Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szada85

aktív tag

válasz Declare #61869 üzenetére

Nem titok, igazából tisztában vagyok vele, hogy használt(sportos)autóra költeni kell, gondolkozom, hogy a népítéletre is írok egy bejegyzést, igaz OPC-röl van már egy nagyon részletes, és igaz leírás, de szerintem hasznos lehet, hogy a nagy álmodozókat kicsit visszarántsa a földre. :))

A turbónál a szívó oldali csövet lehúzva már látszik az olajpára/vékony olajnyomok, plusz elindulásokkor látni egy-egy pamacsot a kipuffból is jönni ( ezt minden autóvásárlás elött meg kellene tenni komolyan, annyira másképp látod a saját autódat kívülröl, mint mikor benne ülsz :D )...

A " felszálló füst " pedig sosem jelent jót ( kivéve a pápaválasztást ), így úgy döntöttem, hogy a komolyabb bajok megelözése végett elmegy szépen egy turbómühelybe, szedjék szét, nézzék meg, újítsák fel, mielött menet közben jön el a vég, és magával rántja az egész motort. :)
    Sokat megyünk vele, egy hazalátogatás is simán van 2500km-es túra oda-vissza, itt kint is sokat kirándulunk, szóval használva van az autó, nyugodtabb vagyok így.

A futómüvet átnéztem múltkor, még a gyári szegecses támasztógömbfejek vannak benne, illetve bukkanókba/egyenetlen úton hallani pici cserrenést elölröl, plusz kormánytekeréskor minimális ropogást is vélek felfedezni, így szétszedjük, és ha már ottjárunk, akkor kap új toronycsapágyakat, talpasokat, kormányösszekötöt, amit kell.

A féltengely egy visszatérö mumus, korábban írtam, hogy a külsö csukló eldobta a haját (illetve a golyókat ), akkor rákerestünk, csak gyári újban lehet kapni, csuklót önmagában nem, csak komplettet, vezetöoldali 1100€, utasoldali is akörül, amit elsö nekifutásra nem annyira akartam ( tudom-tudom, fillérbaszás lvl999 :DDD )

Nyomoztam a neten, gyakorlatilag ömlenek ki az OPCs fórumokból a " ki milyen hibrid épített féltengelyt használ " kezdetü kérdések, van minden FAstra C20XE-töl, 2.2GAstra, DízelGAstrával bezárólag minden megoldás... Én néztem egy gyári bontottat, arra kicserélték, a külsö csukló happy, viszont ennek a belsönek van hangja...Így most szétkapjuk mindet, megnézzük az állapotokat, ha kell felújítódik ( otthon van erre szaki, idekint egyelöre semmi ilyet nem ismerek ), és akkor remélhetöleg ez is megoldódik. :)

Igen, sajnos tisztában vagyok vele, hogy saját magam áldozata vagyok az ilyen maximalizmusommal, hogy szeretek mindent tiptopra megcsinálni, nem csak menni fele, amig Földkörüli pályára nem áll egy dugattyú. :DDD

huhh, kicsit hosszú lett, elnézést miatta.

Új hozzászólás Aktív témák