Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ngabor2: Nyugodj békében Bordoi!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Gentoo telepítés kezdőknek
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
skippper
senior tag
A szagértők, akik szerint a belépőszintű házimozihoz 100k értékű kábel szükséges
Triggernek itthagyom: https://www.soundguys.com/cable-myths-reviving-the-coathanger-test-23553/ -
brucezly
csendes tag
Hetente jön frissítés a webOS-hoz, ezekkel célszerű várni, mint a windows frissítésekkel, vagy mehet fel izibe?
Plazma vs Oled: hát nagyon szoknom kell plazma után a mozgásmegjelenítést, de úgy tűnik a családban ez csak nekem okoz problémát

-
gago1975
őstag
válasz
MrBazsi
üzenetére
Szia.
Kicsit ellentmondásos amit írsz: 10éve lg tv-hez lg házimozit használok, mindenre... alapbeállításon indul a házimozi ahogy a tv is. és igen szerintem oledhez pláne alap egy jó hangcucc
Téged se akarlak megbántani, de amit te használhatsz az még a belépő szintű HM rendszerek minőségét se éri el.
Egy kezdő szint valahogy így nézne ki 5.1 HM-ből:
Erősítő: Denon AVR-X2600H / Denon AVR-S950H / Onkyo TX-NR686 /Hangfalak: MONITOR AUDIO BRONZE 6 5.1 HANGFALSZETT, FEKETE
Minimum kábelezés : 80-100K
HDMi Premium vagy Ultra speed (gyengébbek kedvéért 2.0 vagy 2.1 helytelenül): 8-10K
Front + center hangfal kábel összesen 2x4m + 1x2méter: Oehlbach Silver Stream 40 hangsugárzó kábel 2x4,0 mm² = 20K
Surround kábel, legalább 2x10méter (persze szoba méret fügvénye): Oehlbach Silver Stream 25 hangsugárzó kábel 2x2,5mm² = 28K
Sub kábel: Oehlbach NF 214 Sub 200 kábel 2 méter / Oehlbach NF 214 Sub 300 kábel 3 méter / Oehlbach NF 214 Sub 400 kábel 4 méter 16K-26K-ig.
Összesen egy teljesen alap új vaalmire való HM 5.1 set: 700K nál kezdődik.Ehhez jön még plusz az objektum alapú hangsugárzók (ATMOS® / DTS-X) DE CSAK SZIGORÚAN MENNYEZETRE SZERELVE DALI ALTECO C-1 DOLBY ATMOS® SUGÁRZÓ +114K + kábel 20-30K
A front hangfalak tetejére elhelyezett ATMOS® sugárzók nem olyan jók, nem ugyanazt az élményt hozza mintha a mennyezeten lenne elhelyezve.
Ha igazi ATMOS® élményre vágyik az ember, akkor 5.2.4 elhelyezés a minimum, de inkább 7.2.6 aminél teljes ATMOS®+DTS-X objektum hatást kap az ember.
Amik ezalatt vannak (nem érték hanem minőség) azok nem nevezhető még kezdő set-nek sem!!
Használtan is lehet alacsony költségvetésből ilyen és ehhez hasonlókat építeni, csak türelem, kitartás és hozzáértés kell hozzá.A soundbar-ok pedig csak kiegészítő elemek, semmi esetre se helyettesítik a normál épített HM rendszereket, épp ezért sokkal nagyobb pénz kidobás mint egy alap (akár használt) HM rendszer.
-
gago1975
őstag
Szia.
Nem akarlak megbántani és nem tudom, hogy neked milyen hangrendszered van otthon de én azt mondom( akinek milliós hangcucca van, lásd aláírás), hogy sima Tv adásoknál PCM 2.0-ál egyáltalán nincs értelme a HM rendszert bekapcsolni.
Figyeld csak meg, hogy egy sima Tv PCM 2.0 jelforrást kiküldöd HM rendszerre és közel állsz a hangfalaidhoz, hogy milyen elmosódott semmit kapsz.
Ha barbár módon ALL STEREO ra állítod ilyenkor a rendszert, akkor meg ááááááá.Más a helyzet ha filmet nézel, na arra elengedhetettlen a jó hang de csak is eredeti hangal, nem szinkronizáltan !!!!
-
skippper
senior tag
Abban az üzenetben, amire válaszoltam, a korábban kihalt és nem fejlődő technikák közé soroltad a projektorokat, miközben nagyon durván fejlődnek és akinek egy komolyabb projektorhoz van szerencséje, az nem igazán akar róla leszakadni. Amióta lézert használnak fényforrásnak, elég brutál kontrasztokat ki tudnak hozni belőle. A linkelt projektor a 150000:1 kontrasztjával minden további nélkül kimeríti a HDR fogalmát és a szabvány követelményeit (különben meg se kaphatná a plecsnijét).
De ha már szóba kerültek a milliárdosok a dedikált moziszobájukkal, akkor oda egy ilyen is elfér:
https://www.christiedigital.com/products/projectors/all-projectors/christie-eclipse/overview
RGB Lézer, 20.000.000:1 kontraszt, teljes Rec.2020 lefedettség, 4K 4:4:4 10 bit 120fps és csak kicsit drágább 30-40 millió forintnál
-
daneel_hu
addikt
Beégett SONY A1.
-
Pro Koryak
addikt
Na még egy kicsit szürkébe:
én viszont nem nézek nekem tetsző filmet 5.1 + proji nélkül.
Oled éppen emiatt majdnem csak tévénézésre van. Egy Sony 77AG9-el kiegyeznék.
Már megszoktam a nagy képet és hangot, nem akarom lejjebb adni.
Nem kell, hogy szétszakadjon a ház. Baromi jó az is, ha az épphogy csak hallható nüanszok is kristálytisztán, "kézzelfoghatóan" szólalnak meg.
Pl. Demolition c. film, olyan basszus van benne, hogy alig hallani, és egyszer csak elkezd mozogni alattad a kanapé
úgy, hogy nem üvölt a rendszer!
De pl. egy koncert is érdekes lenne soundbaron
Persze megy mellette a sztereó zenehallgatás is CD + LP + NAS
Szóval lehet elég sok mindenből kimarad, aki "csak" tévén mozizikzikzik....
-
Jorgi Kormi
senior tag
Én szintén így vagyok vele , nekem a hifi a lényeg , mivel van egy jó Marantz cd lejátszóm egy jó Yamaha erősítővel.( Tervbe van véve egy bakelit lemezjátszó is és egy komolyabb álló hangfal)Netflixen nézünk filmet vagy pendriveról , nekem tökéletesen megfelel a sztereó hangzás . ( Telekomos iptv-ről hallgatok rádiót is elég jó minőségben)És a tervezett oled tévé vásárlása után is így fog maradni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
brucezly
üzenetére
Melyik LG-hez kaptál soundbar-t? Tegnap nekem is ajánlottak a 65CX-hez ajándékba egy 70 ezrest.
----------(#45168) Tulku
Fülhallgatók építésével (is) foglalkokozom, vannak, voltak milliós füleseimSzintén "zenész".
De...
Az audeze sajnos pont nem tartozik azokhoz a fejesekhez, ami megéri a pénzt.
[link] Ez a Audiotechnika, oda-vissza körberöhögi.
[link] Emelett, meg kb már egy gagyinak tűnik.
[link] És ezzel sem rúghat labdábaPersze ezt nem úgy írom, hogy a hasamra ütöttem, azért ezeket "kiteszteltük" sok év alatt és nemcsak a fülünk mondta azt, hogy valami nem oké, most a szakkifejezésekbe nem megyek bele, hanem komoly tesztelő kütyük is.
-
cichlid1
tag
Denon Heos sondbar+sub szól a Pana gz950 alatt, soha nem hallottam én se a hangját, így lett eleve bekötve.
-
brucezly
csendes tag
Még mindig eladó a bontatlam soundbarom, amit kaptam a LG mellé

Eddig 25 fölé nem sikerült hangosítanom a GX-et (társasház), jó tartalomnál megfelelő a hangzása is, a plazmám mellé korábban már 3 soundbart elfogyasztottam, ott egy Yamaha lett végül, de az sem kompromisszummentes.
De a probléma szerintem is inkább a tartalmak hangminőségével van, no meg mostanában a képpel is... 4k tévéken extrán kijönnek a hibák. Kamera, fényelés, spec efektek... Jó hangcuccnál ugyanez. Zenét Genelec-eken és B&O-n hallgatok, de jelenleg úgy érzem, nem lesz a TV mellé kiegészítő hangrendszer, csak idegesítene a szar tartalom, ha ennél minőségibben szólna
(csak stream megy a tv-n) -
Tulku
veterán
válasz
daneel_hu
üzenetére
Fülhallgatók építésével (is) foglalkokozom, vannak, voltak milliós füleseim, fejhallgatóm egy Audeze LCD3, dap-om egy Cayin N8...tehát nem vagyok érzéketlen a zenére....sőt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De 53 évesen nem a szomszédaim leleki üdvét szereteném ápolni szabad időmben...és Rothfb-vel értek egyet, sokszor zavarnak az effektek...persze bizonyára hozzájárul ehhez, hogy a csimbumm filmeken gyakran elalszom....más vonz

Bőven elég a C8 hangszórója....
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem kell, de amíg nem hallottad a jobbat, addig frankónak tűnik a 200 ezer körüli, pl Pioneer erősítő is.
De...sokat lehet tenni a hangzás élményhez, ha az adott szoba "süket". Nyilván egy nappali falát nem fogja telecseszni senki hangtompító/elnyelő szivacsokkal, vagy speciális táblákkal, esetleg még speciálisabb direkt erre gyártott gipszkartonokkal etc...Itt is nagy minőség és árbeli különbségek vannak.
De amikor hangmérnök kikeveri a hangokat, azt pontosan ilyen stúdiókban teszik és utána már le is tojja, hogy egy adott nappaliban ennek csak hangorkán lesz az eredménye, mert a hangok minden kis szarról visszaverődnek, keresztezik egymás útját, a tulaj meg kérdezi, hogy mi a jó francért fizetett ezért a HM rendszerért fél milliót, vagy jóval többet.
Mindegy, ez (is) egy meddő téma, a vétlenségig lehetne ragozni és jobbá tenni, a pénz meg a csillagos égig is mehet, mert az igazi hájend hallgatók 1 méter kábelért többet kifizetnek, mint egy tévé ára... -
Soundbar az van, az járt az egyik tv-hez. Azzal nincs bajom. Azt is el tudom fogadni, hogy még nem hallottam jól szóló hangrendszert. Ha milliárdos lennék, biztosan csináltatnék egy szobát külön mozizásra a legjobb, legdrágább csoda hangrendszerrel. De ez akkor is huszadrangú lenne, ha megnyerném a lottót.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rothfb
üzenetére
A magyar mozik hangrendszere, kb egy fos, igen még az IMAX-ban lévő is, de az legalább egy szinttel feljebb van a sima plázásoknál. Amivel meg hallottad, az is oda tartozik, mert ilyet nem írnál. Egy jó hangrendszer, drágább (nem kicsivel... erősítő, hangfalak, kábelezés, kivitelezés), mint maga az tévé, de ahhoz kell egy megfelelő szoba, zajcsillapítással, a legjobb, ha teljesen süketre van ez megcsinálva. Persze a fent említettek csak akkor jöhet szóba, ha van ehhez hallás is, ha nincs, akkor kár akár még egy parasztvakító soundbar-t is csatlakoztatni.
-
Fura, mert nekünk volt házimozi szettünk, nem az a drága fajta, de fadobozos és eléggé jól szólt. Őszintén szólva én nem estem hanyatt attól, hogy a különböző hangok más-más hangszóróból jöttek, meg attól sem, hogy a robbanások "szétvetették" a szobát. Idegesített. Egyes filmek 5.1-es hangját eleve iszonyú rosszra sikerült megcsinálni. Én ezért pont ellenkezőleg, sokkal fontosabbnak tartom a vizuális, képi élményt, mint a hangot. Engem a moziban is szó szerint zavart az, hogy szétrobbant a terem... Mikor kijöttem, alig hallottam valamit... Meg persze a képi világtól sem voltam elragadtatva.
-
Fisha
őstag
Elég off téma, ezért csak szürkével. Szerintem nagy hiba a hangot "kihagyni" a rendszerből. Nyilván az a leginkább helyfüggő, és lakásban valóban nem nagyon lehet kiengedni, mert agybajt kapnak a szomszédok. De közben meg okés, hogy a látásunk az elsődleges érzékszervünk, de minél kevésbé tudatos valamiben az érzékelésünk, annál nagyobb hatása van pszichésen az adott ingerületnek. A megfelelő, és kellő hangerőn járatott térhangzás nekem rengeteget ad ahhoz, hogy belekerüljek egy film környezetébe.
Ha nekem döntenem kéne, biztos, hogy előbb lenne (és volt is) legalább 5.1-es, menő hangrendszer, mint menő TV. Szerencsére nem kell választanom, mert nincsenek szomszédok
-
Tulku
veterán
Hogy az ellentábort szaporítsam....nincs helyem hangerendszerre, ezért vettem yamaha soundbart....de B7 ment hálószobába, a 65C8-nak pedig annyira jók a hangszórói, hogy lenyomta a soundbart (teljesen felesleges volt némi extra bass tartalék miatt üzemeltetni) úgy hogy simán tv hangszóróón hallgatjuk...persze nappali konyha étkező egyben, ezért ügyelünk is másokra...
Mielőtt megkapom, 2000-ben 777ES sony házimozi erőlködőm volt, németből sikerült hozzájutnom olcsón 500-ért...egy 9000-es dvd-vel...és a Jamo Concert hangfalakkal...-egy 30 m2-es lakásban...tehát tudom, mit tud a házimozi hangban... -
Clay
senior tag
Nekem is aut indul a hifi, már vagy 15 éve nem is hallottam a tv hangszóróját(bármi is volt az) Akkor ez eldőlt
-
skippper
senior tag
Projector HDR10:
https://www.lg.com/hu/projektorok/lg-HU80KSW -
MrBazsi
senior tag
én spec vagy 10éve lg tv-hez lg házimozit használok, mindenre... alapbeállításon indul a házimozi ahogy a tv is. és igen szerintem oledhez pláne alap egy jó hangcucc

-
sakal83
addikt
Miert Te az esti hiradora vagy a jobaratokra benyomod a hangrendszert? Komolyan kerdezem mert mar lassan igenytelen hulyenek erzem magam hogy nem kapcsolok kulso rendszert egy meccsre

Es ha nekem valaki azt mindja hogy oledet csak filmezesre akkor ne legyen siras a beeges veszelye miatt mert jo ha havonta 2db nezheto film kerul kiadasra igy evente a 48 ora hasznalatnal nem kell a para
-
chros
őstag
A lehuzassal egyet ertek, de ahogy rothb mondta, a HDR (+ wcg) mint uj technologia csak lcd-n es oleden ereheto el, es ez visz mindent az elmult 70 (?) evben. Ez azt jelenti, hogy minden mas display technologia elavult (crt, plazma, regi lcd, projector!, stb). Azt persze lehet mondani, hogy valakit ez nem erdekel (mert pl nincs ra tartalma), de attol meg ez igy van

-
wolfman72
csendes tag
LG C9-hez új software van napok óta (04.80.03). A gyári oldal szerint az APPLE AIRPLAY támogatással bővült csak? Valaki észrevett változást ezzel kapcsolatban?
-
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Majdnem meg is nyomtam a kosárba teszem gombot (több, mint egy milliót megtakaríthatok most, ha megveszem, ezt írják), de nincs akkora kosaram. Csakis ezért nem tettem mégsem kosárba.
Pedig már 10 millió alatt van... -
Pelican
őstag
Ha azt hiszed, hogy minden műszaki termék, aminek a gyártásával felhagytak az idők során, az nem volt jó minőségű vagy rossz technológián alapult, akkor bizony tévedsz.
Senki nem állított ilyet.
Kifejezetten a plazma oled összehasonlításról volt szó és bizony a plazma az egy elavult technológia.
Akinek az tetszik, az nézze nyugodtan, csak ne próbálja megmagyarázni egy oled topikban hogy jobb, mint az oled. -
DVlad
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Ne ragadjunk le a megjelenítőknél. A lényege a reakciómnak leginkább ez a mondat volt: "Nem is értem miért nem gyártanak még ilyet, ha ennyire fasza."
De ha a témánál maradunk. Ha egy műszaki terméknek egyedülállóan jó az a tulajdonsága, ami a lényege is egyben (megjelenítő-mozgókép megjelenítés), akkor a többi nem annyira számít, ha a teljesítménye, a minősége az igazi szempont a maga nemében. Ne rójuk már fel egy F1-es autónak a gyalogos gázolásos teljesítményét vagy a zajszigetelését. Aki igazán jó céleszközt akar, bármilyen területen, az kompromisszumokat fog kötni, mert megéri. A felhasználók/fogyasztók többsége nem az adott keretből elérhető legjobb minőségre törekszik általában. Ez volt az igazi oka a plazma végének, az igénytelenség. Ha sokan vettek volna, akkor üzletileg talán védhető lett volna, lett volna folytatás, fejlesztés. Sajnos az oled technológia is erre a sorsra juthat, ha nem veszik elég nagy számban, mert akkor az ára sosem fog tudni versenyezni az átlagos lcd tévékkel (22-es...). Reménykedjünk, hogy ez a technológia nem végzi a kukában, hanem fejlődni fog, még sokáig. -
Minden technológiának megvan a hátránya. Az a nem mindegy, hogy mi és mennyi. A plazmák gyártását többek között azért állították le, mert a felbontást nem lehetett növelni. HDR-t sem tudom, hogyan lehetne rá szerkeszteni (de lehet, hogy megoldható lett volna). Melegedtek és fogyasztottak. Nem kicsit.
-
DVlad
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ha azt hiszed, hogy minden műszaki termék, aminek a gyártásával felhagytak az idők során, az nem volt jó minőségű vagy rossz technológián alapult, akkor bizony tévedsz. Semmi más nem számít, kizárólag az eladhatóság, a profit.
FHD tartalommal egymás mellett egy csúcs kategóriás plazma és egy azonos méretű oled esetében sok mindenben rácsodálkoznának az eredményre a kíváncsi szemek. (Gondolom sosem volt 1 M forintot megközelítő árú plazmád, és pláne nem hasonlítottad össze egy random oled képével otthoni körülmények között.) Igen, van amiben jobb egy oled, csak az nem vagy nem annyira fontos, mint a mozgásmegjelenítés.
4k, 8k, stb. Ez is mind vásárlóknak beoltott bullshit, mivel mindig kell valami (4K, 128 MP, 1000 HP, 8 penge, 1700 W, stb.), amivel hamis módon vásárlásra bírják a népet, kialakítják/megtanítják az igényt az aktuális "fejlesztésekre", az új bőr lehúzására. Az lcd tévék terjedésének során, mivel a mozgókép továbbra is pocsék volt rajtuk, kapóra jött a pixel licit, mint olcsó megoldás, amit jól lehet marketingezni. Nagyon ritka, hogy a felhasználók kihasználják/kiélvezik a többlet felbontás előnyeit. Általában olyan kicsi méretű készüléket néznek olyan távolságból, hogy megmondhatatlan a felbontás, a részletessége a képnek, azaz tök felesleges, de van.
Remélem, ha nem is érted, azért talán elgondolkozol kicsit a dolgok "faszaságán", amit érzékeltetni, demonstrálni próbálsz itt a fórumon. -
kokobe
őstag
válasz
Northlorien
üzenetére
Természetesen Panát fogok majd venni!Mert boltban nekem is volt szerencsém öszehasonlítani persze csak out of the boxban.De még bírja a kuro nem látom sok értelmét a váltásnak.Meg várok a panátol 77" és rem 2022-ben végre lesz már nekik.
-
nordlead3
kezdő
-
nordlead3
kezdő
Azért ha gyakori lesz a streaming tartalom, egy jó külső eszközzel mindig szebb-jobb-problémamentesebb lesz a lejátszás, mint akármelyik TV beépített lejátszójával - lehet mégis jobban jártok a fentebb említett Shield-del.
(Képminőségben érdemben nem tud többet az AG9 a 8-hoz képest) -
janos666
nagyúr
-
chros
őstag
válasz
janos666
üzenetére
> Annak szerintem még mindig 0-án lenne a helye
Igen, az idei Pana HZ1000-es is 0 a kikapcsolt sharpness allapot. (De ilyenkor hol van az elvakult Pana tomeg?
) -
chros
őstag
Vincent: LG GX vs Sony A8H (es most a DV-t is kivesezte a Sony-n)
-
nordlead3
kezdő
Az AG8-ba (elítélhető módon) sokkal gyengébb SoC-et pakolt a Sony mint az AG9-be. Előbbin sajnos "esik-kel" Android, hiába van mellette 4 GB RAM (az AG9 meg 2,5 GB-vel is röccenésmentes).
Ez a gyengeséget összeadva az Android TV YouTube alkalmazásának lassan évek óta javítatlan hibájával (https://issuetracker.google.com/issues/70065368), vagyis az előző verziókhoz képest brutálisan magas CPU használatával már kész is az általad leírt jelenség. Külső lejátszó meg fogja oldani (a Shield is: izomból, hiába Android TV).
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Milyen képbeállításokkal nézted őket?
Ezt most mire érted?
3 nap alatt minden beállítást kipróbáltam, már rtings és több fórumot is feltúrtam, de mindig ugyanaz az érzésem volt, ha a Sony-n ment egy 4k HDR, akkor mellette az LG-nél olyan érzésem volt, mintha max 1440 lenne és ugyanezt éreztem az MM-ban is.
Sony tévé kellene, LG os-sel és minden f..sza lenne. :-D! Mert ez az android, egy akkora hulladék az AG8-on, hogy én nem is értem, miért nem fejleszt rá a sony sajátot.Persze, ha működik, akkor frankó, de gyakran hibázik. Ma épp láttam, hogy egy tetves tévé felvétel lejátszásakor is ledobta a rákötött ssd-t, azzal a szöveggel, hogy újra kell regisztrálni, mert csak úgy eltűnt. Mondjuk nem kellett újra regisztrálni, elég volt ki-be húzni, de akkor is. Na az ilyen dolgok egyszerűen szánalom 700 ezer körül.
Mindegy, lesz rendelve nvidia shield pro, aztán majd kiderül, engem már nem érdekel, úgyse én bámulom majd.A lényeg, hogy, mint nálam is, állejtős képminőség, nagyon frankó hang tévéhez képest, okádé rendszerrel. (AG9-en nincsenek ilyen rendszer gondok)
-
válasz
janos666
üzenetére
Ahogy mondtam, prof1 módon van már. Meleg2, minden képjavító kikapcsolva. Élesség 50, kontraszt 85. Mindenféle színátalakítás, színerősítés kikapcsolva. A színeknél még nagyon aprólékosan lehetne állítani, illetve a fehéregyensúllyal játszani, de kalibrálás nélkül azokkal nem foglalkozom, nincs sok értelme.
Még amit mondasz, az élességet megnézem. Kipróbálom, hogy leveszem. -
janos666
nagyúr
válasz
rothfb
üzenetére
Annak szerintem még mindig 0-án lenne a helye (bár fejből nem vagyok most benne biztos).
De a "vivid" inkább arra utalt, hogy a színek is jól fel voltak húzva (maxolt színátalakítás, stb), attól lesz "kicsattanó" azon túl, ha a "Fényerőszintet" is szép magasra húzod. De már eleve a Normal mód is túl vakító és színes alapon, szemben egy Prof vagy Cinema/THX móddal, amik alapból sem olyan rosszak (és kis állítgatással már pöpec).
Persze ez a gyártók hülyesége, hogy idióták a "Normál" és "Természetes" módok. Félrevezető. -
janos666
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Nyugi, a Pananosic vezérlése megoldja, hogy úgy se legyen szar a kép, ha oda állítod be.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Azt már úgy gyártották."
stb, stb
(Amúgy plazma korszakban tényleg volt ilyen mentalitásuk. Pl. csak náluk működtek úgy az R, G, B Gain csúszkák, hogy ha egy zöldfülű kalibrátor felfelé tolta őket, nem csak kettőt lefelé és egyet nullán hagyva, akkor automatikusan visszaskálázta a háttérben úgy, hogy a legmagasabb 0-at üssön, ne kezdjen el clipping-elni.)
Személy szerint most is csak az velük a bajom, hogy nem fordítanak elég figyelmet a PC-sekre és csak a túlárazott csúcsmodellekben van benne minden olyasmi, amit az LG betesz a legolcsóbbakba is (pl. 3DLUT programozás). -
Jim-X
őstag
Sziasztok!
LG OLED65C9PLA es LGOLED65C9MLB kozott mi a kulonbseg?
-
válasz
salapp
üzenetére
Ilyenek voltak a "Vivid" beállítások:
linkEzekhez képest maradt pl a fényerő, de professzionális meleg 2 lett és a maradék bekapcsolt képjavító is ki lett kapcsolva. Teljes színátalakítás ki, zajcsökkentés ki.
Eleinte fura volt, de már látom, hogy sokkal jobb... Szebb. A HDR más tészta, de az is mindkét tv-nél kicsit módosítva lett. -
válasz
salapp
üzenetére
Imádom az idegen kifejezéseket, bár, hogy ez most hogy jött ide, hogy én milyen beállításokkal járattam a két tv-m, nem világos. Abból a szempontból, hogy jó tv-k e az FZ szériák.
Arról már nem is beszélve, hogy a Chros által javasolt beállítások akkora mértékben nem is térnek el attól, ami addig be volt állítva. Most 45-ös fényerőn használom őket, a képjavítók meg mindig ki voltak kapcsolva. Ja és a színek mindig 50-esen voltak. -
janos666
nagyúr
Az elő-töltött idő hossza szerintem abból adódik, hogy X méretű memória buffert tölt meg (pl. 100 Mb-ot), így minél magasabb a bitráta, annál kevesebb másodperc fér bele (pl. 10 Mbps-nél 10 sec, de ez most nyilván csak példa). Szóval akkor is így változna a csík, ha >=10Gbps SPF interfész lenne a TV seggében (de változatlanul szűkös mennyiségű RAM, és nem lenne NAND flash cache se).
(#45099) ΞΔGLΞ - Milyen képbeállításokkal nézted őket?
(#45083) salapp - Azt tudtad, hogy fothfb kb. Vivid módban járatta őket eleinte?

Új hozzászólás Aktív témák
- PH! Darts
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- DOOM - The Dark Ages
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Kezdő házimozi 700... a többi meg

úgy, hogy nem üvölt a rendszer!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor