- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Markizmark
addikt
Szia!
No vegyük sorban.
A rozsdával szemben nincs bevált tanácsom mivel az enyém sem rozsdamentes, sőt...
De javaslom előre a sárfogó gumikat (már ha nincs gyárilag) mert ez védi a küszöböket és nem lesz ótvar ronda a kocsi egy eső után. Hátsó dobbetét beszerelése sem rossz dolog, bár van aki szerint ezzel pont megragad ott a víz.
Az olaj az kényes téma, most felrobbantom a fórumot, de gyári GM-et nem tennék bele.
Amit én ajánlok az Mannol Extreme 5w40, megvan neki a szükséges GM minősítése és olcsó is.
Egyel drágább kategória a XADO 5W-40 SM/CF, ennek van GM Dexos 2 minősítése is.
10w40-es olajat ne használj, és 5w30-ast se. 5w40 lesz a jó.
Szűrőkből Bosch, Mann filter. Nekem most Mann filter olajszűrőm és Alco benzinszűrőm van.
Ha nem akarsz gumit váltogatni akkor szerezz be még 4 darab kopasz felnit és gumiztasd fel. Így téli-nyári váltáskor 20 perc alatt letudod az egészet. Én sem gumiztatok félévente... nem is egészséges az abroncsoknak szerintem.
Nyári gumim az Hankook Kinergy eco k425, ez nekem rohadtul bevált, fekszik mint a gokart.
A téli gumim az Laufenn, de szerintem kaka, MÉG nem csúsztam meg vele, de könnyen leforgatja a 60 ló vizes aszfalton.Általánosságban 10e km-enként cserélj olajat, vezérlést kompletten (görgő, pumpa, szíj) 60e km vagy 4 évente,
benzinszűrőt nem kell sűrűn, légszűrőt és pollenszűrőt olajcserénként.
Üvegig ne forgasd, mert attól csak zabál, de nem megy. 2800-on adja le a max nyomatékot ami 103Nm és 5600-on van meg a 60 ló, ennél feljebb forgatni meg aztán tényleg felesleges. Én erős gyorsításkor is max 4000-nél elkapcsolom. 100-110-zel keveset fogyasztva is el lehet vele közlekedni, előzni lendületből kell.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.Olyan nagyon ne tedd félre télen sem, mert bele tud rohadni a benzin és annyira lecsorog az olaj a hengerfalról és mindenhonnan, hogy a következő indításkor fém a fémen fog súrlódni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Series 11 46mm GPS+Cellular , Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (TUF507ZV4-LP121W) i7, 24gb ram RTX 4060, gamer laptop!
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest