Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ricsip

addikt

válasz Squirrel #84494 üzenetére

Szerintem össze vannak keveredve a fejedben a fogalmak.
    A DOLBY és a DTS a két elterjedt hangformátum (kodek) CSALÁD. A családon belül van sztereo-tól (2.0) kezdve 2.1-en át 5.1 és 7.1.akármennyi csatornát megszólaltató családTAGok (kodekek).
    Az hogy DOLBY vagy DTS családot favorizálja a netflix, azt nem tudom. De esélyes, hogy ha LG/Samsung TV-n akarsz lejátszani valamit, akkor a netflix app menetközben el tudja dönteni h. ne DTS családból küldjön ilyen márkájú TV-re mondjuk sztereót, hanem DOLBY-ból fog küldeni valamilyet.
    A warezolt bluray rip-nél nincs ilyen változtatgatási esély: ott fixen azok közül a hangsáv kodekek közül kell választani, amiket a feltöltője belerakott. Meg kell előtte nézni a tech infó-ját, és ha magyar vagy angol hangsávnál ír bármilyen DTS-t, akkor az LG TV lejátszója azt a hangsávot úgy fogja venni h. az szószerint nem létezik, és szószerint semmit nem fog vele kezdeni. Továbbküldeni egy DTS-képes erősítőbe sem. Ha van mellette DOLBY családból valamilyen, azokat jó eséllyel fogja tudni kezelni. Kivéve a Dolby Digital Plus variánst. Keress vissza korábbi posztokra ebben a topikban, van rá DOLBY ATMOS teszt hangfájlok, és a DDP konténeres Atmos-t valamiért nem kezeli az LG, csak a Dolby TrueHD konténerest. Ez már olyan mélységű utánaolvasást igényel, amire rá kell szánni az időt, mert ez egy agyonnkomplikált terület, pacsi (seggberúgás) a gyártóknak.
    A PCM nevű család meg (ha jól tudom) csak 2-csatornás sztereo-t szokott jelenteni. A PCM-et minden eszköz kezeli.
    A komplikációk ott kezdődnek, ha a sokcsatornás DOLBY ATMOS-t akarja valami pl. átkódolt PCM streamként küldeni pl. erősítőbe. Na itt már megáll a tudományom, az ilyesminek máshol kell utánaolvasnod.

Új hozzászólás Aktív témák