- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
manokaki
addikt
válasz
Markizmark #88356 üzenetére
nyáron is habos volt igen !
Nem hallok kurutyolo hangot !
A Viz tiszta igen !A vizcső hideg motornál vagy viznél puha ha nyomkodom ( összeszoriton a vizcsövet a hütönél ) akkor puha , és a viztartályban visszanyomja a vizet !
Bemelegedett viznél nem probáltam de megnézem..Attila
-
Tikakukac
titán
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!C corsám múlt héten check engine hibakódot dobott,lambda szonda hibával.
4000-es fordulat körül bedadogott a motor,kihagytak a hengerek.Utánna dobta a hengerenkénti gyújtás hibát is,pár óra pihentetés után szépen járt a motor,nem pörgettem 3000 fölé.
Szerelő most azt mondta gyertyák,trafó lambda szonda azonnal csere.Láncot meg hidrotőkéket is kell majd.
Sántít a dolog,a gyújtótrafóba 40000km volt(nem tudom mennyit bírnak).
Ő mondta hogy használjam pár napig a lambda szonda hibával az autót,utánna jött a többi hiba...Keressek másik szerelőt?Sokallom a javítási költséget cca 80000.
Tudom hogy látatlanba nem lehet konkrét dolgot írni erre,de hátha volt már valaki hasonló cipőben.
Köszi! -
Markizmark
addikt
válasz
manokaki #88355 üzenetére
Nyáron is habos volt az olaj?
Nagyobb motorféken vagy forgatásánál (terhelés alatt) nem kurutyol a radiátor bent?
Amíg valaki nyomkodja a gázt addig a nyitott kiegyenlítő tartálynál fülelve hallasz bugyogást?
Tiszta a víz vagy olajos, retkes?
A vízcsövek hidegen beton kemények, vagy csak bemelegedve kemények kicsit (zárt tartálynál)? -
manokaki
addikt
válasz
Markizmark #88354 üzenetére
De ha a blokk repedne akkor az olaj is fogyna gondolom , de az nem változik.. Meg mint irtam erőben sem csökkent az elmult 1 évben.. Keverem természetesen a desztvizet a fagyáloval ..
.na a párát még nem néztem..
-
Markizmark
addikt
válasz
manokaki #88351 üzenetére
Valaki esetleg nem tudja hogy hol van ilyen hely még ahol beletud kerülni az olajba a hütöviz ???
Vizes olajhűtőnél, de neked nincs olyan. Nálad CSAK a motorban tud keveredni. Legjobb esetben a tömítés ereszt, rosszabb esetben a hengerfej gátrepedéses, legrosszabb esetben a blokk repedt valahol, de azt elég esélytelen.
Azt mondom járj vele így ... ha egyelőre nem tudsz a javításra költeni. Sok a pára amit kifúj a kipuff?
-
manokaki
addikt
válasz
Markizmark #88350 üzenetére
az egyik szerelő azt mondta azért ilyen drága , mert láncos a vezérmü és igy jobban szét kell bontani ... az F astra ugye szijas..
Tegnap hallottam valami fülest ,hogy nem biztos az hogy a hengerfej tömitést kellene rögtön cserélni mert van más hely is ahol ez keveredhet ( csak sajnos a lényeget nem mondta el hogy hol van ez a hely ) , a szerelöm is azt mondta 1 évvel ezelőtt hogy nyugodjak meg mert ez majd ugy is növekedni fog mármint a hütöviz fogyás , na de nem növekedett ugyan annyit kell utánna öntenem már lassan 1 éve pedig csak a városbaN ( Pest ) használom és azota már raktam bele kb 11-12,000 km-t !
Erő is van benne az sem esett vissza az idő mulásával , nem is zavarna annyira a dolog , csak ugy télen a fagyálo kicsit drágább mint a desztilált viz
, meg ez a 2 naponta valo ellenörzés hogy hogy áll a viz szintje
Valaki esetleg nem tudja hogy hol van ilyen hely még ahol beletud kerülni az olajba a hütöviz ???
Attila
-
Markizmark
addikt
válasz
manokaki #88347 üzenetére
Egész jól bírja akkor, ha már másfél éve húzódik. Az enyém 3 hónap alatt kinyúlott az első tünet után, ami kb 3500km-t jelentett. Mondjuk nekem nem ette a vizet, csak belebüfögött. Az első tünet nyár közepén az egyenetlen alapjárat volt, valamint indításkor meg-meg szaladt 1-1 hengermél a tekerés. Ősszel pedig egyik nap kurutyolt a radiátor, másnap már egyik henger átcsattogott a másikba, aznap hazafelé meg is állt, 2 henger kompressziója 0 lett.
Nekem F astrán 55-ben megállt a dolog komplett vezérlés cserével, síkolással, összes új tömítéssel, munkával együtt. 1 hetet volt ott az autó. Vidéki kis műhely, tele munkával ... azóta mentem vele 4000-et, ha szar lenne már kiderült volna gondolom.
Most éppen úgy hallom csapszegesedik egyre inkább ... kövi olajcserénél leveszem a kartert és megnézem mennyit kottyan a dugattyú a hajtókaron.Amúgy a hűtővíz és az olaj még a vizes olajhűtőben is tud keveredni, egyik motornál ez típushiba is.
De neked nincs olajhűtőd... -
siletto
tag
válasz
manokaki #88348 üzenetére
Az a helyzet, hiába olcsó az autód, a fenntartása attól nem lesz elenyésző árú.
Leginkább az autózásba való bekerülési költséged alacsonyabb csak, ha régi járgányod van, a pénzt így is-úgy is rá fogod költeni. Az újabbra ritkább, de nagyobb tételekben, a régebbire aprábban, időnként egy-egy százezres nagyságrendő tétellel.
Ha ez tényleg nagyon komoly érvágás, inkább azon gondolkozz, hogy tudod mellőzni az autót, ne azon hogy de most akkor kell új csavar vagy sem, kell hengerfej síkolás, vagy jó az úgy.
Nekem azt mondta annak idején az oktatóm, nézzem meg a vételárat. Ha azt csak kínkeservesen tudom kikuporgatni, az autó fenntartása sem fog menni gyomorgörcs nélkül.
-
manokaki
addikt
válasz
mohabá 007 #88344 üzenetére
A motorkod Z12 XE !
A motorolaj betöltő sapkán ha kicsavarom habos ( világos barna szinü a hab ) az olajszint ellenőrző pálcán ha kihuztam az is habos volt !
A hütővizből kb nyáron 40 km megtétele után 3-4 dcl hiányzott , mindig annyit kellett rátölteni , most télen ez mondjuk 60-70 km-re nőtt , tehát 6 km-ként 3-4 dcl-t kell rátölteni , ez kb 1,5 éve megy igy..
Most cserélték az olajat , olajszürőt , szelepfedél tömitést kb , 30 km-rel ezelött elvileg át is mosták a motort , most várom hogy a hab megjelenjen ujra az előbb emlitett részeken
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
manokaki #88326 üzenetére
A motorolajba hűtővíz akkor tud kerülni, ha a hengerfej tömítés rossz, vagy repedt a hengerfej. A beszívott levegő páratartalma lecsapódik, (vízzé válik), ez keveredik az olajjal, megnő az olajszint. (rövid városi úthasználat)
Az olaj habosodása nem csak víztől lehet.!
"...Hallottam , hogy abban az esetben ha..." (zenészek játszanak "hallás" után)Neked mik a konkrét tünetek? Mit, hol néztél meg?
Amúgy mi a motorkód?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest