Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
xerobyte
aktív tag
Az OLED77CX az Euronics-ban 1.7M-en nyitott, ez nagyon bíztató, tartja az 5000 eurós ajánlott árat (először pedig úgy jelent meg, hogy USA-ban 5000 usd, Európában 7000 eur, ami egy jó nagy wtf lett volna).
Ha az ártrendekbe nem zavar be a COVID, akkor simán benézhet 1M alá télre, jövő februárra, amivel lehet kiugraszt a 65C8 elől! -
MrBazsi
senior tag
Üdv srácok. Alaplap csere LG oleden fődarab cserének számít?
-
blakey
titán
válasz
bozso067
üzenetére
Samsungnak nincs OLED-je. Tavalyi modellek esetében a Philipseknél láttam USB 3.0-t, egyébként a Wifi valamint han kezeli az USB-LAN adaptert akkor az USB 2.0 is elég az összes UHD anyaghoz, a nagyon magas bitrátás(300+ Mbps) tesztfájloknál elvérezhet, normál fogyasztás mellett tökéletesen elég.
-
Partz
senior tag
válasz
Monngoose
üzenetére
Létezik, mivel évek óta kivonult a Pana az amerikai piacról, idén már Kanadából is. Az se véletlen, hogy az amerikai összevetéseken csak LG és Sony oled-eket versenyeztetnek.
chros
Vincent review holnap jön elvileg, a napokban várható egy Pana HZ1000, Sony AH8 összevetés is. Sony idei oled tv-ről, ezt érdemes megnézni. Úgy tudom te is fent vagy avsforum-on, onnantól kifejezetten érdekes, mikor D-Nice is kapcsolódik a beszélgetéshez.
-
Monngoose
aktív tag
Az létezik, hogy az Rtings egyáltalán nem csinál Panasonic oled teszteket, vagy csak én vagyok béna és nem találom?
-
bozso067
tag
Sziasztok!
OLED tv-k termékleírásainál sehol nem találok arra vonatkozó információt, hogy:
- a LAN kártya az 10/100/1000 MB, azaz 1GB-s
- az USB csatlakozóknak általában a készüléken található mennyisége van csak feltüntetve; az nem, hogy USB2, vagy USB3, stb. Rendszerint már csak vásárlás után, a TV készülék menüjében lehet ennek utánanézni. Tapasztalatom szerint ritka az USB3. Vagy tévedek?
Honnan tudhatok meg erről több információt? Vagy a felső kategóriás sorozatok mindegyike tartalmazza már ezeket?
A válaszokat előre is köszönöm. -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Kommentekben sokan követelik a plazma vs oled tesztet, összehasonlítást.
Az biztos stílusos lenne, ha két Pana tv-t összehasonlítanának, egy plazmát és egy oledet. Lenne feeling-je...
-
Pro Koryak
addikt
Értelmes teszt:
[link]
Jó lesz ez! -
blakey
titán
-
gabber01
addikt
Létezik 49" méretben ajánlott OLED TV?
Jelenleg egy Philips 49pus6561 van, amit főként filmnézésre használunk PC-ről, meg időnként játék, TV adás alig megy rajta.
Idővel majd erről szeretnék feljebb lépni.
Előre is köszi a tippeket. -
daneel_hu
addikt
válasz
Northlorien
üzenetére
Jó olvasgatást!

13.§ KOCKÁZAT KIZÁRÁSOK
A biztosítási fedezet nem terjed ki:
13.1. **********
13.30. pixelesedésre (ld. 1.18. pont), gáz leengedésre és újratöltésre, valamint képernyő beégésre, -
Northlorien
tag
Én úgy tudtam hogy az MM és gold garancia a gyári garanciát tolja ki, plusz 1 vagy plusz 3 évvel, illetve törés garanciát biztosít, a vásárlástól számítva 1%os érték vesztessel. Szóval ha jól értelmezem akkor ha ma veszel egy tv-t és egy év múlva betörik a képernyő akkor 12%ot veszitesz az árából. Engem is érdekelne hogy volt-e bárkinek tapasztalata MM is garanciális ügyintézéssel, és ha igen akkor micsoda?
-
blakey
titán
-
daneel_hu
addikt
válasz
salapp
üzenetére
"A többibe ne menjünk bele, mert parttalan vita lesz, amit már mindenki rühell. Majd ha elromlik a Pana, megírom, hogy ment. Még úgy négy éve volt Sony lcd-m is, amit kijöttek, lefotóztak, elvittek, bevizsgáltak, csereutalványt adtak. Nem volt semmi gond.
Szóval változóak a tapasztalatok.
Jó hír, hogy az LG másodjára és ötödjére is cseréli a panelokat, mit olvashatjuk itt. Sőt, mi több: hurrá!"A nemzetközi fórumhozzászólások alapján az itteni garanciakezelések korrelálnak (LG), tehát nem bízhatunk abban, hogy más márkák esetében ez másként lesz avagy (mi majd) kapunk egyedi elbírálást. Nagyon valószínű, hogy Pana vagy Sony esetében nyögdécselősebb egy oled-panel csere avagy készülékcsere...
-
belan
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
Hát kitudja igazából mennyit ér vele a ember! De biztos többet mintha semmi nem lenne, a gold garancia meg azért több mint a sima! Gold jó a beégésre is valemenyire hoppá össze tört a tv baleset de kitudja mennyi pénzt kapnál vissza, lehet annyit hogy 200 300 ezret hozzá kenne tenni hogy egy újat vegyél!
-
daneel_hu
addikt
-
skippper
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha már garancia kérdésköre, akkor megemlíteném, hogy szavatossági kötelezettségük is van a gyártóknak, TV-szerelő ismerősöm javasolta, hogy a már lejárt garis, 3 éves Sony TV-mre kérjek szavatossági javítást, miután meghalt benne az alaplap. Annyi dolgom volt csak, hogy bevigyem a hivatalos szervizbe, ingyen cserélték az alaplapot benne. Érdemes ennek is utánanézni, ha valakinek hasonló gondja van.
-
daneel_hu
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
"44.200 Ft lenne 5 évre (ki)terjeszteni a garit a C9-n , annyit simán megér és 5 évig gari megoldva!
"Megérné, HA valóban olyan garanciát kapnál mint az első két évben a gyári garancia esetében.

Érdekelne az ÁSZF... szerintem tele van szép és okos kizárásokkal.
-
Dreimus
senior tag
válasz
mucsácsó
üzenetére
BusinessBox esetében (5.2.21 bekezdés), de más biztosítások is beleírják a szerződési feltételek közé, hogy beégésre nem vonatkoznak.
-
mucsácsó
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
wow, ezt nem is tudtam, hogy lehet ilyet...
azt hittem ha pl. MM-nél veszed, akkor kötelező day1 kötnöd náluk, ha ilyesmit akarsz - itt pedig ahogy látom, egészen addig köthetsz, amíg legalább 60 napod van vissza az alap (LG-nél pl. 2 éves) garidból.
már-már túl szép ahhoz, hogy igaz legyen..
mondjuk az még mindig kérdéses, hogy mely típusú hibákat fedeznek itt, miután életbelépett a kiégészítő gari a 2. évet követve (legyen az akár pixelhiba/csíkozódás/beégés, vagy bármilyen panelhiba..) - na de így már azért nyugodtabb szívvel mernék OLED-ezni, mint a sima gyártói 2 évvel - már ha ez tényleg valós
bár ahogy olvastam itt is meg máshol is, papíron nem fedezné a gyártói gari sem a pixelhibát/beégést, de mégis kijön az LG panelt cserélni a legtöbb esetben - más kérdés, hogy ez 2-3 év múlva is így lesz-e vajon.. -
válasz
nordino
üzenetére
Amugy ha vennetek a faradtsagot es kikapcsolnatok amikor nem nezitek akkor lehetne ajanlani az oled-et. Igy nemigazan.
plusz ezzel talan a csend is bekoltozhetne a lakasotokba ami persze az elejen remiszto is tud lenni amikor szembesulunk a kiuresedett onmagunkkal amit csak a folyamatos zaj tudott egy alnyugalomba ringatni. Leallitottam a mentalhigienias reszem.
-
-
nordino
tag
Sziasztok!
Szeretnék a jövőben oledre váltani,de nem tudom mennyire lennének a tévézési szokásaink beégésgenerátorok ezért tartok átváltani rá.
A mostani direct ledes lg-nk túlnyomórészt háttérzöngének megy olyan 14-16 órát naponta,és ilyenkor a kép üzemmódja a sötét szobára van beállítva ami csökkentett fényerőt jelent + be van állítva az automatikus energiatakarékos üzemmód ami még lejjebb veszi a fényerejét.Akkor szoktuk csak felcsavarni ha célirányosan valami filmet vagy sorit nézünk,de ez kb. a napi két órát sem éri el általában.Van még napi 1-1,5 óra xboxozás de 90%-ban az is ezen a fent írt csökkentett fényerős módban fut.
Nem tudom hogy a bár alacsony fényerőn de napi sok órás terhelésben a statikus csatornalogók mennyire gyorsan kezdenék ki az oled panelt és mivel néhány évig nem szeretnénk új tv-be beruházni ezért van egy kis tartás bennem.
Szerintetek ilyen használati szokások mellett már bele lehet ugrani egy oled panelba? -
válasz
blakey
üzenetére
Pontosan, egyetértek!
44.200 Ft lenne 5 évre (ki)terjeszteni a garit a C9-n , annyit simán megér és 5 évig gari megoldva!
"A Kiterjesztett garancia az eredeti garancia meghosszabbítása, a készülék hibája esetén a javítás vagy csere költségét mi álljuk Ön helyett. Így a szolgáltatás ideje alatt nem lesznek váratlan költségei a OLED TV készülékkel." (forrás: BussinessBox)
Csak az a kérdés, hogy "gyártói" vagy "kereskedői" garancia legyen megjelölve (Telekomtól van a készülék) így gondolom kereskedőit kell megjelölnöm.
(?)
Van eredeti LG-s garancia könyvem is (ami nincs kitöltve) de van Telekomos garancia doku is részletes és kitöltött. -
blakey
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A kiterjesztett garanciás részt 1-2 eladó is mondta a boltokban amire úgy reagáltam, hogy az biztosítás, erre mondták, hogy nem teljesen, a gyártóval kötött szerződést a biztosító így náluk az garanciának számít, 2 féle van, egyik normál, másik törésre, stb-re is vonatkozik. Egy biztos, már 300e Ft-nál ezért az a +25-30e már nem sok arra, hogy legyen valamilyen + gari, még akkor is ha nem 100%-ban gyári.
-
-
chros
őstag
A Sony Oled-ekrol mar tobbszor irtuk:
- HDR10-t clipping-eli
- low-latency DV van csak
- nincs hdmi 2.1 (jatekosoknak)
- nincs 1dlut / 3dlut kalibralasi lehetoseg az olcsobb modellben (ami meg igy is dragabb, mint egy c9 /gz950)Szoval itt sem rozsas a helyzet, tavolrol sem. Ellenben allitolag PC mod jo (bar tesztelni kene).
Lassan kijon Vincent uj review-ja, akkor lehet tobbet tudunk. -
TomFace
tag
Üdv!
Egy 55B8-as tv-t szeretnék magammal vinni külföldre (1000 km), olvastam a véleményeket a fektetett szállításról az előzményekben, de elég megosztóak. A másik opció az lenne, hogy le kéne vágni kb 10 centit a doboz felső sarkából az egyik oldalán, és akkor állítva keresztbe beférne a hátsó üléssor elé, csak azt meg nem szeretném, hacsak nem muszáj. A (szedán) autóban nyilván más cuccok is lennének, a hely kihasználása érdekében indokolt lenne az állított-faragott verzió, csak kérdés ez mennyiben befolyásolja a csomagolás által eredetileg biztosított biztonságos körülményeket. Köszi előre is!
-
BusinessGuy
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Na ezaz...Így cirka kitörölhető az 5 év garral. Nekem telefonnal és fényképezővel van hasonló tapasztalatom. Meg egy dualshock kontrollerrel....
Salapp:samsung például szart házhoz jönni egy 55-ös tv problémája miatt ami egyértelműen a connect box volt...Kiégett, izzott a hdmi portja amint áramot kapott. És csak a connect boxot bevinni nem volt elég, a tv-t is vinni kellett.....
-
torma1981
veterán
válasz
BusinessGuy
üzenetére
LG-nél jelenleg nincs senki aki jobban kezeli a garanciális ügyintézést. Nem tudom más otthoni termékeknél, sütő, mosógép stb is ilyen rugalmasak. Én tuti nem fogok más OLED-et venni csak LG.
-
salapp
addikt
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Az, hogy házhoz megy-e egy szervíz, nem jópofaság kérdése, hanem a javítandó tárgy súlya határozza meg.
A többibe ne menjünk bele, mert parttalan vita lesz, amit már mindenki rühell. Majd ha elromlik a Pana, megírom, hogy ment. Még úgy négy éve volt Sony lcd-m is, amit kijöttek, lefotóztak, elvittek, bevizsgáltak, csereutalványt adtak. Nem volt semmi gond.
Szóval változóak a tapasztalatok.
Jó hír, hogy az LG másodjára és ötödjére is cseréli a panelokat, mit olvashatjuk itt. Sőt, mi több: hurrá! -
blakey
titán
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Tapasztalataim szerint a Sony nem ennyire készséges, bár oled szervizeléssel nincs tapasztalatom de crt-vel lett volna ha nem mondják azt, hogy a műszer mást lát, hiába látható szabad szemmel is a hiba, az utolsó szót a műszer mondja ki. A Sony a 30 évvel ezelőtti "énjeiből" él, semmivel sem nyújt többet, nem jobb, más. 2 évvel ezelőtt megváltam az utolsó Sonymtól is, nem tetszett amit műveltek pl. a droid frissítéssel, minden működött csak a TV színprofil beállításai voltak sz@rok, tudtak róla és 1 éven keresztül nem voltak képesek javítani. Náluk is akkor jó az LCD ha működik a Local dimming, tehát nélküle teljesen normális ha felhős az LCD, hiába mondtam, mutattam, hogy itt egy másik márka LCD-je ami ráadásul IPS és semmi felhősödés, ők akkor is ezzel védekeztek. Szánalmas a hozzáállásuk és nagyon sajnálom, a Panasonic szervizelés is érdekes, nagyon lesz@rom stílusban nyomják, pedig inkább Panasonic párti lennék, így semleges maradok és próbálok olyat választani ami számomra az adott pillanatban éppen a legjobb, mindegy, hogy Samsung, LG, stb.
-
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
"Ha a garancia az elsődleges, LG-t vegyél. Ott ha valami gondod van, szinte "puszira" cserélik. Viszont 5 évet sehol sem fogsz kapni. Ahogy Daneel is írta."
Szerintem azért van értelme ennek a kieg biztosításnak is. Bár mi elsősorban a gyerekek miatt kötöttük, mert már vertek le 70 ezres lámpámat a konyhasziget fölött, és fájdalmas volt pótolni, mert a búra tört szét. Az oled-készülékek is annyira vékonyak, hogy könnyű bennük kárt tenni.
Az utóbbi időben - főleg a 2019-es LG-szériában - elég sok új hiba lépett fel, ami miatt megint úgy gondolom, hogy nem árt ha valaki köt ilyesmit.

Pl már két készüléknél is fellépett függőleges csík a panelen. És ha egy ilyen dolog a 3. évben történik akkor azért jól jön egy ilyen biztosítási termék. (szerintem ilyen esetben vagy javíttatniuk kell vagy ha gazdaságtalan akkor teljes vételárat fizetni) -
Partz
senior tag
válasz
salapp
üzenetére
"Most éppen jelentős kedvezménnyel van MM-ben 55AG8 (AG9 gusztustalanul drága sajnos, Sony-hoz szokottan az AG8 is drága normálisan)"
Idén az AH8 lesz Sony-tól egy jó vétel, megörökölte az X1 Ultimate procit a Master szériából + kiegészült az eddigi legjobb 120 Hz-es BFI-vel. Külföldön az induló ár már most az AG9 alatt van.
Úgy néz ki az idei év második felére tervezett AH9 átcsúszik jövőre, a kialakult helyzet miatt. Ez már egy új tervezésű oled tv lesz, új procival.
*Viszonylag friss hír; Kínában elindította az LGD a 48"-os oled panelek gyártását.
-
RZozo
aktív tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ilyen opció régen volt. 2011-ben még így vettem tévét. Arra valóban 5 év teljeskörű garanciát adott a Panasonic magyarországi forgalmazója.
Az MM és egyéb áruházi biztosítás természetesen olyan, mint amilyennek leírtad. A semminél jobb, de a lakásbiztosításos lehetőség jó eséllyel olcsóbb.
A Sony garanciáját még átnézem, hátha az másképpen működik. -
Szerzői okok miatt pl Panán ha rögzítesz műsort (közben nézhet bármi mást, más csatornát, más külső forrást), azt csakis azon az adott tv-n tudod megnézni, visszajátszani. Se hálózaton, se laptopon, se másik (akár ugyanolyan típusú) tv-n nem fogod tudni megnézni, lejátszani.
-
salapp
addikt
válasz
Derron
üzenetére
Bocs, már nem lehetett szerkeszteni:
plazma: változó tartalommal az inhomogenitás rendezhető volt, ha nem volt extrém a helyzet (első sorban érintett az erős fehér, minél világosabb, rikítóbb színes képelemek)
oled: kumulatív (összeadódó) jellegű eltérő öregedés, tehát extrémebb esetben ez maradandó (első sorban a telt vörös, sárga színek okozzák), de már eljutott olyan árszintre az oled, hogy szerintem ezt érdemes lehet vállalni. -
blakey
titán
válasz
Derron
üzenetére
Mindegy melyik oledet választod, a droid inkább hátrány mint előny, nekem is van 14 éves Sonym ami sokkal jobb, mint az 5 éve vett droidos Sony amit örültem, hogy lecseréltem egy webOS TV-re. A Panasonic vagy a Philils buta rendszere is jobb TV OS szempontjából, nem tudnam annyit de legalább azt jól. Annyira nem kell parázni a beégéstől, normálisan kell használni, azért 5 órán keresztül ne nézz egy képet, ha lehet. Rtings végzett beégés tesztet, meg lehet nézni. A helyedben ennyire nem paráznék.
-
salapp
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ezért érdekes a Sony termékeknél a Központi Szalonban a termékhez hozzáváltható 5 év Sony jótállás.
Derron: Az LG-nek valamiért
(lö-lö-lö-lóóvé)iszonyat nagy hátszele van, csontig benyalós "influencerek", "szakmai tesztelők" és "profi kalibráló gigamegazsenik", stb. hadserege.
Most éppen jelentős kedvezménnyel van MM-ben 55AG8 (AG9 gusztustalanul drága sajnos, Sony-hoz szokottan az AG8 is drága normálisan), a helyedben rendelnék egyet webesen, teszteld, állítgasd, aztán ha tetszik, van közel egy éved kiegészítő garit venni.
Ha nem jön be, még mindig vehetsz C9-et, oszt jóvan.
Nekem nem volt opció a Sony, 400 alatt volt a GZ950, most 450, az AG8 meg 433. -
Derron
aktív tag
Sziasztok 55-65" tévét keresek a nappaliba, főleg filmezésre/sorozatok nézésére és PS4/5 re lenne használva. (3,5m a szoba hossza, így a nézési táv kb 2,5-3m lenne.
A SONY OLED tévékről mi a vélemény? Ahogy olvasom a topicot inkább az LG OLED tévék pörögnek.
Én 8 éve használok egy FullHD SONY tévét, és nagyon bejött, így maradnék a SONY vonalon.Edd az új szériás XH9000 es szérián gondolkodtam, de mivel ez már-már OLED áron van, ezért gondoltam megkérdezem, hogy érdemes e körülnézni sony oled vonalon.
Tudom, hogy a beégés oled velejárója, de melyik gyártó oldja meg ezt a legjobban?
A másik kérdésem, hogy a beégés 4-5 óra statikus tartalom után is jelentkezik, de ha utána nézek 1 óra sorozatot akkor megszűnik? Vagy éppen elég neki ha napi 2 órában CSAK fifázok mondjuk 2-3 hétig?
Szóval melyik a jobb a tévének? Ha statikus tartalom után leterhelem dinamikussal, vagy kikapcsolom? -
daneel_hu
addikt
"Bizony, sokat számít az is, ha 5 év nyugalom (garancia) van a tévére."
Nincs 5 év garancia, továbbra sincs ilyen opció.
Ez egy kiegészítő biztosítás, bizonyos meghibásodásokra és baleseti eseményekre jó. (ÁSZF-ben benne van ha érdekel...)
Mindig avultatott értéket térít a biztosító, kivéve ha teljesen használhatatlnanná válik a készüléked, kvázi nem működik.
Beégésre, tintingre, bandingre és egyéb oled-specifikus hibákra nem térít, nem cserél, sőt semmit nem fogsz kapni ilyen esetekben.Tehát ez egy biztosítás, míg a garancia = gyári 2 éves jótállás.
Baromira nem ugyanaz. -
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Tv-m épp most írta ki pixelfrissítés folyamatban,kikapcsolt állapotban,láttam is egy egy csíkot lefelé futni.
Gondolom ez a nagy frissítő,ez meddig tart?Mikor kapcsolhatom be,érdemes e valamit átnézni utána? -
salapp
addikt
A Pana valamelyik saját tunerével használva másik külső forrással tud PiP-et, Felvételt csak próbából csináltam vele, saját formátumban menti usb eszközre. Nem tudom, hálózatból hogy játszik, rögzít-e, ilyesmire nem használok tévét. De van itt Panás, aki tuti használja ilyenekre. De szerzői jogi oldalról nézve szerintem tuti nem lehet kívülre, máshonnan elérhető fájlként menteni a műsort.
Csak olyan tévé van/volt eddig, amiben jó esetben hármas tuner van (pl. fenti oledek mindegyike) és azok közül kettővel lehetséges a PiP. -
sakal83
addikt
válasz
mucsácsó
üzenetére
Ha a balesetitol nem felsz akkor javaslom a lakasbiztositast kiterjesztett garival. Bar csak 300e ft a biztositotti osszeg de nagyjabol minden muszaki cuccra el 2-5 evig a 300e/ev es sokkal olcsobb. En mar soha nem is fogok kotni kiterjesztettet. A balesetinel krmenyen avultat es ha egyszer mar fizetett ra akkor game over. Ja es draga...
-
RZozo
aktív tag
válasz
salapp
üzenetére
Értem. Köszönöm.
Még felmerült néhány kérdés.
2019-es, 2020-as Oled tévéknél mennyire található még valamiféle kép-a-képben funkció, azaz pl. tudok egy csatornát nézni úgy, hogy egy másikat kis képben látom.
TV felvételt milyen formátumban menti, csak az adott TV-n nézhető meg vagy hálózatra is tud menteni, ahol eléri más eszköz is?
Vannak-e két DVB-C tuneres tévék, ahol pl. egy adás nézhető, egyről felvétel készül? -
icemad
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Az árazás tényleg eltérő. Egyszer rákérdeztem egy MM dolgozónál, hogy miért olcsóbb a boltban. Azt mondta, hogy így próbálják rávenni az embereket a bolti vásárlásra, mert a 14 napos netes vásárlásoknál sokat buknak, a rengeteg bontott, de visszavitt terméken. Mivel azokat nem adhatják már el újként. Szerintem van benne logika.
-
RZozo
aktív tag
válasz
salapp
üzenetére
Igen, szemeztem a Sony AG8 tévével is. Alapból most 3 év gar MM biztosítással benne van az árban.
Bizony, sokat számít az is, ha 5 év nyugalom (garancia) van a tévére.
Mostani Pana plazmámat is 5 év garanciával vettem, de kb. 10 éve hibátlan, elpusztíthatatlan
.
Ha van tapasztalat az AG8-al, szívesen hallgatom.
Nagyjából ezt a kategóriát belőttem LG B9, C9, Panasonic GZ950, GZ1500, Sony AG8.
Csak még azt nem tudom, hogy mennyire lesz szükségem HDMI 2.1-re a jövőben. Ez még befolyásolja a választást.
Nagyobb problémám, hogy sajnálnám a plazmát eladni, így a hálószobában kell neki helyet csinálni szekrény átalakítással, ami nem megy azonnal. -
salapp
addikt
válasz
mucsácsó
üzenetére
Olvass vissza, vannak itt, akik leírták a tapasztalatokat. Amennyire én tudom, az első két évben a gyári garancia él (egy év jótállás és egy év szavatosság), azután lép életbe a biztosítás. Illetve vannak esetek, várhatóan nem a beeges, amelyekben a két éven túl is javít a korrekt gyártó (három éves szavatosság). Általában a harmadik évről van itt szó, ha mondjuk széria hiba, durva hiba lép fel.
Az MM biztosító partnere, ha a biztosítási esemény bekövetkezik, bevizsgáltatja a hibát és a gazdaságos javítás kizárása után csereutalvanyt ad, amit az MM-ben lehet felhasználni, akár ráfizetve. Én legalábbis ezeket szűrtem le az elmúlt esetek alapján.
Nyilván külön is vehetsz pl Generali (talán SMART a neve) biztosítást a tévé mellé, ott viszont általában nem a teljes értéken teritenek, hanem csökkentetten.
Amúgy szerintem a gyári garit semmi nem "írja felül", legfeljebb kiegészít vagy helyette választható lehet. -
mucsácsó
tag
válasz
salapp
üzenetére
Ez a plusz 3 év bizti hogy néz ki egyébként? Csak azért kérdezem, mert én voltam bent még egyik nap a B9 miatt MM-ben, és ott valami 50k körüli összeg állítólag az 5 éves Gold bizti, de állítólag az "felülírja" az alap 2 év garit day1, meg nem is igazán értem az egészet, hogy valami csereutalványról beszélt az előadó, de eléggé félinfók voltak, valamit az esetleges beégést "nem tudják, hogy fedezi-e" :DDD szal nemtudom, nekem ez kicsit olyan himihuminak tűnik sok apróbetűs résszel, mint nagyjából az összes létező biztosítás - de akinek van tapasztalata, akkor az kérem meséljen :)
Vagy tényleg 5 éven belül kvázi bármi történik vele, visszakapod csereutalványban az árat, vagy..?Meg az sem világos, hogyha a "kiegészítő" biztosítás van, akkor 2 év után már nem az LG intézi a szervízt, hanem egyszerűen csak a biztosító fizeti a szervizelés összegét, vagy..?
-
salapp
addikt
Tudom, több, de nem fér bele egy Sony AG8? Most még 433ezer az MM-ben. Amilyen élelmiszer árak vannak most a boltokban, párszor kicsit visszafogod magad a Lidl-ben és mespóroltad az árkülönbözetet.
És 360 napon belül veszel hozzá a Sony-nál 5 évre kiterjesztett jótállást.
Ha mégis LG, azt is normális boltban vegyed és ne sajnáld rá a +3 év biztosítást, úgyis bexarik ennyi időn belül (az is). -
válasz
sayCet
üzenetére
Ez szerintem hit kérdése, nekem elég rossz tapasztalatom van az LG régi (2012 körüli) frissítéseivel. Ezért ugye próbáltam olvasni a fórumokat hogy mik változtak, és semmi jót nem találtam benne. Funkciók és képességek tűnnek el (amiket amúgy ennél speciel pont nem használtam), biztos szokott benne security patch is lenni, de az engem teljesen hidegen hagy, bízom a tűzfalamban, annak konfigjában.
Mivel az a verzió amit hagytam a készüléken nálam tökéletesen működik, amire nekem kell mindent tud, így a régi idők emlékei alapján számomra felesleges kockázat hagyni az updateket.
Ne biztatok senkit erre, nekem így jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Egyébként meg nem értem mi a gond egy szubjektív véleménnyel. Olyannyira egyedül vagyok ezen igényemmel hogy bekerült az összefoglalóba. 

Vhiktor