Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vhiktor

Topikgazda

válasz junkpod #84413 üzenetére

Kérlek ne haragudj meg, de minden válaszod a saját magad önigazolásának érzem. :R

Nem emlékszem ki, de ma valaki felhozata a vt60 plazmát. Itt a forumtárs egyértelműen leirta hogy szénné alázza a vt60-at és oledel vetekszik. Ez lett volna a lényeg, nem a többi.

Én is leirtam mennyi a vt60 natív kontraszt aránya, a tesztjeimben meg meg lehet nézni a miniled natív kontraszt arányát, különböző adl szintek mellett. A dinamkius kontraszt aránnyal én nem foglalkozom.
    A számok nem hazudnak.

Egyébként Ő nem használ oledet sem filmekre, vetít.

Természetesen én sötétben nézem meg a tv-ket és tesztelem, nem nappal. A teszteket 95%ban sötétben végzem, nem nappali fény mellet.l, nagyon jól tudom mire képesek az egyes tvk.

Továbbra is magabiztosan mondom, hogy egy mai miniled egy plazmat könnyedén maga mögé utasit minden téren, a plazmának esélye sincs vele szemben.

Persze az oled az oled, ez nem vitás. Soha nem volt arról szó hogy jobb mint egy oled, arról volt szó hogy elég jól megközeliti azt és bizonyos tekintetben meg lazán maga mögé utasítja.

Nézzük meg a hdrt. A nagyon sötét jelenetknél az olednek dinamikusabb a képe, ez nem vitás, de már nem egetverően, hanem valamivel, viszont világosabb hdr jeleneteknél, meg színeknél a miniled nem valamivel jobb hanem klasszisokkal.
    Ezt kell mindenkinek mérlegelni, hogy kinek mi a fontosabb.

Sokan vannak akiknek sötét az oled képe, ez azért van mert nagyobb adl szint mellet kevés a fényereje, nekik egyenes az út a miniled felé.

Jelenleg nincs ultimate technológia, mindegyik kompromisszumos valamilyen téren, ezt el kell fogadni. De ha győztest kell hirdetni akkor 2022-ben szerintem a qd oled volt az.

Új hozzászólás Aktív témák