Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• haddent

addikt

válasz Markizmark #62937 üzenetére

Ja.. amikor ezeket meghallom kiszaladok a világból. De még ha annyi igazság van is benne, hogy beleönt olyan viszkozitásút (diffiolajat a motorba ...), hogy nem csipegeti, akkor is, attól egy dekát nem javul a motor, sőt, igen gyorsan tovább romlik, mert lóhere a kenés.....

mohabá 007 :K :R

necsak a hidegoldali eltolásával "minuszba" maximum annyi történik, hogy amikor beröffented reggel, és sehol semmi olaj, hamarabb eljut oda és közelebb áll a tervezett viszkozitáshoz, mert sokkal nagyobb hideg kéne neki azonos "zselésedéshez".
    A melegoldali meg ugyanúgy 40. De én bátran öntögetném a 30 -at is. Ha túl kevés lesz, azt úgyis jelezni fogja valóban úgy, hogy botrányos módon elkezdi enni. De szerintem nem fogja... Nekem 200ezret futott a Z16XER és a 0W40 -ből minimális fogy, annyi mint amennyi bármely 16 szelepesnél, semmi kb., nem kell ráönteni.
    Harmadlagos szempont amit már tegnap is írtam, az adalékok. 5w40 valamivel "drágább" mint a 10w40, az 5w30 meg már egészen csillivilli modern, ezért nyilván jobban az adalékok is, több, modernebb autóhoz méretezve.

Na mindegy, egyébként az a vége a történetnek, hogy kb. a felsoroltak közül bármi tökéletes bele :DDD :DDD

Új hozzászólás Aktív témák