Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Derron
aktív tag
Sziasztok!
SDR tartalmaknál OLED tévén mennyire fekete a fekete?
Vásároltam egy X90J tévét, a youtube OLED test videók gyönyörűek, szinte nem is látom a bloomingot, persze ha keresem akkor ott van, de nem zavaró annyira. Viszont most este elkezdtem nézni a BreakingBad 5. évadát és elég sok sötét jelenet volt benne, de valahogy nem tetszett a tévé képi világa, pedig Netflix kalibrált módban volt, ami elvileg ajánlott ezekhez. Délután néztem a Sötét Lovag 3. részét, az 4K HDR volt rengeteg sötét jelenettel, és gyönyörű volt. De a Vikingek ugyan csak a netflix ről nem volt annyira ütős.
Ezeknél az SDR tartalmaknál azt érzem, mintha nem is lenne fekete, csak a szürke ötven árnyalat
(Bocsi).Szóval a sorozatok vannak így készítve, és ezen az OLED tévé sem segítene, vagy tényleg ekkora különbség lehet egy FALD és egy OLED között? Még egyszer leírom, hogy a legtöbb LG OLED videót lejátszottam a tévén, és gyönyörű képe van, van fekete és szép színek, de SDR ben ez valahogy eltűnik.
-
Derron
aktív tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Múlthét hétfőn üzemeltem be, 8 napja nézem. Azóta ment rajta játék, sorozatok, filmek.
Olyan 20-30 órát volt használva.
A BluRay/Netflix 4K tartalmaknál nincs probléma, de a digitális tévé adások borzalmasak.
Előtte egy FullHd 40" tévém volt, ott jobb volt a minőség, persze ugyan erről a távolságról ez érhető is (Egér Mozi), viszont a családban van még egy LG 49" sm8200pla, és a kisebb képernyő méret jelentősen jobbak/szebbek a tévé adások. -
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Szerintetek várható még bárhol nagyobb akció 55"C1 vagy 55"A80J-re?
Sajnos az 55"C1 360.000ft os vételről lemaradtam, így egy 65"X90J lett belőle, de lehet túl nagy, és vissza váltanék 55" ra. Maximális nézési távolság 2,4-2,8m lenne. -
Derron
aktív tag
[link] 536e Ft a 65 C1 mall.hu nál.
-
Derron
aktív tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Érdekes, mikor bemegy az ember az MM ben, és nézi a tévéket, kint van a falon 50 típus, elsétálsz egy mellet és azt érzed, hogy igen KB ekkora van otthon. Aztán kiderül, hogy az az 55" verzió, és az az A4 es lap méretű tévé ott a polc tetején, nah az a te otthoni 40"-s tévéd.
. Közben meg ott vannak a böszme 70-85" tévék amiktől 1m re sétálsz el, és az sem tűnik nagynak. -
Derron
aktív tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Tegnap teszteltem egy hasonló táblázatot a jelenlegi tévémmel 40".
Annál a méretnél elvileg 1,2m a 40fok és 1,66m a 30fok. Az 1,66m es távolság kényelmesebb volt. Ez alapján a 65" tévénél a 30fok az olyan 2,7m re van.Ha 55" veszek vásárlás után az lesz, hogy nem elég nagy, ha 65" veszek akkor meg túl nagyot vettem.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Van közületek aki 65" tévét néz 2,5-2,7m ről és hosszú távon is bírja? Azt olvasom külföldi fórumokon és teszteken is, hogy 2,7m re már 65" tévé kéne. Főleg az akció filmek a kérdésesek, ahol egyszerre sok dolog történik. Nem fáradtok el a nézése közben?
Én még mindig nem tudok dönteni, hogy 55 vagy 65" legyen. A Sony szalonban az eladók szerint elég az 55", bárhol máshol utána olvasok: "VEDD A NAGYOBBAT!!!".

-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Van köztetek aki sok F1 et néz? Nincs probléma a sok statikus eredmény jelző felirattal?
Ilyen felhasználásra inkább LCD?
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Hétvégén volt szerencsém áruházban szemügyre venni egy LG 55" C11 es készüléket.
Végig néztem rajta pár teszt videót, és arra lettem figyelmes, hogy néhány Blooming (Tudom OLED nél nincs, vagyis nem kéne lennie) videónál, mikor egy négyzet mozgott a kijelzőn, mintha a négyzet körül főleg mögötte kékes/szürkés csíkot húzott volna.Ez normális? Nem mozgott akkora sebességgel a négyzet, hogy után húzása lett volna.
-
Derron
aktív tag
válasz
kenuba01
üzenetére
Jelenleg egy 42" SONY W805 van a nappaliban, ezt most éppen 5ös fényerőn nézem (10 es skálás). Erre azt mondom hogy oké.
Nem a fényerővel van a problémám, azzal tisztában vagyok, hogy az LCD fényesebb képet tud produkálni, és HDR tartalomhoz megfelelőbb.
Inkább csak az OLED "hibáink" tudatában(Tinting, Vertical banding, beégés, öregedés) próbálom mérlegelni, hogy egy 55" tévé esetében megér e +50% felárat egy LCD hez képest az a képminőség amit nyújtani tud.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Mik a tapasztalatok a 4-5 éves OLED tévékkel? Sokat romlott a képminőségük? A jelenlegi SONY LCD tévémet 7 éve nyúzom, és nem is szándékozok túladni rajta, de keresem az utódját a nappaliba. Mivel 55" ban nem nagyon találtam értelmes LCD-t ezért elkezdtem OLED felé nézelődni, de nem vagyok benne biztos, hogy az én felhasználásomhoz megfelelő lenne.
Tévé adásnak főleg M4 Sport HD menne forma1 és társai. Itt sajnos a verseny ideje alatt a bal oldalon szinte végig kint van a sorrend, ez okozhat problémát? 1,5-2 óra alatt beéghet ez?
Konzol játék néha-néha menne rajta, ez is körülbelül 2-3 órát, egyhuzamban.
Ezen kívül rengeteg youtube és feliratos filmek 16:9 és 21:9 kép aránnyal.
Itt láttam korábban egy képet, ahol sok 21:9 nézés után lent-fent látszott a csík.A másik problémám, hogy néha-néha érné közvetlenül napfény a tévét, persze nem szándékosan, de megeshet, hogy a redőny felhúzva marad, és délután rásüthet a tévére a nap. Ez csak bekapcsolt állapotban tesz kárt a tévében, vagy kikapcsolt állapotban is árt a kijelzőnek?
-
Derron
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Jelenleg egy SONY 42W805A készüléket nézek, körülbelül 2,5m ről. Ennél szeretnék nagyobbat, csak pont a 2 méret között vagyok, 55 nél nagyobb kéne 65 meg talán túl nagy. (Már kivágtam kartonból is őket, de így is nehéz a döntés, és persze az 50% felár sem elhanyagolható, abból már kijönne egy média lejátszó vagy soundbar).
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
A Vertical banding az az OLED technológia velejárója, vagy csak 1-2 készüléknél előforduló hiba? Minden képen olyan készüléket keresek 55-65" ban, ahol a mozgásmegjelenítés rendben van. Nem tudom elviselni, ha egy mozgó tárgyat követ a kamera és a körülötte lévő terület szaggat. Mozgásmegjelenítésben az OLED vagy az LCD vel járok jobban? Amik jelenleg lehetséges opciók: A8H, A80J, nem OLED: XH95 XJ95 XJ90.
-
Derron
aktív tag
válasz
Czimby
üzenetére
Köszönöm mindenkinek,
Egyébként ez okozhat károsodást a kijelzőn? Mármint ha 1 órán keresztül végig ugyan az a tartalom megy rajta? Vagy ez még az elhanyagolható időtartam.
Karácsonykor például kiraktam tévére egy égő kandallót, ott ugye a tűz égése dinamikus (bár nem túl változatos), viszont maga a kandalló statikus.Ui: Vagy B opció, hogy nem fizetek elő a youtube prémium szolgáltatásra, és az 5-10 percenként fél perc reklám rendbe rakja a kijelzőt
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Van olyan funkció valamelyik gyártónál, hogy kikapcsolt kijelző mellett működjön mondjuk a youtube? Elég sok beszélgetős tartalmat nézek youtube ról, ahol a háttér statikus és elgondolkodtam, hogy ez okozhat e a jövőben károsodást. Jelenleg még nincs OLED tévém, de szemezek egy SONY A8 al vagy egy A9 el.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Neon fénynél is látszódnia kéne a vertical bandingnek? Tegnap a helyi MM ben tesztelgettem egy 65" CX et, direkt teszt videókat futtattam le rajta, de még az 5-10-15% gray sem izzasztotta meg. A tévén lévő pór mennyiségéből ítélve ott lehet már 2-3 hónapja, és folyamat ÉLÉNK képmódban mennek rajta a bemutató videók. Ja és a kijelző hátoldalán még rajta volt a védő fólia.
Az itt olvasottak után teljesen elment a kedvem az OLED től, de tegnap meglepődve tapasztaltam, hogy a "kiveszem a dobozból azt jó van az úgy" beállítás után sem jelentkeztek a hibák. -
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Gondot okozhat a kijelzőnek ha sok feliratos tartalmat néz az ember? Ez mennyire számít statikus tartalomnak? Nagyon gondolkodok egy 55" CX vásárlásán.
PS4/5 is menne rajta, de ez nem számottevő mennyiségben. -
Derron
aktív tag
Sziasztok 55-65" tévét keresek a nappaliba, főleg filmezésre/sorozatok nézésére és PS4/5 re lenne használva. (3,5m a szoba hossza, így a nézési táv kb 2,5-3m lenne.
A SONY OLED tévékről mi a vélemény? Ahogy olvasom a topicot inkább az LG OLED tévék pörögnek.
Én 8 éve használok egy FullHD SONY tévét, és nagyon bejött, így maradnék a SONY vonalon.Edd az új szériás XH9000 es szérián gondolkodtam, de mivel ez már-már OLED áron van, ezért gondoltam megkérdezem, hogy érdemes e körülnézni sony oled vonalon.
Tudom, hogy a beégés oled velejárója, de melyik gyártó oldja meg ezt a legjobban?
A másik kérdésem, hogy a beégés 4-5 óra statikus tartalom után is jelentkezik, de ha utána nézek 1 óra sorozatot akkor megszűnik? Vagy éppen elég neki ha napi 2 órában CSAK fifázok mondjuk 2-3 hétig?
Szóval melyik a jobb a tévének? Ha statikus tartalom után leterhelem dinamikussal, vagy kikapcsolom?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(Bocsi).
. Közben meg ott vannak a böszme 70-85" tévék amiktől 1m re sétálsz el, és az sem tűnik nagynak. 
Vhiktor