Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz DeFranco #40919 üzenetére

Látom, neked megártott a sok Absynth Krakkóban :P

Volt egy lakásunk, a fele az enyém volt, eladtuk. Az én részem 5,5 M Ft volt, nyilatkoztam róla az apeh-nak. Vettem egy másikat, 10,5 milláért. Kiszámlázták ennek a teljes illetékét, félmillát. (most utána számoltam, nem volt egészen annyi, de kb.
    De a törvény szerint nekem csak a két lakás árának a különbözete után kellett illetéket fizetnem.
    Én naiv, pedig azt hittem, hogy ha egyszer nyilatkoztam az apeh-nak, hogy eladtam, ennyiért, és pár hónap múlva veszek egy másikat, akkor az apeh tudja, hogy mivel máshol nincs tulajdonom, magától érvényesíti a kedvezményt, hiszen nyilatkoztam nekik. De kiderült, hogy nem így működik, mert a hivatal bal keze nem tudja, hogy mit csinál a jobb.

Ezért kellett kérvényeznem, aminek az eredménye az lett, hogy spóroltam több mint 300 ezer Ft-ot, de ez egy fél évbe került, és közben még késedelmi kamatot is kivetett rám a magos hivatal másik része, a már rég befizetett és tárgytalan tartozásom után, mert nem tudja a bal kéz, hogy mit csinál a jobb, így aztán kérvényezhettem újra.

Elvesztettek engem a bürokrácia útvesztőiben. Én paraszt, meg azt hittem, hogy ezek úgyis mindent tudnak rólam, akkor felhasználják ezt a tudást, de nem.

Új hozzászólás Aktív témák