
-
ntomka
nagyúr
válasz
mohabá 007 #94008 üzenetére
Megnézem. Ha nem?
-
ntomka
nagyúr
válasz
mohabá 007 #94005 üzenetére
Ettől még lehet bizti? Vagy komolyabb baj? Minden világít, csak távolsági nem. Izzó csere előtt jó volt.
-
ntomka
nagyúr
Kicseréltem az izzókat, tehát vacsi új, de a távolsági nem világít. Szerintem biztosíték. Tudja valaki hol kell keresni pontosan? Átfutottam a táblákat, de nem láttam hibásat, de ilyenre volt már példa.
Astra H 1.6 Z16XEP. Hátul a csomagtartóban is van nagyobb biztosíték tábla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Villanyszerelés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest