Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz DeFranco #40915 üzenetére

Olvasd már el mégegyszer, légy szíves. Elsőre róttak ki rám teljes illetéket, mondván, hogy hiába nyilatkoztam az előző lakás eladásakor az eladási árról, a kedvezményt igényelnem kell, nincs adatszolgáltatás az apeh adóbehajtási és illetékfizetési ügyosztálya között.

Igényeltem a kedvezményt, majd amikor kiszámlázták a kedvezményes illetéket, befizettem. Ezek után pár hónappal jött az értesítő, amiben az szerepelt, hogy tartozom még félmillióval (holott nem is tartoztam annyival, és amivel igen, azt pedig már befizettem), és mivel nem fizettem be az eredeti határidőre (mert ők mondták, hogy ne fizessem be, hanem írjak kérvényt), kivetettek rám még 30 ezer Ft késedelmi kamatot is, és kérvényeznem kellett azt is, hogy tekintsenek el ettől.

Tehát egy egyszerű illetékfizetést is sikerült szépen elnyújtani, és egy véget érni nem akaró történetté silányítani, olyan magyar módon. Bele se merek gondolni, hogy egy bonyolultabb ügynél mikkel kell szembesülnöm...

Ui. ja de, végül is, ahogy anyám kocsijában átirattam magam üzemben tartónak, az is egy több hónapos történet volt... :D

Új hozzászólás Aktív témák