Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-06-25 10:52:48

LOGOUT.hu

Opel topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#91270) cszolee79


cszolee79
csendes tag

Valakinek van ötlete, mi okozhatja, hogy még hűvös motornál / motortérnél (víz 30-70 fokos, már nem szívatóval megy) nagyon ingadozik az alapjárat, fékezésnél, üresbe rakva le is áll?
Nehezen indult az autó reggel. Amint bemelegszik, és a víz beáll 90 fokra nincs gond, bár néha érezni 1-1 rángást alapjáraton.
Olyanokat olvastam hogy főtengely jeladó vagy felső holtpont jeladó esetleg MAP szenzor okozhat ilyet.
Ilyen rángatásokkor a fojtószelep összevissza jár (levettem a szívócsövet), próbálja életben tartani a motort.

Fojtószelep (elektromos) elvileg jó, az nem ilyen hibákat okoz. Alapjárati motor nincs is benne. Injektorok, üzemanyagszivattyú, egyebek jók. LPG-re váltva is csinálja, akkor pedig nem kap benzint, a gázt a rendszer közvetlenül a szívócsonkba engedi tehát a benzin / injektor rendszert kb kizárhatjuk, meg nyilván a gázt is.

Tehát reggel beindítom (sokáig köszörül), beröffen, szívatóval hibátlanul tartja a fordulatot, aztán ahogy kezd melegedni és kikapcsol a szívató elkezd ingani a fordulatszám. Lámpánál-zebránál megállva sokkal erősebben ingadozik, ma és tegnap többször is lefulladt.
Pont ma még olyat is csinált hogy lefulladás után nem indult be - nem is indítózott, teljesen kuka volt. Hibakódot nem írt. Aztán 5 perc után (épp kezdtem keresni valami trélert) elindult, kicsit ingadozott tovább az alapjárat aztán ahogy bemelegedett nem volt gond. Benzinnel is, gázzal is.

Szóval, valakinek tapasztalat? Z16XE motor. Felső holtpont jeladó? Főtengely jeladó? MAP érzékelő?
Cseréljem mindet aztán majd hátha jó lesz?

ECU hiba lehet? Elvileg javítva lett már, és ahogy olvasom ECU hiba esetén mindenféle hibakódokat dobálna, amit nem tesz. Csak addig ilyen bizonytalan amíg el nem éri a normál hőfokot (90). Teljesítménye jó, talpalva megy, nem fulladozik se hidegen se melegen.

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.