Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szada85
aktív tag
válasz
Declare #61869 üzenetére
Nem titok, igazából tisztában vagyok vele, hogy használt(sportos)autóra költeni kell, gondolkozom, hogy a népítéletre is írok egy bejegyzést, igaz OPC-röl van már egy nagyon részletes, és igaz leírás, de szerintem hasznos lehet, hogy a nagy álmodozókat kicsit visszarántsa a földre.
A turbónál a szívó oldali csövet lehúzva már látszik az olajpára/vékony olajnyomok, plusz elindulásokkor látni egy-egy pamacsot a kipuffból is jönni ( ezt minden autóvásárlás elött meg kellene tenni komolyan, annyira másképp látod a saját autódat kívülröl, mint mikor benne ülsz
)...
A " felszálló füst " pedig sosem jelent jót ( kivéve a pápaválasztást ), így úgy döntöttem, hogy a komolyabb bajok megelözése végett elmegy szépen egy turbómühelybe, szedjék szét, nézzék meg, újítsák fel, mielött menet közben jön el a vég, és magával rántja az egész motort.
Sokat megyünk vele, egy hazalátogatás is simán van 2500km-es túra oda-vissza, itt kint is sokat kirándulunk, szóval használva van az autó, nyugodtabb vagyok így.A futómüvet átnéztem múltkor, még a gyári szegecses támasztógömbfejek vannak benne, illetve bukkanókba/egyenetlen úton hallani pici cserrenést elölröl, plusz kormánytekeréskor minimális ropogást is vélek felfedezni, így szétszedjük, és ha már ottjárunk, akkor kap új toronycsapágyakat, talpasokat, kormányösszekötöt, amit kell.
A féltengely egy visszatérö mumus, korábban írtam, hogy a külsö csukló eldobta a haját (illetve a golyókat ), akkor rákerestünk, csak gyári újban lehet kapni, csuklót önmagában nem, csak komplettet, vezetöoldali 1100€, utasoldali is akörül, amit elsö nekifutásra nem annyira akartam ( tudom-tudom, fillérbaszás lvl999
)
Nyomoztam a neten, gyakorlatilag ömlenek ki az OPCs fórumokból a " ki milyen hibrid épített féltengelyt használ " kezdetü kérdések, van minden FAstra C20XE-töl, 2.2GAstra, DízelGAstrával bezárólag minden megoldás... Én néztem egy gyári bontottat, arra kicserélték, a külsö csukló happy, viszont ennek a belsönek van hangja...Így most szétkapjuk mindet, megnézzük az állapotokat, ha kell felújítódik ( otthon van erre szaki, idekint egyelöre semmi ilyet nem ismerek ), és akkor remélhetöleg ez is megoldódik.
Igen, sajnos tisztában vagyok vele, hogy saját magam áldozata vagyok az ilyen maximalizmusommal, hogy szeretek mindent tiptopra megcsinálni, nem csak menni fele, amig Földkörüli pályára nem áll egy dugattyú.
huhh, kicsit hosszú lett, elnézést miatta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest