Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- biistvan: Notebook billentyűzet mellett ragados a burkolat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Ui. én akkor lepődtem meg először az állami szervek információcseréjének a hiányán, amikor lakást vettem. A nagyapám lakásának a fele az én nevemen volt. Egy évvel azután, hogy meghalt, eladtuk. Az eladásnál ki kellett tölteni az ügyvédnél egy apeh-os nyilatkozatot, három példányban (!), hogy én ennyiért adtam el az én részem.
Aztán vettem egy lakást, és azt hittem naivan, hogy majd a kettő értékkülönbözete alapján fogják az illetéket kiszámlázni. Hát egy nagy lóf*szt, símán kiszámlázták - nem akkor, hanem egy évvel később! - a félmillás illetéket, hogy akkor ezt most jövő héten fizessem be, legyek olyan kedves.
Ettől dobtam egy hátast, hát, nyilván nem tudtam befizetni, mert nem volt annyi pénzem, de nem is akartam, mert tudtam, hogy kedvezmény jár, ha az előző lakás árából vettem a lakást....
Majd bementem az apeh-hoz, hogy hát ezt így most hogy. Mondták, hogy jajj, hát ők az ilyen nyilatkozatokkal nem foglalkoznak, abból csak az adót számolják, az illetékfizetésnél ők ilyenekkel nem foglalkoznak.
Ha az értékkülönbözet szerinti kedvezményt szeretném, azt külön igényelni kell (pedig jár a törvény. szerint).Mondták azt is, hogy ne fizessem be addig. Nem is fizettem be. Kérvényt írtam a magas hivatalnlak, minden fasza. Pörögtek a bürokráciai fogaskerekek ezerrel, fél év volt, mire jóváhagyták. Egyszer csak jött a csekk, hogy akkor most fizessek be 155 e ft-ot - azért nem mindegy, hogy félmilla vagy 155 e ft. Mondjuk még ez is nevetségesen sok volt, mármint ahhoz képest, hogy akkor asszem 185 ezer volt a nettóm... Befizettem, arra a hónapra lenulláztam magam, azt hittem, most már oké.
Hát egy nagy lóf*szt. Következő hónapban jött az APEH-os egyenlegértesítő, hogy van félmillió tartozásom, és ennek a kamata valami 30 ezer forint, jegybanki alapkamat duplájával számolva (akkor volt 8% a kamat, asszem, szóval nem volt kevés), és hogy a kamattartozást legyek kedves befizetni jövő hétig.
Én meg csak néztem, hogy ezt így most hogy, aztán megint bementem, megint reklamáltam, kérvényt írtam, majd nagy kegyesen elengedték a 30 ezer Ft kamattartozást.
Asszem, ott tapasztaltam meg először, hogy a magyar állammal jobb nem bizniszelni, semmilyen szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő