- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milán13
tag
Amint látod, elég keskeny a csuklóm, sztem ideális választás volt. Eddig úgy éreztem, hogy a felső határ egy Speedmaster moonswatch a 42mm átmérőjével és a 47,5mm lug to lug-gal. Bevallom, inkább ez a kisebb méret áll hozzám közelebb. Nagy a szerelem, le sem akarom venni és rendkívül kényelmes is. Ez a vintage hatás pedig a gyengém -
Luxus műanyag.🙈
-
WiZARD
addikt
Christopher Ward C12 Loco
Saját szerkezet, 144 óra jarastartalek, részben kézzel finishelve. ~5k pénz.Kinek hogy tetszik?
-
válasz
Milán13 #12184 üzenetére
Kedvezmenyt biztosan nem adnak Tudor orara, orulhetsz ha listaaron lehet kapni. A BB54 kimondottan ritka, 2 eve jelent meg es 5-10 darab ha jott belole a WDL-nek, de lehet meg annyi se. Iden eddig egy darab jott belole, de azt en vittem el. Tehat most biztosan nincs naluk, esetleg feliratkozni lehet. L2L 46mm, de a tok formaja elegge agressziv, szerintem nagyobbnak hat eloben. Az en csuklomra mar majdnen nagynak mondanam, de mondjuk en csak 36-os orakat hordok.
-
Milán13
tag
Sziasztok!
A kiszemeltem egy Tudor Black Bay 54.
Budapesten márkaboltban, ha van ilyen, listaárból mekkora kedvezményt adnak?
Black Bay 54 egyébként menniyre megbízható, strapabíró darab? Keskeny csuklóra keresk órát!
Köszi, Milán -
Variációk egy inghez:
Azért a két óra közti 163x szorzó elég durva. -
ktg3
őstag
-
Macika_MC
tag
-
bendeguz76
aktív tag
-
válasz
Aladdin #12175 üzenetére
Nekem pont a Tissot az egyetlen, amelyik nem tetszik ebből a stílusból. Valami zseniálisan rossz érzékkel tolták el ott a lehetőséget, hogy jó legyen. Az LCD túl kicsi, a felirat is esetlen. A Casio alap vintage kérek modellje is köröket ver rá, csak az sajnos krómozott műanyag. A casiotron indokolatlanul túl van árazva. Ez a Timex, az ezüst sunburst számlappal, a jó arányokkal és a maga 55e forintos árával instant get volt nekem.
-
WiZARD
addikt
Elég halott a topic mostanság.
Ki mit visel ma? -
ktg3
őstag
válasz
rbalint88 #12168 üzenetére
Bitang...
Hasonló mint a top gun-os PD. Mintha a tok ugyanaz lenne. -
rbalint88
addikt
Ha 7750, nekem a klasszikus Porsche Design Chrono a magy kedvencem, abbol is ez a kivitel a kivagott mutatokkal, ettol kicsit frissebb a kinezete.
-
ktg3
őstag
Húúú.. Jók vagytok.
#12164rbalint88:
Elegáns órám van pár, egy chronoban nem az eleganciát keresem szóval ez nem probléma. Sajnos élőben nem fogtam még kézben, de képekről nekem rendben levőnek tűnnek az arányok, szóval szerintem nekem azzal nem lenne gond.#12165vadászcsiga:
Volt régebben 7750-nel szerelt órám és pont azért ment is mert túl vastag volt
Az eltelt idő feledtette velem, hogy milyen aránytalanul vastag volt. Pláne ilyen kis 39-40mm-es tokkal. Talán egy 42-43-as toknál nem olyan vészes az a 14-15mm vastagság.#12166@mriya@:
Professional volt már a kezemen. Akkor valamiért túl nagynak éreztem, bár tény, hogy ez jó rég volt már, lehet azóta változott már az ízlésem. 47mm pedig nem tűnik soknak.Az biztos, hogy vakon most már nem fogom berendelni, előbb megnézem élőben, felpróbálom valahol őket, ha találok.
-
ktg3
őstag
Szeretném a 2 közül az egyiket.
Le tudtok beszélni róla?
Mind a kettő klasszikus Valjoux 775x alapú, nem a modulos. -
Attila!
tag
Még egy éven belül vagyok a nagyszervízzel szerencsére, szóval ha megyek arra pár hét múlva beviszem. Addig meg még figyelem, de stabilan napi +10s-nek látszik.
-
Attila!
tag
válasz
Bumburnyák #12158 üzenetére
Most a héten hordtam kb. napi 8-10 órát, szombat óta +1 perc.
Itthoni használat, néha egy kis rövid séta. -
válasz
Bumburnyák #12158 üzenetére
Elég jó!
-
Bumburnyák
csendes tag
válasz
Attila! #12147 üzenetére
Breitling b01
November-december szezon. Reggel hattól este 11-ig folyamatos pakolás ládába be-ki, futkosás ki-be, három-négy kocc itt-ott /kabát alatt ugyan, de a járásnak biztos nem tesz jót/: +24-25mp/hét
Karácsonyi leállás, nyugger tempó, sok fiókban pihentetés, max. kutyasétáltatás, bevásárlás: +4mp/2hét
Januári kényelmes, tapogatós munka: +12-14mp/hét -
Macika_MC
tag
Én minden nap hordóm az órát, este meg óraforgatóba tartóm, de ha nem veszem fel 1-2 nap (mert borzasztóan másnapos vagyok
) akkor legalább az óraforgató teszi a dolgát, egyedül nyaraláskor teszem az ágyam mellé, meg a szállodába a páncélszekrénybe ha fürdeni vagy szaunázni megyek, de nekem attól pontos 20 másodperc/hó sietés.
-
válasz
Attila! #12151 üzenetére
Nem szoktad huzni koronarol? Ha megall, az a minimum, hogy teljesen fel kell huzni koronarol, kulonben tuti nem eri el a max jarastartalekot soha. A nagy jaraselteres is siman lehet attol, hogy soha nincs rendesen felhuzva az óra. 1 perc sietést nem hozhat ossze 1 heten belul.
En itthon nem hordom soha, de atlag napi 2-3 orat setalok a varosban. Soha nem all meg.
-
insight
aktív tag
válasz
Attila! #12151 üzenetére
igen, azt nem mondtam, hogy ha felveszem, akkor kb. 12 órán át rajtam van, ez is fontos lehet.
Tény, hogy covid (HO) óta nekem is többször eszembe jut, hogy mennyivel praktikusabb a quartz vagy a hangvillás órám, az okosórám meg olyan szinten mellőzve lett, hogy szerintem már a töltést sem veszi fel, ha előveszem. -
Attila!
tag
Köszi a tapasztalatokat! Hordva nekem sem állt még meg, csak olyan volt, hogy másnap mikor vettem volna fel, már nem járt. (Ha felveszem azonnal elindul.) Bár hozzá kell tennem, hogy relatív az is, hogy mennyit hordom, van, hogy nem jön össze a 8 óra. Koronáról nem szoktam húzni.
A hordási szokás gondolom a pontosságra is hatással van. Most épp napok óta megy, viszont 1-1,5 perc percet siet.
Persze tudom, hogy nem ehhez az életvitelhez lett kitalálva az automata óra, de ettől még örömömet lelem ránézni napközben. -
insight
aktív tag
válasz
Attila! #12147 üzenetére
Breitling Avenger kirándulós vasárnap után tartja a 35-40 órát, home officeban is picit több, mint egy napot (25-30), pedig eléggé passzív vagyok, és ha reggel pontosnak látom, nem húzok rajta soha, a mozgásra bízom. Olyan még nem volt, hogy hordva megállt volna, minimum egy nappal később csak.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Attila! #12147 üzenetére
Omegából csak 8800al szerelt órám van, de HO meló mellett nekem sosem állt meg.
Bár egyik órámmal sem volt ilyen.De az is számíthat, hogy első és sokáig hordott mechanikus órám, még egyetemista koromban egy koronáról nem húzható Seiko volt és ott rutinszerűen lóbáltam az órát hordás előtt.
Így ha minden nap hordok egy órát, reggel felvétel előtt kicsit akkor is mozgatok rajta. -
válasz
Attila! #12147 üzenetére
Ha nem mozgatod a kezed, akkor nyilvan nem tudja magat teljesen felhuzni. Az automata ora mar csak ilyen, nem otthoni ucsorgesre valo. Nekem mondjuk a Rolex-ek siman birjak a vegtelensegig meg ugy is, hogy napi max 2-3 orat setalok. De a 2500-as szerkezet azert mas kavehaz, nem tul hatekony a rotor amennyire en tapasztalom. Azok nekem is megallnak eleg gyorsan.
-
Attila!
tag
Home office-os hordási szokások mellett (nem sétálok sokat órában), milyen járástartalékot tapasztaltok, és pontosságot? Nekem simán előfordul, hogy megáll 1 napon belül és összehoz komolyabb sietést. (coaxial 2500)
-
Nekem személy szerint ez már túl drága. Vettem még tavaly egy SPB287J1-et, ami gyakorlatilag ugyanaz az óra mint amiket most kiadtak, csak abban 6R31 van ezekben meg 6L35. Hiába pontosabb az új szerkezet és 4hz-es, cserébe 45 óra járástartalék a 70 helyett. Külsőre meg semmivel sem lett jobb, kidolgozottabb és duplájába kerül. Kicsit több pénzért már lehet venni akár Tudor-t is és annak a közelébe se érnek. Ott kellett volna ezt a kollekciót hagyni 2000 USD környékén és nem hirtelen betolni bőven 3000 fölé.
Most az megint más kérdés, hogy a GS is nagyon kezd felfelé menni, már bőven a Rolex ársávjában vannak, sőt lassan felette. Egy sima három mutatós kézi húzós GS is 2,5 millió itthon, ennyiért meg kapsz Rolex OP-t is egy elég jó automata szerkezettel és sokkal jobb értéktartással, ha valakinek esetleg ez is számít.
-
g0n21
senior tag
Kíváncsi vagyok a véleményetekre az alábbival kapcsolatban - ezt a kérdést feltettem az óra topikban, kíváncsi vagyok ki hogy látja:
Mit gondoltok a Seiko-n belüli újrahelyezkedésről, újrapozicionálásról?
Eddig volt a Seiko és kollekciói, mint 5 sports, Presage, Prospex, Astron, Grand Seiko, és nemrég feltámasztották a King Seikot, a GS-t pedig még feljebb tolták.
Néhány éve (tudom rég volt), még 1,7-1,9 között volt a GS Snowflake, most pedig ezek a King Seikok mennek 6L35 szerkezettel 1,3-1,5 között.
- Versenyképes lehet a King Seiko mondjuk egy Montblanc, TAG Heuer, Baume et Mercier, Oris, Longines sokszögben?
- Ti mit gondoltok, lehet a Seikonak a Grand Seikon kívül prémium szegmense, úgy, hogy nem külön márka és nem kapja meg a GS privilégiumait, mint a Hi-Beat, a Spring Drive és a Zaratsu (tudom, hogy a Prospex LX-ben van SD) ?
-
Áldott, békés Karácsonyt!
-
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
sipi83
aktív tag
válasz
WiZARD #12132 üzenetére
Megcsinálom single passként a szíjakat, de ez igazából csak annyi hogy a végén levágom lézerrel a második réteget.
- legyen úgy, ehhez te értesz.
Akkor vedd úgy, hogy egy hosszabb verzióra, valami szép kék színben megvan az első megrendelőd.Szerk.: amúgy most a [Bertucci] szíjakat nézegetem. Ugye egy Bertucci-ra sem lehet bármit rárakni.
-
WiZARD
addikt
válasz
sipi83 #12131 üzenetére
A kék jobban tetszik, a feketére meg rámegy minden szíj, ami fontos szempont
Megcsinálom single passként a szíjakat, de ez igazából csak annyi hogy a végén levágom lézerrel a második réteget. (egyszerűbb megcsinálni és utána vágni, mint gyártás közben variálni hogy melyiknek milyennek kell lenni)
-
insight
aktív tag
Tudna valaki olyan órást javasolni, aki kicserélné a lume pipet (lünettán 12 óránál)? Valahogy egyszercsak eltűnt, jó eséllyel valamihez odavertem az órát. A foglalat még a helyén van, de a lume már nem pislákol...
Természetesen, ha nincs javaslat, akkor beviszem az Andrássy úti szervizbe, de ár/érték arány miatt azért futnék itt egy kört. Köszönöm előre is!
-
válasz
Memmaao #12128 üzenetére
Így igaz.
A video, amit linkeltem (és amiért linkeltem) egy hivatalos Rolex és Tudor kereskedő LINK
chatGpt azokból az infókból táplálkozik, amik official és amiből a legtöbb van. Tudor official, "sablon" órás újságírók meg sem említik a "case back" szót a hivatalos prospektusokon, web oldalakon, stb. az órával kapcs. Páran felsorolják mi a titán, mi a kerámia, stb., de egy szót sem ejtenek a hátlapról.
Azért ástam bele (anno) a témába, mert érdekeltek a fémek kölcsönösen egymásra ható fizikai hatásai és kémiai reakciói, főleg a "csavaros" illesztés megoldásánál. És pl. azonos titán csavar + anya megszorításánál nagyon könnyen "besül", összeolvad. Panerai pl. sárgaréz gyűrűt épít be a titán óráinak a tok és a hátlap közé, megelőzve ezt a reakciót, vagy más gyártók a titánium-alumínium-nitrit vagy vanadium ötvözetek százalékos eltolásával, azaz más "összetételű" ötvözeteket használnak a tok és mást a hátlap anyagának. -
válasz
djeperto #12127 üzenetére
Jó lenne egy élő képet látni a pelagos 39 hátlap belső feléről, az eldöntené, hogy miből van. A chatGpt4.0 is titánnak mondja és az egész internetet fel tudja túrni infó után. De csak emiatt nem fogom megbontani. Egy kék pelagos nekem is kéne, de nálam a 40mm a felső határ. Így sajnos kiesik. A dátum nem hiányzik. A jobb kezemen mindig van okos karperec.
-
WiZARD
addikt
Régen akartam Pelagost, de a kék valahogy túl kék volt élőben, meg volt másik 2-3 búvárom, így nem erőltettem, aztán most hogy szinte búvár nélkül maradtam egy fxd az aktuális vágy. Talán a kék, de a fekete is meggondolandó.
-
válasz
Memmaao #12124 üzenetére
Részemről semmi sértődés, én csak kérdeztem, válaszoltam. Mint ahogy most be is raktad a hivatalos leírás ez, de világszerte sok nagy óraszaki cáfolta meg a hátlap anyagát. A rugónál szépen, képpel utaltam, mi a különbség... teljesen érthetően nem arra a kis rugóra gondoltam, ami mind a 2 modelben megvan. Az egész onan indult, hogy én csodálkoztam rá arra, hogy a 39 es verzió csatja nem ugyanaz... és csak összevetettem a különbségeket, nem hajazva arra, hogy: "kinek fényesebb az aranya". Több híres órás újságíró és szakember is nagyon jókat ír a 39 es Pelagosrol, méret, arány, stb.... de nem értik, hogy a 10 ik Pelagos évfordulóra kiadott 39 est miért "butították" enn,ire le? Én sem értem, de attól még nagyon jó és szép órának tartom, természetesen úg,, mint bem konkurensét az eredeti Pelagosnak. Ennyi. Peace
-
válasz
djeperto #12123 üzenetére
Nem értem, hogy hol csúszott el így a kommunikációd, hogy átmentél ebbe a lekezelő stílusba?! A fenti képen egy pelagos 42mm hátlapja van , és az stainless steel. A pelagos 39 hátlapja is gr2 titán. A honlapjukon is látszik. A pelagos 42mm óratok leírása esetén titán és stainless steel szerepel, míg a pelagos 39 esetén csak titán.
A csat is gr2 titán, nincs benne acél, ahogy azt az eredeti kérdésedre megírtam. Aztán jöttél itt a hélium szelepoel, tugós állítással, meg a sértődéssel. Nem is értem. Ez egy teljesen más óra, mint a pelagos. Ebben is van gyors állítás, amiben rugó is van, de teljesen más mechanizmus, mint a pelagos esetén. De hogy jön ez az egész az eredeti kérdéshez, hogy ez most titán vagy SS? ? -
válasz
WiZARD #12113 üzenetére
Pont azt a review-t keresem, amit anno olvastam, mikor venni készültem a Pelagost, hogy azért fém a csat, mert ez érintkezik mindennel is (lásd: asztalbúvár) és, hogy a karcokat könnyen lehessen kezelni rajta.... remélem, nem csak álmodtam
ablogtowatch-ról kép (mivel ez új és karcmentes). Itt is láthatod, mennyire világosabb a csat fénye, mint a karperecé:
A "kistesó" nem kapta meg ezt az állítható csat konfiget, az láthatóan titán.
LINK
"Bracelet:
Titanium bracelet with TUDOR “T-fit” folding clasp, safety catch and diver’s extension" -
-
phranxinatra
aktív tag
Én az óratechnikától rendeltem 3m "mattírozó szövetet" (mediumból meg a fine-ból is), és polírreszelőt. A volt SD-m búvárhosszabbítója volt a kísérleti alany, és olyan ronda lett, hogy azóta sem próbáltam semmin.
-
válasz
ricsik #12106 üzenetére
Igen. Van speciálisan titán felülethez is 3M scotch Brite, de nem rendeltem (Scotch Brite 7448 szürke ). A filléres konyhai szivacs is tökéletes. Csak legyen vadiúj.
# sipi83: az a lényeg, hogy egyenesen húzd, egyenletes erővel. A karperecen már több helyen használtam, de az órán magán nem állnék neki. Ott azért más a csiszolás iránya és az mégiscsak az óra. A karperec meg cserélhető.
-
sipi83
aktív tag
válasz
Memmaao #12104 üzenetére
Szép lett.
Amilyen fakezű voltam, fotózgattam két órámat egyszerre, a Trident koronája húzott két halvány karcot az FXD oldalára.
Nálunk a cégnél van is Scotch Brite, de két színben is; barna és sötétzöld. Majd lehet óvatosan megpróbálom én is, remélem nem rontok a mostani állapoton. -
Érdekes, hogy a Tudor elvileg nem vállal re-finish-t egyik titán óráján sem. Tél volt karccal a pelagos 39 csatja. Scotch Brite pár húzás és rendbe rakta.
-
Šolaire
veterán
válasz
SH4D0W2011 #12100 üzenetére
-
WiZARD
addikt
válasz
SH4D0W2011 #12100 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gran Turismo
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Drón topik
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest